Prospect ismertetők


Sammy Watkins 1. kör

Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1993-06-14)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

Remekül gyorsul, nagyon rövid idő alatt éri el maximális sebességét. Fantasztikusan kontrollálja testét. Kifinomult lábmunkájának köszönhetően egyrészt könnyen szakad el őrzőjétől press coverage esetén, másrészt route-futásnál rendkívül gyorsan képes irányt váltani. Ügyesen találja meg a zónázó védelmek gyenge pontját. Remekül koordinálja a testét, miközben a labdát várja, és gyorsan megragadja az érkező játékszert. Labdaérzéke az évek során szemmel láthatóan folyamatosan fejlődött. Kezeinek mérete és elkapási rádiusza ideális, a testétől távol érkező labdákat is be tudja húzni. Veszélyes catch-and-go célpont, rengeteg yardot szerez elkapás után, folyamatosan kényszeríti ki az elhibázott szerelési kísérleteket a védők részéről. Screeneknél emiatt különösen hatékony fegyvernek számít. Blokkolásnál is teljes erőbedobással igyekszik végrehajtani feladatát. Nagyon sokoldalú játékos: a pálya szélén és slotban egyaránt bevethető, gyakran a backfieldről is indult, továbbá visszahordásoknál is jeleskedik.

Gyengeségek

Magassága csak átlagos, testalkatra is vékonyabb az ideálisnál, mint ahogy sebessége sem igazán kimagasló. Kezei megbízhatóak ugyan, de előfordulnak nála koncentrációs hiányosságokból fakadó droppok. Hosszabb passzoknál olykor nehézségei akadnak a labda levegőben történő követésével. Felmerülhetnek karakterproblémák; 2012 májusában kábítószer-birtoklás miatt letartóztatták, melynek következtében eltiltással kezdte a szezont.

Megjegyzések

Mindhárom egyetemi éve alatt kezdőként szerepelt a Tigers színeiben. Minden mérvadó szakoldal elit recruitként tartotta számon, ezt alátámasztva pedig már true freshmanként berobbant a köztudatba: újonc évét 82 elkapásból szerzett 1219 yarddal és 12 touchdownnal zárta, amit futásból további 231, visszahordásból 826 yarddal és egy TD-vel toldott meg. A Freshman All-American csapattagság magától értetődő, de az AP az FBS összesített álomcsapatának első vonalába is beválasztotta - Herschel Walker, Marshall Faulk és Adrian Peterson után mindössze a negyedik olyan játékos volt, aki abszolút újoncként ebben az elismerésben részesült. A 2012-es idény kevésbé sikerült számára produktívan a már említett kétmeccses eltiltás miatt, illetve szezon közben betegség is hátráltatta; 708 elkapott yard és 3 touchdown került a neve mellé sophomore évében. Juniorként ismét parádézott, 101 elkapásból 1464 yardot és 12 TD-t ért el. Fantasztikus teljesítménnyel tett pontot egyetemi pályafutásának végére: Orange Bowl rekordot jelentő 16 elkapást és 227 yardot jegyzett az Ohio State elleni bravúrgyőzelem alkalmával, valamint két hatpontossal is hozzájárult a Buckeyes felülmúlásához. Középiskolásként a futball mellett atletizált is, 200 méteres síkfutásban például állami bajnokságot is nyert. Bátyja, Jaylen, aki a Florida Gators cornerbackje volt, szintén részt vesz a drafton. Watkins ugyan fizikálisan nem tartozik a szűk elithez, de ennek ellenére is megvan benne a potenciál, hogy akár a profik között is első számú wide receiver legyen leendő csapatában, így jó esély mutatkozik rá, hogy DeAndre Hopkins után újabb Clemson-elkapót választanak ki a draft első körében.

 www.youtube.com/watch?v=s7sWIwZ0e64

Mike Evans 1. kör

Egyetem
Texas A&M
Életkor
31 (1993-08-21)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
232 lb (105 kg)

Erősségek

Elképesztő fizikális adottságok; méretével és erejével is képes megfélemlíteni a cornerbacket. Embertelen súlypontemelkedés - könnyedén nyeri a jump ballokat, hibátlanul időzíti a felugrást, a legjobb helyen kapja el a labdát. Nagyszerű keze van, nem ejti el a passzokat. Lehengerlően használja a testét, igazi pajzsnak számít a védők ellen, és az oldalvonal mellett is nagyon érzi, hogy miképp maradjon bent. Be mer menni középre és a darálóban is elkapásokat csinál, hiába ütik meg, állva marad. Úgy fut elkapás után, mint Brandon Marshall - osztja a stiff armokat és képtelenség levinni. A nagy meccseken játszik legjobban: 2013-ban az Alabama ellen 7 elkapásból iskolarekordot jelentő 279 yardot termelt, az Auburn ellen pedig 11 elkapásból 287-et és 4 touchdownt. Ki tudja segíteni az irányítóját, mert rá mindig lehet számítani.

Gyengeségek

Nincs elit gyorsulása a LoS-ról indulva. Előfordul, hogy rossz testtartással áll fel, mintha karót nyelt volna. Semmiképp se lehet lassúnak mondani, de ilyen méretekkel nyilván megvannak a korlátjai. Kimondottan kevés route fajtát futtatak vele, legtöbbször kanyarodnia se kellett. Nem szereti a túl fizikális cornerbackeket, időbe telik mire üresre játsza magát hosszú távon.

Megjegyzések

Két évig kezdett az Aggies-ben. All-SEC válogatott lett freshman és sophomore évében is, 2013-ban pedig all-American. Második éve után áll profinak, mindössze 20 éves. Középiskola utolsó évében kezdett csak focizni, fő sportága a kosárlabda volt, átlagai 18.3 pont, 8.4 pattanó és 5.2 gólpassz. Johnny Manziel árnyékában töltötte egyetemi karrierjét, holott sokkal nagyobb hálával tartozik neki irányítója, mint fordítva. Gyakran 2-3 védő közé bedobott labdákból szerzett kulcs first downokat. Alulértékelt atléta, aki a combine egyik sztárja lehet, az NFL-ben pedig egyértelmű első számú elkapó, valamint a 2014-es draftosztály első kiválasztott wide receivere. A profik közül leginkább Vincent Jacksonnal lehet párhuzamba állítani a játékát.

 www.youtube.com/watch?v=83NnauIVZZI

Odell Beckham Jr 1. kör

Egyetem
LSU
Életkor
31 (1992-11-05)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
198 lbs (90 kg)

Erősségek

NFL-szinten is adekvát magassággal, tömeggel és sebességgel rendelkezik. 3 év kezdő tapasztalattal bír egy erős konferenciából. A yards per catch mutatója évről évre növekedett, 2014-ban már majdnem elérte a 20-at. Nyílt területen elég gyors ahhoz, hogy ne érjék utol. Tapasztalt visszahordó, nem csak támadóértékkel bír. Labdával kezében hatékony akár punt returnről, akár elkapás utáni játékról, akár reverse-ökről beszélünk. Ügyesen találja meg a zonák gyenge pontjait, nem jellemző rá, hogy kifutna a megfelelő pozícióból. Rengeteg comeback route-ot futott a vonal mellett. Nem jön zavarba akkor sem ha a külső válla mögé érkezik a labda.

Gyengeségek

Nincsenek meg a fizikai tulajdonságai ahhoz, hogy első számú elkapóvá váljon. Kezei inkonzisztensek, egyszerű labdákat is hajlamos elejteni. A karjai az átlagosnál rövidebbnek tűnnek, ezért az elkapási rádiusza limitált. Mély passzoknál nem követi jól a labdát, bajban van a helyezkedésnél. Kevés rövid útvonalat futtattak vele, általában közepes/mély route-okon használták. Szinte kizárólag csak a hashmarkokon kívül játszott. Lelkes blokkoló, azonban a hatékonysága limitált a rossz szögeknek ill. technikának köszönhetően.

Megjegyzések

Édesapja Odell Beckham az LSU futója volt, édesanyja Heather Van Norman pedig All-American atléta volt a Tigers színeiben. Középiskolában WR-t, QB-t, RB-t és CB-t is játszott. Cooper Manningen kívül ő az egyetlen játékos az Isidore Newman HS történetében, aki 1000 elkapott yard fölé jutott. 4-csillagos recruitként érkezett az LSU-ra, 2011-ben freshman All-SEC válogatott, a West Virginia és a Kentucky ellen is 50+ yardos elkapott TD-t jegyzett, utoljára az LSU színeiben Bennie Brazellnek volt zsinórban két meccse 50+yardos elkapott TD-vel még 2005-ben, a Mississippi State ellen 8 elkapása volt, az utolsó true freshman LSU WR akinek sikerült egy meccsen 8 elkapást bemutatnia az Michael Clayton volt a 2002-es Sugar Bowlon. 2013-ban All-American és All-SEC válogatott, ő nyerte el a Paul Hornung Awardot, ami a college foci legsokoldalúbb játékosának jár. Beckham mozgása révén képes ellensúlyozni a méretbeli hiányosságait a vonal mentén, elég gyors ahhoz, hogy nyílt területen szeparálódjon, általában jó útvonalakat fut és emellett veszélyes visszahordó akár kirúgásról akár puntról beszélünk. Az elkapási rádiusza és a kezei is hagynak némi kívánnivalót maguk után, azonban ő egy sokoldalú fegyver, így feltétlen megér egy második napos draftpicket. Egyértelműen nem olyan fizikális és hatékony a rövidebb route-okon, mint csapattársa Jarvis Landry, cserében viszont sokkal dinamikusabb játékos. Évről évre jobb statisztikákat hozott az LSU-n, ez szintén bíztató a jövőre nézve.

 www.youtube.com/watch?v=0jZbGUMevcI

Marqise Lee 1. kör

Egyetem
USC
Életkor
32 (1991-11-25)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

Szélső elkapó számára adekvát magassággal rendelkezik. Megbízhatóak a kezei, ennek köszönhetően számos nehéz elkapást is sikeresen végrehajt. Nagyszerűen kontrollálja testét, emiatt az oldalvonal közelébe érkező passzoknál is rendre be tudja húzni a labdát. Remek route-futó és már most sokféle útvonalat ismer. Elkapás után is aránylag jól termeli a yardokat. Hosszabb átadásoknál a levegőben lévő labdát végig követni tudja a válla felett. Blokkolásnál is mindent belead, motion után különösen jól tereli befelé a védőket, kellően fizikálisan lép fel ellenfeleivel szemben. Egyetemi évei alatt visszahordóként is hatékonyan tevékenykedett.

