Prospect ismertetők


Greg Robinson 1. kör

Greg Robinson
Egyetem
Auburn
Életkor
31 (1992-10-21)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
332 lb (151 kg)

Erősségek

Masszív left tackle, akinek a mérete is már NFL szintű. Nem áll le a lába, ha egyszer fogást talál az emberén, akármeddig eltolja. Erős fogása miatt végig tudja vinni a blokkolást a teljes játék alatt, egészen a sípszóig játszik. Mérete ellenére van annyira atletikus, hogy a második vonalban is takarítsa az utat. Erőteljes kezdő lökéssel bír, így azonnal földre tudja küldeni a védőt, vagy ki tudja billenteni az egyensúlyából. Agresszív játékos, aki kihasználja az alkalmat, hogy palacsintával fejezze be az akciót. Nagyon sikeres mikor alul kell blokkolni, és a defensive tackle-öket kell elkaszálni. Rendszeresen megoldja, hogy az edge rushernek befelé kelljen húzódnia, onnantól pedig kevésbé veszélyes. Gond nélkül lehorgonyoz az erős emberek előtt, a bull rush is kevés ellene. Hatékonyan manőverezik a futásnál, és a védők külső vállát támadja. Annyira erős, hogy képes teljesen elvenni a kedvét az ellenfélnek a párharctól. Nem volt vele eddig kondícionális vagy egészségi probléma. Elit védőkkel szemben edződött. 

Gyengeségek

A combine mérésre várni kell, de a karja hossza és a magassága nem biztos, hogy LT szintű. Karrierje ezen pontján messze nem olyan jó pass protector, mint amilyen futás blokkoló. Az Auburn sémájában nem nagyon kérték arra, hogy lekövesse az edge rusher mozgását. A blokkok fenntartásakor túl sokszor hagyja, hogy oldalra csússzon a keze. A mozgó célpontot nem tudja kellő erővel eltalálni.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Tigers-ben. All-SEC első csapatos 2013-ban. Annak idején még a 2. legjobb guard recruitként toborozták. 17 évesen kezdett a támadófalban játszani, előtte védő volt. Az NFL draft tanácsadó bizottsága első körös besorolása miatt jelentkezett 2. szezonja után profinak. Édesapja elhunyt, így a család rossz anyagi helyzete is közrejátszott. Nem sok kivetnivalót találunk a játékában, és valóban elit játékos ha futni kell, de a mai NFL-ben a vak oldali tackle feladatköre nem olyan, ami egyezik Robinson erősségeivel. Emiatt nem feltétlen marad majd LT, és akár guard szerepkörbe is betehetik. Csak a szezon végén kezdtek felfigyelni rá a draftguruk is, de ha jól sikerül neki a combine, akkor az első kiválasztott Tackle is lehet belőle.

 www.youtube.com/watch?v=VEdaWFTx-Vg

Jake Matthews 1. kör

Jake Matthews
Egyetem
Texas A&M
Életkor
32 (1992-02-11)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
308 lb (139 kg)

Erősségek

Technikailag rendkívül képzett játékos, főként ennek köszönhetően kimagaslóan konzisztens teljesítményre képes. Kiváló lábmunkája révén kickslide mozgása nagyon rendezett. Jól horgonyoz le, a legtöbb power rushert könnyűszerrel megállítja. Nagyon erős a szorítása, nem hagyja kiszabadulni a védőket a blokkból. Nem vét mentális hibákat, mindig tudja, kit kell blokkolnia. Futásblokkolásnál is rendkívül megbízható, a második szintre fellépve is jól blokkol, de akkor a legdominánsabb, ha nyers erejét kamatoztatva kell elnyomnia a védőt. Atletikusságát kihasználva screeneknél is hatékonyan végzi feladatát. Mindkét tackle pozícióban szerepelt egyetemi pályafutása során, és közel négy teljes év kezdő tapasztalatával bír.

Gyengeségek

Fizikális paramétereit és atletikusságát sem érheti komolyabb kritika, ugyanakkor nem is képviselnek ezen adottságai igazi elit szintet. Nem mindig érződik játékában a gyilkos ösztön, legtöbbször technikai képzettségére alapoz. Futójátéknál néha előfordul, hogy a gyorsabb védőket nem tudja megfelelően megblokkolni. A vakoldalon csak végzős idényében szerepelt.

Megjegyzések

A Texas A&M-en töltött első évében Freshman All-Big 12 csapatba választották, miután - sérülés következtében - a szezon utolsó hét meccsén kezdőként lépett pályára jobb oldali tackle poszton. 2011-ben már az idény elejétől kezdve alapembere volt annak a támadófalnak, amely 13 mérkőzés alatt mindössze 9 sacket engedett. Egy évvel később All-SEC első csapatba szavazták, tavaly pedig, miután átkerült Johnny Manziel vakoldalára, már nem csak a főcsoport álomcsapatának volt tagja, hanem first-team All-American elismerésben is részesült, valamint bekerült az Outland Trophy döntősei közé. Kiváló vérvonallal rendelkezik: édesapja, Bruce Matthews 19 évet húzott le a Houston Oilers, illetve a Tennessee Titans csapatában, 10-szeres All-Pro választott és 14-szeres Pro Bowler, tagja a Pro Football Hall of Fame-nek. Emellett Jake bátyja, Kevin 2008-ban és 2009-ben a Texas A&M kezdő centere volt, jelenleg pedig öccse, Mike tölti be ezt a szerepkört az Aggiesnél, továbbá unokatestvére egy bizonyos Clay Matthews. Középiskolában csapattársa volt a Raiders tavalyi első körös választottja, D.J. Hayden. Matthews ugyan egyetemistaként Luke Joeckel jelenléte miatt csak egy évet játszott bal oldali tackle-ként, mindazonáltal ekkor nyújtotta legjobb produkcióját, és sokak szerint még korábbi csapattársánál is nagyobb tehetség. Matthews az egyik, ha nem a legjobb OT prospect az idei drafton, és még az is elképzelhető, hogy az ő kiválasztására sem kell tovább várni, mint a tavaly 1/2-esként elkelő Joeckelére.

