Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 095 — Cowboys fan
A F. három alkalommal szerzett 2/3-ot, ami többek között annak köszönhető, hogy a hagyományos értelemben kifejezetten baloldali lépéseket is megtett.
Gaius
nem. a fidesz azért szerzett három kétharmadot, mert az első az ölébe hullott, amit felhasználva olyan módon alakította át a választási rendszert, hogy az valami nagy elbaszás nélkül hozza nekik a folyamatos kétharmadokat. nagy különbség.
a régi választórendszerrel a fidesz 2014-ben talán kormányon marad, 2018-ban viszont megbukott volna.
slowmotion
egyedül igen, de gyorsan lett volna akivel koalícióba lép hogy ledarálja
Negritis
ki? Jobbik nem, Mi Hazánk talán, de nem lett volna elég, mindenki más kizárva. és a második körben ugye egyetlen ellenzéki jelölt ment volna a fideszes ellen. és ugye a szavazók fele sem szavazott rájuk.

buktak volna, csak nem kétharmaddal, hanem kb 100:99, vagy 101:98 arányban
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 482 — Lucas Scott
Végtelenül szomorú vagyok és szégyenérzetem van a tegnapiak miatt.

Nem csak a Lex Homofób miatt, hanem úgy en bloc amiatt, ahogy a magyar társadalom ezt kezelte. Önmagában az, hogy 10.000 ember tiltakozik valami ellen az utcán, majd másnap csont nélkül megszavazzák már nem húz fel, mert megszoktam. Persze önmagában ez a mondat is, valamint a mögötte húzódó általános, tényszerű igazság is borzasztó 2021-ben Európa közepén.

Megszavaztak egy olyan törvényt, amely magyar állampolgárok ezreit tette jogcsorbított emberré. Nem csak jogcsorbítás történt - azt is megszoktuk -, hanem a törvény soraiból kiolvasható módon ezeket az embereket, a legfőbb magyar népképviseleti szerv - a legitim, a választott - meg is alázta, amely kapcsán meggyőződésem, hogy ezutóbbi volt a valós cél.

Elmondhatatlanul szörnyű az, hogy egy politikai erő, és annak vezetője 2021 Magyarországán attól remél és valószínűleg kap társadalmi támogatottságot, hogy a társadalom egy részét gyakorlatilag vérig alázza, közellenségként, kvázi leprásként, betegként, pedofilként megbélyegzi.

Elszomorít az, hogy emiatt több meleg ismerősöm is úgy döntött tegnap, hogy elhagyja az országot, akik bár képzettségüket tekintve heterogén csoportot képeznek - a dr. -tól a "közönséges földi halandóig" -, azonban közös bennük, hogy értékes emberek és értékes részei a társadalmunknak.

Megmagyarázhatatlan az, hogy mindezek után, a társadalom jelentős része ahelyett, hogy embertársaival szolidáris lett volna tulajdonképpen sutba dobta a társadalmi szolidaritás minimálisan elvárható mércéjét is és egy emberként vonult fel egy sporteseményen.

Ria Ria Hungária, lesz még Bukarest magyar falu, ki nem ugrál büdös buzi. Indul vonat.

Azt pedig külön elképesztőnek, sőt betegesen cinikusnak és képmutatónak tartom, hogy önmagukat értelmiséginek liberálisnak, felső, illetőleg középosztálybelinek tartó emberek relativizálni, egyúttal igazolni próbálják a Lex Homofóbot. "Szavazatszerzés", "téves kampánystratégia", "ha Orbán tudná nem hagyná".

Meghökkentő ez a difúz énkép, a görcsös magyarázkodás kényszere, a felelősségvállalás és szembenézés teljes hiánya mind az egyén, mind pedig a társadalom szintjén.

Szégyenletes az egész.

