Soccer

41 feliratkozó

több mint 10 éve
ano92 Philadelphia Eagles LSU Tigers 5 306 — Robert Griffin III && Tom Savage && DeShone Kizer fan
vitázzatok már a vénaszkenneren. Bedugod a kezedöt azt bemész. Meg még előtte sort állsz, meg ha baj van mégegyszer sort állsz. Ha ott is baj van akkor megint sort állsz 😀 Dehát aki nem tudja melyik szektorba szól a jegye, az minek háborodik fel a sok sorbaálláson.

Amúgy ez a vénaszkenneres balhé is csak arra jó, hogy a valós problémáktól elvegye a figyelmet. Mégpedig, hogy ennyi falábbal egy várost át lehetne teleltetni. Meg az edzők 90% a közmunkaprogram által szabott követelményeket sem biztos, hogy elérné. (nem megbántva senkit (mármint közmunkást)).

Ezeket az adatokat meg eddig is tudták rólad... Az a szurkoló aki meg ezért nem jár meccsre, az rosszabb mint az amelyik azért mert szar a csapata.

több mint 10 éve
cartman023 Indianapolis Colts 823
Egyébként kezd már unalmas lenni. Aki nem akar meccsre járni, az ne járjon, kész. Bárhová kattint az ember (ahol soccerrel foglalkoznak), mindenhol ez a téma, mintha a szkenner/szurkolói kártya tette volna tönkre a labdarúgást, miközben annyi történt, hogy kevesebben nézik a szart.Tony
Ha elfogynak a szurkolók, akkor a kedves mlsz kire fogja majd fogni, hogy szar a magyar foci?
Mert most az jön le, hogy az ultrák miatt szar a foci, miattunk nem járnak a családok meccsre, minden probléma miattuk van.
több mint 10 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Egyébként kezd már unalmas lenni. Aki nem akar meccsre járni, az ne járjon, kész. Bárhová kattint az ember (ahol soccerrel foglalkoznak), mindenhol ez a téma, mintha a szkenner/szurkolói kártya tette volna tönkre a labdarúgást, miközben annyi történt, hogy kevesebben nézik a szart.
több mint 10 éve
Minő önfeláldozás, a mártíromság mintapéldája! Ha sz@r, minek nézed, kényszerít rá valaki?baggio
Én akárhányszor kimentem meccsre, mindig a hangulat miatt voltam ott.
több mint 10 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 434 — no es importante
Nekem az tetszik, hogy mindenki azt hiszi, hogy a vénaszkennerrel a Fradi összes problémáját meg akarják oldani 😀 Felhozol egy légből kapott baromságot, majd erre érvelsz ennek mi értelme?
Én nem vagyok a vénaszkenner híve mert tök felesleges, viszont továbbra sem tudom felfogni, hogy ettől mért nem lehet normálisan szurkolni ? Valaki kitalálta, hogy ez alapján is lehet utálni a klub elnököt, meg hogy jaj ellopják az adatainkat meg egyéb baromságot, a többiek meg jól felkapják és mantrázzák... Ha meg egy vénaszkenner miatt nem megy ki a nagy Fradi szurkoló azzal szerintem magát minősíti.

Szurkolói kártya rendszere egy másik kérdés, az a rendszer egy elhamarkodottan, megalapozatlanul és ráadásul szarul bevezetett rendszer. Maga az elgondolás jó, csak az egész megvalósítás egy baromság...Toca
Azért nem megy ki a nagy Fradi szurkoló, mert elege van abból, hogy őt basz.gatják folyamatosan, miközben örülni kellene minden egyes szurkolónak aki ezt a "fantasztikus" minőségű focit nézni akarja.cartman023
Minő önfeláldozás, a mártíromság mintapéldája! Ha sz@r, minek nézed, kényszerít rá valaki?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Nekem az tetszik, hogy mindenki azt hiszi, hogy a vénaszkennerrel a Fradi összes problémáját meg akarják oldani 😀 Felhozol egy légből kapott baromságot, majd erre érvelsz ennek mi értelme?
Én nem vagyok a vénaszkenner híve mert tök felesleges, viszont továbbra sem tudom felfogni, hogy ettől mért nem lehet normálisan szurkolni ? Valaki kitalálta, hogy ez alapján is lehet utálni a klub elnököt, meg hogy jaj ellopják az adatainkat meg egyéb baromságot, a többiek meg jól felkapják és mantrázzák... Ha meg egy vénaszkenner miatt nem megy ki a nagy Fradi szurkoló azzal szerintem magát minősíti.

