Prospect ismertetők


Xavier Su'a-Filo 1-2. kör

Xavier Su'a-Filo
Egyetem
UCLA
Életkor
33 (1991-01-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
307 lb (139 kg)

Erősségek

Komoly rutint szerzett, elit csapatok ellen. Elmúlt két évét guardként töltötte, de LT rutinja is van, sőt még 2013-ban is előfordult, hogy helyet változtatott. Gyorsan indul meg a snap után, kellően mozgékony, hogy megblokkolja a linebackereket is. Átlag feletti területet játszik be, gyakran kérték screen játékoknál, hogy ő legyen a vezérblokkoló. Fizikális, csibész játékos, aki ellen nem szeretnek játszani, nem fél belemenni a keménykedésbe és mindig az utolsó sípszóig hajt. Hatalmas erőt ad bele a kezdő lökésébe, így általában előnyből indítja a párharcait. Hála az OT múltjának, kickslide mozgása a legjobbak között van a guardok között.

Gyengeségek

Méretei alapján csak guardként lehet elképzelni a profi ligában. Ahhoz képest, hogy mekkora tapasztalata van, még mindig jellemzőek rá mentális hibák. Pass protectionben kevésbé megbízható, egy gyorsabb, 1-gap rusher beültetheti a hintába. Megalázhatja egy-egy robbanékony pass rush mozdulat ha nekiáll támadni, ahelyett, hogy kivárna. Türelmesebbnek kell lennie passzjátéknál, agresszivitása miatt elnézi a késleltetett blitzeket. Vehemens játéka azt is magával hozza, hogy túlfut egy-egy védőn mikor screen passzhoz kéne blokkolni. Sokáig nem tudja fenntartani a blokkjait, jobban fekszik neki ha át kell szelni a pályát. Hiába underclassmen, nem fiatalabb mint a végzősök.

Megjegyzések

Három évig kezdett a bocsoknál. Már freshmanként végigjátszotta az idényt, utána viszont 2010-11-ben mormon misszió miatt nem focizott, kieső idejében elkezdett spanyolul tanulni.. 2012-ben és 2013-ban is all-Pac-12 első csapatos választott. Nehéz követni, de juniorként jelentkezett a draftra. Morris Trophy-győztes, tehát a legjobb OLineman, a nyugati parton. Középiskolában csapattársa volt a 2 évvel idősebb Stephen Paea, a Chicago Bears védője, vele együtt sikerült egy 36 meccses győzelmi szériát összehozniuk. Su´a-Filo egy nagyon hatékony játékos, akit valószínűleg a kezdőcsapatába szán majd leendő klubja, de egyelőre rengeteg olyan rookie hibát vét, amit az NFL-ben nem lesz nehéz kihasználni. Néhány év múlva könnyen lehet belőle megbízható láncszem a támadófalban, de jelen állapotában pályára küldeni elég kockázatos, bármennyire is jó futásblokkolónak számít.

 www.youtube.com/watch?v=8nOXQ5rdhZM

Weston Richburg 2. kör

Weston Richburg
Egyetem
Colorado State
Életkor
33 (1991-07-09)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
298 lb (135 kg)

Erősségek

Összességében jó méretek, kellően széles. Szikárnak és arányosnak tűnik a felépítése, tónusos az izomzata. Összesen 50 meccsen kezdett zsinórban, 2010-ben egy ideig törött jobbkézzel játszott, ezért megtanulta bal kézzel is feladni a snapet. Karrierje alatt összesen kettő rossz snapje volt, abból egy bal kézzel. Mikor volt ez a kézsérülése, akkor tackleként is kipróbálták. Összességében elég jó atléta. Jó lábmunka, átlag feletti mozgékonyság, a nyílt területi blokkolásba rendre beleviszi az érzelmeit. Kellően alacsonyan játszik. Jó az egyensúlyérzéke. Felső- és alsótestének az ereje egyaránt jónak mondható. Felsőteste robbanékony, nagyon gyors az első lökése, kellően erős ahhoz, hogy kizárja a védőjét a játékból. Fordulékony csípőjének hála ügyesen befolyásolja a védők mozgását. Kellően erős ahhoz, hogy nose tackle-ökkel egy az egyben birkózzon futásnál és passznál egyaránt. A támadási ponton kihasználja a testi adottságait, robbanékonyságát és erejét kiválóan kamatoztatja futásblokkolásnál. Kézhasználata hatékony. Lábmunkája letisztult, a kezeit rendre jó helyre pakolja, így a futók könnyedén visszavághatnak mögötte. Mozgékonysága, lábmunkája és az egyensúlyérzéke húzásoknál, lead blockoknál még inkább kijön. Húzás közben is alacsonyan tartja a csípőjét. Lökéseknél helyesen tartja a vállát, jó combo blokkoló akár a második szinten is. Passzblokknál a snap után gyorsan talpra ugrik és üt, nem igazán szokott pozíción kívülre kerülni. Bármilyen irányba hatékonyan segít ki a guardoknak. Megvan a lába ahhoz, hogy letükrözze a védők mozgását, stuntoknál is ügyesen ütközi le a vele szembekerülő védőt. Ütései jól időzítettek és erőszakosak, ezzel sok védő lelkesedését le tudja törni. Bull rush ellen jól horgonyoz le: lesüllyeszti a csípőjét, a kezeit belülre helyezi, így valósággal lereteszeli a védő útvonalát.

Gyengeségek

Előfordul, hogy túl alacsonyan tartja a kezeit, így szabadon marad a mellkasa. Ilyenkor próbál harcolni, de nem igazán tud befolyással lenni a játékra. Passzblokkolásnál hajlamos nyújtott lábbal előredőlni, így a súlypontja nincs éppen optimális helyzetben. Ha ezt a derékmagasságban tartott kezeivel kombinálja, akkor bizony számos alkalommal eltakarítják az útból. Hajlamos arra, hogy hiába áll jó helyen a védőnek a játékhoz közelebbi vállát nem zárja ki eléggé, de ez egy javítható hiányosság.

