USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 241
 telex.hu/gazdasag/2025/01/22/trump-oligarchia-techmilliardosok-elon-musk

Magyarul eddig ez a legteljesebb összefoglaló, amit olvastam.

És igen, ebben emberek a világon mindenhol szentül hisznek, hogy ez a jövő. Értelmes, tanult emberek is.

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Nem az a kérdés, az emberek miben hisznek. Inkább az, hogy amikor saját akaratunkból adjuk oda a privát szféránkat a digitális rabszolgatartóknak, milyen jövőt alakítunk.
Dzsokijuing
Nagy gázzal megyünk/hajtanak minket a szó szerinti totális kontroll felé.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 133 — Saturday Night Lights

És igen, ebben emberek a világon mindenhol szentül hisznek, hogy ez a jövő. Értelmes, tanult emberek is.

Hát, meglátjuk.
Gyurma Pappa
Nem az a kérdés, az emberek miben hisznek. Inkább az, hogy amikor saját akaratunkból adjuk oda a privát szféránkat a digitális rabszolgatartóknak, milyen jövőt alakítunk.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 503 — zászló zászló szív

Hát, meglátjuk.

több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 440 — The Mathematician
 telex.hu/gazdasag/2025/01/22/donald-trump-home-office-tavmunka-kormanyzati-szovetsegi-dolgozok-szakszervezet-iroda

🙁
warr_b
ez is milyen sokat segít majd az embereknek
ahogy a click to cancel és a gyógyszer kedvezmény eltörlése is

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 28 951 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/gazdasag/2025/01/22/donald-trump-home-office-tavmunka-kormanyzati-szovetsegi-dolgozok-szakszervezet-iroda

🙁

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Duke Blue Devils 8 910 — Deion Sanders for president!
 m.hvg.hu/tudomany/20250122_elon-musk-videojatek-csalas

És ennek az embernek a kezében van az emberiség jövője. Erre bizony ráb@sztunk.
r.baggio
De ki az aki képes az ilyeneket komolyan venni. Vagy bármelyik politikust?
Az emberi természetet / tudatlanságot elnézve pedig az a furcsa, hogy nem haltunk ki több ezer éve.

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 1 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

r.baggio
o hát ez már 2 hetes story JJ get over it 😀

összességében eddig felemás éve van elonnak
Kúrfürst briareos
azóta is megy folyamatosan 😀
konkrétan tegnap a beiktatás közben is "farmolt" a karaktere 😊
Negritis, a vajda
valami videót láttam egy kis streamertől aki szokott vele gamelni, és x dm-ekben nyiltan beismerte h pilotoltak az accjai és rmt-zik is.

amit nyilván mindenki tudott eddig is de már nem is tagadja

több mint 1 éve

r.baggio

Kúrfürst briareos
azóta is megy folyamatosan 😀
konkrétan tegnap a beiktatás közben is "farmolt" a karaktere 😊

több mint 1 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

r.baggio

több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 804 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 025
 444.hu/2025/01/22/orban-minden-eddiginel-kemenyebben-nekiment-az-oroszok-elleni-unios-szankcioknak

Én nem értek valamit? Ennyire rosszul olvassa az asztalt? A Trump kormányzat (és maga Trump is) szankciókkal akarja asztalhoz kényszeríteni Putyint, mert ugye katonai erővel egyelőre nem megy.

De tényleg, lehet hogy én vagyok ehhez képzetlen, de mi a terv?
Gyurma Pappa
Nem szóltak neki, hogy mi a narratíva. Vagy csak Vladimir szólt neki, hogy mit kell mondania.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
a drog rossz 😊

www.bbc.com/news/articles/cz7e0jve875o

US President Donald Trump says he has signed a full and unconditional pardon for Ross Ulbricht, who operated Silk Road, the dark web marketplace where illegal drugs were sold.

több mint 1 éve
Toca Minnesota Vikings 20 249 — Vikings fan
 444.hu/2025/01/22/orban-minden-eddiginel-kemenyebben-nekiment-az-oroszok-elleni-unios-szankcioknak

Én nem értek valamit? Ennyire rosszul olvassa az asztalt? A Trump kormányzat (és maga Trump is) szankciókkal akarja asztalhoz kényszeríteni Putyint, mert ugye katonai erővel egyelőre nem megy.

Gyurma Pappa
Alternatív valóság van már itt régóta.
Ebből a saját slepp miatt nem tud kihátrálni. Mondjuk nem is próbál.
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 616 — Lucas Scott

Gyurma Pappa
nem latod at itt a huszarvagast. biztos Trump kerte erre.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
vártam a 444 és Telex videókat a beiktatási buliról, hát nem csalódtam most SEM. Rettenet gec.
Bayernek eljutni Tom Sawyertől a nemváltó műtétekig 1 perc.
petey
politika topicba linkeltem őket
maga mega mága 😊

több mint 1 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 148 — Csodabogár

Gyurma Pappa
nyeregben érzi magát. kb. ezt úgy tudom elképzelni amikor az elefánt bal füle mögött utolsó és legkisebb szőrszálon lóg egy lapostetű, és amikor a gondozó fürdeti az elefántot, a tetű nekiáll rikácsolni hogy fejezd be, vagy eltaposunk.

kompletten elgurult a gyógyszer ennél a dagadéknál. hamarosan rá fognak szólni, úgy érzem.

több mint 1 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 148 — Csodabogár
vártam a 444 és Telex videókat a beiktatási buliról, hát nem csalódtam most SEM. Rettenet gec.
Bayernek eljutni Tom Sawyertől a nemváltó műtétekig 1 perc.

