Prospect ismertetők


HaHa Clinton-Dix 1. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
27 (1992-12-21)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
207 lb (94 kg)

Erősségek

Prototípus free safety méretekkel rendelkezik. Mélyen zónázva nagy területet képes bejátszani, megbízható center fielder. Megfelelően olvassa az irányító szemét, gyorsan támadja a labdát, és többnyire jó szögeket választ coverage-ben. Kellően gyors ahhoz, hogy az elkapókkal akár hosszabb távon is lépést tudjon tartani. Backpedalja megfelelő, mozgékonysága révén jól vált irányt. Jól gyorsul, ennek is köszönhetően szerelési kísérleteknél nagy erővel üti meg a labdát birtokló játékost. Adekvát labdaérzékkel bír; kezei elég biztosak ahhoz, hogy ha el tudja érni a labdát, abból rendszerint interception legyen. A futójátékra időben reagál, jól érzékeli a play alakulását, és agresszívan támadja a line of scrimmage-et.

Gyengeségek

Az egyetemen ritkán kellett a boxban vagy man coverage-ben játszania, kevés rutinnal rendelkezik ezeken a területeken. Előfordul, hogy run supportban rosszul helyezkedik, nem a legideálisabb szöget választja. Nem mondhatni, hogy kiemelkedő megbízhatósággal szerel; rendszerint megfelelő technikával próbálja „becsomagolni” a labdás embert, de fizikuma nem mindig elegendő ahhoz, hogy földre vigye az erősebb játékosokat. Emiatt lehetséges, hogy az NFL-ben még néhány font izmot fel kell szednie, illetve az is elképzelhető, hogy ebből kifolyólag csak free safety-ként lehet majd számításba venni. Az előző szezonban kétmeccses eltiltást kapott, miután kiderült, hogy illegális juttatásokat fogadott el az edzői stáb egyik tagjától.

Megjegyzések

Igazi neve Ha'Sean és a beceneve „Ha Ha”, amit a nagymamájától kapott, de egyetemi pályafutása alatt is rendszeresen így hivatkoztak rá. Középiskolásként első két évében running backet játszott, majd iskolát váltott, új csapatában pedig defensive backként és kick returnerként All-American elismerést érdemelt ki, valamint minden mérvadó recruiting szakoldal az ország legjobb defensive back prospectjeként tartotta számon. 2011-ben, true freshman évében is játéklehetőséghez jutott az Alabamán, de ekkor még jobbára csak a speciális egység tagjaként került pályára. Egy évvel később az idei draftra ugyancsak jelentkező Vinnie Sunserivel közösen kellett pótolniuk Mark Barront; a két játékost folyamatosan rotálta az edzői stáb, de tíz mérkőzésen hivatalosan Clinton-Dix volt a kezdő. Ebben a szezonban négy interceptionnel holtversenyben első lett a csapaton belül; a BCS-döntő egyik legjobbjaként a Notre Dame ellen egy pick mellett szezoncsúcsot jelentő hét szerelést is jegyzett. Az előző idényben a kétmeccses eltiltást leszámítva minden mérkőzésen kezdő volt. All-SEC első csapatba választották, valamint a nagyobb szervezetek közül az American Football Coaches Association, a Football Writers Association of America és a The Sporting News is first-team All-American elismerésben részesítette. Könnyen lehet, hogy Clinton-Dix a profik között a free safety szerepkörre limitálódik, de ettől függetlenül a szakértők többsége az idei draft classon belül posztja legjobbjának tartja az egykori alabamai játékost, aki - ha a felmérőkön meggyőzően teljesít - akár az első kör középső régióiba is felküzdheti magát.

Calvin Pryor 1. kör

Egyetem
Louisville
Életkor
28 (1992-07-02)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
207 lb (94 kg)

Erősségek

Ideális magasság és tömeg. True freshman szezonjának a közepétől fogva kezdő. Számos különböző szerepben használták, habár legtöbbször mély zónázási feladatai voltak. Bármelyik safety szerepben elképzelhető a profiknál, a Louisville-nél inkább free safetyt játszott. Agresszíven szerel, igazi igazságosztó, hangadó a védelemben. Az elkapókon rendszeresen nagyot üt, ez sok elkapást meghiúsít, ill. fumble-t okoz. Nem csak a nagy ütésekre megy, szerelési technikája megbízható. Az egyenes vonalban kellően gyors ahhoz, hogy a recieverek ne tudjanak mögé kerülni. Üldözési sebessége lenyűgöző, hatalmas erőt fejt ki a kontaktus során. Mérete és folyamatos mozgása miatt profi tight endek fedezésére is képes lehet.

Gyengeségek

Időnként túl nagy sebességgel támadja a futót, rosszkor lassít, emiatt kikerül a megfelelő pozícióból. A nagy ütésekre való hajalma büntetéseket vonhat maga után az NFL-ben. Konzisztensebben kell játszania a LOS-hez közeli zónákban. Emberezés során gyakran égeti meg magát azzal, hogy egy rövidebb route-ot olvas, mint amit az ellenfele fut. Az irányítók szemmozgásával sikeresen lehet manipulálni.

