Pittsburgh Steelers
73 feliratkozó
több mint 11 éve
Általánosságban pedig más hibája jobban kalkulálható, főleg ha standerden ugyanazt bassza el.Igen. Csak sajnos itt nem erről van szó, mert ezt csináltuk mindenki ellen és sztem 10%-nál kisebb volt a hatékonyság.Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.SoldadosTudtad, hogy komoly erény megtalálni a másik gyengéit, és azokat kihasználni? 😉Sobri Jóska
Amúgy pedig alapból jobban szeretek saját erényre építeni, mint más hibájára, ugyanis magamban jobban bízom, mint bárki másban. 😊Soldados
Az NFL-ben persze erre nehezebb bazírozni, de 3 és hosszúra a screen az jó játék, csak nem túl sikeres. 😊 Kb. egy "ha bejön jó, ha nem, akkor feladtuk a 3. down-t" szitu. Mert ugye veszteni nem igazán lehet vele, ritka az INT, a minusz yard, stb., de nyerni annál inkább.
Gondold így.
több mint 11 éve
Igen. Csak sajnos itt nem erről van szó, mert ezt csináltuk mindenki ellen és sztem 10%-nál kisebb volt a hatékonyság.Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.SoldadosTudtad, hogy komoly erény megtalálni a másik gyengéit, és azokat kihasználni? 😉Sobri Jóska
Amúgy pedig alapból jobban szeretek saját erényre építeni, mint más hibájára, ugyanis magamban jobban bízom, mint bárki másban. 😊

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.SoldadosTudtad, hogy komoly erény megtalálni a másik gyengéit, és azokat kihasználni? 😉
több mint 11 éve
Amekkora veszteség, hogy Bell nem játszik, akkora lelki töltetet kell adni a többieknek. Harris kifejezetten jól mozgott, bár elkapásait még nem láttam és Tate is tudja, hogy nagy lehetőség kapujában áll. Úgyhogy én bízom bennük és nagyon remélem, hogy lesz értelme még Bell mielőbbi felépülésében bízni.
több mint 11 éve
En is orulok 😊
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 11 éve
3 játékosunk került az All-Pro csapatba: Antonio Brown, Bell és Pouncey. Brown 49, Bell 44, Pouncey 21 szavazatot kapott a lehetséges 50-ből.Még egy játékosunk, Timmons kapott voksot (4).

The best franchise in the National Football League! Six-pack in SIXburgh! Thank you, Chief!
több mint 11 éve
Én is örülök, ez a helyes döntés.

több mint 11 éve
Ezt vártam és nagyon örülök Tate és Harris (no meg Arcsi) miatt, hogy ezt már most bejelentik. Mindenki így készül és a srácok is lelkileg. Labriola írását érdemes olvasni, tanulságos. Azt feszegeti, hogy mindannyiszor megszívtuk, amikor nem egészséges kulcsjátékost akartunk a playoffban erőltetni. Nem szabad, next man up, zúzzunk azzal ami van. ps.: nomeg azért azt gondolom, hogy a Ravens IR sorát nézve egy szavunk sem lehet így sem....
több mint 11 éve
Bell nem játszhat

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 11 éve
Ez egy kényszerű lépés, mivel egy az egyben nem tudtuk/tudjuk megtartani ezzel a corppal a WR-eket. Az idény felétől cirka erre álltunk rá, ezzel ugye sok yardot szedtünk/szedünk be, de a RZ-ban már a rövidülő távolságok miatt ez a hátrány elveszik és egy feljavoló front7-nel maximum 3 pontot enged. Mivel az O stabilan 20 pont felett termelt, így ez egy olyan taktika, ami meccsnyerű összességében, pláne, ha látjuk, hogy talán ettől is megjött a jelenlegi CB-k önbizalma és jönnek a TO-k.Illetve az megint csak kedvez a Rvensnek, mivel a miCB-ink 10 méterre állnak az elkapóktól.kishaszisokszor ugy erzem, hogy mi eleve feladjuk, hogy megzavarjuk az ellen WR-t, ha sikerul a passz, akkor a 'biztos' tackle-re utazunk. Ehhez meg ugye eros pass rush kell, hogy a QB-t zavarjak a jol sikerul passzokbanxtaki
több mint 11 éve
Kettős a mérce csak O és D kapcsán, nekem csak az a gondom. Coach D minden megmozdulása zseniálisnak van hirdetve és/vagy szinte semmikor nem láttam elővéve (mint ha a draftok és a szerződések kapcsán nem lenne szava) de fordítva a "dink and dunk" rendszer és a lentiek összefüggései szinte soha nem jönnek elő, pedig szerintem ezek is evidensek és fontosak:- könnyebben védi az OL Bent, mivel a játékok tömege 10-20 yardra/yardig van felrajzolva
- Ben egészségesen fejezi be a szezonokat
- Ben 5000 yardot passzol
- Bell képességeit ennyire ki tudjuk aknázni
- Bryant nyersessége kevésbé jön ki (olyan játékokban használjuk többségében, ahol egyszerű utakat kell fusson)
Hozzáteszem, hogy Én is azt mondtak a Texans meccs előtt, hogy kell a momentum, és ha az kell, akkor tegyük ki Haley-t, de a momentum nekem sokkal inkább a - Haley által egyébként már idény elején csapatba követelt - Bryant bemutatkozása volt. Ez ugyanis azt gondolom a Haley rendszer utolsó puzzle kirakója a "dink and dunk" rendszer miatt fentebb jövő safety-k kinyírására. Nem Bryantet gondolom Én zseniálisnak, hanem azt, ahogy használjuk. A srác nagyon nyers még ugyanis, de ahogy használjuk az kinyírja az ellenfelet...
