Prospect ismertetők


Khalil Mack 1. kör

Egyetem
Buffalo
Életkor
33 (1991-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Magassága, méretei adottak a linebacker poszthoz és hosszú karjai vannak. Tömege is megfelel a modern NFL-ben elvártnak. Minden rendszerben bevethető szélső linebackerként. Nagy fordulatszámon pörgő pass rusher, aki minden playben képes nyomást generálni. Nagyon robbanékony, érzi a snapet és gyorsaságával nehéz mit kezdeni. Gyorsan zárkózik, nagy üldöző és finom mozgású. Ravasz, ügyesen húzza be a vállát, hogy elkerülje a blokkolót. Kreatív siettető, aki belül és kívül is jól variálja a mozdulatait. Aktívan használja a kezét miközben ki akar jönni a fogásból. Atletikussága adott hozzá, hogy zónázzon, mégha nem is a legjobb benne. Jól szakad el emberétől, így hatékonyabb futás elleni védő, mint hinnénk. Nagy területet képes bejátszani, vonaltól vonalig üldözi a labdást. Csapattársai tisztelik, igazi kapitány.

Gyengeségek

Lehet, hogy akarnak még majd rá némi izmot tenni, ami a robbanékonyságába kerülhet. Lehorgonyzásban nem erős, inkább kikerülni szokta a blokkolót. Inkább pass rusholni szeret, a szél levédése már nehezebben megy. A védőfalból nehezen indul el. Pass coverage-ben bizonytalan, ha nem tudja mi a teendő, elindul előre. Ritkán találkozott elit csapatokkal, ez megkönnyítette statisztikai remeklését. A mérlegelési adatai még lejjebb húzhatják az értékét.

Megjegyzések

Négy évig kezdett a Bulls-ban. Egyetlen csapat ajánlott neki ösztöndíjat anno All-MAC első csapatos választott 2011-től 2013-ig. Végzősként a MAC év védője díj nyertese és all-American jelölést is kapott. NCAA rekorder kiharcolt fumble-k tekintetében, Terrell Suggs csúcsát javította meg 16-ra. Negatív yardos szerelésekben holtversenyben első 75-tel. A Bulls rekodere továbbá 28.5 sackkes karrierjével. Az iskolából eddig 8 játékost választottak ki az NFL drafton, 3. körös volt a legkorábbi. Khalil Mack ha egy nagyobb csapatban játszik, akkor mára szupersztár lehetett volna, de így is van esélye, hogy a drafton a top10-ben válasszák ki, hogy Eric Fisher után ismét legyen a MAC konferenciának egy nagy neve az eseményen. Mivel elképesztően eredményes pass rusher, és 4-3-ban és 3-4-ben is elképzelhető rush linebackerként (akár az elmúlt két drafton Von Miller és Jarvis Jones), leendő klubja bizonyára egy húzóemberrel lesz gazdagabb. Csak jól kell használni.

Anthony Barr 1. kör

Egyetem
UCLA
Életkor
32 (1992-03-18)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
255 lb (115 kg)

Erősségek

Kiváló pass rusher, az utóbbi két idényben összesen 19.5 sacket szerzett. Jó az első lépése, megvan a sebessége ahhoz, hogy megkerülje az offensive tackle-t. Jó futás ellen, lezárja a szélső futások sávját. Jók az ösztönei, mindig a labda közelében van. Hajtós játékos, nem jellemző, hogy feladja játék közben. Alacsonyan játszik, kemény ellenfél a falembereknek. Jók az atletikus képességei, akár az irányváltásokat akár az üldözési készségeit nézzük. Nagyon jó edzők kezei alatt játszott. Számos komoly Pac-12 támadósor ellen edződött.

Gyengeségek

Limitált tapasztalt. 2012-ig futó volt, bizonyos nüanszoknál még mindig feltűnően nyers. Blokkokról való leválásnál rosszul használja a kezeit. Coverage-ben nincs sok tapasztalata, ennek megfelelően kérdéses a megbízhatósága ezen a téren. Misdirection futásoknál hajlamos elnézni a játékot. Aldon Smithhez hasonlóan nem valószínű, hogy első évében every down játékosként lehet alkalmazni. 4-3-as védelemben rendszeridegennek tűnik.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett atletizált, a teljes végzős idényét kihagyta bokatörés miatt. Csapattársa volt HS-ben többek között Chris Conte (Chicago Bears safety), Cameron Walker (California Golden Bears safety), Colin Tanigawa (Washington Huskies guard) és Jordan Hanson (Nevada Wolf Pack DT) is. 2010-ben 4-csillagos recruitként érkezett a UCLA-re, az első két évében futóként és special teamben használták, 2011-ben Pac-12 All-Academic 2. csapatba került. 2012-ben került át a védelembe, minden meccsen kezdő OLB volt, az edzők szavazatai alapján All-Pac-12 első válogatott, a collegefootballnews.com szerint Az Év Védője a Pac-12-ben, emellett honorable mention a konferencia Academic válogatottjában. 2013 novemberében a CBS szakírója Bruce Feldman a college foci legfélelmetesebb játékosának nevezte, ebben a szezonban is All-Pac-12 első csapatos az edzőknél, ebben az idényben ő nyerte el a Lott Trophyt (annak a védőjátékosnak jár ez a trófea, aki a pályán mutatott teljesítménye mellett az emberi tulajdonságaival is kiemelkedik a mezőnyből), All-American csapattag lett a Walter Campnél és a CBS-nél. Példaképei Ricky Williams és Kobe Bryant. Szabadidejében legszívesebben strandol és kosarazik. Édesapja Tony Brooks és 2 nagybátyja Reggie Brooks és Cedric Figaro egyaránt a Notre Dame-en focizott és onnan kerültek az NFL-be. Tony Brooks fullback volt, az 1992-es draft 4. körében vitte el a Philadelphia Eagles, Reggie Brooksot az 1993-as draft 2. körében választotta ki a Washington Redskins, újonc szezonjában kapásból 1000 futott yard fölé jutott, Cedric Figaro 7 évet húzott le LB-ként az NFL-ben, az 1988-as draft 6. körében vitte el a San Diego Chargers. Atletikus tehetsége és kivaló sebessége miatt benne van a potenciál, hogy elit pass rusher legyen, de egyelőre még nyersnek mondható, 1-2 évbe bele fog telni mire kiteljesedik a profik között, de passzsiettetésben már kezdettől fogva impact játékos lehet. Jelenleg TOP10 prospectnek tűnik, de impresszív felmérőkkel (és néhány Clowney-balhéval) akár a TOP5-ig is felkúszhat.

Ryan Shazier 1. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
32 (1992-01-14)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
237 lb (108 kg)

Erősségek

Okos játékos, aki figyel az apró dolgokra, mint az olvasási kulcsok, vagy, hogy jó szöget válasszon. Nagyszerűen olvassa és akadályozza meg a futójáték menetét. Játékintelligenciája és futball iránti rajongása sok edzőt le fog nyűgözni. Nem nyugszik bele a blokkba, jól használja a kezeit ellene. Nagyot tud ütni, annak ellenére, hogy nem túl nehéz játékos. Tud zónázni is, olvassa a QB szemét és jól őrzi a backfieldről induló futót. A pálya minden szegletében használták, az összes linebacker posztot ismeri. Gyorsan zárkózik az akcióval, akár középen, akár a szélen bontakozik ki a támadás, villámgyorsan odaér. Meglepően hatékonyan ügyködik középen, a darálóban. Hatékony blitzelő, jól időzíti a megindulást és meglátja az üres helyet. Sohasem pihen, még special teamben is teljes odaadással megy előre. Kiemelkedően eredményes karriert tudhat magáénak.

Gyengeségek

Könnyűsúlyú ezen a poszton. Agresszívabban kell nekimennie a 2. vonalba érkező blokkolóknak. Hajlamos túlfutni a labdás játékoson mikor túl vehemens. Szeret a kiütésre menni a tuti helyett, ezért elhibázgat szereléseket. Tradícionális pass rusher felállásból veszélytelen.

Megjegyzések

Mindhárom évében kezdő volt a Buckeyes-ban. Édesapja káplánként, lelkipásztorként a Miami Dolphins játékosaival is kapcsolatban állt. BigTen első csapatos választott 2012-ben és 2013-ban. Másodévesként megemlítették a nevét az all-American választáson, juniorként be is került. Karrierje első meccsén 15 szerelést mutatott be a Penn State ellen. 2013-as adatai brutálisak: 144 szerelés, 7 sack, 23.5 TFL és 4 kiharcolt fumble. Alopécia miatt születése óta nem nő haja, hasonlóképp mint a Raiders DE, Jack Crawford esetében. Csapattársa, Christian Bryant a szezon első hetében műtéten kellett, hogy átessen, az ő számát átvéve játszik 2-esben. Az NFL underclassmen bizottsága 2. napos picknek jövendölte, ezért jelentkezett profinak. Ha eltekintünk a felépítésbeli előítéletektől, akkor Shazierben minden megvan, hogy a legjobbak között is sztárjátékossá váljon. Elhanyagolhatónak számítanak a gyengéi, hiszen rengeteg módon tud kárt okozni az ellenfélnek. Potenciális 1. napos kezdőjátékos, akár Will, akár Mike poszton, elsősorban 4-3-as védelemben. Leginkább a remeklő Ram, Alec Ogletree 2014-es verziójaként lehet számontartani.