Szurkolói kártya rendszere egy másik kérdés, az a rendszer egy elhamarkodottan, megalapozatlanul és ráadásul szarul bevezetett rendszer. Maga az elgondolás jó, csak az egész megvalósítás egy baromság...Toca
Azért nem megy ki a nagy Fradi szurkoló, mert elege van abból, hogy őt basz.gatják folyamatosan, miközben örülni kellene minden egyes szurkolónak aki ezt a "fantasztikus" minőségű focit nézni akarja.
több mint 10 éve
r.baggio Washington Commanders Army Black Knights 62 434 — no es importante
Hope Solo fappening és itt még senki nem kommentelte?Hanni
| állítólag Emma Watsonról is lesz hamarosan, én azt várom feszülten. Solo kisasszony valahogy nem győzött meg. | berger90
Gyakorlatilag amelyik celebnek (sz)IPhone-ja volt/van és tárolt a telefonján "pikáns" képeket az mind ki fog derülni. Nyilván persze részletekben, hogy sokáig fent lehessen tartani a hisztit.

Emmácska és a varázspálca féle képektől valószínűleg felrobbanna az internet, ezért próbálják előre felkészíteni a népet 😊flzoli
Aha, jól felkészítették xD
 www.theverge.com/2014/9/24/6837585/emma-watson-nude-photo-threats-were-hoax-anti-4chan-campaign

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Toca Minnesota Vikings 19 380 — Vikings fan
A vénaszkennerrel az a baj, hogy felesleges.
A régi kártyás rendszer tökéletesen elég, minden adat rajta van, hogy beazonosítsanak bárkit aki vergődik a stadionon belül.
Most valaki jöhetne azzal, hogy tavaly sok ultra bement belépő nélkül, de kérdezem én, ez kinek a hibája? K.rvára nem az ultráké, ők csak kihasználtak egy lehetőséget. A felelősség csak a Fradi szekusait terheli, akik beengedték őketcartman023
Tehát felesleges a vénaszkenner, ami meggátolja, hogy jegy nélkül be lehessen lógni meccsekre és jó volt korábbi rendszer, ahol a secus haver tárta a kaput a potyázók előtt. Mesélj még... És akkor az attitűdről, miszerint rendben van jegy nélkül belógni még szót sem ejtettünk. Érdekesség, hogy akkor bezzeg verjük a nyálunk, ha minket hátrányosan érintő korrupciót tapasztalunk, de a "mumussal" szemben szentesítve van a korrupció és a lopás.

Egyszerűen annyit nem akarnak, hogy adataik olyan kezekbe kerüljenek akik nagyon csúnyán visszaélnének vele. Tudok mesélni példákat, mikor idegenben biztonsági őr ok nélkül próbált belém kötni, de szerencsétlennek nem jött össze.Asbee
És most milyen adat is kerül a biztonsági őr birtokába, ami korábban nem? A jegyre szurkolói kártyával és személyivel is ugyanazon adatok kerülnek, a szurkolói kártya pedig nem a belépéshez, hanem a jegyvásárláshoz kell (tudtommal). Vagy a vénaszerkezet lenne olyan adat, amivel nem szeretnétek ha visszaélnének?
Amúgy baromira nehéz felfogni, hogy pont azzal nem kerül sor vegzálásra, adatok illetéktelen kézbe jutására, ha a beléptetést nem ember, hanem egy automatikus rendszer végzi? Pont úgy nem kerülne illetéktelen kezekbe adat, ha mindenhol beléptető rendszer lenne a kapuknál és nem biztonsági őr.