Említitek itt az esőt, de szerintetek Kubiak vertikális játékra inkább építő rendszere, vagy a "dink and dunk" szenvedi ezt meg jobban? Az rendben, hogy alapvetően többet futnak majd a csapatok, nehezebb lesz passzolni, de Kubiak rendszerének az egyik kulcsa pont az, hogy a két Smith elszakad és egy-egy hosszú splash play-jel rombol. Szóval Én kevésbé félek ettől személyszerint....
több mint 11 éve
Illetve az megint csak kedvez a Rvensnek, mivel a miCB-ink 10 méterre állnak az elkapóktól.kishaszisokszor ugy erzem, hogy mi eleve feladjuk, hogy megzavarjuk az ellen WR-t, ha sikerul a passz, akkor a 'biztos' tackle-re utazunk. Ehhez meg ugye eros pass rush kell, hogy a QB-t zavarjak a jol sikerul passzokban
több mint 11 éve
Illetve az megint csak kedvez a Rvensnek, mivel a miCB-ink 10 méterre állnak az elkapóktól.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 11 éve
eső 100%, ráadásul azt írják, hogy erős eső várható...úgyhogy nagy passzjáték nem lesz...
több mint 11 éve
Egyetértek. És még mondok egy harmadikat. 3. és 20 felettnél szintén jó játék, mert a védelem nagyon távol áll fel, azaz szinte biztos 10 yardot lehet vele hozni, azaz annyival jobb helyzetből lehet puntolni, illetve mivel mélyen vannak a védők, így az open field miss tackle-nek nagyobb az esélye, ami kis mákkal akár 1st downt is hozhat.Én két játékhelyzetben tudom elfogadni a 3. és hosszúra a screent: Egyrészt, ha mezőnygól távolság határán vagyunk, mert jó eséllyel összejön belőle az a néhány yard, ami kell FG-hoz. Másrészt, ha nagyon be vagyunk szorítva a saját endzone-unkhoz és ezzel egy kis levegőhöz engedkük jutni a punterünket.ShilkorA 3. és hosszúra screen alapvetően - gyakorlatilag a ligát nézve - nem ördögtől való elgondolás, még ha papíron annak is tűnik, rengetegszer látni, hogy bejöhet, elég csak a Patriotsot nézni, - igaz, még a Welkeres időkben volt ez nagyon látványos, de más játékosnál és más csapatnál is működhet, ha jól van kivitelezve, márpedig elég sokszor láttam én ezt fejcsóválva, hogy másnak mi a zsarért megy, nekünk meg miért nem. De ez úgy látszik nem OC függő, mert korábban is így volt, nem csak Haleynél.kishasziAz én meglátásom szerint egy 3. és 10-re hívott screen csak akkor lehet sikeres, ha az ellenfél hibázik, misstackle-t csinál. Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.Soldados

több mint 11 éve
Én két játékhelyzetben tudom elfogadni a 3. és hosszúra a screent: Egyrészt, ha mezőnygól távolság határán vagyunk, mert jó eséllyel összejön belőle az a néhány yard, ami kell FG-hoz. Másrészt, ha nagyon be vagyunk szorítva a saját endzone-unkhoz és ezzel egy kis levegőhöz engedkük jutni a punterünket.A 3. és hosszúra screen alapvetően - gyakorlatilag a ligát nézve - nem ördögtől való elgondolás, még ha papíron annak is tűnik, rengetegszer látni, hogy bejöhet, elég csak a Patriotsot nézni, - igaz, még a Welkeres időkben volt ez nagyon látványos, de más játékosnál és más csapatnál is működhet, ha jól van kivitelezve, márpedig elég sokszor láttam én ezt fejcsóválva, hogy másnak mi a zsarért megy, nekünk meg miért nem. De ez úgy látszik nem OC függő, mert korábban is így volt, nem csak Haleynél.kishasziAz én meglátásom szerint egy 3. és 10-re hívott screen csak akkor lehet sikeres, ha az ellenfél hibázik, misstackle-t csinál. Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.Soldados
több mint 11 éve