Megjegyzések

Középiskolában futót és safetyt játszott, 3-csillagos recruitként iratkozott be a Louisville-re. 2012-ben All-BIG EAST második csapatos, 2013-ban már az 1. csapatba válogatták be az American Konferenciában. NFL prototípus méretű safety, elegendő hatótávolsággal a mély zónás játékokhoz, megfelelően folyamatos mozgással az emberezéshez, emellett a robbanékonyságnak, az erőnek és az agresszivitásnak egy egészen elképesztő kombinációja van meg benne, emiatt félelmetes ütköző. A Louisville-nél elsősorban free safetyként számoltak vele, Pryor képes lehet a profik közt is ezen a poszton játszani, de lehet, hogy az őt draftoló csapat majd a boxban fogja használni megfélemlítendő az ellenfél futóját. Előfordul, hogy jobban tenné ha kicsit konzervatívabban játszana mind üldözésnél mind coverage-ben, hibák, elrontott feladatok, elhibázott szerelések is benne vannak a játékfelfogásában, de ezt ellensúlyozza a teljes körű skillsetje, a sokoldalúsága és talán legfőképpen a fizikalitása, olyan tulajdonságok összpontosulnak benne, amik NFL kezdő játékossá tehetik.

Jimmie Ward 1-2. kör

Egyetem
Northern Illinois
Életkor
29 (1991-07-18)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

Magassága, tömege és sebessége is megfelelő hozzá, hogy NFL defensive back legyen. Rendszeresen a boxban helyezkedik, itt szerezte szerelései nagyobbik részét. Fizikális játékos, aki nem riad meg a kontakttól, ki tudja billenteni az elkapót az ideális útvonal futása közben. Gyorsan felméri, hogy futás van és jó szögeket választva indul megállítani. Hamar fel tud zárkózni az akcióhoz, ezáltal nagy lendülettel áll bele az ütközésbe. Türelmes védő, aki nem fut túl az akción és mindig az akció közelében marad. Játszott nickelbacket zone és man rendszerben is, hasonlóan korrekt munkát végezve. Átlag feletti labdaérzéke van, jó ütemben ugrik a passzokért. Szerelési technikája megalapozott. Megbízható special team játékosként is lehet vele számolni. A maga szintjén kimondottan sikeres karriert tudhat maga mögött.

Gyengeségek

Eddig Strong Safety poszton szerepelt, amire nem prototípus méretekkel rendelkezik. Méretbeli mismatch jöhet létre, ha a tight endet kell fognia. Nem a sebessége miatt tudott ennyiszer játékba avatkozni. Nem nagyon használták mély zónában, így ebben a tekintetben nehéz megmondani a valós tudását. Jobban járna ha nem akarná leküzdeni a blokkokat, hanem igyekezne kikerülni őket. Futás ellen bajba kerülhet ha hátrányból indulva kell üldöznie az ellenfelet.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Huskies-ban. Wisconsinban született, de Alabamában nőtt fel, innen került a NIU-hoz, majd a Senior Bowlon saját közönsége előtt bizonyíthatott. Mindössze 2 csillagos toborzott volt. Freshmanként 3 puntot blokkolt, másodévesen még egyet. Sophomore szezonjában volt a legaktívabb, kereken 100 szereléssel. 2012-ben kvalifikálták magukat BCS Busterként az Orange Bowlra, a Florida State elleni meccsen 12 tackle-t jegyzett Ward. Végzősként komoly elhárítást mutatott be a passz ellen, 7 interception mellett 12 pass deflection járult a neve mellé. 2012-ben és 2013-ban all-MAC 1. csapatos választott, az AP szerint pedig 3. számú all-American. Kezdőpotenciállal bíró safety, aki a játék minden elemében remekelt eddig, bármilyen feladatot adtak neki. A MAC után az NFL-ben nem valószínű, hogy sztárrá növi ki magát, de fegyelmezett és alapos játéka miatt hosszú távon megragadhat a ligában.

Deone Bucannon 2-3. kör

Egyetem
Washington State
Életkor
27 (1992-08-30)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

4 szezonnyi kezdőtapasztalat, évről évre fejlődött. Lenyűgöző magasság, évről évre több izom került rá. Free safetyt játszott a Wazzun, de a méretei és a temperamentuma alapján strong safetyként még jobb lehet. Elég sokszor védekezett slot reciever ellen. Méretei alapján sok csapat a tight elleni védőjét láthatja benne. Futás ellen agresszív, proaktívan fellép és próbál szerelni. Nincsenek rossz kezei, évről évre egyre több interceptiont fogott. Kevésszer küldték blitzre, ennek ellenére úgy tűnik, hogy menne neki. Non-stop motorja van. Special teamben is hasznos, 2011-ben rúgást is blokkolt, punt coverben sem elveszett.

