New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 12 éve
Adjunk már egy kis időt az újoncoknak. Plusz ha ott lesz Gronk, azaz lesz TE játék, akkor szebben fog ez kinézni. Mindenki a Jets-es meccsből indul ki, mert azt látták a legtöbben a nem Pats fanok közül, gondolom emiatt egy darabig nem is lehet meggyőzni őket arról, hogy ez a mostani Pats tehetséges csapat, de ott az időjárás és a rövid felkészülési idő nagyon meglátszott a teljesítményen, plusz az első 3 ellenfélnek a D fala brutálisan jó volt, az ilyen falak ellen a 2007-es Patsnek sem ment. Welker pedig nagyságrendileg ugyanazt az ajánlatot kapta a Patstől, mint a Denvertől.2007-ben is reboot volt a kutyaütők helyett - Moss, Welker, Stallworth - lehet ez jól (jobban) is csinálni. Különösen úgy,hogy a HoF irányítómnak már nem sok van hátra a karrierjéből és hacsak nem lesz megint szerencsénk, akkor után jön a középszer időszaka. (Gaffney 2006-ban jött, de ő is idesorolható.)BurkusLehet, hogy Welker elküldése -nem megtartása - rossz időben volt, de fogalmunk sincs mi történt a háttérben és ki mennyit kért, ajánlott az ügyben. Lloydról megírták, hogy nem volt kerek az arc, a többiek meg "kutyaütők" voltak, lettek.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Miért nem ér mondani? Éppenséggel én Welkert tartottam meg volna. Még drágább se lett volna. Ha tudom, hogy a többi WR poszton cserélni kell, akkor nem idén próbálom megtalálni Welker utódját, aki az egyetlen az elkapók közül, akire szinte mérget lehet venni, hogy 16 meccsen pályán is lesz. Hanem fiatalítok WR-ben, aztán 1-2 év múlva szélnek eresztem Welker-t. Vagy éppenséggel fordítva. Ha Welker megy (már márciusban ment), akkor vagy megpróbálom itt tartani Lloydot - mégicsak 1000 yardosan volt "szar" -, vagy hozok egy nála jobb FA-t. Belichick hozott is, de egy nála talentben egy gyengébbet, akit egy közepes rookie is kiszorított. Nála Grigson is jobbat vitt Indy-be, #3 WR-nek Wayne és Hilton mögé (Heyward-Bey). Olcsón... Ha úgy tetszik, akkor az FA választott lett elszúrva. De lényegében mindegy, melyiket tekintem annak, a lényeg, hogy ilyen helyzetnek ami előállt, jó FO munka mellett nem szabadott volna bekövetkeznie. És ez szvsz Brady arcára is rá van írva, csak elég intelligens ahhoz, hogy befogja a száját....peterk2005
Mindenképpen reboot jött volna, max nem újoncokkal, hanem FA-kal.zinedine5
több mint 12 éve
Persze, hogy lehet. Én azt állítom, hogy a reboot-tal szemben nem vlt alternatíva.2007-ben is reboot volt a kutyaütők helyett - Moss, Welker, Stallworth - lehet ez jól (jobban) is csinálni. Különösen úgy,hogy a HoF irányítómnak már nem sok van hátra a karrierjéből és hacsak nem lesz megint szerencsénk, akkor után jön a középszer időszaka. (Gaffney 2006-ban jött, de ő is idesorolható.)BurkusLehet, hogy Welker elküldése -nem megtartása - rossz időben volt, de fogalmunk sincs mi történt a háttérben és ki mennyit kért, ajánlott az ügyben. Lloydról megírták, hogy nem volt kerek az arc, a többiek meg "kutyaütők" voltak, lettek.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Miért nem ér mondani? Éppenséggel én Welkert tartottam meg volna. Még drágább se lett volna. Ha tudom, hogy a többi WR poszton cserélni kell, akkor nem idén próbálom megtalálni Welker utódját, aki az egyetlen az elkapók közül, akire szinte mérget lehet venni, hogy 16 meccsen pályán is lesz. Hanem fiatalítok WR-ben, aztán 1-2 év múlva szélnek eresztem Welker-t. Vagy éppenséggel fordítva. Ha Welker megy (már márciusban ment), akkor vagy megpróbálom itt tartani Lloydot - mégicsak 1000 yardosan volt "szar" -, vagy hozok egy nála jobb FA-t. Belichick hozott is, de egy nála talentben egy gyengébbet, akit egy közepes rookie is kiszorított. Nála Grigson is jobbat vitt Indy-be, #3 WR-nek Wayne és Hilton mögé (Heyward-Bey). Olcsón... Ha úgy tetszik, akkor az FA választott lett elszúrva. De lényegében mindegy, melyiket tekintem annak, a lényeg, hogy ilyen helyzetnek ami előállt, jó FO munka mellett nem szabadott volna bekövetkeznie. És ez szvsz Brady arcára is rá van írva, csak elég intelligens ahhoz, hogy befogja a száját....peterk2005
több mint 12 éve
2007-ben is reboot volt a kutyaütők helyett - Moss, Welker, Stallworth - lehet ez jól (jobban) is csinálni. Különösen úgy,hogy a HoF irányítómnak már nem sok van hátra a karrierjéből és hacsak nem lesz megint szerencsénk, akkor után jön a középszer időszaka. (Gaffney 2006-ban jött, de ő is idesorolható.)Lehet, hogy Welker elküldése -nem megtartása - rossz időben volt, de fogalmunk sincs mi történt a háttérben és ki mennyit kért, ajánlott az ügyben. Lloydról megírták, hogy nem volt kerek az arc, a többiek meg "kutyaütők" voltak, lettek.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Miért nem ér mondani? Éppenséggel én Welkert tartottam meg volna. Még drágább se lett volna. Ha tudom, hogy a többi WR poszton cserélni kell, akkor nem idén próbálom megtalálni Welker utódját, aki az egyetlen az elkapók közül, akire szinte mérget lehet venni, hogy 16 meccsen pályán is lesz. Hanem fiatalítok WR-ben, aztán 1-2 év múlva szélnek eresztem Welker-t. Vagy éppenséggel fordítva. Ha Welker megy (már márciusban ment), akkor vagy megpróbálom itt tartani Lloydot - mégicsak 1000 yardosan volt "szar" -, vagy hozok egy nála jobb FA-t. Belichick hozott is, de egy nála talentben egy gyengébbet, akit egy közepes rookie is kiszorított. Nála Grigson is jobbat vitt Indy-be, #3 WR-nek Wayne és Hilton mögé (Heyward-Bey). Olcsón... Ha úgy tetszik, akkor az FA választott lett elszúrva. De lényegében mindegy, melyiket tekintem annak, a lényeg, hogy ilyen helyzetnek ami előállt, jó FO munka mellett nem szabadott volna bekövetkeznie. És ez szvsz Brady arcára is rá van írva, csak elég intelligens ahhoz, hogy befogja a száját....peterk2005
több mint 12 éve
Lehet, hogy Welker elküldése -nem megtartása - rossz időben volt, de fogalmunk sincs mi történt a háttérben és ki mennyit kért, ajánlott az ügyben. Lloydról megírták, hogy nem volt kerek az arc, a többiek meg "kutyaütők" voltak, lettek.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Miért nem ér mondani? Éppenséggel én Welkert tartottam meg volna. Még drágább se lett volna. Ha tudom, hogy a többi WR poszton cserélni kell, akkor nem idén próbálom megtalálni Welker utódját, aki az egyetlen az elkapók közül, akire szinte mérget lehet venni, hogy 16 meccsen pályán is lesz. Hanem fiatalítok WR-ben, aztán 1-2 év múlva szélnek eresztem Welker-t. Vagy éppenséggel fordítva. Ha Welker megy (már márciusban ment), akkor vagy megpróbálom itt tartani Lloydot - mégicsak 1000 yardosan volt "szar" -, vagy hozok egy nála jobb FA-t. Belichick hozott is, de egy nála talentben egy gyengébbet, akit egy közepes rookie is kiszorított. Nála Grigson is jobbat vitt Indy-be, #3 WR-nek Wayne és Hilton mögé (Heyward-Bey). Olcsón... Ha úgy tetszik, akkor az FA választott lett elszúrva. De lényegében mindegy, melyiket tekintem annak, a lényeg, hogy ilyen helyzetnek ami előállt, jó FO munka mellett nem szabadott volna bekövetkeznie. És ez szvsz Brady arcára is rá van írva, csak elég intelligens ahhoz, hogy befogja a száját....peterk2005
Mindenképpen reboot jött volna, max nem újoncokkal, hanem FA-kal.
