Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem teszi helyre, de ezekért nem a baka-felvételi pont a hibás. Két különböző dolgot mosunk egybe.Iványi Marci írta jól. Az elvileg társadalmilag érzékeny emberek prüszkölnek leginkább most, amikor ez egy fasza esélykiegyenlítő lehetőség lehetne. Tipik O1G szemüveg levételére képtelen nézőpont.Miért, szerinted egy év katonaság helyreteszi azt, amit 12 év alatt nem adott át az alap- és középfokú oktatás? Hogy továbbra sincs semmilyen kompetencia alapú oktatasunk, csak a lexikális tudás bemagoltatasa? Nem az a baj ezzel, hogy Kovács honvéd egyetemre mehet, hanem az, hogy ettől semmivel sem lesz versenyképesebb a rendszerből kikerülő érettségiző és diplomás sem, nem a tudást díjazza, nem épít semmit hosszú távon, csak ad egy adag kopaszt néhány magasan kvalifikált főtörzsőrmester keze alá, aki ráadásul tudja, hogy basznak ezek mindenre, csak a plusz pontért jöttek elviselni egy évet. Ezen se a hadsereg, se az oktatás nem nyer semmit.
dawyd728
somoskovig

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Nem kötelező, de várhatóan még nem is lesz diplomájuk azoknak, akik a felsőoktatási felvételi előtt állnak.Sztem ezt forditva kell nezni. Tudni lehetett h nincs elég katona (biztos Gáspár is ezért állt honvednek), vki bedobta ezt és azt hittek h ez milyen jó. Sztem nagy tömegek nem fognak emiatt jarni, ráadásul a cél épp visszájára sül mert most sem tisztekbol van hiány, márpedig diplomával talán kötelező kinevezni (ez nem biztos).Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
Féléves szolgálat után 32, egy év után 64 pluszpont jár majd a felsőoktatási felvételinél.
Várom mikor a magas kékszeműek is Megkapják ezt a pont kedvezményt, az alacsony kis szemüvegesek meg jobb lenne ha nem is felvételiznének.
ozibozi
Ez a tipikus propagandaalapú kormányzás.
Amadeus
csebi
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 4 éve
Egyetem előtt nem kötelező. Én is honvédként szolgáltam és szereltem is le (egyetem előtt). Ha egyetem után visszahívtak volna, akkor kellett volna már valamilyen csillagot kapnom .... azt hiszem. De nem vagyok benne biztos.Sztem ezt forditva kell nezni. Tudni lehetett h nincs elég katona (biztos Gáspár is ezért állt honvednek), vki bedobta ezt és azt hittek h ez milyen jó. Sztem nagy tömegek nem fognak emiatt jarni, ráadásul a cél épp visszájára sül mert most sem tisztekbol van hiány, márpedig diplomával talán kötelező kinevezni (ez nem biztos).Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
Féléves szolgálat után 32, egy év után 64 pluszpont jár majd a felsőoktatási felvételinél.
Várom mikor a magas kékszeműek is Megkapják ezt a pont kedvezményt, az alacsony kis szemüvegesek meg jobb lenne ha nem is felvételiznének.
ozibozi
Amadeus
csebi
Amadeusnak: ez nem velünk élő szocializmus, hanem ilyen minden felzárkóztatási program. A felzárkóztatási programok minden esetben arról szólnak, hogy valakik "érdemtelenül", vagy olyan "érdemre" kapnak meg valamit a közösből, aminek nincs köze a megkapott kedvezményhez. A CSOK-ra is lehetne ezen az alapon mondani, hogy az építsen lakást, aki megdolgozott érte. Értsd van saját magának elég pénze ahhoz, hogy belefogjon, ne adományozgassunk neki pénzt olyan "érdemek" alapján, aminek a jövedelméhez semmi köze (hogy hány gyereket csinált).
