USA és a világ

31 feliratkozó

több mint 3 éve
Tony Adams Indianapolis Colts 5 840 — Colts Fan
forint témába kedvenc kommentem: "Négyszázhúsz felett észre sem veszed, hogy elhagyod a valóságot...."
Amadeus
"Négyszázhúsz felett átértékeled magadban a világot."
😬
több mint 3 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 654
Forintunk amúgy 2,7-3% eséses sávban van hol ezen, hol azon az oldalán...a rubel 14%!!!-ot esett és szerintem felfüggesztették, mert áll, mint a cövek...jöhet az államcsőd!
Már 1-2 napos hír, hogy az orosz állam nem akarja valutában fizetni az adósságait, hanem ha valakinek tartozik 2 milliárd euróval, annak ad 2 Milliárd eurónyi rubelt.
Úgyhogy ebből csőd lesz rövidesen...
több mint 3 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 319 — zászló zászló szív
Szuletesnapomra kaptam muter noveretol 100 eurot. Akkor ugy szamoltam, hogy elvihetem belole egy korre Kelemen Annat.

Ha ez igy folytatodik, egy het mulva mar Dukai Regina arat fogja taposni az a 100 euro. Meg ket het ebben a mederben, es mar Stollar Fannyhoz is becsongethetek.
Stez
a minőségi kurvák már eleve euróban kérik meg az árat 😊
NB2
az említett hölgyek mióta számítanak minőségi kurvának?
Amadeus
@Sobri Jóska ?

több mint 3 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 183
 444.hu/2022/03/07/putyin-megmondta-verjuk-agyon-az-ilyeneket-hangfelvetelen-hogy-mit-muvelnek-az-orosz-hatosagok-egy-novel-aki-a-haboru-ellen-tuntetett
Vrij6
Jahátigen.

Az orosz rendőrség - főleg az OMON (a helyi készenléti rendőrség köbö) - az orosz mércével is legalja, az összes orosz ismerősöm azt mondta rájuk, hogy agyhalottak.
több mint 3 éve
Sjoelleer van de Vrij Baltimore Ravens 13 949 — Слава Україні! Героям слава!
 444.hu/2022/03/07/putyin-megmondta-verjuk-agyon-az-ilyeneket-hangfelvetelen-hogy-mit-muvelnek-az-orosz-hatosagok-egy-novel-aki-a-haboru-ellen-tuntetett

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 3 éve
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 22 664 — je suis poloska
Nem értem mi a gond.

Vrij6
Ebben a 6 sorban benne van minden, ami egy átlag Fidesz-szavazó.
tomz
biztos csak autokorrekt miatt vannak a helyesirasi hibak.
csebi
komoj képlet tesa

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 3 éve
Stez SMU Mustangs 46 815 — Whoops, looks like something went wrong.
Szuletesnapomra kaptam muter noveretol 100 eurot. Akkor ugy szamoltam, hogy elvihetem belole egy korre Kelemen Annat.

Ha ez igy folytatodik, egy het mulva mar Dukai Regina arat fogja taposni az a 100 euro. Meg ket het ebben a mederben, es mar Stollar Fannyhoz is becsongethetek.
Stez
Zimány Linda.
Amadeus
Sberbankos, szóval ott van alkupozíciód.
tomz
Valoszinuleg velem van a baj, de a Sberbank helyett eloszor mindig spermabankot olvasok. Mondjuk ez az alabbi holgyekre tulajdonkeppen igaz is, kapnak eleget, nyilvan elraktarozzak magukban.

több mint 3 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 506 — Chiefs GM

Stez
Zimány Linda.
Amadeus
tomz
És máris új értelmet nyer a betét védelme. 😊

több mint 3 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 905 — Lucas Scott

Stez
NB2
Amadeus
pontosan ez jutott eszembe.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 3 éve

Stez
NB2
több mint 3 éve
NB2 New England Patriots 27 445 — nabege2@yahoo.com

Stez
több mint 3 éve
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 593

Stez
Zimány Linda.
Amadeus
több mint 3 éve

Stez
Zimány Linda.
több mint 3 éve
Stez SMU Mustangs 46 815 — Whoops, looks like something went wrong.