mi sem indulunk ki az első meccsünkből így ti se induljatok ki a másodikból szerintem.a secünk teljesen átalakult azóta tehát a szarból (nagy jóindulattal) közepesnek minősíteném.sajnos Keenum,Bortles,Shaw nem fokmérő és BigBen nyilván más de a Heinz óta nem 29-ik a passvédekezés hanem 16 asszem.a második meccsünk másnapján két kezdő cornert elküldtünk és Hill,Miles a kezdő safetynk.bizonyos runpackege-ekben Stewart és Elam még fellelhető.Webb javuló tendenciát mutat és Melvin egész jó főleg press-man-ben.holnapra egyébként komoly esőt mondtak Pittsburghben így lehet minimális lesz a passzjáték mindkét oldalon.nem akarok és nem is fogok ezzel takarózni de mi sajna már elfogytunk év végére.ugyanannyi játékosunk van IR-en mint az összes többi Northos csapatnak együttvéve.ami fájó az a két kezdő OT bár Monroe-t talán összefoltozzák,Ő még nem IR-es.
több mint 11 éve
Megfelelő blokkokkal nem csak a hibára van bízva😉 de amúgy a rizikós részre bólintás.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 11 éve
A 3. és hosszúra screen alapvetően - gyakorlatilag a ligát nézve - nem ördögtől való elgondolás, még ha papíron annak is tűnik, rengetegszer látni, hogy bejöhet, elég csak a Patriotsot nézni, - igaz, még a Welkeres időkben volt ez nagyon látványos, de más játékosnál és más csapatnál is működhet, ha jól van kivitelezve, márpedig elég sokszor láttam én ezt fejcsóválva, hogy másnak mi a zsarért megy, nekünk meg miért nem. De ez úgy látszik nem OC függő, mert korábban is így volt, nem csak Haleynél.kishasziAz én meglátásom szerint egy 3. és 10-re hívott screen csak akkor lehet sikeres, ha az ellenfél hibázik, misstackle-t csinál. Én gyűlölöm, amikor a másik hibájára alapozunk és nem a saját erényeinkre. Én ezt nem tudom elfogadni.

több mint 11 éve
A 3. és hosszúra screen alapvetően - gyakorlatilag a ligát nézve - nem ördögtől való elgondolás, még ha papíron annak is tűnik, rengetegszer látni, hogy bejöhet, elég csak a Patriotsot nézni, - igaz, még a Welkeres időkben volt ez nagyon látványos, de más játékosnál és más csapatnál is működhet, ha jól van kivitelezve, márpedig elég sokszor láttam én ezt fejcsóválva, hogy másnak mi a zsarért megy, nekünk meg miért nem. De ez úgy látszik nem OC függő, mert korábban is így volt, nem csak Haleynél.
több mint 11 éve
Jan sok dologban igazad van, de a szezonmutatók kissé csalókák tudnak lenni. (persze nem minden esetben azok) A Ravens jól kezdte az idényt, de visszaesett, és rengeteg sérülést szenvedtek el a szezon során. Tehát a szezon mutatókban benne van, amikor még volt Jimmyjük, benne van, amikor működött az Offense-ük, de év végén ez nem így volt. A győzelmek ellenére sem.Az utolsó 4 meccsből pedig valóban, hármat hoztak, de kik ellen? JAX, CLE, MIA. Mindezt szenvedős játékkal. Eközben mi 4 meccset nyertünk PO-ért küzdő csapatok ellen meggyőző játékkal.
A Steelers mérlege a PO-ba jutott csapatok ellen 5-1 (az egyetlen vereség a Ravens elleni 2. heti meccs, azóta azonban kissé más csapat lett a Steelers), a pozitív mérlegűek ellen pedig 7-1. Eközben a Ravens mérlege a PO-s csapatok ellen 2-4 (a két győzelem a 2. és 4. héten született), a pozitív mérlegű csapatok ellen pedig 2-6. (A CAR-t pozitív mérlegűnek vettem, mert PO-ba jutott)
Ez azért jól megmutatja az erőviszonyokat. A Ravens minden komoly csapattól kikapott október óta. Amiért PO-ban vannak az az, hogy a gyengébbeket viszont kivétel nélkül le tudták győzni. Amit tudnak, azt hozzák mindenki ellen, de ahogy megégni nem égtek meg, úgy bravúrt sem tudtak soha hozni. Ez a Ravens nem tartozik a jó csapatok közé. (A Steelers igen).