CJ Mosley 1-2. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
31 (1992-06-19)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
234 lb (106 kg)

Erősségek

Hibátlan technika, sose áll le a lába. Remekül zónázik, könnyen olvassa a játékot. Jó szöget választ a szerelésnél, nem csúszik le az emberről. Igazi agytröszt a védelemben, felügyeli a felállásokat és a blitzeket. Impresszíven fel tudja venni a slot receivert, megbízható örző. Sohasem mozog oldalra vagy hátrafelé, mindig teljes sebességgel fut az egész pályát bejátszva. Rárobban a labdát vivőre, azonnal kialakítja a kontaktot. Türelmes, nem fut túl a játék(os)on. Hatékony üres területen is, megcsinálja a szerelést utolsó emberként. Nem ismer félelmet, vehemens ütköző. Nem tudja lefutni se a quarterback, se a running back. Riktán látható képesség, hogy mennyire érzi a labdát, sohasem veszik el a tömegben.

Gyengeségek

Sok a felesleges lépése. Nagyobb odaadással kell próbálkoznia kiszabadulni a blokkok közül, de ez minden linebackerre igaz. Ha nagy méretű OLineman jön vele szembe, teljesen le tudja fogni. Gyors irányváltással a slot WR helyet tud csinálni magának mellette. Általában jól helyezkedik a slot WR ellen, de ha az irányítót nézi, akkor az elkapó el tud szökni. A szezon elején, mikor nem volt 100%-os állapotban, kissé statikus volt a mozgása. A draw játékra lassan reagál. Túl magas testtartással is szokott játszani, amiből nehéz váltani. A backpedal helyett megfordulhatna és futhatna is.

Megjegyzések

Nem összekeverendő a 30 éves Lions DT-vel, akinek ugyanez a neve. 2013-ban a SEC legjobb védőjének választották. All-SEC válogatott juniorként és seniorként. All-American 2012-ben és 2013-ban is. Butkus Award nyertes 2013-ban, vagyis a legjobb linebacker. Kétszeres nemzeti bajnok. Freshman all-American 2010-ben. Lényegében összes ex-csapattársa profinak állt, a linebackerek közt Nico Johnson, Rolando McClain, Dont'a Hightower vagy Courtney Upshaw társaként szerepelt többek közt. Megsérült az LSU elleni döntőn a térde, és bár visszatért a pályára seniorként, kérdéses, hogy milyen állapotban van. Lemondta a Senior Bowlt egy héttel az esemény előtt. Eddig erős oldalon játszott 3-4-ben, de képességei alapján 4-3-ban is megállja a helyét több poszton. A draft legjobb ösztönökkel bíró linebackere, így semmi akadálya, hogy a profik közt is alapember legyen, bár a korábbi Alabama LB prospectek mérsékelt sikerei eltántoríthatnak tőle 1-2 megfigyelőt.

Marcus Smith 2. kör

Egyetem
Louisville
Életkor
31 (1992-03-31)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Kiegyenslyozott, jól kanyarodik és tudja használni a testét. Pass-rush képességei és potenciálja tagadhatatlan. Gyors első lépés. Összehangolt lábmunka. Atletikus és agilis, ügyesen változtatja a helyét. Veszélyes spin move. Jól gyorsul, hamar odaér az emberhez és lezárja a támadást. Oldalirányba helyesen mozog. Rugalmassága és mozgékonysága nagy gondot okoz a belső falembereknek. Mindent belead az üldözésbe, nagy területet képes bejátszani. Használták DE és OLB poszton is. Érti a játékot, érződik rajta, hogy korábbi quarterbackről van szó. Igyekszik beletenni a kezeit a passzsávba, ha nem ér oda a backfieldre. Tudja mikor és hogyan érdemes a turnvoer kierőszakolására rámenni. Szimpatikus jellem. Folyamatosan fejlődik, kitűnően edzhető játékos.

Gyengeségek

Nem épp ideális a karja hossza - a nagyobb blokkolók le tudják lakatolni. Első lépései elég rövidek. Még tanulja az egyes pass rush manővereket és mozdulatokat, aránylag rutintalan a poszton. Nem mindig sikerül a sebességet erővé alakítania. Javul a futás ellen, de nem az igazi. Könnyű mellette kifutni a szélre, jobban is használhatná a kezét, hogy elszakadjon a blokkolótól. Nem elég erőszakos a kézhasználata. Hátrafelé mozgásban csak visszafogott rutinja van. Ha 4-3-ba kerül, további tömeget kell felszednie és dolgoznia a bull rush mozgásán.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Cardinals-ban. Irányítót játszott középiskolában, 3 csillagos atlétaként vitte el a Louisville, ekkor 220 fontot nyomott. Nem voltak komoly eredményei senior idénye előtt. Végzősként bekerült az AAC álomcsapatába, és ő lett a konferencia legjobb védője, mivel 18.5 negatív yardos szerelést és 14.5 sacket mutatott be - utóbbi országos szinten a 2. legjobb eredmény volt. Nyolc fumble-t harcolt ki Louisville-ben. Pass rush specialistaként azonnal megkaphatja a bizalmat, és ha sikerül a játék többi elemében is fejlődnie, akkor kezdő szintre is fel lehet készíteni. Leginkább 3-4-es OLB posztra tűnik alkalmasnak. Nehezen értékelhető prospect, hiszen ha az utolsó évi produkcióját nézzük a benne lévő potenciállal, akkor akár már a 2. nap első pickjei közé is tehetjük, de ha szkeptikusak vagyunk, akkor egy 1-éves csodának számító tweenernek is beállíthatjuk.

Demarcus Lawrence 2. kör

Demarcus Lawrence
Egyetem
Boise State
Életkor
9 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Kiemelkedően atletikus. Ruganyos, mozgékony és nagy hatótávolságú. Egyensúlyérzéke és testének kihasználása is félelmetes. Fürgén mozgatja a kezét és a lábát is, hogy elkerülje a blokkolót. Született pass rush érzéke van - jól gyorsul, kanyarodik és üldözi az irányítókat. Hírtelen mozdulattal tud középre vágni. Elképesztően hajlékony a térde és a bokája, könnyedén vált irányt és gyorsít fel egyik pillanatról a másikra. Robbanékony ütköző. Azonnal érződött a jelenléte Boiseban, eredményes volt a line of scrimmage mögött - 20 sack és 34 negatív szerelés két év alatt. Kellemetlen ellenfél, igazi csibész a pályán.

Gyengeségek

Egyértelmű, hogy erősödnie kell, főleg a kezét illetően számít gyengébbnek az elvártnál. Tömege alapján nehéz elképzelni a védőfalban. Könnyen félre lökik, ha nem áll bele teljes erővel a kontaktba. A tight endek ellen sem tud dominálni. A futás ellen gyenge pontnak számít, és a duplázás sem fekszik neki egyáltalán. Előfordul, hogy túl agresszív és túlfut az akción. Jobban is védhetné a lábait. Semmi rutinja sincs hátrafelé mozgásban. Jellembéli kérdéseket vet fel, nem biztos, hogy fejben rendben van.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Boise State-ben mint defensive end. Előtte két évig a Butler CC csapatában játszott, a JuCo liga egyik powerhouse-ában és Tank Carradine is a csapattársa volt például. Bekerült az all-Mountain-West 1. csapatba mindkét évében. Három különböző alkalommal is eltiltották a csapat szabályok megsértése miatt. Unokatestvére, Marcus Lawrence a South Carolinában volt linebacker. Az 1. körös Bears pick, Shea McClellin helyét vette át. A combine nem sikerült a terve szerint, 40 yardon csak 4.8-ra volt képes. Nyers, egydimenziós pass rushernek számít, akiből nem biztos, hogy sikerül majd többet kihozni, de ezen képessége pont elég lehet hozzá, hogy már a 2. napon kiválassza valaki. Sematikus limitáltsága miatt nem lesz rá akkora kereslet, mint eredményei alapján várnánk, de megfelelő rendszerben komoly segítséget nyújthat rövid időn belül.

 www.youtube.com/watch?v=fUhra41KS0Y

Jeremiah Attaochu 2-3. kör

Egyetem
Georgia Tech
Életkor
31 (1993-01-17)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Megfelelő magasság, és aránylag hosszú karok, több mint 20 fontot erősödött az egyetemi évek alatt. A Senior Bowlon 10 fonttal többel mérlegelt, mint a GT-n feltüntetett versenysúlya. Agresszív játékos, aki nagy küzdő, és aktív kezeivel ki tud jönni a blokkok közül. Nagy üldözőnek számít, gyorsan utoléri a támadókat. A bull rush már akkor is hatékony fegyvere volt, mikor jóval kisebb volt a tömege. Jól váltogatja, hogy kívül vagy belül támadja a backfieldet, főleg középen sikeres. Igyekszik beletenni a kezét a passzsávba, ha nincs esélye elérni az irányítót. Évről-évre javuló teljesítményt nyújtott. Több poszton is bevetették. Használták zónázásra és a speciális csapatrészben is.

