Társasjátékok

14 feliratkozó

3 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 848 — The Mathematician
végre sikerült kinyomtatni egy szép katedrális 3d modellt

www.reddit.com/r/BambuLab/comments/1q2d8g2/comment/o1hxklw/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
14 napja
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 922
Ez Negritis horror társas? Ha valaki otthon van bennük tudna nekem 5 jó horror társast írni 1-4 főig, amit ketten egy csajjal is mondjuk rohadt jól el lehet játszani?
köszi.
KeyG
Eldritch Horror

nagy előnye, hogy akár egyedül akár 8 fővel is lehet játszani és igazán nehéz játék, amit a kiegészítők még tovább nehezítenek.
Nagyon jó a storymesélése, nekem az egyik kedvencem

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
15 napja
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 516 — Amerikai sportok rajongója
Korallzátonnyal játszott már valaki? Cascadiát nagyon szeretjük családilag, ahhoz hasonlítják kicsit. Most meg hetek óta visszatért a napi Alhambra is. Ott van valami újabb kiadás is, kiegészítőkkel, az nem tudom érne-e annyit a szebb kialakításon túl?
15 napja
YoungZeeZee 9 469
csebi,higy tetszik a roka nyomon?
YoungZeeZee
imadja a kislanyom. December 25-en kapta meg reggel, azota sztem nem volt olyan nap, hogy ne kellett volna jatszani. fejbol tud mar 10 rokat igy amikor felforditjuk, hogy melyik o. megmondom oszinten en mar picit unom igy a 200 parti utan, de o elvezi es minden nap kell vele jatszani.
csebi
az a lenyeg h neki tetszik.
figy 2party utan levagod a cheatcodeot. kb csak gyanusitotta kell kiporgetni ha van 1-2targyad.foleg ha van olyan targy ami van a rablonak.

gyemant erdot ajanlom. dark a jatek vagyis maga a tartozekok sotetek de a tortenet aranyos es felnott fejjel is tovabb lehet birni jatszani mint 5 party😆
YoungZeeZee
mar nehezitettunk kb masodik nap utan (tok jo h a szabalyzatban is javasolnak hogyan nehezits).

igen, nagyon jo latni mennyire elvezi. 24-es Karacsonyra a Babaroka Karacsonyat kapta, az is tetszett neki, most is elovettuk Karacsonykor, de nem szivta be mint ez.
nyilvan neki meg a sajat babuval lepegetes a nagyobb elmeny, ezert o sokszor nyomra megy, volt olyan, hogy en el sem hagytam az indulo mezot, mert csak porgettem a gyanusitottakat ...
csebi
szinten...allok az indulon es porgetem a gyanusitottakat😆

alaposan utana kell nezni mert pl megvettuk anno a betakaritast...fuu marha unalmas volt a gyerkocnek is pedig a figurak, a tarsas maga szep igenyes..
15 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 450 — Lucas Scott
YoungZeeZee
imadja a kislanyom. December 25-en kapta meg reggel, azota sztem nem volt olyan nap, hogy ne kellett volna jatszani. fejbol tud mar 10 rokat igy amikor felforditjuk, hogy melyik o. megmondom oszinten en mar picit unom igy a 200 parti utan, de o elvezi es minden nap kell vele jatszani.
csebi
figy 2party utan levagod a cheatcodeot. kb csak gyanusitotta kell kiporgetni ha van 1-2targyad.foleg ha van olyan targy ami van a rablonak.

gyemant erdot ajanlom. dark a jatek vagyis maga a tartozekok sotetek de a tortenet aranyos es felnott fejjel is tovabb lehet birni jatszani mint 5 party😆
YoungZeeZee
mar nehezitettunk kb masodik nap utan (tok jo h a szabalyzatban is javasolnak hogyan nehezits).