Megjegyzések

Teljes neve Weston Blaine Richburg, két rokona (Nathan és Aubrey Richburg) is a Texas Tech támadófalában játszott, Nathan lánya Adrien a Baylor sophomore röplabdázója. Rendszeresen segít a házi feladatban és az olvasában a gyerekeknek egy Larimer megyei ifjúsági klubban, számos alkalommal látogatott meg fejlődésben visszamaradott gyerekeket egy fort collinsi átmeneti gondozóban. 2010 nyarán egy hónapot a helyi klubházban a Linton Általános Iskola szegény gyerekeivel foglalkozott. Állattudományokból diplomázott. Középiskolában elsősként még QB-t és LB-t játszott, csak aztán kinőtte ezeket a pozíciókat,ezután került át mindkét falba. A foci mellett kosarazott, atletizált, itt gátfutóként kezdte, csak ezt is kinőtte, azután lett súlylökő, Texas állam 2A osztályának a bajnoka lett, az egyéni csúcsa a mai napig iskolarekord. Csupán 2-csillagos recruit volt egy elég erős évfolyamban (lásd DJ Fluker, Taylor Lewan), a Colorado State-en kívül csupán a TCU-tól kapott ösztöndíj-ajánlatot. 2009-ben redshirtöt kapott, a CSU atlétikai csapatával edzett tavasszal. 2010-ben Freshman All-America center Phil Steeele-nél és a CollegeFootballNews.comnál, emellett "említésre méltó" az All-MWC válogatottnál, az első három meccsen guardként kezdett, ezután rakták át centerbe. 2011-ben 10 meccsen centerként, két meccsen tackle-ként kezdett, második konferenciaválogatott lett. 2012-ben mind a tizenkét meccsen center volt, a Yahoo! Sports az ország 17. legjobb belső falemberének választotta, "említésre méltó" az All-Mountain West szavazáson, 0 darab büntetése volt a teljes szezonban, ettől az évtől csapatkapitány. 2013-ban minden meccsen centerként kezdő, All-Mountain West első csapatos. Joel Dreessen 2004-es meghívása óta ő az első Ram, akit meghívtak a Senior Bowlra. Egyetemi pályafutása során nem hagyott ki meccset, 50 mérkőzésen kezdett zsinórban, ezzel iskolarekorder. Weston Richburg egy kemény játékos, az egész karrierjét átjárja a szívósság. A Colorado State-en relatíve rejtve maradt a nagyközönség elől, de ettől még az egyik legjobb támadófalember az országban. Konzisztens és tartós játékos, 2010 óta óta összesen 2 rossz snapje volt. Sokoldalúsága nem csak abban merül ki, hogy több poszton is megfordult a támadófalban, hanem abban is, hogy kiválóan játszott power- és zónablokkolási sémákban egyaránt, NFL-szinten is elképzelhető mindkettőben. Shelley Smitht 2010-ben a 6. körben választotta ki a Houston Texans, azóta ő lehet az első Colorado State OL, akit kiválasztanak a drafton.

 www.youtube.com/watch?v=cGaPDr_-MiA

Marcus Martin 2-3. kör

Marcus Martin
Egyetem
USC
Életkor
30 (1993-11-29)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
320 lb (145 kg)

Erősségek

Széles vállú, masszív test. Le tudja kötni a védőt. Elég atletikus, hogy a második szintre eljusson. Folyamatosan a pályát nézi, hogy mi történik. Le tud horgonyozni pass protection során, a hasonló méretű védőknek nincs ellene könnyű dolga. Jó a kézhasználata, azonnal megragadja az ellenfelét. Jól megél kis területen. Ügyesen segít be a double-teambe mielőtt elindul a linebackerek felé. Rutinosnak számít több poszton is. Nagyon fiatalnak számít a prospectek között.

Gyengeségek

Érdekes mozgása van, néha egy galamb totyogása jut az embernek eszébe róla. Gyengén lök. Aránytalanul nagy a felsőteste, és a derekát hajlítja a térde helyett. Mozgékonysága, egyensúlyérzéke a snap után nem a legjobb. Nem ad bele túl nagy erőt a snapbe. Nem elég agilis oldalra, így nehezen javítja ki a hibáját. Mozgó célpontot nehezen talál el. Nem valami agresszív a pályán, ritkán fejezi be a blokkjait. Továbbra is nyers a játéka, és a széleken verhető. Nem tudott annyira dominálni, amennyire képes lehetett volna.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Trojans-ben guardként, egy évig centerként. Unokatestvére, Tony Washington az Oregon Ducks védője. A rivals a 28. legjobb OG recruitként tartotta számon mikor aláírt a USC-hez, de már senior éve előtt elkötelezte magát hozzájuk. Már újoncként 10 meccsen kezdett OG poszton, számos freshman all-American csapata be is tudott kerülni. A tavalyi 4. körös Khaled Holmes helyére tették be junior szezonja előtt. 2013. november 30-án térdsérülést szenvedett, aminek következtében még a februári combine-on se tudott részt venni, kivéve a fekvenyomó gyakorlatot. A sérülése és a kora miatt nem feltétlen lesz 2014-ben sokat a pályán, de mivel még csak 20 éves, a centerek között értékes portékának számít. Első ránézésre guard is lehetne az NFL-ben, de a játéka hatékonyabb ha center feladatokat lát el.

 www.youtube.com/watch?v=GccwBR3YjkQ

Gabe Jackson 3. kör

Gabe Jackson
Egyetem
Mississippi State
Életkor
33 (1991-07-12)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
336 lb (152 kg)

