NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Aaron Donald 1. kör

Egyetem
Pittsburgh
Életkor
32 (1991-05-23)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
286 lbs (130 kg)

Erősségek

Rendkívül atletikus belső védőfal-ember, ágyúgolyóként lövell ki a snapnél; első lépésével folyamatosan képes megverni ellenfeleit, és azonnal nyomást tud helyezni az irányítóra. A backfieldre betörve pillanatok alatt azonosítja és földre viszi a labdás játékost. Swim move-ja hatékony, még ha nem is használja kellő gyakorisággal. Termetéből adódóan rendszerint helyzeti előnyt alakít ki ellenfeleivel szemben, kellően mélyen tud játszani, ennek köszönhetően pedig bull rush-sal hátratolja a támadófal-embereket a backfieldre.

Gyengeségek

Méretei messze nem ideálisak egy belső védőfal-ember számára, ebből kifolyólag pedig kérdéses, hogy three-down játékosként mennyire lenne megbízható. Rövid karjai miatt hatékonysága nagyban limitálódik, ha sebességével, robbanékonyságával nem tudja azonnal megverni a vele szemben álló támadófal-embert. Lábait folyamatosan mozgásban tartja és nagy erőbedobással játszik, de kézhasználata nem a legjobb, és emiatt olykor fennakad a blokkoló játékosokon.

Megjegyzések

Aaron Charles Donald a teljes neve. Középiskolás korában csak háromcsillagos recruitként tartották számon, az elit futballprogramokkal rendelkező egyetemektől nem is kapott ösztöndíj-ajánlatot, így szülővárosában maradva a Panthers színeiben kezdte meg egyetemi futballkarrierjét. Freshman idényében csapata összes mérkőzésén játéklehetőséghez jutott csereként, majd 2011-ben már alapembernek számított, az edzői stáb bizalmát pedig többek között 11 sackkel hálálta meg, melynek köszönhetően All-Big East második csapatba választották. Juniorként ugyan csak 5.5 sacket jegyzett, de total tackle-jeinek és negatív yardos szereléseinek száma is emelkedett sophomore évéhez képest, és a szezon végén már a főcsoport első számú álomcsapatában kapott helyet. Végzős idényében az egész FBS egyik, ha nem a legjobb védőteljesítményét nyújtotta: 59 tackle, 28.5 TFL, 11 sack, valamint 4 kiharcolt fumble fűződött a nevéhez 2013-ban. Az ACC legjobb védőjátékosa és konszenzusos All-American lett, továbbá elnyerte a Lombardi Awardot (az ország legjobb falembere vagy linebackere), a Nagurski Trophy-t és a Bednarik Awardot (legjobb védő), valamint az Outland Trophy-t (legjobb falember), és egy ideig úgy tűnt, akár a Heisman-döntősök közé is beférhet. Méreteiből adódóan Donald az aktuális draft „új Geno Atkins”-e. Képességei alapján akár a liga egyik legjobb belső passzsiettetőjévé is válhat, szituációs pass rusherként már újonc idényében is nagy hasznára lehet leendő csapatának, de kérdéses, hogy every-down játékosként mennyire válik be ilyen fizikummal. Draftértéke is leginkább ettől a tényezőtől függ, de a benne rejlő potenciál miatt minden valószínűség szerint már a játékosbörze korai szakaszában gazdára lel.

Louis Nix 1-2. kör

Egyetem
Notre Dame
Életkor
32 (1991-07-31)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
332 lb (151 kg)

Erősségek

Masszív nose tackle kimagasló méretekkel és tömeggel. Fizikális felépítéséhez képest nagyon fürge és robbanékony játékos, a snap pillanatában bármely irányba rendkívül gyorsan képes megindulni, valamint jó lábmunkájának köszönhetően több mint 340 fontos tömegével is gyorsan vált irányt; méretei ellenére üldözés során is gyakran éri utol a labdás játékost. Az ellenfeleknek rendszerint double teamekkel kell megpróbálniuk feltartóztatni őt; méreteiből és erejéből adódóan lehorgonyzásnál egyetlen játékos számára szinte lehetetlen az elmozdítása. Kellően erős ahhoz, hogy bull rush-sal könnyedén hátratolja az egy-az-egyben rá állított támadófal-embert, emellett a swim move-ot alkalmazza a legnagyobb hatékonysággal. Meglepően jó állóképesség és motor jellemzi. Ha nem ér oda az irányítóhoz, rendre megpróbálja beletenni kezét a passzsávba. Pass rush-nál is kellően effektív ahhoz, hogy akár three-down játékosként is lehessen vele számolni a profik között. Három- és négyemberes frontba, one- és two-gap rendszerbe egyaránt beilleszthető.

Gyengeségek

Passzsiettetésben ugyan hatékonyabban teljesít, mint egy átlagos 3-4-es nose tackle, de nem annyira, hogy az NFL-ben is biztos legyen a helye a pályán egyértelmű passz szituációkban. Futás elleni védekezésnél olykor szem elől téveszti a labdás játékost. Nem igazán volt válaszlépése arra, ha első nekifutásra fennakadt egy double teamen; meg kell tanulnia, hogyan reagáljon, miként próbáljon lejönni a blokkokról ilyen helyzetekben. Érzelmeinek kontrollálása terén még van hova fejlődnie, jobban kell összpontosítania és higgadtabbnak kell maradnia a mérkőzés egészén keresztül. Az előző szezont némi súlyfelesleggel kezdte, az idény elején korántsem dominált olyan szinten, mint 2012-ben. Tavaly térdsérülés miatt ideje korán véget ért számára a szezon, melyet követően műteni is kellett.