igen, nagyon jo latni mennyire elvezi. 24-es Karacsonyra a Babaroka Karacsonyat kapta, az is tetszett neki, most is elovettuk Karacsonykor, de nem szivta be mint ez.
nyilvan neki meg a sajat babuval lepegetes a nagyobb elmeny, ezert o sokszor nyomra megy, volt olyan, hogy en el sem hagytam az indulo mezot, mert csak porgettem a gyanusitottakat ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
15 napja
YoungZeeZee 9 469
YoungZeeZee
csebi

15 napja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 371
YoungZeeZee
csebi
Ugyanez. Karácsonyra kaptàk náluk is, azóta kb. minden nap játszani kell 😃

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
15 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 450 — Lucas Scott
YoungZeeZee

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
15 napja
YoungZeeZee 9 469

Sobri,tegnap megvolt az elso sakk leckeje a gyereknek😀
15 napja
Köszönöm a tippeket, Áprilisban lesz a szülinapom és meg akarom majd magam lepni 1 ilyen témás társassal.
1. Nemezis
2. Cthulhu világ társas, Cthulhu: Death May Die
3. Rettegés Arkhamban

Jelenleg nálam a sorrend, a Nemezisnek nagyon tetszik a design-ja.
KeyG
 www.youtube.com/watch?v=29OZ2_bLZVA

www.youtube.com/watch?v=_qarOIc_6To&t=993s

15 napja
KeyG Baltimore Ravens 13 598
Köszönöm a tippeket, Áprilisban lesz a szülinapom és meg akarom majd magam lepni 1 ilyen témás társassal.
1. Nemezis
2. Cthulhu világ társas, Cthulhu: Death May Die
3. Rettegés Arkhamban

Jelenleg nálam a sorrend, a Nemezisnek nagyon tetszik a design-ja.

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
15 napja
amúgy úgy felmérgeltek melóban hogy behúztam a sundropos nemesis lockdown gamefoundon
de most már tényleg vissza kell fognom magam a hülyeségekkel

a másik 3 társas idénre azért még áll, de nyilván idegesítő mikor nem bír magával az ember
mondjuk a Mage Knighttal nem tudom mi a tök lesz, mert ugye jön a kieg de nem tudni hogy lesz-e fordítása
az ultimate edition meg itthon nem kapható angolul, amazonról lehet behúzom de próbáltam keresni vmi olyan oldalt ahonnan európában lehet rendelni angol társast még nem sikerült találni

15 napja
Ez Negritis horror társas? Ha valaki otthon van bennük tudna nekem 5 jó horror társast írni 1-4 főig, amit ketten egy csajjal is mondjuk rohadt jól el lehet játszani?
köszi.
KeyG
nem, ez a Gloomhaven volt:
 boardgamegeek.com/boardgame/174430/gloomhaven

amit én javasolnék az a Nemezis
 tarsasjatekok.com/tarsasjatek/nemesis-2017
ennek van 3 verziója, az alap, a lockdown és a retaliate
kvázi "Alient" játszol

ha csak ketten akkor nem biztos hogy javasolnám de mondjuk 3-5 fővel a Dolog már jó lehet
 tarsasjatekok.com/tarsasjatek/a-dolog-a-tarsasjatek-2020

Cthulhu: Death May Die (2019)
 www.szellemlovas.hu/index.php?r=webboltTermekValtozat/view&termek_valtozat_id=23189&uj_termek=1

Horrified
 tarsasjatekok.com/tarsasjatek/horrified-2019

Mansions of Madness
 tarsasjatekok.com/tarsasjatek/mansions-of-madness-2011/kiegeszito/mansions-of-madness-masodik-kiadas-2016

+1
Zombi Kocka, de ez csak fun 😀
 tarsasjatekok.com/tarsasjatek/zombie-dice-2010

az Arkham Horror is jó amúgy, csak én írtám másik 5-t 😀

de amúgy érdemes itt kezdeni, ha nézelődsz
 boardgamegeek.com/

15 napja
Teabee Denver Broncos 792
 www.gamewiz.hu/retteges-arkhamban-3-kiadas?utm_source=olcsobbat&utm_medium=shopping&utm_campaign=olcsobbat_shopping_gamewiz_tarsasjatek_webshop&utm_source=olcsobbat&utm_medium=shopping&utm_campaign=olcsobbat_shopping_gamewiz_tarsasjatek_webshop&gad_source=1&gad_campaignid=21095129454&gbraid=0AAAAAqcseeJuCAmSqQi9BqHp8lxE-hfMd&gclid=Cj0KCQiA1JLLBhCDARIsAAVfy7iIPtcumN-UD9jGAroTLrN63Z6f4p0w1zwPs7G6uFMiVbAMxZYemBUaAvsmEALw_wcB