Gyengeségek

A legtöbb top elkapó prospecttel ellentétben sem fizikálisan, sem atletikusság szempontjából nem emelkedik ki a mezőnyből. Első két USC-s éve rendkívül produktívra sikeredett, de rengeteg screent és rövid játékot hívtak rá, közepes és hosszú route-okon relatíve kevésszer lett tesztelve. A tartósság számít nála a leginkább kérdéses faktornak: a viszonylag vékony testfelépítés és a fizikális stílus nem épp a legideálisabb kombináció a sérülések elkerüléséhez, Lee pedig az előző szezon folyamán gyakorlatilag végig térdproblémákkal bajlódott.

Megjegyzések

True freshmanként rögtön All-Pac-12 második csapatba szavazták, miután nyolc meccsen kezdőként szerepelve 73 elkapásból elért 1143 yarddal és 11 touchdownnal zárta a szezont, valamint az év újonc támadójának is megválasztották a főcsoportban. A következő idényben 118 elkapásból 1721 yardot és 14 touchdownt szerzett, konszenzusos All-American és az év támadója lett a Pac-12-ben, valamint - első USC-játékosként - az ország legjobb elkapójának járó Biletnikoff Awardot is elnyerte. Az Arizona ellen 345 elkapott yarddal új Pac-12 csúcsot állított fel, majd a következő meccsen, az Oregon ellen 251 return yarddal szintén konferenciarekordot döntött. Junior idényében sérüléssel is bajlódott, ami kihatással volt produktivitására; 57 elkapásból 791 yardot és 4 touchdownt ért el a szezonban. Már középiskolában is csapattársak voltak Robert Woods-szal, akivel közösen két évig a USC kezdő WR duóját alkották. Lee a futball mellett távolugrásban és váltófutásban is versenyzett egyetemi évei alatt. Elképzelhető, hogy a tartósságával kapcsolatos kérdőjelek néhány csapatot arra késztetnek majd, hogy más receiver után nézzenek az idei kitűnő WR classban, ugyanakkor pusztán a tehetséget alapul véve Lee sokak szemében a 2014-es draft legjobb elkapója, akit képességei hasonlóan produktív NFL-karrierre predesztinálnak, mint amilyen eredményesség kísérte első két egyetemi évét.

 www.youtube.com/watch?v=0vjtNm-Ulws

Brandin Cooks 1-2. kör

Egyetem
Oregon State
Életkor
31 (1993-09-25)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
189 lb (85 kg)

Erősségek

Hihetetlenül agilis, ezáltal bármikor benne van egy-egy nagy játék; ha van előtte terület halálos, ráadásul robbanékony. Kitűnően futja meg a route-okat. Elég gyors ahhoz, hogy őrületbe kergessen egy egész védelmet. Jók a kezei, sosem ejti el a lasztit. Testétől távol is magabiztosan húzza le a labdát, nagy vetődések után is képes elkapásokra. Az oldalvonal mellett is remekül helyezkedik, nem lép ki elkapás közben a pályáról; mindeközben a pálya közepére sem fél bemenni, ott is hasonlóan hatékony, ezért az NFL-ben slot receiver és külső elkapó is lehet. Elképesztően produktív, 2013-ban az NCAA legjobb elkapója volt. Visszahordóként is alkalmazható.

Gyengeségek

Rendkívül alulméretezett, hivatalos adatai kicsit jóindulatúak. Nem igazán tud kiszabadulni a szerelésekből, kicsit könnyen földre lehet vinni. A fizikális védekezés rendszeresen hatékonynak bizonyul ellene, zóna ellen tud igazán élni. Mérete miatt tartóssága is megkérdőjelezhető, az NFL-ben könnyen lehet, hogy sokat lenne sérült kemény kontaktusok következtében.

Megjegyzések

Középiskolásként a futball mellett kosárlabdában és rövidtávfutásban is Kalifornia legjobbjai közé tartozott; az atlétikát az egyetemen is folytatta, 10.72-es egyéni csúcsa van 100 m-en. Harmadévesként jelentkezik az idei draftra. Másodévesen robbant be a köztudatba, a jelenleg a Steelerst erősítő Marcus Wheaton elkapópárjaként. Elnyerte a 2013-as Fred Biletnikoff Awardot, amit a legjobb egyetemi elkapónak ítélnek oda, bekerült a Pac-12 legjobb csapatába és All-American is lett. Ez mutatja, hogy a benne lévő potenciál óriási, sebessége és biztos kezei kihasználásával egy igazán jó possession receiver lehet a profik között. Méretei miatt azonban valószínűleg óvatosak lesznek vele a drafton, már csak azért is, mert idén rengeteg jó képességű elkapó jelentkezett a draftra. További nehézségeket okozhat számára, hogy szélső elkapóból kell középre húzódnia, az új szerepkörhöz hozzá kell szokjon. Leginkább Tavon Austinhoz lehet hasonlítani az NFL-ből: egyetemi szinten produktív, gyors elkapó, akinek a méretei nehezítik az esélyeit a profik között.

 www.youtube.com/watch?v=Nea1ESUBdTo

Kelvin Benjamin 1-2. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1991-02-05)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Masszív felépítésű játékos, aki ideális mérettel és magassággal rendelkezik az elkapó poszthoz. Meg tudja szerezni azokat a labdákat, amikért küzdeni kell, emiatt nagy fegyvernek számít a red zone-ban. Erőteljes futó labdával a kezében, le tud jönni szerelési kísérletekről, és extra yardokat hozzáadni teljesítményéhez. Nem fél bemenni a darálóba, gyakran használták slot receiverként. Kellően atletikus, hogy lerázza a védőjét hosszú távon, 18.7 yard volt az átlaga elkapásonként 2013-ban. Alkalmazkodni tud a labda helyzetéhez, hosszú átadásoknál a válla fölött húzza be a labdát. Sokszor küldték motion után blokkolni, majdhogynem H-Back szerepkörben. Összességében tehetséges blokkoló, aki félrelöki a védőket, és nekik is dobja magát ha kell. Már másodévesként kimondottan eredményes idényt zárt.

Gyengeségek

Limitált rutinja van, és ott is rengeteget profitált abból, hogy a Heisman-nyertes Jameis Winston dobált neki. Több labdát ejtett el, mint az megbocsátható volna, koncentrációja olykor kihagy. Előfordul, hogy félre tolja a védőket, hogy legyen helye, ezekre kaphat majd pár zászlót. Nem egy robbanékony játékos, kell hozzá idő és hely mire üresre játsza magát. Annak ellenére, hogy csak 2 évet focizott az egyetemen, újonc évében már 23 éves lesz.

Megjegyzések

Egy évig kezdett a Seminoles-ban. 2013-ban országos bajnok, és a nagydöntőben ő kapta el a győztes touchdownt. Vezette ugyan az ACC-t 15 TD elkapással, de nem került be semmilyen álomcsapatba. Anquan Boldin óta (2003) a legtöbbre tartott Seminoles elkapó a drafton. A legnagyobb testű elkapó a top prospectek között, és ennyi elég volt hozzá, hogy rábeszélje magát a korai profinak álláshoz - ezt némileg a kora is indokolja. Nagyon sok munka lesz vele, hogy a játék alapjait elsajátítsa, hiszen az útvonalak futásával és az elejtett passzokkal is meggyűlik a baja, de ha ebben az ütemben fejlődik, és ki tudja használni a csapata az erősségeit (lényegében mindenki ellen mismatch), akkor Alshon Jeffery-hez hasonlóan lehet majd használni.

 www.youtube.com/watch?v=LXWjWCzjEiA

Allen Robinson 2. kör

Egyetem
Penn State
Életkor
31 (1993-08-24)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Összehangolt mozgás, könnyedén végzi a dolgát. Jól futja az útvonalait, ezzel helyet is tud magának csinálni; NFL-jellegű route-okat futtatak vele. A lehető legmagasabb ponton igyekszik leszedni a labdát, ezzel esélyt sem hagyva a defensive backnek a jump ball esetében. Nagyszerű kezei vannak, a testétől távol húzza be a labdákat a levegőből. Csodásan használja a testét, akrobatikus megoldásokkal képes megszerezni a gyengén dobott passzokat. Hihetetlen eredményes volt, annak ellenére, hogy nem volt a csapatában más célpont, akire figyelni kellett volna. Mozgékonyabb, mint amilyen gyors, irányváltásaival azonnal megjátszhatóvá válik. Nagyszerűen lát a pályán, tudja merre érdemes menni labdával a kezében. Segíti az irányítóját, és jelzi neki ha épp üresen van. Képzett, NFL-kész játékos.

