Pittsburgh Steelers
74 feliratkozó
több mint 3 éve
Értem. Elfogadom a véleményed, nem fogok vitázni. Ezért írtam hogy legalább a csoportot tessék már megnyerni egyszer-kétszer, mielőtt hanyatt esek. Az teljesítmény, a többi csak duma - szerintem. De egyelőre csak a Cicuskákat sikerült megelőzni tavaly....Nem akarok szájkaratét, de ha neked ennyi jött le a tavalyi szezonunkból akkor nagyon nem vagy képbe a Browns-szal. Egy rookie HC offseason nélkül összerakott egy Kitchens által szétvert rostert PO szintre. Akkora volt a hátrány az olyan csapatokkal szemben mint a Pit v Bal, h ez szinte csoda, keret erősség ide v oda.A Brownsnak a keret alapján már tavaly is az élen kellett volna lennie. Ezt mind tudjuk. Az, hogy mi voltunk elöl, ugye senki nem várta....Persze, kellett volna. Aztán lehet, ha nem cserékkel állunk ki az utolsó meccsen, akkor rájátszásba se jutnak. A nevek nem nyernek csoportot, szerintem a lehetőségeikhez képest a tavalyi évünk se volt egy nagy csoda, nem látom a nagy szakmai teljesítményt.
A Browns kétségtelen tovább erősödött. Ott majd a sapka fog határt szabi hamarosan az álmoknak, mert az elmúlt 3-4 év jó draftjai miatti jó játékosok elkezdik kérni a pénzt szépen.
Én ezért is örülök, hogy mostanában nem kell QB-ért bankot robbantanunk. A 2022-es évtől kezdve újonc QB-t keresünk és építkezünk előtte/mögötte.
Klemó
Szóval nyugtával a napot és több tiszteletet a magyaroknak (a regnáló csoportgyőztesnek)! 😀
Szokol
Idén más lesz a szitu, nem indulunk kb 5 meccs hátrányból.
Joey Tribbiani
Aztán ha ez megvan, nézzük hogy megy a keretépítés, ha már nem rookie-contracton lesz az irányító. Lesznek itt még hamar kérdések, amikre érdekesek lesznek a válaszok!
több mint 3 éve
Neeem a legnagyobb szakértése a LB volt akinek 40+ szor nem volt mázila mert 40+ nyomásból 0 sackje lett itt kapcsoltam le.Hörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕Konkrétan hülyeségeket beszélt, de ez velünk kapcsolatban tőle nem meglepő. Legnagyszerűbb szagértése: a draft előtti csapatunknak több esélye volt a csoportgyőzelemre vagy a playoffra, mint a draft utáni(kiválasztott újoncokkal megerősített ) csapatunknak lesz.
www.youtube.com/watch?v=2QbODtuK0YY&ab_channel=%C3%81d%C3%A1mHerczeg
tenorx
pfefe8
több mint 3 éve
Nem akarok szájkaratét, de ha neked ennyi jött le a tavalyi szezonunkból akkor nagyon nem vagy képbe a Browns-szal. Egy rookie HC offseason nélkül összerakott egy Kitchens által szétvert rostert PO szintre. Akkora volt a hátrány az olyan csapatokkal szemben mint a Pit v Bal, h ez szinte csoda, keret erősség ide v oda.A Brownsnak a keret alapján már tavaly is az élen kellett volna lennie. Ezt mind tudjuk. Az, hogy mi voltunk elöl, ugye senki nem várta....Persze, kellett volna. Aztán lehet, ha nem cserékkel állunk ki az utolsó meccsen, akkor rájátszásba se jutnak. A nevek nem nyernek csoportot, szerintem a lehetőségeikhez képest a tavalyi évünk se volt egy nagy csoda, nem látom a nagy szakmai teljesítményt.
A Browns kétségtelen tovább erősödött. Ott majd a sapka fog határt szabi hamarosan az álmoknak, mert az elmúlt 3-4 év jó draftjai miatti jó játékosok elkezdik kérni a pénzt szépen.