tarsasjatekok.com/tarsasjatek/osi-jel-2011
15 napja
Teabee Denver Broncos 792
köszi.
KeyG
Rettegés Arkhamban (kooperatív, egyedül is lehet)
(Horror környezetben, de inkább felturbózott yahtzee az Ősi jel (szintén Cthulhu világ), a 14 éves lányom meg a 78 éves anyám is imádja)
15 napja
köszi.

We are just the Ravens!
16 napja
hétvégi gloomhaven vicces volt 😀

kijött a 0 és a 2x is 😀
mák volt hogy itt hátrányból támadott a szörny, mer ha előnyből az nagyon fájt volna 😀

21 napja
YoungZeeZee 9 469
tarsasjatek rendezok.
a csuda gondolta volna h erre van igeny es fizetnek erte😆 es kiderult h a szuk ismerosi korben vki ilyeneket gyart
YoungZeeZee
budakeszi laserox? 😊

én amúgy vettem már tőlük is cuccot, de 3D nyomtatót is egyrészt ilyenek miatt vettem

www.thingiverse.com/thing:7019306
 www.thingiverse.com/thing:6737822
 www.thingiverse.com/thing:6938519
 www.thingiverse.com/thing:4646999
Negritis, a vajda
nem ok.
😀
21 napja
tarsasjatek rendezok.
a csuda gondolta volna h erre van igeny es fizetnek erte😆 es kiderult h a szuk ismerosi korben vki ilyeneket gyart
YoungZeeZee
budakeszi laserox? 😊

én amúgy vettem már tőlük is cuccot, de 3D nyomtatót is egyrészt ilyenek miatt vettem

www.thingiverse.com/thing:7019306
 www.thingiverse.com/thing:6737822
 www.thingiverse.com/thing:6938519
 www.thingiverse.com/thing:4646999

Szerkesztette: Negritis, a vajda

21 napja
YoungZeeZee 9 469
tarsasjatek rendezok.
23 napja
Üdv urak! Két főre tudtok ajánlani Legacy társasokat? A Pandemic 0-át imádtuk, a kettővel pedig most végeztünk, az nekünk annyira már nem jött be, de szívesen próbálkoznánk még valami mással ami legacy és nem pandemic. Köszi előre is!
vik
mi gloomhavent tolunk 3an, de nem látom hogy miért ne lenne jó ketten, max kicsit megnézni hogy melyik 2 class lenne ideális
nekem az első edition van meg, nemtom a 2E miben különbözik

a gloomhaven: jaws of the lion elvileg játszható "standalone" és valamivel kisebb mint az alapjáték érdemes lehet azzal is kezdeni

meg nyílván van a szellemi örökös: Frosthaven

23 napja
vik New England Patriots 45
Üdv urak! Két főre tudtok ajánlani Legacy társasokat? A Pandemic 0-át imádtuk, a kettővel pedig most végeztünk, az nekünk annyira már nem jött be, de szívesen próbálkoznánk még valami mással ami legacy és nem pandemic. Köszi előre is!
26 napja
andree Arizona Cardinals 1 783
jövőre 3 játék vásárlás van már csak tervezve
|
Mage Knight Ultimate, meg ha kijön a kieg akkor az
Voidfall, itt is volt írva hogy jó soloban és máshol is éltetik nagyon és elvileg jön a kieg hozzá kiváncsi vagyok az alap lesz-e mellé
Fate of the Fellowship, ha végre kapható lesz megint
|
Negritis, a vajda
Az elsőt régóta nézegetem én is. Még az ára se olyan vészes, ahhoz képest, hogy a bővített kiadást hozta a Delta. Tavaly volt 33 körül is akciózva.