Az oktatási programoknak az a célja, hogy olyan fiatalokat juttasson képzettséghez, akik önerőből a körülményeik, stb. miatt nem tudnák azt megszerezni. Például nem vennék fel őket egy "rendes" felvételivel. Az egyetemnek meg nem a felvételinél kell szűrögetnie, nem attól lesz a "tudomány és tehetség színtere", hogy eleve sokakat be sem enged, hanem attól, hogy tudást ad át. Aki képes átvenni a tudást, az marad, aki nem az le fog morzsolódni. Ha a bakafelvett nem bírja a tempót, nem fogja elvégezni az egyetemet és kész. Ha bírja, akkor pedig pontosan ugyanannyira jogosan kapja meg a végén papírját, mint az, aki max ponttal jutott be az egyetemre.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Iványi Marci írta jól. Az elvileg társadalmilag érzékeny emberek prüszkölnek leginkább most, amikor ez egy fasza esélykiegyenlítő lehetőség lehetne. Tipik O1G szemüveg levételére képtelen nézőpont.Miért, szerinted egy év katonaság helyreteszi azt, amit 12 év alatt nem adott át az alap- és középfokú oktatás? Hogy továbbra sincs semmilyen kompetencia alapú oktatasunk, csak a lexikális tudás bemagoltatasa? Nem az a baj ezzel, hogy Kovács honvéd egyetemre mehet, hanem az, hogy ettől semmivel sem lesz versenyképesebb a rendszerből kikerülő érettségiző és diplomás sem, nem a tudást díjazza, nem épít semmit hosszú távon, csak ad egy adag kopaszt néhány magasan kvalifikált főtörzsőrmester keze alá, aki ráadásul tudja, hogy basznak ezek mindenre, csak a plusz pontért jöttek elviselni egy évet. Ezen se a hadsereg, se az oktatás nem nyer semmit.
dawyd728
több mint 4 éve
dawyd728
4 059
Iványi Marci írta jól. Az elvileg társadalmilag érzékeny emberek prüszkölnek leginkább most, amikor ez egy fasza esélykiegyenlítő lehetőség lehetne. Tipik O1G szemüveg levételére képtelen nézőpont.
több mint 4 éve
Sztem ezt forditva kell nezni. Tudni lehetett h nincs elég katona (biztos Gáspár is ezért állt honvednek), vki bedobta ezt és azt hittek h ez milyen jó. Sztem nagy tömegek nem fognak emiatt jarni, ráadásul a cél épp visszájára sül mert most sem tisztekbol van hiány, márpedig diplomával talán kötelező kinevezni (ez nem biztos).Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Nanana. Ne adj a számba olyant, amit nem mondtam. Azzal a részével vitáztam a postodnak, hogy mosolyogtál az ellenzék "hozzáértésén", hülyeségnek titulálva az ötletet. A rezsi csökkentésen is mosolyogtál, hogy hülyeség, a Fidesz nem ért hozzá? Nem hiszem, pedig a Rezsiszilárd jelenségen - aki "képviselte a témát" a nyilvánosságban - volt azért mosolyognivaló rendesen. Ez a kettős "mérce", nem az enyém. Mindkettő pontosan ugyanolyan populista szavazatvásárlás, nem jobb, de nem is rosszabb egyik a másiknál. Tetszik nekem? Nem. Egyik sem. Soha nem is fog, de nem erre reagáltam.Tehát ha az ellenzék csinálja, akkor “valaki dolgozott a stábban” “majd meglátjuk hogy bejön-e” 😊 ha a Fidesz akkor felháborító és maffia és szavazatvásárlàs 😊 értem hogy sárkány ellen sarkanyfü de akkor pontosan miben is különböznek? 😊Éppenséggel ez pontosan egy olyan húzás Karácsonyéktól, pontosan ugyanannak a célközönségnek, pontosan ugyanazon a színvonalon címzett indoklással, mint amit a Fidesz agytröszt szokott kiötleni. Rezsicsökkentés Karácsony módra. Ha kimérték, hogy ez kell, akkor valaki dolgozott a stábban. Ha csak behasalták, hogy a Fidesznek is bejön az ilyesmi, nekünk is be fog, akkor majd meglátjuk.Nem hosszan taglalva a 14 év alattiak bérlet-mentességét, hiszen viszonylag nagy marhaság és sima kampányfogás (plusz zárójelbe tesz minden Karácsony-síránkozást arról, hogy mennnnnnnnyire nincs pénze a fővárosnak, 350 Misi? Belefér 😊 ) de amikor Kiss Ambrus aki elvileg az ész lenne a városházán ilyen indokot tol be:ez csak azt bizonyítja, hogy ők sem okosabbak a jelenleg hatalmon levőknél (de nem is hülyébbek)
“A logika szerint ha azok a gyerekek, akiket korábban kocsival vittek iskolába, átszállnak a szülőkkel együtt a tömegközlekedésre, akkor mintegy 10 000 szülő megjelenése a jegyárbevételben semlegesíti az idei mintegy 350 milliós kiesést, amit az ingyenbérlet bevezetése jelent.”