Én ezért is örülök, hogy mostanában nem kell QB-ért bankot robbantanunk. A 2022-es évtől kezdve újonc QB-t keresünk és építkezünk előtte/mögötte.
Klemó
Szóval nyugtával a napot és több tiszteletet a magyaroknak (a regnáló csoportgyőztesnek)! 😀
Szokol
Idén más lesz a szitu, nem indulunk kb 5 meccs hátrányból.
AAFC Championships: 1946, 1947, 1948, 1949
NFL Championships: 1950, 1954, 1955, 1964
több mint 3 éve
Úgy látom a szokásokkal ellentétben mindenki eléggé egy irányba gondolkodik a jövő évünkről és a draftról is...még a Ravens-es vendégszakértők is 😀Szívesen! 😁
Úgyhogy bár voltak kétségeim a tegnapi napon, de kevés marad meg mára belőle. Ez az irány, nekem tetszik...utálom a 40+ passzos meccseket évente 10 alkalommal.
És egyébként én bízom abban, hogy Shakur Brown keretbe tud kerülni.
Klaci79
több mint 3 éve
Klemó
5 667
Úgy látom a szokásokkal ellentétben mindenki eléggé egy irányba gondolkodik a jövő évünkről és a draftról is...még a Ravens-es vendégszakértők is 😀Shakur kapcsán nekem csakis a fizikai képességek a kérdésesek. A videókon az látszik mennyire okosan játszik, figyeli a QB-t, és jók az ösztönei is. Viszont a robbanékonyság, és gyorsaság (4,65 volt a 40 yardja, ami lassabb, mint Roche futása) ami egy jó slot CR-nek alapja nem látom benne. Mivel 5-9 nyilván kívül nem fog játszani, de én örülök, hogy kap egy esélyt nálunk. Justin Layne után újabb Michigan State játékos.
Úgyhogy bár voltak kétségeim a tegnapi napon, de kevés marad meg mára belőle. Ez az irány, nekem tetszik...utálom a 40+ passzos meccseket évente 10 alkalommal.
Klaci79
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Úgy látom a szokásokkal ellentétben mindenki eléggé egy irányba gondolkodik a jövő évünkről és a draftról is...még a Ravens-es vendégszakértők is 😀Úgyhogy bár voltak kétségeim a tegnapi napon, de kevés marad meg mára belőle. Ez az irány, nekem tetszik...utálom a 40+ passzos meccseket évente 10 alkalommal.
több mint 3 éve
A Brownsnak a keret alapján már tavaly is az élen kellett volna lennie. Ezt mind tudjuk. Az, hogy mi voltunk elöl, ugye senki nem várta....Persze, kellett volna. Aztán lehet, ha nem cserékkel állunk ki az utolsó meccsen, akkor rájátszásba se jutnak. A nevek nem nyernek csoportot, szerintem a lehetőségeikhez képest a tavalyi évünk se volt egy nagy csoda, nem látom a nagy szakmai teljesítményt.
Klemó
több mint 3 éve
pfefe8
1 203
Csak a neveket nézi, hogy kik távoztak, az értéküket a pályán már nem. Így is lehet szakérteni.Igen, ezen Én is besírtam. Nelson az egyedüli veszteségünk. Ő nyilván egy Pouncey és Villa távozást is idesorol, de közben azt felejti el, hogy ők ketten már nagyon nem azok voltak 2020-ban, mint előtte. Conner kapcsán csak felteszem, hogy itt nem gondolja, hogy Harris nem upgrade.Hörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕Konkrétan hülyeségeket beszélt, de ez velünk kapcsolatban tőle nem meglepő. Legnagyszerűbb szagértése: a draft előtti csapatunknak több esélye volt a csoportgyőzelemre vagy a playoffra, mint a draft utáni(kiválasztott újoncokkal megerősített ) csapatunknak lesz.
tenorx
pfefe8
De mondom. Az egész érvelés sántít. Ha erősítjük a falat, nem hozunk futót, akkor meg az a "vád", hogy Bennek építkezünk, őt védjük, rá építünk. Szóval ez egy "van sapka, nincs sapka" effektus.
