Kedves visszatérők: újra működik a regisztráció és az elfelejtett jelszó kiküldése

Soccer

41 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 38 207 — #NoStress
Nem tudsz minden bűnözőért kiállni akit lekapcsolnak. Képtelenség. Ne tegyünk úgy mintha nem tudnánk hogy mit jelent focihuligánokért kiállni. Pont ezt eredményezi ami most van.
ozibozi
Az, hogy valaki "bűnöző" az egy vizsgálati folyamat eredménye.
A mindenkori magyar kormánynak minden magyarért ki kell állnia külföldön, ez számomra alapvetés.
Aztán az, hogy itthon mi történik, már más sztori, de külföldön minden magyar elvárhat kormányzati segítséget. Még egy faszkalap focihuligán, rasszista, homofób agyhalott fasz is.

több mint 4 éve
Mikey Cincinnati Bengals 22 102
De igen érdekes azt hinni hogy máshol nincs 5 hülye akik miatt ugyanilyen szankciókat lehetne alkalmazni.
davemayer
Szerintem egyikünk sem hiszi azt. Mi csak annyit mondunk, hogy az, hogy mások büntetlenül lehetnek hülyék, még nem jogosít fel minket arra, hogy hülyék legyünk.

Lásd gyorshajtás. Attól hogy valaki 80-nal rotyog lakott területen, és nem kapják el a rendőrök, nekem még nem lesz semmi jogom 80-nal menni. Ettől még zavar, hogy őt nem kapják el, és ugyanúgy zavar ha a másik is, meg a harmadik is 80-nal megy.
Mikey
Ok, csak ez sport, ahol meg van mondva hogy mindennek az egyenlőség jegyében kell zajlania. Vagy nem?
davemayer
Egy ideális világban de.

De akkor megkérdezem: az, hogy valakit nem büntetnek meg a szabályok áthágásáért, feljogosít téged arra, hogy áthágd a szabályokat?
Mikey
Természetesen nem, de ez nem azt jelenti hogy figyelmen kívül kell hagynom a tényállást a kettős mércével kapcsolatban.
davemayer
Azt természetesen nem is szabad figyelmen kívül hagyni.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
ALEX PALOU – FIVE-TIME INDYCAR SERIES CHAMPION
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 410 — NFL bracket champion '26
Nem tudsz minden bűnözőért kiállni akit lekapcsolnak. Képtelenség. Ne tegyünk úgy mintha nem tudnánk hogy mit jelent focihuligánokért kiállni. Pont ezt eredményezi ami most van.
ozibozi
Pedig többek között ez is a konzul a dolga: a külföldön letartóztatott magyarok érdekvédelme.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 22 066
több mint 4 éve
Gondolom a lumpen alakokért akik letartóztatásba kerülnek külföldön nem szokott az angol, dán, német akármilyen kormány támogatóként, miniszteri szinten mentéseket végrehajtani.
Nem is fog addig itt semmi megváltozni amíg nem akarják az illetékesek.
A választások előtt meg végképp nem, hiszen bármikor szükség lehet rájuk egy spontán ‘TV székházas’ akcióhoz ha úgy alakul.
ozibozi
Kívancsi leszek egyszer véletlenül kicsúszol-e a narratívából és lesz-e egy olyan hszed ami nem lesz politikával átitatva. Ne érts félre, el fogom hinni hogy véletlenül fog történni.
davemayer
Akkor szerinted rendben van, hogy kormányunk kiáll a külföldön letartóztatott többször elítélt bűnözőkért akik miatt nem mehetek ki a meccsre. Világos és egyértelmű üzenet ez.
ozibozi
Ez egy teljesen más történet, ahol szintén összemosol két dolgot.

A magyar kormánynak minden magyar állampolgárért ki kell állnia külföldön, még egy rasszista faszért is, ezt nem kérheted rajtuk számon, sőt, ennek a hiánya lenne számonkérhető.
Meg persze az is, hogy utána ezen faszkalapok itthon számonkérhetőek legyenek a raszista vagy homofób megnyilvánulásaikért.