több mint 12 éve
Szerintem az összes WR posztot nézve, a slot az amelyiken megfelelő helyettesítés van. Az lett megoldva FA-val, plusz belső emberrel. Senki (legalábbis én nem) nem gondolja azt, hogy Welkeri magasságokról van szó.Miért mantrázzuk ezt, hogy Welker helyettesitése meg van oldva? Van egy Edelmanünk... Aki nekem személyes kedvencem már évek óta, és eddig tényleg jó...De azért szerintem kicsit túlzás Welkeri magasságokba emelni. És a mostani állapot szerint ennyi.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Aiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot".DoMNe mondj már nekem ilyent, úgysem hiszem el. 😊 Annál az offense-nél, amelyik majdnem pontrekordot dönt miközben csodás egyensúlyban mozog a futás és a passz, nincs olyan, hogy "nem volt más választása", hacsak nem fullad meg a fürdőkádban a fél offense. 😊 Mondom, értem, hogy BB-ék frissíteni akartak, és egyenként tulajdonképpen minden move értelmezhető is. De ettől még attól front office a front office, hogy ilyen helyzetbe ne fusson bele, ami kialakult. Illetve, ha belefut, akkor az bizony hiba.
peterk2005
Amendola jó lehet, én tényleg nagyon szurkoltam neki, hogy bizonyithasson, de a tény egyelőre annyi, hogy volt egy jó meccse - inkább második félideje - a Bills ellen. Ebből azért még nem következik az, hogy ugyanazt tudná/fogja hozni mint Welker (És már két meccsel kevesebb ideje is van rá sajnos... :/ ). Halkan jegyzem meg, hogy csak remélni tudom, hogy hamarabb visszajön mint Vereen...
Witchdoctor
A kérdés peterk2005-nek szól a teljes reboot-tal kapcsolatosan.
több mint 12 éve
Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Miért nem ér mondani? Éppenséggel én Welkert tartottam meg volna. Még drágább se lett volna. Ha tudom, hogy a többi WR poszton cserélni kell, akkor nem idén próbálom megtalálni Welker utódját, aki az egyetlen az elkapók közül, akire szinte mérget lehet venni, hogy 16 meccsen pályán is lesz. Hanem fiatalítok WR-ben, aztán 1-2 év múlva szélnek eresztem Welker-t. Vagy éppenséggel fordítva. Ha Welker megy (már márciusban ment), akkor vagy megpróbálom itt tartani Lloydot - mégicsak 1000 yardosan volt "szar" -, vagy hozok egy nála jobb FA-t. Belichick hozott is, de egy nála talentben egy gyengébbet, akit egy közepes rookie is kiszorított. Nála Grigson is jobbat vitt Indy-be, #3 WR-nek Wayne és Hilton mögé (Heyward-Bey). Olcsón... Ha úgy tetszik, akkor az FA választott lett elszúrva. De lényegében mindegy, melyiket tekintem annak, a lényeg, hogy ilyen helyzetnek ami előállt, jó FO munka mellett nem szabadott volna bekövetkeznie. És ez szvsz Brady arcára is rá van írva, csak elég intelligens ahhoz, hogy befogja a száját....

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
A Falcons D ellen szerintem több várható az O-tól, mint eddig bármelyik meccsen, más kérdés, hogy a D-nek sem volt ekkora kihívása még.Kizártnak én sem... 😀
Szerintem egy 23-27 pont a támadók részéről megint meglehet, és remélem, hogy a védelem sem mutat be összeomlást. Én nem tartom kizártnak, hogy idegenben megverjük az AtlantátWyatt

több mint 12 éve
A Falcons D ellen szerintem több várható az O-tól, mint eddig bármelyik meccsen, más kérdés, hogy a D-nek sem volt ekkora kihívása még.Szerintem egy 23-27 pont a támadók részéről megint meglehet, és remélem, hogy a védelem sem mutat be összeomlást. Én nem tartom kizártnak, hogy idegenben megverjük az Atlantát

több mint 12 éve
Miért mantrázzuk ezt, hogy Welker helyettesitése meg van oldva? Van egy Edelmanünk... Aki nekem személyes kedvencem már évek óta, és eddig tényleg jó...De azért szerintem kicsit túlzás Welkeri magasságokba emelni. És a mostani állapot szerint ennyi.Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )zinedine5Aiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot".DoMNe mondj már nekem ilyent, úgysem hiszem el. 😊 Annál az offense-nél, amelyik majdnem pontrekordot dönt miközben csodás egyensúlyban mozog a futás és a passz, nincs olyan, hogy "nem volt más választása", hacsak nem fullad meg a fürdőkádban a fél offense. 😊 Mondom, értem, hogy BB-ék frissíteni akartak, és egyenként tulajdonképpen minden move értelmezhető is. De ettől még attól front office a front office, hogy ilyen helyzetbe ne fusson bele, ami kialakult. Illetve, ha belefut, akkor az bizony hiba.
peterk2005
Amendola jó lehet, én tényleg nagyon szurkoltam neki, hogy bizonyithasson, de a tény egyelőre annyi, hogy volt egy jó meccse - inkább második félideje - a Bills ellen. Ebből azért még nem következik az, hogy ugyanazt tudná/fogja hozni mint Welker (És már két meccsel kevesebb ideje is van rá sajnos... :/ ). Halkan jegyzem meg, hogy csak remélni tudom, hogy hamarabb visszajön mint Vereen...
