USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Az összeesküvés hívők tuti nem csalódnak majd. Ők helyette majd csinálnak újat…
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
JFK fajlok titkositasa feloldva (MLK szinten).
undisputedly
Jajj már, aludni akartam 😞 mikor kerül ki a netre?
Gyurma Pappa
A rendelet szerint akar 45 napba is telhet. Remeljuk hamarabb.

undisputedly
A maffia tette, tippem szerint.
Dzsokijuing
Jo kerdes. A fogadoirodaknal a belso munka/maffia vezetne szerintem is. Allitolag az osszeeskuves hivok csalodni fognak, de Pompeo valamiert megis elerte 6 eve, hogy ne legyen feloldva, mondvan, diplomaciai problemakat okozna.

undisputedly
Mit gondolsz a terroristak kiengedeserol es elon musk karlenditeserol?
dankodavid
Nem birom Elont, szerintem tul nagy a befolyasa, de ez a karlenditos sztori a vicc kategoria.

Terroristak? Szerintem senki nem lett azzal vadolva. Viszont politikai okokbol sokukat jogszerutlenul iteltek hosszu buntetesekre, annak ellenere hogy semmi violent dolgot nem kovettek el. ( www.washingtonpost.com/dc-md-va/2024/03/01/appeal-obstruction-trump-january-sixth/)

Az eroszakosakat nem engedtem volna ki viszont igy 2-2,5 eve utan sem.
undisputedly
Asszem toy storys meme az ami most ide illene. Elnöki kegyelem mindenhol és mindenkinek …

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 840 — SuperBowl Champions 2013/2014
undisputedly
Gyurma Pappa
A rendelet szerint akar 45 napba is telhet. Remeljuk hamarabb.

undisputedly
Dzsokijuing
Jo kerdes. A fogadoirodaknal a belso munka/maffia vezetne szerintem is. Allitolag az osszeeskuves hivok csalodni fognak, de Pompeo valamiert megis elerte 6 eve, hogy ne legyen feloldva, mondvan, diplomaciai problemakat okozna.

undisputedly
dankodavid
Nem birom Elont, szerintem tul nagy a befolyasa, de ez a karlenditos sztori a vicc kategoria.

Terroristak? Szerintem senki nem lett azzal vadolva. Viszont politikai okokbol sokukat jogszerutlenul iteltek hosszu buntetesekre, annak ellenere hogy semmi violent dolgot nem kovettek el. ( www.washingtonpost.com/dc-md-va/2024/03/01/appeal-obstruction-trump-january-sixth/)

Az eroszakosakat nem engedtem volna ki viszont igy 2-2,5 eve utan sem.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 438 — The Mathematician
John Ratcliffe új CIA igazgató 74/25 arányban 20 demokrata is mellette szavazott. Rubio 99 igen szavazattal...ok, hogy van gond bőven, de el tudjuk ezt képzelni itthon? Mondjuk nem is törekednek rá, hogy hozzáértő embereket tegyenek fontos pozíciókba, na de mégis.
Klaci79
a csaj aki nem ismeri az alkotmányt megkapta a posztot végül?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
John Ratcliffe új CIA igazgató 74/25 arányban 20 demokrata is mellette szavazott. Rubio 99 igen szavazattal...ok, hogy van gond bőven, de el tudjuk ezt képzelni itthon? Mondjuk nem is törekednek rá, hogy hozzáértő embereket tegyenek fontos pozíciókba, na de mégis.
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 977
undisputedly
Dzsokijuing
Nem azert tette ki, mert a szíjájé?
Most ugyis nagytakaritast akar ott rendezni.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 133 — Saturday Night Lights
undisputedly
Gyurma Pappa
Meg most írta alá a rendeletet szóval sztem idő lesz az meg
csebi
Kapott egy fülest, hogy ki kéne tenni.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott
undisputedly
Gyurma Pappa
Meg most írta alá a rendeletet szóval sztem idő lesz az meg

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
undisputedly

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 519
undisputedly

Pulvis et umbra sumus.
több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 241
undisputedly
Gyurma Pappa
“A zsidók voltak” - Toroczkai László
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 503 — zászló zászló szív
undisputedly

több mint 1 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 840 — SuperBowl Champions 2013/2014
több mint 1 éve
A modem technológia a szokások változtatta meg, nem az önkontrollt vette el.

Pontosan erre építik az antidemokratikus törekvéseiket a techmogulok
Gyurma Pappa
Illetve az emberi idegrendszer olyan szinten van leterhelve, hogy ma kb egy nap alatt annyi ingert kap az agy, amennyit 150 éve egy élet során. A dopamin függőség pedig hosszútávon egy pszichopata társadalmat fog eredményezni.
szaba
Alapvetően mindenki születésétől fogva dopamin "függő", hiszen ez az örömhormon, és alapvetőn mindannyian szeretnénk jól érezni magunkat. Ez így nem is létező fogalom, de egyébként amit leírni szándékozik ez egy valós tünetegyüttes.