Taylor Lewan 1. kör

Taylor Lewan
Egyetem
Michigan
Életkor
32 (1991-07-21)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
308 lb (139 kg)

Erősségek

Hosszú karjai vannak, messzire el tudja tartani a védőt pass protection során. Elképesztő munkát végezt screen játékoknál mint üres területre bemozgó blokkoló. Gond nélkül tud változtatni a helyzetén, ha látja, hogy a snap alatt belülre mozog az ellenfél. Kellően atletikus, gyorsan indul meg a vonalról, ezt ki lehet használni rövid passzoknál. Ügyel az egyensúlyára, mindig a belső lábára helyezi a tömegét. Ki tudja használni hosszú karjait, és kimozdítja a védőket eredeti útvonalukból. Jó döntéshozó a második vonalban, a mozgó célpontokat is szépen felveszi. Magassága ellenére szépen veszi fel a pass protection alapállást. Tudja hogyan kell használni a kezeit. Képes javítani a play közben azután, hogy a szélen megverik. Van rutinja mindkét szélen. Erősen fogja az ellenfelét, nem szoktak kijönni a szorításából.

Gyengeségek

Merev csípővel blokkol, ami limitálja az erejét. Atletikussága ellenére is hibázgat el blokkokat a második vonalban, ugyanis rossz szögeket választ. Túl közel engedi magához a DE-ket, az agresszívebbek pedig ezt ki tudják használni. Magas súlypontja gondot okozhat egy-egy edge rusher ellen. Jó atléta, de a lába lassú, főleg az első két lépése pass protection alatt. Nem mindig találja meg a jó szöget, hogy hol lenne érdemes átmenni a védőn futójátéknál. Jellembéli problémák a pályán és azon kívül is felmerültek vele kapcsolatban. Az utolsó két szezonjában 14 zászlót dobtak rá.

Megjegyzések

All-American 1. csapatos választott 2012-ben. All Big-Ten első csapatos 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. A BigTen legjobb támadófal játékosának választották junior és senior szezonja után. Ha jelentkezett volna a 2013-as draftra, minden bizonnyal elviszik az első körben. Édesapja, Dave a Minnesota egyetem támadófalában focizott. Taylor a gimnázium utolsó évéig DE poszton szerepelt. Michiganben 49 meccset játszott LT poszton, 47-et kezdőként. Egy Ohio State drukker megvádolta, hogy a meccsük előtt egy étteremben Lewan megütötte, a rendőrség ki is kérdezte az esetről, de nem emeltek vádat. Hiába tért vissza senior évére az egyetemre, nem tudta javítani a draftértékét, és bár 2 év alatt csak 4 sacket engedélyezett, végzősként nagyobb nyomást generáltak ellene, mint juniorként. Mérete és csapata miatt gyakran emlegetik vele párhuzamban Jake Longot, de inkább tűnik egyelőre a „szegény ember Longjának“, ugyanakkor képességei adottak hozzá, hogy franchise LT legyen az NFL szinten, de ehhez még sok munkát el kell végeznie és vissza kell venni a túlzott agresszivitásából is.

Zack Martin 1. kör

Zack Martin
Egyetem
Notre Dame
Életkor
33 (1990-11-20)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
308 lb (139 kg)

Erősségek

Agresszív futásblokkoló, akkor is hatékony, ha kis helyen játszik. Nagyszerű lábmunkájával követni tudja a védő mozgását, el tud tolódni és visszaváltani ha kell. Le tud horgonyozni az ellenfele előtt, egy centit se enged könnyen. Mozgékonyságával és erejével minden pass rush fajtára tud válaszolni. A blitz felvétele is megy neki. Erőszakosan használja a kezét, gyorsan indul a snap után és támadja a védelmet. Puszta erejével el tudja mozdítani az útjába kerülő védőt. Ideális a testhelyzete, kiegyensúlyozott. Óriási rutint gyűjtött össze, komoly csapatokkal szemben. Nagyon szívós, semmilyen sérüléssel se kellett bajlódnia. A Senior Bowlon guard és tackle poszton is bizonyított.

Gyengeségek

Rövidebb a karja (32“), mint az ideális LT méret. Az igazán gyors edge rusherek meg tudják kerülni. Lehet, hogy posztváltás előtt áll. Nem sok fejlődési potenciál van benne. 

Megjegyzések

Beceneve The Butcher, vagyis a hentes. Édesapja, Keith Martin a Kentucky DT-je volt, 1982-ben bekerült a SEC tanulmányi válogatottjába. Öccse, Nick jövőre lesz végzős az ND támadófalában. Négy évig volt kezdő LT az íreknél, iskolarekordot jelentő 52 meccset számlálva. Utolsó két évében 25 sacket engedélyeztek összesen. A 2013-as Pinstripe Bowl MVP-je lett, ami ezen a poszton nem akármi. A Senior Bowl egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Már 2013. májusában lediplomázott vállalkozás managementből, de nem jelentkezett a draftra. Martin visszafogott atletikussága és mérete alapján nem számít top prospectnek, ugyanakkor annyira megbízhatóan teljesített egész karrierje alatt, hogy ezzel együtt is tuti 1. körösnek tekinthető. A kérdés, hogy leendő csapata milyen poszton szeretné játszatni, hiszen guard rutinja nincs, LT-ként pedig kockázatos az NFL pass rusherek ellen beállítani. Ha jól sikerül az átállás, akkor egy biztos pontot nyer vele hosszú távon a vezetőedző, hiszen mentalitása és pályán és azon kívül is profinak számít.