Akkor azért nehéz megállni a mosolygást az ellenzék “szakmai” hozzáértésén 😊
Persze, az eddig kényelmesen, klímában üldögélő autósok tömegével csapnak a homlokukra, hogy “jaj végre ingyen megy a gyerek-eddig nem volt 3490 forintunk a gyerek bérletére ezért hoztuk kocsival, de most kifizetünk kétszer 10 ezret, hogy nyomorogjunk a reggeli tömegben a 4-6-on”
Ennél dolgozhattak volna kicsit többet a kommunikációs paneleken.
MC12
slowmotion
peterk2005
MC12
Az utolsó mondatban feltett kérdésedre pedig az a válasz, hogy manapság ebben a facebook demokráciában mindenki populista. Ezért kevésbé érdekel már, hogy ki mivel próbál szavazatot venni .... amíg az nem törvénytelen eszköz. (Ez utóbbi azért fontos.) Az érdekel inkább, hogy az, aki a "megvett" szavazatokkal nyer, mit csinál utána? Épít-e utána a közpénzünkön Fudant vagy Paksot vagy kínaiaknak vasútvonalat vagy sem. Vagy - hogy a másik témára utaljak vissza - összeszerelő üzemet akar-e az országból csinálni, vagy tudás alapú társadalmat.

több mint 4 éve
Ténylegesen. A kollégám bátyja - orvos - mondta néhány éve, hogy a _hivatásos_ katonának _önként_ jelentkezők körülbelül harmadát egészségügyi okok miatt nem tudják felvenni. Felteszem akkor a csak diplomáért sorkatonáskodni akarók között sem lenne jobb az arány.Azt tudod ugye, hogy manapság a fiatalok harmada fizikailag alkalmatlan katonai szolgálatra? Ez nem azt jelenti, hogy az életre is alkalmatlan, csak katonai szolgálara az. Viszont lehet, hogy máshoz meg tehetségesebb. Na az ilyent azért ne üsse ki egy másik csak azért, mert őt átengedik az orvosin. Viszont ha mindkettő mehet, akkor hajrá.ténylegesen alkalmatlan, vagy csak találnak okot az alkalmatlanságra?
peterk2005
slowmotion
Én meg azt mondom, hogyViszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.Annak, aki lusta végignézni a Partizán részletes fejtegetését:
peterk2005
Megint pont az ellenkezőjét mondod a valóságnak, mert nem bírsz elvonatkoztatni a saját személyes tapasztalataidtól, se kitekinteni egy a tiedtől jócskán különböző világba.
A contentből kiderül, hogy nem érinti pozitívan a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit a diploma, mivel úgy strukturált a munkaerőpiac, hogy akik most fiatal diplomások, azok rábasznak, sokkal inkább, mint a diplomások máskor, és sokkal inkább, mint a nemdiplomások.
Nyilván nem mindenki, de a nagytöbbség.