Jól vettük az akadályokat, 3-0-al állunk, de a sorsolást ismerve a szezon előtt 99% erre tett volna, eddig ez szimpla papirforma. A D mutatott szép dolgokat, csak tartson is ki a lendület. Hétfő hajnalban meglátjuk, hogy egy komolyabb csapat ellen mire lesznek képesek. Én igazán BB-ben és JMD-ben bizom... Hátha sikerül valami működő gameplant kitalálniuk, ami bejön és nem lesz a Jets elleninél kinosabb a meccs.

több mint 12 éve
Melyik WR-t tartottad volna meg tavalyról? (Welkert nem ér mondani, mert az ő helyettesítése, plusz még a helyettes helyettesítése is meg van oldva. )Aiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot".DoMNe mondj már nekem ilyent, úgysem hiszem el. 😊 Annál az offense-nél, amelyik majdnem pontrekordot dönt miközben csodás egyensúlyban mozog a futás és a passz, nincs olyan, hogy "nem volt más választása", hacsak nem fullad meg a fürdőkádban a fél offense. 😊 Mondom, értem, hogy BB-ék frissíteni akartak, és egyenként tulajdonképpen minden move értelmezhető is. De ettől még attól front office a front office, hogy ilyen helyzetbe ne fusson bele, ami kialakult. Illetve, ha belefut, akkor az bizony hiba.
peterk2005
több mint 12 éve
Brian Billick - aki a 3. helyre tette a PR-en a Pats-et - ennyit fűzött hozzá az érdemjegyhez: I really liked how the Patriots simplified their passing game on Sunday for Tom Brady and his targets to get back on the same page. Easy three-step routes … no thinking, just playing."A szezon végét illetően szkeptikus vagyok (de hát kipukkadhat a Denver is), de vasárnap jó úton indult el a csapat, a játékhívások és Brady is jól alkalmazkodott a meglévő elkapók képességeihez, rutintalanságától. 3:0 - és az offense-ben innen csak felfelé vezethet az út, ha a sérültek hadra foghatók lesznek. Az igaz, hogy a TE játék - tavalyi fő fegyverünk - gyakorlatilag eltűnt a repertoárból, Sudfeld nem hozza azt, amit a preseasonben, Brady nem is szívesen dob felé (három felé szálló kísérletből lett kettő INT), Hómanó (2 elkapás legutóbb) pedig sztem még Sudfeld szintje sem. A TE opciók hiánya pedig nagyon leszűkítette a fegyvertárat. Ha Sudfeld végre aktív részese lenne a játéknak és Gronk, Amendola, Vereen is visszatér, több célpont lenne mint tavaly.
Sztem is jó úton van most a csapat és a SB-okat is ilyen véres verejtékkel nyerték, nem 40+ pontos győzelmekkel. Az ilyen sikerek szerintem fejben többet érnek, mint az elsőprő győzelmek.
több mint 12 éve
Itt is, más fórumokon, cikkek alatt stbstb. Nem külön neked címeztem 😊Érdekes,hogy a kritikusok mindig elfeledkeznek róla,hogy Dobson is, és Thompkins is újonc. Már kezdik megmutatni miért lettek idehozva, én nem ekézném őket annyira 😉undisputedlyKi ekézte, vagy kritizálta őket? A Colts topicban elemezgettük az esélyeket, és ott írtam le, hogy melyik csoportból ki várok ebben a pillanatban győztesnek, és ebből a csoportból a Miamit írtam. Ezen akadt meg a szeme kyobalu-nak, és kérte, hogy írjam le, miért. Én meg mondtam, hogy ez ott offtopic, de itt szívesen leírom. Leírtam. Ennyi. 😊
Egyébként semmi bajom a rookie-kal - Thompson még a fantasy csapatomban is benne van, ígaz még padozik Green mögött 😊 -, sőt, ők megteszik maximálisan amit tudnak. A csapatról volt szó, nem a rookie-k ról.peterk2005
Nagyon időben van még a csapat, a Pats fanok szerintem bőven lehetnek optimisták.
Újból csak BB nyilatkozatára tudok utalni. Korán van még, egyik csapat sem bontakozott ki teljesen, nincs hibátlan, vagy megállíthatatlan csapat 😊
több mint 12 éve
Érdekes,hogy a kritikusok mindig elfeledkeznek róla,hogy Dobson is, és Thompkins is újonc. Már kezdik megmutatni miért lettek idehozva, én nem ekézném őket annyira 😉undisputedlyKi ekézte, vagy kritizálta őket? A Colts topicban elemezgettük az esélyeket, és ott írtam le, hogy melyik csoportból ki várok ebben a pillanatban győztesnek, és ebből a csoportból a Miamit írtam. Ezen akadt meg a szeme kyobalu-nak, és kérte, hogy írjam le, miért. Én meg mondtam, hogy ez ott offtopic, de itt szívesen leírom. Leírtam. Ennyi. 😊
Egyébként semmi bajom a rookie-kal - Thompson még a fantasy csapatomban is benne van, ígaz még padozik Green mögött 😊 -, sőt, ők megteszik maximálisan amit tudnak. A csapatról volt szó, nem a rookie-k ról.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 12 éve
Érdekes,hogy a kritikusok mindig elfeledkeznek róla,hogy Dobson is, és Thompkins is újonc.Már kezdik megmutatni miért lettek idehozva, én nem ekézném őket annyira 😉
Amúgy pedig a formaidőzítés eddig tökéletes. Az összes csapat aláírná,hogy 3-0 legyen a rekordjuk nyögvenyelős játékkal. Egyszerűen nem most kell formában lenni.
Bemásolok ide is egy BB klasszikust:
I think early in the year, everything is so new and fresh,” Belichick said. “You start playing games and nobody has played a full game in the preseason. You build up your stamina (and) you build up your routine which is different than what it is in training camp, as far as your weekly preparation.” By this point in the season(december-szerk.), playbooks are fully installed and enough has happened for the coaching staff to locate and address all of the perceived fundamental weaknesses that have been displayed by the players.
A sérülésekhez pedig annyit,hogy nincs csapat a ligában, ahol minden csapatrész backup szekciója meg lenne oldva.
több mint 12 éve
Előbb írtam le neked, hogy szerintem miért lesz jobbAiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot".DoMNe mondj már nekem ilyent, úgysem hiszem el. 😊 Annál az offense-nél, amelyik majdnem pontrekordot dönt miközben csodás egyensúlyban mozog a futás és a passz, nincs olyan, hogy "nem volt más választása", hacsak nem fullad meg a fürdőkádban a fél offense. 😊 Mondom, értem, hogy BB-ék frissíteni akartak, és egyenként tulajdonképpen minden move értelmezhető is. De ettől még attól front office a front office, hogy ilyen helyzetbe ne fusson bele, ami kialakult. Illetve, ha belefut, akkor az bizony hiba.
