Bowldog Hálaadást!

TV, rádió

19 feliratkozó

több mint 12 éve
Joci 2 599 — The Georgia Peach
Balázst élvezet hallgatni ahogy olt mindenkit 😀

http://imsomeanimakemedicinesick.tumblr.com/
több mint 12 éve
Newman Philadelphia Eagles Clemson Tigers 8 228 — Ready to Rumble
Miló Viki, Kingának: "Ennek meg kell lennie" - mit nézett?
Ez egyértelmű volt, Kinga sír. 😀

több mint 12 éve
Duff Seattle Seahawks 3 133
az nem semmi amit Kinga meg Sehere müvel 😀😀😀
több mint 12 éve
Na, Vera már nem megy párbajozni. 😀Newman
Király! Neki szurkoltam nagyon. 😀
Egyébként igen színvonalas mérkőzés volt. 😂Schleck
csak a végét láttam, nem ismerem az igazi színvonalat, olyan szánalmas műsort nézek, mint NFL meccs.... 😀
Kinga 68 kg? az igen...
😂 micsoda meccs 😂

több mint 12 éve
JéBé Green Bay Packers 7 035
Jelemzően semmi sem maradt meg a két hetes edzésből, kocsmabunyó volt a javából 😀
több mint 12 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Na, Vera már nem megy párbajozni. 😀Newman
Király! Neki szurkoltam nagyon. 😀
Egyébként igen színvonalas mérkőzés volt. 😂

több mint 12 éve
Na, Vera már nem megy párbajozni. 😀

több mint 12 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 651 — Axel Foley
Egy dolgot tennék hozzá a tegnapi estéhez.
Kováts Verának állandó jelleggel (főleg Keresztes) megjegyezték,hogy egy-egy dal meghaladta a képességeit.
Most komolyan nem hallja senki,hogy Baricznál mennyire igaz ez a Zorán dalra?
Egypicinkét másként hangzik ez a dal (énekileg de főleg érzelmileg) az ő szájából.

Jaésmégegy.
Elhiszi valaki,hogy Feró kedvenc dala ez a Kelly Clarkson szám? 😀

több mint 12 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 21 505 — KARTAL CITY CHIEFS örökös fantasy 2. helyezett
A tévében nincsen véletlen:
http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/10/mtv_unicredit_vetelkedo_JZRWF0Sobri Jóska
Ezért nyert 10 milliót a legyen ön is milliomosban, és jutott be a pókerarc döntőjébe? Most már minden világos. Ja és a humorbajnokságot is ezért nyerte meg. Ja nem ezek mind az unicredit előtt voltak 😉

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 12 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/10/mtv_unicredit_vetelkedo_JZRWF0Sobri Jóska
na igen, általában ezért is van a nyereményjátékoknál megmondva, hogy a céghez kötődő emberek és rokonaik nem játszhatnak, mert ilyen esetén Isten sem mossa le róluk, hogy bunda volt...

eszembe jut egy pár évvel ezelőtti Magyar-Kanada hokimeccs, ahol mezeket sorsoltak, mekkora fújolás volt, mikor kimondták, hogy a VIP szektorból nyert valaki... 😊
több mint 12 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 32 452 — #NoStress
http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2011/12/10/mtv_unicredit_vetelkedo_JZRWF0

több mint 12 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Muri miben jobb, mint mondjuk Janicsák Veca?eaglesmcnabb
felépítésben biztos.