Klemó
Steelers fan
több mint 3 éve
Klemó
5 667
A Brownsnak a keret alapján már tavaly is az élen kellett volna lennie. Ezt mind tudjuk. Az, hogy mi voltunk elöl, ugye senki nem várta....A Browns kétségtelen tovább erősödött. Ott majd a sapka fog határt szabi hamarosan az álmoknak, mert az elmúlt 3-4 év jó draftjai miatti jó játékosok elkezdik kérni a pénzt szépen.
több mint 3 éve
pfefe8
1 203
Húztunk az első 3 körben három kezdő játékost a támadó oldalra.Én ezzel elégedett vagyok. a hátsó körökben kihúzott játékosokról meg majd kiderül ki mire viszi. Abban is biztos vagyok ,hogy jobb támadó falunk lesz mint tavaly volt. Végre van futónk és TE is. A védelem rendben lesz. Majd kiderül hogy ez mire lesz elég a csoportban, 3 jó csapat van az ellenfeleink között.
Steelers fan
több mint 3 éve
Ne vegyétek a lelketekre: azon is átsiklik rendszeresen mind Hori, mind az FK-s szerkesztők, hogy mi voltunk tavaly Észak Királyai.Jó példa erre a mistani draft második körös közvetítése, amikor az volt a kérdés, hogy tud-e szintet lépni a Browns? A válaszban jött a SB meg a Kansas emlegetése. Hát baszod, a szintlépés a Barnáknak a csoportgyőzelem lenne...
Először tessék megelőzni a Varjakat meg minket egyszer-kétszer, aztán beszélhetünk a továbbiakról.
több mint 3 éve
Klemó
5 667
Igen, ezen Én is besírtam. Nelson az egyedüli veszteségünk. Ő nyilván egy Pouncey és Villa távozást is idesorol, de közben azt felejti el, hogy ők ketten már nagyon nem azok voltak 2020-ban, mint előtte. Conner kapcsán csak felteszem, hogy itt nem gondolja, hogy Harris nem upgrade.Hörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕Konkrétan hülyeségeket beszélt, de ez velünk kapcsolatban tőle nem meglepő. Legnagyszerűbb szagértése: a draft előtti csapatunknak több esélye volt a csoportgyőzelemre vagy a playoffra, mint a draft utáni(kiválasztott újoncokkal megerősített ) csapatunknak lesz.
tenorx
pfefe8
De mondom. Az egész érvelés sántít. Ha erősítjük a falat, nem hozunk futót, akkor meg az a "vád", hogy Bennek építkezünk, őt védjük, rá építünk. Szóval ez egy "van sapka, nincs sapka" effektus.
több mint 3 éve
Teljes a Deja vu-m mikor olvasom hogy a Steelers miert aldoz magas pikket futora. Teljes mert 1 eve ateltem a 2.korben kivalasztott JK.Dobbins kapcsan. Nekem tetszett, most is tetszik, mert nem egy onjelolt stratega szemevel nezem a meccseket, hanem azt szeretnem latni hogy a legujabb korok analitikusai altal lenezett poszton az a premium csavo ugy atbassza az ellenfel DB-jeit, hogy az szemet gyonyorkodteto.
Harris egy futo-elkapo hibrid. Elkapot zokszo nelkul elneztek volna nektek? Vagy egy top 5-10 kozti qb-t? Vagy azt hogy BB kore uj falat huztok, mintha nem lenne holnap? Annak is lett volna kritikusa meg ugy is, hogy Harris talan a 2.korben is elerheto lett volna, amire azt mondom hogy a Denver akkor is Javonte Williamst viszi ki 35.re? Aligha.
Szoval (tartok tole, hogy) sok oromotok fog okozni meg nektek N.Harris jateka nemileg ellenpontozva egy hanyatlo qb teljesitmenyet, sot, meg segithet is ellensulyozni azt.
