Világnézeti csevegő
8 feliratkozó
3 napja
qubit.hu/2026/03/04/ha-nem-tudod-megmondani-hogy-mit-akarsz-ne-csodalkozz-ha-nem-az-tortenik-amit-szeretnel
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
7 napja
merce.hu/2026/02/28/megdonti-e-az-apple-a-kapitalizmust-bevezetes-a-technofeudalizmusba/
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
12 napja
<-- Marx: A tőkePiketty - Az egyenlőtlenség rövid történetét. A kisfiú még csak csak hallgatta, ő szereti az apját, de a leány szerint borzasztó unalmas mellébeszélés és hablaty volt, legyek kedves Almaboszit olvasni.Nem filozófia, de anno a Kincskereső kisködmönnel jártam így, amikor valami félhülye meséről arra váltottam lefektetéskor. Én a könnyeimmel küszködve olvastam, a gyerek oda se figyelt, és azzal menekült ki a helyzetből, hogy unalmában elaludt.
MC12
nagylaza, főpohárnok
Szerkesztette: Gyurma Pappa

12 napja
Nem filozófia, de anno a Kincskereső kisködmönnel jártam így, amikor valami félhülye meséről arra váltottam lefektetéskor. Én a könnyeimmel küszködve olvastam, a gyerek oda se figyelt, és azzal menekült ki a helyzetből, hogy unalmában elaludt.Hát igen, mi értelme gusztustalanul műveltnek lenni, ha ad 1. ezt senki nem tudja rajtunk kívül, ad 2. nem tudjuk mások orra alá dörgölni 😊 ebben végtelen szórakozási faktor van.Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy azért olvasok filozófiát, hogy gusztustalanul művelt legyek, de a gyakorlati haszna tényszerűen valahol ebben van.A filozófia konkrétan szellemi maszturbálás, miért kéne spórolni, hàt az benne a poén, amikor sörözés közben ledobod, hogy ez az érv sem rossz, de ahogy Nietzsche/Kirkedard/Feuerbach/Hegel írta híres művének a ….-nak/nek 217. Oldalán ….. és meg is vagy 😊Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
Érdekes, főleg az emberi természetet illetően
warr_b
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Gyurma Pappa
Persze, van amikor túl lehet tolni, és akkor a nejem egy szemöldökösszehúzás + “elég lesz” felkiáltással berekeszti az eszmefuttatásomat. Ezt legutóbb akkor kaptam meg, amikor meguntam Almaboszi kalandjait és esti mesének elkezdtem felolvasni + magyarázat a gyerekeknek Piketty - Az egyenlőtlenség rövid történetét. A kisfiú még csak csak hallgatta, ő szereti az apját, de a leány szerint borzasztó unalmas mellébeszélés és hablaty volt, legyek kedves Almaboszit olvasni.
MC12
12 napja
Hát igen, mi értelme gusztustalanul műveltnek lenni, ha ad 1. ezt senki nem tudja rajtunk kívül, ad 2. nem tudjuk mások orra alá dörgölni 😊 ebben végtelen szórakozási faktor van.Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy azért olvasok filozófiát, hogy gusztustalanul művelt legyek, de a gyakorlati haszna tényszerűen valahol ebben van.A filozófia konkrétan szellemi maszturbálás, miért kéne spórolni, hàt az benne a poén, amikor sörözés közben ledobod, hogy ez az érv sem rossz, de ahogy Nietzsche/Kirkedard/Feuerbach/Hegel írta híres művének a ….-nak/nek 217. Oldalán ….. és meg is vagy 😊Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
Gyurma Pappa
Persze, van amikor túl lehet tolni, és akkor a nejem egy szemöldökösszehúzás + “elég lesz” felkiáltással berekeszti az eszmefuttatásomat. Ezt legutóbb akkor kaptam meg, amikor meguntam Almaboszi kalandjait és esti mesének elkezdtem felolvasni + magyarázat a gyerekeknek Piketty - Az egyenlőtlenség rövid történetét. A kisfiú még csak csak hallgatta, ő szereti az apját, de a leány szerint borzasztó unalmas mellébeszélés és hablaty volt, legyek kedves Almaboszit olvasni.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