Nekem a Speakeasy(Zugkocsma) az első a listán. Azt fizu után rendelem is januárban. Fél éve nézegetem a Lacerda játékokat. A Találmányok és ez, ami a legközelebb áll hozzám, de a zugkocsma nagyon sokkal könnyebben tanítható mint a Találmányok, így nagyobb esély van a haverokkal is játszani. Már csak a téma miatt is. A Találmányok, az ötletek fejlődése a következő nagy játék lesz utána. Nagyjából minden tetszik abban a játékban, és a kinézete is elképesztő, viszont ez már túl nagy falat mindenkinek a társaságban rajtam kívül. 99%, hogy csak szólóban lesz játszva.

Köztük csak a Deckers ami a fix vétel. Egy cyberpunk szellemek szigete, hatalmas újrajátszhatósággal, gyors setuppal. Ráadásul jóval 20k alatti áron. Kicsit vártam vele, hátha valaki hozza magyarul. Jó lenne a haverokkal játszani, de ha tavaszig nem jelenti be senki, akkor megveszem angolul. Szerencsére az Eredettörténetet viszont hozza a Delta. Lenyomtuk a Gyűrű szövetségét, és haver feleségének bejönnek az ütős-vivős játékok, szóval teszek vele egy próbát a társaságban. Kinézetre és mechanikára nagyon tetszik, pedig én kevésbé élem ezt a szuperhős témát.
29 napja
nah végül jött még pár társas karácsonyra, szóval lesz mit játszani ha haverék végre átjönnek 😊
Hunyadi
Dune Imperium Bloodlines
Witcher Végzet Útja

ez nekem tetszett

a 2.at majd egyszer lehet beszerzem, de ahhoz azért jó lenne ha haverék sűrűbben mozdulnának ki 😊

jövőre 3 játék vásárlás van már csak tervezve
|
Mage Knight Ultimate, meg ha kijön a kieg akkor az
Voidfall, itt is volt írva hogy jó soloban és máshol is éltetik nagyon és elvileg jön a kieg hozzá kiváncsi vagyok az alap lesz-e mellé
Fate of the Fellowship, ha végre kapható lesz megint
|

Szerkesztette: Negritis, a vajda

1 hónapja
Trónok harca – 2. kiadás társasjáték (DEL34421)

Ezzel játszott valaki? Ha igen tud véleményt mondani?
KeyG
Igen, én már jópárszor.

Nagyon kell hozzá az a társaság, aki élvezni tudja azt, hogy ebben a játékban nincs barátság és az adott szó is könnyen felrúgható, ha az érdek úgy kívánja.

Egyébként - számomra - rendkívül szórakoztató játék, de amikor bevittem a társasos brigádomhoz, akkor a többség nem igazán élvezte.

Annyi hátránya van még, hogy bár lehet kevesebben is játszani, igazából muszáj 6 fővel tolni, máskülönben túlságosan aránytalan a játék.
ervinator
Ehhez hozzátenném, hogy van egy kiegészítője (Sárkányok tánca, azt hiszem), ami segít az alapjáték aránytalanságain és nem feltétlenül kell a maximum létszám a kiegyenlített játékhoz. Azonban az alapból sem rövid játékidőt egy kicsit még megnöveli.
Platypus
Igen, megvettem én is a kiegészítőt hozzá, de végül az nem került elő, mert a társaságot végül az alapjáték sem ragadta annyira magával. Alapvetően nem bonyolult játék (elmagyarázni, meg elsőre megérteni lehet nehézkes, de ha az megvan utána már nem vészes), de a kiegészítő azért ad egy plusz komplexitást hozzá.

De ha van még kérdésed hozzá KeyG, bátran 😀
ervinator
KeyG sokat gondolkozott rajta, és amin már ennyit gondolkozunk meg kell rendelni. Szóval megrendeltem az alapjátékot és a kiegészítőt. 😊

We are just the Ravens!