Erősségek

Hatalmas játékos, elképesztő tömeggel, majdnem mindig nála lesz a méretbeli előny. Fokozatosan pakolták rá a tömeget, játszott 305, 320 és 340 fontos versenysúllyal is. Jól van elosztva rajta a súly, egyáltalán nem tűnik kövérnek. Keményen dolgozik, hogy végigvigye a blokkját, igyekszik végig mozgatni a lábát. Volt olyan feladata, hogy mozgásból blokkoljon, mobilisabb mint azt elsőre hinnénk. Húzásai és sikeres cut-blockjai alapján a zone blocking csapatok is megfontolhatják a megszerzését. Megnyugtató pass protector, nincsenek mentális kihagyásai, jól tükrözi a védő mozgását. Erős fogása van, futásnál nem engedi ki a karmai közül a védőt. Képes rá, hogy besegítsen a társának, miután kivonta a forgalomból a saját emberét. Nagyon szívós játékos, több időt töltött a pályán, mint bármelyik más OG prospect. Hosszú és sikeres karriert tud magáénak a SEC-ben, sok mára NFL-ben edződő DT-vel találkozott.

Gyengeségek

Valószínűtlen, hogy guardon kívül tudna mást játszani. Hiányzik belőle a gyilkos ösztön, kicsit passzív a viselkedése a pályán. Az agresszív védők bull rush során előfordul, hogy visszanyomják. Mérete ellenére nincs akkora kezdő lökése, mint azt egy elit guardtól elvárnánk. Nem mindig a térdét hajlítja, és lehet, hogy a karjai is rövidebbek az átlagosnál.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Bulldogs-ban. Középiskolában az édesapja volt az edzője, és csapattársa volt James Brown, a Chicago Bears guardja. Freshmanként az 1. körös OT, Derek Sherrod mellett kezdett és Vick Ballardnak söpörve az utat 214.8 futott yardot átlagoltak meccsenként. Volt egy fumble recovery touchdownja is. All-SEC 2. csapatos volt 2011-ben és 2012-ben, végzősként pedig a legjobbak közé is beszavazták. Lehet, hogy új csapata majd fogyasztani akar rajta pár fontot, hogy kevésbé legyen „telefonfülke“-jellegű a játéka. Leginkább Larry Warfordhoz lehetne hasonlítani tavalyról, aki szintén egy alsóházi SEC csapat rutinos rókájaként lett 2. körös választott, és nagyon bevált. Jackson atletikussága is limitált, de sokat látott seniornak számít, akinek egyértelműen egy NFL kezdőben a helye.

 www.youtube.com/watch?v=syM4VxV3tZE

Cyril Richardson 3. kör

Cyril Richardson
Egyetem
Baylor
Életkor
33 (1990-12-27)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
329 lb (149 kg)

Erősségek

Hatalmas méretű játékos, aki minden szembejövő védőnél nagyobb. Konzekvensen hozza magát pass protectionben, le tud horgonyozni ellenfele előtt. Mérete ellenére a játéka egyik legfőbb erőssége, hogy nagyon mobilis futásnál. Dominálni tudja az ellenfelét, ha megtámadja a vállát. Előfordul, hogy kezdő lökésével teljesen kivonja a játékból ellenfelét, így mehet támadni egy második védőt is. Több sémában és poszton is használták, vak oldali OT rutinja is van. Komoly rutint szerzett, kvalifikált védők ellen.

Gyengeségek

Hajlamos teljesen a méretére hagyatkozni. Néha elnézi a jeleket pass protectionben, nem olyan dörzsölt, mint kellene. Markolása nem kimondottan erős, így olykor kibújnak a szorításából. Meglepő volna, ha az NFL-ben guardon kívül máshol is bevetnék. Nem egy prototípus zone-blocking kandidáns.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Baylorban. New Orleansban éltek 2005-ig a családjával, de a Katrina hurrikán miatt Baton Rouge-ba, onnan pedig a texasi Forth Worthbe költöztek. Gimnázium harmadik évében Richardson nem is sportolhatott tanulmányi problémák miatt. Újoncként 4 kezdő meccse volt, másodévesként lett LT, és az 1. körös Danny Watkins-t kellett pótolnia, és Robert Griffin III vak oldalát védenie. Juniorként visszatért LG posztra, mivel a freshman szupersztár, Spencer Drango megérkezett a csapat LT posztjára. A Big XII legjobb támadófalemberének választották év végén, Big-12 első csapatos lett és számos all-American jelölést kapott. 2013-ban ismételni tudott, immár konszenzus all-American jelöléssel a zsebében áll profinak. Súlyemelésben sem utolsó, 665 fonttal is elbírt már, fekve 400 a csúcsa, a 225-öt pedig 32-szer nyomta ki. Számos OLineman érkezett a profik közé mostanság a Baylorról, de egyik se vált be igazán (Jason Smith, Danny Watkins, JD Walton, Phillip Blake, Robert T. Griffin). Fizikai erőben bárkivel felveszi a versenyt, a méreteit nem lehet tanítani, és sokkal mobilisabb mint azt ekkora emberektől megszokhattuk, szóval kezdő potenciálú guardnak számít.

 www.youtube.com/watch?v=MLujH-LdyrU

David Yankey 3-4. kör

David Yankey
Egyetem
Stanford
Életkor
32 (1992-01-18)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Remek méretei vannak, ideális a karja hossza és elég gyorsan kiosztja a kezdő lökést. Jó alapjai vannak pass protectionben, ráteszi a védőre a kezét, lehorgonyoz előtte és kitolja oldalra, elkerülve a nyomást. A konditermi adataihoz képest jóval erőteljesebb a játéka, mint hinnénk. Nem feltétlen játszik szépen, de elvégzi a feladatát. Rövid húzásoknál kellően önálló és tud alkalmazkodni a helyzethez. Több poszton is van rutinja. Szívós játékos, három évet végigjátszott. Értelmes, intelligens játékos, akit kapitánynak is választottak.