Megjegyzések

Három évig volt a Notre Dame kezdő nose tackle-je. 2010-ben redshirttel indította pályafutását South Bendben, a következő idényben azonban már 11 mérkőzésen szerepelt kezdőként az íreknél. 2012 hozta meg számára az igazi áttörést: 3-4-es szisztémában, a védőfal közepén ugyan nem érhetett el olyan statisztikákat, mint az FBS legjobb 4-3-as defensive tackle-jei, így az egyéni elismerések elmaradtak, de Nix a maga nemében All-American kaliberű produkciót nyújtott a nagydöntőig menetelő Irish színeiben. A tavalyi szezon elején az említett okok miatt nem tudott hasonló színvonalon teljesíteni, majd mire formába lendült, közbejött a térdsérülés. Rehabilitációja a holtidényben is tart, és az iránta érdeklődő csapatok nyilvánvalóan sérülésére is kiemelt figyelmet fordítanak majd a draft előtt. Ha teljesen felépül, akkor nem csak, hogy nincs nála nagyobb potenciállal bíró nose tackle prospect az idei játékosbörzén, de az utóbbi évek NT felhozatalából is messze kiemelkedhet. A nose tackle pozíció értéke alaposan visszaesett a mai passzorientált ligában, de ettől függetlenül például két évvel ezelőtt Dontari Poe-t az első kör tizenegyedik helyén választotta ki a Chiefs, és nem zárható ki, hogy Nix - aki adott esetben 4-3-as sémában is bevethető - hasonló magasságokig jut.

 www.youtube.com/watch?v=7OuahV-ivas

Ra'Shede Hageman 1-2. kör

Egyetem
Minnesota
Életkor
33 (1990-08-08)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
312 lb (141 kg)

Erősségek

Magas, hosszú karokkal megáldott védőfalember, akinek a tömege is kiváló. Számolhatunk vele 3-4-es DE és 4-3-as DT poszton egyaránt. Impresszív bull rush-ra képes. szépen hátratolva a guardot. Azoknak a 2-gap csapatoknak is tetszhet, akik szeretik a lyukra állítva tesztelni a blokkolókat. Futásnál képes nulla yardon megfogni a próbálkozást. Gyorsan eljön a snap után, mindig a társai előtt. Karfesztávolsága alapján veszélyes rúgásblokkoló és a passzsávokat eltakaró játékosnak számít. Még nem jutott el a teljesítőképessége csúcsára, mivel csak 2009 óta játszik védőt. Magassága ellenére nagyon masszívan áll a lábán, az alacsonyabb súlypontú játékosok sem bírnak vele.

Gyengeségek

A futásnál nem valami rutinosan választ lyukat. Sikeres pass rusher, pedig elitnek nem nevezhető az üldözési sebessége. Több pass rush mozdulat is elférne a tudástárába, eddig az erejére hagyatkozott leginkább. 2010-ben 3 meccsre eltiltották tanulmányi okokból.

Megjegyzések

Vezetéknevét úgy ejtik, hogy »Hegmen«. Két évig kezdő a Golden Gophers-ben. All-BigTen 1. csapatos választott 2013-ban. Bruce Feldman szokásos év eleji „freak listjén“ 2. helyre került be a kiugró testi paraméterrel bírókat számbavéve. A súlypontemelkedése 36 inch, és a windmill zsákolás is megy neki. A 10 yardot 1.57 mp alatt futja. Még arra is lehet esélye, hogy a legmagasabban választott Golden Gopher legyen, Darrell Thompson 1/19 volt 1990-ben. Futballistaként nagyon vonzó prospect, aki bármilyen védelmi sémában megállja a helyét és 1 ember nem nagyon tudja megblokkolni egyedül. A kérdés, hogy folyamatosan megjelenő éretlenségi problémái fennállnak-e majd, és milyen hatással lesz rá a profi liga. Testi adottságai alapján még Ndamukong Suhtól se sokkal marad el, de jelenléte a pályán messze nem számít 1. körös kalibernek. Boom or bust.

Timmy Jernigan 1-2. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
31 (1992-09-24)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
298 lb (135 kg)

Erősségek

Aktív keze és lába van, nagy erőbedobással játszik a teljes játékideje alatt. Nagyszerűen használja a kezét, hogy elkerülje a blokkolót a játék mindkét fázisában. Hatékonyabb futás elleni védő, mint azt mérete alapján hinnénk, el tud szakadni örzőjétől. Olyan bull rush áll rendelkezésére, amivel vissza tudja nyomni a támadót és nulla yardos akciókat harcol ki. A Bull rush mellett a swim move-ot is eredményesen használja. A vártnál jobban horgonyoz le, ezt a Florida State 0-technique-ben használta. Játszott 4-3-ban NT és UT poszton egyaránt. Megbízható pass rusher, bár inkább csak nyomsát generál, nem fejezi be a játékot. Ritkán került földre, pedig a 300 fontot se éri el. Kellemetlen ellenfél, aki agresszív és zsivány megoldásokra is képes, keresi a kiütés lehetőségét.

Gyengeségek

Mindössze egy év rutinja van kezdőjátékosként, nem mondhatni, hogy kirobbanó eredményességgel. Alulméretezett játékosnak számít a profik között, még 4-3- UT-nek is. Lassan reagál a snapre, a Noles védőfalában általában utolsó volt. Csak egy rendszerben lehet használni. Állóképessége nem a legjobb a DT-k között, hajlamos elfáradni. Futás ellen nem mindig találja fel magát, helyezkedési hibákat is vét.

Megjegyzések

Egy évig kezdett a Seminoles-ban. Középiskolában all-American címig vitte, junior évében 131 szerelést mutatott be. Csapattársa volt az a Laremy Tunsil, aki szintén all-Americanként a 2016-os vagy 2017-es draft sztárja lehet OT poszton. A rivals.com Anthony Johnson után a 2. legjobb DT-ként tartotta számon ekkor. True freshmanként és másodévesként Everett Dawkins (Tampa Bay Bucs) cseréje volt, de limitált játékideje ellenére neki volt a legtöb szerelése a DT-k közül. 2013-ban 63 szerelést mutatott be, ami kiemelkedő a posztján. Az AP 2. számú all-American csapatba szavazta, viszont az ACC-n belül nem lett első csapatos, csak második. Junior évében bajnoki címet ünnepelhetett, majd bejelentkezett a draftra. Olyan védelemben és védőfalban játszott, akik közül mindenki NFL játékos lett vagy lesz idén. Jernigan méretei miatt nem számít elit prospectnek, de tehetsége alapján bárkivel felveszi a versenyt. Nagyon kevés dolog van, amit nem csinál jól, lényegében a sematikus limitáltság taszíthatja leginkább a 2. körbe. Nem volt egyénileg kiemelkedően sikeres egyetemista, de a potenciál alapján könnyen lehet, hogy az NFL-ben sokkal hangzatosabb első pár évet produkál majd.