Gyengeségek

A sebessége megfelelő, de nem több, inkább possession receivernek számít. Nem túl robbanékony, kell pár lépés mire eléri a végsebességét. Nem számít túlságosan agresszív vagy fizikális játékosnak. Az alsó testére még elférne némi izom, jelenleg túl könnyű lehúzni. Visszafogott fejlődési lehetőség, atletikussága alapján nem lesz 1. számú célpont.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Nittany Lions-ban. Nem volt elit tehetség tinédzserként, a PSU mellett csak a Minnesota, a Toledo és a Buffalo hívta. BigTen első csapatos választott 2012-ben és 2013-ban, sőt legutóbb All-American jelölést is kapott. 25 meccs alatt 174 elkapásból 2450 yardot és 17 touchdownt jegyzett az immár Texans főedző, Bill O´Brien rendszerében. Az egyik legfiatalabb a prospectek között, mindössze 20 éves. Megállja a helyét a játék minden aspektusában, de kiemelkedőnek nem mondható sem méretben, sem sebességben. Emiatt nem ő lesz 2014 első választott elkapója, de minden jel arra mutat, hogy egy megbízható kezdőjátékosra ruházhat be rá valaki az 1. kör végén, vagy a 2. elején.

 www.youtube.com/watch?v=bR9EWfVyMuY

Cody Latimer 2. kör

Egyetem
Indiana
Életkor
32 (1992-08-10)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
215 lb (97 kg)

Erősségek

Magassága és karjának hossza is az elvárt szélső elkapó-szintet képviseli. Remek első lépésének hála igen nehéz megjammelni. Méretét és fizikalitását kihasználva helyet tud magának csinálni slat route-ok során, erejét a combine is bizonyította. Nagy a hatótávolsága, a testétől távolra is mehet a labda. Finom, megbízható keze van. Jól blokkol, a cornerback nem megy át rajta, megfogja és el is tolja őket. Kosaras múltja meglátszódik - nagyon magasra ugrik, a jump ball helyzetekben szinte esélytelen a védő ellene. Sok elkapást jegyez a tömegben, szívós, ütés közben is megfogja a játékszert. Folyamatosan fejlődött.

Gyengeségek

Nem egy hirtelen mozgású játékos, és elkapás után komoly oldalmozgást se várjunk tőle, a védőket maximum közepes szinten tudja lerázni. Mivel nem járta ki az egyetemet, még nem tökéletes útvonalakat fut, pontosságát inkább dörzsöltséggel kompenzálja. Nincs tapasztalata visszahordóként és egyéb ST poszton sem. Eredetileg nem a futball volt a kedvenc sportja.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Hoosiers-ben. Három csillagos játékosként írt alá Indianába, a Rivals az ország 49. legjobb elkapójaként tartotta számon. Édesapja a Bowling Greenben focizott és 2005-ben hunyt el. Freshmanként 12 elkapása volt csak, 2012-ben viszont csapata éllovasa lett 51 elkapásból szerzett 805 yarddal és 6 touchdownnal. Juniorként 72/1096/9-re tornázta fel a számait, bekerült a BigTen 2. számú csapatába és profinak állt. Lábsérülés miatt kihagyta a combine gyakorlatait, ezért csak a szokottnál később indult meg felé a hype a holtszezonban. A 23 fekvenyomásos eredménye miatt valamiben így is top1-es lett. 2011-ben sérv miatt pihent 4 meccsen. A draft egyik legérdekesebb elkapó prospectje, hiszen még nem érte el a képességei határát, így akár leendő első számú opcióként is tekinthetnek rá. Kosaras múltját kiválóan hasznosítja a pályán, és szorgalmára se lehet panasz, így akát a draft 2. napján is hallhatja majd a nevét. Legrosszabb esetben vörös zónás possession receiverként megtalálhatja a helyét a ligában.

 www.youtube.com/watch?v=rZXQcakwFAc

Davante Adams 2. kör

Egyetem
Fresno State
Életkor
31 (1992-12-24)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

Nagyobb és magasabb mint a legtöbb elkapó, távol tudja tartani magától a védőket. A kezével kap el, nem engedi a testéhez a labdát és elég nagy hatósugárban lehet felé passzolni. Jól alkamazkodik hozzá, hogy a pálya mely területén jár, ügyel rá, hogy ne lépjen ki. Okosan követi a blokkolókat maga előtt, így veszélyes az elkapás után. A press coverage sem zökkenti ki. Meg tudja nyerni a jump-ball helyzeteket a célterületen belül is. A Fresno State gyakran alapozott rá, hogy a red zone-ban felé ívelik a labdát és egy-egyben majd megnyeri a párharcot, mivel magasra ugrik, jól időzíti a mozdulatát és a lehető legmagasabb ponton nyúl a labdáért. Páratlan eredményességgel dolgozó játékos.

Gyengeségek

Statisztikái csalókák mert rengeteg screen ment felé és ellenfelei se voltak a legjobbak. Kevés fajta route futását várták el tőle. Ha valami különlegeset hívtak rá, akkor hajlamos volt lekerekíteni az útvonalat. Mérete ellenére nem egy jó blokkoló, és csak a minimális odaadás jellemzi ebben a szerepkörben. Nem egy robbanékony játékos, inkább possession WR. Túl sok labdát nem húzott be nagy forgalomban.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Bulldogs-ban. Redshirted újoncként 102 elkapásból 1312 yardot és 14 touchdownt termelt, minddel vezette az MWC-t, ő lett a konferenciában az év újonca, plusz freshman all-American. Második évében már a teljes országban ő volt a legeredményesebb WR 131 elkapásból szerzett 1719 yarddal és 24 touchdownnal, be is jelentkezett a draftra, annak ellenére, hogy még két évet maradhatott volna. Természetesen All-MWC 1. csapatos mindkét évben, sophomoreként 2. csapatos all-American. A 40 yardot 4.48 alatt futja, és 42 inch a súlypontemelkedése. Kedvenc sportolója Calvin Johnson. A Fresno State rendszere miatt nehéz pontos képet kapni Adams tehetségéről, de ez például Michael Crabtreet sem gátolta meg benne, hogy hasonló rendszerből sikeres profi elkapó legyen. Sőt, annak ellenére, hogy csapattársa Derek Carr nagy eséllyel lesz top10 környéki választott, Adams pedig 2. napos, könnyen lehet, hogy az elkapó sikeresebb karriert tudhat majd magáénak. Mivel csak 2 év rutinja van a pályán, így jogosan gondolhatjuk róla, hogy további fejlődésre alkalmas a játék legtöbb elemében. Tagadhatatlan kezdőpotenciállal bír.

 www.youtube.com/watch?v=uvGeiqmqWE0

Donte Moncrief 2-3. kör

Egyetem
Ole Miss
Életkor
31 (1993-08-06)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Testi adottságai alapján az NFL-ben is első számú elkapó lehet. Mérete miatt már a LoS-on meg tudja nyerni a párharcát a rárontó cornerback ellen. Pajzsként használja a testét, hogy távoltartsa a védőket. A pálya közepén és a számokon kívül ugyanúgy be szokott mutatni játékokat. A rosszul megdobott labdákat is össze tudja szedni és tömegben is lehúzza azokat. Komoly fenyegetést jelent elkapás után, hiszen ekkora testet nem nagyon tudnak elsőre megállítani a védők. Vörös zónában nagy hasznát lehet venni, hiszen ki tudja zárni a védőket azzal, hogy a lehető legmagasabb ponton fogja meg a labdát. Jó százalékkal szedi össze a jump-ballokat. Annak ellenére, hogy nem egy rakéta, sok hosszú route végén mutatott be elkapást. Érzi az oldalvonalat, nem lép ki. Fizikális blokkoló, a szélen lehet tőle várni, hogy helyet csinál. Sokféle útvonalat futtattak vele. Jónevű cornerbackek őrizték. 

Gyengeségek

Méretéből ki lehet következtetni, hogy nem ő lesz a leggyorsabb elkapó a korosztályában, ami elszakadási gondokhoz is vezethet. Leveszi a szemét a labdáról, és rendszeresen droppol. Nincs természetes érzéke az elkapáshoz, hagyja, hogy a testéhez érjen a labda. A múltban voltak fumble problémái. Kicsit merev a csípője és statikus a mozgása. Tömege egy részét még izommá kell alakítani.