Gyengeségek

Közepes atléta, aki néha ólomlábúnak nézhet ki magasabb szinten. Darabos a mozgása. Nem lesz erőfölénye a védőfalemberekkel szemben. Ritkán kérték meg rá, hogy üres területet játszon be. Oldalmozgásban semmi különöset sem tud felmutatni. Egyensúlyérzéke lehetne stabilabb. Hajlamos habozni miközben a 2. vonal felé tart. Bajba kerülhet a mozgékony, belső pass rusherek ellen. Ha elmennek mellette, ritkán tud javítani.

Megjegyzések

42 meccsen kezdett a Cardinalban. Ausztráliában született, de Georgiában nőtt fel. Újoncként 2 meccs után lesérült és véget ért a szezonja. Konszenzus All-American választott 2012-ben és 2013-ban is. Mindkét évben Pac-12 első csapatos természetesen. A Morris Trophy nyertese juniorként, azaz a konferencia legjobb támadófalembere. Olyan társakkal blokkolt együtt, mint David DeCastro, Jonathan Martin vagy a hátsó körös prospect, Cameron Fleming. Mögötte passzolt iskolarekodokat Andrew Luck és futott 1530 yardot Stepfan Taylor. Négy poszton is megfordult kisebb-nagyobb időre. Rezumé alapján az egyik legértékesebb prospect, de hiába nyerte agyon magát a Stanforddal, és döntöttek iskolarekordokat, profi szinten nem tűnik kiemelkedő tudású játékosnak. Ezzel együtt, minden esélye megvan, hogy kezdővé avanzsáljon az NFL-ben.

 www.youtube.com/watch?v=NRcKwG-Terw

Travis Swanson 4. kör

Travis Swanson
Egyetem
Arkansas
Életkor
32 (1992-01-30)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
312 lb (141 kg)

Erősségek

Prototípus center méretekkel bír az NFL-be. Erős a szorítása, ritkán csúsznak ki a kezei közül. Elég erős a bull rush ellen. Inkább erőből dolgozik, mint finesszel. Első lépései gyorsak a snap után. Hirtelen mozdulataival előnyt tud nyerni, és kibillenteni azonnal a védőt egyensúlyából. Rutinosan adja fel a labdákat, mikor látja, hogy van lehetőség offside-ra. Könnyedén jut el a második vonalig. Megfelelő technikával dolgozik pass protectionben. Okosan behajol, hogy ne kerüljön egyensúlyi hátrányba. Komoly rutint gyűjtött a legjobb védőkkel birkózva. Szívós játékos, aki egyetlen meccsről sem hiányzott. Nagyszerű munkamorállal bír, a társai is tisztelték, két évig volt kapitány.

Gyengeségek

Nem használja ki a testi adottságait a linebackerek ellen futásnál. Szintén a futásnál, gyakrabban kerül földre, mint az ideális. Agilitása nem olyan jó, mint amit majd mért ideje alapján hinnénk. Nem számít vezérblokkolónak. Átlagos a karja hossza, inkább megfog, mint ellök. Szokott húzni, de nem olyan gyorsan ér ki a szélre, mint szeretnék. Ha bajba kerül, hajlamos a védő térdét célozni, ami zászlókhoz vezethet. Kevés benne a fejlődési potenciál.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Razorbacks-ben. Offensive Tackle posztra toborozta az Arkansas. Center poszton használták már freshmanként, és tagja volt annak a támadósornak, amely Ryan Mallettel a soraiban a SEC legjobb, az ország 4. legjobb passzjátékát mutatta be. Másodéves korában szintén ők szerezték a legtöbb pontot és yardot a konferenciában. Juniorként all-SEC 2. csapatos, végzősként szintén és all-American jelölést is kapott a center poszton. A második legkevesebb sacket engedélyezték ebben az évben. Bekerült a Rimington trófea döntősei közé, vagyis a 6 legjobb center egyike volt. 2011 őszén tanulmányi eredményéért is dicséretet kapott, szociológia szakon fog diplomázni. Swanson játéka nem fog senkit lenyűgözni az NFL megfigyelők közül, viszont eltántorítani sem. A center posztra kimondottan jó fizikummal rendelkezik, 3-4-es NT-k ellen se esély nélkül áll fel, átlag feletti futásblokkoló, szóval semmi akadálya nem látszik, hogy miért ne lehetne évekig kezdőjátékos az NFL-ben. Esélyes, hogy az első center legyen, akit kiválasztanak 2014-ben.

 www.youtube.com/watch?v=bBfqVlRfDLQ

Trai Turner 4. kör

Egyetem
LSU
Életkor
31 (1993-06-14)
Magasság
6 ft 3 (1.91 m)
Tömeg
311 lb (141 kg)

Erősségek

Összességében nagy teste van, és még van lehetőség erősíteni. A futójátékban állandó folyosót biztosít. Meg tudja fogni a védőket, és egyhelyben tartani. NFL-be tartó defensive tackle-k ellen edződött, nem csak a SEC-ben, hanem edzésen is. Elég mobilis, hogy el lehessen küldeni a 2. szintre. Felveszi a versenyt az erősebb pass rusherek ellen is, izgága természetével nehéz mit kezdeni. A draft egyik legfiatalabb játékosa, 20 éves. A combine leggyorsabb guardja, az egyetlen, aki 4.5 alá ment, a legjobb 10 yardos idő az övé (1.73) és 20 yard shuttle-ben se volt nála jobb (4.44).

Gyengeségek

Nem valami hosszú a karja. Kissé darabos a mozgása, nem ideális a testfelépítése, nagy hasa van. Előfordulnak egyensúlyi problémái. Hajlamos derékból hajolni, így az összes tömege a lábujjaira összpontosul. Minél hosszabban megy előre, annál jobban esik szét a mozgása. Hagyja, hogy a védő keze kerüljön belülre. Technikailag további képzésre szorul.