Gyengeségek

Hajlamos ész nélkül megrohanni a backfieldet és toss vagy sweep játékoknál tehetetlenné válik. NFL szinten nehéz lesz neki lehorgonyozni, dominálhatják a támadófalemberek. Nem mindig használja ki az alkalmat, mikor tiszta út vezet a quarterbackhez. Kiszámíthatatlan, hogy mikor kapja el a snap pillanatát. Vehemens játéka visszaüthet ha sokszor beugrik lesre. Visszafogott pass rush repertoárral bír. Játékintelligenciája hagy kívánnivalót maga után. Valószínűleg 3-4-es OLB lesz belőle, 4 emberes védőfalba kicsinek számít.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Yellow Jackets-ben. Afrikában született, de Washingtonban nőtt fel, a focit 9. osztályban kezdte el. Csak végzősként lett all-ACC 1. csapatos választott, korábban csak az említésre méltók közé fért be kétszer is. Utolsó két évében összesen 22.5 sack és 28 negatív yardos szerelés volt a statisztikája. A Georgia Tech történetének legtöbb sackkel záró játékosa. Három különböző védőkoordinátorral kellett együtt dolgoznia. Sophomore és Junior évében 3-4-es OLB volt, végzősként pedig DE. Három meccset hagyott ki sérülés miatt eddigi karrierjében. A Senior Bowlon meglepően sokat használták ILB poszton. Nem számít a premier játékosok közé, akitől azonnali javulást várhat leendő csapata, de adottságai alapján kinőheti magát NFL kezdőjátékossá. Pass rusherként már karrierje elején hasznos lehet, de a futás ellen fejlődnie kell. Sematikus limitáltsága (43-ban nincs posztja) miatt nem minden csapat drafttáblájára fog felkerülni.

Kyle Van Noy 2-3. kör

Egyetem
BYU
Életkor
9 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Jól kapja el a snap pillanatát, robbanékony az első lépése. Viszonylag sokrétű pass rush repertoárt tud felmutatni. Linebackerhez képest kimondottan jól fut, üldözésben is jeleskedik. Kellően atletikus ahhoz, hogy running backekre és tight endekre is rá lehessen állítani man coverage-ben. Passzvédekezés terén kimagasló szintet képvisel. Játékintelligenciája és ösztönei nagyszerűek. Verszatilis játékos, 3-4-es és 4-3-as sémába is illeszkedhet külső linebackerként. A speciális egységben mezőnygólok / extra pontok és puntok blokkolásánál is hasznosítható.

Gyengeségek

Passzsiettetésnél túl gyakran hagyatkozik az egyszerű bull rush-ra, jobban kell variálnia a pass rush technikákat. Néha túl agresszív, ilyenkor nem helyezkedik megfelelően; ez főként futás elleni védekezésnél figyelhető meg nála. Jobban kell használnia a kezeit, hogy le tudjon jönni a blokkokról, valamint szerelési technikáján is csiszolni kell még. Nem makulátlan a múltja, középiskolai végzősként letartóztatták ittas vezetésért, továbbá szabályszegés miatt kellett redshirttel kezdenie egyetemi karrierjét.

Megjegyzések

Közel három teljes évig volt kezdő a Brigham Young színeiben. Középiskolásként a futball mellett kosárlabdában, baseballban, valamint váltófutásban is kipróbálta magát. A nagyobb recruiting szakoldalak kétcsillagos prospectként jegyezték, de így is több nagyobb nyugati parti egyetemtől kapott ösztöndíj-ajánlatot. Redshirt éve után 2010-ben már minden meccsen játéklehetőséghez jutott, két találkozón kezdőként szerepelt. A következő szezonban nyolc mérkőzésen kezdett, és sackek (7), negatív yardos szerelések (15), valamint interceptionök (3) tekintetében is első lett a csapaton belül. 2012-ben a Cougars remeklő védelmének vezéreként 13 sacket, 22 TFL-t és 2 interceptiont ért el, továbbá kiharcolt hat fumble-t és blokkolt két rúgást. A San Diego State-tel vívott bowl-meccset kis túlzással egymaga nyerte meg a BYU-nak: az Aztecs ellen 8 szerelést, 1.5 sacket és egy kiharcolt fumble-t jegyzett, fumble és interception returnből is szerzett egy-egy touchdownt, illetve blokkolt egy puntot. A szezon során nyújtott teljesítményét harmadik csapatos All-American elismeréssel díjazták. Már ekkor is első-második körre taksált prospect volt, de úgy döntött, marad végzős évére, mely bár nem sikerült annyira produktívra, mint junior idénye, de változatlanul a draft legjobb edge rusherei között kell őt számon tartanunk, ráadásul 4-3-as sémát alkalmazó védelembe is megfelelő választás lehet külső linebacker posztra. Van Noy pass rush-ban, futás ellen, valamint coverage-ben egyaránt magas színvonalon teljesít, és a profik között is minőségi kezdőjátékos válhat belőle.

Chris Borland 3. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
32 (1991-04-02)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Közel négy évig kezdő, három szezonban is konferenciaválogatott. Általában belső linebackert játszott, de kapott snapeket a szélen és edge rusherként is. Energikus játékos, számos játékban aktív szereplő, rendszerint a labda körül ólálkodik. Egy linebackerhez képest nagy területet képes lefedezni. Vertikális irányban robbanékony, valósággal rárobban a blokkolóra/labdacipelőre. Lenyűgözően érzi a snap countot, gyakran közvetlenül a play elindulása után már a backfielden jár. Sikeres pass rusher, emellett coverben futók levédekezésére is használható. Nem sokszor kapott coverage feladatokat, de eközben a mozgása folyamatosnak tűnt, néhányszor a slot elkapót is rábízták. Tisztelik az öltözőben, csapatkapitány volt. A special team coverage egységeiben szintén hasznos, néhányszor extra pontot is rúgott.

Gyengeségek

Profi linebackernek alulméretezett, különösen a magasssága a probléma. A méretei miatt tight endek ellen nem igazán használható. Rövid karjai miatt a blokkolók ellen is problémába ütközik. Futás ellen sokkal jobban megy neki ha el kell tolnia az útból a blokkolót, mint ha le kell horgonyoznia. Sokkal jobb, ha nem kell blokkolókkal küzdenie, valószínűleg csupán 4-emberes front mögé illik. Sokkal többet használták blitzre, mint coverre. 2010-ben volt egy csúnya vállsérülése, ez kihatással lehet a profi pályafutására.

Megjegyzések

Három fiútestvére van: Mark a Wittenbergen kosarazott, Matt a Wittenbergen, John pedig az Armynál volt soccer-játékos. Történelem szakon diplomázott. Középiskolában a football mellett kosarazott, teniszezett és atletizált, juniorként 5. lett súlylökésben az állami bajnokságon. 2009-ben minden meccsen játszott, 6 meccsen volt kezdő, az edzők és a média szerint Az Év Freshmanje volt a Big Tenben, a Sporting Newsnál és Phil Steelenél Freshman All-American első csapatos, az edzők és a média szerint "említésre méltó" az All-Big Ten választáson. A 2010-es szezon egy vállsérülés miatt csupán 3. fordulóig tartott számára. 2011-ben mind a 14 meccsen kezdő MLB, a Yahoo! Sportsnál All-American harmadik csapatos, emellett konszenzus All-Big Ten első válogatott. 2012-ben 12 meccsen kezdő, az edzőknél All-Big Ten első csapatos. 2013-ban 12 meccsen kezdő, az Illinois ellen mesérült a lába, ezért az utána következő Iowa elleni meccset ki is kellett hagynia, az év végen az FWAA All-American első csapatba szavazta, az Év Védője lett a Big Tenben, konszenzus All-Big Ten első válogatott, megkapta a Big Ten Sportszerűségi Díját is. Karrierje során 15 fumblet harcolt ki, ezzel Big Ten-rekorder és az FBS történetében is ez a második legtöbb, előtte az utolsó All-American első csapatos UW-linebacker Hal Faverty volt 1951-ben. Borland egy alacsony, zömök testalkatú linebacker, felépítésileg hagy némi kívánni valót maga után, ettől függetlenül ritka produktív karriert futott be a Badgersnél, köszönhetően az elképesztően időzített blitzeinek, a vertikális mozgás közben klfejtett erejének és a kitartásának. A hatótávolsága és az atletikussága átlagi feletti, habár valószínűleg csak 4-emberes front mögött lesz használható, ahol lehetősége van felismerni a playt és úgy megcsinálni a szerelést, hogy nem kell sok blokkolóval szembenéznie, kifejezetten illik az Oaklandéhez hasonló sémájú csapatokba, ahol rendszeresen küldik a linebackereket blitzelni. Két szezonon keresztül is csapatkapitány volt, ez szintén a javára válik.