Gyengeségek

A pozíciójához a sebessége csupán adekvát, lehet, hogy szükségképpen lesz belőle strong safety. Hajlamos túl korán fellépni a futásra, ezért érzékeny a misdirection/play-action játékokra. Egy safetyhez képest túlságosan is a gapek betömésére koncentrál, ezért néha veszélyes szögekben érkezik. Türelmetlensége miatt megbízhatatlan a védelem leghátsó emberének. Vékony, próbálkozik a blokkok lerázásával, de túl gyakran söprik félre. Sokat védekezett elkapókon és összekötőkön, de nem végzett nagyszerű munkát. Hajlamos elhagyni a megfelelő szerelési technikát, túlságosan is a nagy ütésre megy, így relatíve sok szerelést vét el.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett golfozott. 2010-ben 3-csillagos recruitként érkezett a Washington State-re, már true freshman szezonjában 8 meccsen kezdett, az Arizona ellen 16 szerelése volt, legalább ennyit egy meccsen utoljára 2007-ben sikerült egy Cougarnek bemutatatni, "említésre méltó" a CollegeFootballNews.com Freshman All-America csapatában, a Rivals.comnál Pac-10 All-Freshman válogatott, Phil Steele pedig All-Pac-10 negyedik csapatba választotta. 2011-ben és '12-ben 11 meccsen kezdő, utóbbi évben All-Pac-12 második csapatos, 106 szerelése volt ebben az idényben utoljára ezelőtt Eric Framptonnak volt 2006-ban a WSU színeiben háromjegyű szerelésszáma egy szezon alatt, a 106-nál többet pedig utoljára James Darling mutatott be 1996-ban. Végzős idényében az AP All-American első csapatba jelölte, Brandon Gibson 2007-es szereplése óta ő az első Cougar, aki All-Pac-12 első válogatott lett, 109 szerelése volt ebben a szezonban, így ebben az évezredben ő az első Wazzu-játékos, akinek összejött zsinórban két 100+ tackle-ös idény. Bucannon magassága, karhosszúsága és a produktivitása miatt is izgalmas prospect, ugyanakkor rengeteg hiba van a játékában, így számos scout nem igazán ajánlja a draftolását. A futás elleni agresszivitása, néha inkább a csapata kárára van, mivel a védelem elveszti az utolsó emberét, ráadásul ezen a területen korlátozott hatékonysággal dolgozik, hiszen következetlenül választ szögeket, küzd a blokkok kezelésével és sok szerelést hibáz el. Finom kezei miatt képes nagy játékra passz ellen, de a sebessége és az ösztönei is hagynak némi kívánnivalót maguk után, ez számos passzjátéknál negatív hatással lehet a csapatára. Jelenleg egy nagy potenciállal rendelkező játékosnak tűnik, akire sok munka vár és ráadásuk még nem látszik az igazi a posztja a profik között.

Terrence Brooks 2-3. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
29 (1991-03-02)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
198 lbs (90 kg)

Erősségek

Ruganyos és mozgékony. Könnyedén, erőlködés nélkül hátrál, fordul és fut tovább. Nagy területet játszik be, és gyors a pályán. Ellenőrzése alatt tartja a zónákat, és felismeri, hogy ki jelenthet veszélyt. Gyors döntéshozó, bízik abban, amit lát és nem hezitál. Vehemensen segít a futás ellen - odaadóan, sokat futva, minél gyorsabban játékba kíván avatkozni. Végzősként blitzelőként is egyre többet használták. Magabiztos, energikus játékos. Szívós védő, aki bírja a strapát. Alapember lehet belőle a speciális csapatban. Focistaként és magánemberként is nagyszerű jellem.

Gyengeségek

Megbízhatatlanul szerel - nagy lendülettel érkezik, nem mindig látja, hogy kit üt éppen és el is hibázott néhány ütközést, mikor a kiütésre ment rá. Felépítése a cornerbackek közé is sorolhatná, volt is agyrázkódása végzősként és ezzel az agresszív stílussal tartóssági problémái adódhatnak, valamint szükségtelen zászlók is repülhetnek rá. A labdára csak minimális veszélyt jelent, nem egy playmaker. Átlagos kezei vannak, egyértelmű interception lehetőségeket hagy ki. A tight endek ellen magasságbeli hátrányban lesz. További tömeg felszedése lehet, hogy jót tenne a játékának.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Seminoles-ban FS poszton. 2013-ban all-ACC első csapatba választották, sőt a CBS szerint all-American gárdában volt a helye. Végzősként bajnoki címnek örülhetett és a Senior Bowlra is elhívták. Másodévesként kitüntették tanulmányi teljesítménye miatt. A combine-on tündökölt a safety-k között. Ő a leggyorsabb (4.42), ő ugrik legmagasabbra (38 inch) és legtávolabbra is (119 inch). Tallahassee-ben végig Lamarcus Joyner árnyékában szerepelt, de hasonló stabilitást nyújtott a védelemnek, mint a másik safety. Nagyszerű adottságokkal bíró játékos, aki néha ugyan eszetlenül viselkedik a pályán, de ha ezt kinövi, akkor megszerezhet magának egy kezdő pozíciót is. Legrosszabb esetben csereként és ST-ászként csinál majd karriert az NFL-ben.

 www.youtube.com/watch?v=LN2_I9AKipc

Brock Vereen 3-4. kör

Egyetem
Minnesota
Életkor
28 (1991-08-17)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
202 lbs (92 kg)

Erősségek

Nagyszerű atléta, aki nagy területet játszik be, és letisztult a mozgása. Mindent belead a pályán. Ésszel játszik, feltalálja magát a tömegben. Rutinosan mozog a zónák között, felismeri az útvonalakat. Jó szögeket választ. Kevés felesleges mozdulatot csinál emberfogásnál, hamar át tud váltani teljes sebességre. Súlypontemelkedése dícsérhető. Nagyon intelligens, motivált, csapatember, aki imádja a futballt. A védelem szószólója is lehet. Lenyűgöző munkamorál. Special teamben mint gunner szerepeltethető. NFL-vérvonal.