Ettől még lehet igazad, hogy idény közepére végére beindul a csapat, mint a csuda. De nekem kívülállónak ez egyelőre kincstári optimizmusnak tűnik, én nem látom, nem érzem, hogy mitől. (Tudom, majd Gronk.. 😊) Az meg, hogy évek óta ez lenne a legjobb (vagy potenciálban/roster minőségben a legjobb) Patriots, hááát....
Ha a támadósor problémáit el is felejtem, ill. úgy veszem, hogy Brady majd megoldja, akkor is. Ott van, hogy nincs secondary depth - egy sérülés és jön a tavalyi állapot -, és a korábban kiváló front7 is nekem egyelőre olyan fura. Nem merem azt mondani, hogy szar, de valahogy nem is az igazi. Mintha big Vince sérült lenne vagy mi, nem tudom. És az LB sort sem érzem villogni Mayo-n kívül.(Ő viszont kva jó.) Tényleg ez lenne az utóbbi évek legjobb kerete?peterk2005
És az elkapók potenciáljában simán
Sec:
Amíg Talib van, addig #1 CB pipa, Dennard 2.-nak pöpec, Arrington középen megint fasza. Ott van még Ryan, remélem fel tud érni egy 2-3. számú játékosnak a posztra. DMC FS-ben nagyon jó, és szerencsére Gregory is egész jól tolja, mondjuk ő azért simán pótolható, meg remélem valamelyik 2-3. körös fiatal is hozzá tud tenni azért majd, ha a szükség azt kívánja, ha már egyszer ilyen elöl lettek kiválasztva.

több mint 12 éve
Aiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot".DoMNe mondj már nekem ilyent, úgysem hiszem el. 😊 Annál az offense-nél, amelyik majdnem pontrekordot dönt miközben csodás egyensúlyban mozog a futás és a passz, nincs olyan, hogy "nem volt más választása", hacsak nem fullad meg a fürdőkádban a fél offense. 😊 Mondom, értem, hogy BB-ék frissíteni akartak, és egyenként tulajdonképpen minden move értelmezhető is. De ettől még attól front office a front office, hogy ilyen helyzetbe ne fusson bele, ami kialakult. Illetve, ha belefut, akkor az bizony hiba.
Ettől még lehet igazad, hogy idény közepére végére beindul a csapat, mint a csuda. De nekem kívülállónak ez egyelőre kincstári optimizmusnak tűnik, én nem látom, nem érzem, hogy mitől. (Tudom, majd Gronk.. 😊) Az meg, hogy évek óta ez lenne a legjobb (vagy potenciálban/roster minőségben a legjobb) Patriots, hááát....
Ha a támadósor problémáit el is felejtem, ill. úgy veszem, hogy Brady majd megoldja, akkor is. Ott van, hogy nincs secondary depth - egy sérülés és jön a tavalyi állapot -, és a korábban kiváló front7 is nekem egyelőre olyan fura. Nem merem azt mondani, hogy szar, de valahogy nem is az igazi. Mintha big Vince sérült lenne vagy mi, nem tudom. És az LB sort sem érzem villogni Mayo-n kívül.(Ő viszont kva jó.) Tényleg ez lenne az utóbbi évek legjobb kerete?

több mint 12 éve
Az hogy kireppen a TE-játék alapjaiban tud szétbombázni egy offense-t, tekintsétek csak meg a Ravenst vagy a Steelerst ugyanazzal a cipővel, amit én még hozzávarnék a Pats O gyengélkedéséhez az a futás visszaesése, tavaly a másodikok voltatok Run Att-ba ezzel a hetedik legeredményesebb, idénre ez visszacsúszik a középmezőnybe. Alapvetően tud meghatározni egy támadójátékot a két TE-s felállás, gondolatkísérletként szedjük le a Bengalstól a Gresham-palotát Eiffel-tornyostul, szerintetek mi szenvedés lenne.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Úgy vélem, hogy évek óta nem volt annyira erős a Pats kerete, mint idén és minden lehetőség megvan rá, hogy a játék minden elemében tudjanak annyit nyújtani, hogy az kellő tartást tud adni a csapatnak, ha valamelyik oldalon beakadna a gépezet.DoMNagyon jó olvasni ezt a mondatot, megnyugtató, hogy így vélekedsz.
A személyi döntések esetében ugyanakkor szerintem követett el hibákat a csapat. Nekem már vesszőparipám lett a Welker kérdés:
Nem kétlem már egy meccs alapján sem, hogy Amendola sok tekintetben előrelépés. Azonban a szerződése pillanatában két kérdés merült fel minden külső szemlélőnek és nyilván a stábnak is: 1. Brady megtalálja-e azt az összhangot, mint Welkerrel (nagyon sok esetben ez nem sikerült mással). 2. Dola egészséges tud-e maradni. A válasz egyelőre 1. igen, 2. nem. Szerintem túl nagy kockázat volt a váltás. Ha jól emlékszem a Bills meccsen elég sokszor volt fent Edelman és Amendola egyszerre. Tehát még egy egészséges Dola mellett is beleférne Wes. Tudom, hogy eredetileg a 2TE felállás ment volna tovább, persze Hernandez esetére senki nem számított, de már a playoff alatt is szó volt róla, hogy Gronk kézsérülése veszélyes. Nagyon bízunk most a visszatérésébe, de lehet már soha nem lesz a régi. Összeségében én hibának tartom, hogy Brady biztonsági hálóját elengedték (nyilván a statisztika sokat hazudik, de érzésre a támadóegység 2TDvel többet termelt Brady pályafutása alatt, ha játszott Welker).
Tény, hogy a SB nem egy slot elkapón múlik. De elmehet a hiányán (2006), és most simán belefért volna a capba.
több mint 12 éve
Tampa meccs közben is megemlítette valaki az ellentől, hogy kifogtak egy szenvedős Pats O-t, és még ez ellen sem megy. Nem akartam visszaírni, hogy ebben a szezonban még ez volt a legjobb 😀Engem az sem zavar, hogy azokat a csapatokat állította meg a védelem eddig, amelyeket megállított. Mert amikor kellett, megállította, és éreztem, hogy meg fogja állítani. Az első negyed gyenge volt most. Sőt. Ott a Tampa tartott meccsben minket, simán lehetett volna 14–0 is akár, ahogy megindultak, de kihozta a D két FG-re, amiből egyet ráadásul el is rontottak. Aztán onnantól három negyedik kísérletre is rámentek inkább, egyre szarabb helyzetbe helyzetbe kerülve.
Ami engem jobban zavart, hogy az első meccs második félidejében nullához közelített a támadósorunk, mondjuk a végén megcsinálták kétszer is a szükséges GW drive-ot.