több mint 12 éve
Nincs lineáris összefüggés a nézettség és a reklámbevétel között.
Minden műsorhoz egyedi ajánlatok vannak, hiszen a reklámokat elöbb kötik le, a nézettség csak utólag derül ki, hogy adott időpontban mennyi is volt.
Persze meg lehet saccolni, és az alapján eladni a reklámidőt.
Pl a Super Bowl nézettsége nem 5-6szorosa ugyanazon sáv adott időpontban mondjuk egy héttel késöbb 18-49-es korosztályra vetített nézettségének (mondjuk a másfélszerese, duplája), de a SB környéki reklámok másodperce minimum 5-6szorosa, ha nem több.Sobri Jóska
jó azt mindjárt gondoltam, hogy előre kötik, csak úgy gondoltam, hogy nem ugyanannyiba kerül mondjuk egy X-Faktoros szombat esti reklám, és egy tavaszi mittudomén Harry Potter 3 idején futó szombat esti reklám, mivel tudható, hogy egy tehetségkutató körül sokkal nagyobb a "balhé" mint egy szimpla film körül.fetomy
Pontosan.
És mivel az első X-faktor jól teljesített, ezért a második köré nagyon magas összegért lehetett lekötni reklámokat.
Ellenpélda, TV2 összeesküvők, olyan szarul teljesít, hogy második nem is lesz.
Kevesen néznék, ergo senki sem akarna ott hirdetni, magas lenne az egy néző elérésének összege, ezért le se gyártják.
És mint mondtam ott van az összekapcsolás.
Egy sikeres, szeretett, nézett műsorhoz szívesen kapcsolja magát az M & M's, vagy a Raiffeisen (ugye tavalyi Megasztár), és fizet többet, mint ugyanannyi megjelenésért a Cápa3 reklámblokkjaiban.
Ha mondjuk lenne egy tévéadód, aminek az átlagos nézettsége pár százalék, ami megfelel egy tematikus csatornáénak, de minden szombat este 20-21 között mondjuk kivégzéseket adnál, 90%-os nézettség mellett (legálisan), akkor eleinte hiába a nagy nézettség, kevés reklámozó akarna ott hirdetni. Persze aztán megjelenne a Redbull, és a többi, extrém márka, vagy az Algoflex 😊 , de pl egy bank, vagy a Knorr sosem.

több mint 12 éve
Minden műsorhoz egyedi ajánlatok vannak, hiszen a reklámokat elöbb kötik le, a nézettség csak utólag derül ki, hogy adott időpontban mennyi is volt.
Pl a Super Bowl nézettsége nem 5-6szorosa ugyanazon sáv adott időpontban mondjuk egy héttel késöbb 18-49-es korosztályra vetített nézettségének (mondjuk a másfélszerese, duplája), de a SB környéki reklámok másodperce minimum 5-6szorosa, ha nem több.Sobri Jóska
jó azt mindjárt gondoltam, hogy előre kötik, csak úgy gondoltam, hogy nem ugyanannyiba kerül mondjuk egy X-Faktoros szombat esti reklám, és egy tavaszi mittudomén Harry Potter 3 idején futó szombat esti reklám, mivel tudható, hogy egy tehetségkutató körül sokkal nagyobb a "balhé" mint egy szimpla film körül.
több mint 12 éve
Pl a Super Bowl nézettsége nem 5-6szorosa ugyanazon sáv adott időpontban mondjuk egy héttel késöbb 18-49-es korosztályra vetített nézettségének (mondjuk a másfélszerese, duplája), de a SB környéki reklámok másodperce minimum 5-6szorosa, ha nem több.

több mint 12 éve
és hogy mennyivel hoznak a tehetségkutatók nagyobb reklámbevételt, mint mondjuk egy esti film... de valahol biztos megfogják a garast.Igor
annyira -sajnos?- nem kerültem bele a dolgok mélyébe, hogy tudjam, mekkora nézettségkülönbség mekkora reklámbevételkülönbséget eredményez (talán sobri tud irányszámot adni), de az X-Faktort kétszer annyian nézik mint egy jobb filmet. És akkor még nem számoltuk az X-Faktor koncerteket, a szavazásokból/lemezeladásokból/haknikból/... bejövő illetve legalábbis nem távozó összegeket, amik lehet, hogy nem nagyok, de mind-mind plusz egy egyszer leadott filmhez képest.
több mint 12 éve
Sobri!
Nem sérelmeztem semmit, megkockáztatom még fel is fogtam amit mondasz 😉 Kár, hogy semmi köze nincs ahhoz amiről írtam 😊Boston
Én is sajnálom, de amit írtál nem vágott a témába. 😊

Fingom nincs milyen egyéniség Baricz.
Azt tudom mondani youtube-on megnézve a zenei produkcióit, hogy eredeti, szerethető, eladható karakternek tűnik.
Ha így látják a műsor készítői is, akkor simán a top3-ba fog jutni (mondom ezt mondjuk a 12 szereplős műsor megnézése után), szerintem meg is fogja nyerni.
Ha én lennék a valaki az RTL-nél ő nyerné meg. 😊
Szakmailag ő a leghasznosabb, benne van a legtöbb potenciál.
Muriban, Tarányban korábban leírtam, hogy sztem miért nincs.
Valamint lehet a 4 millió magyar karakterből senkise Baricz, de a műsor 12 indulójából kiemelkedik.

több mint 12 éve
Sobri: köszi a választ.. valóban gond lehet, hogy én Leona Lewis-típusú énekesekből/angol nyelvű piacból indultam ki.
(A koncertekben sincs semmi pénz akkor? Évi 150-200 show (felteszem akkor ingyen) azért nem kevés pénz sztem..)