Gyengeségek

Kicsi a keze, rövid a karja, és alapvetően kicsi a teste. Az NFL tight endjei ellen ilyen fizikummal elég nehéz lesz boldogulni. Nem egy robbanékony, nagyokat ütő védő. Nem valami veszélyes a labdára, 4 interceptiont fogott 4 év alatt. Hatástalan volt blitzelőként. Kérdéses, hogy hosszú távon egészséges tud-e maradni.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Golden Gohers-ben. Édesapja, Henry Vereent a Tampa Bay draftolta 1979-ben, de főleg Kanadában játszott WR-t. Bátyja, Shane a Patriots futója. Unokatestvére, Ben Vereen híres táncos és színész. Édesanyja a UNLV színeiben teniszezett. Az ESPN 3 csillagos recruitként az 57. legjobb CB-nek értékelte, középiskolában WR-t is játszott. Újoncként 4 meccsen kezdett, cornerback volt, sophomore-ként pedig már kezdettől fogva a pályán volt. Juniorként lett safety, a szezon második felében ki is harcolta a kezdőcsapatba kerülést. A BigTen tanulmányi álomcsapatába is bekerült, kommunikáció szakos. Végzősként aztán az edzők a BigTen 1. csapatába szavazták. Dominálta a versengést a combine-on, top5-ös teljesítményt nyújtott a posztján 20 yard shuttle-ben (4.07), 3 cone drillben (6.9), 40 yardon (4.47) és fekvenyomásban (25) egyaránt. Nagyszerű háttérrel és tulajdonságokkal bíró free safety, akit csak a mérete és fizikális ereje miatt hagyhat bent a drafton egy-egy safety-hiányos csapat, ezek viszont olyan problémák, amiken nehéz felülemelkedni. Nem kizárt, hogy kiemelkedő játékintelligenciájának köszönhetően Vereen a kezdőcsapatig is felküzdi magát idővel.

Dezmen Southward 4. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
211 lb (96 kg)

Erősségek

Kiváló fizikai paraméterek, erőteljes testfelépítés, jó magasság. Sokoldalú játékos, a Wisconsinban linebackert, külső cornert, nickelt és safetyt egyaránt játszott. Képes press-man coverage-et alkalmazni az elkapókon, a technikáján fejleszteni kell, de a funkcionális ereje átlagon felüli. Prototípus boxban játszó strong safety, gyakran csinálja meg a játékot a line of scrimmage környékén vagy amögött. Egyenes vonalú sebessége lenyűgöző, ez számos mérkőzést befolyásoló játékot okozhat. Coverageben jó az üldöző sebessége, képes pont a labda érkezése előtt beugrani a reciever elé. A fizikai képességei mellett azért mentálisan fejlődnie kell a játék ezen részében. Jó a labda érzéke, számos labdát elüt, ezen téren még van benne potenciál. Befejezi a szereléseket, jól használja ki a méretét és az erejét, mikor leviszi a labdást, ritkán törik át a szereléseit.

Gyengeségek

Látványos játékait a fizikai tulajdonságainak köszönheti, nem az ösztöneinek vagy a játékintelligenciájának. Csípője túl merev ahhoz, hogy gyakran CB-ként alkalmazzák, de nagyobb elkapók vagy tight endek ellen bevethető. A pályán nem olyan gyors, mint azt a mért ideje mutatja, jó a sebessége, de nem elit. Mindenféle tudatosság nélkül támadja a line of scrimmage-et, gyakran nem is kell megblokkolni, ugyanis távol van a playtől. Az aggresszivitása miatt időnként saját magát helyezi játékon kívülre. A játéka tökéletesen illik a strong safety szerepkörhöz, azonban manapság az NFL-csapatok sokoldalúbb söprögetőket keresnek, ő jelenleg még nem az. Megbízhatatlanul zonázik. Nem igazán érzi, hogy merre járnak a pályán az elkapók, ezért előfordul, hogy ő kilép a flat zónába a futóra és emiatt üres recievereket hagy maga mögött. Gyengék az ösztönei. Nem képes konzisztensen felismerni a játékokat, emiatt rosszul helyezkedik coverageben, illetve eszetlenül támadja a LOS-et. Lehetséges, hogy ezt a gyengeségét a rendszer nagyította fel, de ettől még szembetűnő hibái vannak.