A másodikon aztán tényleg nulla is volt, kezdve Gost kihagyott FG-jével, de azok a körülmények a lehető legrosszabbak voltak nekünk (szakad az eső, pedig anélkül is droppoltunk, mint a szemét, a futójáték megállítása akadozott, nálunk meg nem ment, de ez annyira nem meglepő, brutálisan jó az a DL, és a Billsé is az volt, de még a Tampa Bayé sem éppen gyenge, ez pedig nem éppen az ideális nekünk)
Most sem jött össze a TD a második félidőben, de igazából szükség sem volt rá akkora, bőven elegek voltak a mezőnygólok, DE egész jól tudtunk haladni végre a szünet után is.
2. félidő
Védelem: 3 and out
Támadósor: eljut a 6 yardosig, de INT. Itt minimum bent hagytunk három pontot, de inkább 7-et, ha Brady pontosabban passzol Dobson irányába.
Támadósor: újabb jó nyomás, sack, de FG-távig eljutunk, és Gost ezúttal sem hibázik.
Védelem: 34 yardosunkon megállítja a 4. kísérletet
Támadósor: eljut innen a Tampa 15-öséig, de elég az FG is (ha nagyon kell a TD úgyis rámentünk volna a 4. kísérletre, de a védelem nem engedett pontot, így nem kellett kockáztatni)
Támadósor: eljut a Tampa 11 yardosáig, sima mezőnygól helyett itt viszont rámentünk negyedikre, egy yard (módosítás után 2) hiányzott. Itt is bent hagytunk sima három pontot, ha mindenképpen pontot akarunk szerezni, itt is lett volna +3.
Védelem: aránylag simán eljutnak a 17-esünkig, de innentől szevasz, megint nincs pont
Támadósor: térdelések
Volt négy támadásunk a második félidőben, ezekből pedig a legrosszabb az volt, amikor csak Buccaneers 28-asáig jutottunk. Nem volt puntunk pl. Ha most nincs ott az int, és van mondjuk még két FG, 29 pont azért már messze nem olyan vészes, de a 23 sem, ha az ellen 3-ig (de akár 22-ig is) jut.
Nekem pozitív volt, hogy a második félidőre végre kitaláltunk valamit, vagy ha úgy jobban tetszik, alakul a kémia, bármi, de végre konstans haladni tudtunk, a védelem pedig pihent addig, majd háromszor is egyből leparancsolja az ellenfél támadóit.
Persze a 6 pont szarul néz ki ettől függetlenül, de amennyire nem volt 17–3 benyomása az első félidőnek, annyira nem volt 6–0 a második, és az első negyed után látottak miatt végre a támadók miatt is bizakodom, márpedig három marha jó védelemmel találkoztunk eddig.
És akkor majd visszajöhet Amendola, Gronk, Vereen, ezzel pedig nem hiszem, hogy gyengébbek leszünk. Írtátok, hogy kb november, decemberre állhat össze a támadójáték. Ennél jobbat pedig elképzelni sem lehet.
Addig szépen küzdünk minden meccsen, nem végigalázzuk a mezőnyt, ahogy szoktuk, és lehet, hogy a rájátszásban sem esünk össze, amint jön a támadók részéről két 3 and out a meccs elején.
Legalábbis most ebben reménykedem, de az LB-ktől sokkal többet várok (remélem Collins és Fletcher valamilyen szinten fel tudja pörgetni a sort, de nem tudom, ez ebben a szezonban meglesz-e még).

több mint 12 éve
A sérülések miatti kiesés a játék része. Ha tavaly esik ki a fél offense tőletek (pl. Gronk lesérülése), az pech, de része a játéknak. Itt viszont alapvetően nem sérülésről van szó, hanem egy teljes elkapó reboot-ról, aminek az okait jórészt nem értem, mert nem érzem, hogy szükség lett volna rá.peterk2005Aiken, Branch (öreg, lassú, senkitől sem tudott már elszakadni), Edelman, Lloyd (bipoláris, hangulatember, ártott az öltözőnek), Welker helyett van most Amendola, Boyce, Dobson, Edelman, Thompkins elkapósor. Nem volt más választása a Patsnek, mint a "teljes reboot". Próbáltak Amendola mellett másik minőségi veteránt szerezni (Sanders), de a Steelers matchelte az RFA ajánlatukat. A másod/harmadvonalbeli veterán elkapókat meg kiszorította Thompkins a felkészülés során, akinek egyébként a második legtöbb elkapott yardja van az újoncok között a ligában és holtversenyben a legtöbb touchdownja.
Amendola kb. két negyednyi játéka alapján semmilyen probléma nem lenne. A Patriots top 5 rutinnal rendelkező célpontja közül a passzjátékban jelenleg hárman sérültek (Gronk, Dola, Vereen), egy meg sitten ül (Hernandez). Ebből a helyzetből ennél többet most nem igen lehetett kihozni és már az egy teljes hetes felkészülést követően látványos volt a változás különösen a Jets mecchez képest az újoncok játékában. Évek óta nem volt olyan komoly potenciál a Pats passzjátékában mint idén.
Szóval ezek benne vannak a kalapban, ahogy a Pats-nél is. De nem amiatt érzem a Miami-t jelenleg esélyesebbnek, mert Amendola éppen nem játszhat, hanem úgy ránézésre az egész csapat állapota miatt. Aztán persze ki tudja, lehet, hogy két hét múlva már egészen mást gondolok.peterk2005A sérülések természetesen részei a játéknak. A Pats helyzete annyiban speciális, hogy mindez a játék egyetlen szegmensére koncentrál (passzjáték top célpontjai), amit nincs az a depth az NFL-ben, amelyik kezelni tudna. 2-deep rosterekban van akkora rugalmasság, hogy több kezdő (akár 10 játékosig el lehet menni hasraütés alapján), meghatározó játékos kiesését is tudják pótolni, ha azok elég nagy szórást mutatnak (a te példád közül a Colts és Broncos is idetartozik).
Úgy vélem, hogy évek óta nem volt annyira erős a Pats kerete, mint idén és minden lehetőség megvan rá, hogy a játék minden elemében tudjanak annyit nyújtani, hogy az kellő tartást tud adni a csapatnak, ha valamelyik oldalon beakadna a gépezet.
több mint 12 éve
peterk2005Értem a véleményed.. 😉
Döcögősnek az első 4-5 meccset értettem..S igenis tudtam(uk) hogy így is lesz..
BB úgy gondolta, hogy Welker már nem az aki 2-3 éve volt..Hozott helyette, egy fiatalabb, biztoskezűbb, gyorsabb, talán több pozícióban is bevethető minőségi slot WR-t..Ha egészséges jó váltás lehet..Meglátjuk, hogy is akadályoz az a lágyék az évadban..(Engem megvett magának az első meccsen..)
Azért a Gronkandez tengely ligaszinten is több mint erős volt..Senki sem láthatta előre Hörni baromságát..
Fafej helyét 1az1ben átvehette Vereen..A RB corps nem rossz, Ridley a fumble hülyeségeit leszámítva, a tavalyi éve alapján top 5 futó..Bolden biztonsági erőfutó, aki elkapásokra is képes..Az újonc elkapók (Dobson,Thomkpkins, Sudfeld) az edzőtáborok alapján azzal kecsegtettek, hogy a szélső játékok, hosszú passzok is mehetnek..