Stephon Tuitt 2. kör

Stephon Tuitt
Egyetem
Notre Dame
Életkor
30 (1993-05-23)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Elképesztő fizikális adottságokkal rendelkezik, borzasztóan erős, ugyanakkor méreteihez képest rendkívül atletikus és mozgékony. Jól használja a kezeit, swim move-ja erejével kombinálva különösen hatékony fegyver a támadófal-emberekkel szemben. Gyakran a double teameken át is betör a backfieldre. Magasságának és hosszú karjainak köszönhetően a labdák line of scrimmage-nél történő leütése terén is hatékonyan tevékenykedik. Addig nem áll le, amíg vége nincs a playnek; sípszóig üldözi a labdát birtokló támadót. Sokoldalú játékos, három- és négyemberes védelmi frontban egyaránt alkalmazható, two-gap rendszerbe is megfelelő választás.

Gyengeségek

A snap után túlságosan is kiegyenesedik, ami helyzeti előnyének elvesztéséhez vezethet, valamint emiatt nem indul igazán robbanékonyan a labda feladásakor. Magassága hátrányt jelenthet számára, ha 4-3-as defensive tackle-ként akarják alkalmazni. Sophomore évében sokkal produktívabb volt, mint juniorként. Az előző szezonban mutatott inkonzisztens teljesítményében közrejátszhatott, hogy előtte sérvműtéten esett át, melyet követően nem a legjobb fizikális állapotban vágott neki a szezonnak.

Megjegyzések

Georgiában járt középiskolába, de az állam nagyobb egyetemei helyett a Notre Dame ösztöndíj-ajánlatát fogadta el. Freshmanként kilenc mérkőzésen jutott játéklehetőséghez, három találkozón kezdett. 2012 igazi breakout év volt számára, minden meccsen kezdőként szerepelve 12 sackkel járult hozzá a Notre Dame nagydöntőig tartó meneteléséhez. Teljesítményét az AP második csapatos All-American elismeréssel díjazta. A 2013-as idény előtt sérvműtétet hajtottak végre rajta, majd súlyfelesleggel kezdte a szezont, így eleinte nagyon ingadozó formát mutatott. Az idény előrehaladtával egyre inkább kezdte felvenni a ritmust, végül 7.5 sackkel zárta junior évét, melyet követően jelentkezett a draftra (az Advisory Committee-től második körös értékelést kapott, de elmondása szerint ez nem befolyásolta döntését). Fizikális adottságainak és atletikusságának páratlan kombinációja miatt Tuitt óriási upside-dal bír, ráadásul kellően produktív egyetemi karriert is tudhat maga mögött; futás ellen és pass rush terén egyaránt remekelt az Irish védőegységében. Várhatóan a felmérőkön is meggyőzően fog teljesíteni, és ha ez beigazolódik, akkor a sokoldalú védőfal-ember akár már a draft első körének első felében gazdára lelhet.

 www.youtube.com/watch?v=CgfgukWKqHI

Will Sutton 2-3. kör

Egyetem
Arizona State
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Remek versenyszellem, aki egész meccsen nagyon fizikális, keménykedő, a durvaság határát súroló játékot mutat. Fáradhatatlan védő, akinek az erőfeszítése rendre megjelenik valamilyen eredményben. A swim move-ja ellen teljesen hatástalanok voltak ellenfelei. Előnyére fordítja, hogy nem magas, a súlyponti előnyt jól használta ki. A posztjához mérten elképesztő gyorsulása van, egy pillanat alatt odaér az irányítóhoz. Ügyesen kiszökik a blokkból, így a futás során is fontos szereléseket csinál. Nem felejti el felemelni a kezét, és beleütögetni a passzokba. Egyetem alatt a védőfal minden posztján megfordult, tehát DE is volt. 2012-es idénye minden idők egyik legjobb defensive tackle mutatóival zárult.

Gyengeségek

A legjobb teljesítményét 267 fontosan nyújtotta, az pedig kifejezetten alulméretezettnek számít. Mikor elkezdett tömeget felszedni seniorként, visszaesett a teljesítménye. Valószínűleg 4-3-as UT poszton kívül nem lehet máshol használni. Bull rusholni nem tud, legalábbis az ellenfelet tuti nem nyomja hátra. Nehezen horgonyoz le, pár yarddal rendszeresen eltolják. Kicsit lassan indul meg a LoS-ról, csak a társai után.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Sun Devils-nél. Édesapja Mickey Sutton, korábbi CFL, USFL és NFL cornerback, 1983 és 1990 között volt profi, az NFL-ben 65 meccsen szerepelt. Középiskolában Taylor Martinez és Vontaze Burfict csapattársaként nyerték agyon magukat. Freshmanként Lawrence Guy (Chargers) cseréje volt. 2010-ben tanulmányi gondok miatt nem léphetett pályára, a szezont arra használta, hogy lefogyjon 300 fontról 275-re, a 2011-es szezont pedig már 261 fontos versenysúllyal kezdte. 2012 hozta meg neki az áttörést, amikor Pac-12 1. csapatos választott, sőt all-American lett, és a Pac-12 legjobb védőjének is megválasztották. ehhez 23.5 TFL, 13 sack, 5 deflection és 3 FF-re volt szükség. Végzős éve nem volt ilyen káprázatos statisztikailag, de ismét Pac-12 első csapatba szavazták, ismét ő lett az év védője a konferenciában és ismét kapott all-American jelölést. Számai mellett nehéz elmenni szó nélkül, de senior éve alapján kétséges, hogy az NFL-ben mire lesz elég a tudása. Remek kondícióban van, tehát pass rusher DT-nek megérheti beruházni rá egy 4-3-as csapatnak, de a Suttonhoz hasonló playmakerekből gyakrabban lesz profiként Drake Nevis mint Geno Atkins.

 www.youtube.com/watch?v=TJ6wGUy1Q6I

Dominique Easley 2-3. kör

Egyetem
Florida
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
288 lbs (131 kg)

Erősségek

Alacsonyan van a súlypontja, így szenvednek ellene a blokkolók. Kirobban a snap pillanatában, rögtön odaér a lyukba és hirtelen mozdulataival nyeri a párharcot. Szinte sose küldik földre. Fürge és aktív keze van, nem engedi, hogy rámásszon akárki. Adott a képessége, hogy átjusson a falon és szétszakítsa a zsebet. Energikus, megalkuvást nem tűrő játékos. Fáradhatatlan üldözőnek számít - sose adja fel és a boxon kívül, sőt a pálya egészén képes kergetni az ellenfelet. Játszott kívül és belül is a védőfalban. A konditeremben rendszeres vendég. Csapatkapitány.