Ez az anyag egyik konklúziója.
A másik, hogy a magyar gazdaság szerkezete olyan (leegyszerűsítve összeszerelőüzem vagyunk), hogy a szakmunka növeli az ország versenyképességét, nem a diplomás.
Ez meg a másik.
Sobri Jóska
1. a partizán videónak nem az a lényege és konklúziója, amit te itt leírtál
2, ha az is lett volna, az sem jelentene semmit. A partizán nem az igazság felszentelt forrása. ha ezt állították volna, akkor egyszerűen nem lenne igazuk. De nem ezt állították, mert:
3. a contentből az derül ki, hogy ma egy szar szerkezetű, szar irányba kormányzott országban élünk, és ez a diplomások munkaerőpiaci esélyeire is rossz hatással van. Ennyi. Ez egy alapjaiban másik állítás, mint amit te állítani próbálsz. Az, hogy a diplomások a nemdiplomásoknál is rosszabb helyzetben lennének, szimplán hülyeség. Relative vannak rossz helyzetben, azaz a _saját szakmájukban való elhelyezkedés_ nehéz számukra. Az is bizonyos szakmákban. Más diplomás szakmákban meg lepkehálóval kell fogdosni az embereket. De a diplomás és nem diplomás esélyeit és jövedelmi lehetőségeit ettől ne keverjük már össze. Egy diplomásnak sokszor annyi lehetősége van az életben, még akkor is, ha a saját szakmájában nehezebben tud elhelyezkedni. Például egy tanár el tud menni a mekibe felszolgálni .... és sok esetben előbb fogják felvenni, mint a felszolgálóként végzett nem diplomást, mert mondjuk beszél németül. Egy felszolgáló viszont nem tud elmenni tanárnak, mérnöknek, ha belegebed, akkor se.
4. Az oktatáspolitika generációkon átívelő hatású és tervezésű játék. Nem az alapján kell kijelölni az irányt, hogy ma hány mérnökre van szükség, hanem az alapján, hogy két évtized múlva mennyire lesz. Ha van egy kis eszünk, akkor két évtized múlva Orbán és a bandája az összeszerelő üzem gazdaságpolitikájával együtt már csak egy rossz emlék lesz.

több mint 4 éve
Sokfajta diplomás van, a nagyrészüknek nehezebb elhelyezkedni, jó bért kapni, mint korábban, illetve nagyrészüknek nem segít a diploma.Lol.Viszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.Annak, aki lusta végignézni a Partizán részletes fejtegetését:
peterk2005
Megint pont az ellenkezőjét mondod a valóságnak, mert nem bírsz elvonatkoztatni a saját személyes tapasztalataidtól, se kitekinteni egy a tiedtől jócskán különböző világba.
A contentből kiderül, hogy nem érinti pozitívan a fiatalok munkaerőpiaci esélyeit a diploma, mivel úgy strukturált a munkaerőpiac, hogy akik most fiatal diplomások, azok rábasznak, sokkal inkább, mint a diplomások máskor, és sokkal inkább, mint a nemdiplomások.
A másik, hogy a magyar gazdaság szerkezete olyan (leegyszerűsítve összeszerelőüzem vagyunk), hogy a szakmunka növeli az ország versenyképességét, nem a diplomás.
Ez meg a másik.
Sobri Jóska
Soha egy percig nem voltam munkanélküli diplomásként.
Igaz nem krumplisütés managementet végeztem a BGF-n.
Amadeus
Te a kisrészükbe tartozol, abból is egyetlen tapasztalat vagy.
A műsor nagyobb mennyiségekkel kalkulál amikor következetést von le, mint egy fő.
több mint 4 éve
Lol.Viszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.Annak, aki lusta végignézni a Partizán részletes fejtegetését:
peterk2005
Ez meg a másik.
Sobri Jóska
Soha egy percig nem voltam munkanélküli diplomásként.