 www.youtube.com/watch?v=WCbBmcxmFHY

Telvin Smith 3. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
32 (1991-04-11)
Magasság
6 ft 3 (1.91 m)
Tömeg
218 lb (99 kg)

Erősségek

Szenvedélyesen játszik, ami látszódik is - folyamatosan labda körül van és csapata motorja. Emócionális vezér a pályán. Nagyon jó szeme van, ütemérzéke és ösztönei - kiszagolja a screeneket, jó szögeket választ, és feltalálja magát a tömegben. Nagy lendülettel érkezik, és gyakran hamarabb odaér a LoS mögé, mint hogy a labdás meglátná. A pályán mutatott sebessége lenyűgöző. Gördülékeny mozgás. Rögtön ott terem amint megkapja az ellenfélből valaki a labdát. Megbízhatóan szerel utolsó emberként is. Megbízhatóan zónázik, közel marad az emberéhez és érzi, hogy melyik az ő területe. Nagyon kedvelhető, megnyerő személyisége van, amely összefogja az öltözőt, és a linebaker csoport feje is lehet. Nagyon szívós, annak ellenére, hogy nem nagydarab. Nagyon sok munkát végzett már el, ennek eredménye, hogy jó helyezkedésével gyakran dobja felé az ellenfél a labdát.

Gyengeségek

Az OLB poszton szereplő többi prospecthez képest rutintalan. Vékony testfelépítését mindenképp meg kell erősíteni, mostani külseje inkább free safety-re emlékeztet. Nem egy erőteljes, lehengerlő szerelő, szeret mélyre menni. Csk átlagos a kézhasználata. A nagyobb, fizikálisabb tight endek ellen meggyűlhet a baja.

Megjegyzések

Egy évig kezdő a Seminoles-ban. Unokatestvére Greg Reid, korábbi FSU védő, akit tavasszal szerződtetett a Rams. A 8. legjobb OLB volt az ESPN rangsorában mikor aláírt a Florida State-hez. Egyre nagyobb szerepet kapott a csapatában, 18, 42, majd 64 szereléssel zárta szezonjait, végzősként pedig Vince Williams távozása után, a Noles legjobbja volt 75 szereléssel, amiből 9.5 volt negatív, 3 interceptionjéből pedig kettőt Touchdownra váltott. Bekerült az ACC 1. számú válogatottjába. A nemzeti döntőben karriercsúcsot jelentő 15 szereléssel zárt az Auburn ellen, majd a Senior Bowlon is részt vett. A combine-on 4.52-t futott, ami kiemelkedő eredmény a linebackerek között, igaz ekkora tömeggel ezt el is várták. A lehető legjobb ütemben kerül a ligába, hiszen egy ilyen méretekkel bíró linebackert legtöbbször meg se fontolnának, de pár hónappal azután, hogy Malcolm Smith Super Bowl MVP lett, Telvin Smith előtt is bőségesebb lehetőségek állnak. Főleg gyenge oldali 4-3-as linebackerként lehet sikeres. Ha prototípus mérete lenne, valószínű 1. körös prospectként tekintenénk rá.

 www.youtube.com/watch?v=9UIXIWmZi5E

Carl Bradford 3. kör

Egyetem
Arizona State
Életkor
9 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
250 lb (113 kg)

Erősségek

Hatalmas labdaéhséggel játszik, minden áron oda akar jutni a játékszerhez. Robbanékony. Akár 400 fontot is felemel, fizikális erejével nincs probléma. Nagyszerűen vált pozíciót illetve helyzetet a játék elindítása előtt. Playmaker képességeket is csillogtatott. Nagy lendülettel megy bele az ütközésbe. Adott a lába hozzá, hogy a labdától távol is tudjon játszani és a blitzeit is jól időzíti. Jó kezei vannak. El lehet küldeni zónázni, elég atletikus. Ösztönei erősek, könnyen felméri mi folyik a pályán - kiszagolja a screeneket, és hamar megtalálja, hogy hol a labda.

Gyengeségek

Alacsony, tömzsi teste van, karja hossza csak átlagos, így nehezen jön ki a blokkok közül. Ha a nagy testű támadófalember rá teszi a kezét, akkor onnan nem szabadul ki. Kevés pass rush manővert ismer, egy helyben forog, ha nincs más. Nem tudja a sebességet erővé alakítani. Jobban kell használnia a kezét.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Sun Devils-nél. Aránylag későn, Elmondása szerint 10 éves kora az NFL-be vágyik, de középiskolában csak az utolsó 2 évben focizott, fullbacket játszott, az ASU viszont ILB recruitként édesgette magához. Első edzője Todd Gerhart volt, Toby apja. Eleinte special teamben szerepelt, és DE valamint LB posztra is beugrott első szezonjában. 2013-ben all-Pac-12 első számú válogatott, sophomoreként csak említésre méltó. Az elmúlt két évben 40.5 negatív yardos szerelése volt, ez a 4. legjobb adat az állományban. Juniorként 61 szereléséből 19.5 járt yardvesztéssel és 8.5 végződött sackkel. A combine-on ő ugrott a poszttársai közül a legtávolabbra helyből, 122 inch volt az eredménye. Egy Oregon State elleni meccs közben dulakodni kezdett a csapattársával, ezért a 2. félidőben nem játszhatott. Will Suttonnel a leghatékonyabb pass rusher duót alkották az iskola történetében, annak ellenére, hogy egyik se a klasszikus poszton szerepelt. Már szerzett diplomát, criminal justice szakon. Alulméretezett defensive end, akiből talán lehet jó 3-4-es linebacker a profik között, de azon se lepődnének meg sokan, ha tweenerként nem találna helyet magasabb szinten. Könnyen lehet belőle egy csapat saját „Bruce Irvinje“.

Christian Jones 3-4. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1991-02-18)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Magas és kidolgozott izomzatú védő, 4-3-ban akárhová be lehet állítani a linebacker sorba. Egyaránt 1 évig volt kezdő erős oldalon, majd gyengén, végül középen. Hatalmasat üt, gyorsan zárkózik a támadáshoz és kifinomult technikával dolgozik. Végigrobotolja a meccset, az egyik vonaltól a másikig repeszt. Temperamentumos védő, akinek az agresszív, kemény stílusát nem szeretik az ellenfelek. Tömege ellenére nem könnyű a blokkolók dolga vele. Türelmes ha zónázni kell, és a tight endekkel a futóversenyt is felveszi. Jó az ütemérzéke, ami sok elütött passzhoz vezet. Sok mindenhez ért, ezért mind3 downon pályán lehet tartani. Jelentős rutinnal bír, és remek képzést kapott. Soha nem volt sérült.

Gyengeségek

Egyénileg a végzős éve gyengébb volt mint az előző. Mi a 3-4-es posztja, talán gyenge oldali belső linebacker? Kipróbálták pass rushernek, de nem volt elég dinamikus. Jobban kell megóvni magát a cut block ellen. Előfordul, hogy túl nagy helyet hagy futásnál a szél felé. Lehet, hogy további tömeget akarnak rá tetetni.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Florida State-ben. Édesapja Willie Jones, a Seminoles all-American DE-je, akit 1979-ben 2. körben választott ki a Raiders, újoncként a csapat legjobb sackelője volt, és Super Bowlt nyert az Eagles ellen, pedig csak 3 évet volt a ligában. Az ország top OLB recrutijaként került Tallahassee-be. Már tavaly gondolkodott azon, hogy profinak áll mivel vezette a csapatát 95 szereléssel, de maradt és igaza lett, mert bajnoki címnek örülhetett. Végzősként 1 meccsről eltiltotta a csapata. All-ACC 2. csapatba választották 2012-ben és 2013-ban. A Noles védelme kapta a legkevesebb pontot (12.1) az elmúlt évben, előtte pedig a yard/play átlagban voltak ligaelsők. Egész karrierje alatt profinak álló játékosok között edződött, a linebacker sorban Nigel Bradham (Bills), Vince Williams (Steelers) vagy Nick Moody (49ers) mellett szerepelt. Christian Jones egyértelműen kezdőcsapatba illő játékos az NFL-ben is, egyedül a posztja elértéktelenedése miatt fogják később kiválasztani, mint kiérdemelné, de ez nem befolyásolja azt, hogy megbízható, sokoldalú játékával a szurkolók egyik kedvencévé nője ki magát.