Az változott meg, hogy mi és milyen intenzitással váltja ki az örömöt. A közösségi média algoritmusok 3 trükkje: azonnali, de változó (ennek a pontos véletlenszerűsége ugye a nagy titkuk) ütemben jutalmaz és folyamatos ingert vált ki (ugye a görgetés ezt szolgálja). Minden apróság azt a célt szolgálja, hogy ezen három elem minél jobban érvényesüljön.

A TikTok abban nagyon sikeres, hogy egyrészt rájöttek arra, hogy az érdeklődési körök mentén történő ajánlást hogyan lehet pontosan targetelni, másrészt olyan ütembe adja és úgy variálja a felugró tartalmakat, hogy azoknál mindig meglegyen "na majd a következő biztos izgalmasabb lesz" érzés. Az Instagram ugye azért működik, mert a celebvilág híradónak használja. az egyes celebeken keresztül tök jól ajánlani, hogy melyik másik celeb érdekel. A Facebook pedig ugye főleg az irigységre és a FOMO-ra alapozta a működését, de a mai fiataloknál ez már nem működik, mert a TikTok intenzitása miatt nincs is idejük FOMO-ra.

Önmagában egyébként a social media egy tünet. Arra kevés empirikus bizonyíték van, hogy social media az ok, arra viszont nagyon sok, hogy egyébként rossz mentális állapotban lévő emberekre negatívan hat a social media. Tehát alapvetően azért működik ez az egész rendszer, mert meglévő elszigetelődések, magányra ítélt, befordult emberek és rossz szokások találkoztak egy olyan rendszerrel, ami a "dopamin függőséget" csillapítani tudta. Sokkal fontosabb szembenézni a traumákkal, és azokat feldolgozni. Személyes tapasztalat: az, hogy ide jussak, csak úgy volt lehetséges, hogy egyenesbe kerültem magammal.

A nyugati társadalom (csak hogy ontopic legyek) egy mentális betegség járványban szenved. Egyszerre van jelen egy soha nem látott jólét, ahol a fogyasztás, az életminőség és a lehetőségek sosem látott mértékűek. Egyszerre könnyű és nehéz az életünk. Ha egy 150 évvel ezelőtti ember idenézne, nem is értené, hogy mit szenvedünk. Hát azt, hogy ennek a luxusnak bizony ára van. A munkánkkal, az időnkkel és sokszor az egészségünkkel fizetünk. Nem a semmiből volt a EÜ biztosítós CEO elleni merénylet, de nem a semmiből jött Trump Urunk győzelme, és még sorolhatnám. A milliárdosok sokkal veszélyesebbek, mint a 90-es évek liberális értelmisége. Utóbbiak csak intellektuálisan gondolták többnek magukat, a techguruk pedig minden értelemben. Az értelmiségeket minden megutálta, a techgurukat meg isteníti. Miért? Mert látszólag meghaladták azt a szenvedést, amit nekünk, halandóknak meg kell élnünk, és ott vannak, ahova mind vágyunk. Nem ők fizették meg az árát a luxusuknak.

Az egyik kedvenc szatirikus meme-m, a "tipikus napja egy x.y."-nak mintájára: egy milliárdos tipikus napja:
7:30 felkelés
7:31-23:30 mások kizsákmányolása
23:31 lefekvés

Szóval abban kell bízni, így 2024-ben, hogy az amerikai fékek és ellensúlyok jól működnek, és kordában tudják tartani Trump kis koalícióját. Mielőtt az lenne a kicsengés, hogy pesszimista vagyok: pont ellenkezőleg. Én erősen hiszem, hogy az USA ki fogja bírni ezt, komolyan úgy gondolom, hogy képes lesz demokratikusan működő államként üzemelni (már amennyire ez a demokrácia az, ami, bár még mindig jobb, mint CEO Monarchia)

több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 241
A modem technológia a szokások változtatta meg, nem az önkontrollt vette el.