több mint 1 éve

több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 505 — Patriot

Lecsó
Ez hol? Vagy csak meme?
több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 364
több mint 1 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
"Trumpot a beiktatása után kérdezték dolgokról, miközben papírokat írt alá. Szóba került az orosz-ukrán háború is (link kommentben).
Riporter: Mikor tervez beszélni Putyin elnökkel?
Trump: Hamarosan megtörténhet.
Riporter: Beszélt már Ukrajnáról és Oroszországról, de mit gondol mennyi időbe telhet lezárni a konfliktust?
Trump: Beszélnem kell Putyin elnökkel és ki kell találnunk. Nem lehet valami elégedett, nem mennek túl jól a dolgai. Úgy értem nyomják, de a legtöbb ember úgy vélte, ennek a háborúnak vége lesz egy héten belül és most már a harmadik évnél tartunk. Szóval nem lehet elégedett. Ne csináljanak úgy, mintha olyan jól állna. Alapveteően ez egy nagy gépezet, történnek majd dolgok, de úgy vélem be akarja fejezni a háborút. A számaink szerint majdnem egy millió orosz katonát öltek meg és 700 ezer ukránt. Oroszország nagyobb, szóval több katonát veszíthetnek, de nem ez a módja egy ország vezetésének.
Riporter: Azt mondta, tervez beszélni Putyin elnökkel, mi a helyzet Zelenszkijjel?
Trump: Ő meg akar egyezni. Zelenszkij meg akar egyezni. Putyint nem tudom, ő talán nem akar, de meg kellene neki. Azt gondolom, hogy elpusztítja Oroszországot azzal, ha nem egyezik meg. Azt hiszem Oroszország nagy bajban lesz. Ha ránézünk a gazdaságukra, az inflációra..., szóval remélem meg akar egyezni.
Riporter: Fenn kívánja tartani a szankciókat Oroszországgal szemben a jövő évig?
Trump: Szankciókat, vagy vámokat. A vámok sokkal jobbak, mert az erősíti a dollárt. A vámok azt hiszem hatékonyabbak. Irán ellen alkalmaztam szankciókat és Irán csődbe ment. Mikor elhagytam a hivatalt, Irán csődben volt. Nem volt pénze a Hamaszra vagy a Hezbollahra. Nem volt. Teljesen le voltak égve és október 7-dike soha nem történt volna meg."

Szól majd valaki Orbánnak és Ficonak is?
Gyurma Pappa
Jól nézz majd ki a két felszopó fiú orosz-kinai faló(sz) amikor szembe jön a valóság, hogy ők igazából csak feláldozhato parasztok a táblán.

több mint 1 éve
Gyurma Pappa
arról se ártana hogy Trump amerikai lmg-t és hasonlókat akar szállítani mindenhova
a barátság kőolaj nem annyira fér bele 😊

több mint 1 éve
"Trumpot a beiktatása után kérdezték dolgokról, miközben papírokat írt alá. Szóba került az orosz-ukrán háború is (link kommentben).
Riporter: Mikor tervez beszélni Putyin elnökkel?
Trump: Hamarosan megtörténhet.
Riporter: Beszélt már Ukrajnáról és Oroszországról, de mit gondol mennyi időbe telhet lezárni a konfliktust?
Trump: Beszélnem kell Putyin elnökkel és ki kell találnunk. Nem lehet valami elégedett, nem mennek túl jól a dolgai. Úgy értem nyomják, de a legtöbb ember úgy vélte, ennek a háborúnak vége lesz egy héten belül és most már a harmadik évnél tartunk. Szóval nem lehet elégedett. Ne csináljanak úgy, mintha olyan jól állna. Alapveteően ez egy nagy gépezet, történnek majd dolgok, de úgy vélem be akarja fejezni a háborút. A számaink szerint majdnem egy millió orosz katonát öltek meg és 700 ezer ukránt. Oroszország nagyobb, szóval több katonát veszíthetnek, de nem ez a módja egy ország vezetésének.
Riporter: Azt mondta, tervez beszélni Putyin elnökkel, mi a helyzet Zelenszkijjel?
Trump: Ő meg akar egyezni. Zelenszkij meg akar egyezni. Putyint nem tudom, ő talán nem akar, de meg kellene neki. Azt gondolom, hogy elpusztítja Oroszországot azzal, ha nem egyezik meg. Azt hiszem Oroszország nagy bajban lesz. Ha ránézünk a gazdaságukra, az inflációra..., szóval remélem meg akar egyezni.
Riporter: Fenn kívánja tartani a szankciókat Oroszországgal szemben a jövő évig?
Trump: Szankciókat, vagy vámokat. A vámok sokkal jobbak, mert az erősíti a dollárt. A vámok azt hiszem hatékonyabbak. Irán ellen alkalmaztam szankciókat és Irán csődbe ment. Mikor elhagytam a hivatalt, Irán csődben volt. Nem volt pénze a Hamaszra vagy a Hezbollahra. Nem volt. Teljesen le voltak égve és október 7-dike soha nem történt volna meg."

több mint 1 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 881
Hallom Trump mester megcsinálta!
Klaci79
Egy pillanatra elhittem, hogy ma meg is lett a béke az ukrán-orosz háborúban.
r.baggio
Az még nincs? 24 óra 23 perce már az USA elnöke…lehet nem mondott igazat a kampányban? Azért legalább az Amerikai öböl már csak megvan…,?!
több mint 1 éve
Lecsó Denver Broncos 3 364
 telex.hu/kulfold/2025/01/21/donald-trump-rendelet-who-egyesult-allamok

Kezdődhet a buli.
Zsellér van de Vrij
Sőt, akár kiléphetnének az egész ENSZ-ből is, úgyis mi hasznuk van belőle?
slowmotion
Azt hallottam a WWF-t pedig kitíltja az usából.
Egy kínai panda a logója.
kittli
Velük mi baja? 😀
Mikey
Hogy egy kínai panda a logója