Megjegyzések

Másfél évig kezdett a Tigers-ben. Négy csillagos recruitként került Baton Rouge-ba, minden toborzó honlap a 14-16. legjobb OG-nak tartotta korosztályában. Középiskola után vállműtéten esett át. Redshirted freshmanként 2012-ben Josh Williford cseréje volt, de sérülés miatt be kellett ugrania, és RG poszton a szezon második felében ő kezdett. Sophomore-ként végig pályán volt, all-SEC 2. csapatos választott. Iskolarekordnak számító 37 futott TD-t jegyzett ebben a szezonban az LSU, Jeremy Hill pedig 1400 yard fölé jutott. Az Auburn ellen megsérült a bokája, de nem hagyott egy percet sem ki. A combine-on csípőproblémák miatt csak limitált szerepkörben tudott részt venni. Egyes csapatok centerként is próbálgatták. Meglepetés volt, hogy mindössze 2 év egyetemi karrier után profinak állt, juniorként akár 30-40 hellyel korábban is elvihették volna ha folyamatosan fejlődik. Egyértelmű, hogy nem kész termék, de megéri foglalkozni vele, mert nagyobb potenciállal bír mint az idei guard class legnagyobb része. Elsősorban futásra építő csapatnál számolhatnak vele.

 www.youtube.com/watch?v=FpkWoyXjgE4

Brandon Thomas 4. kör

Brandon Thomas
Egyetem
Clemson
Életkor
33 (1991-02-18)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
317 lb (144 kg)

Erősségek

Sokoldalú, több mint 40 egyetemi meccsen játszott, guardként és tackleként is van kezdőtapasztalata. Voltak olyan mérkőzések, ahol meccs közben húzódott át LT-ből RT-be. Nagyon jó atléta, méreteihez képest ritka fürge. Lábmunkája az egyik legjobb az idei draft classban. Nem okoz számára gondot, hogy irányt váltson és így tükrözze le a védő mozgását, összességében jó a mozgáskoordinációja. NFL tackle-nek ugyan alulméretezett, de ideális méretű guard lehet belőle, akinek kellően hosszú karja. Nagyon sima és természetes a kick stepje. Megvan benne a képesség, hogy időben reagáljon a snapre, utána jó irányba lépjen és végig a védő előtt maradjon. A befelé dolgozó védők ellen is hatékony. Gyors lábait kihasználva a zseben kívül is jól érzi magát. Futásblokkolásnál gyorsan reagál a snapre, hamar elkapja a neki kiosztott védőt. Szélső futásoknál a fürgesége és a lábmunkája aranyat ér, nagyon sok helyet hagy a futónak visszavágni. Combo blokkoknál helyesen tarja a vállait, képes felérni a következő szintre a linebackerekhez.

Gyengeségek

A funkcionális erején dolgoznia kell, különösen az alsótestén. A támadási ponton nem képes konzisztensen erőt kifejteni, a csípője nem elég robbanékony ahhoz, hogy a támadási pontról eltolja a védőt, így befejezve a játékot, gyakran alakul ki közte és a védő között patthelyzet. Passzblokkolásnál túlságosan előredől, emiatt kénytelen a derekát hajlítani, ez a probléma leginkább alacsony súlypontú játékosok megütésénél látszik. Passzblokkolás során a kezeit túlságosan alacsonyan tartja, így szabadon marad a mellkasa. Az előredőlés és az alacsonyan tartott kezek miatt túl sokszor játszik lehajtott fejjel, ezért a lökései rosszul időzítettek, rosszul célzottak, így gyakran kényelmetlen testhelyzetben kénytelen védeni az irányítót. Fejleszteni kell a kondícióját, ahogy haladunk előre mérkőzésben, feltűnően látszik rajta a fáradtság, emiatt komoly hibák kerülhetnek a játékába: a lábmunkája szétesik, előredől és elesik a blokkolás során, elkezd túl magasan játszani, nem fejezi be a blokkokat és nem ér fel a linebackerek vonalába.

Megjegyzések

Tavaly májusban diplomázott gimnáziumi oktatásból. Középiskolásként elhívták a Shrine Bowlra, de ott sérülés miatt nem játszott, 4-csillagos recruitként íratkozott be a Clemsonra. 2009-ben redshirtöt kapott, ACC Academic Honor Roll elismerésben részesült. 2010-ben cserejátékos, 2011-ben már 10 meccsen kezdő, guardként és tackle-ként is kapott snapeket. 2012-ben a média All-ACC első válogatottba szavazta, ebben az évben is ACC Academic Honor Roll díjas. 2013-ban csapatkapitány, az edzők, a CollegeFootballNews.com, az ESPN.com és a Sporting News szerint All-ACC első csapatos. Brandon Thonas egy jó atléta, aki a fürge lábaival próbálja kozmetikázni a csiszolatlan skillsetjét. Sokoldaló játékos, guardot és tackle-t egyaránt játszott a Clemsonban, az NFL-ben jobban illik hozzá a guard poszt. Technikában, erőben és kondícióban fejlödnie kell, ha ez sikerül neki, akkor egy stabil kezdő guard válhat belőle NFL-szinten. Ezen a ponton Thomas egy érdekes prospect, aki mögött hatalmas egyetemi tapasztalat van és rengeteg kiaknázatlan potenciál lakozik még benne.

 www.youtube.com/watch?v=Lr_JBv1fsM4

Dakota Dozier 4. kör

Egyetem
Furman
Életkor
33 (1991-04-30)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
312 lb (141 kg)

Erősségek

Jól kidolgozott izomzat, atletikusnak néz ki. Laza lábai vannak, könnyedén mozog oldalra, született falember. Ki tudja használni alsó testi erejét mikor eltolja a védőt és karjai kinyújtásával távol tudja magától tartani ellenfelét. Gyorsan elindul a snap után és húzásnál vagy csapdázásnál szempillantás alatt ott van a lyukban. Feltalálja magát futás közben, és aktív kezeivel az egész játék alatt le tudja foglalni a védőt. Kellően agresszív. Könnyedén változtat irányt, és megőrzi egyensúlyát kis területen is, ezt a második szinten jól lehet kamatoztatni. Rutinos, négy évig kezdett.