Megjegyzések

Mindhárom egyetemi évében top elkapó volt a Rebels-ben. Igazi all-around játékos volt középiskolásként, passzolt, futott, elkapott, visszahordott, védekezett, és állami bajnok távolugró volt. All-SEC 2. csapatos válogatott 2012-ben és ´13-ban. Sophomore és junior szezonjában összesen 125 labdából 1917 yardot és 16 touchdownt ért el. Az iskolatörténet 3. legjobb elkapója touchdownokat tekintve, yardokban negyedik. Az egyik, aki előtte van, Shay Hodge, az unokatestvére, ő most a CFL-ben focizik. A draft egyik legfiatalabb játékosa, de már van egy kislánya. Más évek draftjain lehet, hogy hamarabb kiválasztanák, de az idei kimondottan tömve van elit elkapókkal. Ettől ugyanakkor nem lesz rosszabb játékos, néhány csapatból kimondottan hiányzik egy Moncriefhez hasonló, nagytestű elkapó, akire lehet dobálni a számokon kívül. Nem biztos, hogy kinövi magát első számú célponttá az NFL-ben, de a kezdőcsapatba jó eséllyel pályázik.

 www.youtube.com/watch?v=bu2xu0ijeFY

Paul Richardson 2-3. kör

Egyetem
Colorado
Életkor
32 (1992-04-13)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
174 lb (79 kg)

Erősségek

Mindhárom szezonjában produktív volt a Coloradon, a 2013-as idény hozta meg neki az áttörést. ACL-szakadás után, redshirted juniorként hozta a legjobb szezonját. Átlag feletti magasság, hosszú karok. Igazi mélységi célpont. Mélyebb útvonalakon kitűnően használja a double move-ot. A mély útvonalakon való sikeressége miatt hatékony comeback és curl route-okon is. Sok útvonalat ismer annak ellenére, hogy kevés rövid route-on használták. Időről időre képes akrobatikus elkapásokat bemutatni. Nyurga testalkata ellenére ügyesen használja a testét pajzsként a védők ellen. Alkalmanként reverse-ök során passzoltatták is, az Oregon ellen touchdownt is dobott.

Gyengeségek

Nagyon vékony. Koncentrációs problémái vannak, ezért képes könnyű labdákat elejteni, továbbá hajlamos a testével elkapni. Általában közepes/mély útvonalakat futott, kevés tapasztalata van rövid route-ok során. A produktivitását valamelyest korlátozta a megkérdőjelezhető playcalling. Lelkes blokkoló, de hiányzik belőle az izom és az erő. 2012-ben elszakította az ACL-jét ezért redshirtöt kapott, 2011-ben is megsérült a térde.

Megjegyzések

Beceneve P-Rich. Édesapja Paul Richardson Sr. a UCLA-n volt elkapó, a Philadelphia Eagles színeiben NFL-meccsen is pályára lépett. High school évei során fociban WR-t és DB-t játszott, mellette irányítóként kosarazott, valamint atletizált, 100-on, 200-on és 4x400-on versenyzett. A középiskola első három évét a Los Alamitos HS-ban töltötte, itt együtt játszott az unokatestvérével Shaquille Richardsonnal (Arizona Wildcats CB) és Aaron Davisszel (Colorado State WLB). Ezután a család elköltözött Los Alamitosból Gardenába, így végzős évét a Junipero Serra HS-ban töltötte, ahol állami bajnok is lett, csapattársa volt többek között Robert Woods (Buffalo Bills WR), Marqise Lee (USC WR, prospect ismertetőjét lásd fentebb), Woodson Greer (Colorado SLB) és Bené Benwikere (San Jose State CB). Eredendően a UCLA-re íratkozott be 2010-ben, de onnan Rick Neuheisel vezetőedző Josh Shirleyvel (Washington Huskies DE) és régi haverjával Shaquille Richardsonnal együtt kirúgta miután letartóztatták őket pénztárcalopás miatt, ezután váltott a Coloradora, ebben az évben Freshman All-American második csapatos a collegefootballnews.comnál és honorable mention Az Év Freshman Támadója választáson a Big 12-ben. 2011-ben a szezon közepén 4 meccset kihagyott térdsérülés miatt, ennek ellenére honorable mention lett a collegefootballnews.com sophomore All-American csapatában. 2012 áprilisában elszakította az ACL-jét, így erre a szezonra redshirtöt kapott. 2013-ban csapatkapitány, a California ellen 11 elkapással iskolarekordot állított be, ebben a szezonban 83 elkapást, 1343 elkapott yardot és 51 elkapott first downt mutatott be, ez mind iskolarekord. A korábbi rekordok Michael Westbrook és Charles Johnson nevéhez fűződtek, mindkettőjüknek volt 1000+ elkapott yardos szezonja a profik között is. Az edzők All-Pac-12 első csapatba szavazták. A saját edzője Mike MacIntyre azt mondta róla, hogy a tartóssága érdekében muszáj lesz több izmot pakolni rá, de ettől lehet, hogy még gyorsabb lesz. Sokan aggódtak amiatt, hogy az ACL-sérülése után már nem lesz ugyanaz a mélységi célpont, erre összerakta karrierje legjobb idényét. Kitűnően érti a mély útvonalak nüanszait, képes az ellenfél védelme mögé kerülni, ez biztosít neki egy 2. napos drafthelyet, annak ellenére, hogy klasszikus body catcher és a droprátája is relatíve magas. Az idei drafton számos olyan elkapó van, akinek a statisztikáit screenekkel duzzasztották fel, Richardsonra ez nem jellemző, kíváncsian várjuk, hogy ez miként befolyásolja a draftértékét.

 www.youtube.com/watch?v=KA4theyW4Kg

Jarvis Landry 2-3. kör

Egyetem
LSU
Életkor
31 (1992-11-28)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
205 lb (93 kg)

Erősségek

Jól használja a testét, remek az egyensúlyérzéke. Kiforrottan futja útvonalait, megkönnyíti a QB dolgát. Magabiztosan kap el távol a testétől. Igyekszik a legmagasabb ponton megfogni a passzt. Keményen támadja a labdát, és megnyeri az 50-50-es szituációkat. Különleges, akrobatikus megoldásokra is képes. Középen szívósságot és koncentráltságot sugároz. Elkapás után se adja könnyen magát, nehéz levinni. Hajlandó blokkolni. Kívül és belül is felállt elkapni. Látszik rajta, hogy élvezi a versenyhelyzetet. Van rutinja a cover csapatban mint ST tag. Csapatkapitány.

Gyengeségek

Elég vékony a teste, további tömeg kell rá, ha túl akarja élni a jammelést. Nincs elit sebessége és robbanékonysága, ritmusváltásai során hiányzik belőle az utolsó sebességi fokozat. Indulósebessége is csak átlagos. Nehezen fog elszakadni az atletikusabb cornerbackektől. Elkapásainak nagy százalékában nem tudta üresre játszani magát. Magassága sem ideális, ráadásul nem ugrik túl magasra. Összesen 12 meccsen volt kezdő.

Megjegyzések

Egy évig kezdett a Tigers-ben, de két évben volt a top elkapójuk. Az ország 4. legjobb elkapójaként írt alá az LSU-hoz a Rivals rangsora alapján, az Under Armour All-America Game során pedig rekordnak számító 8 labdát kapott el. Bátyja, Gerard a Southern egyetemen volt klasszis WR. A korábbi LSU ász, Glenn Dorsey is a rokonai között van. Újoncként nem sok szerepet kapott, de 2012-ben már 56 elkapással ő volt a legeredményesebb a csapatban, 573 yardjába 5 TD fért bele. 2013-ban aztán 77/1193/10 volt a statisztikája, és bekerült az SEC 2. számú válogatottjába. Csapattársa, Odell Beckham Jr. első körös prospectként várja a draftot, holott a szezonban Landry zárt jobb adatokkal. Borzalmas combine-t produkált, kisebb és lassabb volt az elvártnál, megsérült és a pro day alatt is csak minimális javulást láthattunk tőle. A holtszezon egyik nagy veszteseként folyamatosan csökken az értéke, így lassan a steal kategóriába csúszhat, hiszen a képességei adottak hozzá, hogy biztoskezű célpontja legyen bármelyik csapatnak, de atletikusságbeli limitáltsága miatt nem fognak vele alapemberként számolni.

 www.youtube.com/watch?v=ZiJ0EwNclSM

Jordan Matthews 2-3. kör

Egyetem
Vanderbilt
Életkor
32 (1992-07-16)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

Ideális méretekkel rendelkezik, hosszú karjai vannak és kidolgozott izomzat jellemzi. Prototípus possession receiver, nagyszerű keze van, hibátlan route-futó és az ösztönei is adottak. Felveszi a kontaktot és megőrzi a labdát minden alkalommal. Nem fél bemenni a darálóba. Kivételesen jó keze van, és nem is akarja a testével megfogni a labdát. Annak ellenére tudott SEC rekorder lenni, hogy csak rá kellett figyelnie a védőknek. Nincsenek felesleges lépései játék közben. Jól lát a pályán ha nála a labda, nem túl agilis vagy dinamikus, de ezt feledteti azzal, hogy megtalálja az üres területet. Igyekszik a blokkolásból is kivenni a részét. Látja a zónák közti réseket. Jó ütemben ugrik fel, a jump-ballokat be tudja így húzni. Keményen küzdő vezéralak, aki mellesleg egy intelligens személy a pályán kívül is. Jelentős rutint szerzett a legjobb védelmek ellen.

Gyengeségek

Sokkal jobb focista, mint atléta - sebessége és atletikussága sem elit. A mért ideje valószínűleg nem lesz túl erős. Merev a csípője, főleg egyenesen szokott futni. Nem elég robbanékony a LoS-ról elindulva. Nem olyan fizikális, mint amilyet felépítése alapján várnánk. A slantek és a slot játék valamiért nem megy neki.