Chris Smith 3-4. kör

Egyetem
Arkansas
Életkor
32 (1992-02-11)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
266 lb (121 kg)

Erősségek

Több mint két évnyi kezdőtapasztalat és produktivitás az SEC-ben. Közel 40 font izmot pakolt magára egyetemi karrierje folyamán. Prototipikus méret és felépítés. Kellően robbanékony a line of scrimmage-en, kedveli a speed rusht. Alacsonyan játszik és aránylag simán vált irányt. Üldözési sebessége átlag feletti, ha pozícióba kerül elvégzi a dolgát. Van tapasztalata 2-pontos állásból indított pass rushban is. Ritkán küldték coverage-be, de akkor nem tűnt úgy, hogy kényelmetlen neki ez a szerepkör. Igazán illik hozzá a külső linebacker poszt egy 3-4-es védelemben.

Gyengeségek

Az izomzata ellenére gyengén horgonyoz le futásnál, könnyen kifordítják a megfelelő pozícióból. Beleragad a blokkokba, hogyha a snap utáni robbanékonyságával nem győzi le az ellenfelét. Ki kell fejlesztenie további rush move-okat, aktívabban kell használnia a kezeit. Összességében az ösztönein is fejleszteni kell, küszködik a misdirection felismerésével. Futójátéknál a gap-fegyelme problémás, túl gyakran áldozza fel a containt. Túlzottan agresszívvá képes válni, mikor próbálja kitalálni a snap countot. Sokkal inkább az eszére mintsem a fizikai adottságaira alapozza a játékát.

Megjegyzések

Végzős középiskolásként a 3A osztályban állami bajnok lett Észak-Karolinában, őt választották a döntő MVP-jének. Középiskolában együtt játszott a Virginia kezdőfutójával Kevin Parks-szal, 3-csillagos recruit volt. True freshmanként 6 meccsen kapott szerepet, a következő idényben már mind a 13 meccsen játszott, 3-szor kezdett is. 2012-ben 12 meccsen kezdő, 52 szerelés, 13 TFL, 9.5 sack, 12 QB hurry, 4 leütött passz és 1 kiharcolt fumble állt a neve mellett, említésre méltónak találták az All-SEC csapat megválasztásánál. Végzős évében 37 szereléssel és 8.5 sackkel vétette magát észre, All-SEC második csapatba választották. Smith érdekes prospect, hiszen ideális pass rusher-felépítéssel rendelkezik, természetesen atletikus, robbanékony a snap után. Ugyanakkor a tapasztaltsága ellenére a játékában sok a gyenge elem: tudatosság, futás ellen a lehorgonyzási erő, a szegényes pass rush-repertoár. Minden fizikai adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen, de tekintélyes mennyiségű munkát igényel egy tehetséges védőfal-edző keze alatt a benne lévő potenciál kiaknázása.

www.youtube.com/watch?v=x75Kvoo_8J0

Jordan Zumwalt 4. kör

Egyetem
UCLA
Életkor
32 (1991-10-13)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
235 lb (107 kg)

Erősségek

Nagyon kompetitív, tüzes temperamentumú. Robbanékony ütköző. Tudatosan az egész testét beleadja és emellett jó időben, veszélyesen blitzel. Sokat van a labda körül. Nagyon jó a football intelligenciája, ő állítja fel a csapattársait és ő hívja az adjustmenteket is. Sokoldalú, az összes linebacker-poszton játszott, támadóoldalon pedig short-yardage szituációkban fullbackként vetették be. Hangadó a védelmi oldalon, imádja ezt a játékot és ezt ki is mutatja. Nagy mérkőzéseken rendre jól játszik, utolsó egyetemi meccsén a Virginia Tech elleni Sun Bowlon megosztott MVP címet kapott, ezen a meccsen a VT QB-ját Logan Thomast úgy eltalálta, hogy Thomas elvesztette az eszméletét, továbbá egy 43 yardos interception visszahordása is volt ezen a meccsen.

Gyengeségek

Nem mindig játszik erősen. Mozgása mechanikus. Csipője merev, irányváltási képessége átlagos. Kifele sebességből verhető. Legtöbbször átlagos erővel ütközik, nem célja a labdacipelő kiütése. Túl sok elkapást csinálnak mellette. Nehezen válik le a blokkokról, miután elkapták. Coverage-ben a hatótávolsága limitált.

Megjegyzések

Édesapja Rick Zumwalt (nem összekeverendő a színésszel, aki a Túl a csúcsonban Bob "Bull" Hurleyt játszotta és Lincoln Hawkkal azaz Sylvester Stallonével meccselt a szkander-világbajnokság döntőjében) az Arizona State-en focizott. Példaképe Ray Lewis. Hobbijai a súlyemelés, túrázás, filmnézés, zenehallgatás. Távlati tervei között szerepel egy saját vállalkozás indítása. Középiskolában a foci mellett kosarazott és birkózott. 4-csillagos recruitként került a UCLA-re. True freshman szezonjában 11 meccsen játszott, 4-szer kezdett, a rivals.com Pac-10 All-Freshman csapatba választotta. Sophomore-ként 13 meccsen játszott, szintén 4-szer kezdett, 2012-ben 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő. Végzős évében minden meccsen kezdett, említésre méltó volt a konferencia-válogatott összeállításánál. Zumwalt egy energikus túlteljesítő, akinek a temperamentuma nagyon illik a special teambe. Legtöbbször a versenyszellemével, az erőfeszítéseivel, a sokoldalúságával és a nagyképű dumájával emelkedik ki. Azt a harcias hozzállást hozza, ami Jeff Fisher vagy Jim Schwartz védelmében elengedhetetlen. A speciális egységben azonnal faktor lehet és idővel a védelem kezdőcsapatába is beverekedheti magát.

www.youtube.com/watch?v=OafEep34x_Q

Adrian Hubbard 4. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
32 (1992-02-27)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
257 lb (117 kg)

Erősségek

Kivételes karhossz, és összeségében impresszív test az OLB-k között. Nagyon erős keze van. Jó egyensúlyérzék, és hajlékonyság, ami alap a pass rush feladathoz. Elég atletikus, hogy kiérjen a vonal mellé. Elég erős, hogy lezárja a szélt, lejöjjön a blokkról és megállítsa a futást szépen sorban. Le tud horgonyozni és pályán is látszódik az ereje, a tight endeket fel is tudná emelni, ha akarná. Elég gyors a lába, hogy tartsa a lépést a tight endekkel. Juniorként jelentkezett, de már van diplomája.

Gyengeségek

Sebessége, robbanékonysága, gyorsulása közül egyik sem elit. Nem egy playmaker, gyakran beleolvad a mezőnybe. Ösztönei fejlődnek, de a play-action és fake játékok kibabrálhatnak vele. Közepes sack számok (10 az egyetemen). Türelmes pozíciós edző kell hozzá, mert a hírek szerint nagyon elégedett magával, és a pökhendi stílusára nem mindenki vevő.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Crimson Tide-ban. Az ország 54. legjobb játékosa volt az ESPN szerint mikor elkötelezte magát Alabamába, és az 5. DE. A 2012-es bajnokcsapatban a legtöbb sack (7), a legtöbb negatív yardos szerelés (11), és a legtöbb fumble (3) is az övé volt. Csalódást keltő junior szezont és Senior Bowlt tudhat a háta mögött. A combine-on magasugrásban 38.5 inch-csel a linebacker osztag elitjébe tartozott. Eddigi posztján, 3-4-es OLB-ként és 4-3-as DE poszton is lehet jövője. Mivel minimális pass rush veszélyt jelent, így nem lesz belőle egyik csapat premier játékosa sem, de 2-3. számú erős oldali edge playernek simán elmegy, sok hasonló képességű játékos van most is a ligában ilyen repertoárral. Fejlődési lehetőségét nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Preston Brown 4. kör

Egyetem
Louisville
Életkor
31 (1992-10-27)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Igazi ösztönös linebacker, aki gyorsan olvassa a játékot. Gyorsabban játszik a mért idejénél, hála a magas football IQ-jának és a határozottságának. Ha felgyorsult olyan, mint egy tehervonat. Kitűnően használja a nagy kezeit és a hosszú karjait. Anticipációs készségével kijátssza a cut blockokat, összességében jó az egyensúlya. Laza csípővel, zökkenőmentes lábmunkával dolgozik mikor coverage-ben van. Nagy fesztávolságát ügyesen használja az underneath zónák védésénél, több labdát is leütött. Egyetemi linebackerként tapasztalt és produktív blitzelő. Hatékonyan időzíti a blitzeit. Fantasztikusan hajlékony, el tud kanyarodni a passzblokkoló mellett. Futás ellen nem hagy sok területet, gyorsan fellép, nem hezitál. Gyorsabban beér a gapekbe, minthogy a blokkoló el tudnák kapni köszönhetően az ösztöneinek és a határozottságának. Megvan a mérete és az ereje is ahhoz, hogy megbirkózzon a blokkokkal. A boxban lévő torlódáson viszonylag könnyen jut át. Oldalirányú mozgásnál is egyensúlyban van, helyesen tartja a vállait. Hatalmas ütésekre képes. A playek nagy arányában csinálja a meg a játékot a backfielden egy belső linebackerhez képest. Felépítése alapján az NFL-ben is tartania kell magát, a Louisville-en is tartós játékos volt.