Joel Bitonio 1-2. kör

Joel Bitonio
Egyetem
Nevada
Életkor
32 (1991-10-11)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Megbízható és szívós falember, aki elvégzi a rá bízott feladatot és nem okoz csalódást. Futásnál nagy lendülettel megy előre és igyekszik nagy erőt belevinni a blokkba, hogy helyet csináljon. Elegendő alsótesti ereje van, hogy hátratolja a védőt, a kezét pedig belül tartja, hogy el tudja vonszolni a labda közeléből. Kis területen dolgozik a legjobban, csak megfogja a szemben lévő embert és félreteszi az útból. Jól helyezkedik, nem engedi a védőnek, hogy pozíciós előnyt alakítson ki. Gyorsan felveszi a pozícióját pass protection során. Egyensúlyérzéke megfelelő, technikailag sincs rá panasz. Jól mozog oldalirányba. Le tud horgonyozni, az erősebb pass rusherek se mennek át rajta egyhamar. Elég mélyen játszik, el tudja cutolni a védők lábait hamar. Munkamorálja, vezetői képességei, pályán és azon kívüli intelligenciája, és jelleme népszerű prospectté tehetik.

Gyengeségek

Nem játszik be elég nagy területet hozzá, hogy a profik közt is LT-ként tekinthessünk rá, alacsonyabb is, mint az ideális. A sebesség ellen meg szokott szenvedni, és a szélen meg lehet kerülni, emiatt is van a fal belsejében több keresnivalója. Túl könnyen rángatják el miközben fogja a védőt. Többször rángatja a védőt mikor lökni is lehetne. Fel szokta adni a belső útvonalat, hogy jobban tudjon ügyelni a szélre. Előfordul, hogy túlságosan kihúzza magát, rossz testhelyzetben pedig elrontja a blokkot. Nem feltétlen fejezi be a blokkolást, nehezére esik egész playen keresztül feltartóztatni a védőt. Mobilitását nem tesztelték, mozgó célpont ellen nem valószínű, hogy remekelne. Nevezhetjük G/T tweenernek.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Wolfpackben LT poszton. Édesapja, Mike Bitonio MMA bunyós volt, 2010-ben húnyt el szívrohamban. A futballszezon után, egy kosármeccsét nézve ajánlott neki ösztöndíjat Chris Ault Nevadába. 2011-ben az 5., 2012-ben a 8. leghatékonyabb offense volt a Nevada, Bitonio volt a legnagyobb név a támadófalban. Végzősként bekerült az all-Mountain West 1. csapatba. Eléggé gálázott a combine-on, top teljesítményt nyújtott 40 yardon, magasugrásban, távolugrásban, 3-cone drillben és 20 yard shuttle-ben is, egyedül a súlyemelésben nem volt kiemelkedő. Néhány csapat a combine óta nem csak guard, hanem center feladatokat is gyakoroltatott vele. Alulméretezett egyetemista Tackle, akinek időbe telhet mire felveszi a ritmust a fal közepén, de odaadása alapján mindent meg fog tenni, hogy elboldoguljon az NFL-ben. Ezzel együtt nem érdemes túl korán kiválasztani, mert azonnali segítséget nem fog tudni nyújtani a csapatának, egy rendszeres playoff-gárda ugyanakkor jól járhat vele.

Morgan Moses 1-2. kör

Egyetem
Virginia
Életkor
10 (2014-04-07)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Egyértelmű méretbeli fölénnyel bíró játékos, pont ilyeneket keresnek a megfigyelők. Meglepően hatékony mozgás közben, nem erre számítanánk ha ránézünk. Átlag feletti agilitása oldalirányba illetve hosszú karjai miatt nincs akadálya, hogy továbbra is ezen a poszton szerepeljen. Szívesen fejezi be agresszíven a blokkjait, ha van rá lehetősége. Tud váltani, ha befelé tart a pass rusher. Ereje azonnal észrevehető a játék minden elemében. A zone-blocking csapatoknak is megakadhat rajta a szemük. Mindkét szélen bevetették. Az egyik legrutinosabb támadófalember a korcsoportban. Még mindig van benne fejlődési potenciál.

Gyengeségek

Nagyon merev az alsó teste. Nem tud elég mélyre hajolni, így csak limitáltan tudja használni az erejét. Üres területen nehezen találja fel magát. Hajlamos túlságosan is kívülre helyezkedni. Túl sok védő jön ki a kezei közül. Túl könnyen elveszti az egyensúlyát. Mérete alapján masszívabb munkát is végezhetne a bull rush ellen. Lehet, hogy kizárólag a jobb oldalon számolhatnak vele. Nem tudott a játékán jelentős javulást bemutatni, hiába alapember már nagyon rég óta.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Cavaliers-ben, eredetileg RT poszton, végzősként került át a vak oldalra. Tanulmányilag nem állt készen az NCAA-re, ezért egy évet a Fork Union katonai akadémián töltött, hogy összeszedje magát. All-ACC 2. csapatos választott 2013-ban. Mindössze 2 sacket engedélyezett 506 passzkísérlet alatt. A Virginia Offensive Tackle képzését már senkinek se kell bemutatni, D´Brickashaw Ferguson, Branden Albert, Eugene Monroe és Austin Pásztor után tavaly Oday Aboushi került a ligába, idén pedig Moses követi őket. Moses nem az a játékos, aki tanítanivalóan dolgozik, de mindig elvégzi a feladatát, és a Senior Bowlon is jól szerepelt. Nem lesz belőle egy világmegváltó igazolás, de viszonylag olcsón be lehet rá ruházni, és lehet, hogy megtalálja benne a csapata az egyik kezdőjátékosát. Rosszabb esetben pedig egy rutinos csereemberrel gazdagodnak, a draft 3. napján az se rossz biznisz.

Cyrus Kouandjio 2. kör

Cyrus Kouandjio
Egyetem
Alabama
Életkor
30 (1993-07-21)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
320 lb (145 kg)

Erősségek

Egészen kiváló fizikális adottságokkal rendelkezik, ráadásul méreteihez képest meglepően atletikus is. Rendkívül agresszív játékstílus jellemzi, megvan benne a gyilkos ösztön. A snap után gyorsan indul és kellően agilisan mozog. Passzblokkolásnál jól tükrözi a védők mozgását, a leggyorsabb pass rushereket is le tudja követni. Erejének köszönhetően a power rusherek többségével könnyűszerrel elbánik. Ha fogást talál ellenfelén, akkor nagyon nehéz szabadulni a szorításából, ilyenkor rendszerint végigviszi blokkjait. Első ütése nagyon erős, mellyel folyamatosan ki tudja mozdítani a védőket egyensúlyi helyzetükből. Pass protectionben nagyon türelmes, míg futásblokkolásnál elképesztő robbanékonysággal indul meg. Fürgeségét és mobilitását olykor azzal is kamatoztathatta, hogy left tackle pozícióból indulva húzott és blokkolt a running backek előtt.