BB elképzelése nem volt rossz..Ha egyben van a csapat, s összeszokik, nem rosszabb támadóegység ez, mint bármelyik első 6 csapaté..
Csak hát nem gondoltak a pech szériára..
Értem én, hogy a sérülések mindenhol benne vannak, s minden csapatot sújtanak..Értem a felsorolásod..De általában egyszerre az O-ból, vagy a D-ből nem szokott kiesni a három legmeghatározóbb játékos sehol..Nálunk meg most ez történt..Ezt próbáltuk kicsit görcsösen megoldani..
A Tampa elleni meccs második félidejében éreztem én is azt, amire Te utaltál..Hogy végre megvan a fonal, s annyira már nem is kell aggódni..Nagyobb a bizalom, olajozottabban működik minden, s talán nem lesz olyan nehéz ez az összeszokósdi, s mindenki előrébb lép egyet, hogy pótolja a hiányzókat..
Elhiszem, hogy neked most komplettebbnek, egészebbnek tűnik a Miami..
De az évad közepén, végén nem hiszem, hogy így lesz..
A támadók oldalán most egy kicsit kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb játék jön, jöhet...Nemcsak Dola @ Gronk miatt..Hanem azért mert megértették, hogy mindenkinek előrébb kell lépnie..
Nem volt Dola előrébb lépett Edelman..(Superman 😉 ) Nincs TE (Gronk) játék, ezért erőltetjük a magas újonc WR-eket, sőt szerintem Hóember is meglepetés lehet a jövőben Gronk mellett..Kieset Vereen, erre tök jól játszott Bolden..
Zörög, kicsit rozsdás még az egész, ebben igazad van, de jobb lesz ez..
Novemberre én 30-40 pontokat várok ettől az O-tól is..
S reméljük, hogy így is lesz..s akkor a te véleményed is változik.. 😉
Mert látjuk, hogy titokban Te is Pats fan vagy.. 😀
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 12 éve
Értem az állásfoglalásodat...Állásfoglalás? Nem vagyok én politikus, hogy a zsebemben hordanám a bölcsek kövét. 😊 Amit írtam az csak egy szerény vélemény. Egyébként nem a rajt a döcögős, hanem a játék. A rajt az szárnyaló, azzal nincs semmi gond. 😊
Mindenkinek kicsit meglepő a csapatunk döcögős rajtja, s aki figyelte a nyári híreket, az gondolhatta is, hogy nem lesznek az első meccsek pontzuhatagok, liga első offense munkával.kyobalu
Gronk nincs..Csak nagyon reméljük, hogy tényleg 100 %osan jön vissza..kyobaluAz okokat tudom, offseasonban agyonbeszéltük, nem kritikának szántam a véleményemet. (Pontosítok: szerintem BB azért ludas a történtekben, akármennyire is nagy coatch egyébként.)
Egyszerűen, a problémák ellenére is jobb indulásra számítottam. Úgy gondoltam, hogy a csikorgás azt jelenti majd, hogy azért megy az offense, csak éppen több lesz az eladott labda, rossz passz, gyengébb lesz az RZ mutató, ilyesmi. De az első két meccsen (és a harmadikban is az első félidőben) nem ez volt, hanem lényegében ledobta a vasmacskát az offense. Azaz haladni se nagyon tudott. A harmadik meccs második félideje volt eddig egyedül ahhoz hasonló, amit előre vártam. De nem tudom, mennyi köze volt ehhez a TB (nem a Tom Brady, hanem a Tampa Bay 😊) fejreállásának, és mennyi annak, hogy az O kezd valamelyest ritmust találni. Pillanatnyilag nem érzem ezt a ritmust.
Mindegyik csapat a ligában (a Colts és Broncos is) padlóra kerülne, s keresné a vészmegoldásokat hasonló helyzetben..Csak elképzelem a Broncost, hogy kiesik Decker, Welker, Moreno egyszerre..Vagy nálatok a Coltsnál: Bradshaw, Wayne, Hilton..Egyből nem pörögne úgy a gépezet senkinél..kyobaluPersze, de azért nem ugyanaz a kettő. A sérülések miatti kiesés a játék része. Ha tavaly esik ki a fél offense tőletek (pl. Gronk lesérülése), az pech, de része a játéknak. Itt viszont alapvetően nem sérülésről van szó, hanem egy teljes elkapó reboot-ról, aminek az okait jórészt nem értem, mert nem érzem, hogy szükség lett volna rá. Egy Welker-Amendola cserét önmagában megértenék. Egy #1 WR cserét is megértenék önmagában, stb. De ezt a teljes reboot-ot nem tudom hova tenni sem cap, sem más indokátt nem látom. Egyedül Hörni kiesése érthető, ilyenre senki nem készülhet fel előre.
A sérülések pedig másokat is érintenek. A Broncosból - ha már őket hoztad példaként - még offseason-ban kiesett az első, a második és a harmadik számú center (Walden, Koppen, majd Lilja), kiesett Kuper, múlt héten kiesett Ryan Clady, sérült Champ Bailey, nem játszhat Von Miller, sérült Dreessen (#1 TE) hogy csak pár nevet mondjak. Ez van. A Colts-ból - a másik említett csapat - az elmúlt két héten három fontos kezdő ment IR-re: Dwayne Allen - aki ugyanannyira fontos TE a Coltsnak, mint Gronk a Pats-nek -, a #1 guard Thomas, és a #1 futó Vick Ballard (miatta jött Richardson). De sérült Satele (kezdő C), Angerer (kezdő ILB), Laron Landry, stb. Nélkülük nyertünk a Niners ellen vasárnap.
Szóval ezek benne vannak a kalapban, ahogy a Pats-nél is. De nem amiatt érzem a Miami-t jelenleg esélyesebbnek, mert Amendola éppen nem játszhat, hanem úgy ránézésre az egész csapat állapota miatt. Aztán persze ki tudja, lehet, hogy két hét múlva már egészen mást gondolok.