Azt mondják, hogy az éjjel soha nem érhet véget. Ha engem kérdeztek épp ideje lenne, mert kurva sötét van.
Amadeus
ne felejtsük el azt a körülményt is, hogy nem csak megszavazták hanem baszki még saját magukat is megtapsolták. érted, megtapsolták. erre nincsenek szavak, és igen, nekem már eddig is voltak olyan ismerőseim, akik OV homofób politikája miatt mentek külföldre: orvosok (bár ugye ebből állítólag még sok is van itthon ...) plusz sikeres vállalkozók. számuk csak nőni fog.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az apa férfi, anya nő egy agymenés volt. Persze, megalázó volt, de alapvetően túl távoli, túl elvont hatással gyűrűzött be a jogrendszerbe ahhoz, hogy direkt jogsérelemmel illesse a hétköznapi embert. A tegnapi történet az már egy direkt jogfosztás kvázi. Példátlanul durva, a kommunizmus óta nem tapasztalt erejű behatolás a civilszférába.
Amadeus
Én az endzsiózást és a civil szervezetek adórendszeren keresztüli ellehetetlenítését ugyanilyen mértékűnek éreztem. Igaz, én nagyon civil szervezet-párti vagyok, ezt valószínűleg az angliai 10+ évem alatt szedtem magamra 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 373
Végtelenül szomorú vagyok és szégyenérzetem van a tegnapiak miatt.Amadeus
Megértem a csalódottságodat, de az "apa az férfi, az anya az nő" után ebben már nincs semmi meglepő. Mégis mit vártunk? Hogy csak vicceltek, nem lesz több ilyen? Hány tucat olyan ügyön vagyunk már túl az elmúlt években, hogy "tudtam, hogy fognak jönni szarságok, de EZT nem gondoltam volna, hogy meglépik". És meglépték.

Ez van. Nem tudom megmondani, hogy van-e még ennek az országnak gerince erre nemet mondani, vagy pedig már eltört. Esetleg sose volt. Jövőre kiderül.
peterk2005
Az apa férfi, anya nő egy agymenés volt. Persze, megalázó volt, de alapvetően túl távoli, túl elvont hatással gyűrűzött be a jogrendszerbe ahhoz, hogy direkt jogsérelemmel illesse a hétköznapi embert. A tegnapi történet az már egy direkt jogfosztás kvázi. Példátlanul durva, a kommunizmus óta nem tapasztalt erejű behatolás a civilszférába.
Amadeus
Nem vitatom, hogy igazad van - mégiscsak te vagy a jogász - de ki lett konkrétan jogfosztott? Ez azt feltételezné, hogy volt egy jog, ami most el lett véve valakitől.

Ha már, akkor az apa férfi - anya nő nekem konkrétabb jogfosztás mondjuk a meleg párokkal szemben, mint a tegnapi, ami szintén csak az én laikus olvasatomban egy nagyon gumi-jogszabály, ahol ha akarja a hatalom - az NMHH - akkor a Harry Potter meleg propaganda ha akarja, akkor meg nem, ha akarja az EMMI akkor az ókori leszbikus költők kikerülnek a tantervből emiatt, ha akarja akkor nem. Olyan tipikusan fideszes a jogszabály ezen része amivel lehet fenyegetni de a Harry Pottert senki nem fogja leszedetni az RTL-ről.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 482 — Lucas Scott
Példátlanul durva, a kommunizmus óta nem tapasztalt erejű behatolás a civilszférába.
Amadeus
Ez így nem igaz. Mikor BTK-ba raktak egy olyan passzust, ami alapján az is lehetett volna bűncselekmény, ha a Helsinki Bizottság tagjai jogi segítséget nyújtanak egy illegális migránsnak. Csakhát az országban van kb 50-60 ember, akit ez érintett. Ahogy mondom évek óta: ez a lejtőn nincs megállás. Olyan kirekesztő szabályokat fognak hozni, amik egyre több embert fognak érinteni.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
A F. három alkalommal szerzett 2/3-ot, ami többek között annak köszönhető, hogy a hagyományos értelemben kifejezetten baloldali lépéseket is megtett.
Gaius
Mondanál párat?
több mint 4 éve
ötös műhold New England Patriots 332
Hogy a fidesz-bűnszervezet (én már csak igy hívom) micsoda (azonkívül, hogy egy bűnbanda), arról megoszlanak a vélemények. Egyesek populistának mondják, mások fasisztának (lásd ezt a cikket:  24.hu/poszt-itt/2018/08/14/balavany-gyorgy-mar-miert-ne-volna-fasiszta-az-orban-rezsim/), én meg azt mondom, hogy mindkettő. Hiszen ez a kettő nem zárja ki egymást (azért nem, mert nem ugyanazon minőség ellentettjei -másképpen szólva, a két fogalom másra vonatkozik). A történelem "híres" fasiszta, náci pártjai egyben populisták is voltak - ez tiszta sor. De ez ugye csak az elmélet, politológia. A fontos az, hogy mit csinálnak a gyakorlatban, és annak mik a következményei. Ezt azért már egyre jobban látjuk.
Ugye vannak azok a bizonyos "Vincent-törvények" (nem citálom, aki nem tudja, nézze meg), amelyek azért alapvetően érvényesek erre a bűnbandára. De a fő tevékenységük alapja végül is a hatalom. Bármit tesznek -pontosabban nem "tesznek", hanem tesz a Teliszart Búvárruhás maffiafőnök, azt elsősorban a hatalma megtartásáért teszi. Szerintem közel sem olyan okos, mint amilyennek ált. gondolják, úgyhogy elég sokat hibázik is. csak hát a magyar nép... sajnos azt kell mondjam, hogy ezekben az időkben igen gyalázatosan viselkedik. Azt nem mondom, hogy megérdemli ezt a bűnbandát (ugye van egy ilyen híres Széchenyi-szöveg, hogy "Minden nemzetnek olyan kormánya van...") én ezt nem gondolom. Ilyet semelyik nép sem érdemel, még az ostobasága miatt sem. Egy nagyon klasszikus idézettel zárom: "Attól tartok, ez a zűrzavar még hosszú ideig el fog tartani"