Gyengeségek

Technikája még fejlesztésre szorul, főként passzblokkolásnál. Kickslide közben meglehetősen darabos a mozgása, a széles útvonalat választó pass rusherek feltűnően sokszor verik meg, valamint az őt befelé támadó passzsiettetőkkel szemben is gyakran bizonyul sebezhetőnek nem megfelelő technikája miatt. Nagyszerű futásblokkoló, de nem egy klasszikus mauler, illetve a blokkok fenntartása terén is konzisztensebbnek kell lennie. Szenvedett már súlyos sérülést, 2011-ben ACL-szakadás miatt ért véget számára idő előtt a szezon.

Megjegyzések

A kameruni születésű játékos Marylandben járt középiskolába. Elit OT prospectként gyakorlatilag minden nagyobb egyetem megpróbálta magához csábítani, több mint 60 ösztöndíj-ajánlatot kapott. A 2011-es National Signing Day-en az ESPNU-n élő adásban jelentette be, hogy az Auburnre fog járni, három nappal később azonban közölte, hogy végül az Alabama mellett döntött. True freshman idényében nyolc mérkőzésen lépett pályára csereként, mígnem a Tennessee elleni találkozón súlyos térdsérülést szenvedett, így a szezon hátralévő részében már nem állhatott csapata rendelkezésére. A 2012-es bajnoki menetelésből már alapemberként vette ki a részét, mind a 14 meccsen ő volt a Crimson Tide kezdő bal oldali tackle-je. Tehetségéről már ekkor is sokat elárult az a tény, hogy az előző évi Outland Trophy győztes, az Alabama színeiben kezdőként három nemzeti bajnoki címet nyerő Barrett Jones miatta került át center pozícióba. Cyrus az előző szezonban testvére, Arie mellett játszhatott, aki jelenleg is a Tide kezdő bal oldali guardja. Tavalyi teljesítményét első csapatos All-SEC és konszenzusos first-team All-American elismeréssel díjazták, ezt követően jelentkezett a draftra. Kouandjióban minden megvan, ami ahhoz kell, hogy valaki franchise LT-vé váljon, és a felmérőktől, illetve a komplett draft előtti procedúra alakulásától függően akár még a játékosbörze elsőként kiválasztott offensive tackle-je is lehet az egykori alabamai támadófal-ember.

Ja'Wuan James 2. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
31 (1992-06-03)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
312 lb (141 kg)

Erősségek

Fizikálisan impresszív futásblokkoló, aki felfalja az elé kerülő kisebb védőket. Kis területen nagyon hasznos. Ha ráteszi a kezét a védőre, a play végéig rajta is tartja. Igazi maulerként félre tudja állítani a védőt a labda útjából, ha megtalálta rajta a fogást. Ha el tudja fordítani a védő vállát, akár 1-2 palacsintát is kioszthat. A második vonalba nagy lendülettel érkezik, így könnyen ki tudja vonni a játékból a vele találkozó linebackert. Megbízható pass protector az RT-k között, és elég türelmes is. Megfelelő az egyensúlyérzéke. Erős alsóteste miatt a bull rush sem zavarja meg. Nehéz megkerülni. Okos, jó ösztönei vannak és rutinosan játszik, látszik rajta a 4 év tapasztalat. Szívós, egy meccset se hagyott ki. Nagyszerű jellem, akit kedveltek és tiszteltek a társai és edzői.

Gyengeségek

Nyers a lábmunkája. Rövidebb a karja, mint azt a poszton elvárják. Kézhasználatát feltétlen javítani kell pass protectionnél, nem mindig tudja hová nyúljon. Túl gyakran fogja meg a védőt és kezd el vele mozogni, ezzel lehetőséget biztosít, hogy a védő a belső oldalára kerüljön - jobban kihasználhatná ha hosszabb a karja mint az ellenfélnek. Közepes méretű területet tud bejátszani. Üres területen eléggé elveszettnek tűnik. Hiányzik belőle a gyilkos ösztön, odatehetné magát keményebben. 

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Vols-ban, mint RT. A 8. legjobb OT prospectként írt alá Tennessee-be a Rivals rangsora alapján. 2009 és 2013 között lejátszott zsinórban 49 meccses pályára lépése rekord, Jeff Smith 48-as eredményét döntötte meg a Volunteers színeiben, és csak Dallas Thomas áll előtte ötvennel. Végzősként all-SEC 2. csapatos választott és Senior Bowl-meghívott. Mivel lényegében csak jobb oldalon bevethető, így visszafogott érdeklődés lesz iránta a draft első felében, de eddigi posztján az NFL-ben is elboldogulhat. Soha nem lesz belőle csapata legjobb OLineman-je, de szürke eminenciásként akár valamelyik kezdőcsapatban is megragadhat.

Antonio Richardson 3. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
32 (1992-02-24)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
336 lb (152 kg)

Erősségek

Hatalmas méret, tömeg és hosszú karokkal van megáldva, plusz jól el van osztva rajta a súly. Futásnál megfogja, és lent tartja ellenfelét amíg kell. Méretéhez képest gyors a lába. A bull rush ellen is meg tudja tartani a pozícióját. Erős felsőtestével a DE játékosok is nehezen veszik fel a versenyt. Okosan a védő vállát támadja, hogy kontrollálni tudja őt. Ha kinyújtja a karját, nehéz rajta átjutni. Erőteljes első lökéssel indít, azonnal ki tudja billenteni az ellenfelet. A legjobb csapatok ellen edződött, felelős pozícióban.