Gyengeségek

Összegészében kicsi az atletikus upside-ja. Hiányzik a jelentősen gyors első lépése a gyorsuláshoz. Nyílt területen minimális a felzárkózási sebessége, nem gyakran csinálja meg a játékot az oldalvonal közelében. Mikor követi a szemével a QB-t hiányzik belőle a fürgeség kis területen az irányváltáshoz. Emberezésben megbízhatatlan, atletikus limitáltságai miatt nem tudja megakadályozni a szeparálódást. Alkalmanként túlbuzgó, ezért téves lépéseket tesz, elveszti a megfelelő pozíciót. Beakad, mikor megpróbálja körbefutni a blokkot ahelyett, hogy stackelni kezdene és a kezével próbálná lejátszani a küzdelmet. Túl magasra céloz a szereléseknél, nem süllyeszti eléggé a csípőjét ahhoz, hogy a szerelésbe belefektetett erő átvezetődjön a labdacipelőbe. Ha lefele megy akkor általában a labdás térdére vetődik, nincs meg az arany középút. Nem mindig játszik a méretének vagy az optimális fizikalitásnak megfelelően. Túlsúlyosan játszott 2013-ban, profiként problémája lehet a tömegingadozásából.

Megjegyzések

Középiskolában LB-t és RB-t játszott, 3-csillagos recruitként választotta a Louisville-t. True freshmanként 13 meccsen játszott mint csere LB és special teamer. 2011-ben 13 meccsen játszott, ebből 11-szer kezdő volt. 2012-ben mind a 13 meccsen kezdő, 109 szerelés, 4 TFL, 4 leütött passz és 1 INT volt a statisztikája, ez All-BIG-EAST második csapattagságra volt elég. Végzős idényében 98 szerelés, 14 TFL, 5 sack, 3 FF és 1 leütött passz állt a statisztikai lapján, ez All-AAC második csapathoz volt elég. Preston Brown minden bizonnyal egyike a figyelmen kívül hagyott prospecteknek ebben a nem annyira lelkesítő belső linebacker classban. Részben ez azért van, mert csapattársai ellopták a rivaldafényt előle a Louisville védelmében. Brown a saját jogán produkált egy fantasztikus szezont és olyan linebacker prospectnek néz ki, akit már az első napon be lehet vetni. Brown intelligenciája és játék-felismerő készsége képes enyhíteni az atletikusságával kapcsolatban felmerült aggodalmakat. Számos különböző dolgot NFL-kezdő szinten csinál. Egy olyan 3-4-es védelemben, ahol nem rendszeresen kérik tőle, hogy tight endet fedezzen busásan megtérülhet a beléfektetett draftcetli. A csapatoknak viszont felétlten tanulmányozni kell, hogy Brown hogyan menedzseli a testtömegét.

www.youtube.com/watch?v=9CmSx76-VLw

Jordan Tripp 4. kör

Egyetem
Montana
Életkor
32 (1991-04-03)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
234 lb (106 kg)

Erősségek

Okos linebacker, aki jól olvassa a kulcsokat és gyorsan reagál. Kis területen gyors és ügyes a lába. Nyílt területen történő üldözéshez remek a hosszútávú sebessége. Megvan a kezdősebessége ahhoz, hogy rágyorsítson a labdásra vagy hogy blitzre küldjék. Blitzelőként ösztönösen megtalja a kisebb gapeket is. Az előtte route-ot futó célpontok ellen fel tud lépni. Jól ismeri fel az útvonalakat, megvannak a képességei az emberezéshez. Gyorsan fellép a futásra, így keveset tud az ellenfél haladni. Tudatosan választja meg az üldözési szögeket, megbízható csapattárs. Úgy tűnik, hogy mindig a labda körül van. Energikus játékos, jó a motorja. Az atletikussága és az ösztönei miatt a special teamben is értéknek számít. Kitűnő vezető és pályán kívüli karakter.

Gyengeségek

Nem az a kifejezetten domináns, kitűnő FCS-játékos. A tömege és a fesztávolsága is kicsi. Mozgása nem igazán folyamatos, csípője merev. A merevsége korlátozza a sokoldalúságát és azt is, hogy coverage-ben mennyire tudja megakadályozni a szeparálódást. Funkcionális ereje limitált, emiatt nem egy klasszikus box linebacker. Összességében nem egy fizikális védő. Nem nyújta ki a karját, hogy távol tartsa a blokkolókat a testétől, de ha ki is nyújta, akkor meg rövidnek bizonyulnak a karjai. Mentálisan megviseli a blokkokon történő fennakadás, ilyenkor elveszti a szemkontaktust a labdással. Szerelési technikája inkonzisztens. Nem jellemző rá, hogy erőkifejtéshez felemelné a fejét és taposna, gyakran le kell rántania a labdást ahelyett, hogy visszatolná a kontaktus utáni kevesebb yard érdekében.

 

Megjegyzések

Apja és nagyapja is a Montanan focizott. Üzleti menedzsment szakon diplomázott. 2009-ben jobbára special teamben focizott, 2010-ben már mind a 11 meccsen kezdő, honorable mention az All-Big Sky választáson. 2011-ben az első három meccsen kezdő, az Eastern Washington ellen úgy megsérült válla, hogy műteni kellett, itt ért véget számára ez a szezon. Utolsó két szezonjában FCS All-American. Jordan Tripp a végzős éve folyamán jelent meg a drafttérképen, és a "drafolható" minősítést valószínűleg a Senior Bowl hetében mutatott sikereinek köszönheti. A vezetői készsége, a mentalitása és az intenzitása egyaránt szemmel látható jellemvonás volt Mobile-ban. Sajnos a méret- és erőbeli hiányosságai visszatarthatják Trippet. A combine-on mért adatai ugyanakkor lenyűgöző számok, így valószínűsíthetően lesz olyan csapat amely esélyt ad neki, hogy küzdjön egy kezdő LB-posztért. Mindenesetre egy 4-3-as védelemben cserének és special teamernek biztos jó lesz.

www.youtube.com/watch?v=1ZKnjJgcU3Q

Khairi Fortt 4-5. kör

Egyetem
California
Életkor
32 (1992-03-24)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Jó méret, izmos felépítés. Gyors a pályán, úgy mozog, mint egy safety. Nagyon atletikus és agilis. Stabilan áll a lábán és kellően alacsonyan játszik. Kitűnő az oldalirányú agilitása, mozgása folyamatos, hatótávolsága oldalvonaltól oldalvonalig terjed. A karjával csépel, mint a motolla, hogy lerázza magáról a blokkokat. Coverageben laza a csípője, futók és összekötők ellen egyaránt használható. Minden megvan benne, hogy kiváló special teamer legyen.

Gyengeségek

Nem sok izom fér már rá. A játék felismerésében csupán átlagos, a sebességével igyekszik kompenzálni. Nem mindig hisz a saját szemének, ezért rossz irányba tesz lépéseket ill. hezitál. Futás ellen inkonzisztens, lehetne nagyobb befolyással a játékra. A támadási ponton lehetne erősebb. Nem csinál elég nagyjátékot. Alulteljesítőkre jellemző tulajdonságokkal rendelkezik. A motiváltsága és a tartóssága vizsgálatra szorul.

Megjegyzések

A teljes neve Khairi Savid Fortt. Végzős középiskolásként annak ellenére meghívták a US Army All-American Bowlra (az egyik legnagyobb középiskolás all-star gála), hogy a szezon folyamán sérüléssel bajlódott. 4-csillagos recruitként végül is a Penn State-re íratkozott be. True freshmanként 9, sophomore-ként 13 meccsen játszott mint csere-LB. A 2012-es tavaszi gyakorlások után a PSU depth chartjának 1. helyén állt MLB poszton, azonban a Sandusky-botrány után augusztusban transzferelt a Calre, ahol redshirtöt kapott. A 2013-as tavaszi gyakorlások nagy részét sérülés miatt kihagyta, azonban így is kezdő gyenge oldal linebacker lett, a 9. héten az Arizona ellen viszont úgy megsérült, hogy a szezon hátralévő részében már nem tudott pályára lépni. Fejlődésének jelen szakaszában Fortt inkább atléta mintsem footballjátékos. Egyelőre éretlennek tűnik ahhoz, hogy megugorja az NFL szintjét. Ugyanakkor gyors és fineszes, általában jó megoldást választ, ha felismeri a playt. Atletikus képességei alapján még egy sebességre építő 4-3-ban is kezdőszint a gyenge oldalon, ahol szabadon üldözheti a labdát. A mérhető tulajdonságokban all-star kaliberű prospect, de ösztönösebben, élesebb szemmel kell mozognia a pályán annak érdekében, hogy kijöhessen a benne rejlő potenciál.