Így már valamennyire érhetőbb; mondjuk továbbra sem látom azt a nagy cash cow bizniszt ebben, hogy mondjuk évi 3-4 tehetségkutatót generáljon.. és hogy mennyivel hoznak a tehetségkutatók nagyobb reklámbevételt, mint mondjuk egy esti film... de valahol biztos megfogják a garast.Igor
Azért maguk az emberkék keresnek a haknival, ha mondjuk mennek vidéki gimibuliba, vagy Bomba-promócióra, esetleg random diszkóba.
De ezen felül úgy szól a szerződésük, hogy x ideig ingyen mennek oda, ahova a csatorna küldi őket.
Ezen felül vannak a haknik, és az évi pár mila.
A nagy biznisz ebben a következő.
Vegyük a VV4-et.
Kell egy full bekamerázott stúdió, tizeniksz hülye, havi 60 rugóért, a stáb, kábé ez a kiadás oldal, mondjuk 600 millió.
A bevételi meg a reklámbevétel, mondjuk a műsor közben, közvetlenül elötte és utána értékesített reklámpercek, ez kb 3milliárd.
A haszon 2.4milliárd.
X-faktor pontos számait nem tudom, a haszon ennyi biztos nincs, de a 800milliót tuti átlépi.
Namost az esti Bud Spencer film is leültet nézőket a tévé elé, de minden csatornának kell saját gyártású műsor.
A reklámozó ehhez tudja kapcsolni a brandjét.
A reklámozó (pontosabban a médiaügynökség) szereti ha nem (egyébként nézett) filmek közé kerül a reklámja, hanem saját gyártású, és egyben kurva nézett műsorhoz.
Kábé ez a nagyon vázlatos lényeg.

több mint 12 éve
Boston New England Patriots Boston College Eagles 2 350 — dart@freestart.hu
Sobri!
Nem sérelmeztem semmit, megkockáztatom még fel is fogtam amit mondasz 😉 Kár, hogy semmi köze nincs ahhoz amiről írtam 😊

Do your job
több mint 12 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 371 — No 1 Zhang Yufei fan
Sobri: köszi a választ.. valóban gond lehet, hogy én Leona Lewis-típusú énekesekből/angol nyelvű piacból indultam ki.
(A koncertekben sincs semmi pénz akkor? Évi 150-200 show (felteszem akkor ingyen) azért nem kevés pénz sztem..)