Gyengeségek

Az atletikus DE-k ellen olyan mintha korcsolyázna. Megvárja míg odamegy hozzá a védő, ő nem megy elébük. Passzjátéknál nehezen hajlítja a térdét és kicsit statikus. A második vonalban a backside blokkoknál rendre rossz szöget választ. Nehezen változtat helyzetet mikor inside rush-sal kerül szembe. Nem tükrözi megfelelően az ellenfél mozgását. Hatékonyabban is kihasználhatná a testi adottságait, üres területen néha elveszik.

Megjegyzések

Beceneve Tiny, vagyis sovány. Két évig volt a Volunteers LT-je. Annak ellenére volt 4 csillagos recruit, hogy tanulmányi okok miatt végzősként egyáltalán nem focizott. Szerepelt az u19-es amerikai válogatottban a világválogatott elleni meccsen 2011-ben, többek közt Cyrus Kouandjio, Timmy Jernigan vagy Jarvis Landry társaként. Sophomore és Junior szezonjában minden meccsen kezdett és egyaránt all-SEC 2. csapatos jelölésben részesült. 2012-ben volt egy híres kihagyása, ami után JaDeveon Clowney meccsnyerő fumble-t okozott. 2013-ban 2261 futott yarddal zárt a Vols, tíz éve nem szerepeltek ennyire jól. Nagyon komoly támadófal állt össze Tennessee-ben; Richardsonon kívül Ja´Wuan James (OT), Zach Fulton (G) és James Stone (C) is esélyes, hogy draftolásra kerül. Tavaly még Dallas Thomas is náluk szerepelt, akit a 3/77-es választási joggal vitt el a Dolphins - őt váltotta az LT helyén Tiny. A profik között úgy tűnik, hogy csak jobb oldalon lesz bevethető, ami limitálja az érdeklődést iránta a drafton is. Visszafogott atletikussága miatt várhatóan nem lesz olyan parádés NFL játékos, mint egyetemen, sőt a kezdőcsapatért is nagyon meg kell majd küzdenie. Egy újabb James Carpenter?

Cameron Fleming 3. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
31 (1992-09-03)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
323 lb (147 kg)

Erősségek

Nagy test. Erős kezek. Tud down blokkolni és mozgást generálni a futójátéknál. Kellően agilis a kick stepje, utána képes a rushert oldalra lökni. Kellően éber és jól reagál combo blocknál, stunttal nehéz átverni. 3 évig kezdő egy profi stílusú támadósorban. Nagyon intelligens.

Gyengeségek

Csípője vastag és merev. A lábmunkáját fejleszteni kell. Pass protection során hajlamos türelmetlen lenni. Hajlamos inkább a derekát hajlítani. Fürgébb rusherek ellen stresszel. Blokkok fenntartásában átlagos. Nem adja ki a benne rejlő erőt. A második szinten hanyatlik az egyensúlya és a mozgáskoordinációja, így nehezen kapja el a mozgó célpontokat. Nem konzisztensen blokkol a sípszóig, a blokkok befejezésénél lehetne aljasabb.

Megjegyzések

Teljes neve: Cameron Jarrod Fleming. Középsuliban a foci mellett kosarazott is. Az első két HS évét a Harker Heights, a második kettőt a Cypress Creek Gimnáziumban (itt csapattársa volt a Northwestern DT-je Will Hampton) töltötte. 3-csillagos recruitként íratkozott be a Stanfordra, 2010-ben redshirtöt kapott. 2011-ben 11 meccsen kezdett, 2 meccsről hiányzott bokasérülés miatt, a Yahoo! Freshman All-America csapatba választotta, említésre méltó lett az All-Pac-12 válogatottnál is, ebben az évben osztott ki Andrew Luck iskolarekordnak számító 37 TD-passzt. 2012-ben 14 meccsen kezdő RT, említésre méltó az All-Pac-12 csapatnál. 2013-ban szintén 14 meccsen kezdő RT, a Sporting News és Phil Steele All-Pac-12 első csapatba választotta. Fleming egy nagy, zömök testfelépítésű, tapasztalt jobb oldali tackle, aki már megszerezte a diplomáját repülés és űrhajózás szakon és úgy döntött, hogy a senior éve előtt jelentkezik a draftra. Megvan a mérete és az esze ahhoz, hogy megragadjon egy power/slide-protection sémában, de lépéseket kell tennie a funkcionális erejének, a technikájának és az agresszivitásának a fejlesztése felé. Elképzelhető, hogy a támadófal belsejében is kipróbálják.

www.youtube.com/watch?v=L4MfBjCRCM8

Jack Mewhort 3. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
32 (1991-09-30)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
308 lb (139 kg)

Erősségek

Mérete, tömege alapján is NFL szintet képvisel. A meccsen látottak alapján nehezebbnek hinnénk, jól van a súly elosztva rajta. Csodálatos lábmunkával dolgozik a futásnál. Hátra tudja nyomni a védőket, hogy ezzel lyukat generáljon. Passzjátéknál megfelelően használja a kezét, és kifinomult mozgás jellemzi. Felsőtesti ereje is jónak mondható. Jól használja a testét mikor a 2. szintre ér. Az erőre épülő párharcait általában megnyeri, vagy minimum nem marad alul. Magabiztos játékos, bízik a saját képzettségében. Le tud horgonyozni, a bull rush hasztalan szokott lenni ellene. Erős öltözői jelenlét jellemzi, kapitánya volt a Buckeyes-nak. Jelentős rutinja van, és az OL 3 posztján is használták.