Szerkesztette: ötös műhold
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 907 — The Mathematician
Gaius
nem. a fidesz azért szerzett három kétharmadot, mert az első az ölébe hullott, amit felhasználva olyan módon alakította át a választási rendszert, hogy az valami nagy elbaszás nélkül hozza nekik a folyamatos kétharmadokat. nagy különbség.
a régi választórendszerrel a fidesz 2014-ben talán kormányon marad, 2018-ban viszont megbukott volna.
slowmotion
egyedül igen, de gyorsan lett volna akivel koalícióba lép hogy ledarálja

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Gaius
több mint 4 éve
Amikor nem patikamérlegen mérik, hanem kapkodnak, olyankor jönnek a hülyeségek, mint a netadó, az elhamarkodott bejelentések, az össze-vissza lezárások-kinyitások stb.
Gyurma Pappa
dehogyis, a netadó teljesen tudatos volt, egy elterelés. tulajdonképpen ugyanaz, mint a mostani törvény, csak a kevésbé veszélyes fajtából. csak azért csinálták, hogy amíg kimennek a zemberek tüntikézni a párszáz forint ellen, addig a farvizen átnyomjanak valami disznóságot.

itt most a melegtörvény kockázatos volt, de amíg az emberek a melegtörvény miatt tüntetnek, addig amiatt nem tudnak, hogy átjátsszák a nemzeti infrastruktúrát jó pénzért kínai kézre. (meg ját a Jobbik-, meg Mi Hazánk szavazatok is jól jönnek)
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 416
Megértem a csalódottságodat, de az "apa az férfi, az anya az nő" után ebben már nincs semmi meglepő. Mégis mit vártunk? Hogy csak vicceltek, nem lesz több ilyen? Hány tucat olyan ügyön vagyunk már túl az elmúlt években, hogy "tudtam, hogy fognak jönni szarságok, de EZT nem gondoltam volna, hogy meglépik". És meglépték.

Ez van. Nem tudom megmondani, hogy van-e még ennek az országnak gerince erre nemet mondani, vagy pedig már eltört. Esetleg sose volt. Jövőre kiderül.
peterk2005
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 353
2. A Fidesz keresztény-demokrata, keresztény-szociális néppárt.
Gaius
Hát ezen jót röhögtem.
A Fidesz egy elvtelen populista párt, a szarabb fajtából.
Régebben hallgattam egy panelbeszélgetést valamelyik ideológusukkal, és ő maga mondta, hogy az újragondolt, 21. századi konzervativizmus az a lényegében a populizmus, (WTF?) és a populista jelzőre, büszkének kell lenni, hiszen ez nem jelent mást, mint hogy a nép akaratát képviseli.
Amellett hogy ez netto baromság, mert a fidesz nem a népet képviseli, hanem az emberek közül is egy nagyon kicsi halmazt, a többit meg arra használja, hogy ennek a kis halmaznak jó legyen (mert a jólét majd lecsorog, lásd neoliberalizmus), amellett a populizmussal még az is baj, hogy kihagy a számításból egy nagyon fontos tényezőt: az emberek nem mindig tudják, hogy nekik mi a jó. Ezért nem lehet, nem szabad mindig a "kedvükben" járni. Amikor elvtelen populista politikusaik voltak, mindig szarul jártak, lásd pl 2000 éve, mikor Barabást kiáltottak, holott lehet, hogy Jézust kellett volna. Persze mondhatod, hogy de az ő sorsa el volt rendelve, csak ezt az emberek nem tudták. Vagy hogy közelebbit mondjak, mikor 1914-ben "megkérdezték" egy nemzeti konzultáción, hogy akartok-e háborúba menni. Persze hogy akarunk! Azóta is ezt nyögjük. Mikor a liberrált Ady geszti bolondnak hívta Tiszát, akkor leköpték, 5 év múlva meg sírtak a temetésén
Ilyen ez az elvtelen populizmus.
Az embereket nem a migránsoktól meg a buziktól kell megvédeni, hanem sokszor önmaguktól. Ez meg elvtelenül nem megy.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
a tegnapi meleg törvény után egyre inkább úgy érzem hogy el kell fogadnom az ajánlatot és menin dolgozni finnországba a faszba
és főként azért ahogy a társadalom jelentős része hozzááll és konkrétan elhiszi-elfogadja és visszamondja a pedofil-meleg összemosás