Igen a ma-ma-dar, a madar az asz, igen a ma-ma-dar a madar az asz! A ma-ma-dar, igen a madar az asz!!!!!!!!!!!
több mint 3 éve
Klemó
5 667
A fal nem lesz jó még igazán idén ez biztos. Pont ez nekem a szimpatikus, hogy nem Ben elé építünk valamit, és nem rá építünk. Hanem ezzel szemben épül valami dinamikusabb, ami a futást, a mozgást támogatja. Ez pont nem Bennek jó, hanem a jövőnek. Viszont egyetértek Lacival, hogy ez a fal a mostaniakkal nem lesz rosszabb, mint a tavalyi, sőt még javulást is várok. Ez pedig Harris-szel pont azt hozhatja, hogy kiegyensúlyozottabbak leszünk. Ben mögött, Rudi, Dobbs, Haskins fog harcolni a kezdőért. Nagyon komolyan vettük/vesszük ezt most, már a jövőre készülünk.
Sőt Én továbbmegyek. Mi van, ha ez 2021-ben még döcög? Hát az, hogy feljebb fogunk draftolni, nagyobb eséllyel QB-t. Fura tehát na, ezt a hörgést pont Höritől, a nagy Indy szurkesztől hallani... 😊
több mint 3 éve
pfefe8
1 203
Hörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕Konkrétan hülyeségeket beszélt, de ez velünk kapcsolatban tőle nem meglepő. Legnagyszerűbb szagértése: a draft előtti csapatunknak több esélye volt a csoportgyőzelemre vagy a playoffra, mint a draft utáni(kiválasztott újoncokkal megerősített ) csapatunknak lesz.
tenorx
Steelers fan
több mint 3 éve
Klemó
5 667
Arra meg nagyon nem lehet mit mondani, ha valaki azt írja, hogy nem látszik a "terv" mi lesz Ben után. Meg arra sem, hogy Green nem ugrade a jelenlegi rosteren levőknék. Nomeg azzal sem, hogy Par Freirmuth nem tud blokkolni.Ami miatt a draft kritizálható az a CB draft hiánya. De ugye itt mindannyian tudjuk, hogy ez nálunk soha nem baj. 😀
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
Ha megnézem ezt a támadófalat amit most várunk (bár még mindig nem tudjuk, ki lesz az LT) én nem látok sokkal rosszabbat, mint amilyen tavaly lehetett. Nekem ez az Illinois-i srác nagyon tetszik, szerintem jó OC lesz belőle és akkor a fal belseje megvan. Villanueva tavaly már nagyon nem tetszett...nem volt persze könnyű dolga, de futássegítésben olyan haszontalan volt, mint egy 20. csere. Én nem vagyok oda Okorafor-ért RT posztra sem, de most lesz 24 éves a srác, rá lehet bízni valamelyik oldalt, Bannerről meg ódákat zengtek sérülése előtt, akár tényleg LT-ben is el tudom képzelni. Feiler szerintem nem volt jó futásblokkolásban, végig azt szerettem volna, ha Dotson leváltja őt és inkább RT-be kerül vissza. Hozzá képest Dotson upgrade. Pouncey tragikusan rossz volt futásblokkolásban, hozzá képest már Finney is upgrade 😕TE poszton végre van egy pali aki tud blokkolni! És van egy olyan futó is, aki ha nekimegy a falnak, azt az 1 rohadt yardot, amit tavaly kb 15-ször nem bírtunk megcsinálni, most végre megoldja...
Védőoldalon sem érzem, hogy gyengültünk volna, Highsmith talán még mindig nem Dupree szintje lesz, de igencsak jó volt ez az első éve, ami pl Dupree-ről nem mondhattunk el anno. Bush reméljük egészséges, látszik hogy Spillane sem rossz, ha nem coverage feladatokat bízunk rá.
Én azért bízom benne, hogy egy rutinos CB-t még le tudunk akasztani és akkor Sutton tökéletes megoldás slotban, tavaly pedig már lehetett valami fejlődést látni Edmunds-on, aki szerintem nem fog 5.éves hosszabbítást kapni, úgyhogy most megmutathatja, hogy van bármi helye is a ligában. (aztán lehet végül megkapja, mert 6,7 milliót talán bekockáztatnak neki)
Szóval alapvetően optimista vagyok...ha ezt a futás dolgot megoldjuk, akkor nem lesz rossz ez az év. Csak ne passzoljon 40+-t az öreg, mert attól falnak megyek....
