Las Vegas Raiders

40 feliratkozó

több mint 6 éve
Rolni Las Vegas Raiders 10 237 — Raiders fan
Túl vagyunk az FA időszakon, lezárult a draft és az UDFA periódus is lezajlott lényegében, sőt már megvan az első IR-ünk is, így érdemes lehet ránézni a keretre. Miből főzünk ugyebár?!

QB:

Derek Carr a kezdő ez nem kérdés. Mögötte lesz depth harc és majd elválik, hogy csak 2 vagy 3 QB kerül fel végül a keretre.

Mit várhatunk Derek Carr-tól 2019-ben?

Ez a kérdés dönti el nagyságrendileg a szezonunkat. Amennyiben Carr képes a tavalyi pozitívumokra építeni és nagyságrendit előre lépni, akkor meglepő eredménnyel is zárhatjuk az évet szerintem. Carr 2016-ban igen magas szinten játszott és vitte a csapatot a hátán több alkalommal is, amire előtte és azóta se igen volt példa sajnos. Mondhatnánk azt is, hogy ez az egy kiugró éve volt és amúgy egy gyenge kezdő szintű irányító, aki csak erős csapatban, megfelelő sémával és playbookkal képes sikereket elérni. Persze mondhatjuk azt is, hogy a 2016-os volt az egyetlen éve, amikor ismerős sémába, azonos OC kezei alá térhetett vissza, ergó az egyetlen éve, amikor nem kellett az offseason egy jelentős részében playbookot tanulnia és amikor a támadó egység a szezon elején, nem az összhangot kereste csak. Emellé be lehet még dobni a 2016-os idényét lezáró és a 2017-es idényét megtörő sérüléseit, amikből mostanra elvileg teljesen felépült. 2018-ban volt ideje gyakorolni a nyomás alatti játékot és volt lehetősége fejben megszokni azt is, hogy nem minden sack után sérül meg az ember fia, reméljük ezekből is előnyt tud kovácsolni majd.

Mi az amire építhet Carr a tavalyi év alapján?

A pontosság biztosan az egyik alapeleme lesz Carr és a csapat sikereinek. Tavaly 68.9%-os pontossággal dolgozott, amivel a liga 6. legpontosabb QB-ja volt úgy, hogy még 33db drop is rontotta a számait. Ennél csak Matt Ryan szenvedett el több dropot a TOP 6-ban. Wentz és Foles egy csapat rendszeréből került elé, kvázi egy kezdő QB-nyi snappel, így kis erőszakolás árán azt is mondhatjuk, hogy Carr TOP5 volt tavaly pontosság tekintetében az irányítók között. Az NFL Next Gen Stats jegyez egy Expected Completion Percentage mutatót is, amiben Carr a második volt, ha csak a 200 fölötti próbálkozó irányítókat nézünk, akkor pedig a legjobb volt. Abban egyetérthetünk a stat halmot követően, hogy Carr ebben a rendszerben nagyon pontos volt tavaly és ebben még előrelépés is várható, hiszen a 10 INT-ből, amit dobott 8-at az első 5 héten sikerült elkövetni, majd egészen az évet záró Chiefs meccsig egyet sem produkált, illetve karrierje legbiztosabb kezű elkapó egységével vághat neki 2019-nek.

Nagyon gyorsan képes megszabadulni a labdától, amit jól mutat az is, hogy tavaly 2,55mp alatt dobta el a labdákat átlagosan, amivel holtversenyben első lett a ligában. Remélhetőleg a támadó fal erősödésével nem kell majd mindig ennyire igyekeznie és lesz lehetősége megvárni a hosszabb utakat is egyre többször, de az biztos, hogy ha kell igen gyorsan tud passzolni. Ezzel amúgy komoly terhet tud levenni az OL-ról, főleg Kolton Miller válláról majd 2019-ben is.

Képes minden dobást megcsinálni és tavaly egy igen viharos évben is sikerült karrierjének legtöbb yardját összehozni a legjobb átlaggal. Legtöbb 1st downt is tavaly hozta össze és a legjobb 1st down %-ot is tavaly érte el. 20+ yardos passzok tekintetében is csak 1-el maradt el karrierjének legjobbjától úgy, hogy messze a legtöbb sacket tavaly szedte össze. 51-ig jutott, amivel holtversenyben harmadik lett Russell Wilsonnal és ami a korábbi éveit tekintve tulajdonképpen kétéves adagja.

Mi az amiben mindenképpen javulnia kell második évében?