Megjegyzések

Édesanyjának egyik unokatestvére Jerry Rice. All-SEC első csapatos választott 2012-ben és 2013-ban. Seniorként all-American. Elkapásokban és elkapott yardokban is a SEC örökranglista 1. helyezettje. Eltöltött tíz napot Afrikában, missziós szolgálaton. Három és fél év alatt szerzett pénzügyi diplomát. Az elmúlt két évben 206 elkapásból 2800 yardot és 15 touchdownt szerzett. Matthews-nál megbízhatóbb elkapó nem volt az NCAA-ben az elmúlt években, mindig lehetett rá számítani, és bizonyította, hogy a profik között is a kezdőcsapatban a helye. Nem egy workout warrior, így a holtszezonban lehet, hogy vissza fog esni az értéke, de hasonló steal lehet csapata számára, mint legutóbb Kennan Allen, vagy korábban Jordy Nelson.

 www.youtube.com/watch?v=LfoPwGsNhco

Martavis Bryant 3. kör

Egyetem
Clemson
Életkor
32 (1991-12-20)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
211 lb (95 kg)

Erősségek

Nagyszerű méretek, hosszú karok és kiterjedt hatótávolság, könnyű eltalálni. Kiemelkedő egyenes vonalú sebesség, amivel faképnél tudja hagyni a védőt. Nagy játékokra specializálódott, képes széthúzni a pályát. Jól gyorsul, hamar eléri végsebességét. Magasságához képest elég veszélyes a labdával és olyan irányváltásokra is képes, amikre ekkora elkapók ritkán. Hatékony vörös zónás célpont, a válla mögé érkező labdákat jó érzékkel húzza be. A lehető legmagasabb ponton igyekszik megszerezni a labdát. Van visszahordóként is tapasztalata.

Gyengeségek

Erősödnie kell, mert a pályán elég nyámnyilának látszik, akit könnyen megrettent egy defensive back és félre is taszigál. Blokkolóként kevés haszna van. Nem egy biztoskezű játékos, sokat dadog a labda nála és egyszerű passzokat is elejt. Nem egy kiforrott route-futó, merev, rossz irányváltó. Keményebben kell játszania, hogy a pálya közepén eredményes tudjon lenni. Bizonyítania kell, hogy meg tud tanulni egy NFL-szintű playbookot. Rutintalannak számít, aki egyik hétről a másikra nem tudott stabil formát hozni.

Megjegyzések

1 évig kezdő a Tigers-ben. Az ország 10. legjobb WR recruitjaként volt kénytelen a Hargrave katonai akadémián folytatni tanulmányait, mivel jegyei alapján nem ütötte meg az NCAA szintjét. A legértékesebb prep-school játékosként írt alá egy évvel később a Clemsonhoz. Első két évében nem sok szerepet kapott Sammy Watkins és DeAndre Hopkins mellett, 17 elkapásból volt 526 yardja, tehát elsősorban a hossz passzokkal keresték. Végzősként került be a kezdőbe Hopkins helyére és össze is hozott második számú elkapóként 42 labdából 828 yardot és 7 touchdownt. 2012-ben iskolai gondok miatt nem játszhatott a bowl meccsen. 2013-ban egy nyakelvágós gólöröm miatt vesztett a játékidejéből. A combine-on 4.42-t futott 40 yardon, ami az egyik legjobb WR eredmény, Watkins-szal is felvette a versenyt, pedig jóval nagyobb testű. Már van két kislánya. Kedvenc játékosa AJ Green. Kockázatos prospect, hiszen jelentős fejlődési lehetőséget kínál, ugyanakkor ha ez nem jön ki belőle, akkor 1-2 éven belül csapat nélkül találhatja magát. Hasonló tulajdonságokkal bír mint Stephen Hill a Jets-ből, akit korán választottak, de még keresik a helyét. Lehet, hogy már a 2. nap lecsapnak rá, hiszen olyan méretbeli és gyorsaságbeli kombinációt tud felmutatni, ami ritkának mondható, de a WR coach-nak lesz vele munkája bőven.

 www.youtube.com/watch?v=TpU9ZUCzwqg

Bruce Ellington 3. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
33 (1991-08-22)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
197 lbs (90 kg)

Erősségek

Valósággal kilő a vonalról, elhagyja az ellenfelét és hosszú távú célpont. Egy pillanat alatt felgyorsul és könnyedén fordul. Kiemelkedően atletikus. Nagyszerű egyensúlyézék és agilitás. Irányváltásait gyorsan lezavarja. Jó keze van. Rövid passzokból is képes nagy játékot csinálni. Nem fél bemenni középre és felvállalni az ütközést a játék eredményességéért. Szívós versenyszellem. Akár visszahordónak is használható. Nagyon tisztelik a hozzáállása miatt - példamutató, értelmes, eltökélt és keményen melózó játékos.

Gyengeségek

Alacsony és kistestű - nehéz lesz épségben lehúznia egy szezont. Futhatná pontosabban az útvonalait. Tömegben lenyomják, nem lehet felívelni rá a labdát, amit majd tuti behúz. Visszafogott erővel tud csak futni. Erőtlen blokkoló. Túl sok meccsen volt észrevétlen - juniorként 5 meccsen is maximum 1 elkapást jegyzett. Visszahordóként nem jelentett komoly TD-veszélyt. A kosárlabda sok idejét elvette.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Gamecocks-ban. Unokatestvére Andre Ellington, a Cardinals tavaly draftolt futója. Quarterbacket játszott gimiben. Újoncként nem focizott a Cocksban, csak kosarazott, be is került a SEC all-Freshman csapatába miután minden meccsen kezdett és csapata legjobb dobója volt. 2011-ben csatlakozott a focicsapathoz, visszahodóként, wildcat QB-ként és elkapóként is számoltak vele. 2012 óta kezdő, Alshon Jeffery távozása után Ace Sanders párjaként dolgozott. Egy combhajlító sérülés miatt a 2013-as felkészülési időszak hajrárájt és a szezonnyitót is kihagyta. Az utóbbi két évben 89 elkapásból 1375 yardot és 15 TD-t jegyzett. Utolsó évében három meccset játszott a kosárcsapatban mielőtt kilépett és elkezdett az NFL karrierre koncentrálni. A combine-on kitett magáért magasugrásban (39.5 inch), 20 yard és 60 yard shuttle-ben (3.95 sec, 11.12 sec) egyaránt kiemelkedő volt. Három és fél év alatt diplomázott le szociológia szakon. Elég érdekfeszítő játékos, akiben egyértelműen ott a fejlődési lehetőség, és rajta nem fog múlni, hogy elegendő energiát fektessen bele a karrierjébe. Hasonló játékos lehet, mint volt csapattársa Ace Sanders, de Ellingtonnak nincs olyan visszahordó múltja, hogy ez segítse a draft értékét. Megfelelő közegben közönségkedvenc slot WR-ré nőheti ki magát, hiszen robbanékonyságát és átlag feletti labdaérzékét nem lehet tanítani.

 www.youtube.com/watch?v=HkHTqiQL02Q

Brandon Coleman 3-4. kör

Egyetem
Rutgers
Életkor
32 (1992-06-22)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Tökéletes felépítés, így néz ki egy prototípus NFL szélső elkapó. Képes átnyúlni a cornerbacken, és lehúzni a labdát mellette. Meglepően sok nagy játékra alkalmas sebességgel bír. Slanteknél ki tudja használni a testét, és pajzsként használni a védők ellen. Ügyesen húzza be a passzt a válla fölött. Ha kinyújtja a karját, kontrollálni tudja a védőt futásnál, bár gyakran megáll és így nem fejezi be a mozdulatsort. Olyan szempontból playmaker, hogy ha labdát kap, abból gyakran van nagy előrehaladás. Csapatkapitány volt.

Gyengeségek

Nem elég szívós és fizikális, pedig ránézésre pont ezt várnánk elsőre. Pontosabb útvonalakat kell futnia. Hosszú lépései vannak, de se robbanékonynak, se gyorsnak nem nevezhető. Túl sokszor akar a testével elkapni a keze helyett. Merev a csípője, nehezére esik megfordulni, kimondottan nehéz megjátszani olyan útvonalakon, ahol vissza kell fordulnia a QB felé. Túlságosan a méretére alapoz a blokkolásnál, emiatt könnyen kibillenti egyensúlyából egy keményebb védő. Nem használták a speciális csapatrészben.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdett a Scarlet Knights-ban. A Rivals a 29. legjobb középiskolás elkapóként rangsorolta mikor a Rutgers-hez került. 2011-ben redshirted freshmanként került be a szezon második felére a csapatba, 17 elkapásából 9 volt 25 yardnál hosszabb, és első játékosként az iskola történetében két 85+ yardos TD-t is jegyzett. 2012-ben iskolarekordot jelentő 10 TD-t fogott 718 yard mellé, és a csapat jobb elkapója volt Mark Harrison mellett. A Big East 2. számú csapatába szavazták. Hatalmas elvárásokkal indult neki 2013-ban, ami az első meccsen még igazolódott (9 elkapásból 2 TD a Fresno State ellen), utána viszont elindult a lejtmenet. A csapaton belül csak második volt elkapásokban (34) és yardokban (538), bár állítólag térdsérülés hátráltatta. Bekerült a BigEast majd az AAC tanulmányi álomcsapatba minden évben. A combine-on 21 fekvenyomással a top5 WR közé tartozott. Hasonló játékos, mint Jonathan Baldwin, aki anno 1. körös pick volt, de láthatóan nehezen találja a helyét a profi ligában (is). Coleman szintén túlértékelt játékos, mégha visszafogottabb szinten is, miközben még középiskolában sem ért el soha 900 yardot egy év alatt. Nagyszerű alapanyagnak számít a draft 3. napján, de korábban, nagyobb feladatokra kiválasztani eléggé merész döntés.