Shayne Skov 4-5. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
33 (1990-07-09)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
245 lb (111 kg)

Erősségek

Átlag feletti izomzat és megfelelő méretek. Nagyszerű ösztönök és olvasási képesség - sokkal gyorsabban játszik, mint a mért ideje mutatja. Teljes erőbedobással darálja végig a 60 percet, sohasem pihen. Kiemelkedően jól időzíti a blitzeit. Nagy ütéseket oszt. Veszélyt jelent zónázásban. Intenzív, emócionális vezér. Hangadó a pályán. Érezni a játékán, hogy imád focizni. Ideális speciális csapattag. 

Gyengeségek

Rövid a karja. Lassabb mint a linebacker poszton ideálisnak gondolt játékos. Nem egy robbanékony, hirtelen mozgású atléta. A gyorsabb tight endek vagy running backek őrzése nagy kihívást jelenthet számára. Néha túlságosan elragadja a hév, és felelőtlenül túlfut a játékon. Sérülékenynek számít, hiszen 2010-ben, ´11-ben és ´12-ben is hagyott ki meccset.

Megjegyzések

Három és fél évig kezdő a Cardinalban. Öccse, Patrick fullbacket játszik a Stanfordban. Ükapja, Rogers P.Smith a Stanford atlétikai csapatának volt a kapitánya, 1931-ben. Kaliforniában volt kisgyerek, 15 éves korában költöztek New Yorkba, ahol a Rivals a 3. legjobb ILB recruitként tartotta számon mikor elkötelezte magát a Stanfordhoz. Csak elit iskolák, a Northwestern, a Duke és a Boston College versenyeztek a kegyeiért. Édesanyja sclerosis betegségben szenved, ezért Guadalajarában is élt a család Mexikóban, mert az ottani klíma jobb volt a szervezetének, Shayne pedig patentul megtanult spanyolul. Skov kedvenc játékosa Derrick Johnson már a texas-i idők óta, az ő tiszteletére játszott eddig 11-esben. True freshmanként került be a csapatba, az utolsó 7 meccsen már kezdő volt. Másodévesen a legtöbb szereléssel zárt a csapatban, holott az első 2 meccsen sérült volt. 2011-ben a 3. héten elszakadt az ACL szalagja, véget ért az idénye. A visszatérés után 13 meccsen kezdett 2012-ben, mindössze a szezonnyitón kellett nélkülözni. Végzősként végre bekerült a Pac-12 álomcsapatába is, azok után, hogy kétszer is csak az említésre méltók közé szavazták be. Ebben az évben karriercsúcsot jelentő 109 szerelés került a neve mellé. Leginkább eddigi posztján, 3-4-es ILB-ként lehet jövője, de 4-3-ban MLB és WLB poszton is kaphat feladatokat. Valószínűleg később fogják draftolni, mint egyetemi karrierje indokolná, mivel az NFL-be nála atletikusabb védőket keresnek a csapatok, és korábbi sérülését sem lehet figyelmen kívül hagyni, de ha megkapja a bizalmat, akkor kiharcolhatja magának, hogy hosszú távon keretben maradjon.

Christian Kirksey 4-5. kör

Egyetem
Iowa
Életkor
31 (1992-08-31)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
234 lb (106 kg)

Erősségek

3 évig produktív kezdő volt egy neves programban. Adekvát magasság külső linebackernek, 2010 óta 40 font izmot szedett magára. Mind a két oldalt játszott külső linebackert a Hawkeyesban, képes lehet belül is játszani. Nagy a hatótávolsága, a kezdőhelyzetétől távol is képes jól megcsinálni a játékot elsősorban az impresszív motorjának köszönhetően. Jó a play-felismerő képessége, hagyja kibontakozni a játékot, mielőtt bármit is csinálna. Gyakran állt fel a slotban wide recieverrel vagy tight enddel szemben, coverageben a mozgása folyamatosnak tűnik. Át tudja dolgozni magát a blokkokon, lenyűgöző amit a kezdeti kontaktusnál csinál, onnantól kezdve ő irányít. Tisztelt vezető, már a junior évében csapatkapitánnyá választották.

Gyengeségek

Kissé alulméretezett az erős oldalra az NFL-ben, inkább gyenge oldali LB-nek tűnik. Méretét tekitnve bajba kerülhet a tight endek ellen, valószínűleg jobb lesz, ha a futók fedezését bízzák rá. Inkább a motorja és az ösztönei miatt produktív, kicsit kevésbé atletikus, mint a legtöbb WLB. Értékesebb zónázásban, mint emberezésben, előbbit többször is kérték tőle. Nem sokat dolgozott belül, valószínűleg nincs természetes posztja egy 3-4-es védelemben. A legtöbb blokk, amiről leválik az futótól/elkapótól/összekötőtől érkezik, falemberekkel szemben küszködhet. A legtöbb szerelése a line of scrimmage után történik, emellett középszerű blitzelő.

Megjegyzések

Szabadidős tanulmányok szakon diplomázott. Középiskolában LB-t és FB-t játszott, juniorként állami bajnok lett a Hazelwood East HS tagjaként, mellette atletizált, juniorként az atlétikacsapattal is állami bajnok lett. 3-csillagos recruitként íratkozott be az Iowára, true freshman szezonjában 11 meccsen játszott csereként, a Missouri elleni Insight Bowl-győzelemről sérülés miatt lemaradt. 2011-ben mind a 13 meccsen kezdett, az első 7 meccsen a gyenge-, az utána lévő 6 meccsen pedig az erős oldalon. 2012-ben a védelem kapitányává választották, mind a 12 meccsen játszott. 2013-ban mind a 13 meccsen kezdő OLB, 104 tackle, 5 TFL, 2.5 sack, 7 QB hit, 2 FF, 1 FR (1 TD), 1 leütött passz és 1 INT áll a neve mellett, Phil Steele All-Big Ten harmadik csapatba választotta. Kirksey az elmúlt három évben megbízható kezdő volt a Hawkeyesban, adekvát fizikai jellemzőkkel, megbízható atletikussággal, lenyűgöző play-felismerő készséggel, coverageban folyamatos mozgással rendelkezik, ezek miatt rendszeresen állt fel a slotban recieverekkel szemben, elsősorban zónázott. Habár aktív a blokkok ellen, az Iowa-n nem sokszor kellett nagy forgalmon átverekednie magát, amihez ha hozzávesszük, hogy nem sokat játszott belül, akkor bizony kérdéses, hogy képes lehet-e 3-4-ben játszani. A következő szinten a legtöbb hozzáadott értéket a special teamben hozhatja, ahol már college-ban is játszott, emellett csere WLB-nek is alkalmas, sub package-ekben pályára is kerülhet, hiszen comoly tapasztalata van slot coverage terén.

Yawin Smallwood 4-5. kör

Egyetem
Connecticut
Életkor
32 (1991-12-25)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
245 lb (111 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak, remekül gyorsul és a mért ideje is megfelelő. Keveset van a földön, jól kerüli el a blokkolókat. Kis területen fürge lábmunkát végez. Nagyobb területet játszik be, mint mért idejéből hinnénk. El lehet küldeni zónázni és őrizni a running backet vagy a tight endet, megoldja a feladatot. Coverage-ben otthonosan mozog, ez a legfőbb erénye. Nagyon hatékony három éves karrierje volt. Tisztelt, jól edzhető vezéralak.

Gyengeségek

Ösztönei csak átlagosak, nem lát jól a pályán. Nem használja elég erőszakosan a kezét, hogy leváljon a blokkról. Nem elég agresszív a játék egyik elemében sem, így kiütéses ütéseket is hiába várunk tőle. Kissé merev az alsóteste. Nem túl agilis oldalirányba. Kis lendülettel játszik, és olykor késve indul meg. Kiszámíthatatlanul szerel - el is hibázza az ütközéseket, és túl is fut az emberen olykor. Pass rusherként nem lehet alkalmazni.

Megjegyzések

Középiskolában a védelmen kívül irányítót is játszott, háromszoros all-Star Massachusetts államban, és a 4. legtöbbre tartott recruit volt. Redshirted freshmanként került pályára és MLB poszton nagyszerűen kezdett, 94 szerelése volt. Második idényére ezt feltornázta 120-ra, amiből 15 negatív yardokat eredményezett, 4 sack és 2 fumble is összejött neki, így bekerült a BigEast 1. csapatába. Juniorként 118 szereléssel immár az átalakult AAC konferencia legjobbjai közé szavazták be, ennek örömére profinak is állt. Több poszton is bevethetőnek tűnik, 3-4-ben belül, vagy 4-3-ban erős oldalon vagy középen, talán WILL linebackerként van a legnagyobb jövője. Van még benne fejlődési potenciál, de nem biztos, hogy eléri majd azt a szintet, hogy megragadjon a kezdőcsapatban. Sokoldalú cserejátékosként a legtöbb csapatnak így is jó szolgálatot tehet, de a draft 2. napján még jobban szeretnek olyan játékost húzni a csapatok, akiben több a perspektíva.