több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 349 — The only discipline that lasts, is self discipline
Viszont arra nezve keves elemzest lattam, hogy az europai osszgazdasagra milyen kozeptavu es hosszutavu hatassal lesznek a szankciok (oroszoknal is erdekes, hogy kina benyomul-e a piacra pl), illetve a nyelvismeret es kepzettseg nelkul megindulo ukran milliok milyen hatassal lesznek.undisputedly
Ezek még most készülnek szerintem. Én annyit olvastam, hogy idén kb. (ha jól emlékszem) 1.2%-al veheti vissza az EU átlagos gazdasági növekedést, és jövőre is nagyjából ennyivel.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
zemanla New Orleans Saints Florida Gators 3 401 — Do Your Job
Sok nagy hibája van ennek a tolvaj bandának, de az hogy még mindig nincs EUR itthon talán a legnagyobb... ezt próbáld megmagyarázni annak aki azt mondja "Mit számít, mi úgy is forintba fizetünk"
Itt lenne a lehetőség rá hogy kis országként ne álljunk egyből a földbe ha bármi történik a világban..
Nomac
Az EUR nem csak eldöntöm kérdése. Úgy bevezetni nem lehet, hogy arra a gazdaság ill. pénzügyi rendszer nincs felkészülve, mert az utána súlyos árfeszültségeket okozhat (pl. nem tudja a magyar gazdaság "kiinflálni" magából a szükséges korrekciókat). Szóval inkább az a baj, hogy 15+ éve kotlunk rajta, és még mindig nem sikerült megtojni a tojást.
peterk2005
De Magyarország jobban teljesít! Nem?
Mi Magyarok.....

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 3 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 707 — SuperBowl Champions 2013/2014
Most mar nem tudom kik linkeltek, mert olyan sok erdekes volt, de koszi mindenki. Igy atolvasva par dolgot, a modern hadaszathoz abszolut nem ertokent is kialakult bennem egy kep a jelenlegi helyzetrol, es ez a kep eleg negativ a ruszkikra nezve.

1. Autoriter rendszer sajatossagai megmaradtak a hadseregmodernizacios program ellenere is (rossz visszajelzesek a vezetes fele a hadkeszultsegrol, gyenge vezetok akik kapcsolatok miatt kerulhettek pozicioba, titoktartas es senkiben sem bizas miatt a tagabb hadigepezet nem tudott oszinten felkeszulni a haborura)

2. Gyenge strategiai vezetes (harcaszati celok es hadi moral egyarant) a hadseregben es az intel hivatalokban is, reszben az elso pont miatt. Ide ertve az Ukran moral es valaszreakcio alulertelmezeset.

3. Gyenge ellatasi lancok, mert habar oroszorszagon belul az allami kezben levo vasuthalozat miatt kiemelkedo mobilizacios kepessege van az oroszoknak, a sajat hataraikon kivul ez fabatkat sem er

4. Geopolitikai helyzet felreertelmezese (Biden szemelyeben meglevo gyengeseget osszemostak az amerikai kulugyi apparatus gyengesegevel, ez nagy hiba volt, mert ez meg kb trump alatt is ketparti szinten es egysegesen mozgott a fo kerdesekben, tehat az elnoko intezmeny iranymutatasa nelkul is tudjak mi a dolguk; Kinaval valo szovetseg tulertekelese, Europa reakciojanak alulbecslese). Ezek azert megkerdojelezik bennem nem csak a hadaszati kompetenciajat az oroszoknak, de fedett informacioszerzesi kepesseguket is, hiszen vagy rossz tanacsot adtak mert nem lattak bele a nyugati szankcios tervekbe vagy a vezetes hagyta figyelmen kivul.

Ezek alapjan azert megnyugtatobb a kep, keves eselye van egy baltikumra atterjedesnek vagy egy tovabbi eszkalacionak ami akar kisebb atomfegyverek bevetesehez is vezet.

Viszont arra nezve keves elemzest lattam, hogy az europai osszgazdasagra milyen kozeptavu es hosszutavu hatassal lesznek a szankciok (oroszoknal is erdekes, hogy kina benyomul-e a piacra pl), illetve a nyelvismeret es kepzettseg nelkul megindulo ukran milliok milyen hatassal lesznek.