több mint 12 éve
Értem az állásfoglalásodat...Áthoztam ide a Colts topicból, mert Pats téma.OK! Fejtsd majd ki ott.. 😉kyobaluHát ezzel egy kicsit megleptél!! Nem gondoltam volna, hogy a Miamit gondolod csoportgyőztesnek az AFC Eastben..Még akkor is ha, az első két meccsét picit nyögvenyelősen hozta a Patriots.kyobaluAz idény előtt nem is a Miamit tippeltem, de három hét után - látva mind a Pats mind a Miami mindhárom meccsét - megváltozott a véleményem. De erről inkább a Pats topicban, ha érdekel miért.peterk2005
Szóval miért gondolom így? Az első 3 meccs nekem csalódás volt, hiába a 3:0. Szurkolóként nyilván nem ugyanaz 3:0-val állni, mint 0:3-al, de rám, semleges érdeklődőre inkább a látott játék hat. Az nem lepett meg, hogy nem a tavalyi pontcsúcsokat döntögető offense-t látom, számítottam arra, hogy csikorogni fognak a kerekek, de amit láttam az nem egyszerű kerékcsigorgás, hanem szenvedés. Erről nem javulgatni kéne, hanem szintet ugrani, márpedig Amendola ehhez nem lesz elég, mert az első fordulóban is jó volt és ettől az egész csapat nem volt sokkal jobb. Gronk egy zseni, nyilván rengeteget fog számítani ha visszatér, de mégiscsak egy TE. Ha az említett fogaskerék csikorgást láttam volna, akkor amondó lennék, hogy elég, ha ő visszatér. De ezt a támadósort nem tudom, hogy képes-e egy TE - legyen akármilyen elit - új szintre emelni. Márpedig az kéne, mert az amúgy jól alakulgató védelemben nincs depth, ha lesérülgetés jön, cserélgetni kell az embereket, akkor nem tudom mennyire lehet arra számítani, hogy majd ők megfognak olyan csapatokat, mint a Falcons, Saints, Broncos. De még a Miami is. Az első 3 ellenfél offense-ét sikerült megfogni, node 2 éretlen rookie, és egy gyengus "csere" QB megfogása - akiknek ráadásul elkapógárdájuk se nagyon volt -, azért nem egy bravúr. Azt pedig nem érzem, hogy ha a védelem majd kap 25+ pontot - ami szvsz szinte garantálható az Atlanta, Saints, Denver, de még a Cincy ellen is -, akkor ez az offense lesz olyan jó Gronkkal is, hogy képes többet termelni. (Tavalyhoz képest ugye nem csak Gronk hiányzik. Welker utódja van csak meg egyedül Amendola-ban, de Veeren sérülésével Woody posztja - elkapó RB - igazából nincs megoldva, #1 WR nincs, és Hörni utódja sincs. Azaz Gronkkal együtt is legalább 2, de inkább 3 elkapó poszt hiányzik még.)
Nem ragozom, tudjátok ezt úgyis, nálam jobban is. Ami miatt ebben a pillanatban a Miami-t tippeltem (erre vonatkozott úgy is a kérdés), az egyszerűen az, hogy láttam mindhárom meccsüket, és ők viszont nagyon együt vannak. Komoly védelem, kerek roster, és Tannehill rengeteget fejlődött tavalyhoz képest. És célpontjai is vannak. Az előző két fordulóban a védelem megfogta Luck-ot és Ryan-t is a meccs végén, Tannehill meg mindkétszer megcsinálta a győztes drive-ot. Impresszív. Szóval azt továbbra is úgy gondolom, hogy a Pats-nak egy 10-6 - de akár 11-5 is - így is simán meglesz. Ami miatt elbizonytalanodtam, az az, hogy szerintem a Miami-nak is. (Erre nem tippeltem idény előtt.) És akkor a H&H számíthat, és most inkább a Miami-t látom esélyesebbnek.
Az pedig külön probléma - nem csak nektek, de nekünk is a Colts-nál -, hogy korábban úgy gondoltam, hogy ha nincs is meg a divízió, egy korrekt 9-7, 10-6 mérleggel az AFC-ből simán wild cardba lehet majd jutni. Na, ez se lesz így várhatóan. Eddig az AFC lényegében sz*rrá veri az NFC-t, ráadásul nem az AFC elit veri az NFC végét, hanem szinte fordítva, az AFC "közepe/alja" veri az NFC elejét/közepét. Így a wild card sem lesz könnyű, mert mindegyik csoportból a második komolyan pályázik rá. Ravens/Cincy, Texans/Colts (sőt Titans), Broncos/Chiefs (de még akár Chargers), és Pats/Dolphins mindegyik párharsz vesztese összehozhat 10-6-ot simán, úgy, hogy közben nem nyeri a divíziót. Szóval keményebb a meccs, mint amilyennek idény előtt tűnt.peterk2005
Mindenkinek kicsit meglepő a csapatunk döcögős rajtja, s aki figyelte a nyári híreket, az gondolhatta is, hogy nem lesznek az első meccsek pontzuhatagok, liga első offense munkával..
Gronk nincs..Csak nagyon reméljük, hogy tényleg 100 %osan jön vissza..De ha visszajön, bármennyire is "csak" TE, a liga legjobbja, biztos célpont, s a mi játékunkra jellemző screen paszokat 8-12 yardért bármikor tudja hozni, a liga 90%ának a védelme ellen..Welker ment, helyette jött Dola..Dola első meccsén nagyot játszott, kifejezetten erős célpont, de rásérült a lágyékára..Vereen, akiben kifejezetten nagy potenciál van, első meccsén csuklóját törte, de így is iszonyat számokat hozott..Mindenki, aki ismeri egy kicsit a csapatunkat, tudta, hogy a három legmeghatározóbb emberünk a támadósorban ők lesznek idén..Mindhárom kiesett..Brady pedig építi a kémiát az újoncokkal..
Mindegyik csapat a ligában (a Colts és Broncos is) padlóra kerülne, s keresné a vészmegoldásokat hasonló helyzetben..Csak elképzelem a Broncost, hogy kiesik Decker, Welker, Moreno egyszerre..Vagy nálatok a Coltsnál: Bradshaw, Wayne, Hilton..Egyből nem pörögne úgy a gépezet senkinél..
Nálunk mindenki tudta, hogy az első 4-5 meccs nyögvenyelős lesz..Persze, mi sem gondoltuk, hogy ennyire..Amennyiben egészséges lesz Gronk, Dola, Vereen trió, akkor lényegesen nagyobb terhet vesznek le az újonc elkapóinkról..Dobson és Thompkins is kifejezetten tehetséges WRek..S ráadásul újítást is tudnak hozni a rendszerünkbe..Végre nem csak a pálya középső részét tudjuk megjátszani, hanem a széleket is, s végre mehetnek a hosszú passzok is, mert szépen mozognak, s eredményesen vállnak le a védőikről..
Láttam én is a Miamit..Nem mondom, hogy rosszak..nagy bevásárlás volt náluk a tavasszal, nyáron..Tannehill tavalyhoz képest fejlődött, de szerintem ahhoz nem volt nehéz..Van 1 sztár elkapójuk, aki néha primadonnáskodik..A védelmük erősen túlértékelt..Nem hiszem, hogy egy teljes Patriotsnál jobban egyben lennének.. De abban igazad van, hogy a csoportban jelenleg ők a riválisaink, nem mutatnak csúnya játékot..