több mint 11 éve
Abszolút így van. 3-3-nál amikor mások azt írták, hogy nincs esélyünk a PO-ra, én azt írtam, hogy van, de kell egy season changer momentum. Ez ugye lehet egy meccsen, de azt nem tudhatjuk előre, hogy bekövetkezik-e, illetve a csapat maga is generálhat egyet például OC-váltással. Ennek kapcsán írtam Haley elküldéséről, mert amúgy nem vagyok szezon közbeni menesztések híve.Ez nem képesség, hogy "megérzek" dolgokat. Szimplán tapasztalat és bizonyos mértékű tudás, tájékozottság. Sztem nem túlzok, ha azt mondom, hogy az elmúlt 10 évben több ezer meccset néztem meg NFL-ből, egyetemről és letöltve, megszerezve a múltból. Inkább azt mondanám, hogy tudom, hogy mit kell figyelnem.............Soldadosaz teljesen igaz hogy D oldalon megvolt a bizalom Nálad év elején és ez be is jött de
az O-val kapcsolatban te is fogalmaztál meg keményen pesszimista kritikákat
a csapattal és főleg ugye Haleyvel szemben !és egyedüli megoldás lehetőségként a javulásra az ő azonnali menesztését hoztad fel,mivel nem tudja kihasználni a nagy hármasban rejlő potenciált ezáltal "kuka" lehet az év!ezután meg sorban jöttek az 500 yardos 5 TD -s stb meccsek!
szóval az is nagy kérdés vajon hol tartana most Haley nélkül ez az O! 😊
és no offense csak a rend kedvéért jegyeztem meg!yooker
Amit utána következett az történelem. Rögtön a köv. meccsen jött a season changer momentum, amikor a HOU ellen 3,5 perc alatt 24 pontot tettünk a táblára. Így utólag szerencsére a csapat nem a drasztikus megoldást választotta.
ui.: Ennek ellenére az O-ban még most sem 100%-os a bizalmam, ha baj van, mindig ez a közepes védelem ránt ki minket a szarból, nem az elit alapanyaggal rendelkező Offense. Viszont Haley az utolsó 3 meccsen leszokott az engem őrületbe kergető 3. és hosszúra screent hívok stratégiáról, és ennek megfelelően nem is szidtam. 😊

több mint 11 éve
1700-ból 1300, ill 2000-ből 1200. Olyan mértékben nem egyszemélyes mint nálunk, mert ott kb 800y-ot futottak mások is. Így értettem.Futás: nálunk minden Bellről szólt, Ravensnél nem volt ilyen mértékben kiugró egyéni teljesítmény, de összességében többet futottak mint mi. Több kísérletük volt, több yardot futottak, több TD-t, és futásonkénti átlaguk is jobb. Ebben is ők a jobbak.Hát azért Forsett.. 😊tenorx
Jan
több mint 11 éve
Futás: nálunk minden Bellről szólt, Ravensnél nem volt ilyen mértékben kiugró egyéni teljesítmény, de összességében többet futottak mint mi. Több kísérletük volt, több yardot futottak, több TD-t, és futásonkénti átlaguk is jobb. Ebben is ők a jobbak.Hát azért Forsett.. 😊
Jan
több mint 11 éve
Néhány gondolat a meccsel kapcsolatban (ahogy olvasom az elmúlt napok termését, nem feltétlenül vág egybe a közvélekedéssel).A Ravens D jobb mint a mienk, minden fontos mutatóban valamivel jobbak . Futás ellen top5, tehát elitnek mondható, de nem sokkal vannak előttünk (88y/game, nálunk ez 100 y/g). És a passz, hát igen, sokat olvashattunk a Ravens „ótvar”, „botrányos” stb... secondaryről és nem is alaptalanul: passzvédekezésben utolsó előttiek az AFC-ben. Egy csapat van csak mögöttük, mi.
Passz ellen jobbak nálunk, engedett yardban, engedett pontban, kapott TD-ben, stb... mindenben jobbak, úgy hogy egyébként több passzkísérlet volt ellenük mint ellenünk. (595 ill. 543) TO mutatónk 0, nekik +2, (Int 11-11) itt nincs számottevő eltérés, de ebben sem mi vagyunk előrébb.