Gyengeségek

Magassága és tömege sem ideális. A játékán nem érződik eléggé az erő. Rövid a karja, egy hosszú karú támadófal-játékos kivonhatja az akcióból. Nose tackleként nem lehet bevetni egyik rendszerben sem. Eredményei, statisztikái átlagosak. Hajlamos túl agresszív lenni és szem elől téveszteni a labdát. Sérülékenysége hatalmas kockázatot jelent.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Gators-ben. Az ország 2. legjobb defensive tackle toborzottjaként került Gainesville-be. 2011-ben került be a kezdőcsapatba, végig is játszotta az idényt, de a Seminoles elleni szezonzárón elszakadt az ACL szalagja. A visszatérését követően csak két meccset hagyott ki 2012-ben, a Louisville elleni Sugar Bowlon pedig 3.5 negatív yardos szereléssel jelentkezett. Végzősként 3 meccsen tudott játszani mert elszakadt ezúttal a másik ACL szalagja egy non-kontakt gyakorlat közben. Novemberben kiíratkozott az egyetemről, ügynököt fogadott és december elsején kezdte meg az egyéni felkészülést a draftra. Gyakran lejátszotta a pályáról DT párját, Sharrif Floydot, akit 1. körben választott ki tavaly a Vikings, így senior idénye előtt Easley-t is sokan top10 környéki tehetségnek tartották. Elmondása szerint csak a 2010-es szezon óta követi a futballvilág történéseit. Easley esetében nem csak arra a kérdésre kell válaszolnia, hogy mennyire egészséges. Felépítése miatt nem biztos, hogy minden csapat el tudja képzelni a rendszerében. Ha végig tudta volna vinni végzős idényét, akkor joggal gondolnánk, hogy Aaron Donald draftpozíciója környékén (vagy előrébb) lenne a rangsorokban, így viszont elég kockázatos lenne 1-2. nap kiválasztani. Ha egészséges tud maradni, akkor egy valószínűleg 4-3-as csapat nagyon jól jár vele, hiszen több poszton bevethető és olyan nyomást tud generálni a fal közepéről, amire a mai NFL-ben az edzők szeretnek építeni.

 www.youtube.com/watch?v=lk5Z8bw8YSc

DaQuan Jones 3. kör

Egyetem
Penn State
Életkor
32 (1991-12-17)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
317 lb (144 kg)

Erősségek

Nagy teste van, nehéz megkerülni. Hamar eljön a snap után és felveszi a kontaktot. Erős felső teste van, nem könnyű megmozdítani. Tudja merre van a labda. Jelentős bull rusht tud generálni. Ritkán küldik földre. Nagy emberhez képest jól tud irányt váltani. Láttunk tőle domináns teljesítményt, amivel sok lehetőséget biztosított a csapattársainak. Több rendszerben bevethető, játszott 4-3-as DT mellett 3-4-es DE-t is. Kisebb sérülések ellenére is vállalta a játékot. Még fejlődhet. Csapatkapitány volt, odaadására nem lehet panasz.

Gyengeségek

Hajlamos eltűnni a mezőnyben. Kézhasználatán feltétlen javítani kell, mert mostani pass rush repertoárja alapján nem fog tudni elszakadni az őrzőjétől. Nagyon nehezen tudja tisztára játszani magát középen. Alacsonyabb súlyponttal hatékonyabb lenne. Nem érezni a jelenlétét a pályán, markánsabban is odatehetné magát, a kettőzés ellen speciel teljesen tehetetlen. Kis területet tud csak bejátszani. Mérete és visszafogott pass rush tudománya miatt több leütött passzt várnál tőle, de ritkán emeli fel a kezét. Jobban is védhetné a lábát. Előfordulhatnak nála kondíciónális- és súlyproblémák.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Nittany Lions-ben. Guard posztra toborozták annak idején, magasan jegyzett recruit volt ráadásul. Redshirtelni akarták, de a létszám gondok miatt 4 meccs után pályára került újoncként. Juniorként került be a kezdőcsapatba, Jordan Hill társa volt DT poszton. Előző nyáron 25 fontot fogyott. Nagyon bejött a projekt, két meccs után már 18 szerelése volt. All-BigTen 1. csapatos 2013-ban. Nem volt rossz karrierje, mégis alulteljesítőnek lehet nevezni. Egyértelműen 2-downos játékos, akit szinte csak a futás ellen lehet hasznosítani. Mivel kevés hozzá hasonló tömegű/kiterjedésű defensive tackle van a felhozatalban, így valószínűleg már a középső körökben kiválasztják, de jelentős javulást nem fog vinni a csapata játékába - legalábbis eleinte.

Ego Ferguson 3. kör

Egyetem
LSU
Életkor
32 (1991-09-22)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
315 lb (143 kg)

Erősségek

Megfelelő méretű, gyors lábú, jó egyensúlyérzékű, atletikus védő. Jól osztották el rajta a súlyt, nem tűnik kövérnek. Ösztönös, nehezen megvezethető játékos, aki mindig tudja, hogy hol a labda. Gyorsan indul a snap után. Jól mozog oldalra, ahhoz képest elég nagy területet játszik be, hogy bőven 300 font felett van. Gyorsan zárkózik, és veszélyt jelent a backfieldre. Kellően agresszív. Több rendszerbe is be lehet illeszteni. Remek hozzállással bír, már 40 fontot felszedett mióta beíratkozott az LSU-ra.

Gyengeségek

Bele kell erősödnie a mezőnybe, mert egyelőre nem használja ki az adottságait. Gyorsabb és erőszakosabb kézhasználatra lenne szükség. Irányváltásai, pass rush megoldásai mind nyersek. Túl sok időt tölt a LoS-nál, gyakorlatilag tétlenül. A kettőzés ellen tehetetlen, egy blokkolót pedig nem dominál úgy, mint kéne. Nem az a tipikus 3-4-es NT alkat, ami első ránézésre tűnik. Bele tud szűrkülni a mezőnybe hosszú időre. Csak egy év rutinja van kezdőként, és egyénileg nem volt valami eredményes. Viszonylag sok felesleges szabálytalansága volt.