Megjegyzések

Nevelőapja Eli Rasheed az Indianan focizott, jelenleg a Toledo védőfal-edzője. Szabadidejében legszívesebben főz, olvas és közösségi munkát végez. Középiskolában atletizált és kosarazott (2-szer a kosárcsapat MVP-je is volt), csupán végzős évében kezdett el focizni. 3.6 GPA-val hagyta el a középiskolát, jó tanuló volt. A nagyhírű St. Thomas Aquinas HS növendéke volt úgy, mint Giovani Bernard Bengals RB, James White Wisconsin RB, Lamarcus Joyner Florida State CB, Marcus Roberson Florida CB és Brandon Linder Miami OG (ismertetőik a megfelelő helyen megtalálhatóak). 2-csillagos recruit volt, 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben rotációs játékos volt, 2011-ben már 3 meccsen kezdett is, 2012-től lett stabil kezdő, utolsó két évében konszenzus honorable mention a Big Tenben. Az NFL Combine kezdete előtt néhány órával visszavonták a részvételi engedélyét, ugyanis a röntgen egy törést mutatott a C5-ös csigolyájánál. Ezután Southward és az ügynöke elküldte a röntgenfelvételeket Dr. Bob Watkinsnak (ő kezelte Peyton Manninget is többek között), Watkins állítása szerint csupán egy enyhe sérv látható a felvételeken a C4-es csigolyánál és engedélyezni kellett volna Southward részvételét a combine-on. Southward így csupán a Pro Dayen tudta megmutatni magát, ahol igen impresszív számokat hozott. Alapvetően az ő esetében egy nagyon jó fizikai tulajdonságokkal bíró safetyről beszélünk, kitűnő méretekkel és sebességgel. Az orvosi vizsgálatok nagyban befolyásolhatják a májusi drafthelyét. Ha a medical red flag valótlannak illetve elenyészőnek fog tűnni a profi pályafutása alatt, akkor Southwardból impact játékos is lehet a profik közt, ha a mentalitásán és a koncentráltságán sikerül javítani az edzőinek.

www.youtube.com/watch?v=MYOXJBwg5Gs

Craig Loston 4. kör

Egyetem
LSU
Életkor
30 (1989-12-21)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
217 lb (98 kg)

Erősségek

Nagyszerűen elosztott súly, rendesen ki van pattintva. Jó szeme és ütemérzéke van. Agresszívan támadja a labdát ha zone coverage-ben előtte bontakozik ki a játék, és rögtön ott is terem. Jól olvassa az útvonalakat. Hosszú távon is őrizni képes az elkapókat, és a tight endekre is rá lehet állítani egyedül. Okosan lép hátra, hogy biztosítson utolsó emberként. Szívós játékos, aki saját testi épségét sem kímélve osztja az ütéseket. Segít a társainak megtalálni a felállásban a helyüket és osztja az utasításokat. Egyértelműen a secondary hangadója és kézjelekkel is kommunikál. Sokoldalú, meccs közben is mozgatható védő. Special teamben is használták. Okos, megbízható, és keményen dolgozik. Magas futballintelligenciával bír.

Gyengeségek

Rövidek a karjai. Kissé merev a csípője, ezért nem olyan mozgékony, mint lehetne. Hátramozgás közben hajlamos kihúzni magát. Túl nagy helyet hagy man coverage során az elkapóknak. Olykor túlságosan is agresszív és a kiütésre megy rá, ahelyett, hogy a tutit játszaná a futás ellen. Jobb munkát is végezhetne, hogy átjusson a blokkon, nem kéne a lábát leállítani. Számos sérülést összeszedett már, szinte minden évben volt valami baja, igaz gyorsan regenerálódik. Az egyik legidősebb prospect idén.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Tigers-ben. A rivals a legjobb safety-nek tartotta végzős középiskolásként. 2009-ben csuklósérülés miatt két meccs után medical redshirtöt kapott. 2012-ben és 2013-ban is all-SEC 2. csapatos választott az AP szerint. Felsorolni is nehéz, hogy hány LSU safety vitézkedik mostanság az NFL-ben, Loston olyanok nyomdokaiba léphet többek közt, mint Ryan Clark, LaRon Landry, Eric Reid, Craig Steltz vagy Brandon és Curtis Taylor. A foci után színházi szerepekre vágyik. Szóba került, hogy juniorként profinak áll, és jobban is ment neki a játék Reid oldalán mint az idei, kevésbé tehetséges LSU secondary-ben. Minden adott hozzá, hogy sikeres profi legyen és kiharcolja a kezdőcsapatba kerülést; mérete, ütközései és testbeszéde is NFL szintet képvisel már most. Strong safety-ként muzsikál jobban, de elég tehetséges, hogy mindkét hátsó poszton bevethető legyen.

 www.youtube.com/watch?v=OoYrn6nhdM4

Ed Reynolds 4. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
28 (1991-10-18)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
207 lb (94 kg)

Erősségek

Elég magas hogy a tight endek ellen is legyen esélye. Olvasni tudja az irányítót, jó az ütemérzéke és az ösztönei. Okos, dörzsölt védő. Nevezhetjük ballhawknak. A hashmarkokon kívül is sokat avatkozik játékba. Keményen ütközik, jó technikával szerel. Elég magasra ugrik, hogy a hosszú jump balloknál megnehezítse az elkapók dolgát. NFL vérvonallal bír. Rutinos cover-2 és cover-3-ban is.