De a mindenkori magyar kormánytól igenis elvárom, hogy minden magyarért álljon ki külföldön, majd aztán itthon vizsgálódjon, ítélkezzen, akár büntessen, de ne külföldön ítéljenek el egy magyart, az biztos.

több mint 4 éve
Gondolom a lumpen alakokért akik letartóztatásba kerülnek külföldön nem szokott az angol, dán, német akármilyen kormány támogatóként, miniszteri szinten mentéseket végrehajtani.
A választások előtt meg végképp nem, hiszen bármikor szükség lehet rájuk egy spontán ‘TV székházas’ akcióhoz ha úgy alakul.
ozibozi
Kívancsi leszek egyszer véletlenül kicsúszol-e a narratívából és lesz-e egy olyan hszed ami nem lesz politikával átitatva. Ne érts félre, el fogom hinni hogy véletlenül fog történni.
davemayer
Akkor szerinted rendben van, hogy kormányunk kiáll a külföldön letartóztatott többször elítélt bűnözőkért akik miatt nem mehetek ki a meccsre. Világos és egyértelmű üzenet ez.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
Két párhuzamos diskurzust folytattok.

Az egyik -jócskán leegyszerűsítve- arról szól, hogy szabályosan, jogosan lettünk e megbüntetve a rasszista faszfejeink miatt.
Sajnos erre a válasz az, hogy igen.
Elbasztuk, megérdemeltük.

A másik -szintén tök egyszerűen- meg arról szól, hogy mindenkit faszán megbüntetnek e aki rasszista vagy valamiféle szabálytalan dolgot tesz, vagy pedig vannak olyan országok, akikkel bizony elnézőbbek, létezik e kettősmérce.
Sajnos erre is az a válasz, hogy bizony vannak és létezik.

Csakhogy ennek a két igazságnak nincs köze egymáshoz, nem következik egymásból, teljesen függetlenek egymástól. És amikor ez a két különálló, egymástól független szituáció összemosásra kerül, akkor mindenki úgy érvel bármi mellett vagy ellen, ahogy csak akar, és mindenkinek egyszerre lesz részben igaza, és részben nem.

De ez ettől még két teljesen különböző diskurzus.

több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 956 — Vikings fan

Magyar szurkolói lélek!

Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 410 — The Mathematician
2021ben ha huhogna meg játszaná a majmot valaki már fent lenne youtuben
Amíg nincs bizonyíték róla higgyük el hogy nincs, a magyarról ott a bizonyíték

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 131
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Klaci79
Azt nem érted hogy igen sokat segítene a probléma megoldásában ha az emberek azt látnák hogy hovatartozástól függetlenül a szabályok mindenkire vonatkoznak, màs sem ússza meg.

Így viszont annyi látszik hogy a small marketet szarrá büntetik, ezzel megfutva azokat a köröket amiket a nagy rasszizmus elleni crusade ellen meg kell (ugye te is láttad a racist-dortmund 3-4 újságcikket... ja várj Haaland fehér, mégis szarrá dobálták ezt most hogy?! Meg Gula is fehér, mégis megcsinálták a franciák, minden szankció nélkül, ezt hogy?!) de a big marketeket, ahol tényleg számítana is azt békén hagyják CSAK A KURVA PÉNZ MIATT.