Megjegyzések

1 évig kezdő a Tigers-ben. Egónak hívják, de JR néven szerepelt az LSU előtt. Marylandben járt középiskolában, végzősként pedig a Hargrave katonai akadémiára íratkozott át, innen vitte el az LSU. A Rivals a 6. legjobb erősoldali DE recruitjaként tartotta számon. Két évig cserejátékosként számoltak vele, csak Bennie Logan távozása után nyílt meg a terep előtte. 2013-ban az LSU védelme 3. volt az országban a védekezést illetően, a futás ellen pedig 5. Az Outback Bowlon fertőző betegség miatt nem szerepelt. A combine-on sem vett részt, csak súlyemelésben. Nagyon jót tett volna neki még egy év az egyetemen. Les Miles olyan DT-ket küldött korábban a ligába, mint Michael Brockers, Al Woods, Drake Nevis, Glenn Dorsey vagy Ricky Jean-Francois. Korábban fogják kiválasztani Fergusont, mint azt a teljesítménye indokolná, bízva benne, hogy a DL-edző majd kihozza a benne lappangó potenciált. Projekt játékos, akinek kevés lehetősége volt belerázódni az NT poszt rejtelmeibe, és nem valószínű, hogy a profik közt ugrásszerűen felgyorsulna a tanulási folyamata.

 www.youtube.com/watch?v=q2ufrQ7tNNQ

Justin Ellis 3. kör

Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
33 (1990-12-27)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
334 lb (151 kg)

Erősségek

Hatalmas, széles test, jól elosztott súllyal. Hosszú karjai vannak, amit aktívan használ a blokkok ellen. Utóbbi kategóriában sokat fejlődött. Gyorsan indul el, és rögtön olvasni tudja a támadók szándékait. Mindent bevet, hogy átjusson a backfieldre, még a spin move-jára is lehet számítani. Otthonosan mozog a zseb körül, tudja hol a labda, a birtoklóját pedig oldalra is üldözi akár. Le tud horgonyozni a futás ellen, nehéz megmozdítani. Igyekszik beleütni a környékére érkező passzokba. Soha nem áll le és megvan benne a gyilkos ösztön. Minden tőle telhetőt megtesz, az edzők kedvence. A fal közepén több poszton bevetették.

Gyengeségek

Kiegyensúlyozottabban kell fociznia, nagyobb felelősségérzettel a lyuk iránt. Alacsonyabban kell játszania, túl magasan van a súlypontja. Jobban is variálhatná a pass rush mozgását. A kettőzés ellen van hová fejlődnie, NT-ként ez kritikus kérdés. Súly- és kondícionális problémák előjöhetnek nála. Mély védőfal-rotáció tagjaként számszakilag teljesen átlagos játékos.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Bulldogs-ban. Csak 2 csillagos recruit volt, a LA Tech mellett csak szülővárosa csapata, a Louisiana-Monroe kereste. Freshman éve előtt, a nyár végén eltört egy csont a lábában, 8 meccs pihenővel indított. Másodévesen lett kezdő, ahol vállsérüléssel végignyomta az évet és a WAC 2. számú csapatába beszavazták. Juniorként bokaficam miatt 3 meccsen kellett nélkülözni, 9 meccsen egy negatív yardos szerelése sem volt. Végzősként volt a legjobb, 48 szereléssel zárt, igaz a C-USA álomcsapatába így se került be. Leadott 20 fontot a Senior Bowl és a Combine között. Lehet belőle 3-4-es NT és 4-3-as NT is akár. Mivel ekkora embert ritkán találni a védőfalba, így mindenképp lesz iránta érdeklődés már a 3. nap első felében, viszont kezdőpotenciált nem nagyon tartogat magában. Beugró 2-downos játékosként ugyanakkor hasznos kiegészítőember lehet.

Anthony Johnson 3-4. kör

Egyetem
LSU
Életkor
31 (1993-01-23)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
308 lb (139 kg)

Erősségek

Félelmetesen néz ki, nagydarab és jól el van rajta osztva a súly. Gyorsan indul meg. Ritkán kerül földre. Nagyszerűen mozog és gyors a lába. Nagy emberhez képest gördülékeny a mozgása és a gyorsulására se lehet panasz. Egy ember ellen le tud jönni a blokkról és felveszi a versenyt erőben. Hamar megközelíti az irányítót. 20 évesen volt junior - még formálható, és van benne fejlődési lehetőség, nyers játékkal tudott eredményes lenni.

Gyengeségek

Rövid a karja, és rossz testtartással játszik - túl könnyű kifordítani és kivonni a játékból. Nem tud lehorgonyozni, a duplázás ellen pedig szinte tehetetlen. Jobban kell használni a kezét - túl sok időt vesz el, hogy eljusson a line of scrimmage-ig. Nem mindig tudja a sebességét erővé alakítani. Kiforratlan pass rusher - több mozdulatot kell ismernie, és tudatosabban megindulnia. Hajlamos beleszürkülni a meccsekbe. Mindössze 16 meccsen kezdett az NCAA-ben. Súlyproblémák előfordulhatnak nála. Alulteljesítőnek számít. Meg kell róla bizonyosodni, hogy fejben készen áll-e a profi karrierre.

Megjegyzések

Egy évig kezdő a Tigers-nél. Unokatestvére Eddie Lacy-nek. Louisianából származik, de a Katrina hurrikán pusztítása miatt Atlantában és Alabamában is laktak gyerekkorában. Megdöntötte Louisiana állam sack rekordját, 4 év alatt 67.5 földrevitel jött neki össze középiskolában. Végzősként all-American volt, miután a védőfalban 129 (!) szerelést mutatott be. Énekelt az iskolai kórusban, és számos meccsük előtt ő adta elő a himnuszt. All-SEC 2. csapatba szavazták az edzők egyetlen kezdő évében, ekkor az LSU országos 5. volt a futás elleni védekezésben. DT párja, Ego Ferguson is ott lesz a draft résztvevői között. A korábbi évek LSU defensive tackle-jei között számos nagy nevet találhatunk, Michael Brockers-től kezdve Tyson Jacksonon, Glenn Dorsey-n át Ricky Jean-Francois-ig többek közt. A tavaly profinak álló Bennie Logan helyét vette át 2013-ban. Majdnem 40 fontot fogyott freshman évéhez képest az LSU-nál. Ahhoz képest, hogy Jadeveon Clowney mellett az ország legnagyobb védőfal-tehetségeként érkezett meg az egyetemre, elég lassú karrierje volt. A középiskolában működő játékát magasabb szinten nem tudta hasonló szinten kamatoztatni, de kora miatt még most is reményteljes ifjoncnak számít. Nevezhetjük akár túlértékeltnek is, de felépítése alapján sok rendszerben, több helyen is bevethető, így valószínűleg korábban választják majd ki, mint azt eredményei indokolnák. Lehet, hogy újoncként keveset fog pályára kerülni, a sorsdöntő nála inkább a második év lesz.