A nyomás kezelése egyértelműen Carr legnagyobb gondja, ebben fejlődnie kell. Tavaly ezen a téren nagyon gyengén kezdte az évet és bár voltak meccsek, ahol egész jól kezelte a nyomást, alapvetően ez a legnagyobb gyengesége. Több meccse volt tavaly, ahol úgy festett „hangokat hall” és ott is pass rushert látott, ahol nem volt, emiatt pedig kapkodott és pontatlanul játszott. Ennek tudható be leginkább az INT hullám, amivel nyitotta az évet. Az INT-k eltűntek, de leginkább arról volt szó megítélésem szerint, hogy több labdát dobott ki a pályáról, mint az első meccseken. A szezon jelentős részében aztán félig ennek is köszönhetően kimondottan a biztos játékra törekedett Carr és nem igen vállalt kockázatos dobásokat. Ezt jól mutatja, hogy a Next Gen Stats szerint a 9. legkevésbé agresszív QB volt, illetve nagyon kevés mélységi passzal próbálkozott annak ellenére, hogy amikor rászánta magát igen pontos volt, hiszen a 44,2%-os értékkel az 5. legpontosabb deep thrower lett 2018-ban. Amennyiben képes lesz a nyomást jobban kezelni és képes lesz megvárni hosszabb utakat, komoly károkat okozhat az ellenfélnek, hiszen látható, hogy amikor megdobja a deep routokat, akkor is pontos és a Brown-Williams duo karrierjének legjobb mélységi párosa elkapó poszton.

A több hosszú passz mellett én remélem, hogy több közepes passzt is láthatunk és a tavalyi LOS körüli passing chartok kissé visszaszorulnak majd. Ebben is segítség lehet természetesen a megerősített elkapói gárda és remélem sikerül kicsit a pályát keresztező utak megdobásán is javítania még Carr-nak. Sokszor az volt az érzésem a korábbi években, hogy ezekkel a passzokkal nem vezeti eléggé az elkapóit, sőt rendre kicsit mögéjük helyezi a labdát és emiatt sok yard marad a pályán.

Az „utolsó” terület, amiben nagyot kell előre lépnie az a TD passzok száma. A tavalyi 19 db nem éppen franchise QB szint, a mai NFL-ben. Érezhető volt tavaly rendszeresen, hogy bár jól haladt a pályán keresztül, a RZ-ban meglassult és sokszor teljesen meg is állt a gépezet. Mivel nem igen voltak mélységi bomba TD-k és szenvedett a gárda a RZ-ban, összességében nem is sikerült rendes mennyiségű TD-t összehozni és meccseket nyerni. Persze ebben is komoly előrelépés lehet a Brown-Williams páros érkezése vagy akár Jacobs beillesztése a képletbe, de több kell Carr-tól is.

Azt gondolom, hogy Mike Mayock és Jon Gruden szinte mindent megtett annak érdekében ebben az offseasonban, hogy Carr sikerrel léphessen szintet és nagyon úgy tűnik, hogy a sok draft előtti smoke screen ellenére végig ez is volt a terv. Megerősíteni a keretet és Carr-t körül venni minél több playmakerrel, megadni neki a lehetőséget arra, hogy megmutassa igenis megéri a szerződését és igenis franchise QB. Az egyetlen dolog, ami a szememet szúrja az Cable megtartása OL edzői pozíciójában, hiszen soha, sehol nem tudott még normális passz blokkoló falat pályára küldeni még karrierje során és tavaly se rajta múlt, hogy Carr-t nem nyírták ki. Ha a fal mégis tud egy kicsit előrébb lépni a tavalyi szintről azzal, hogy Trent Brown a jobb oldalra megbízható állandóságot hoz és Kolton Miller képes előre lépni a tavalyi formájához képest, akkor még így is adott lehet a lehetőség Carr-nak, hogy megmutassa mit tud. Azt gondolom ez az év „make or break” lesz Carr (és amúgy Cable) esetében is. Szerintem benne van Derek-ben a lehetőség arra, hogy ebben a rendszerben ezzel a supporting casttal a liga jobb irányítói közé érjen a szezon végére és hosszabb távon elhallgattassa a kétkedőket.