Na akkor mesélj miről szól ez valójában...
davemayer
Nézd, nekem nem lenne attól jobb, ha azt látnám, hogy másnak is szar.
Nem normális dolog kimenni egy válogatott meccsre és huhogni, aztán azzal takarózni, hogy csak azért csináltam, mert az angoloknál sincs zárt kapus meccs. Ez oviban még elmegy, de ezen már lépjünk túl.
Tetszik nem tetszik, bár az angolok elég idiótán viselkedtek, de nem voltak rasszisták és tudomásom szerint pirotechnika sem volt a stadionban. Ezért bár lehet a többi dolog itt is és ott is megvolt (pohárdobálás/fütyülés) a nemzetközi szövetségek nem ezt, hanem a rasszizmust büntetik elsősorban.
Lehetett volna azt, hogy Herry Kane son of a bitch kórusban skandálni, de valahogy nem ezt találtuk meg. Vagy azt, hogy Sterling, te törpe, vagy akármi a b.zi persze nem, nekünk épp a bőrszínével kellett foglalkozni. Ilyet az angoloknál nem hallottam. Vagyis más büntetés jár nekünk, mint nekik, mert mást súlyú vétséget követtek el. De hangsúlyozom, semmivel nem lesz jobb kedvem, ha ők sem mehetnek ki szurkolni.
Egyébként ott vannak az eredeti cikkek, nem is említik talán a dobálást. Nem ezért van a zárt kapu. Hiába jössz nekem példákkal ahol dobálás volt, mert itt ez nem számít.
Biztosan velem van a gond, de én nem látok a dolgok mögött nagy Magyarország elleni összeesküvéseket, igaz mondjuk, hogy nem nézek híradót. Csak a tényeket látom, hallom, hogy elkövettük ezeket újra és újra, és eddig minden szankció nélkül, már ami a renitens szurkolókat illeti. Aztán mielőtt a saját portánkon rendet tennénk, elkezdünk mutogatni másra.
Ezt meg bizonyítani kellene, hogy a pénzről szól ebben az ítéletben bármi, mert mondani mindig könnyű.
Klaci79
Tehát akkor te elhiszed hogy egy random angol meccsen nincs rasszizmus?
davemayer
Kit érdekel, hogy én mit hiszek? Vannak játékvezetői jelentések, amiben nincs benne, hogy rasszizmus lenne. Nem voltam még random angol meccsen, azt sem tudom az melyik csapat. De szerintem itt az angol válogatott meccseiről beszélünk és biztos vagyok benne, hogy ha egy olasz/francia/német fekete ellen az angol szurkolók huhognának, meg is tennék a megfelelő intézkedéseket.
Ott már az elég volt, hogy boruljon a bili, hogy a közösségi médiában szidták a büntetőt kihagyó fekete játékosokat.
több mint 4 éve
Toca Minnesota Vikings 20 956 — Vikings fan
Ok srácok, elfogadtam, szerintem jelentsék be hogy ezentúl mindenkinek csak a helyén szabad ülni, a száját a kezével letapasztva. Én nem látom azt hogy máshogy ezt meg lehetne oldani, más futballkultúrákban sem sikerült - csak nem kapnak büntetést érte.
davemayer
Így van szeretnélek megtapsolni, mert elértél attól, hogy páran huhogtak addig, hogy mindenki maradjön csödnben. Gratulálok
Én nem értem mit erőlködsz, Rossi is elmondta a meccs előtt, hogy az EB miatt most minket jobban figyelnek, ne huhogjunk, mert kollektív büntetés volt.
Ha ezt pár paraszt nem fogja fel, a közönség meg nem veti ki magából ezt a pár parasztot akkor ne csodálkozzunk már, hogy kollektív büntetés van.

Kettős mércére:
Nem tudom, hogy az angol válogatott más meccsein volt-e huhogás nekem nem tűnt fel és bejelentés nem érkezett.
Nálunk tudom, hogy volt és érkezett bejelentés rá amit kivizsgálva jogosan büntettek.