Szerkesztette: Klaci79
több mint 3 éve
Klemó
5 667
Nekem az volt a lényeg ebben a draftban hogy a kaotikus egyetemi szezon miatt jó játékosokat húzzunk, akiknek biztosak a képességeik. Harris, Pat és Green ennek megfelenek, az OT srácban és Roche-ban pedig legalább van fantázia, sztem a többi kb kuka lesz.Teljesen egyetértek. Annyit hozzétennék, hogy Buddy kapcsán nagyon benne van, hogy ST hero lesz belőle és valószínű is, hogy ezért is hoztuk, amellett, hogy olyan helyzetben, amikor az ellenfél inkább fut fegyver lehet. Láttuk, hogy azért Vince is kivívta magának a helyet és pont ilyen mentalitással. Ráadásul Buddy atletikus képességei nagyon jók, a pro dayen mindenkit ledöbbentett (valszinű ezért is figyeltünk fel rá) és eloszlatta azokat a hangokat, hogy "lassú". Butler LB coach, így el tudom képzelni, hogy ki lehet javítani azokat a problémákat, ami. viszont szembetűnő volt.
Willie Parker
Én nem izgatom magam a véleményeken. Freirmuth és Harris is a jövő Steelers skill játékosa. Az elmúlt 5 évben ilyen jellegű futó és ilyen TE nem volt, akik számunkra elérhetők voltak. Pontosan hosszan távon gondolkodtunk és nem pedig rövid távon. Ráadásul idén a 3-4. körökben is jó minőségű volt az OL depth. Ha pedig így nézem nagyon logikusan és jól építkeztünk.
A többi pedig majd a pályán dől el.
több mint 3 éve
Gondolom a várható értékelésekkel mindenki tisztában volt a húzás pillanatában, ez szerintem senkit nem lep meg. Nyugtasson mindenkit a tudat, hogy a posztnak szól és nem a játékosnak. És amúgy ha a szívünkre tesszük a kezünket, akkor egyet is érthetünk, mert egy teljesen immobilis irányítót bezavarunk egy kérdéses (finom volt a megfogalmazás?) fal mögé, ahogy azt sem látjuk, hogyan lesz működőképes a secondary.
Viszont mi az idei évtől nem várunk semmit, csak pár szép győzelmet. A középtávú sikerességünket a BB-t váltó irányító személye és teljesítménye fogja meghatározni, aki mellett Harris és Freiermuth is jól mutathat majd, ha jó lesz. Ha rossz lesz, akkor meg azért lesz mindegy, hogy most kit húztunk.
Számomra ezért volt most lazább ez a draft, a jövő évi első körös irányító húzásunk érdekesebb lesz.
több mint 3 éve
Bemásolom az Athleticről is, mert gondolom nem mindenkinek van előfizetése:ROUND 1
No. 24: Najee Harris, RB, Alabama
Ed Bouchette’s analysis: Harris will fit the Steelers the way his namesake did when they drafted Franco Harris in the first round 49 years ago. He will be what Mike Tomlin calls his “bell cow” or their primary “toter of the ball.” He is No. 1 and with his ability to run, catch and block, he may never come off the playing field. Harris will energize a lethargic running game
Nicole Auerbach’s analysis: What’s most impressive about Harris is his ability to make everything he does on the field look smooth, and a lot of that is a credit to how his mind works. He knows when to be powerful and plow through defenders. He knows when he needs to get skinny to get through a hole in the defensive line. And he certainly knows when it’s time to hurdle an opponent. He has an innate feel for it all. What the Steelers are getting in Najee Harris
Dane Brugler’s analysis: Harris winds up in Pittsburgh as expected. The Steelers had a historically bad run game last season, which goes beyond just the running back position. But Harris will improve things as Pittsburgh makes a run during their small window with Ben Roethlisberger at quarterback. There are still major issues on the line, but his ability to catch the ball out of the backfield and impact the offense in different ways will give the Steelers a boost.