A csere irányító pozícióra jelenleg 3-an vannak versenyben, miután a drafton nem érkezett QB. Mike Glennon, Landry Jones és Nathan Peterman fog viaskodni egymással az offseason hátralévő részében. Azt gondolom, hogy Peterman lenne papíron a legjobb fit ebben a rendszerben (quick release, consistent footwork, good ball placement on short/intermediate timing routes…) és jó esélye lehet idővel belenőni a megbízható csere szerepbe. Nála ugye komoly kérdés, hogy mennyire törte össze lelkileg és fejben a Bills-es karrier induló. Ha Grudenék rendbe tudják kapni szerintem lehet belőle egy megbízható csere még nálunk. Glennon nem NFL kezdő szint és most már úgy fest nemcsak a liga, de Ő és az ügynöke is belátta ezt. Ezzel együtt, ha Peterman nem tud elég megnyerő lenni, könnyen behúzhatja a #2 helyet a Zsiráf. Az is egy szempont lehet esetleg, hogy Peterman, ha jól tudom még PS-be rakható, így lehetne 3db rendszert ismerő irányító a csapat kötelékében úgy is, hogy csak 2 helyet foglalnak az 53-as keretben. Landry Jones nem tudom minek érkezett, helyette simán el tudnék képzelni egy fiatal UDFA srácot is, kb. ugyan annyi esélye lenne a rosterre kerülni. Nem NFL kaliber, tavaly már szóhoz sem jutott sehol, ez az idei fölösleges QB igazolásunk, Ő maximum Josh Johnson tavalyi „pályafutásával” (március 19-május 10) versenyzik szerintem.

Tavaly csak 2 irányító került fel az 53-as keretre, én idén is ezt várom és a fentieknek megfelelően azt gondolom, Glennon kerül majd Carr mögé cserének a keretre, míg Peterman bekerül a PS keretbe vész megoldásnak.

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
DISCIPLINE – WORK ETHIC – TEAM
több mint 6 éve
Most már minden Raiders fan tudja, melyik egyetemi csapatot kell követnie

twitter.com/ESPNNFL/status/1125226330902204416
r.baggio
 athlonsports.com/college-football/10-clemson-tigers-2020-nfl-draft-prospects-watch

több mint 6 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 722 — no es importante
Most már minden Raiders fan tudja, melyik egyetemi csapatot kell követnie

twitter.com/ESPNNFL/status/1125226330902204416

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Cubehead Las Vegas Raiders USC Trojans 2 723
Off: Valakivel beszéltem itt,ha megyek Cowbells meccsre írjak , fussunk össze, na most megyek Nyúlra . 😊 Off vége.
skat
Sanszosan még velem anno. De jó érzékkel sikerült rá nyulnod arra az időpontra amikor se nem játszom de még csak ott se leszek ma 😟 sajnos egyéb dolgok végett.
Azért jó szurkolást és remélem eláll az eső
Cubehead
Te ott játszol ??? Tényleg ? Ha szabad megkérdezni milyen poszton ? Meg ,hogy fogsz e még játszani ?
Rózsa Sándor (betyár)
Munka miatt most volt egy szezon kihagyás ill a mostaniban se veszek részt (szerencsére nem hiába, elértem a magasabb pozit és nyárra rendeződik is a time managementem) de idén már visszatérek igen. Amúgy elkapó vagyok.

Ui: a láb részen a kedvelt csapat megjelölések nem véletlenek nálam 😉

Szerkesztette: Cubehead

több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Off: Valakivel beszéltem itt,ha megyek Cowbells meccsre írjak , fussunk össze, na most megyek Nyúlra . 😊 Off vége.
skat
Sanszosan még velem anno. De jó érzékkel sikerült rá nyulnod arra az időpontra amikor se nem játszom de még csak ott se leszek ma 😟 sajnos egyéb dolgok végett.
Cubehead
Te ott játszol ??? Tényleg ? Ha szabad megkérdezni milyen poszton ? Meg ,hogy fogsz e még játszani ?
több mint 6 éve
Cubehead Las Vegas Raiders USC Trojans 2 723
skat

több mint 6 éve
skat Las Vegas Raiders 285
több mint 6 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 426
Jim Abrams érkezik, mint új College Scouting Director. Dallas Cowboysnál volt regionális szinten, előtte Tampa Bayben dolgozott Grudennel és Friscoban Bill Walsh és Jim Gruden (papa Chucky) mellett. Emellett UNLV-n is dolgozott, otthon van LV-ban.
több mint 6 éve
Brown nem volt rossz RT a 49ers-nel előtte. A mi csoportunkban meg aztán meg talán fontosabb az RT, mint az LT...ez engem nem zavar. A bal oldal viszont igen
Rolni
Valahol érthető, de én Jacksont akkor is LG-ba tenném. Sok múlik azon, hogy Good és Kolton mennyit fejlődnek. Utóbbi jó project, de csiszolni kell.