Gyengeségek

Átlagos sebesség és ruganyosság. Rövidebb a karja az ideálisnál. Erősödnie kell. Lassú irányváltások. Gyorsulása kevés hozzá, hogy javítani tudjon miután hibázott. Előfordul, hogy elveszik a pályán és rossz szöget választ. Túl sok szerelést hibázott el utolsó emberként, lásd Utah meccs. A szemeit végig az irányítón tartja, így manipulálni lehet. Visszafogott rutinja van csak emberfogásban. Nem érezni különösebben a jelenlété a futás ellen.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Cardinalban. Édesapja, Ed Reynolds Sr. 9 évig szerepelt az NFL-ben, a Patriots-ban hét, a Giants-ben két szezont húzott le. Középiskolában DB, RB és KR volt, és iskolarekorder hármasugró. 2010-ben csereként számítottak rá, majd redshirtöt kapott ugyanis a tavaszi edzések idején térdsérülést szenvedett és kihagyta az idényt. A visszatérés pompásan sikerült, hiszen 9 deflection mellett 6 picket fogott, amiből 301 yardot rohant vissza, 1 yard hiányzott neki az NCAA rekordhoz. Három TD így is összejött. 2012-ben a Jack Tatum-díj nyertese, vagyis a legjobb defensive back az országban és értelemszerűen Pac12 első csapatos, akárcsak 2013-ban. Juniorként ismét számos all-American jeölést kapott és elég érettnek gondolta magát, hogy a szezon után profinak álljon. Politikatudomány szakra járt, és számos tanulmányi kitüntetésben részesült. Főleg free safety poszton lehet vele számolni. Fizikálisan és atletikusságban is elmarad az elvárt NFL szinttől, ennek ellenére előfordulhat, hogy korán kiválasztják a jó statisztikái miatt. Nehéz lesz élnie a bizalommal, de legrosszabb esetben special teamerként és dimebackként elboldogulhat a profik között.

Dion Bailey 4. kör

Egyetem
USC
Életkor
28 (1992-03-02)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
201 lb (91 kg)

Erősségek

Három évig volt kezdő egy meghatározó footballprogramban. A mérete és az izomzata megfelelő akár free- akár strong safetynek. Sokoldalú, korábban erős oldali lnebackert játszott, mielőtt hátramozgatták safetynek. Az a fajta játékos, aki előnyt nyerhet abból, hogy ligaszerte egyre inkább előtérben vannak a sub-felállások a védelemben. Játszott a slotban, van tapasztalata jammelésben, emberezésben és zónázásban egyaránt. Képes arra, hogy megjammelje a slot elkapót, majd hátrahúzódjon zónázni. Futás ellen türelmes, nem jellemző, hogy bedőljön misdirectionöknek, fake-eknek. Erőteljes ütköző, 1-1 jól sikerült szerelés utána rendszerint tüzeli a társait is. Jó kezei vannak, 3 szezon alatt 11 interceptiont fogott.

Gyengeségek

Kevés snapet játszott mélységi söprögetőként, szinte mindig a slotban vagy a boxban állt fel. Ebből következően a hagyományos safetyt kereső csapatok vele kapcsolatban leginkább a képzelőerejükre támaszkodhatnak. Nem kifejezetten gyors vagy robbanékony, atletikussága átlagos/átlag alatti egy safetyhez képest. Nem az a játékos, akire egy csapat magabiztosan támaszkodhat, hogyha emberezni kell a slot elkapón. Deep coverage néha rossz szögeket választ, ez valószínűleg a rutintalanságának köszönhető. A backpedalja hanyag, a tömegeloszlása kényelmetlen, a lábmunkája nem kontrollált. Ha vissza akarják konvertálni linebackernek, akkor nagy mennyiségű izmot kell rá pakolni. A 2013-as szezon előtti holtidényben megműttette a vállát, ez a későbbiekben további orvosi ellenőrzést fog igényelni.

Megjegyzések

Politika, tervezés és fejlesztés szakon diplomázott. 15 csapattársával együtt 2012 tavaszán 5 napig Haitin épített házakat a rászorulóknak. HS-csapattársa volt Darius Powe California WR és Jake Phillips UNLV TE. Középiskolás All-American volt, 4-csillagos recruitként választotta a USC-t. 2010-ben redshirtöt kapott, a 2011-es tavaszi gyakorlások során képezták át safetyből linebackerré, 11 meccsen kezdett, az év végén úgy állt 81 tackle, 2 sack, 2 leütött passz, 2 interception és 1 kiharcolt fumble a neve mellett, hogy a Stanford ellen agyrázkódást szenvedett, ezért a Colorado elleni meccset ki is hagyta. Vezette a USC-t szerelések számában, erre utoljára freshman játékosként Hayes Pullard volt képes 1954-ben. A szezon végén a CollegeFootballNews.com az Év Freshman Védőjének választotta, emellett All-Pac-12 második csapatos és "említésre méltó" az SI.com All-American csapatában. 2012-ben is minden meccsen kezdő SLB, említésre méltó az All-Pac-12 csapatban és a CollegeFootballNews.com Sophomore All-American válogatottjában. 2013-ban mozgatták vissza strong safetynek, 62 szerelés, 6.5 TFL, 0.5 sack, 1 kiharcolt fumble, 6 leütött passz és 5 interception állt a neve mellett, All-Pac-12 második csapatba választották. Néhány évvel ezelőtt nem draftolták volna ilyen magasan Baileyt, de a ligában egyre több csapat keres játékost sub-felállásban a "Star" szerepkörre és egy prospect, aki Samként és safetyként is szerzett tapasztalatot, az értékes lehet ebbe a pozícióba. Jelenleg látszik, hogy Baileynek még fejlesztenie kell a backpedalján és a mélységi ösztönein, utóbbit nem is nagyon tudta bemutatni a USC-n, ugyanakkor labdaérzékeny játékos, aki kellően hatékony futás ellen is. Nem egy freak, de több dolgot is egészen jól csinál és potenciálnak sincs híján.