Sheil Kapadia’s grade: D
Harris (6-foot-1, 232) is a big, physical back. He piled up 3,843 yards on 638 carries in college. Harris is a fine prospect and should perform well for the Steelers. But it’s fair to question Pittsburgh’s use of resources here. Harris is not a home run hitter, and he’ll be running behind a subpar offensive line. Teams that have spent first-round picks on running backs in recent years have rarely been rewarded.
The Steelers could have addressed running back later in the draft or even with an inexpensive free agent. Instead, they’re committing valuable draft capital to a position where supply outweighs demand.
ROUND 2
No. 55: Pat Freiermuth, TE, Penn State
Mark Kaboly’s analysis: Freiermuth is nicknamed “Baby Gronk” after former Patriots and current Buccaneers tight end Rob Gronkowski. Freiermuth wore 87 at Penn State and stands 6-foot-5, like Gronkowski. But Freiermuth has been compared more to Tyler Eifert. Freiermuth was a three-year starter and got notoriety for catches in 29 consecutive games. His 16 touchdown catches passed Mike Gesicki on the all-time Penn State tight end list.
Audrey Snyder’s analysis: Freiermuth’s junior season ended abruptly in November due to a torn anterior and posterior labrum that required surgery, but he was still named the Big Ten’s tight end of the year. He sustained the injury in Penn State’s second game, and rather than immediately shutting it down, he wanted to try to play through it. Recovery from the injury held him out of most pro day drills except for pass catching. Freiermuth previously said he was on pace to be full-go by the draft.
Dane Brugler’s analysis: The Steelers first two picks are very reflective of their current window to win now with Ben Roethlisberger. Pittsburgh’s taken a running back and tight end who should be immediate contributors and help the quarterback. His “Baby Gronk” nickname is a tad ambitious, but he is a physical blocker with dependable hands as a pass-catcher.
Sheil Kapadia’s grade: B-
It’s tough to figure out what the Steelers’ overall plan is. Their selection of Najee Harris in the first round suggested they wanted to fill an immediate need that will help them compete in 2021. But their selection of Freiermuth (6-foot-5, 251) suggests they’re thinking about the future, given that they have Eric Ebron under contract.
Freiermuth is a well-rounded prospect who caught 92 balls for 1,185 yards and 16 touchdowns in 30 career games. He’s a physical, big-bodied tight end who can break tackles and win on contested catches. He might not have an especially high ceiling, but Freiermuth has starter-level traits.
ROUND 3
No. 87: Kendrick Green, C, Illinois
Mark Kaboly’s analysis: Green fits the mold of what the Steelers have been doing with their offensive line all offseason. They’ve preached the return of physicality among the five up front, and that’s what they continue to do. Green is versatile and quick, but more than anything else, he plays with a mean and nasty streak. At times, he’s too aggressive and that gets him in trouble with his technique, but as Mike Tomlin says, “it’s better to say ‘whoa’ than ‘sic’em.’”
Dane Brugler’s analysis: The Steelers needed to address center on day two and Green is a terrific answer. A twitchy blocker, he moves really well and stays balanced to reach, block and engulf at the second level. He can play center or guard and terrific value this late.
Sheil Kapadia’s grade: A
Green (6-foot-2, 305) started 33 games — 29 at left guard and four at center. He tested well athletically and should be able to play any of the three interior offensive line positions. Given the Steelers’ need up front, they’ll likely count on Green to play right away. He has the ability to help them in 2021.
ROUND 4
No. 128: Dan Moore, OT, Texas A&M
Mark Kaboly’s analysis: The Steelers’ draft is getting better with every pick and are sticking to their offseason plan of upgrading the running game with a physicality. Who knows if they all will pan out, but they all fit into a specific category.
Ed Bouchette’s analysis: Some thought the Steelers would draft a tackle in the first round. Nope. Second? Nope. Third? Nope. But they rang the bell in the fourth round by drafting tackle Dan Moore of Texas A&M.