Amadeus
én szomorú és dühös vagyok, de egyben bele is törődök mert ...

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 508 — The only discipline that lasts, is self discipline

A politikai elköteleződés meg egy olyan dolog, ami szerintem nagyon közel van a futball fansághoz. Tudom, átéltem én is ugyanezt. 😊 Én is mosdattam szerecsent, magyarázgattam, hogy ami úgy van, az igazából nem teljesen úgy van, csak úgy látszik, hogy úgy van. Természetes emberi reakció, ha konfliktus van a privát morális határok és a látott gyakorlat között, amit valamikor azért kezdtem el támogatni, mert valamikor tényleges, valós, érték alapon alakult ki a szimpátiám feléjük. Nem könnyű ezt eldobni, de a legtöbben eljutnak ide idővel. Aki meg nem, az nem.

Az viszont, hogy az ország mikor tudja ledobni magáról ezt a dolgot, majd meglátjuk. Remélem, hogy jövőre. (És utána remélem, hogy négy évente hajlandó lesz rá, mert pillanatnyilag ezt tartom egyedül egészségesnek. Meg kéne találni ennek a posztmodern social media tömeg/bulvár közéletiségnek az orvosságát, mert ezzel a tényszerűségnek, tudományos igényességnek, értelmiségi - ellopom a kifejezést - gondolkodásmódnak nincs terepe. Csak meg kell nézni, hogy a tudomány társadalmi elismertsége, elfogadottsága hova jutott az elmúlt 1-2 évtizedben. Általában véve, mindenféle tudományé, nem csak a társadalomtudományoké. Egészen szomorú a kép.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Peterk......mióta foglalkozol közélettel? Te még mindig ebben a vágyvezérelt gondolatvilágban leledzel? az érdekképviseletekkel, kulturális, miegymás szakmai körökkel, kamarákkal? ehhez csak azt tudom mondani, hogy ezeknek az érdekképviseleteknek, szakmai kamaráknak, miegymásoknak sem lehet megúszni a MELÓT....a szervezetépítésbe fektetett időt, energiát, s hiteles szakmai képviselőket.....😀Gaius
Megelőzendő a felesleges ide-oda körmölgetést, hadd kérdezzem már meg: nem kattintottál esetleg félre?

Úgy értem, tényleg tojásfoci fan vagy, aki a foci miatt kerüt ide és ha már itt van, közéletről is szeret itt beszélgetni a hasonszőrű, közéleti érdeklődésű tojásfoci fan társaival? Vagy inda/facebook/hasonló helyekre szoktál járni, csak rossz linkre kattintottál véletlenül?

Azért kérdezem, mert 4-5 post alapján kb. ugyanazt hozod, amit az ilyen helyeken szoktam látni. A mondandód fele mű-udvarias körmondatokba csomagolt nagyképű, értelmiségieskedő, másokat kategorizálgató buffogás. A másik felét meg nem értem, se füle, se farka, hogy tulajdonképpen mit is akarsz mondani.