Trevor Reilly 5. kör

Egyetem
Utah
Életkor
36 (1988-01-17)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
245 lb (111 kg)

Erősségek

Prototípus magasság és méret egy 3-4-es OLB-nek. Az egyetemi évei alatt 30 font izmot pakoltak rá. Széleskörű tapasztalata van külső linebackerként és defensive endként egyaránt. A statisztikái évről évre jobbak voltak, végzősként mutatta a legjobb játékát. Robbanékony és erőszakos pass rusher. Átlag feletti irányváltási képességek, kellően alacsonyan játszik. Kevés move-ot alkalmaz, de a kezeit aktívan használja. Megvan az atletikussága a cover munkához. Érett játékos, csapatkapitány volt.

Gyengeségek

26 évesen fogják draftolni (mormon misszión járt). Annak ellenére, hogy 255 fontot nyom még mindig kissé nyurgának tűnik. Zónázás közben nem mindig kellően tudatos. Pass rush közben néha túlságosan is felegyenesedik. Futás ellen nem eléggé szívós, hajlamos néha feladni. Jobban megy neki a fizikális játék, mint a lehorgonyzás vagy a szélső futás vonalának lezárása.

Megjegyzések

Nem összekeverendő a hasonló nevű brit DJ-vel. A teljes neve Trevor McKay Reilly, nős, két lánya van. A testvére A.J. a BYU-Hawaiion kosarazott, a másik testvére Beau idén tavasszal kezdi meg az edzéseket a Colorado State QB-jaként, miután visszatért egy kétéves misszióról, a harmadik testvére Drew pedig jelenleg a BYU safetyje, 2008-ban még a Colorado State színeiben academic All-MWC válogatott. A derék Trevor egyébként kitüntetett cserkész, érettségi után 2 évig egy mormon misszión járt Svédországban, 2004-ben hagymaevési világ rekordot állított fel, közgazdászként végzett a Utah-n. Középiskolában az irányítók riogatása mellett tight endként is jeleskedett, továbbá kosarazott és röplabdázott, röplabdában bajnokságot is nyert és liga-válogatott is volt. Eredendően a Texas Techre ígérkezett el, azonban míg a mormon misszióján járt hallott az egyetem és az akkori főedző Mike Leach közötti vitáról Leach szerződésével kapcsolatban, így úgy döntött, hogy inkább máshol próbál szerencsét, walk-onként íratkozott be a Utahra. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben cserejátékos, 2011-ben már 8 meccsen kezdő, a 4 kiharcolt fumble-je a 3. legtöbb volt a Pac-12-ben. 2012-ben 8-meccsen mint LB, 4 meccsen mint DE kezdett, "említésre méltó" az All-Pac-12 választáson. Végzős évében egyéni legjobbját érte el tackle-ökben (100), TFL-ekben (16) és sackekben (8.5), ez All-Pac-12 első csapattagságot ért. Reilly egy sokoldalú és tapasztalt játékos, aki a fizikai tulajdonságai alapján mindkét védelmi alapfelállásban elképzelhető, de leginkább a 3-4-es rush linebacker szerepkör illik hozzá. Agresszív pass rusher, akibe kreativitás is szorult, ráadásul lenyűgöző kezdősebessége van, ugyanakkor az atletikus adottságait coverage során annyira nem tudja kihasználni. Futás ellen nem a legideálisabb védő, kissé vékony a felépítése, gondjai vannak a lehorgonyzással, ráadásul túlkoros, akiben már nincs sok fejlődési potenciál, így nem valószínű, hogy prémium picket áldoznának rá a csapatok.

Max Bullough 5. kör

Egyetem
Michigan State
Életkor
32 (1992-02-11)
Magasság
6 ft 3 (1.91 m)
Tömeg
249 lb (113 kg)

Erősségek

Játékintelligenciája félelmetes. Azonnal felismeri, hogy mi történik a pályán, tudja hogyan helyezkedjen és meg is oldja. Fizikális, nagy ütéseket kiosztó védő. Lelkesen kergeti a támadókat. Megbízhatóan szerel. Aktivitása és odaadása elengedhetetlen a MIKE poszthoz. Mindig akcióközelben volt. Két évig volt kapitány, igazi generális a pályán. Példaértékű munkát végez, és vokális vezére a csapatának. Vérében van a futball, egész életét meghatározta.

Gyengeségek

Átlagos atléta. Nem robbanékony. Merev a csípője, így üres területen bajban van. Visszafogott sebesség, oldalra is darabosan mozog és kis területet játszik be. Lassan ér ki az oldalvonalhoz. Emberfogásban nehezen boldogul. Mérete alapján erősebbnek gondolnánk. A támadófal ellen nem tud párharcot nyerni. Pass rusherként nem használható.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Spartans-ban. Nagyapja guard, édesapja linebacker poszton szerepelt a Michigan State-ben. Hank Bullough 1970-86 között NFL pozíciós és főedzői is volt. Anyai nagyapja a Notre Dame focistája volt. Bácsikái közül további Irish és egy Spartans játékost is találunk. Közülük Chuck Bullough jelenleg a Syracuse védőkoordinátora, tavaly még a Cleveland Browns alkalmazásában állt. Öccse, Riley jelenleg is az MSU keretében szerepel. 2011-ben került be a kezdőcsapatba, ő csinálta a legtöbb szerelést, és 2. csapatos BigTen-válogatott lett. 2012-ben már a legjobbak között olvashattuk a nevét, akárcsak 2013-ban, ahol 3. számú all-Americannek is vallhatta magát. 299 szerelés állt a neve mellett összesen. Minden évben bekerült a legjobb tanulók álomcsapatába, pénzügyi végzettsége van. Az idei Rose Bowlról eltiltották fegyelmi okok miatt. A combine-on fekvenyomásban rekemelt a linebackerek között, harmincas eredménnyel. Tapasztalt és eredményes egyetemi játékos, akinek háttere nem feltétlen fog megmutatkozni magasabb szinten. Atletikusságának hiányát eddig jól palástolta a játék ismeretével, de az NFL-ben ez valószínűleg csak backup karrierhez lesz elég. Leginkább 3-4-es ILB-ként tekinthetünk rá, de 4-3-ban MLB vagy SLB posztra is oda lehet állítani. Az edző meghosszabbított kezeként a pályán így is hasznossá teheti magát valamelyik csapatban.

 www.youtube.com/watch?v=oQTlcFJDxZg

Avery Williamson 5-6. kör

Egyetem
Kentucky
Életkor
9 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Jók a méretei. Megfelelő alapokkal rendelkezik, technikailag képzett. Nagyon hatékony szerelő, aki utolsó emberként is hozza magát. Ügyesen szlalomozik át az embereken a labdás ember felé. Aktív, nagy erőbedobással játszó védő, aki nagy lendülettel veti bele magát az akcióba. Méretéhez képest erős védő, aki nem fél nekimenni a legnagyobb blokkolóknak sem. Jól olvassa a védelmet. Megnyerő személyiség a pályán és azon kívül - keményen dolgozik, megbízható és kivívja mindenki tiszteletét. Okos, magas játékintelligenciával bír, és az utasításokat is oszthatja a védelemben. Szívós védő, 2013-ban hüvelykujj-sérülés hátráltatta, de nem hagyott ki meccset.

Gyengeségek

Átlagos atléta, lassú a lába, egy lépés hátránnyal indul akcióba. Ha elkapja a blokkoló, nem tud kiszakadni. Limitált zónázási hatótávolság és reakciók - későn veszi észre a playactiont és be is nyeli rendre. Az ereje csak átlagos a pályán, nem fog kiütéseket osztani. Erősödnie kell, hogy ne vesszen el a tömegben. Magassága miatt lehet, hogy a tight endek ellen nem veszi majd fel a versenyt. Ritkán jár a backfielden, minimális pass rush veszélyt jelent. Főleg a számok között dolgozik csak.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Wildcats-ben, Danny Trevathan helyét vette át. Clevelandben született, de Tennessee-ben nőtt fel. Három csillagos recruitként a Kentucky mellett csak a New Mexico és az Arkansas State csábította. Juniorként került be MLB posztra, 135 szerelése a 2. legtöbb volt a SEC-ben és országosan hetedik. Végzősként 102 tackle-lel lett a csapat legeredményesebbje és all-SEC 2. csapatos. A combine-on 4.07-es 20 yard shuttle-je a linebackerek között top5-ös teljesítmény. 2013 májusában egy hetes keresztyén misszión vett részt Etiópiában és számos közösségi rendezvényen szólalt fel karrierje alatt. Leginkább 3-4-es ILB poszton lehet futás elleni specialista, de a special teamben is jól kell szerepelnie, hogy megragadjon a keretben, mert coverben akár célpontja is lehet az irányítóknak.