Dane Brugler’s analysis: A three-year starter at Texas A&M, Moore was the left tackle in head coach Jimbo Fisher’s spread, pro-style scheme. Along with Carson Green at right tackle, the Aggies had the same starting tackle tandem in every game the last three seasons and the Texas A&M coaches believe Moore’s improvements in 2020 make him the best pro prospect among their senior offensive linemen. Moore has adequate foot quickness in his setup to mirror rushers off the edge and push them wide of the pocket. While he flashes strength in the run game, he can be rocked on his heels in pass pro and needs to improve his base strength. Overall, Moore needs to be more forceful with his hands to avoid leaning on blocks, but he moves well with body control and is an ascending talent to develop into a reliable NFL reserve at either tackle or guard.
No. 140: Buddy Johnson, LB, Texas A&M
Ed Bouchette’s analysis: Steelers stay at Texas A&M with their second pick in the fourth round (140) and draft Aggies LB Bucky Johnson. He’s the first player on defense they have drafted after the first four went on offense.
Dane Brugler’s analysis: A four-year starter at Texas A&M, Johnson was the weakside linebacker in defensive coordinator Mike Elko’s 4-2-5 base scheme. After moving inside, he had team highs of 77 tackles as a junior and 86 as a senior and was responsible for several impact-level plays, including two defensive touchdowns and the forced fumble that swung the game for Texas A&M’s win over Florida. An aggressive, alert defender, Johnson has the read-and-react skills and pursuit range to track down the football. While he moves well in space, his coverage athleticism is better than his instincts. Overall, Johnson needs to improve his feel in coverage and consistency as a gap-filler, but he plays fast and fierce with the character that could cement a roster spot in the NFL.
ROUND 5
No. 140: Isaiahh Loudermilk, DE, Wisconsin
Ed Bouchette’s analysis: The Steelers made their first trade of the draft and selected Wisconsin defensive end Isaiahh Loudermilk in the fifth round with the 156th pick. They had no fifth-round pick until they traded their 2022 fourth-rounder to Miami for that one. The Steelers expect three comp picks in 2022, which factored in their decision to trade a 2022 fourth-rounder to Miami for the pick they used on Loudermilk.
Dane Brugler’s analysis: Isaiahh Loudermilk played eight-man football at West Elk High School and finished his career with 267 tackles, 22.0 sacks, three interceptions and eight touchdown catches on offense. He also starred in baseball, basketball (19.2 points per game) and track (shot put conference title). A three-star recruit, he committed to Wisconsin over Kansas State and Oregon. Loudermilk battled multiple knee injuries over his career, but was a key cog at defensive end in the Badgers’ 3-4 base scheme. He is quick off the snap to knife through gaps, using his hands to pry open the shoulder of blockers, but his counter measures are often ineffective if he doesn’t win at the snap. While active and strong-willed, he struggles to stay square against the run, lacking the leverage or lower-body mass to anchor, especially versus double teams. Overall, Loudermilk doesn’t play with burst or power to be a consistent disruptor, but he is a worker bee who brings energy and toughness.
ROUND 6
No. 216: Quincy Roche, OLB, Miami
Ed Bouchette’s analysis: Steelers draft edge rusher Quincy Roche of Miami in the sixth round (216). While listed as a defensive end, Roche will be converted to outside linebacker with the Steelers. He is 6-foot-3, 245 pounds.
Dane Brugler’s analysis: A one-year starter at Miami, Roche lined up at right defensive end in head coach Manny Diaz’s scheme, standing up and rushing with his hand on the ground. He spent four years at Temple and set the AAC record with 26.0 career sacks before transferring to Miami for the 2020 season, finishing second on the Hurricanes in tackles for loss (14.5) and sacks (4.5) behind Jaelan Phillips. Roche is an easy player to admire with his ability to pounce out of his stance and never quit in his pursuit of the football. However, he is overly reliant on that first step, lacking ideal play strength and move-to-move sequencing. Overall, Roche’s average traits will be tough to overcome vs. NFL blockers, but he is the type of pass rush prospect who will make it because of his toughness, feel and effort. He projects as a situational or subpackage rusher.
ROUND 7
No. 245: Tre Norwood, DB, Oklahoma
Ed Bouchette’s analysis: With the 245th pick in the 7th round, the Steelers finally selected a defensive back that Mike Tomlin called a “Swiss Army Knife” but listed him as safety: Tre Norwood of Oklahoma.