Nem "elkergetni" akarlak. Ha foci fan vagy, tényleg direkt, tudatosan vagy itt és nem véletlenül, akkor maradj, el ne szaladj. De hagyd ezt a tenyérbemászó, mű-udvariasságba csomagolt de közben személyeskedő fellengzős stílust, itt nem szokás. Beszélgessünk úgy ahogy akkor tennénk, ha leülnénk egy sörrel egymással egy asztalhoz. Akkor fogunk tudni beszélgetni, addig viszont nem sok értelme van...

több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 416

Nem csak a Lex Homofób miatt, hanem úgy en bloc amiatt, ahogy a magyar társadalom ezt kezelte. Önmagában az, hogy 10.000 ember tiltakozik valami ellen az utcán, majd másnap csont nélkül megszavazzák már nem húz fel, mert megszoktam. Persze önmagában ez a mondat is, valamint a mögötte húzódó általános, tényszerű igazság is borzasztó 2021-ben Európa közepén.

Megszavaztak egy olyan törvényt, amely magyar állampolgárok ezreit tette jogcsorbított emberré. Nem csak jogcsorbítás történt - azt is megszoktuk -, hanem a törvény soraiból kiolvasható módon ezeket az embereket, a legfőbb magyar népképviseleti szerv - a legitim, a választott - meg is alázta, amely kapcsán meggyőződésem, hogy ezutóbbi volt a valós cél.

Elmondhatatlanul szörnyű az, hogy egy politikai erő, és annak vezetője 2021 Magyarországán attól remél és valószínűleg kap társadalmi támogatottságot, hogy a társadalom egy részét gyakorlatilag vérig alázza, közellenségként, kvázi leprásként, betegként, pedofilként megbélyegzi.

Elszomorít az, hogy emiatt több meleg ismerősöm is úgy döntött tegnap, hogy elhagyja az országot, akik bár képzettségüket tekintve heterogén csoportot képeznek - a dr. -tól a "közönséges földi halandóig" -, azonban közös bennük, hogy értékes emberek és értékes részei a társadalmunknak.

Megmagyarázhatatlan az, hogy mindezek után, a társadalom jelentős része ahelyett, hogy embertársaival szolidáris lett volna tulajdonképpen sutba dobta a társadalmi szolidaritás minimálisan elvárható mércéjét is és egy emberként vonult fel egy sporteseményen.

Ria Ria Hungária, lesz még Bukarest magyar falu, ki nem ugrál büdös buzi. Indul vonat.

Azt pedig külön elképesztőnek, sőt betegesen cinikusnak és képmutatónak tartom, hogy önmagukat értelmiséginek liberálisnak, felső, illetőleg középosztálybelinek tartó emberek relativizálni, egyúttal igazolni próbálják a Lex Homofóbot. "Szavazatszerzés", "téves kampánystratégia", "ha Orbán tudná nem hagyná".

Meghökkentő ez a difúz énkép, a görcsös magyarázkodás kényszere, a felelősségvállalás és szembenézés teljes hiánya mind az egyén, mind pedig a társadalom szintjén.

Szégyenletes az egész.

Azt mondják, hogy az éjjel soha nem érhet véget. Ha engem kérdeztek épp ideje lenne, mert kurva sötét van.
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 426 — zászló zászló szív
1. én detto liberálisnak vallom magam, a szó XIX. szd-i értelmében
csak, hogy egy példát említsek, Eötvös József államfilozófiájában (az "uralkodó eszmék") elmélyedtem picit, amihez képest a liberálisok által sokat emlegetett J. S. Mill fő műve röpke felszínes szösszenet csupán, de ez az én magánbejáratú véleményem
Gaius
Magyarul konzervatív vagy.

2. A Fidesz keresztény-demokrata, keresztény-szociális néppárt. Nem tudom felméred-e ennek lényegiségét? Mert a néppártiság lényege eleve abból fakad, hogy minden társadalmi réteget megcéloz az üzeneteivel (kommunikációs értelemben) és cselekvéseivel. A F. három alkalommal szerzett 2/3-ot, ami többek között annak köszönhető, hogy a hagyományos értelemben kifejezetten baloldali lépéseket is megtett. Nem beszélve a posztkartell-pártiságra utaló "nemzeti konzultációkról", amik olyanok, amilyenek, amolyan magyaroschak, de a lényegük a jelzés maga.Gaius
A Fidesz egy populista párt, ideológia és eszme mentes, arra használja a kereszténység/hazafiasság/konzervativizmus fogalomrendszerét, hogy a saját magát legitimálja. Nincsenek jobboldali vagy baloldali lépéseik, patikamérlegen kimért, adatvezérelt, minden rendszert nélkülöző döntéseket hoznak, amibe utólag a kommunikációs térben kreálják bele, hogy ez azért volt mert küzdünk x.y. ellen, a magyar emberek érdekében. Amikor nem patikamérlegen mérik, hanem kapkodnak, olyankor jönnek a hülyeségek, mint a netadó, az elhamarkodott bejelentések, az össze-vissza lezárások-kinyitások stb.