www.youtube.com/watch?v=guPH0PzzZPU

Marqueston Huff 4. kör

Egyetem
Wyoming
Életkor
28 (1992-04-06)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
196 lb (89 kg)

Erősségek

Szikár, sportos testalkat. Egyszerre folyamatos és hirtelen a mozgása, az egyensúlya fantasztikus. Kimagasló sebesség; mélységben is tartja a lépést az elkapóval, valóssággal szárnyal a pályán. Plant and drive technikával hirtelen irányváltásokra képes, így szorosan tudja őrizni a WR-eket. Képes küzdeni a levegőben és atletikus interceptiont szerezni. Run supportnál nem hezitál. Több sémában is használható. Mentálisan erős. Három évig kezdő. Minél erősebb az ellenfél, annál jobban játszik, erre jó példa a Nebraska elleni mérkőzés.

Gyengeségek

Nagyon kicsik a kezei. Technikája hanyag. Inkonzisztens szerelő. Átlagos labdaérzék. Játéka hullámzó.

Megjegyzések

Kommunikáció szakon diplomázott. Középiskolában csapattársa volt a San Francisco 49ers futója, LaMichael James. Huff HS-ban amellett, hogy a focicsapat kapitánya volt az atlétikapályán is villogott mint sprinter és magasugró. 3-csillagos recruitként iratkozott be a Wyomingra. True freshmanként mint nickelback és special teamer került a pályára. A következő két szezonban kezdő cornerback volt, végzősként lett belőle free safety. 127 szerelés, 3 TFL, 1 FF, 2 FR, 6 leütött passz, 2 INT állt a 2013-as statisztikai lapján, szerelések számában vezette a Mountain West konferenciát a DB-k között, az edzők és a média is a konferencia második csapatába választotta. Huff egy gyors, szikár, kemény, bőbeszédű defensive back, akit végzős idényében safetyként használtak, de a profik között cornerként is van jövője, hiszen a robbanékonysága és a fizikalitása csapatok széles körének lehet vonzó. Special teamben hasznos játékos lehet, akiben kezdőpotenciál is lakozik. A szezon elején játszott a legjobb formájában, teljesítménye az év folyamán fokozatosan csökkent.

www.youtube.com/watch?v=8TWd7En8-m0

Ahmad Dixon 4-5. kör

Egyetem
Baylor
Életkor
28 (1991-09-05)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

Izmos, remek felépítésű safety-nek számít a profik között is. Sokoldalú játékos, aki nickelback is volt. Gyenge oldali linebackerként sincs elveszve. Fizikális, agresszív védő, aki nem ijed meg az ütközésektől. Futás ellen fel tudja tartóztatni a blokkolókat. Nem engedi, hogy bárki is mögé kerüljön, és eközben a labdát is figyelemmel tudja követni. Állandóan labdaközelben van. Megbízhatóan szerel. Gyakran küldték blitzelni, és eredményes is volt ebben a kategóriában. A speciális egységben is hasznosították. Elit támadósorok ellen edződött, és sokat látott védőnek számít.

Gyengeségek

Sebessége ellenére nem túl gyors a játéka, limitált területet tud csak levédeni, ez főleg futás ellen üt vissza. Nem elég ruganyos hozzá, hogy ideális slot elleni védő legyen, a reflexeit is fejleszteni kell. Túl hamar eldönti a futásnál, hogy mit akar csinálni, és így kockázatos szögeket választ. Mindössze egy év rutinja van a mély védekezést illetően. Nehezen olvassa a támadójátékot ha embereznie kell. Lehet még 10 fontot szívesen látnának rajta. Pályán kívüli ügye miatt kérdőre fogják vonni az interjúkon.

Megjegyzések

Három évig kezdő szülővárosa csapatában, a Bears-ben. Eleinte LB/DB hibrid poszton, majd seniorként safety-ként szerepeltették. Végzősként all-Big12 első csapatos választott, és all-American jelölést is kapott két szervezetnél. A Baylor történetének első Big12 győzelmét hozták össze, és az első generáció tagja az iskolában, amely 4 bowlt játszhatott. 2013 őszén őrizetbe vették miután összevert egy a lakásába érkező fiatalembert, akiben felismerte azt, aki pár hónappal korábban betört hozzá és ellopta a tévéjét. Decemberben felmentették. A TCU edzője, Gary Patterson nyíltan bírálta Dixont és edzőjét, amiért egy targeting szabálytalanság miatt nem tiltották el. Állítólag 4.39-et fut 40 yardon. Dixon a nem túl erős safety class egyik nagy nyertese lehet, mert bár nem számít igazi playmakernek, így is megkaphatja a bizalmat kezdőként, és egy ideális rendszerben élhet is vele. Egy Reshad Jones-jellegű játékosról van szó, aki olyan kiütéseket is be tud mutatni a pályán, amivel a szurkolók kedvencévé nőheti ki magát.

 www.youtube.com/watch?v=MK-eILuV_xk

Antone Exum 5. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
29 (1991-02-27)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
214 lb (97 kg)

Erősségek

Nagyszerű méretek, nem csak számszakilag, hanem izomzatot tekintve is, és hosszú karok. Kellően laza a csípője, főleg méretéhez képest számít mozgékonynak. Mért ideje és a pályán mutatott sebessége is jónak mondható, igaz nem elit. Remek labdaérzéke van és jók a kezei, csak 2012-ben 5 interceptiont fogott. Érzi, hogy merre megy a labda. Mérete és sebessége alapján a nagyobb elkapókkal is felveszi a versenyt. Átlagosan olvassa a játékot, nem lóg ki lefelé ebben a tekintetben. Türelmes a LoS előtt press coverage-nél és ki tudja billenteni az ideális útvonalról az elkapókat. Több poszton bevethető játékos, nem csak CB és S, hanem special team alapember is volt.