 www.youtube.com/watch?v=lJl9zyH9MNo

Dri Archer 3-4. kör

Egyetem
Kent State
Életkor
33 (1991-08-09)
Magasság
5 ft 8 in (1.73 m)
Tömeg
175 lb (79 kg)

Erősségek

Elképesztő gyorsulás, robbanékonyság és végsebesség jellemzi, amivel ki tud törni a szélre és nagy játékokat bemutatni. Kiemelkedett a MAC mezőnyéből. Rendkívül agilis, kiegyensúlyozott, kreatív és jól lát a pályán. Addig nézelődik a mezőnyben, míg nem talál rést. Finom keze van, érzéssel húzza le a labdákat. Méretéhez képest kifejezetten erős. Sokféleképpen tud yardokat hozni, all-purpose fegyver. Sokoldalú támadó, játszott futót, elkapót és visszahordót is. Karrierje végén már nem mertek felé rúgni.

Gyengeségek

Nagyon sovány, amellett, hogy alacsony és nincs kimondottan ereje futás közben. Könnyű leszerelni, nem fogja hibára késztetni a védőt. Belül nagyon limitáltan használható. Könnyen ki lehet billenteni route futás közben, és nehezen kapja el a labdát, miközben fogják. Nem futja valami pontosan az útvonalait. Minimális blokkolási lehetőséget kínál. Nagy tömegben jobban is őrizhetné a labdát. Ilyen méretekkel kevesen szoktak kibírni egy teljes NFL szezont.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Golden Flashes-ben. Középiskolásként második lett Floridában a 100 méteres síkfutás döntőjén, 10.49-es eredménnyel, beelőzve például Denard Robinsont. 2011-ben tanulmányi okok miatt nem sportolhatott. 2012-ben 1429 yardot futott, 16 TD mellett, bekerült az all-MAC 1. csapatba és többek közt 3 kickoff return TD-jének is hála, konszenzus all-American visszahordónak választották. Végzősként átkerült WR posztra, ahol meg sem közelítette korábbi számait, részben bokasérülésének okán. Dominált a combine-on, nem csak a leggyorsabb 40 yard (4.26) volt az övé, hanem a posztján ő ugrott legmagasabbra (38 inch), ő volt a leggyorsabb 3-cone drillben (6.86) és 20 yard shuttleben is (4.06). Visszahordási tehetsége alapján önmagában top100-as prospect, ha a támadósorban is hozzá tud tenni valamit, az már csak bónusz. Várhatóan első naptól kezdve jelentős javulást tud vinni a special team életébe, a nagy kérdés, hogy ilyen alkattal el lehet-e boldogulni hossz távon az NFL-ben. Playmakerről van szó, de egyértelműen luxuspicknek számít, valószínűleg olyan csapat fog beruházni rá, amelynek kevés a hiányposztja.

 www.youtube.com/watch?v=uX4IAY3d2io

Jared Abbrederis 4. kör

Egyetem
Wisconsin
Életkor
33 (1990-12-27)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

3 évig volt kezdő egy erős footballprogramban. Megvan a magassága és a tömege is ahhoz, hogy szélső elkapó legyen az NFL-ben. Rengeteg route-ot ismer, különösen a középhosszú útvonalakon hatékony. Tudatos játékos és jó a mozgáskoordinációja, ezt kiválóan hasznosítja az oldalvonal mentén. A testétől távol is kiválóan kap el. Megbízható kezei vannak, a kötelező elkapásokat rendre megcsinálja és néha bravúrelkapások is sikerülnek neki. Kiválóan helyezkedik, inkább elébe megy a labdának mintsem, hogy egy helyben várja. Nem fél bemenni a pálya közepére, sok deep cross és short slant route-ot fut. Megbirkózik a jammeléssel a line of scrimmage-en. Labdával a kezében veszélyes, ezért nagyon jól használható screeneknél.

Gyengeségek

Nincs elit sebessége, a szeparálódásnál inkább a precíz útvonalaira hagyatkozik. Nem igazi mélységi célpont. Inkább második számú elkapónak tűnik a profiknál. Félelmet nem ismerő játékstílusa miatt nagy ütéseket kap, így a játékában benne van a sérülésveszély. Lelkes blokkoló, de nincs meg az ereje ahhoz, hogy komoly faktor legyen.

Megjegyzések

Középiskolában a foci mellett birkózott és atletizált, 110 m-es gátfutásban korosztályos állami rekordot tart. HS-ben QB-t és DB-t játszott. 2009-ben redshirtöt kapott, a 2010-es szezontól játszik elkapót, a rivals.com Freshman All-Big Ten csapatba választotta. 2011-ben honorable mention All-Big Ten csapatban, az SI-nél honorable mention All-American punt returner, 2012-ben és '13-ban konszenzus All-Big Ten első csapatos, emellett 2013-ban ő lett a Burlsworth Trophy győztese (az ország legjobb játékosa, aki walk-onként kezdte a karrierjét). 202 elkapásával és a 25.2 yardos kickoff return átlagával iskolarekorder. Abbrederisnek nincsenek meg azok a fizikai tulajdonságai, amik egy igazi első számú elkapóra jellemzőek. Ellenben ő egy nagyon képzett, szorgalmas játékos, aki jól szeparálódik a route-jai segítségével és a megbízható kezei miatt hamar elnyeri az irányítója bizalmát. A Big Ten legjobb DB-i ellen edződött az utóbbi három évben, emellett egy a részletekre kifejezetten ügyelő személyiség, ezért sok csapat tekint úgy rá mint aki azonnal képes lehet felvenni a profik ritmusát. Az elkapók draftolása jellemzően egy spekulatív tevékenység, Abbrederis attraktív statisztikáira egyfajta biztos pontként tekinthet több GM is.

 www.youtube.com/watch?v=FKUx0CC7VBk

Josh Huff 4. kör

Egyetem
Oregon
Életkor
33 (1991-10-14)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
202 lbs (92 kg)

Erősségek

Megfelelő méret, kidolgozott izomzat. Nagyon atletikus, született focista. Elég gyors és fordulékony. Finom és gyors kéz, a pontatlan labdákat is meg tudja fogni. Akkor is lehet számítani rá, ha gyötri közben a védő. Bírja az ütéseket, megy tovább utána. Ki tudja használni a zónahatárok adta lehetőséget. Kreatív elkapás után - nehéz levinni, erőteljesen megy előre és nem adja fel. Playmakernek számít, 18 yard feletti átlaga van elkapásonként. Mindent megtesz blokkolóként, jól helyezkedik és kitart, amíg tud. Megnyerő személyiség; elhivatott, magabiztos és kemény. Használható special teamben. Szorgalmasan dolgozik, kedvelik az edzők.

Gyengeségek

Erősödnie kell. Nem volt Oregonban nagy nyomás alatt. Robbanékonysága, végsebessége alapján nem egy vertikális célpont. Kevés route-ot futtattak vele, de azokon is változtatni kell. Túl sok labdát enged közel a testéhez, ami dropokhoz vezet. Átlagos súlypontemelkedés, ami limitálja használatát a vörös zónában. Egy aránylag naív fiú, akit a pályán kívül elég könnyű megvezetni. Mindenképp segítségre szorul majd morálisan, hogy elboldoguljon az NFL világában.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Ducks-ban. Középiskolában QB, RB, WR és CB poszton szerepelt, 4 csillagos recruit volt WR poszton és Texas állam 37. legjobb játékosa a Rivals szerint. Részt vett 2010-ben az USA vs World válogatott meccsen, méghozzá cornerback poszton. Oregonban iskolarekorder egy szezon alatt elkapott 12 TD-vel, beállítva Jeff Maehl csúcsát. Bekerült a Pac-12 álomcsapat említésre méltók közé junior és senior éve után is. Végzősként nagyot lépett előre, 62 elkapásból 1140 yard került a neve mellé. Gyakran futtatták a labdával, 18 kísérletből 242 yardot szerzett, és volt 43 kirúgás visszahordása is. 2012-ben 2 meccset kihagyott térdsérülés miatt. 2012 márciusában ittas vezetésen kapták, amit később marijuana-befolyásoltságra változtattak. Főleg olyan támadósorokba ilik, amelyek hajlanak a spread offense-jellegű filozófiára. Egy Harry Douglas-szerű karrier összejöhet neki.

 www.youtube.com/watch?v=fytVjdzbCZA

Shaquelle Evans 4-5. kör

Egyetem
UCLA
Életkor
33 (1991-03-07)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
213 lb (97 kg)

Erősségek

Megvan benne a magasság, a sebesség és a rugalmasság azon kombinációja, hogy a következő szinten is big play threat lehessen. Precíz útvonal futó, aki a route szárán a gyorsaságát, a route törésénél pedig a gyorsulását használja ki annak érdekében, hogy szeparálódjon a defensive backtől. Gyors, agilis és könnyed mozgású, így gyorsan tud irányt váltani. Képes hirtelen megtörni az útvonalát és visszamozogni a labda felé. Gyors elkapó, megvan a sebessége ahhoz, hogy megnyújtsa a pályát vertikálisan. Fejmozdulatokkal manipulálja a cornerbackeket és képes a zónák mögé férkőzni és így nagy játékokat csinálni. Nagyon jó a labdaérzéke és a mozgáskoordinációja, nagyot ugrik, így jump ball szituációkban használható. Szélső elkapóként jól érzi, hogy pontosan hol az oldalvonal. Testétől távol is képes összeszedni a labdákat. Nagyon gyorsan eléri a végsebességét, kiváló a gyorsulása a line of scrimmage-en. Nyílt területen hosszú léptekkel halad, kellően robbanékony ahhoz, hogy egy megnyíló lyukon áthaladva lefussa a védelmet. Sokfajta útvonalon szerzett tapasztalatot, jól szerzi meg a belső befolyást slanteknél. Jó erőbedobással blokkol. Special teamben is érték lehet.