Passrush tekintetében 49-szer sackeltek (liga 2.), mi 33-szor (liga 26.). Ez lényeges, mert azt mutatja, hogy teljesen más a passzvédekezés gyakorlata a két D-nél. Nálunk a front7 passrushban mutatott gyengesége miatt kényszerűen több marad a sec-re, míg náluk a front7 ténylegesen elit. És meglehet hogy a sec játékosok nálunk egyénileg jobb teljesítményre képesek, de a végeredményt tekintve (pont, yard, TD) passz ellen jobb a Ravens D.
Offense terén annyiban érdekes a helyzet, hogy passzjátékban mindenben jobbak vagyunk. Sokkal többet passzolunk, jobb átlaggal, jobb ratinggel. Ebben olyan nagy a különbség, hogy nincs értelme részletekbe menni, abszolút fölényben vagyunk ezen a téren.
Futás: nálunk minden Bellről szólt, Ravensnél nem volt ilyen mértékben kiugró egyéni teljesítmény, de összességében többet futottak mint mi. Több kísérletük volt, több yardot futottak, több TD-t, és futásonkénti átlaguk is jobb. Ebben is ők a jobbak.
OL: ők 2019y-ot futottak és 19 sacket engedtek. Mi 1752y futás, 33 engedett sack. Sem futás támogatásában, sem a QB megvédésében nem jobb a mi falunk.
Amire szintén több hivatkozás volt, utolsó 4 meccs. Ravens 3-1, mi 4-0. Nálunk a legnagyobb változás a korábbiakhoz képest, hogy átlagban csak 17,5 pontot engedtünk. (utolsó 4 meccsről van szó)
Eddig a fontosabb tényszámok, gondolom ez egyértelmű.
Milyen következtetéseket vonok le ebből: nem pont azt, hogy egyesélyes a meccs. Természetesen nyerhetünk, de óriási edzői előkészítés mellett néhány dolognak össze kell jönni hozzá.
Fontos hogy a pass prot-ban résztvevőknek nem lehet gyenge napja, nem csak az 5 falemberre értve, hanem a TE és a blokkoló RB sem lehet homály, gondolom ezt nem kell részleteznem hogy miért.
Meg kellene oldani hogy legyen rövid menekülő célpont is (aki Bell volt), valamint ha Brownt többször duplázzák (van rá esély) akkor a Bryant, Wheaton duónak is elő kell lépni, számolni kell azzal hogy valamelyiknek nem csak kiegészítő szerepet kell játszania drop, homálykodás nemigen fog beleférni. Továbbá meg kellene oldani valami alapszintű futást, olyan futókkal, akik eddig semmilyen szerepet nem játszottak nálunk. (ha Bell egyáltalán nem játszik, itt ki fog derülni hogy ő a zseni, vagy bárki tud futni a falunk mögött, érdekes lesz)
D oldalon ha benyelünk 2-3 big playt, az nagy baj lesz, ezt alapvetőnek gondolom. Mivel a Ravens alapvetően kevés ponton tartja az ellenfeleit, ha könnyű pontokat engedünk nekik, az döntő lehet. (párat nyertek már így, ez nem idegen tőlük) Nyilván ez fordítva is igaz, de a Saints elleni bukónál elég egyértelmű volt, hogy mi a gyenge pontunk.
Az utolsó pár meccsen hozott formát én nem tartom akkora faktornak, egyrészt mert minden szezonban van olyan meccs, ahol adott csapat az előzőekhez képest teljesen ellenkező teljesítménnyel áll elő -bármelyik irányba- , másrészt a Ravens az úgynevezett „kilátástalan és színvonaltalan” játékával is nyert 4-ből 3-at, ami nekünk nem annyira jó hír, mert azt jelenti, hogy ők a nyögvenyelős, szenvedős, rosszul-játszós meccseiket is be tudják húzni.
Ami egyértelműen mellettünk szól, hogy otthon játszunk. Bízom továbbá az edzői stábban, úgy hiszem ezen a téren is jobban állunk. Ez szerintem fontos.
Összességében azt gondolom, hogy minimálisan esélyesebbek vagyunk. (Legalábbis nagyobb esélyünk van nyerni, mint a Colts ellen idegenben.) Ha a passzjátékunkat szokásosan tudjuk működtetni, és a D nem betlizik, akkor akár sima is lehet, de ahogy korábban írtam, ehhez sok dolognak kell hibátlanul összeállni, és ebben nem hiszek. Természetesen mint szurkoló, azt várom hogy teljesen mindegy milyen módon és milyen játékkal, de valahogy nyerjünk.