Igaz nem krumplisütés managementet végeztem a BGF-n.
több mint 4 éve
A Fidesz hatékonyabb, szervezettebb, rugalmasabb, tapasztaltabb.Tehát ha az ellenzék csinálja, akkor “valaki dolgozott a stábban” “majd meglátjuk hogy bejön-e” 😊 ha a Fidesz akkor felháborító és maffia és szavazatvásárlàs 😊 értem hogy sárkány ellen sarkanyfü de akkor pontosan miben is különböznek? 😊Éppenséggel ez pontosan egy olyan húzás Karácsonyéktól, pontosan ugyanannak a célközönségnek, pontosan ugyanazon a színvonalon címzett indoklással, mint amit a Fidesz agytröszt szokott kiötleni. Rezsicsökkentés Karácsony módra. Ha kimérték, hogy ez kell, akkor valaki dolgozott a stábban. Ha csak behasalták, hogy a Fidesznek is bejön az ilyesmi, nekünk is be fog, akkor majd meglátjuk.Nem hosszan taglalva a 14 év alattiak bérlet-mentességét, hiszen viszonylag nagy marhaság és sima kampányfogás (plusz zárójelbe tesz minden Karácsony-síránkozást arról, hogy mennnnnnnnyire nincs pénze a fővárosnak, 350 Misi? Belefér 😊 ) de amikor Kiss Ambrus aki elvileg az ész lenne a városházán ilyen indokot tol be:ez csak azt bizonyítja, hogy ők sem okosabbak a jelenleg hatalmon levőknél (de nem is hülyébbek)
“A logika szerint ha azok a gyerekek, akiket korábban kocsival vittek iskolába, átszállnak a szülőkkel együtt a tömegközlekedésre, akkor mintegy 10 000 szülő megjelenése a jegyárbevételben semlegesíti az idei mintegy 350 milliós kiesést, amit az ingyenbérlet bevezetése jelent.”
Persze, az eddig kényelmesen, klímában üldögélő autósok tömegével csapnak a homlokukra, hogy “jaj végre ingyen megy a gyerek-eddig nem volt 3490 forintunk a gyerek bérletére ezért hoztuk kocsival, de most kifizetünk kétszer 10 ezret, hogy nyomorogjunk a reggeli tömegben a 4-6-on”
MC12
slowmotion
peterk2005
MC12
több mint 4 éve
Tehát ha az ellenzék csinálja, akkor “valaki dolgozott a stábban” “majd meglátjuk hogy bejön-e” 😊 ha a Fidesz akkor felháborító és maffia és szavazatvásárlàs 😊 értem hogy sárkány ellen sarkanyfü de akkor pontosan miben is különböznek? 😊Éppenséggel ez pontosan egy olyan húzás Karácsonyéktól, pontosan ugyanannak a célközönségnek, pontosan ugyanazon a színvonalon címzett indoklással, mint amit a Fidesz agytröszt szokott kiötleni. Rezsicsökkentés Karácsony módra. Ha kimérték, hogy ez kell, akkor valaki dolgozott a stábban. Ha csak behasalták, hogy a Fidesznek is bejön az ilyesmi, nekünk is be fog, akkor majd meglátjuk.Nem hosszan taglalva a 14 év alattiak bérlet-mentességét, hiszen viszonylag nagy marhaság és sima kampányfogás (plusz zárójelbe tesz minden Karácsony-síránkozást arról, hogy mennnnnnnnyire nincs pénze a fővárosnak, 350 Misi? Belefér 😊 ) de amikor Kiss Ambrus aki elvileg az ész lenne a városházán ilyen indokot tol be:ez csak azt bizonyítja, hogy ők sem okosabbak a jelenleg hatalmon levőknél (de nem is hülyébbek)
MC12
slowmotion
peterk2005
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
nem csak aug20at nem tudunk szerveznitelex.hu/belfold/2021/08/28/orjongenek-az-autosok-a-kecskemeti-repulonap-facebookjan-sokan-orakig-araszolnak-a-parkolokig
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Viszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.Annak, aki lusta végignézni a Partizán részletes fejtegetését:
peterk2005
Ez meg a másik.