Amúgy meg azon a vadbaromságon túl, hogy nem akarják adatok rossz kézbe kerüljenek, nem sok értelmes érv jött a szkenner és a beléptetőrendszer ellen. Talán Szokol az egyetlen, aki hibára világított rá, a többi csak mantrázza azt amit a szurkolói csoportok kitaláltak.Tony
Leírtam, hogy a mostani szekus rendszer rossz, de ez ne zavarjon.
A szkenner mellett sincsenek értelmes érvek, legalábbis eddig senki nem mondott ilyet. Nem tudom, hogy egy szkenner mennyivel jobban tud beléptető eszközként működni, mint egy kártya, amin rajta van a fejed. Jó, maximum annyi, hogy megspórolnak vele 5-6 biztonsági őrt, akik majd ellenőrzés helyett mehetnek a szurkolókat csesztetni.
Felesleges az egész, nem véletlenül mi vagyunk az elsők akik ezt használják. Arra viszont jó, hogy még több szurkolót üldözzenek el, enélkül is csökkent a nézőszám, így még jobban fog.
A kártyás rendszert kellett volna jobban megoldani, nem ezt behozni, de ettől biztosan megoldódik a magyar foci és a Fradi összes gondja.cartman023

Szurkolói kártya rendszere egy másik kérdés, az a rendszer egy elhamarkodottan, megalapozatlanul és ráadásul szarul bevezetett rendszer. Maga az elgondolás jó, csak az egész megvalósítás egy baromság...
több mint 10 éve
A régi kártyás rendszer tökéletesen elég, minden adat rajta van, hogy beazonosítsanak bárkit aki vergődik a stadionon belül.
Most valaki jöhetne azzal, hogy tavaly sok ultra bement belépő nélkül, de kérdezem én, ez kinek a hibája? K.rvára nem az ultráké, ők csak kihasználtak egy lehetőséget. A felelősség csak a Fradi szekusait terheli, akik beengedték őketcartman023
Tehát felesleges a vénaszkenner, ami meggátolja, hogy jegy nélkül be lehessen lógni meccsekre és jó volt korábbi rendszer, ahol a secus haver tárta a kaput a potyázók előtt. Mesélj még... És akkor az attitűdről, miszerint rendben van jegy nélkül belógni még szót sem ejtettünk. Érdekesség, hogy akkor bezzeg verjük a nyálunk, ha minket hátrányosan érintő korrupciót tapasztalunk, de a "mumussal" szemben szentesítve van a korrupció és a lopás.

Egyszerűen annyit nem akarnak, hogy adataik olyan kezekbe kerüljenek akik nagyon csúnyán visszaélnének vele. Tudok mesélni példákat, mikor idegenben biztonsági őr ok nélkül próbált belém kötni, de szerencsétlennek nem jött össze.Asbee
És most milyen adat is kerül a biztonsági őr birtokába, ami korábban nem? A jegyre szurkolói kártyával és személyivel is ugyanazon adatok kerülnek, a szurkolói kártya pedig nem a belépéshez, hanem a jegyvásárláshoz kell (tudtommal). Vagy a vénaszerkezet lenne olyan adat, amivel nem szeretnétek ha visszaélnének?
Amúgy baromira nehéz felfogni, hogy pont azzal nem kerül sor vegzálásra, adatok illetéktelen kézbe jutására, ha a beléptetést nem ember, hanem egy automatikus rendszer végzi? Pont úgy nem kerülne illetéktelen kezekbe adat, ha mindenhol beléptető rendszer lenne a kapuknál és nem biztonsági őr.