Nem értem mit akarsz bebizonyítani azzal, hogy puffogtatod, hogy de máshol is van, de
1. Saját büntetésünk szempontjából totál irreleváns mégis ide keveritek.
2. Nem érv az ellen, hogy mi szurkolóink miben bűnösek.
több mint 4 éve
davemayer Chicago Bears 15 732 — "Grammar maci"
Vicces arc ez a horvát szöv. kap. is mondván h csak a teljesítmény számít, ezért nem hívta be a válogatottba Ante Rebicet. A csávó az utóbbi 3 meccsét a Juventus, a Liverpool és a Lazio ellen játszotta, 2 gól és 2 gólpassz a mérlege.
Csak h kontextusba helyezzük a dolgot: Rebic a csúfos EB-szereplés után kritizálta a szakmai stábot...
empty taxi
Tipikus, pedig az egyik legjobb jelenlegi horvát játékos szvsz

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
De igen érdekes azt hinni hogy máshol nincs 5 hülye akik miatt ugyanilyen szankciókat lehetne alkalmazni.
davemayer
Szerintem egyikünk sem hiszi azt. Mi csak annyit mondunk, hogy az, hogy mások büntetlenül lehetnek hülyék, még nem jogosít fel minket arra, hogy hülyék legyünk.

Lásd gyorshajtás. Attól hogy valaki 80-nal rotyog lakott területen, és nem kapják el a rendőrök, nekem még nem lesz semmi jogom 80-nal menni. Ettől még zavar, hogy őt nem kapják el, és ugyanúgy zavar ha a másik is, meg a harmadik is 80-nal megy.
Mikey
Ok, csak ez sport, ahol meg van mondva hogy mindennek az egyenlőség jegyében kell zajlania. Vagy nem?
davemayer
Egy ideális világban de.

De akkor megkérdezem: az, hogy valakit nem büntetnek meg a szabályok áthágásáért, feljogosít téged arra, hogy áthágd a szabályokat?
Mikey
Természetesen nem, de ez nem azt jelenti hogy figyelmen kívül kell hagynom a tényállást a kettős mércével kapcsolatban.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer

Mikey
davemayer
Egy ideális világban de.

több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 410 — NFL bracket champion '26
Vicces arc ez a horvát szöv. kap. is mondván h csak a teljesítmény számít, ezért nem hívta be a válogatottba Ante Rebicet. A csávó az utóbbi 3 meccsét a Juventus, a Liverpool és a Lazio ellen játszotta, 2 gól és 2 gólpassz a mérlege.
Csak h kontextusba helyezzük a dolgot: Rebic a csúfos EB-szereplés után kritizálta a szakmai stábot...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Cuchulain82 New England Patriots 985
davemayer

Mikey
davemayer
lehet hogy én tévedek, de ami a lelátón történik az nem sport csupán szurkolás /jó esetben/
több mint 4 éve
Ok srácok, elfogadtam, szerintem jelentsék be hogy ezentúl mindenkinek csak a helyén szabad ülni, a száját a kezével letapasztva. Én nem látom azt hogy máshogy ezt meg lehetne oldani, más futballkultúrákban sem sikerült - csak nem kapnak büntetést érte.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
ozibozi

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Klaci79
Azt nem érted hogy igen sokat segítene a probléma megoldásában ha az emberek azt látnák hogy hovatartozástól függetlenül a szabályok mindenkire vonatkoznak, màs sem ússza meg.

Így viszont annyi látszik hogy a small marketet szarrá büntetik, ezzel megfutva azokat a köröket amiket a nagy rasszizmus elleni crusade ellen meg kell (ugye te is láttad a racist-dortmund 3-4 újságcikket... ja várj Haaland fehér, mégis szarrá dobálták ezt most hogy?! Meg Gula is fehér, mégis megcsinálták a franciák, minden szankció nélkül, ezt hogy?!) de a big marketeket, ahol tényleg számítana is azt békén hagyják CSAK A KURVA PÉNZ MIATT.