több mint 4 éve
rokaur
876
Annyira nem ismerem mire jar plusz pont, nem itt csinaltam az egyetemet de akkor ott a nyelvvizsga arra jar nem vagy legetoseg nelkul. Vagy valaszt egy nem annyira popularis egyetemet, ha annyira jo akkor siman beelozi az elitegyetemeseket.Azt tudod ugye, hogy manapság a fiatalok harmada fizikailag alkalmatlan katonai szolgálatra? Ez nem azt jelenti, hogy az életre is alkalmatlan, csak katonai szolgálara az. Viszont lehet, hogy máshoz meg tehetségesebb. Na az ilyent azért ne üsse ki egy másik csak azért, mert őt átengedik az orvosin. Viszont ha mindkettő mehet, akkor hajrá.Hat de pont itt nem 400+ pontos emberkekrol van szo. Itt mar pont a kitartas es az akaras ami megkulonboztet ket jelentkezot, es ha az egyik fel/egy evet aldozott azert h bejusson hat usse is ki azt aki tenni se volt hajlando erte😊Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Azt persze el tudom fogadni, hogy sok esetben a nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással.
Vito
Jelenleg az egyetemet kezdok felenek keresnivaloja se lenne egyetemen, mint mondtam MINDENKIT felvesznek, ezt jol is mutatja a kezdok/fejezok aranya. Ha igazsagot akarsz akkor add az egyetem kezebe a felvetelit es ne pontozgass... Majd a BME csinal maganak olyan felvetelit amin megszuri kinek van ott helye (es meg ugy is nagy lesz a lemorzsolodas), amig ez nincs mindenki ott hasznalja ki a rendszert ahol akarja.
rokaur
Viszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.
Szóval hajrá. Húzzanak le fél évet bakancsban valahol, aztán irány valami főiskola. Csak ne menjenek Afganisztánba. 😀
peterk2005
Megjegyeznem, hogy aki pedig eletrevalo az egyetem nelkul is az lesz😊
rokaur
peterk2005
Segg vagyok a biologiahoz, kemiahoz... Elektrotechnika es programozas amihez ertek ha nekem itt kellett volna felveteliznem en se jutok be jo egyetemre, meg jo h nalunk a muszaki egyetemnek van sajat felvetelije ami matek es programozas igy nem zartak ki az egyetemrol csak mert segg vagyok irodalombol, nem ugy mint itt😊
több mint 4 éve
ténylegesen alkalmatlan, vagy csak találnak okot az alkalmatlanságra?Azt tudod ugye, hogy manapság a fiatalok harmada fizikailag alkalmatlan katonai szolgálatra? Ez nem azt jelenti, hogy az életre is alkalmatlan, csak katonai szolgálara az. Viszont lehet, hogy máshoz meg tehetségesebb. Na az ilyent azért ne üsse ki egy másik csak azért, mert őt átengedik az orvosin. Viszont ha mindkettő mehet, akkor hajrá.Hat de pont itt nem 400+ pontos emberkekrol van szo. Itt mar pont a kitartas es az akaras ami megkulonboztet ket jelentkezot, es ha az egyik fel/egy evet aldozott azert h bejusson hat usse is ki azt aki tenni se volt hajlando erte😊Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Azt persze el tudom fogadni, hogy sok esetben a nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással.