Dane Brugler’s analysis: Michael “Tre” Norwood attended Northside High School and posted 35 tackles and two interceptions as a senior, adding 785 rushing yards, 281 passing yards and 10 total touchdowns on offense. A three-star cornerback recruit, Norwood originally verballed to Louisville before flipping to Oklahoma. Norwood played primarily cornerback the first two seasons as a Sooner before missing the 2019 season (ACL) and moving to nickel safety in 2020. He started five of the final six games in 2020 and posted five interceptions over that span. Norwood is undersized with poor length, but he does a nice job fighting for body position in coverage and has above-average ball skills to make quarterbacks pay for their mistakes. As a run defender, he is a soft tackler, often wrestling instead of striking his target. Overall, Norwood flashed ball-hawking skills in 2020, but he has a slight body type with below-average tackling skills and might have a tough time making an NFL roster.
No. 254: Pressley Harvin III, P, Georgia Tech
Ed Bouchette’s analysis: Steelers polish off their 2021 nine-player draft by taking Georgia Tech punter Pressley Harvin with the 254th overall pick in the seventh round. You can never have enough good punters. For the first time in the past 10 drafts, the Steelers did not select a wide receiver.
Scouts’ takes to Bob McGinn on the 5-foot-11, 263-pound Harvin: The Alcolu, S.C., native led the nation last season with a gross average of 48.0 yards (net of 44.8 yards). Punted 210 times in his career for averages of 44.7 yards and 40.2 yards, respectively.
“Looks like a guard, but he’s really quick,” said one scout.
Weight remains an issue. Weighed 263 pounds at pro day in mid-March, the same number that he was for scouts in February 2020.
“He is a very good athlete, he’s just overweight,” another scout said. “He’s got a big-time leg. He’s got the best technique of (the draft’s top punters), but he’s got to get (his weight) down … (to handle) bad snaps or cold-weather snaps or windy games. I still think he’s got good feet and moves around well enough. I think he’s the most NFL-ready punter. Smith and Duffy will probably catch up pretty quick because they’re both very talented.”
több mint 3 éve
Az NFL.com-on gyakorlatilag mindenki A-t kapott 😀Egyetértek, de a "szakértőknek" is meg kell élni valamiből 😀 Mi lenne, ha mindenki ugyanolyat írna? kaptunk A-is pld nfl.comHörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕mindenhol a legrosszabbak között vagyunk...ESPN is...de őszintén, ki nem szarja le. Egyik sem tudja, hogy milyen játékosok lesznek és egy rakás olyan csávó kap ilyenkor A-kat, akik majd a pálya közelébe sem jutnak. a harmadik nap tényleg kb egy rakás szar volt...de nem ilyenkor kell jónak lenni, hanem szeptemberben és nekem spec az első 3 pick mindenképp tetszik...
tenorx
Klaci79
astroid
több mint 3 éve
Klaci79
22 221
több mint 3 éve
Spy
2 337
Akkor punter highlights on 😊
több mint 3 éve
Willie Parker
15 391
Nekem az volt a lényeg ebben a draftban hogy a kaotikus egyetemi szezon miatt jó játékosokat húzzunk, akiknek biztosak a képességeik. Harris, Pat és Green ennek megfelenek, az OT srácban és Roche-ban pedig legalább van fantázia, sztem a többi kb kuka lesz.
több mint 3 éve
astroid
572
Egyetértek, de a "szakértőknek" is meg kell élni valamiből 😀 Mi lenne, ha mindenki ugyanolyat írna? kaptunk A-is pld nfl.comHörinél a mi pickünk lett a legszarabb, rosszabb, mint Leatherwood 😕mindenhol a legrosszabbak között vagyunk...ESPN is...de őszintén, ki nem szarja le. Egyik sem tudja, hogy milyen játékosok lesznek és egy rakás olyan csávó kap ilyenkor A-kat, akik majd a pálya közelébe sem jutnak. a harmadik nap tényleg kb egy rakás szar volt...de nem ilyenkor kell jónak lenni, hanem szeptemberben és nekem spec az első 3 pick mindenképp tetszik...
tenorx
Klaci79