Lester Cotton LG viszont, akit Alabamaból hoztunk.

Szerkesztette: resistance is futile
több mint 6 éve
Brown nem volt rossz RT a 49ers-nel előtte. A mi csoportunkban meg aztán meg talán fontosabb az RT, mint az LT...ez engem nem zavar. A bal oldal viszont igen

több mint 6 éve
bmg Las Vegas Raiders 2 716
Gruden szerint:
Kolton Miller marad LT
Trent Brown RT lesz!
Gabe Jackson marad RG
LG poszt kiadó
Brandon Parker a swing OT

Mayock korábban Good kapcsán azt mondta, hogy jól játszott tavaly, de meg kell mutatnia, hogy konzisztens. Gondolom Ő az esélyes LG posztra...

Bal oldal kissé ilyesztő, de a jobb viszont igen jó lehet...persze Fable simán elbassza ezt is majd...
Rolni
fura.
Amadeus
Én először egy "aztakurva" szófordulattal reagáltam erre, aztán túltettem magam az indokolatlan LY használaton és hasonló reakciót váltott ki az OL lineup is. 😀

Tényleg a liga legjobban fizetett LT-jévé teszünk egy egy éves csodát - akit valószínűleg a rendszer tett naggyá - és RT-ként fogjuk tönkretenni, mint Pennt?
Túl logikusra sikerült a draft, kellett valami hülyeség is ellenpontozni...
több mint 6 éve
Gruden szerint:
Kolton Miller marad LT
Trent Brown RT lesz!
Gabe Jackson marad RG
LG poszt kiadó

Mayock korábban Good kapcsán azt mondta, hogy jól játszott tavaly, de meg kell mutatnia, hogy konzisztens. Gondolom Ő az esélyes LG posztra...

Bal oldal kissé ilyesztő, de a jobb viszont igen jó lehet...persze Fable simán elbassza ezt is majd...
Rolni
fura.
több mint 6 éve
Gruden szerint:
Kolton Miller marad LT
Trent Brown RT lesz!
Gabe Jackson marad RG
LG poszt kiadó

több mint 6 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 722 — Salus populi suprema lex esto
 twitter.com/EddiePaskal/status/1124086755370704899?s=19
több mint 6 éve
Nálunk nincs FS-SS, single high meg box S...inkább bal és jobb oldali S van...de mindegy
Sztem is idén jut Karlnak bőven PT és utána dobbantani fog.

Lee Smith cut meglepett. Luke Willson akkor a blokkoló TE mostantól, illetve Moreau

több mint 6 éve
Lee Smith cut.
több mint 6 éve
Karl Joseph kapcsán fontos határidő jön, ugyanis május 3 a határidő az 5. éves opciók lehívására. Mayock azt mondta a draft után, hogy majd beszélnek még erről Karl-al. Szerintem nem lesz lehívva az opciója, Abrams kvázi a helyére érkezett és 2019-ben látjuk nagy valószínűséggel utoljára a csapatnál...
Aztán persze egy kiugró év hozhat változást, Joyner szerződése is ugye első körben 2019-re szól, szóval lehet dönteni majd melyik törpe maradjon, de jelenleg az a realitás, hogy Karl utolsó évében játszik nálunk és várhatóan idővel Johnathan átveszi a kezdő posztot is tőle vmikor az év folyamán, ha nem is day 1...
Rolni
vagy olcsóbbért hozzuk vissza, olyan 4 millió magasságában. Sosem játszott 1. körös szinten.
Amadeus
Te maradnal annal a csapatnal aki padoztatott, majd a nyakadra draftolt egy embert, majd nem hivta le az opciodat, majd varhatoan nem hagy kezdokent jatszani a szezon egy reszeben?
Rolni
ha nem lennék én sem kezdőszintű játékos, akkor maradnék lehet egy fair dealért. KJ-val az a "baj", hogy örök ígéret. Mutat szép dolgokat, de vagy rosszkor sérül meg, vagy elkezd szarul is játszani. Asszem 7 milla körül van az 5. éves opciója, az kurva sok ezért a teljesítményért. Amúgy még mindig azt gondolom, hogy ő is kap egy make or break évet FS-ben, aztán ha nem jön be, akkor elköszönünk tőle. Abram egyébként SS-nek, főleg boxban, jobb játékos lesz NFL szinten, KJ-nek nagyon sok múlik azon, hogy tud-e FS-ként játszani elfogadható szinten.