Vito
Jelenleg az egyetemet kezdok felenek keresnivaloja se lenne egyetemen, mint mondtam MINDENKIT felvesznek, ezt jol is mutatja a kezdok/fejezok aranya. Ha igazsagot akarsz akkor add az egyetem kezebe a felvetelit es ne pontozgass... Majd a BME csinal maganak olyan felvetelit amin megszuri kinek van ott helye (es meg ugy is nagy lesz a lemorzsolodas), amig ez nincs mindenki ott hasznalja ki a rendszert ahol akarja.
rokaur
Viszont nekünk (az országnak) ma azzal kell versenyezni, hogy keletebbre és nyugatabbra (északabbra meg főleg) a fiataloknak már 50-60%-a szerez valamilyen felsőfokú végzettséget. A genetikát és alapoktatást sehol nem csapják be, keleten és nyugaton is annak az 50-60%-nak nem lesz olyan tudása, mint a top 5 százaléknak közülök (akik ma "elitegyetemnek" nevezett helyekre járnak), de az ország versenyképességét - és ezeknek a fiataloknak is a munkaerőpiaci esélyeit - így is nagyon pozitívan érinti.
Szóval hajrá. Húzzanak le fél évet bakancsban valahol, aztán irány valami főiskola. Csak ne menjenek Afganisztánba. 😀
peterk2005
rokaur
peterk2005
több mint 4 éve
persze. azért van az, hogy nem okosabbak, nem hülyébbek - mintha a Fidesz csinálta volna. a kormány a FidesznekÉppenséggel ez pontosan egy olyan húzás Karácsonyéktól, pontosan ugyanannak a célközönségnek, pontosan ugyanazon a színvonalon címzett indoklással, mint amit a Fidesz agytröszt szokott kiötleni. Rezsicsökkentés Karácsony módra. Ha kimérték, hogy ez kell, akkor valaki dolgozott a stábban. Ha csak behasalták, hogy a Fidesznek is bejön az ilyesmi, nekünk is be fog, akkor majd meglátjuk.Nem hosszan taglalva a 14 év alattiak bérlet-mentességét, hiszen viszonylag nagy marhaság és sima kampányfogás (plusz zárójelbe tesz minden Karácsony-síránkozást arról, hogy mennnnnnnnyire nincs pénze a fővárosnak, 350 Misi? Belefér 😊 ) de amikor Kiss Ambrus aki elvileg az ész lenne a városházán ilyen indokot tol be:ez csak azt bizonyítja, hogy ők sem okosabbak a jelenleg hatalmon levőknél (de nem is hülyébbek)
MC12
slowmotion
peterk2005
csak nem látom, hogy ez hogyan jön be.
én marginálisnak tartom az egészet, aki eddig autóval hordta a gyereket, az azért tette, hogy A, ne a tömegközlekedésen kelljen aszalódnia a gyereknek, vagy B, autóval jár jellemzően munkába, és az iskola eddig is útba esett, ezután is fog (3450 forintról beszélünk, ez gyerekenként havi 8 liter benzin), vagy mert C, megtehette, tehát nem ezt a 3500-7000 forintot fogja megfogni, pláne nem fog 9500-at kifizetni felnőtt bérletért. pláne, ha megint jön a hullám, és maszkban kell a reggeli csúcsban ácsorogni.
de hát én ilyen örök szkeptikus vagyok.
több mint 4 éve
youtu.be/t3DFV1_XMWAHát van annyi szak aminek tényleg semmi értelme van, csak arra hogy elmondhasd hogy diplomád van, aztán tényleg a mekiben végzed kb. De akad azért egy jópár amit lehet nehezebb elvégezni, de legalább egy egész jó szakmát biztosít, informatikus, mérnök meg társai mondjuk
De végülis tényleg jobb az élet, ha a szalag mellett egy diplomás melós áll, vagy a felszolgálónak van egy tanári diplomája.
Hátha jobban kezeli a vendégeket.
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Hogy mennyire szart se ér önmagában a diploma:Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Vito
rokaur
peterk2005
youtu.be/t3DFV1_XMWA
De végülis tényleg jobb az élet, ha a szalag mellett egy diplomás melós áll, vagy a felszolgálónak van egy tanári diplomája.