Gyengeségek

Nem használja ki eléggé a méretbeli fölényét a vonalon. Technikailag még nyers. Nem az a játékos, aki az utasításokat osztja, és egy komplex rendszert átlát - ez a safety poszton való használatánál fontos szempont. Nem egy megbízható, fizikális szerelő. Futás ellen robbanékonyabbnak kell lennie, és jobban lezárni a széleket. Túl sokat nézelődik a backfieldre, off coverage-ben nem backpedalozik. Hajlamos rontani egy-egy double-move ellen. Kérdéses, hogy mennyire tud egészséges maradni. Bizonyos források eléggé arrogáns személyiségnek tartják, aki nem szereti ha beleszólnak a dolgaiba.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdett a Hokies-ban, de végzősként csak 3 meccsen volt pályán. Free Safety poszton indította a karrierjét, junior szezonjában tették be cornerbacknek, és ugyanolyan hatékony maradt. 2012-ben all-ACC 2. csapatos választott. 2013 január végén elszakadt az ACL szalagja, ősszel szezon közben csatlakozott a csapathoz, de a Miami ellen bokasérülést szenvedett és többet nem lépett pályára. Szóbakerült, hogy juniorként jelentkezik a draftra; még egészséges volt mikor eldöntötte, hogy marad az egyetemen. Pénzügyi diplomát szerzett, végzősként már a marketing mesterképzésre járt. Olyan neves Hokie defensive backek útját követi mint Kam Chancellor, Brandon Flowers, DeAngelo Hall, Jayron Hosley vagy Roc Carmichael, és esetükben Frank Beamer tényleges kapcsolódási pontot jelent. Nagyon fontos lesz, hogy a combine-on bizonyítsa, hogy a régi erőállapotában van, és akkor 2. napos prospect is lehet, és remélhetőleg nem kerül Ras-I Dowling sorsára. Ha kiheverte a műtétet, akkor egyértelműen kezdőpotenciállal bír, sokoldalúsága kimondottan értékes prospectté teheti.

Jonathan Dowling 6-7. kör

Egyetem
Western Kentucky
Életkor
6 (2014-04-07)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
190 lb (87 kg)

Erősségek

Kiemelkedő méretei vannak és további tömeget lehet pakolni rá. Nagyszerű magassága és hosszú karjainak hála komoly légelhárítást tud működtetni, és hatékonyan használható a passz ellen. Jó keze van az interceptionökhöz. Gond nélkül mozog a vonalak között. Hosszú lépéseivel nagy területet levéd - akár a hashmarktól indulva is azonnal kiér a legtávolabbi pontra. Bemutatott pár olyan ütközést, ami kiütést hordozhat magában. Egyértelműen playmakernek számít, 2 év alatt 8 fumble-t harcolt ki és fogott 9 interceptiont. Van rutinja a speciális egységben.

Gyengeségek

Sovány langalétának számít a poszton - könnyen sérülékennyé válhat ha nem szed fel több izmot. A boxon belül félresöpörték. Ösztönei és a szeme is csak átlagos. Olykor pontatlanul választ szöget. Felemás ütköző mert rossz alapjai vannak - túl magasan megy az emberre, a bokáját akarja megfogni a támadónak vagy simán mellévetődik az embernek. Túl sokat beszél és imád szerepelni a testbeszéde alapján. Kérdéses, hogy fejben mennyire erős. Jobbnak hiszi magát, mint amilyen. Meg kell vizsgálnia a csapatoknak, hogy a jelleme, érettsége és edzhetősége illik-e a franchise filozófiájába.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Hilltoppers-ben. A scout.com az 5. legjobb safety recruitként jegyezte és a Florida Gators-höz írt alá. Újoncként két meccsen szerepelt, a következő évben viszont Urban Meyer kitette a csapatból mert megsértette a csapat szabályait. A WKU-transzfer miatt nem focizhatott 2011-ben. All-Sunbelt 1. csapatos választott 2012-ben és 2013-ban is. Másodévesen, a Kentucky ellen 3 interceptiont fogott. A combine egyik leggyorsabb safety-je, 4.52-es 40 yardos idővel. Kecsegtető harmadik napos prospect, aki ha megtalálja az összhangot az edzőivel és a társaival, akkor rövid időn belül hasznos eleme, később kezdő játékosa lehet a csapatnak. Fizikális és atletikussági adottságai elvitathatatlanok és eredményei sem rosszak, ugyanakkor sok elég alapvető elemet kell újradefiniálni a játékában, ami nem megy egyik napról a másikra. Nem biztos, hogy első NFL csapatában megtalálja a számításait, vagy, hogy megtálalja egyáltalán, de 5. kör környékén már megéri a kockázatot.