Amúgy meg azon a vadbaromságon túl, hogy nem akarják adatok rossz kézbe kerüljenek, nem sok értelmes érv jött a szkenner és a beléptetőrendszer ellen. Talán Szokol az egyetlen, aki hibára világított rá, a többi csak mantrázza azt amit a szurkolói csoportok kitaláltak.Tony
Leírtam, hogy a mostani szekus rendszer rossz, de ez ne zavarjon.
A szkenner mellett sincsenek értelmes érvek, legalábbis eddig senki nem mondott ilyet. Nem tudom, hogy egy szkenner mennyivel jobban tud beléptető eszközként működni, mint egy kártya, amin rajta van a fejed. Jó, maximum annyi, hogy megspórolnak vele 5-6 biztonsági őrt, akik majd ellenőrzés helyett mehetnek a szurkolókat csesztetni.
Felesleges az egész, nem véletlenül mi vagyunk az elsők akik ezt használják. Arra viszont jó, hogy még több szurkolót üldözzenek el, enélkül is csökkent a nézőszám, így még jobban fog.
A kártyás rendszert kellett volna jobban megoldani, nem ezt behozni, de ettől biztosan megoldódik a magyar foci és a Fradi összes gondja.
több mint 10 éve
Tony New Orleans Saints Notre Dame Fighting Irish 885 — 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '

Amúgy meg azon a vadbaromságon túl, hogy nem akarják adatok rossz kézbe kerüljenek, nem sok értelmes érv jött a szkenner és a beléptetőrendszer ellen. Talán Szokol az egyetlen, aki hibára világított rá, a többi csak mantrázza azt amit a szurkolói csoportok kitaláltak.
több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 954 — Lucas Scott
mondjuk amennyien járnak Újpestre, az a 3ezer ember, simán elfér az A tribünön... 😀ZERO_L
de még a szektor bezárás is felfüggesztett ... máshol drapéria miatt volt szektorbezárás, itt megdobnak egy embert, aki sérülést szenved, és baszki semmi ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
értem, hogy felesleges de most őszintén milyen problémákat okoz ez a szurkolóknak? semmit. akkor minek tüntetni ellene? én ezt nem értem.davemayer
Nem is fogod, full felesleges magyarázni bármit is. Egyszerűen annyit nem akarnak, hogy adataik olyan kezekbe kerüljenek akik nagyon csúnyán visszaélnének vele. Tudok mesélni példákat, mikor idegenben biztonsági őr ok nélkül próbált belém kötni, de szerencsétlennek nem jött össze. Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy annak a brigádnak egy szép kis része anno letette a névjegyét egyik csapat huligánjaiként. A sort lehetne folytatni és évekkel ezelőtt hallottam elég cifra sztorikat is. Na például ezért nem kell sem kártya sem vénaszkenner sem anyámkínja, mert ahogy szurkolni mész ki egy meccsre és nem a kólát szürcsölni + kipostolni fb-ra hogy ott vagy, akkor potenciális bűnöző leszel és te hiába mondanád, hogy nem csináltál semmit...Meccsen voltál, ott voltál a szektorban, innentől kezdve védtelen vagy. Hány balhé volt mostanában Magyarországon a lelátókon? Egy sem.

Az meg a másik, hogy a folyamatnak hála elüldözik azokat a szurkolókat is, akik amúgy kimennének egy-egy meccsre, de a kártya miatt nem fognak. Az egész rendszer a meccseket sem teszi biztonságosabbá, mivel amúgy sincs benn balhé (ha pedig stadionon kívül nem keresed a bajt akkor nem is fog megtalálni). Akkor meg mi értelme van? Inkább nézőcsalogató módszerek kellenének. Azt pedig be kell látni, hogy ez Magyarország, ez itt Közép-Kelet Európa és nem Nyugat-Európa. Nem kell kényszeredetten hozzájuk idomulni mindenben, pláne nem egy olyan dologban ami kinn sem gördülékeny és annyira nem is örülnek neki ott sem (voltam én már Mattersburg-Rapid meccsen vendégszektorban, volt kínlódás rendesen, de ott legalább érthető valamennyire mert háromszor is meg tudták volna tölteni azt a kis majomketrecet).