12 napja
Platónnal jobban kijöttem, mint vele.telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
12 napja
Én úgy szoktam megfogalmazni, hogy azért olvasok filozófiát, hogy gusztustalanul művelt legyek, de a gyakorlati haszna tényszerűen valahol ebben van.A filozófia konkrétan szellemi maszturbálás, miért kéne spórolni, hàt az benne a poén, amikor sörözés közben ledobod, hogy ez az érv sem rossz, de ahogy Nietzsche/Kirkedard/Feuerbach/Hegel írta híres művének a ….-nak/nek 217. Oldalán ….. és meg is vagy 😊Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
MC12

12 napja
Nem iszok sört, sok negatív hatásáról tudtam, erről pont nem. 😊A filozófia konkrétan szellemi maszturbálás, miért kéne spórolni, hàt az benne a poén, amikor sörözés közben ledobod, hogy ez az érv sem rossz, de ahogy Nietzsche/Kirkedard/Feuerbach/Hegel írta híres művének a ….-nak/nek 217. Oldalán ….. és meg is vagy 😊Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
MC12
12 napja
A filozófia konkrétan szellemi maszturbálás, miért kéne spórolni, hàt az benne a poén, amikor sörözés közben ledobod, hogy ez az érv sem rossz, de ahogy Nietzsche/Kirkedard/Feuerbach/Hegel írta híres művének a ….-nak/nek 217. Oldalán ….. és meg is vagy 😊Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
Őszentsége Sobri Jóska
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
12 napja
Szerintem inkább Penrose mikrotubulusaival, és ha az betalál, akkor megspórol többezer oldalnyi szellemi maszturbálást. Ha nem, akkor meg határ a csillagos ég...telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
szaba
12 napja
telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokEgyébként aki nyitott a filozófiával való ismerkedésre, annak kimondottan ajánlom, hogy Kierkegaard-dal kezdjen. A műfajban az egyik legkönnyebben emészthető alkotó.
warr_b
12 napja
telex.hu/eszkombajn/2026/02/23/kierkegaard-filozofus-internet-tiktokÉrdekes, főleg az emberi természetet illetően

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
15 napja
Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy?Tudod a küldetés, egy ültetésA hit gyuli nyilatkozatot adott ki megint, Pajor ellen 🤣Mit mondott Pajor? És hol a nyilatkozat?
Bármikor megszólal a pali, igazat mondd, megerősítem.
A tuz közelében volt, sőt, így nevelte a gyerekeit… akik közül az egyik van csak közel a kereszténységhez, a másik kettő messziről kerüli.
Engem is így neveltek, tudom miről beszél.
Sok vak meg kommentel hogy ők 30 év alatt sosem láttak ilyet 🤣🤣🤣
JC6 (Mr. Miele)
nagylaza, főpohárnok
Nem mindenki nő
De hogy ezek a mások leültessenek
Azt nem akarhatja ő
Leírva láttál és képen is
De most megismersz majd más oldalamról
Töménytelen fényben itt ülök a napon
Lenn a taxisofőr szájában egy fekete mappa
Épp a fizetését teszi el, mert eljön a napja
Hogy mindenért fizetni kell...
sutianap
15 napja
Tudod a küldetés, egy ültetésA hit gyuli nyilatkozatot adott ki megint, Pajor ellen 🤣Mit mondott Pajor? És hol a nyilatkozat?
A tuz közelében volt, sőt, így nevelte a gyerekeit… akik közül az egyik van csak közel a kereszténységhez, a másik kettő messziről kerüli.