Gyengeségek

Technikailag nyers. Alacsonyan vannak a kezei. Túlságosan a szél levédésére rendezkedik be, így középre lehet vágni mellette. Túl hamar veszi fel a pozíciót pass protectionben, így megadja a lehetőséget, hogy hátra tolják. Futás közben leszegi a fejét. Nem mindig látni a játékában a nyers erejét. Csak Tackle-t játszott, de ahhoz nincsenek meg a méretei, hogy folytassa, szóval posztváltás előtt áll. Nem találkozott rendszeresen erős ellenfelekkel.

Megjegyzések

Négy évig kezdő LT poszton a másodosztályban. Részt vett a Shrine Game-n, ahol sokat javított az értékén. A SoCon konferenciában előbb all-Freshman csapattag, majd 2. számú gárdába jelölték, junior és senior évében pedig elsőbe, ráadásul FCS all-Americannek is mondhatja magát. 290 font volt senior éve elején, a combine 23-mal nehezebben érkezett meg. A márciusi pro day-en a Colts és az Eagles OL-edzője is megnézte. Egészségügyi szakra járt és tud csellózni. Szóba került, hogy guard mellett centerként is kipróbálják. Tehetsége alapján a draft első 100 játékosába is beférhet, de nem lesz zökkenőmentes két lépcsőt megugrani az FCS és az NFL világa között, így akinek azonnal bevethető guard kell, az lehet, hogy elnéz fölötte. Hosszabb távon azonban semmivel sem rosszabbak az esélyei, hogy a class legjobb guardja legyen, mint a riválisainak.

 www.youtube.com/watch?v=ZWApAfiXeeI

Anthony Steen 5. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
34 (1990-05-09)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Durván három évnyi minőségi kezdőtapasztalat. Jól edzett, következetes, a feladatára koncentrál, ritkán hibázik. Profi guardnak adekvát mérettel és izomzattal rendelkezik. Hatékony passzblokkoló, nagyon tudatos ezen a területen. Futójátéknál képes átirányítani a blokkolókat, így teremtve lyukat a futónak. Erősen horgonyoz le, könnyedén kezdeli az ellenfél kezdeti ütését. Jó munkát végez a blokkok fenntartásánál passz- és futójáték során egyaránt. Ha lehetséges, akkor támadja az ellenfél vállát.

Gyengeségek

Összességében a fizikális és az atletikus tulajdonságai csupán átlagosak ebben a pozícióban. A karhosszúsága kicsit rövidebb a megszokottnál. Egészen elképesztő játékosokkal játszott egy támadófalban. Egyetemen csak RG-t játszott, nincs meg benne a sokoldalúság profi szinten. Küszködik, ha fel kell érnie a második szintre és ott biztosítani a blokkokat. Sokkal inkább wall-off blocker, mint domináns befejező. Kézhasználatát tekintve nem a legimpresszívebb prospect. Következő szinten valószínűleg csak inline blokkolási sémában használható.

Megjegyzések

Középiskolában támadófalemberként, védőfalemberként, long snapperként és rúgóként is játszott. 3-csillagos recruitként íratkozott be az Alabamára, 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben Barrett Jones a Mississippi State ellen begyűjtött egy bokasérülést, így az alapszakasz utolsó két meccsén Steen volt a kezdő RG. 2011-ben 13 meccsen játszott, de csak 9-szer kezdett köszönhetően egy sérülésnek, ami miatt a Tennessee elleni meccset ki is hagyta. 2012-ben mind a 14 meccsen játszott, az egyetlen játékos volt a kiváló alabamai támadófalban, aki nem engedélyezett sacket és büntetése sem volt. 2013-ban All-SEC második válogatott, háromszoros nemzeti bajnok a Crimson Tide-dal (2010, 2012, 2013). Steen személyében egy megbízható, tapasztalt, három évig SEC-kezdő falemberről beszélünk, akinek nincsenek nagy hibák a játékában, de a felépítése és az atletikussága csupán átlagosnak számít ezen a poszton. Nem egy látható gyilkos ösztönnel rendelkező blokkoló, de potenciális kezdőjátékos. A készhasználatával kapcsolatban némi munka még szükséges. Csapattársai árnyékában játszott, ettől függetlenül egy igazán hozzáértő inline opció.

 www.youtube.com/watch?v=2TikMvQgl5k

Ryan Groy 6. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
316 lb (143 kg)

Erősségek

Masszív, All-Big Ten válogatott falember, aki stabil kezdő volt a hagyományosan futó nagyhatalomnak számító Wisconsinban. Magas, szikár és atletikus guard prospect természetesen jó reach blockkal. Man-power sémában játszott, gyakran használták húzásoknál és trap futásoknál. Általában jó gyorsan felpattan a snap után és egyből lefoglalja az ellenfél 3-techniquejét. Átlag feletti lábmunkája van, mozgása relatíve folyamatos. Óriási kezei vannak, a 6. legnagyobb az összes combine-résztvevő támadófalember közül. A Shrine Game-en long snapperként is villogott, ez növeli az értékét az NFL-csapatok számára. Természetes atléta, több pozícióban megfordult, játszott tacklet, guardot, centert és fullbacket is, 33 meccsen kezdett összesen. Átlag feletti a természetes agilitása, a 8. legjobb 3-cone drillt és a 7. legjobb shuttlet mutatta be az OL-ek közül Indianapolisban. Egyébként is jó combine-t zárt: a 15. legjobb 40 yardos futás, a 14. legjobb 10-yardos részidővel, a 16. legjobb fekve nyomás és a 8. legjobb helyből távolugrás állt a neve mellett. Tartós, megbízható játékos, aki odafigyel az egészségére, 54 meccsen játszott a Wisconsin színeiben, ezzel iskolarekorder.