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 10 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18 753
Legközelebb rúgjanak csak tizenegyeseket, de tényleg. (Tragi)komédia volt a 120 perc játékidő.

Szerk.: [mert enélkül nem aludnánk jól]

@OptaJoe 14 - Liverpool join Dagenham & Redbridge as the only English top four tier team to score 14 times in a penalty shootout. Value.
több mint 10 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 20 185 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
liverpool - middlesbrough 2-2 (tizenegyesekkel: 14-13!!) 😀😀

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 10 éve
davemayer Chicago Bears 14 752 — "Grammar maci"
értem, hogy felesleges de most őszintén milyen problémákat okoz ez a szurkolóknak? semmit. akkor minek tüntetni ellene? én ezt nem értem.

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 10 éve
Ehhez minden adott : volt egy meglévő kártyás rendszer fotókkal, személyes információkkal és van nagy felbontású kamerás rendszer, ami alapján bármilyen rendbontót meg lehetne találni.
Európa nagy részén miért elég a kártyás rendszer, miért elég néhol az, hogy sima személyivel is lehet belépőt venni? Ha valaki vergődne megnézik a felvételeket, beazonosítják és soha az életbe többet nem láthatja belülről az adott stadiont.
Egész egyszerűen a szkennernek semmi értelme nincs ebben a történetben, max annyi, hogy lehet mutogatni országnak-világnak.

Most valaki jöhetne azzal, hogy tavaly sok ultra bement belépő nélkül, de kérdezem én, ez kinek a hibája? K.rvára nem az ultráké, ők csak kihasználtak egy lehetőséget. A felelősség csak a Fradi szekusait terheli, akik beengedték őket. Egyébként a jó megoldás az lenne, hogy az MLSZ mindenhol saját rendezőket alkalmaz, így ki lehetne kerülni az ilyen eseteket. A szurkoló belép a kapun, odaadja a kártyáját, az ellenőr megnézi a pofáját és a kártyát, érvényesíti a jegyét és mehet. Csak ennyit kellene megtenni, nem pedig felesleges sz.rokat kitalálgatni.
több mint 10 éve
Max 1 évet adok ennek a kártyás,vénaszkenneres bohózatnak utánna az mlsz úgyis eltörli.
Kinek kellenek a 700 fős örökrangadók?Senkinek.Kenny
Kenny, bocs hogy neked szegezem a kérdést de tényleg írd már le hogy téged a vénaszkenner miért gátol meg abban hogy kimenjél meccsre? milyen személyi jogodat sértik meg vele vagy mitől félsz, hogy élnének vissza ezzel az "információval"?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 10 éve
Kenny Atlanta Falcons 10 028 — Omar's Coming Yo!
Max 1 évet adok ennek a kártyás,vénaszkenneres bohózatnak utánna az mlsz úgyis eltörli.
Kinek kellenek a 700 fős örökrangadók?Senkinek.