JC6 (Mr. Miele)
nagylaza, főpohárnok
Nem mindenki nő
De hogy ezek a mások leültessenek
Azt nem akarhatja ő
Leírva láttál és képen is
De most megismersz majd más oldalamról
Töménytelen fényben itt ülök a napon
Lenn a taxisofőr szájában egy fekete mappa
Épp a fizetését teszi el, mert eljön a napja
Hogy mindenért fizetni kell...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
15 napja
telex.hu/after/2026/02/12/pajor-tamas-neurotic-amen-hit-gyulekezete-weisz-pajor-3-0A hit gyuli nyilatkozatot adott ki megint, Pajor ellen 🤣Mit mondott Pajor? És hol a nyilatkozat?
JC6 (Mr. Miele)
nagylaza, főpohárnok
Nyilatkozat meg facen
15 napja
A hit gyuli nyilatkozatot adott ki megint, Pajor ellen 🤣Mit mondott Pajor? És hol a nyilatkozat?
JC6 (Mr. Miele)
15 napja
A hit gyuli nyilatkozatot adott ki megint, Pajor ellen 🤣Bármikor megszólal a pali, igazat mondd, megerősítem.
16 napja
Én arra vagyok kiváncsi, hogy most, mikor a Fidesz fullba nyomja a kretént, erre mit reagál a tanulatlan paraszt.www.valaszonline.hu/2026/02/17/ukrajna-valasztasi-kampany-tortnelem/A Tisza helyében én szépen keretezve (és persze egyeztetve a szerzővel) orrba-szájba nyomatnàm ezt a narratívát, pl hogy a Fidesz a Nándorfehérvárt védő Hunyadival, az Eger várát védő Dobóval, a kurucokkal, a '48-as honvédekkel is így bánt volna, mint az ukránokkal. Talán ezt még a tanulatlan paraszt is megértené a falu szélén.
Dzsokijuing
warr_b
Kaszinósné szerint a károgók érzéketlenek a kárpátaljai magyarok szenvedéseire, arcom leszakad.
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
16 napja
www.valaszonline.hu/2026/02/17/ukrajna-valasztasi-kampany-tortnelem/A Tisza helyében én szépen keretezve (és persze egyeztetve a szerzővel) orrba-szájba nyomatnàm ezt a narratívát, pl hogy a Fidesz a Nándorfehérvárt védő Hunyadival, az Eger várát védő Dobóval, a kurucokkal, a '48-as honvédekkel is így bánt volna, mint az ukránokkal. Talán ezt még a tanulatlan paraszt is megértené a falu szélén.
Dzsokijuing

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
17 napja
www.valaszonline.hu/2026/02/17/ukrajna-valasztasi-kampany-tortnelem/
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
www.valaszonline.hu/2025/11/25/korosenyi-andras-liberalis-demokracia-valsag-essze/www.valaszonline.hu/2026/01/30/lanyi-andras-korosenyi-andras-liberalis-demokracia-vita/
www.valaszonline.hu/2026/01/16/korosenyi-andras-mandi-tibor-liberalis-demokraciak-vita/
Dzsokijuing
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
szemlelek.net/a-zen-nem-relativizalta-hanem-megtisztitotta-a-keresztenysegemet-kepzelt-interju-thomas-mertonnal/
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
1 hónapja
www.valaszonline.hu/2025/11/25/korosenyi-andras-liberalis-demokracia-valsag-essze/www.valaszonline.hu/2026/01/16/korosenyi-andras-mandi-tibor-liberalis-demokraciak-vita/
Szerkesztette: Dzsokijuing
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
2 hónapja
Közben a Telex tegnap délután leközölte ezt a cikket:| Evolúciós hasznod van, buzi-e vagy. |
A homoszexualitásnak evolúciós haszna van, ezért maradhatott fenn
telex.hu/techtud/2025/12/31/homoszexualitas-biologiai-hattere-hun-ren-okologiai-kutatokozpont-scheuring-istvan
Lúdas Solymi
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
2 hónapja
Közben a Telex tegnap délután leközölte ezt a cikket:A homoszexualitásnak evolúciós haszna van, ezért maradhatott fenn
telex.hu/techtud/2025/12/31/homoszexualitas-biologiai-hattere-hun-ren-okologiai-kutatokozpont-scheuring-istvan