 www.youtube.com/watch?v=lvR1SnusS1M

Daniel McCullers 3-4. kör

Egyetem
Tennessee
Életkor
31 (1992-08-11)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
351 lb (159 kg)

Erősségek

Eléggé méretes testtel rendelkezik, és látszik rajta, hogy erős, 350 fontos emberhez képest aránylag vékony - jól van elosztva rajta a súly, néhol izmosnak is mondható és összességében impresszív kiállású figura. Ritka mérete továbbá embertelen karfesztávolsággal van megtámogatva, és akkora helyet képes elfoglalni a pályán, hogy muszáj több embert ráállítani - egyértelműen 2-gap potenciállal bíró játékos. A zone blocker támadófal kisebb embereit puszta méretével sakkban tudja tartani. Nagyon szívós védő, aki karrierje alatt egyetlen meccset sem hagyott ki sérülés miatt.

Gyengeségek

Limitált területen boldogul csak, olyan kicsiket lépdel, mint egy kacsa - nem csinál játékokat a boxon kívül. Nagyon kihúzza magát, első mozdulata mindig ez, utána pedig előnyösebb helyzetbe kerül az ellenfele, így nem olyan hatékonyan őrzi a területét, mint egy ekkora védőtől el lehetne várni. Ki tudják fordítani a lyukból, onnantól kezdve pedig hasztalanná válik. Miközben át akarja nyomni magát a falon, csak átlagos testi erőt tud a csípőjéből generálni. Nincs benne pass rush veszély (2 év alatt 1.5 sack), lassan indul el a labda felé, nem szakítja be a zsebet és túl sokáig tartóztatják fel. Javítani kell a kézhasználatát, hogy kijöjjön a blokkból. Előfordulhatnak súlyproblémák nála.

Megjegyzések

Számos bceneve közül a The Green Mile a legegyedibb, a 'Halálsoron' című filmre utalva. Két évig kezdett a Volunteers-ben. Középiskola után nem voltak elég jók a jegyei, hogy egyetemre menjen, így a Georgia Military College színeiben focizott két évet, és a végén a top DT-nek rangsorolták a JuCo mezőnyben. Ekkoriban 400 font körüli tömeggel mozgott. Azért a Tennessee-hez ígérkezett el, mert épp átváltottak 3-4-re és Montori Hughes már nem volt a csapatnál. Az edzőváltás után visszaállt a 4-3, ezért szóbakerült, hogy profinak áll, de alkalmazkodni tudott az új rendszerhez és maradt utolsó évére. Két extra pontot is blokkolt Tennesseeben. A Senior Bowlra is meghívták. Terrence Cody óta a combine legnehezebb játékosa volt. Nevezhetjük alulteljesítőnek, aki nem tudta a SEC-ben megmutatni azokat ez erényeket, amik alacsonyabb szinten még megvoltak és a méretéből adódóan várnák. Az NFL Drafton biztosan sok noteszbe bekerül a neve, mivel ekkora embert még ezen a szinten is ritkán találni a védőfalba, de nagyon sok dolga lesz vele a védőfal-edzőnek és az erőnléti edzőnek is, hogy megbízható kezdőjátékost faragjanak belőle.

Caraun Reid 3-4. kör

Egyetem
Princeton
Életkor
32 (1991-11-23)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Jól kapja el a rajtot. Veszélyesen támadja a backfieldet, állandó fenyegetést jelent. Aktív, energikus védő - állandóan jár a lába. Keményen játszik, nagy versenyszellem. Eredményes sackelő DT poszthoz képest (20.5 a karrierje alatt). Kimondottan intelligens. Fiatal a végzősök között, mivel 17 évesen íratkozott be az egyetemre - ezért még a tömegét is növeli folyamatosan, ereje tovább gyarapodhat. Hosszú karja van, szem-kéz kombinációja is átlag feletti - 7 rúgást blokkolt a Princetonon. Bull rush képessége playmakerré teszi. Erőszakos ütköző. Komoly special team értékkel bír. Több poszton is bevetették, 3-4-es és 4-3-as csapatok érdeklődésére is számot tarthat. Csapatkapitány volt.

Gyengeségek

Hajlamos túl magasan játszani, ezzel kiölve játékából az erőt és a mozgékonyságot. Nem túl masszív teremtés, a kettőzés ellen tanácstalan. Visszafogott ereje van a felsőtestében (2011-ben mellizom-sérülés miatt műteni kellett). Ha direktbe támadják, megzavarodik és sokáig tart mire megtalálja a labdát. Hatékonyabban is védhetné a lábát. Túl könnyen félrelökik. Eddig a fizikális adottságait kihasználva könnyen boldogult, NFL-szinten nem lesz meg ez az előnye. Egész karrierje alatt kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták.

Megjegyzések

Három évig kezdő az Ivy League-ben. Édesapja iskolaigazgató, pszcihológus és pap, édesanyja hematológus. Caraun az orvosi vagy a zenei pályán folytatja ha nem jön be neki a futball karrier, jelenleg egy acapella együttes énekese. Középiskola után a Marshall az FBS-be invitálta, de ő inkább a tanulmányilag elit csapatot választotta. 2009-ben csereként játszott, 2010-ben 1 meccs után kidőlt az egész szezonra. 2012-ben robbant be, ekkor all-American volt a második vonalban, amit seniorként is hozni tudott, 20 éve nem volt ilyen játékosa a Princetonnak. Az Ivy-league álomcsapatába 3 évben fért be. Érdekes módon a legjobb statisztikái 2011-ben voltak (68 szerelés, 16 TFL, 8 sack, 3 blokkolt rúgás), amikor nem lett all-American. Tavalyig Mike Catapano mellett szerepelt a védőfalban, akit a Chiefs a 7. körben draftolt - nála mindenképp értékesebb prospect. Nagy potenciált magában hordozó játékos, de elég nagy minőségbeli ugrás előtt áll az ellenfeleket illetően, így mindenképpen türelmesnek kell vele lenni, viszont eddigi munkája alapján megérdemli az esélyt, hogy megküzdjön a játékidőért. 

 www.youtube.com/watch?v=igeMVgO5CLw

Kelcy Quarles 4. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
32 (1992-01-23)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
297 lb (135 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak, és mozgékonysága is a játék kezdetétől látható. Hosszú karok és erős felső test jellemzi - vissza tudja nyomni és távol tudja tartani a támadót, hogy helyet csináljon magának. Előfordult, hogy visszatolta a guardot a backfieldre. Nagyon könnyen mozog, hamar oda tud kerülni az irányítóhoz. Ritkán kerül földre. Kipihent állapotában kiváló üldözőnek számít. Nagyokat üt, nyomot hagy az ellenfelén. Kiemelkedő sack eredményei vannak egy belső falemberhez képest, az előző idényben az ország második legjobb számadatait ő hozta a posztján. Játszott a 4 emberes fal minden helyén (DE, NT, UT) és 3-4-es DE-t is, felállástól függően.