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 24 642 — Cowboys fan
Azt vágjátok, hogy a lengyeleknél már lefutott ez a kártyás story?
Abba is hagyták az egészet, mert a meglévő problémákat nem oldotta meg ellenben kreált sok másikat.
Én nem akarok egyik oldalra sem állni, de a metrószétverést miképpen gátolja meg a vénaszkenner meg a kártya? Fogod a kezedben a kártyát és nem tudod a metrót rongálni?Bazzani
Végre valaki.köszönöm.Kenny
és a vénaszkenner miképpen gátol meg abban hogy te be tudjál menni a stadionba és ott normálisan szurkolhass??? még mindig nem értem, még ha ujjlenyomat leolvasó lenne azt mondom oké de egy olyan rendszer ami mások számára semmilyen érdemleges adatot nem rögzít, csak azonosít hogy a te kártyáddal te foglalod el a helyed a stadionban és nem más. Ezt miért nem lehet megérteni???davemayer
szerintem biztos van benne egy rejtett lézersugár, és ha nem vagy szimpi a Kubatovéknak, akkor raknak a profilodra egy flaget a rendszerben, és amikor odateszed a kezed, akkor szétégeti az érhálózatodatt, és reggelre teljesen leszárad a kezed.
több mint 10 éve
Amadeus the Young Las Vegas Raiders West Virginia Mountaineers 32 910
Abba is hagyták az egészet, mert a meglévő problémákat nem oldotta meg ellenben kreált sok másikat.
Én nem akarok egyik oldalra sem állni, de a metrószétverést miképpen gátolja meg a vénaszkenner meg a kártya? Fogod a kezedben a kártyát és nem tudod a metrót rongálni?Bazzani
Ezt miért nem lehet megérteni???davemayer
csak azért se, HÖRRRR!
| gyerekes. |

Fizoli azt kéne megértened, hogy az a baj a kártyás rendszerrel, hogy csomó egyébként normális embert is korlátoz a meccsre járásban. Azt meg, hogy a csőcselék kizárásának érdekében be kell áldozni ezt a réteget szerintem nem lehet elfogadni...peach
minden cinizmus nélkül, miben korlátozza a futballbarát nézősereget a vénaszkenner? Még mindig a "két helyen lehet kapni" c. logisztikai problémánál tartunk? Vagy elvi problémák vannak vele?

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
mondjuk amennyien járnak Újpestre, az a 3ezer ember, simán elfér az A tribünön... 😀

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 22 954 — Lucas Scott
MLSZ FEB szánalom.hu

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
és a vénaszkenner miképpen gátol meg abban hogy te be tudjál menni a stadionba és ott normálisan szurkolhass??? még mindig nem értem, még ha ujjlenyomat leolvasó lenne azt mondom oké de egy olyan rendszer ami mások számára semmilyen érdemleges adatot nem rögzít, csak azonosít hogy a te kártyáddal te foglalod el a helyed a stadionban és nem más. Ezt miért nem lehet megérteni???

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 10 éve
ZERO_L New England Patriots 4 552 — situational football
én rugóznék azon, hogy milyen szépen meg tudják tölteni az új stadionokat vagy, hogy a válogatottunk végre elérte azt a szintet, aminek köszönhetően reálisan van esélye első kettőben/háromban végeznie a selejtező csoportjában, de sajnos nem lehet...

"Rodney, we are not gonna lose this game... You know why? Because we have Tom Brady" Ty Law /February 1, 2004/
több mint 10 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 107 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Jó látom holt ágon vergődünk.
Megismétlem, sokadjára, nem a kártyás vagy másmilyen rendszert védem, csak azt hangoztatom régóta, hogy radikális módszereket kell bevezetni.
Attól még hogy 1 vagy 2 kamera figyel egy szektort, soha nem fogod tudni beazonosítani az elkövetőt, főleg ha az arca elé is teker valamit, ezért kellett egy B megoldás, és gondolom ezért vezették be a kártyát is, hogy legalább nagyjából 100-200 emberre szűkítsék a gyanúsítottak névsorát. Nyílván a sok kamera + örökös eltiltás kombó működőképes lehetne egy fejlettebb kultúrájú országban, itthon ez nem működne (az okokat mindenki ismeri). A stadionon kívüli garázdaságért pedig 3-5-10 éveket osztogatni és csókolom, nem szabálysértésekkel és egyéb hülyeségekkel szórakozni.

Nagyon unalmas tud már lenni, hogy állandóan kapom az ívet, és folyamatosan ezen a kártya/vénaszkenner dolgon tudtok csak rugózni.