davemayer
Nem normális dolog kimenni egy válogatott meccsre és huhogni, aztán azzal takarózni, hogy csak azért csináltam, mert az angoloknál sincs zárt kapus meccs. Ez oviban még elmegy, de ezen már lépjünk túl.
Tetszik nem tetszik, bár az angolok elég idiótán viselkedtek, de nem voltak rasszisták és tudomásom szerint pirotechnika sem volt a stadionban. Ezért bár lehet a többi dolog itt is és ott is megvolt (pohárdobálás/fütyülés) a nemzetközi szövetségek nem ezt, hanem a rasszizmust büntetik elsősorban.
Lehetett volna azt, hogy Herry Kane son of a bitch kórusban skandálni, de valahogy nem ezt találtuk meg. Vagy azt, hogy Sterling, te törpe, vagy akármi a b.zi persze nem, nekünk épp a bőrszínével kellett foglalkozni. Ilyet az angoloknál nem hallottam. Vagyis más büntetés jár nekünk, mint nekik, mert mást súlyú vétséget követtek el. De hangsúlyozom, semmivel nem lesz jobb kedvem, ha ők sem mehetnek ki szurkolni.
Egyébként ott vannak az eredeti cikkek, nem is említik talán a dobálást. Nem ezért van a zárt kapu. Hiába jössz nekem példákkal ahol dobálás volt, mert itt ez nem számít.
Biztosan velem van a gond, de én nem látok a dolgok mögött nagy Magyarország elleni összeesküvéseket, igaz mondjuk, hogy nem nézek híradót. Csak a tényeket látom, hallom, hogy elkövettük ezeket újra és újra, és eddig minden szankció nélkül, már ami a renitens szurkolókat illeti. Aztán mielőtt a saját portánkon rendet tennénk, elkezdünk mutogatni másra.
Ezt meg bizonyítani kellene, hogy a pénzről szól ebben az ítéletben bármi, mert mondani mindig könnyű.
Klaci79
Tehát akkor te elhiszed hogy egy random angol meccsen nincs rasszizmus?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
davemayer

Mikey

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 4 éve
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 28 655 — Lucas Scott
én azt sem értem, hogy miért kell fasz nélkül baszni menni. elmondták ha ez lesz, megbüntetnek. megcsináltuk. megbüntettek. mert kurva fontos huhogni meg fütyülni a himnusz alatt, és az szabadságharc, de ha ellenünk csinálja az ellenfél tömege akkor prosztó gecik...
nem tök mindegy ebből a szempontból hogy más mit csinál? Mintha a Pistinek mondja az apja hogy ne cseszegesd a konnektort, mert megráz, de mivel látja hogy Józsit nem rázta meg, Pisti odamegy, és jól megbassza az áram...
gratulálok ezeknek a szabadságharcosoknak, miattuk nem mehet ki 60000 ember a stadionba megnézni a válogatottját. megérte azért mert valaki letérdelt, jó kis trade volt
Heisman
Pont nem a terdeles fütyülése a probléma hanem mert páran huhogtak.

Amúgy ti hogy küszöbölnétek ezt ki? Ha rágondol hogy huhog jöjjön Tom Cruise és üsse le?
Fair büntetni pár ember faszsága miatt a teljes nézőket? Ki gondolja a döntéshozók közül hogy ez a megoldàs? Tényleg elhiszitek hogy más futballpályán nincs 5 hülye?
davemayer
Nem ártott volna h pl az EB után akik miatt kaptunk büntetést azokat az MLSZ kitiltja pár évre.
Ehhez képest jött egy in medias res Rossitol h lecci ne huhogjatok. Ugye érezhető a különbség hogy mennyire másképp a két dolog?

Persze most már utólag jött Csányi h itt a buntit is bevasalja majd (ja gondolom mind a 65 misit, sok sikert) de ezt lehetett tudni h eső után köpönyeg

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 131
davemayer
Klaci79
davemayer
Klaci79
warr_b
Klaci79
warr_b
Klaci79

davemayer
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 60 410 — The Mathematician
 rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2021/09/21/lens-lille-ligue-1-maszturbalo-szurkolo/
empty taxi
Hogy klasszikust idezzek:
"That's a challenging wank..."
rokaur
ő kiment leereszteni a fáradt olajat 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
davemayer

Szerkesztette: Mikey