Gyengeségek

A snap után túlságosan magasra jön fel, hagyja, hogy megfogják. Kettőzéssel kivonható a forgalomból. Nem valami erőszakos a kézhasználata. Túl sok swim move-ot használ, a többi pass rush mozdulata hiányzik. Oldal irányba nem mozog túl gördülékenyen. Szemmel látható, hogy kondíciónálisan előre kell lépnie. Megtévesztő a statisztikája - nagyon jól kihasználta, hogy Jadeveon Clowney (is) játszott mellette és gyakran felé menekültek az ellenfelek.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Cocks-ban. Édesapja, Buddy szintén a South Carolinában játszott, 1984 és 1987 között. Négy csillagos toborzottként írt alá a Gamecocks-hoz, top10-es DT-ként tartották számon, de tanulmányi lemaradása miatt 2010-ben a Fork Union katonai akadémián szerepelt mielőtt csatlakozott volna a kakasokhoz. Újonc éve második felére helyet szerzett magának a kezdőcsapatban, számos all-freshman csapatba beszavazták. 2013-ban 9.5 sack és 13.5 negatív yardos szerelés került a neve mellé. Juniorként all-SEC első csapatos választott, és második számú all-American. Vállsérülés miatt 2 meccset hagyott ki az egyetemen. Mivel underclassmenként jelentkezik a draftra, így van még hova fejlődnie, de adottságai alapján könnyen lehet belőle kezdő ember. Hátrányára írják, hogy Clowney jelenlétéből profitált, de ezt magasabb szinten is meg tudja majd tenni, számos olyan pass rusher lehet a csapattársa, aki mellett nem Quarles-t fogják duplázni. Fontos lesz, hogy milyen szituációba kerül, de nem feltétlen a rendszer miatt, hiszen 3-4-es DE és 4-3-as DT poszton is jó esély van rá, hogy elboldogul. Lehet, hogy még egy SEC-ben töltött idénnyel 1. körös prospectté nőtte volna ki magát.

 www.youtube.com/watch?v=X8hMwjEGltw

Deandre Coleman 4-5. kör

Egyetem
California
Életkor
33 (1991-01-27)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
314 lb (142 kg)

Erősségek

2 évnyi kezdőtapasztalat, összesen 49 meccsen lépett pályára egyetemi karrierje során. Méret és izomzat egészen kiváló kombinációja. A felépítése lehetővé teszi, hogy nose tackle-ként és defensive endként is pályára léphessen. A Jeff Tedford-érában 5-technique-et, Sonny Dykes keze alatt nose tackle-t játszott. Erőteljes játékos, a bull rush-a révén képes helyreállítani a rendet a line of scrimmage-en. Jól horgonyoz le, nehéz ellökni a labda közeléből akkor is, ha kettőzik. Megbízhatóan gyorsan reagál a snapre, rendszerint jól működik együtt a csapattársaival.

Gyengeségek

Végzős évére nem lépett szintet, ugyanazokat a hibákat csinálja, mint egy évvel korábban. Nehezen találja meg a labdást, így gyakran elkerül a megfelelő pozícióból. Nem egy penetrator, valószínűleg csak 2-gap sémát alkalmazó csapatoknál jöhet számításba. Nem sok különböző move-ot alkalmaz a blokkok lerázására, le lehet kötni. Nem az a fajta játékos, aki kirohan a pálya szélére üldözni egy screent, csak kis területen hatékony. Néha úgy tűnik mintha korcsolya lenne a lábán, konzisztensebb egyensúllyal kellene játszania.

Megjegyzések

A teljes neve Deandre Lamar Coleman. Középiskolás All-American volt, 4-csillagos recruitként íratkozott be a Californiára, 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben mind a 12 meccsen játszott mint csere-védőfalember. 2011-ben mind a 13 meccsen játszott, 2-szer már kezdett is. Juniorként is mind a 12 meccsen játszott, ebből 11-szer kezdett. Végzősként mind a 12 meccsen kezdett, 40 tackle, 2.5 sack és 9 TFL állt a neve mellett, Phil Steele All-Pac-12 harmadik csapatba választotta. Junior szezonja után korai körös választottnak tűnt, de nem igazán fejlődött végzős évére, atletikusan limitált, ösztönei gyengék és kevés rush-manővert ismer. Jelenleg csupán a mérete és az ereje számít lenyűgözőnek, de ezeket nem igazán tudja kihasználni, hiszen nehezen találja meg a labdást, emiatt túl gyakran kerül játékon kívülre. 2-gap védelmek számára azért hasznos lehet, azonban mentálisan nyers, ezért belátható jövőn belül nehezen lesz belőle hasznos játékos. Valószínűleg csere/rotációs embernél nem lesz belőle több.

www.youtube.com/watch?v=NrbV4sJ5Ca8

George Uko 4-5. kör

Egyetem
USC
Életkor
32 (1992-02-12)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
284 lbs (129 kg)

Erősségek

Nagy test, prototipikus izomzattal. Megfelelő hatótávolsággal rendelkezik, a keze nagy. Kellően gyors a lába ahhoz, hogy oldalirányba mozogjon a line of scrimmage-en. Rugalmas atléta, aki képes irányt váltani, nagy emberhez képest robbanékony. Nehezen találják ki a blokkolók, hogy mit akar. Konzisztensen aktívak a kezei. Erős felsőtestével kivédi a blokkolók kezeit, ha lépéselőnybe kerül, akkor befejezi a játékot. Gyors swim move-ja segítségével ki tud törni a kontaktusból. Fizikailag képes elnyomni a blokkolókat, ha eléri a testüket, erős felsőtesttel és erőszakos kezekkel rendelkezik. Kinyújtja a kezeit, kellően távol tudni kerülni a blokkolóktól ahhoz, hogy leváljon feltéve, hogy megfelelő helyre pakolja a kezeit. Jól mozgatja a testét nyílt területen, gyorsan képes felzárkózni. 4-3-ban DT-t, 3-4-ben DE-t játszott, mindkét frontban van tapasztalata. Még mindig fiatal játékos, rengeteg potenciállal.