Gyurma Pappa
Illetve az emberi idegrendszer olyan szinten van leterhelve, hogy ma kb egy nap alatt annyi ingert kap az agy, amennyit 150 éve egy élet során. A dopamin függőség pedig hosszútávon egy pszichopata társadalmat fog eredményezni.
több mint 1 éve
Hónapok óta győzködöm magam, hogy töröljem az FB-t. Most nagyon közel löktetek hozzá 😀
Hanni
Ezen én már hónapok óta gyötrödöm.
KB23
Nem kell torolni, eleg csak limitalni meg szurni.
Lúdas Solymi
Nem is értem vazze, felnőtt embereknek 0 akaraterejük van vagy mi a szösz???
NB2
Akaraterő van bőven, csak a magam részéről lusta vagyok mindenre alternatívát keresni és megint fejben tartani egy tucatnyi dolgot, amit ez a szar összegez. Illetve mikor mérhetetlenül felbasz a végtelen, igénytelen és fölösleges content, mindig beesik 1-2 olyan gyöngyszem, ami megmenti, mert úgy érzem, hogy ezt kár lett volna kihagyni.
Hanni
Nem az akaraterőről szól ez (egyébként az önfegyelem nagyon káros tud lenni, és sokszor feldolgozatlan traumák vannak mögötte), hanem a szokásokról. Aki rágja a körmét, annak nem önfegyelme nincs, hanem feszültség levezetési vagy stressz kezelési problémája. A toxikusan önfegyelmet erőltető, maszkulin viselkedés minták nem fenntarthatóak pszichésen. Lásd még, a férfiaknál háromszor annyi öngyilkosság van, mint a nőknél.

Jó szokások rendszerrel alakíthatóak ki. Sokkal fontosabb és sokkal kevésbé megerőltető, ha rendszerek mentén élünk, és akkor nincs szükség önfegyelemre, mert automatizmusok váltják fel a szándékos önfegyelmezést. Fókuszált önismeret, a saját mentális egészség priorizálása és az elfojtások feloldása sokkal hasznosabb, mint az önfegyelem.

Az önkontroll alapvetően kialakul kisgyerek korban, majd tinédzser korban továbbfejlődik, de alapvetően megterhelő az állandó koncentrált figyelem arra, hogy miként viselkedünk. A modem technológia a szokások változtatta meg, nem az önkontrollt vette el.

Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 1 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 632 — Poloska confirmed
Hónapok óta győzködöm magam, hogy töröljem az FB-t. Most nagyon közel löktetek hozzá 😀
Hanni
KB23
Lúdas Solymi
NB2
Akaraterő van bőven, csak a magam részéről lusta vagyok mindenre alternatívát keresni és megint fejben tartani egy tucatnyi dolgot, amit ez a szar összegez. Illetve mikor mérhetetlenül felbasz a végtelen, igénytelen és fölösleges content, mindig beesik 1-2 olyan gyöngyszem, ami megmenti, mert úgy érzem, hogy ezt kár lett volna kihagyni.
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 119 — nabege2@yahoo.com
Hanni
KB23
Lúdas Solymi
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 977
Hanni
KB23
több mint 1 éve
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 523
Hanni

Szerkesztette: KB23
több mint 1 éve
Hanni
Próbáltam, nem olyan könnyű aztat ám.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
a brexit is milyen jól működött az árak leszorításában

www.yahoo.com/news/trump-immigration-plans-already-wrecking-204903324.html
Negritis, a vajda
a zangolok mondjuk el se kezdték a bevándorlókat bszogatni, mert akartak tömegközlekedni, meg nem belefulladni a saját szemetükbe.
slowmotion
öö, sztem másfajta bevándorlókról beszélsz mint amiről szó van
 www.theguardian.com/environment/2018/feb/09/lack-of-migrant-workers-left-food-rotting-in-uk-fields-last-year-data-reveals
ugye a brexitnél komoly érv volt hogy a kelet-közép európaiak "elveszik a munkát" és ezért szar az angol kisembernek
hasonlóan mint ugye a migránsok usankában

az indai-paki... migráns megint kicsit más kérdés
Negritis, a vajda
a cikkben csak azok vannak említve, akik mentek volna oda, de már előtte is rengeteg kelet-európai volt ott, akik konkrétan a "valakinek ezt is meg kell csinálni" dolgokat végezték.
slowmotion
akik nagy részét haza is zavarták 😊
Negritis, a vajda
hogy kiket zavartak haza?
slowmotion
britek a közép-kelet európaiakat akik kevesebb mint 5 évet voltak ott

Szerkesztette: Negritis, a vajda

több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 225 — Cowboys fan

Negritis, a vajda
a zangolok mondjuk el se kezdték a bevándorlókat bszogatni, mert akartak tömegközlekedni, meg nem belefulladni a saját szemetükbe.
slowmotion
 www.theguardian.com/environment/2018/feb/09/lack-of-migrant-workers-left-food-rotting-in-uk-fields-last-year-data-reveals
ugye a brexitnél komoly érv volt hogy a kelet-közép európaiak "elveszik a munkát" és ezért szar az angol kisembernek

Negritis, a vajda
a cikkben csak azok vannak említve, akik mentek volna oda, de már előtte is rengeteg kelet-európai volt ott, akik konkrétan a "valakinek ezt is meg kell csinálni" dolgokat végezték.
slowmotion
Negritis, a vajda
hogy kiket zavartak haza?
több mint 1 éve

Negritis, a vajda
slowmotion

Negritis, a vajda
slowmotion

több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 225 — Cowboys fan

Negritis, a vajda
slowmotion

Negritis, a vajda