Btw. a múltbarévedés, a sosem-volt-dicsőségek (jobb esetben rég-volt-dicsőségek) felépítése, az elmúlt időkön való ábrándozás mind nagyon fontos eleme a populista (legyen akár bal, akár jobb) pártoknak, kampányoknak (teljességi igénye nélkül: Trump: Make America Great Again, Morales: We Indians are Latin America's moral reserve, Brexit: Let’s take back control stb.). És ez egy egyébként egy ténylegesen hasznos kommunikációs csavar, hiszen segít elmesélni egy történetet - és mivel már csak történetek vannak, így nagyon fontos elemek ezek.

3. A személyeskedést, egyéni problémák projektálását magamra értve nem tűröm el. Honnan veszel Te bármilyen feltételezést elkötelezettségről, őszinteségről, homofóbiáról? Kéretik ezeket a jövőben mellőzni. (zárójeles megjegyzés: btw igen, a liberrált kifejezést nem véletlenül használom).
Gaius
Tehát, ha te sértegetsz másokat, az legit argumentum, ha téged sértegetnek, az személyeskedés. Értem.

több mint 4 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 378 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Én csak azon tűnődöm, ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, miért nem kérdezi meg a erről Szájert és Kaletát?
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 737 — #NoStress
...
Gaius
Végülis még egy próbát megér:
Én Fidesz-szavazó vagyok, aki azért Fidesz-szavazó, mert kedveli Orbánt, és meglepődik, sőt, megütközik azon, hogy az általa kedvelt, és többek közt a hatalomtechnikai manővereiért imponáló Orbán jóváhagy egy szarházi, tróger, homofób törvényt. Ami nem pusztán hatalomtechnikai bravúrkodás, mint a választási törvény, a felhatalmazási törvény vagy az egyetemprivatizáció, a civiltörvény, meg még megannyi zseniális húzása, hanem netto fasisztoid megbélyegzés és ellehetetlenítés, aminek az áldozatai olyan aspektus alapján lettek kiválasztva, amiről nem tehetnek, vagyis indokolatlanul, szükségtelenül és mindenképp illogikus, irracionális és haszontalan módon, ami ráadásul nem hozza a szavazatokat, hanem viszi. Vagyis rosszul.

A buzizás nem migránsozás (az zseniális választás volt, nulla magyar érdeksérelemmel, és szinte nulla globális érdeksérelemmel, egyértelmű hatalomtechnikai haszonszerzéssel, pont ettől volt zseniális), mivel melegnek lenni nem választás eredménye, hisz ahogy se te se én nem választottuk a heteroságunkat, így logikus, hogy a melegek se választják a melegségüket.
A melegeket basztatni szarházi és haszontalan dolog, mint már többször is írtam, számomra (még ha értem is az érvedet, -hogy ez csupán egy újabb hatalomtechnikai húzás-, de nem értek egyet vele, mert valótlanság) érthetetlen, hogy Orbán ilyenbe beleáll.

És Fidesz-szavazóként liberális is vagyok, ami -elismerem- ritka egybeesés, de a 2,5-3 millió Fidesz-szavazóból bizonyára nem egyedi. Van keresztény Fidesz-szavazó, van keresztényellenes Fidesz-szavazó, van muszlim Fidesz-szavazó, vagy buddhista, ateista, van rasszista Fidesz-szavazó, van cigány, zsidó, sváb származású Fidesz-szavazó, van meleg Fidesz-szavazó, van hetero Fidesz-szavazó, még aszexuális, vagy szűz is akad bizonyára, van konzervatív, baloldali, komcsi, zöld vagy liberális Fidesz-szavazó, és ezek minden elképzelhető permutációja.
Liberális vagyok, nem aberrált, amit te a liberrált értelmiségi "jópofizással" stigmatizálsz vagy egyszerűen csak kigúnyolsz. Aberrált Fidesz-szavazók is vannak bizonyára, ahogy pedofílok, gyilkosok, adócsalók vagy gyorshajtók is.
De miért lenne aberrált egy liberális Fidesz-szavazó? Szerinted egy Fidesz-szavazó nem lehet liberális?
Vagy egyszerűbbet kérdezem: ugyan, milyen egy ideális Fidesz-szavazó szerinted?