Hátha jobban kezeli a vendégeket.
több mint 4 éve
Azt tudod ugye, hogy manapság a fiatalok harmada fizikailag alkalmatlan katonai szolgálatra? Ez nem azt jelenti, hogy az életre is alkalmatlan, csak katonai szolgálara az. Viszont lehet, hogy máshoz meg tehetségesebb. Na az ilyent azért ne üsse ki egy másik csak azért, mert őt átengedik az orvosin. Viszont ha mindkettő mehet, akkor hajrá.Hat de pont itt nem 400+ pontos emberkekrol van szo. Itt mar pont a kitartas es az akaras ami megkulonboztet ket jelentkezot, es ha az egyik fel/egy evet aldozott azert h bejusson hat usse is ki azt aki tenni se volt hajlando erte😊Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Vito
rokaur
peterk2005
rokaur

több mint 4 éve
rokaur
876
Hat de pont itt nem 400+ pontos emberkekrol van szo. Itt mar pont a kitartas es az akaras ami megkulonboztet ket jelentkezot, es ha az egyik fel/egy evet aldozott azert h bejusson hat usse is ki azt aki tenni se volt hajlando erte😊Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Vito
rokaur
peterk2005
több mint 4 éve
Ha nem vesz el helyet a katonaságért kapott plusz pont olyantól, akinek egyetemen lenne a helye, akkor tőlem aztán hajrá. A felsőoktatás annak is hasznos, aki egyébként "valódi" felsőoktatási szemmel nem oda lenne való. Én még akkor jártam egyetemre, amikor a lakosság 2%-a jutott be. Mondhatnám, hogy "az volt az igazi", és bizonyos szempontból - oktatott anyag színvonala - ez igaz is, hiszen értelemszerűen nem lehet 30%-nak ugyanazt oktatni, amit 2%-nak lehetett.De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Vito
rokaur

több mint 4 éve
rokaur
876
De a szolgalatnak van haszna az orszag szempontjabol, a tancnak nincs😊Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur
Vito
több mint 4 éve
Éppenséggel ez pontosan egy olyan húzás Karácsonyéktól, pontosan ugyanannak a célközönségnek, pontosan ugyanazon a színvonalon címzett indoklással, mint amit a Fidesz agytröszt szokott kiötleni. Rezsicsökkentés Karácsony módra. Ha kimérték, hogy ez kell, akkor valaki dolgozott a stábban. Ha csak behasalták, hogy a Fidesznek is bejön az ilyesmi, nekünk is be fog, akkor majd meglátjuk.Nem hosszan taglalva a 14 év alattiak bérlet-mentességét, hiszen viszonylag nagy marhaság és sima kampányfogás (plusz zárójelbe tesz minden Karácsony-síránkozást arról, hogy mennnnnnnnyire nincs pénze a fővárosnak, 350 Misi? Belefér 😊 ) de amikor Kiss Ambrus aki elvileg az ész lenne a városházán ilyen indokot tol be:ez csak azt bizonyítja, hogy ők sem okosabbak a jelenleg hatalmon levőknél (de nem is hülyébbek)
MC12
slowmotion

több mint 4 éve
Mint ahogy a tánctudás is egyfajta tudás, meg a főzni tudás is, mégse jár érte plusz pont, mert nincs relevanciája az egyetemi képzések túlnyomó részében. A nyelvvizsga ezzel szemben kimeneti követelmény - legalábbis amíg nem volt vírus.Egyetemre barki bejut... A szolgalat is egyfajta tudas, ha a nyelvvizsgat jutalmazod akkor ezt is lehet, a szemuveges vezna majd csinal egy evig helyette nyelvvizsgat, neki is megvan a lehetosege.Plusz pont jár annak az egyetemi felvételin aki katonának állA velünk élő szocializmus. Egyetemre az jusson be, aki az esze és a tehetsége alapján oda való. Én az olimpikonoknak sem adnék plusz X pontot. Nem azért mert nem becsülöm a teljesítményüket, hanem mert az egyetem a tudomány és tehetség színtere, nem a hálaadásé.
Előtte.
ozibozi
Amadeus
rokaur