Gyengeségek

Súlyelosztásával, kiegyensúlyozottságával szoktak bajok lenni. Alsó teste kissé merev. Zone blockingban a backside blokknál nem szokott remekelni. Atletikussága limitált, helyváltoztató képessége sem a legjobb, és mozgó célpont ellen hibázgatni szokott. A legtöbb OT prospectnél rövidebb a karja. Lehet, hogy a profik között csak RT posztra lesz jó.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Buckeyes-ban. Első öt meccsén LG, a szezon végéig pedig RG poszton játszott 2011-ben. 2012-ben a veretlen Ohio State színeiben all-BigTen 2. csapatos választott LT lett, csapata pedig a legtöbb pontot termelte a konferenciában. 2013-ban ismét BigTen 2. csapatos, Taylor Lewan és Brandon Scherrf mögött. Mike Adams, a Steelers 2. körös pickjének helyét vette át a vak oldali Tackle posztján. A tavalyi drafton addigi csapattársát, Reid Fragelt 1 év OT rutinnal vitte el a Bengals. A 2009-es junior világbajnokságon aranyérmet szerzett. 2012 júniusában őrizetbe vették az immár Packers TE, Jake Stoneburnerrel egyetemben, mivel közterületen vizeltek, utána pedig el akartak menekülni a rendőrök elől. A posztja értékessége miatt nem kizárt, hogy becsúszik a draft 1. körébe is, de függetlenül ettől, mindenképp van benne kezdő potenciál, a kérdés, hogy a fal melyik részében. Ha már annyi Ohio State játékos szóba jött, a 49ers-es Alex Boone-hoz hasonlóan megbízható prospectnek tűnik Mewhort, aki egy olyan csapatban nagyszerűen elboldogul majd, ahol az erő fontosabb mint a sebesség. Valamelyest biztonsági választásnak is mondható a képzettsége végett.

 www.youtube.com/watch?v=XE9Iiar79fQ

Billy Turner 3-4. kör

Egyetem
North Dakota State
Életkor
32 (1991-10-27)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Nagy kezei és hosszú karjai vannak. Gyors a lába. Nagy erővel lök. Igyekszik kontakt közben is járatni a lábát. Elég atletikus, hogy felvegye a pass rusht, ha elég koordinált a mozgása. Ha megragadja az ellenfelet, nem fog elszakadni. Nem jön zavarba ha helycserét lát. Elég energikus személyiség a pályán, egészen a sípszóig küzd. A másodosztály legjobb csapatában volt négy évig kezdő. Értelmes, keményen dolgozó, formálható játékos. NFL vérvonallal bír.

Gyengeségek

Nem elég erőteljes a játéka. Túl magasan, kis alapállással játszik, így kiszámíthatatlan a mozgása. Nem robban bele az ütközésekbe. Lábmunkáját és technikáját át kell alakítani. Túl alacsonyan tartja a kezét. Hajlamos túlságosan kinyújtani a karját, és a csípőjét hajlítani. Közepes egyensúlyérzék, hatékonyabban is használhatná a testét. Néha lecsúszik a blokkról. Húzásnál nehezen veti meg a lábát. A második szintre nem mindig ér fel. Kérdéses, hogy be tud-e akkora területet játszani, hogy LT poszton számoljanak vele a profik között is.

Megjegyzések

Négy évig kezdő a másodosztályban. Édesapját, Maurice Turnert 1983-ban draftolta a Vikings, de minimális szerepet kapott csak visszahordóként. Féltestvérét, Bryan Kehlt 2008-ban draftolta a Giants, négy csapatot is megjárt azóta, legutóbb a Redskins tagja volt. Öccse, Maurice a Northern Iowában játszik. Újonc évétől kezdve alapember volt a Bisonban, ezalatt 3 bajnoki címet nyert az FCS-ben. All-American választott lett a második vonalban 2012-ben és 2013-ban. A North Dakota State nem egy prospect gyár, 2002 óta nem volt olyan ígéretes játékosuk, mint Turner - akkor Lamar Gordont 3/84-es helyen vitte a Rams. Projekt játékos, de jó alapokkal bír, más kérdés, hogy nem volt szüksége eddigi karrierje alatt jelentős előrelépésre a képzettségét illetően. Nyers játéka NFL-szinten már nem fog beleférni, így kérdéses, hogy mikorra éri el azt az állapotot, hogy pályára engedjék az edzői.

 www.youtube.com/watch?v=jm9_gSO8v6c

James Hurst 4-5. kör

Egyetem
North Carolina
Életkor
32 (1991-12-17)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Jó méretek, kiváló magasság, szikár alkat. Összességében jó atléta, mobilis és jól vált irányt. Csipője laza, az alsóteste erős, robbanékony a snap pillanatában. Hajlítja a térdét, ideális magasságban játszik. Jó az egyensúlyérzéke. A kezei rendkívül gyorsak és általában jó helyre teszi őket. Kezei gyorsaságának hála képes megfordítani elvesztettnek tűnő párharcokat is. Lábmunkájának hála a szélső futások jól működnek mögötte. Combo blokkoknál hatékonyan működik együtt az LG-vel, helyesen tartja a vállait akkor is, ha LB-vel néz szembe. A második szinten rendre jó szögeket választ. Türelmes passzblokkoló, jók a beidegződései, vertikális irányban folyamatos a mozgása, jól csinálja a kick stepet. Lábaival ügyesen zárja le az irányt befelé, a spin move-ok és a counter inside move-ok teljesen hatástalanok ellene. Gyors lábainak hála képes letükrözni a védő mozgását, illetve ha egyszer meg is verték képes utána visszaérni a megfelelő pozícióba. Nyílt területen is tudatos, elvágja a gyorsan érkezők védők útját, a statikusabb védőkre pedig valósággal rárobban.

Gyengeségek

A felsőteste nem elég erős, hiányzik róla az izomtömeg, A támadási ponton javulnia kell a játékának, ott mindig csupán a helyezkedésére hagyatkozik, belső futásoknál vannak felesleges lépései. Cut blocknál gyakran elhibázza a védő játék felőli térdét, így a védő nem kerül a földre. Futásblokkolásnál nem elég fizikális, nem fejezi be a blokkjait, hiányzik belőle a domináns falemberekre jellemző aljasság és ez nem igazán fejleszthető, ez ugyanis személyiség kérdése. Passzblokkolás során az ütései nem eléggé erőteljesek és erőszakosak. Az ütések időzítése és az ütések pontossága egyaránt fejlesztendő, időnként a lökés helyett megfogja az ellenfelét, így szabadon hagyja a mellkasát. Passzblokkolás során inkonzisztens, hajlamos lekésni a snap pillanatát, azonban a kiváló lábmunkájának és az atletikusságának hála ezt tudja korrigálni.