Mert bármilyen is, abból nem lesz 2,5-3 millió. Ahhoz, hogy ennyi legyen, és 22-ben is Orbán nyerjen, ahhoz kell a fenti összes kategória, csak mondom. Márpedig ha te is Fidesz-szavazónak tartod magad, akkor nem lehet célod, hogy csak 1 vagy 2 millió legyen, és ki akarj szórni mondjuk egy vallásellenes, homofóbellenes, liberális Fidesz-szavazót, vagy egy meleget. Márpedig ahogy a társadalom egészének 5-10 százaléka meleg (vagy LMBTQI, ha pontosak akarunk lenni), úgy a Fidesz-szavazókra is ez az arány áll, de ha csak 2-3 százalék lenne, akkoris a Fidesz-szavazók közül 50-100ezer meleg (LMBTQI).

Szerintem te nem vagy igazán elkötelezett és őszinte Fidesz-szavazó, ha nem látod, hogy egy homofób törvény -az effektív szarházi trógerségén túl- az árt a 22-es Orbán győzelemnek, hanem botor módon, tévesen úgy értelmezed, hogy segíti azt.
Lehet, hogy a te homofób lelkednek jól esik, de Orbánnak nincs hasznára.
És ezt egy valódi Fidesz-szavazó mondja neked, nem egy libernyák, liberrált, baloldali, migránssimogató, gyurcsánybérenc ellenzéki, így szükségtelen a számukra tartogatott lózungokat nekem puffogtatnod.

több mint 4 éve
mivel törvény, ab ovo közpolitikai....😀
természetesen, ha jönne egy új kormány, felülírhatja a saját érték- és érdekrendje mentén....de annak az ódiumát is viselnie kell....
az ilyes cizellált gondolkodásmódra, ill. politikai perspektívákra nem látok példát jelenleg az ellenzéki oldalon....a választási megállapodások, OK....működhet is akár, a rombolási szándék, a NER leépítése, a kormányzati, középszintű leépítést is érintő tisztogatás OK, erőből megoldható....DE.....megvan a szükséges, szakértelemmel bíró szakértelmiségi réteg is? 😀 vagy jönnek a szokásos kurzuslovagok?Gaius
Ha a ma elfogadott törvényre gondolsz, akkor azzal kapcsolatban nem igényel cizellált gondolkodásmódot a feladat. Azokat a barom passzusokat kell csak kiradírozni, amit a mostani rezsim elefánt a porcelánboltban módon beletuszkolt. Ezt bárki képes megcsinálni, aki nem homofób. 😊

Ha a kérdésed költőibb volt és / vagy a kormányváltásos scenario esetére, az ellenzékre vonatkozóan általánosságban tetted fel, akkor szerintem a politikától ezt felesleges elvárni. Ez a fajta posztmodern képviseleti rendszer nem képes cizelláltan gondolkodva működni. De vannak a társadalomnak olyan szereplői, akik viszont igen. És ezért az a feladat, hogy rá kell szorítani a politikát, hogy kénytelen legyen meghallani, meghallgatni és figyelembe venni ezeknek a szereplőknek a szavát. Abban bízom, hogy a különböző érdekképviseleti formák, egyeztetési platformok újra elkezdenek kiépülni - szakszervezettől jogszabályi egyeztetési folyamatokon át az intézményrendszer mára kilúgozódott, nem csak a cizellált, de bármilyen gondolatot képviselni képtelen elemeiig, mint MTA, kultúrális, gazdasági és egyéb kabinetek, stb. VIssza kell ezeknek a kezdeményező készségét, gondolkodási képességét állítani, és lesz forrás ahonnan a cizellált gondolatok érkezhetnek majd.