Gyengeségek

Karjai a kívánatosnál rövidebbek. A képességei és a kiforrottsága alapján nehezen érthető, hogy az elmúlt három évben miért volt csak jó esetben átlagos a produkciója a UCLA-n. Alkalmanként droppol, folytatnia kell a munkát a koncentrációja javításán. Sovány testére még mehetne izom, hogy erősebb legyen.

Megjegyzések

Diplomás szociológus. Középiskolás All-American, 4-csillagos recruitként a Notre Dame-et választotta, true freshmanként 6 meccsen játszott, ezután a UCLA-re transzferelt, így kimaradt neki a 2010-es idény. 2011-ben 13 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, az Arizona elleni meccsen benne volt egy tömegverekedésben, ezért egy meccsről eltiltották. 2012-ben mind a 14 meccsen kezdő, csapata legeredményesebb elkapója, honorable mention az edzők konferencia-válogatottjánál. 2013-ban 13 meccsen játszott, 12-szer kezdett, ekkor is csapata legjobb elkapója és említésre méltó a konferencia-válogatottban. Shaq Evans egy kiforrott reciever prospect, akiben megvan a precíz útvonal futás, a sebesség és a váratlanság ahhoz, hogy egy legitim második számú elkapóvá fejlődjön egy NFL-csapatban. Az egyik legkiemelkedőbb elkapó volt a Senior Bowlon, ő egy komplett csomag, ami a legtöbb évben TOP100-as helyet garantálna a drafton. Már profi karrierje elején is hasznos csapattag lehet, megvannak az atletikus képességei, van benne fejlődési lehetőség, így kiváló értéket képvisel a draft középső köreiben.

www.youtube.com/watch?v=L7CbZwWRdGY

Robert Herron 4-5. kör

Egyetem
Wyoming
Életkor
-
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
193 lb (88 kg)

Erősségek

Prototípus slot WR az NFL-be. Sok tapasztalata van a slotban és a pálya szélén is. A méretéhez képest jó a felépítése, a gyengébb szerelési kísérletek lepattannak róla. Freshmanként elsősorban running backet játszott, ami látszik az elkapás utáni futási stílusán. Az egyenes irányú sebessége nem kifejezetten elit, de elég veszélyes ahhoz, hogy a védők tisztában legyenek azzal, hogy mélységi célpontként is számolni kell vele. Az egyik legjobb irányváltási készséggel rendelkező elkapó az idei classban. A sebessége, az agilitása és az igen kicsi mérete miatt át tud csúszni a forgalmon elkapás után. Lenyűgöző rugói vannak, így a kis mérete ellenére a fifti-fifti labdáknál is van esélye. Útvonal futás közben képes testcselekkel, double move-okkal lehagyni a DB-ket. Kitűnő mozgáskoordinációval rendelkezik amikor alkalmazkodnia kell a rosszul helyezett passzokhoz. Méreteihez képest nagy a keze, ez egyértelműen segíti abban, hogy szinte minden labdát behúz, amit a környékébe dobnak. Nehéz ellenfelek ellen csak limitált tapasztalata van, viszont ezeken a meccseken mindig jól játszott. Megfelelő képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy return specialistává váljon, valószínűleg lehetőséget is fog kapni ebben a szerepkörben, a kevés ilyen jellegű egyetemi tapasztalata ellenére.

Gyengeségek

A magassága miatt valószínűleg csak slotban használható. Néha felületesen futja meg az útvonalait, eddig ellenfelei ellen a tiszta sebessége elég volt, nem mindig összpontosított a legtisztább route futásra. Nem sok útvonalat futtattak vele a Wyomingban, leginkább egyszerű mély route-okat (fly, post, corner, stb.), short screeneket és slanteket. Szinte nincs tapasztalata special teamben (egyetemi karrierje alatt 3 db kezdőrúgást és 0 db puntot hordott vissza). Gyengébb mezőnyből érkezik, ami szintén kérdőjeleket vet föl, hiszen nehéz előrelátni, hogy a sebességét és az agilitását tehetségesebb, kiegyensúlyozottabb védelmek ellen mennyire tudja kihasználni. Blokkolási technikája átlag alatti, és általában nem is végez itt nagy erőkifejtést. Komoly tartóssági kérdéseket vet föl a mérete és a korábbi nyugtalanító sérüléseinek a története: 2012-ben 4 meccset hagyott ki lábszár-sérülés miatt, 2010-ben agyrázkódás és egy meg nem nevezett sérülés miatt hagyott ki meccseket.

Megjegyzések

14 évesen 2 hónapig különböző hotelszobákban élt, kocsikban aludt, nem volt egy stabil hely, ahol lehajthatta a fejét, hajléktalan volt. Édesapját bebörtönözték, mikor a kis Robert négy éves volt, az apa, akit nem rég engedtek ki, sosem volt egy állandó figura az ifjabbik Herron életében. Az édesanyja szintén nem volt éppen minta családanya, így Robertet egy olyan családtag vette magához aki saját fiaként nevelte őt, ez a családtag Kathy Hales volt, az apja unokatestvére, úgy fogadta be Robertet, hogy előtte sohasem találkoztak. Nagy hatással volt még Herron életére körábbi edzője és jelenlegi tanácsadója Ivan Stephenson, ő és Hales még Mobile-ba, a Senior Bowlra is elkísérték Robertet. Első két középiskolás évét a Hamilton High Schoolban töltötte, utána transzferelt a néhány mérfölddel arrébb található Dorseyba, ahol többek között Keyshawn Johnson, Dennis Northcutt, Na'il Diggs vagy Hue Jackson is tanult. Elsős középiskolás évéig nem focizott, ennek ellenére a football volt az oka annak, hogy transzferelt, egyébként a Dorseyval végzősként városi bajnok lett a 4x100-as és a 4x400-as váltóval is. A Dorseyra járt a híres WR-edzőnek Jeff Johnsonnak az unokaöccse is, és az egyébként csak profi ill. egyetemi játékosokkal foglalkozó Johnson elkezdett foglalkozni külön Herronnal és legnyűgözte az ifjú elkapó fejlődési üteme. Herron tudta magáról, hogy egy jó atléta, de sok olyan sráccal találkozott korábban, akire ugyanez igaz volt, de nem tudott kitörni abból a rossz környékből, ahova született, innen ered a szorgalma és a céltudatossága. Eléggé kétségbeesett volt, mikor végzős évében nem nagyon jelentkeztek nála ösztöndíj ajánlattal az egyetemek, ekkoriban leginkább legjobb barátja, a jelenlegi Boise State CB Cleshawn Page tarotta benne a lelket. Végül a Wyoming akkori recruiting coordinatora Marcus Arroyo (jelenleg ő a Tampa Bay Buccaneers QB-edzője) adott neki lehetőséget. Freshman évében számos nehézséggel küzdött, későn íratkozott be, kihagyta az összes nyári edzőtábort, honvágya volt, elszigeteltnek érezte magát, 10 meccsen játszott a 12-ből, elkapóként és futóként egyaránt kapott lehetőséget. 2011-ben már elsősorban mint mélységi célpont számítottak rá, de voltak futókísérletei is. 2012-ben és '13-ban is már teljes munkaidős elkapó volt, említésre méltó volt mindkét évben az All-Mountain West választáson, kommunikáció szakon diplomázott. Herron skillsetje eléggé hajaz Odell Beckham Jr.-éra (ismertetőjét lásd fentebb). Mindketten alulméretezettek, de a sebességük és az agilitásuk miatt kifejezetten veszélyesek. A fő különbség a kettejük között a route futásban látszik, míg ebben Beckham a class egyik legjobbja, addig Herron sokkal inkább a nyers tehetségére, mintsem kifinomult technikájára hagyatkozik, ami pedig szülséges lenne ahhoz, hogy a következő szinten is kitűnjön. Ennek megfelelően Herron néhány körrel később fog elkelni, mint Beckham, de kétségtelenül benne van a potenciál, hogy a legmagasabb szinten játsszon, persze ehhez kell, hogy folytatódjon a fejlődése.

www.youtube.com/watch?v=ixs0NQNIu6E

Kevin Norwood 5. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
35 (1989-09-23)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
198 lb (90 kg)

Erősségek

Kitűnő kezei vannak, nem ejt el labdákat, néhány bravúrelkapást is bemutatott. A magasságához 4.48-as 40 yard párosul. Csodálatos a mozgáskoordinációja, kiválóan alkalmazkodik a levegőben lévő labdához. A jump ball szituációkat megnyeri, a lehető legmagasabb ponton igyekszik elkapni a labdát és double coverage-ben is képes lehozni. Gördülékeny és hozzáértő route runner, ügyesen adja el az irányváltásait, double move-ját a profi védők is benézhetik. Képes megtalálni a zóna gyenge pontját, rengeteg opciós útvonalat futtattak vele az egyetemen. Elrontott játékoknál elképesztő mentései vannak. Profi stílusú támadósorban játszott az Alabamán, kiterjedt route treet ismer. Kivállóan blokkoló reciever. A Senior Bowlon kiemelkedő hetet produkált.