Megjegyzések

Édesapja Tim Hurst az Alabama tackle-je volt. A profik között legszívesebben az Indianapolis Colts csapatában játszana. Sokan egy másik ex-UNC-s OT-hez, a jelenleg az Atlanta Falcons alkalmazásában álló Garrett Reynoldshoz hasonlítják. Kedvenc tárgya az Xboxa, szabadidejében legszívesebben Call of Duty-zik, szívesen szerepelne a Lost című sorozatban. Állítása szerint életére a legnagyobb hatással a bátyja Nelson volt, aki szintén a North Carolinán játszott (TE volt), jelenleg a Fox Sports Déli részlegének produkciós gyakornoka. Testnevelés és sporttudományok szakon diplomázott. Komoly sztárjátékos volt középiskolában (2009-ben a USA Todaynél HS All-American volt), mindkét falban játszott, csapattársa volt a Ball State TE-je Zane Fakes, 4-csillagos recruitként íratkozott be a North Carolinára. True freshmanként 12 meccsen kezdő LT, a rivals.comnál, Phil Steele-nél és a Sporting Newsnál Freshman All-American. 2011-ben All-ACC második csapatos, Jonathan Cooperrel együtt 1993 óta ők lettek az első UNC OL-tandem, akik konferenciaválogatottak lettek, hathatós segítségével lett Giovani Bernard 1997 óta az első Tar Heel RB, aki egy szezonban 1000 futott yard fölé jutott. 2012-ben a North Carolina támadósora iskolarekordot döntött total offense, scoring és passing yards kategóriákban, az ACC legkevesebb sackjét engedélyezték, Hurstöt az edzők All-ACC első válogatottba szavazták. Végzős idényében szintén All-ACC első csapatos, a Tar Heels színeiben 49 meccsen kezdett, ezzel holtversenyben iskolarekorder, élete utolsó egyetemi meccsén a Belk Bowlon eltörte a lábát. James Hurst a fizikai adottságai miatt egy nagyon érdekes prospect. Atletikussága, gyors lába és a magassága egyaránt ideálisak egy bal oldali tackle-nek, ezek a tulajdonságai sokat segítenek neki a pozíciója visszanyerésében is, mikor már egyszer megverték. Passzblokkolás közben nagyon otthonosan mozog és emellett fizikálisan hatalmas upside-dal rendelkezik.

Laurent Duvernay-Tardif 4-5. kör

Egyetem
McGill
Életkor
33 (1991-02-11)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
320 lb (145 kg)

Erősségek

Félelmetes küllem, elképesztő felsőtesti erő és hatalmas izmok. Simán le tud horgonyozni pass protectionben. Erőszakosan löki félre a védőket. Nagyon kellemetlen ellenfél, magas hőfokon ég és szereti az ellenfelet a földre kényszeríteni. Vehemens futásblokkoló, kontakt közben is tapos és a sípszóig nem áll le. Fizikálisan és mentálisan is szívós, és sérülten is vállalja a játékot (végzősként elszakadt a vállában egy szalag, de végigjátszotta az idényt egyetlen másodperc kihagyás nélkül). Kiemelkedően intelligens (orvosnak tanul) és a játékintelligenciája is adott. Át tudja emelni a mágnestáblán látottakat a pályára.

Gyengeségek

Nyers a technikája. Túlzott agresszívitásra hajlamos, és ilyenkor pozíción kívül találja magát. Meg kell tanulnia összeszedettebben játszani és jobb szögeket választani. Ha bevágnak középre ellene a pass rusherek, csak közepes sebességgel reagál rá. Közel engedi magához a védőket és nem mozgatja a kezét - az első lökés után lassan folytatja a mozdulatsort (de lehet, hogy ez a sérülésének volt csak betudható). Eddig a kanadai szabályok szerint játszott, ami a falban sem egyezik teljesen az amerikai futball szabályaival, gyorsabban fel kell majd vennie a kontaktot.

Megjegyzések

4 évig kezdő a kanadai egyetemi ligában. A védőfalban kezdte karrierjét, freshman évében csak 253 fontot nyomott! Sophomore idényében tették be LT posztra. A 2014-es CFL Draft legértékesebb prospectjeként tartják számon. Bekerült az all-Canadian csapatba már másodévesen, és azóta is minden évben. Végzősként a JP Metras-díj nyertese, amit Kanada legjobb egyetemista falembere kap. Az elmúlt évben 8 NFL csapat küldött megfigyelőt a meccseire. Részt vett a Shrine Game-n, de az NFL combine-ra nem ment el. A combine gyakorlatait 2013-ban teljesítette és saját honlapján publikálta eredményeit. Nagyon aktív részese a közösségi életnek, felsorolhatatlan számú projektben vett részt. Israel Idonije óta nem nevelt ki a CIS (a helyi NCAA) ilyen értékes prospectet. A méretet és a temperamentumot nem lehet tanítani, szóval biztosan lesz rá igény a draft 3. napján, még akkor is, ha elég sokat kell vele foglalkozni mire pályára lehet ereszteni. Lehetséges, hogy az NFL-ben a fal belesejében számolnak majd vele. Eszünkbe juthat róla a tavalyi draftról Luke Marquardt, aki szintén nagyon alacsony szinten edződött, de remek adottságokkal bírt - őt végül nem draftolták, LDT esetében ez meglepőbb volna.

Seantrel Henderson 5. kör

Egyetem
Miami (FL)
Életkor
32 (1992-01-20)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
332 lb (151 kg)

Erősségek

Óriási mérete ellenére nem látni rajta súlyfelesleget. Tömegéhez képest mozgékonynak számít. A screen játékoknál hasznosan be tudták vetni. Hosszú karjai miatt sokféle pass rusher ellen jó helyzetből indul. Kosaras múltja érződik az atletikusságán. Ha csak RT posztban gondolkodunk sok gondunk nem lehet vele.