több mint 4 éve
1. Ez nekem egy naív-liberális felfogás, rendszer nélkül. Mi az, hogy ha van rá igény? És ha nincs? Akkor Borsodban nem mondjuk el mi a queer Belpesten meg igen? Egy oktatás vagy legyen egységes és mondjuk el mindenhol, vagy ne mondjuk el sehol, de hogy szülők meg diákok döntsék el, hogy mit van kedvük hallgatni, azt nem is értem. Vagy félreértek valamit. MC12
Félreérted. Annyiról van szó, hogy az állami oktatásban a közös minimum (hívjatjuk alaptantervnek vagy akárminek) legyen kötelező, de ezen felül legyen lehetőség kiegészítő ismeret átadásra, mégpedig a helyi körülményeknek, igényeknek, képességeknek megfelelően. Mert nem minden közösség ugyanolyan, Mondjuk ugyanaz az "érzékenyítő" előadás, aminek egy borsodi kis falusi iskolában az ég világon semmi értelme nincs, mert nem is értenék, hogy miről pampog az előadó, egy miskolci középiskolában nagyon is hasznos lehet. Az egységességet elég, ha az adja, hogy mindenütt kötelező egy alap felvilágosítás a nemekről, szexualitásról, stb. és sehol nem szabad buzizni, hátrányosan megkülönböztetni, csesztetni a melegeket. Ami ezen túl van, az pedig lehessen tantervbe vonható, ha "van rá igény".

(Rövidebben is megfogalmazhattam volna: én nem vagyok híve a merev, dogmatikus, mindent előíró nemzeti alaptantervnek, ami azt is meg akarja mondani a tanárnak, hogy Liszt vagy Bartók volt-e a jobb zeneszerző. Érted, hogy mire gondolok szerintem. Az alaptanterv legyen úgy egységes, és képviseljen úgy egységes elvárásokat, hogy nem szorítja eközben akolba az iskolákat, mert vagy azzal szúr ki, aki sokkal többet it tudna átadni, mint az akol, vagy azzal, akinek az akol átadása is nehéz feladat. És persze azt sem szeretem, ha az alaptanterv agresszív kismalacként viselkedve meg akarja mondani mindenről, hogy mi a jó és mi a rossz, de ezt említenem sem kell, ezt fel is tételezed rólam szerintem. 😊 )

több mint 4 éve
aminek a négy fal között kellene maradnia és akkor semmi következménye nincs, ez egy szabad ország ebből a szempontból is, szvsz senkit nem érdekel, ki kivel, hova dugja etc
Gaius
rászólsz azokra a heterokra akik az utcán kézen fogva sétálnak? vagy esetleg csókolóznak?
ha nem akkor miért zavar másoké?
Negritis
dehogy szólok.....ahogy a melegekre sem.....irreleváns az életem szempontjából, s nem zavar.....első alkalommal valamikor még a 90-es évek közepén szembesültem egy budapesti politológiai szimpóziumon az első meleg párral, vidéki egyetemistaként, AKKOR elsőre zavart a szitu, maga a látvány zavart picit, első pillre meg lehetett mondani, hogy ki a domináns hím a kapcsolatban, de intelligensek, értelmesek voltak...semmi gond nem volt vele, azóta sincs.....mi közöm mások magánéletéhez?

Kiemeljem még egyszer? HA valaki KÖZPOLITIKAI kérdést csinál a nemi orientáltságából (demonstrál, felvonul, politikailag csoportérdekérvényesít), az más tészta....
Gaius
de itt a törvény amit mond az nem közpolitikai kérdés, hanem simán emberi

több mint 4 éve
aminek a négy fal között kellene maradnia és akkor semmi következménye nincs, ez egy szabad ország ebből a szempontból is, szvsz senkit nem érdekel, ki kivel, hova dugja etc
Gaius
rászólsz azokra a heterokra akik az utcán kézen fogva sétálnak? vagy esetleg csókolóznak?
ha nem akkor miért zavar másoké?

több mint 4 éve
eaglesmcnabb Baltimore Ravens Virginia Tech Hokies 22 885 — je suis poloska
Engem már csak Jóska Orbàn-képe érdekel
Amadeus
Fent a helyén a nappaliban.

Sobri Jóska
Gondolom kitartasz a továbbiakban is.
Amadeus
Azért egy kis bajuszkát az orr alá legalább satírozik rá remélhetőleg ceruzával...
somoskovig
"de nem volt mindig ilyen jólfésült, megengedi uram?"

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 11 711 — Chiefs GM
Egyébként félig-meddig a témához kapcsolódó dolog, láttátok már Orbán hangalámondásos köszönő spotját (mentősök, ápolók, gazdák, stb. a COVID alatt)? Egészen érdekes, hogy megköszöni az anyáknak, hogy otthon helyt álltak a gyerek mellett, én mondtam is a feleségemnek, hogy ha lesz 4. hullám, én innentől egy szalmaszálat nem rakok itthon keresztbe. 😊