Így már valamennyire érhetőbb; mondjuk továbbra sem látom azt a nagy cash cow bizniszt ebben, hogy mondjuk évi 3-4 tehetségkutatót generáljon.. és hogy mennyivel hoznak a tehetségkutatók nagyobb reklámbevételt, mint mondjuk egy esti film... de valahol biztos megfogják a garast.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 12 éve
Boston: Azért van szükség rá, mert k.vamindegy, hogy mi marad meg belőlük a zeneiparban, ameddig egyetlen műsor sincs, ami csak kicsit megközelítené nézettségben az X-Faktort. Mert egyébként X-Faktor: 2.4M, VV: 1,2M, Forma1: 1M, NCIS: 1M. Ezeken kívül még 1-1 nagyobb filmmel ez összejön, de én úgy emlékszem, hogy az X-Faktorral maximum a Csillag Születik veszi fel a versenyt, és néhány műsort leszámítva, 3-4szeres nézettségtöbblete van.
több mint 12 éve
A mai popzenében a hangterjedelem, énektudás teljesen századrendű dolog, illene megérteni.
Egyrésze tanulható, másrészére ott a technikai, amelyik pl Győzike totál hamis dünnyögését is nemhamis dallá tudja formálni, hiszen a megfelelő hangmagasságra húzza a kiénekelt bármilyen hangokat. Persze ha túl nagy a különbség, akkor idétlen lesz a hanghordozás, de ha "csak" fél, egy hang a difi, észre se veszed, hogy mit hova húztak.
Ma Magyarországon van kb 10.000 ember aki úgy tud énekelni, mint Tarány mondjuk. Csak a saját baráti társaságomban van pár olyan karaokes srác, akik random elénekelnek jó hangon, nem hamisan, élvezetes hangfekvésben bármit.
De ez így normális.
Az ilyen műsorok nem hangokat keresnek, nem 4 oktávot áténeklő, abszolút hallással rendelkező tehetségeket, hanem karaktereket.
Egyedi, újszerű, szerethető és a legfontosabb: eladható karaktereket.
Baricz tökéletesen ilyen, Tarány teljesen nem ilyen.Sobri Jóska
MAgyarországon kábé 3.789.658 darab szerethető, egyedi karakter él. Garantáltan pont olyan ergya hangjuk van, mint BAricznak. Köztük biztos találok jó néhűny olyan mebert, akinek még megfelelő mozgáskultúrája és fizimiskája is van. Ezért felesleges ZENEI tehetségkutató műsort indítani szerintem...
Kiváncsi vagyok, h mégis embereknek milyen attitűd és egyéniség jön le valakiről heti 2*2 perc megkoreografált színpadi produkció alapján. Szóval BAricz milyen egyéniség is Sobri?
AZt meg végképp nem értem, hogy minek ÉNEKLÉSSEL kínozni ezeket az embereket, amikor a zeneiparban úgy sem lesz soha szükség a hangjukra... Elég lenne minden héten valami koreográfia és színpadi produkció ének nélkül.
Az meg hagy ne legyen már követendő példa és általánosdan elfogadott értékítélet, hogy Győzike tehetség nélkül mekkora karriert képes befutni azzal, hogy a média segítségével a szart is letuszkolja az igényes hallgatóság torkán. Izé fülén...Boston
Győzike arra példa, hogy nem kell tudni énekelni,a gépek megoldják. A technika csodákra képes.
Nem értem igazán, hogy mit nem értesz.
Azt sérelmezed, hogy így működik a média, vagy azt, hogy én ezt leírom?
Igazából egyik esetben se tudok segíteni. 😊
Talán leírom még egyszer.
Azért zenei tehetségkutató műsornak nevezik a műsort, amivel a reklámbevételt előidézik, mert a zenéhez mindenki ért.
Ha mondjuk szobrászverseny lenne, az sokkal ekvésbé lenne nézett. Vagy ha sakkfeladványkészítő.
A zenét mindenki hallja, oszt jóvan.
Ettől jók ezek a formátumok, ezért lehet ezekről ezer bőrt lehúzni.
A zember leül, hall, nézi, szurkol, a tévé meg beszedi a reklámpénzt.
Hidd el, ha a zember megnézné a reklámot ha nem lenne 2 reklám között műsor, akkor nem lenne 2 reklám között műsor.
(A volt vezérigazgatóm így mondta: ha a paraszt megnézné a kurva reklámot műsor nélkül is, lófaszt se tennénk közéjük.)

több mint 12 éve
Baricz az első rostán sem jutott tovább. Tibónak nem egy élő produkciója is volt. Azért a kettőt össze sem hasonlítanám.eaglesmcnabb
Ezt nem értem ne haragudj... Ezen logika mezsgyéjén haladva, ha BAricz akkora nagy tehetség lett volna, nem esik ki az első rostán...Boston
Tibónak volt élő műsora, de kiesett, ugyanúgy és kb. ugyanott ahol pl. Varga Viktor. Őt is a ZSŰRI találta gyengének ahogy varga Viktort, ennek ellenére mégis befutott lett ( 3 milliós nézettsége van pl. Youtube-on), mert a közönségnek tetszett az amit csinál. Tibónál ez nem volt így, ha akkor nem kellett a NÉZŐKnek, akkor most miért kéne? Nem értem. Bariczot pedig a ZSŰRI ejtette ki, nem a NÉZŐk. ez a 2 között különbség a nézetemben, bár tény hogy elfogult vagyok, de ezek tények..eaglesmcnabb
Kocsis Tibort pont annyiszor juttatta tovább ebben a műsorban a szakma, mint Bariczot (azaz egyszer). Minden más alkalommal elég szavazatot kapott a nézőktől. Ezek is tények...

Do your job
több mint 12 éve
"Az meg igazából utána teljesen mindegy, hogy ki nyerte a showt, bárkinek elviszik a lemezét.. "
Ez meg sima butaság. SENKINEK se viszik el a lemezét.
Az István a király idején 100ezer eladott lemez volt az aranylemez, 99-ben 25ezer, 2005-ben 10ezer, tavaly 7ezer, most nem is tudom már mennyi.
Nincsenek érdemi eladási mutatók, még úgy se, ha 999 forintért tescoban, vagy újságmellékletként értékesítenek.
A popbiznisz nem a lemezeladásokról szól már egy ideje.Sobri Jóska
Akkor mire kreálják őket, a haknizással/koncertekkel hozzák vissza a bevételt? Ezt most őszintén kérdem akkor... mert különben nem látom, hol nyereséges a dolog.