Belpolitikai teren a kormany mediatulsulya miatt azzal se foglalkoznak meg, hogy hogyan lettubk ismet paria allam. Politico-n biztosan lesz egy-ket iras arrol, hogy a szinfalak mogott hogyan szoritottuk sarokba magunkat. Pl tegnap olvastam a lengyel kulugyer nyilatkozatat, amiben a cseheket es a ROMANOKAT nevezte fontos partnernek…a pontos kontextusra mar nem emlekszem, de ez is sokatmondo. Mindekozben youtubeon az orban hirdetes meg betalal: “haboru van, de a szovetseg megved”… aha, az amelyiket minden mozzanataval alaas a kormany. Vicc.

Summa summarum, attol mar
nem tartok, hogy tovabbrerjed a haboru, de a kozeljovoben esedekes kisebb csaladi befekteteseket most at kell gondolni, mert orbanek kul-, monetaris- es gazdasagpolitikajaban nem bizok semennyire.
több mint 3 éve
forint témába kedvenc kommentem: "Négyszázhúsz felett észre sem veszed, hogy elhagyod a valóságot...."
több mint 3 éve
Nomac New England Patriots 4 095 — balazs.t85@gmail.com
Sok nagy hibája van ennek a tolvaj bandának, de az hogy még mindig nincs EUR itthon talán a legnagyobb... ezt próbáld megmagyarázni annak aki azt mondja "Mit számít, mi úgy is forintba fizetünk"
Itt lenne a lehetőség rá hogy kis országként ne álljunk egyből a földbe ha bármi történik a világban..
Nomac
Az EUR nem csak eldöntöm kérdése. Úgy bevezetni nem lehet, hogy arra a gazdaság ill. pénzügyi rendszer nincs felkészülve, mert az utána súlyos árfeszültségeket okozhat (pl. nem tudja a magyar gazdaság "kiinflálni" magából a szükséges korrekciókat). Szóval inkább az a baj, hogy 15+ éve kotlunk rajta, és még mindig nem sikerült megtojni a tojást.
peterk2005
Az a baj hogy mióta szóba került, egyik poltikai elitnek sem volt érdeke bevezteni, nehogy csökkenjen a játéktere. Hiába van meg társadalmi szinten a támogatottsága, ha fent nem szeretnék...
több mint 3 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 349 — The only discipline that lasts, is self discipline
Nomac

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Nomac
Nem értem mi a gond.

Vrij6
azta kurva....
Heisman
és ne feledd, az ő szavazata annyit ér mint a tiéd

több mint 3 éve
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 27 016 — "Montoya por favor!"
Nomac
Nem értem mi a gond.

Vrij6
azta kurva....

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 3 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 099 — Így remélem megfelelek nektek.....
Több mint 5000 háborúellenes tüntetőt vettek őrizetbe Oroszországban vasárnap

Az OVD-Info jogvédő csoport hétfő délelőtti összesítése szerint több mint 5000 háborúellenes tüntetőt vettek őrizetbe vasárnap Oroszországban, mégpedig összesen 69 városban. A „toplista”: Moszkva – 2387 fő; Szentpétervár – 1256 fő; Novoszibirszk – 225 fő; Jekatyerinburg – 118 fő; Nyizsnyij Novgorod – 101 fő.
Vrij6
5 000 000tálán már elég lenne Putyinnak, hogy befejezze ezt az őrültséget? 😕
több mint 3 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Szűk családi körben elég sok pénz áll forintban, jó nagy szar ez most. 😀 OTP viszont meglepően jól tartja még magát. Kíváncsi vagyok meddig fog bezuhanni, korábban azt gondoltam, hogy 8000 körül érdemes belevenni, most picit átértékeltem, simán beeshet 3000 környékére is.
balintbaba
most kell feltankolni 😀

több mint 3 éve
balintbaba Philadelphia Eagles Florida Gators 4 236 — Big Dick Nick
Szűk családi körben elég sok pénz áll forintban, jó nagy szar ez most. 😀 OTP viszont meglepően jól tartja még magát. Kíváncsi vagyok meddig fog bezuhanni, korábban azt gondoltam, hogy 8000 körül érdemes belevenni, most picit átértékeltem, simán beeshet 3000 környékére is.

https://preview.redd.it/z5qmlvsup1881.jpg?width=640&crop=smart&auto=webp&s=0e28b674dcfbb87f51fc461e1c6844401608920c