Gyengeségek

Túl merev. Blokkolás során lehajtja a fejét és ijesztő lépésfrekvenciával halad előre. Túlságosan könnyen hagyja, hogy a védők eltolják az útból. A derekát hajlítja, ami overextendhez vezet, rossz helyezkedés és általában kontrollálatlan mozgás jellemzi futásblokkolásnál. Passzblokkolásnál nem játszik eléggé alacsonyan, túl könnyen engedi át az ellenfél rusherjét a backfieldre, ha az a felsőtestét támadja. Két negyeden át igencsak küszködött Will Sutton ellen a Senior Bowlon, pedig Suttont az edzések során több OL is legyőzte. Annak ellenére, hogy robbanékony az első lépése, lábon verhetőnek számít, egy kellően alacsonyan játszó védő képes betolni. Alapvető dolgokra, technikákra nem figyel oda. Késleltetett nyomás felismerésében gyenge, leragad egy dolognál, gyakran csőlátással játszik. Nem fordulékony a csípője, nem jellemző rá a rugalmasság és a hajlékonyság. Kevés olyan dolog jellemzi, ami egy magas szintű NFL-sémába illik. Dolgoznia kell a megfelelő befolyáson, valamint azon, hogy hova teszi a kezeit. Túl sok időt tölt a földön, a funkcionális egyensúlya nem jó. A hatalmas, nyurga alkata ellenére, nem tűnik szignifikánsnak a fesztávolsága. Ha elkapta a védőt hajlamos leállni a lábmunkával, nyílt területen túl gyakran kerül patthelyzetbe.

Megjegyzések

Hobbija a vadászat, a horgászás, a kempingezés és a golfozás. Mezőgazdasági- és élettudományok szakon, kommunikáció szakirányon diplomázott. Már középiskolában együtt játszott a későbbi egyetemi csapattársával, Nick Toonnal, aki jelenleg a New Orleans Saints elkapója. 3-csillagos recruitként iratkozott be a Wisconsinra, 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben 13 meccsen játszott, 2 meccsen kezdett fullbackként, de már a támadófalban is feltűnt. 2011-ben 14 meccsen játszott, 4-szer volt kezdő, LG-t és C-t játszott ebben a szezonban, Academic All-Big Ten válogatott lett. 2012-ben már mind a 14 meccsen kezdő, 11-szer mint LG, 3-szor mint LT, ebben a szezonban is Academic All-Big Ten, az edzők All-Big Ten második csapatba szavazták. 2013-ban mind a 13 meccsen LG-ként kezdő, az AP-nél All-America harmadik csapatos, az edzőknél All-Big Ten első válogatott. A Badgers történetének 4 legtöbb támadóyardot hozó szezonja arra az időszakra esik, mikor Groy játszott. Számos pozícióban megfordult, az atletikus tulajdonságai kipróbáltak, ez szinte minden esetben okoz valamilyen mértékű szereplést az NFL-ben. Gyors lába van, az oldalirányú agilitása és az egyensúlya pedig fejleszthetőnek tűnik. Számos rossz szokást vett fel karrierje során, a motorja nem megfelelő, időnként megbízhatatlannak tűnik, még úgy is, hogy a hatalmas Wisconsin támadófal részeként néz szembe egy egyszerű egyetemi csapattal. Azonnali impactként aligha számolnak vele az NFL-megfigyelők, ugyanakkor szinte biztos, hogy draftolják, hiszen megfelelő edzésmódszerekkel egy év után akár kezdőjátékossá is fejlődhet.

www.youtube.com/watch?v=NjeV19xrb4I

Russell Bodine 6. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
32 (1992-06-30)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Erős, agresszív belső támadófalember, akiben benne van a kellő gonoszság, kemény és harcias a mentalitása, az edzők ezt szeretik látni. Kitűnően fejezi be a blokkokat, mindig forgatja a fejét, hogy találjon valakit, akit meg lehet blokkolni. Futásnál technikailag alapvetően stabil, megfelelően érti a posztjához szükséges helyezkedést és szögeket. Széles testét hatékonyan használja sealnél és a védőnek körbekerülni is nehéz őt. Képes lesüllyeszteni a csípőjét és keresztülgyalogolni a védőn, ezt ugyanakkor kicsit konzisztensebben kellene csinálnia. Jó pad levellel és természetes befolyással játszik a támadási ponton. Jó a kezdőgyorsulása, így képes oldalirányban is dolgozni és reach blockot végrehajtani. Mozgásban blokkolásnál tapasztalt, képes mélységben is dolgozni és eltakarítani az útból a linebackert, gyakran használták lead blockernek nyílt területen és screeneknél egyaránt. Okos és intelligens, tudatosan veszi fel a stuntokat és az egyéb belső játékokat passzblokkolásnál. Stabil és erős alapokon állva horgonyoz le és meg is tartja a pozícióját a belső rusherekkel szemben. Nagyon jó helyekre pakolja a kezeit, felhúzva tartja őket, majd valóssággal kilövi a védő testére a támadási ponton. Kis területen oldalirányban is képes letükrözni rusherek mozgását.