A csapatunknak most jönnek majd az igazán értékmérő meccsek..A Falcons, Bengals, Saints azért más erőt képvisel, mint akikkel eddig játszottunk..De nem hiszem, hogy félnünk, vagy tartanunk kellene annyira..A D jobb mint tavaly..Nagyobb nyomást helyeznek az ellen irányítójára, erősebb, komplettebb a front 7...A secondary pedig kezd összeszokni..Talib, Dennard jól működik...DMC biztonságot nyújt..Gregory meglepően érettebb játékot mutat..Arrington pedig szerintem a posztján nickelben az egyik legjobb a ligában..Lehet, hogy nincs akkora mélység, de úgy tűnik, hogy összeállt a védelem egy kicsit jobban, mert lényegesen agresszívabbak, érettebbek, mint eddig..Végre le tudják húzni a rolót, ha muszáj..Ilyen azért az emúlt években nem volt jellemző.. 😉
Az O pedig átalakuláson megy át..Azért 5 meghatározó játékos kiesett..Új rendszert kell kiépíteni, szinte mindegyiket újoncokból..Idén nem lesz a Pats O a legerősebb a ligában, de november végére, decemberre összeszoknak, akkor fog igazán működni a gépezet..Csak maradjon mindenki egészséges..A következő meccseken Brady picit nyugodtabban játszhat, több célpontja lehet..S ahogy látom a futóinkat, több játékba vonjuk be, mint ahogy előzetesen gondoltam..Azért a TB védelme ligaelit volt tavaly, s most sem rosszak..A futóinkkal szét szívattuk őket, s Bradybe és az újoncokba bennmaradt legalább 2 TD, ami simán meglehetett volna..A következő 3 csapat védelmei közül engem inkább a Bengalsé aggaszt a legjobban..
A jelenlegi meccsek alapján tartom a jóslásomat..
Divizió győztesek: Patriots, Bengals, Colts, Broncos...Wild Card helyért harcol: Miami, Ravens,Texans, Chiefs..
De bármi történhet..
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 12 éve
Áthoztam ide a Colts topicból, mert Pats téma.OK! Fejtsd majd ki ott.. 😉kyobaluHát ezzel egy kicsit megleptél!! Nem gondoltam volna, hogy a Miamit gondolod csoportgyőztesnek az AFC Eastben..Még akkor is ha, az első két meccsét picit nyögvenyelősen hozta a Patriots.kyobaluAz idény előtt nem is a Miamit tippeltem, de három hét után - látva mind a Pats mind a Miami mindhárom meccsét - megváltozott a véleményem. De erről inkább a Pats topicban, ha érdekel miért.peterk2005
Szóval miért gondolom így? Az első 3 meccs nekem csalódás volt, hiába a 3:0. Szurkolóként nyilván nem ugyanaz 3:0-val állni, mint 0:3-al, de rám, semleges érdeklődőre inkább a látott játék hat. Az nem lepett meg, hogy nem a tavalyi pontcsúcsokat döntögető offense-t látom, számítottam arra, hogy csikorogni fognak a kerekek, de amit láttam az nem egyszerű kerékcsigorgás, hanem szenvedés. Erről nem javulgatni kéne, hanem szintet ugrani, márpedig Amendola ehhez nem lesz elég, mert az első fordulóban is jó volt és ettől az egész csapat nem volt sokkal jobb. Gronk egy zseni, nyilván rengeteget fog számítani ha visszatér, de mégiscsak egy TE. Ha az említett fogaskerék csikorgást láttam volna, akkor amondó lennék, hogy elég, ha ő visszatér. De ezt a támadósort nem tudom, hogy képes-e egy TE - legyen akármilyen elit - új szintre emelni. Márpedig az kéne, mert az amúgy jól alakulgató védelemben nincs depth, ha lesérülgetés jön, cserélgetni kell az embereket, akkor nem tudom mennyire lehet arra számítani, hogy majd ők megfognak olyan csapatokat, mint a Falcons, Saints, Broncos. De még a Miami is. Az első 3 ellenfél offense-ét sikerült megfogni, node 2 éretlen rookie, és egy gyengus "csere" QB megfogása - akiknek ráadásul elkapógárdájuk se nagyon volt -, azért nem egy bravúr. Azt pedig nem érzem, hogy ha a védelem majd kap 25+ pontot - ami szvsz szinte garantálható az Atlanta, Saints, Denver, de még a Cincy ellen is -, akkor ez az offense lesz olyan jó Gronkkal is, hogy képes többet termelni. (Tavalyhoz képest ugye nem csak Gronk hiányzik. Welker utódja van csak meg egyedül Amendola-ban, de Veeren sérülésével Woody posztja - elkapó RB - igazából nincs megoldva, #1 WR nincs, és Hörni utódja sincs. Azaz Gronkkal együtt is legalább 2, de inkább 3 elkapó poszt hiányzik még.)
Nem ragozom, tudjátok ezt úgyis, nálam jobban is. Ami miatt ebben a pillanatban a Miami-t tippeltem (erre vonatkozott úgy is a kérdés), az egyszerűen az, hogy láttam mindhárom meccsüket, és ők viszont nagyon együt vannak. Komoly védelem, kerek roster, és Tannehill rengeteget fejlődött tavalyhoz képest. És célpontjai is vannak. Az előző két fordulóban a védelem megfogta Luck-ot és Ryan-t is a meccs végén, Tannehill meg mindkétszer megcsinálta a győztes drive-ot. Impresszív. Szóval azt továbbra is úgy gondolom, hogy a Pats-nak egy 10-6 - de akár 11-5 is - így is simán meglesz. Ami miatt elbizonytalanodtam, az az, hogy szerintem a Miami-nak is. (Erre nem tippeltem idény előtt.) És akkor a H&H számíthat, és most inkább a Miami-t látom esélyesebbnek.
Az pedig külön probléma - nem csak nektek, de nekünk is a Colts-nál -, hogy korábban úgy gondoltam, hogy ha nincs is meg a divízió, egy korrekt 9-7, 10-6 mérleggel az AFC-ből simán wild cardba lehet majd jutni. Na, ez se lesz így várhatóan. Eddig az AFC lényegében sz*rrá veri az NFC-t, ráadásul nem az AFC elit veri az NFC végét, hanem szinte fordítva, az AFC "közepe/alja" veri az NFC elejét/közepét. Így a wild card sem lesz könnyű, mert mindegyik csoportból a második komolyan pályázik rá. Ravens/Cincy, Texans/Colts (sőt Titans), Broncos/Chiefs (de még akár Chargers), és Pats/Dolphins mindegyik párharsz vesztese összehozhat 10-6-ot simán, úgy, hogy közben nem nyeri a divíziót. Szóval keményebb a meccs, mint amilyennek idény előtt tűnt.

több mint 12 éve
Tom Brady First QB In NFL History With 100 More Wins Than LossesHere's the other reality: whether playing on teams with solid defenses and third-rate receiving crews, as Brady did in 2001, 2003, 2004, 2006 and now again in 2013; on teams with bad defenses and bad receiving crews, as Brady did in 2005; or playing with talented offensive teams with questionable defenses, the way Brady did from from 2009 to 2012, there is one constant: the Patriots win at a greater clip than any team in the history of football.www.coldhardfootballfacts.com/content/tom-brady-first-qb-nfl-history-with-100-more-wins-than-losses/25233/