Sztem néhány tízezret azért eladnak lemezből is... pláne, hogy azért az X-faktor kreációk általában lemezrekordokat döntögetnek az adott országban, szóval ha 30 ezer lemezt ad el, már azzal is beljebb vannak.. és azért azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy nem csak az első ad ki általában lemezt... de ha mondjuk összeadjuk mindenkinek a lemezeit, akkor is mondjuk 100k darab alatt van, egyetértesz?Igor
Jó kérdés.
Nem kreálják őket, hanem kreálódnak.
A valós produkció a tévéműsor, az indukál gigász reklámbevételeket.
A megmaradó énekes csak a plusz, ha már úgyis ott van, akkor a tévének nem kell meglévő "sztárokkal" egyezkednie, gázsit fizetnie, hanem kihasználja a saját kreálmányai népszerűségét, és kvázi gázsi nélkül tud újabb tévéműsorokhoz szereplőket rendelni. Egy főzöcskés műsorba a tévé alkalmazottja, műsorvezetője, saját sztárja ingyen megy, Koós János vagy Farkas Berci meg nem. A Fókuszhoz és egyéb töltelékműsorokhoz saját sztár szintén ingyen megy.
Nem tévés, élő fellépéseknél dettó.
(Ismerősöm csinálja a T-nek a Fenntarthatósági Klubot, ez egyfajta jótékonykodó rendezvény, aminek médiapartnere az RTL, a szerződés úgy van, hogy egy konkrét rendezvényre küldenek egy VV-st egy CSSZ-est, ingyen.)
Szted néhány tízezret eladnak lemezből, tudtommal meg nem. 400-3000 között adnak el mondjuk átlag lemezből itthon, Egy Kispál, Tankcsapda, Ganxsta eladott 5ezret, de egy jól sikerült Márió a harmónikás eladhatott 20-25ezret. De ilyen eladás évente 3-4 van maximum.
A lemezeladás már nem érdemi bevétel se az előadók, se a kiadó számára.
(Más téma, de ezért adnak ki már befutott, koncertképes zenekarok mostanában alig új lemezt, vagy ha igen, azt is kvázi maguk, neten, online shopokban, nem óriáskiadók által. 6-8 év és teljesen meg fog változni a popipar.)

több mint 12 éve
A mai popzenében a hangterjedelem, énektudás teljesen századrendű dolog, illene megérteni.
Egyrésze tanulható, másrészére ott a technikai, amelyik pl Győzike totál hamis dünnyögését is nemhamis dallá tudja formálni, hiszen a megfelelő hangmagasságra húzza a kiénekelt bármilyen hangokat. Persze ha túl nagy a különbség, akkor idétlen lesz a hanghordozás, de ha "csak" fél, egy hang a difi, észre se veszed, hogy mit hova húztak.
Ma Magyarországon van kb 10.000 ember aki úgy tud énekelni, mint Tarány mondjuk. Csak a saját baráti társaságomban van pár olyan karaokes srác, akik random elénekelnek jó hangon, nem hamisan, élvezetes hangfekvésben bármit.
De ez így normális.
Az ilyen műsorok nem hangokat keresnek, nem 4 oktávot áténeklő, abszolút hallással rendelkező tehetségeket, hanem karaktereket.
Egyedi, újszerű, szerethető és a legfontosabb: eladható karaktereket.
Baricz tökéletesen ilyen, Tarány teljesen nem ilyen.Sobri Jóska
MAgyarországon kábé 3.789.658 darab szerethető, egyedi karakter él. Garantáltan pont olyan ergya hangjuk van, mint BAricznak. Köztük biztos találok jó néhűny olyan mebert, akinek még megfelelő mozgáskultúrája és fizimiskája is van. Ezért felesleges ZENEI tehetségkutató műsort indítani szerintem...
Kiváncsi vagyok, h mégis embereknek milyen attitűd és egyéniség jön le valakiről heti 2*2 perc megkoreografált színpadi produkció alapján. Szóval BAricz milyen egyéniség is Sobri?
AZt meg végképp nem értem, hogy minek ÉNEKLÉSSEL kínozni ezeket az embereket, amikor a zeneiparban úgy sem lesz soha szükség a hangjukra... Elég lenne minden héten valami koreográfia és színpadi produkció ének nélkül.
Az meg hagy ne legyen már követendő példa és általánosdan elfogadott értékítélet, hogy Győzike tehetség nélkül mekkora karriert képes befutni azzal, hogy a média segítségével a szart is letuszkolja az igényes hallgatóság torkán. Izé fülén...

Do your job