Gyengeségek

Lassú a lába. Ha megverik pass protectionben, nem tud javítani. Lehajtott fejjel megy előre futásnál, nem látja mit csinál. Passzjátéknál fordítva, nagyon kihúzza magát. Nem tud egyensúlyi helyzetet felvenni, ezért sokszor kibillentik. Nem használja helyesen a kezeit. Lökdösi a védőt, ahelyett, hogy megragadná és nem engedné sehova. Eltiltásai miatt pár csapat alapból kihúzza a listájáról.

Megjegyzések

Nagyjából három évig kezdett a Hurricanes-ben jobb oldalon, mivel sophomore-ként szinte végig sérült volt. Körberajongott középiskolás játékos volt, aki már juniorként bekerült az év csapatába, végzősként pedig az év támadója lett, amire 28 év alatt falembertől nem volt példa. Rövid ideig Michael Floyd (Cardinals) mellett focizott. Kosarazott is, az azóta NBA-be kerülő Harrison Barnes egyik csapattársaként, valamit súlylökésben és diszkoszvetésben is Minnesota állam legjobbjai között volt. Miután a teljes NCAA körbeudvarolta, a USC-hez írt alá, de a bowl-eltiltás bejelentése után visszavonta a döntését és a Miamihoz szegődött. Egyetlen all-ACC csapatba se fért be. Több alkalommal is eltiltották meccsekről a csapat szabályainak megsértése miatt, illetve cserepadra száműzték. A 2011-es szezon előtt megműtötték a hátát, így csak 2 meccsen tudott kezdeni. 2012 augusztusában Chevrolet Impalájával belement egy hattagú család kocsijába a piros lámpánál, lejárt jogosítvánnyal, két gyereket kórházba kellett vinni, Henderson pedig agyrázkódást szenvedett. Irtózatos fizikai paraméterei magasra tették nála a lécet, többen már a következő Jonathan Ogdent vagy Orlando Pacet látták benne, de egész egyetemi karrierje alatt hiába várták, hogy előjöjjön a benne lévő potenciál. Mentalitása és eredményessége alapján sem NFL-kész, viszont ilyen testtel biztos, hogy korábban ki fogják választani, mint az indokolt lenne. Ha a profi edzők drámai fordulatot hoznak a fejlődésébe, akkor nagy hasznára lehet leendő csapatának, de ugyanekkora eséllyel lehet belőle kerékkötő is.

Michael Schofield 5. kör

Egyetem
Michigan
Életkor
33 (1990-11-15)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
301 lb (137 kg)

Erősségek

Produktív, tartós és megbízható blokkoló, akire konzsztensen lehet számítani, hogy végrehajtja a blokkjait, feladatait. Passzblokkolásnál gyorsan felveszi a pozíciót, jó a technikája; hajlítja a térdét, a háta egy boltívre hasonlít passzblokkolás során. Hatékonyan használja a karjait kinyújtva, így kontrollálja és távol tartja a védőket passznál. Kis területen agilis, így oldalirányban is le tudja tükrözni a belső pass rusherek mozgását. Hajlékony, right tackle-höz képest jó hatótávolsággal, de nem elég ahhoz, hogy kipróbálják a baloldalon. Kifele is képes dolgozni, nem hagyja, hogy a rusher körbefussa. Megvan benne az őserő ahhoz, hogy stabilan álljon a lábán, akkor is ha a védő oldalirányba akar dolgozni ellene vagy le akar válni róla. Ha elkapta a védőt nehéz megszabadulni a kezeitől. Futásnál fizikális blokkoló, akinek sosem áll meg a lába, képes úgy befejezni a blokkjait, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Elég erős ahhoz, hogy hátratolja a védőket a labdától. Jó befolyással játszik, érti hogyan kell kombinálnia az erőt a helyezkedéssel és a szögekkel ahhoz, hogy egyenletesen jó teljesítményt nyújtson. Futásblokkolás közben helyesen tartja a vállát, jó helyre pakolja a kezeit. Gyors lábának hála a snap után azonnal el tud kezdeni dolgozni akár jobbra akár balra. Kellően mobilis és könnyű ahhoz, hogy húzzon és mozgásban blokkoljon. Képes a gyors bucket stepre, így a védő nem nagyon tud utána játékba avatkozni. Megvan az egyensúlya és a mozgáskoordinációja ahhoz, hogy nyílt területen is használják, mozgó célpontokat is el tud távolítani az útból. Cut block tudását is bemutatta már.

Gyengeségek

Miközben blokkolja a védőt lehajtja a fejét, ezt muszáj lesz kijavítani. Folytatnia kell az erősítést az alsótestén, ez a lehorgonyzáshoz elengedhetetlen pass protectionben. Súlypontját konzisztensebben kellene hátul tartania, hajlamos időnként túlságosan előredőlni ahhoz, hogy elérje a védőt. Futásnál drive blockhoz nem elég erőteljes, kitartóbb hozzáállásra lenne szükség.

Megjegyzések

Teljes neve Michael Ross Schofield III. Testnevelés szakon diplomázott. Középiskolás All-American, OT, TE és DT poszton is szerepelt. 4-csillagos recruit volt. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben már minden meccsen pályára lépett hol mint special teamer hol mint csere RT. 2011-ben 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő LG. 2012-ben és '13-ban is mind a 13 meccsen kezdő RT. Michael Schofield egy kiforrott, tapasztalt támadófalember, aki számos komoly egyetemi csatában részt vett. 3 évnyi kezdő tapasztalata van, ugyanakkor az atletikussága egyáltalán nem különleges, viszont a mérete, az ereje és a technikája is megvan ahhoz, hogy minőségi kezdő OL legyen a következő szinten. Leginkább a számára természetes jobb oldali tackle a neki való poszt, de guardként is ki lehet próbálni. Legrosszabb esetben egy sokoldalú swing tackle lehet belőle, de valószínűbb, hogy kezdő minőségben számolhatunk vele, ha lehetőséget kap, hogy versenyezzen a posztjáért.

www.youtube.com/watch?v=W5VrNHseHAM