Joyner mindenképp nickel lesz a nickel setekben szerintem, szóval kell egy elfogadható FS.
több mint 6 éve
Karl Joseph kapcsán fontos határidő jön, ugyanis május 3 a határidő az 5. éves opciók lehívására. Mayock azt mondta a draft után, hogy majd beszélnek még erről Karl-al. Szerintem nem lesz lehívva az opciója, Abrams kvázi a helyére érkezett és 2019-ben látjuk nagy valószínűséggel utoljára a csapatnál...
Aztán persze egy kiugró év hozhat változást, Joyner szerződése is ugye első körben 2019-re szól, szóval lehet dönteni majd melyik törpe maradjon, de jelenleg az a realitás, hogy Karl utolsó évében játszik nálunk és várhatóan idővel Johnathan átveszi a kezdő posztot is tőle vmikor az év folyamán, ha nem is day 1...
Rolni
vagy olcsóbbért hozzuk vissza, olyan 4 millió magasságában. Sosem játszott 1. körös szinten.
Amadeus
Te maradnal annal a csapatnal aki padoztatott, majd a nyakadra draftolt egy embert, majd nem hivta le az opciodat, majd varhatoan nem hagy kezdokent jatszani a szezon egy reszeben?

több mint 6 éve
Rolni
több mint 6 éve

több mint 6 éve
Stez SMU Mustangs 47 238 — Whoops, looks like something went wrong.
Valóban, AB beférne a kezdőbe ott is.
gabokocka
Meg Hudson és Gabe Jackson is. Egy-két embert a védelmi oldalon is be lehetne tenni, de egyértelműen jobbak, de Riversen múlik úgyis. Ha ideges akkor kikapnak.
Bruce
Most komolyan kérdezem, melyik védőtöket tennéd oda be? Burfictet?
gabokocka
Mondjuk Burfict közel elit, amikor 1, nincs eltiltva ésvagy 2, nem gyökér.
Amadeus
azaz soha
Black_Adder
De, Maddenben mindig.

több mint 6 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 591 — Jedi Master
gabokocka
Erősen túlértékelt a Chargers szerintem. KC a team to beat.
Amadeus
Hehe 😀 Még a túlértékelt is fura, de az "erősen"...😀
Kb annyira vagyunk túlértékeltek, hogy tavaly képességéhez mérten alul teljesített a csapat és csalódás volt a szezon. Kevesen és buta hibán múlott, hogy megnyerjük az AFC-t úgy, hogy Bosa tudása alatt játszott, Hunter Henry nem volt, Mike Will még keveset mutatott, és szokás szerint lesérült a fél OL 😊 A realitás tavaly is és idén is az AFC döntő a keret és annak tudása alapján.
Chargers LT
Már LT alatt is minden évben ez volt a “realitás” San Diegoban, aztán sosem jött össze. Same ol’ Bolts.
Amadeus
Nana, 2007-ben megvolt az Norv Turner alatt, csak ugye a fránya Pecc a mumus.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 6 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 431 — we almost always almost win
gabokocka
Meg Hudson és Gabe Jackson is. Egy-két embert a védelmi oldalon is be lehetne tenni, de egyértelműen jobbak, de Riversen múlik úgyis. Ha ideges akkor kikapnak.
Bruce
Most komolyan kérdezem, melyik védőtöket tennéd oda be? Burfictet?
gabokocka
Amadeus
azaz soha

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 6 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
Amadeus
Sosem volt elit szvsz, csak sokat szerepelt a mediaban, es ra is szalltak persze. De Jo volt.
Viszont nem azert menesztettek mert egy paraszt, az volt mindig. Annyira lelassult, hogy tobbet artott mint hasznalt. Serulesei miatt, es maguk a serulesei is gondot jelentettek mar. Foleg az agyrazkodas.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 6 éve
gabokocka
Erősen túlértékelt a Chargers szerintem. KC a team to beat.
Amadeus
Hehe 😀 Még a túlértékelt is fura, de az "erősen"...😀
Kb annyira vagyunk túlértékeltek, hogy tavaly képességéhez mérten alul teljesített a csapat és csalódás volt a szezon. Kevesen és buta hibán múlott, hogy megnyerjük az AFC-t úgy, hogy Bosa tudása alatt játszott, Hunter Henry nem volt, Mike Will még keveset mutatott, és szokás szerint lesérült a fél OL 😊 A realitás tavaly is és idén is az AFC döntő a keret és annak tudása alapján.
Chargers LT
Már LT alatt is minden évben ez volt a “realitás” San Diegoban, aztán sosem jött össze. Same ol’ Bolts.