Gyengeségek

Nincs elit robbanékonysága vagy gyorsulása. Nincs semmi váratlan a játékában, folyamatos mozgású atléta, de nem kifejezetten fürge. Fizikális press coverage-dzsel szemben küszködik. Mindösszesen 8 fekve nyomást mutatott be a combine-on. Elkapás után nem fog sok szerelést áttörni. Idősebb a legtöbb prospectnél, már 25 éves lesz a szezon kezdetén.

Megjegyzések

4-csillagos prospectként választotta a Bamát. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben minden meccsen játszott. 2011-ben rotációs elkapó volt, 11 meccsen játszott, 11 elkapása volt, ebből 10 first down volt, a nagydöntőben robbant be a köztudatba, 4 elkapásból 78 yardot szerzett. Juniorként 13 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, ebben az évben is egy nagy meccsen lépett elő, az LSU ellen 5 elkapása volt, ebből 3-at a győztes drive során mutatta be. Végzős évében 12 meccsen játszott, 7 meccsen volt kezdő, 7 TD-elkapással csapata legjobbja volt. 3-szoros nemzeti bajnok a Crimson Tide-dal (2009, 2011, 2012). Kevin Norwood a média által az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott játékos az idei drafton, hiszen az Alabama támadósora egyszerűen nem tette lehetővé, hogy komoly statisztikákat hozzon. Nem volt 40 elkapásos szezonja és összvisz 1 db 100+ yardos meccse volt az egyetemi karrierje alatt, de az ország szinte bármelyik másik offense-ében Norwood egy 75 elkapás 1000+ yardos játékos lehetett volna. Megvannak a képeségei ahhoz, hogy elsőszámú elkapóvá váljon, kellően magas és gyors, számos posseission recieverre illő tulajdonsága van: lenyűgöző útvonal futási képességek, mozgáskoordináció és tudatosság. Norwood értékes célpont lehet bármelyik irányító számára, 3rd downokon nagyon hasznos, hogy érzi a zónák gyenge pontját, valamint elképesztő mentései vannak veszni látszó szituációkban. Norwood nem a draft a legrobbanékonyabb elkapója, de kifejezetten gyors és ügyesen szeparálódik hála precíz útvonalainak. Ezen felül a double coverage-be bedobott labdákat is le tudja húzni. A róla készült highlight video relatíve rövid, de ennek ellenére így is került bele néhány elképesztő elkapás. Alulértékelt játékos, potenciális steal.

www.youtube.com/watch?v=3OowlYgFdc0

Cody Hoffman 6. kör

Egyetem
BYU
Életkor
33 (1991-03-13)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
223 lb (101 kg)

Erősségek

Prototípus szélső elkapó méret. Hosszú karok. Igazi possession receiver, akivel középhosszú passzoknál lehet építeni. Általában megbízható kezű játékos, aki mindent lehúz, amit a környékére dobnak. Elég erős, hogy a press coverage ne hozza zavarba. Jól használja a kezét, nem engedi a védőt közel magához. Elég agilis, hogy kikerülje a tömeget, üres területen pedig könnyedén hozza a további yardokat. A bravúrosnak számító elkapásokat is megoldja, tudja hová érkezik a labda és a rosszul megdobott passzokhoz is alkalmazkodik. Remekül találja fel magát a vonal mellett, lehetőséget biztosítva az irányítónak, hogy a védőről leszakadva megtalálja. Komplikált útvonalakat is futtattak vele. Visszahordóként is bevethető. Szívós játékos, aki két szezont is sérült vállal bírkózott végig.

Gyengeségek

Kiábrándító, felemás senior évet tud a háta mögött. Erősödnie kell. A futásnál odaadóbban is dolgozhatna. Sebessége, robbanékonysága, mozgása miatt nem számít elit prospectnek. A route futás során élesebb ritmusváltásokra lenne szükség. Lassan éri el a végsebességét. Nehezen fogja a profi cornerbackeket lerázni. A combine legrosszabb ugrási adatait hozta össze az elkapók között.

Megjegyzések

Négy évig kezdő a Cougars-ban. Édesapja, Derrick Ramsey a Raiders és a Patriots tight endje volt, 1978-85 között. Mindössze 2 csillagos recruit volt, a BYU mellett a másodosztályú Sacramento State csábította.  Minden szezonjában a legproduktívabb WR volt a csapatban, juniorként volt a legjobb, 100 elkapásból 1248 yardot és 11 TD-t mutatott fel. A New Mexico State csapatát 5 TD-vel büntette. A BYU történetének legtöbb touchdownját és legtöbb yardját ő kapta el, és a legtöbb elkapása is neki van. 2012-ben az SI all-American csapatában az említésre méltók között szerepelt a neve. Végzősként egy meccset sérülés, egyet eltiltás miatt hagyott ki. 2011 tavaszán borda és térdsérülése is volt, de a szezonra felépült. Nem egy elit atléta, de remek keze van, így tipikus possession receiverként sok hasznot hozhat. A gyenge QB-játék miatt kicsit körön kívülre került, pedig a szegény ember Keenan Allenjeként akár 2. számú elkapónak is beválhat, ha megfelelő környezetbe kerül.

 www.youtube.com/watch?v=qesZYXrQPGk

Jalen Saunders 6-7. kör

Egyetem
Oklahoma
Életkor
32 (1992-09-30)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
165 lb (75 kg)

Erősségek

Félelmetes atléta, aki labdával a kezében született. Felvillanyozó playmaker, aki a pálya bármelyik pontjáról képes touchdownt szerezni. Fürge kezeivel meg tudja akadályozni a jammlést. Hamar eléri a végsebességét. Mozgékony route-runner, irányváltásaival rendre el tud szakadni az örzőjétől. Slot receiverként és a szélen is szerzett rutint. Leginkább rövid- és középtávon hatékony, ahol a lassabb linebackerek nem tudják vele tartani a lépést. A testétől távol kapja el a labdát. Okosan megtalálja a zónák közti területet, ahová érdemes befutni. Kimondottan hatékony az olyan útvonalakon, ahol gyorsan megjátszhatóvá válik. Sebessége adott hozzá, hogy átszelje a pályát és hosszú passzokat kapjon el. Labdaérzékének hála a nehéz szituációkban és a földhöz közel érkező passzoknál is megoldja a feldatát. Veszélyes labdával a kezében, mivel jól lát a pályán és agilis hozzá, hogy kikerülje a tömeget.

Gyengeségek

Erősödnie kell és további tömeget felszedni. Méretei miatt komoly sematikus limitáltsággal néz szembe. Teste és ereje végett nem lehet rá blokkolóként építeni, akármennyire is igyekszik. Nem sok szerelési kísérletet tudott hatástalanítani. Kérdéses, hogy egészséges tud-e maradni.

Megjegyzések

Három évig kezdő az NCAA-ben. Unokatestvére Xavier Thames, az idei NBA draft egyik prospect-je, a San Diego State sztárja. Másodunokatestvére Keith Williams, a Tulane WR-edzője. Három csillagos recruitként szegődött el Fresnóba, hívta a California és a Wazzu is. A foci mellett sprinter is volt, 100 méteren 10.54, 200-on pedig 21.41 volt egyéni legjobbja. Freshmanként a csapat 3. legjobb elkapója volt, második szezonjában viszont már all-WAC 1. csapatos. Ebben az évben 12 TD-vel vezette a konferenciát és 1065 yardig jutott Derek Carr célpontjaként. Az edzőváltás miatt úgy döntött, hogy távozik, és hozzá jobban illó sémát keres, így lett az Oklahoma játékosa. Négy meccsig tartott mire sikerült elérni, hogy ne kelljen a transzfer-szabályok miatt kihagynia az évet, 9-szer lépett pályára, 8-szor kezdőként, Kenny Stills mögött második számú opcióként. A Notre Dame ellen iskolarekordot döntött 15 elkapással és 181 yarddal. Végzősként bekerült a BigXII 2. számú csapatába, az Alabama elleni Sugar Bowlon 2 TD-t is összehozott. Punt returnerként 31 alkalomból 3 TD-t szerzett, 15 yard az átlaga. Saunders játéktudása alapján egyértelműen korábban kellene elkelnie, mint reális draftpozíciója, de sok edző egyáltalán nem tudná használni a maga rendszerében. Ideális környezetben ugyanakkor a meccseket megváltoztató megoldásokra is számíthatunk tőle, akár visszahordóként, akár elkapóként. Ha felül tud emelkedni fizikális hátrányán, steal-esélyes, de ez elég nehéz feladat.

 www.youtube.com/watch?v=zk1U3tD9v7U