Gyengeségek

Rövidek a karjai, több blokkja is amiatt esik szét, mert egyszerűen nincs meg a karhossza ahhoz, hogy képes legyen kizárni a védőt a játékból. Néha a kontaktusnál lehajtja a fejét, a súlypontja túlságosan előre kerül és elesik. Phone booth játékos és átlagos atléta, nem az akit konzisztensen arra kérnék, hogy nyílt területen dolgozzon vagy próbáljon meg mozgó célpontot megblokkolni nyílt területen a profik között.

Megjegyzések

Az édesapja Brian a Fork Unionon tanár, számos későbbi profi játékos a középiskola után mielőtt egyetemre menne erre a katonai akadémiára iratkozik be, ő is idejárt, csapattársa volt Morgan Moses és Carlos Hyde. Középiskolában sophomore és junior évében centert, senior évében offensive guardot és defensive tackle-t játszott. 3-csillagos recruitként íratkozott be a North Carolinára, első évében redshirtöt kapott, 2011-ben 9 meccsen játszott, kettőn kezdőcenter volt. 2012-ben már mind a 12 meccsen kezdőcenter, mindkét oldalán jelenlegi NFL Guard, Travis Bond és Jonathan Cooper játszott. 2013-ban C-ként és LG-ként is feltűnt, mind a 12 meccsen játszott, említésre méltó volt az All-ACC válogatottnál. A combine-on 42-szer nyomta ki fekve a 225 fontos (102 kg) súlyt, amivel ebben a classban ő volt a legjobb. Russell Bodine egy keményen dolgozó támadófalember, aki a legtöbbet hozza ki a fizikai képességeiből. Erős játékos, aki olyan tűzzel és kitartással játszik, amit a leendő edzői imádni fognak. Bodine-nak van tapasztalata és produkciója is erős egyetemi ellenfelek ellen, amit szintén keresnek. Megvannak az eszközei ahhoz, hogy egy szilárd, használható kezdő OL legyen, leginkább centernek illik, itt lehet leginkább elfedni a karhosszának a hiányát, ugyanakkor a guardbéli tapasztalata kellemes sokoldalúságot kínál. Legrosszabb esetben egy értékes cserejátékos lesz belőle, aki centerként és guardként is használható, de összességében ennél magasabb potenciál lakozik benne.

www.youtube.com/watch?v=uTUnX-W1H5I

Brandon Linder 6-7. kör

Egyetem
Miami
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
311 lb (141 kg)

Erősségek

Három év kezdőtapasztalat. Masszív prospect, akinek a méretei és izomzata bármilyen szemszögből nézve lenyűgöző. Karjainak hossza lehetőve teszi, hogy távol tartsa magától a védőt. Jobb oldali tackleként és jumbo package-ekben 6. falemberként is van tapasztalata. Jól horgonyoz le és emellé kihasználja az erejét, így passzblokkolásnál valóságos kőfalként működik. Méreteihez képest mozgékony, nem igazán sémafüggő falember. Húzásoknál kicsit merev, ennek ellenére sűrűn kérték tőle és ki is képes érni a linebackerekhez. Futásblokkolásnál nem domináns, viszont elég sok technikát ismer. Tackle-ként drive blockban sikeresebb, az atletikussága adekvátnak számít a fal szélén is. Tartós játékos, ami a támadófalban felértékelődik, hiszen náluk nagyon fontos az összhang.

Gyengeségek

Hajlamos az overextendre, ennek következtében futójátéknál előfordul, hogy inkább a derekát mintsem a térdét hajlítaná. Ha fel kell érni a második szintre blokkolni, előfordul, hogy útközben elesik. Nincs meg benne a gyilkos ösztön, gyakran megelégszik a seallel a pancake helyett. A passzblokkban alapvetően stabil, azonban érzékeny a gyors rush move-okra, robbanékonysággal be lehet csapni. Időnként előfordul, hogy ha ő kapja az első ütést, akkor utána nem képes visszanyerni a megfelelő pozíciót.

Megjegyzések

2-szeres bajnok középiskolásként, olyan csapattársai voltak mint Giovani Bernard (Bengals RB), Leonard Hankerson (Redskins WR), Major Wright (Buccaneers S), James White (Wisconsin RB), Lamarcus Joyner (Florida State CB), Marcus Roberson (Florida CB), Dezmen Southward (Wisconsin S), Bobby Hart (Florida State OT), Jake Rudock (Iowa QB), Rashad Greene (Florida State WR), Cody Riggs (Florida S), Joey Bosa (Ohio State DE), Justin DuVernois (Illinois P), Michael Palardy (Tennessee K/P), John O'Korn (Houston QB) vagy Keion Payne (Troy CB). 4-csillagos recruitként íratkozott be a U-ra, true freshman évében 6. falemberként ötször kezdett, 2011-ben minden meccsen kezdő RG, 2012-ben szintén, Phil Steele ekkor All-ACC harmadik csapatba választotta. Végzősként 10 meccsen RG-ként, 3 meccsen RT-ként kezdett, az edzők, az ACSMA és az Athlon Sports All-ACC második csapatába került. Nagyobb méretű guard prospect, Linder képes a masszív felépítését az előnyére fordítani, hosszú karjait jól használja passzblokkolásnál. Mégha nem is mindig tűnik szépnek a mozgása, Linder képes hátékonyan húzni screeneknél és futójátékoknál egyaránt, megfelelően sikeres a második szinten, a linebackerek ellen is. Előfordul, hogy csak megáll a védő előtt ahelyett, hogy a földbe döngölné, de általában elvégzi a dolgát, ugyanakkor a méreteihez mérten nem domináns. Freshman évében extra falemberként, végzős évében néhány meccs erejéig tackleként szerzett tapasztalatot, így egy érdekes swing csereembernek számít, akiben kezdőpotenciál is van. Egy a 49ershez hasonló csapatban lehetne elképzelni, ahol gyakran alkalmaznak ötnél több támadófalembert egyszerre a pályán.

www.youtube.com/watch?v=2aRTjLbu2pg