Gyengeségek

Lehajtott fejjel játszik, lassan lokalizálja a labdát. Sokáig gondolkodik, így túl sokszor kerül játékon kívülre. Pass rush során az eredményessége esetleges, akkor nyer, ha a passzblokkoló hibázik. Power rush-sal ritkán nyomja össze a zsebet, a nagy kezei és az alacsony súlypontja ellenére. Csak swim move-val dolgozik, nem kifejlett a repertoárja. Rosszul érzi, hogy a blokkoló merre akarja terelni, lassan ismeri fel a playt. Bajban van, ha a falembernek összejön ellene a wall block. Túl sok playből marad ki, hogyha nem nyer a kezdeti kontaktussal. Gyakran egy fél lépéssel marad le a labdáról. Nem jellemző, hogy konzisztensen a labda után tűzne amint lehetséges. Hajlított derékkal játszik, ez a kontaktus során limitálja az erőkifejtését és az egyensúlyát. Nem gyakran próbálja meg szemből áttörni a blokkot, inkább mögötte próbál átcsúszni és utána üldözni, ami kevésbé hatékony. Ha kettőzéssel kerül szembe inkonzisztensen horgonyoz le, túl könnyen nyomják a földre, fordítják ki. Sok felesleges kézmozdulata van, hiányzik a használatából a precizitás. Üldözésben kevésszer éri el a labdást, kevés szerelést csinált mindkét kezdőszezonjában.

Megjegyzések

Középiskolás All-American, 4-csillagos recruitként iratkozott be a USC-re. 2010-ben redshirtöt kapott, 2011-ben mind a 12 meccsen pályára került, említésre méltó volt a CollegeFootballNews.com Freshman All-American csapatában. 2012-ben mind a 13 meccsen kezdő, említésre méltó az All-Pac-12 csapatnál, a CollegeFootballNews.comnál Sophomore All-American második csapatos. 2013-ban kezdő DE, 36 szerelés, 7 TFL, 5 sack és 1 kiharcolt fumble állt a neve mellett, említésre méltó volt az edzők All-Pac-12 csapatánál. George Uko egyike annak a számos underclassmennek, akik rossz football döntést hoztak akkor, amikor jelentkeztek a draftra, a pénzügyi faktor túl sokat nyomott a latba. 2013-ban a Trojans 3-4-re váltása után nem igazán lépett előre. Uko a feladatát tekintve közveszélyes volt a pályán. Hosszú szakaszokra eltűnt, amikor nem volt képes eltalálni a snap pillanatát, megosztani két blokkolót és zavart okozni a backfielden. Rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amivel a 3-4-es 1-gap defensive endeknek kell. A mérete, az atletikussága és az erőszakos kezei ugyanakkor nagy plusznak számítanak. Egyszerűen szignifikáns technikai fejlődésre van szüksége. Fontos lesz, hogy hova kerül, hiszen Uko egy olyan end, akit kézben kell tartani ahhoz, hogy rá lehessen bízni a szükséges gapeket, különösen ha kettő felügyeletét is rábízzák.

Shamar Stephen 5-6. kör

Egyetem
Connecticut
Életkor
33 (1991-02-25)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
309 lb (140 kg)

Erősségek

Magasan a senior szezonja volt a legjobb, korábbi statisztikáit messze túlszárnyalta. Kiváló kombinációja a magasságnak és az izomzatnak akár mint nose tackle, akár mint 5-technique. 2-gap védelemnél elég erős ahhoz, hogy egy kézzel levigye a labdacipelőt, ha az a rábízott lyukon próbál áthaladni. Futás ellen kettőzésnél sem szokott teret veszteni. Fel szokta tenni a kezét, hogy leüsse a labdát, ha nem ér oda az irányítóhoz. Jó alacsonyan játszik, ez jól jön mikor a kezdőállásból felemelkedve megpróbál befolyást szerezni. Amikor aktívan használja a kezét és a lábát, akkor megbízhatóan hatékony. 4-3-ban NT-ként, 3-4-ben a védőfal bármely posztján elképzelhető.

Gyengeségek

Csak egy komoly szezonja volt az egyetemen, 2013-ig nem is volt teljes munkaidős kezdő. Kis területekre korlátozott, nincs meg az atletikussága ahhoz, hogy a kezdőhelyzetétől messze üldözze a labdást. Nem egy nagy veszély pass rushban, általánosságban a mozgása lassúnak és fásultnak tűnik. Nem mindig reagál nagyon gyorsan a snapre, így hátrányból indul. Hiányzik belőle a konzisztencia a kézhasználatnál és az aktív lábmunkánál, így nem tudja kontrollálni a blokkolókat. 1-gap DL filozófiával rendelkező csapatok számára nem igazán érték. Kicsit magasabb, mint az ideális 3-4 nose és kevésbé atletikus, mint az ideális 5-tech.

Megjegyzések

Teljes neve Shamar Irvin Stephen, közgazdászként diplomázott. HS-ben a focicsapat kapitánya, mellette kosarazott. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben már része volt a rotációnak, összesen 5 meccsen kezdett, 2011-ben mind a 12 meccsen játszott. 2012-ben az első két meccsről hiányzott sérülés miatt. 2013-ban lett mind a 12 meccsen kezdő, 60 tackle, 10 TFL, 3 sack, 1 QB hit, 1 leütött passz volt a statisztikája, ez All-AAC második csapattagságot ért. Az a típusú játékos, aki a masszív felépítése miatt a draft későbbi köreiben biztos felkelti a csapatok érdeklődését, Stephen atletikus limitáltságai miatt nem igazán jön szóba olyan csapatoknál, ahol penetrationt várnak az ő pozicíójából, de a képessége, hogy felemészti a blokkokat, továbbá hogy kitart a kettőzések ellen, számos two-gap csapat számára lehet imponáló és egy jó edző kezei alatt lehet dolgozni a kézhasználatán és a lábmunkáján. Ugyanakkor az őt drafoló csapatnak meg kell határoznia a pontos posztját, hiszen kicsit magas nose tackle-nek, a legtöbb csapat számára pedig kicsi a hatótávolsága ahhoz, hogy 5-technique legyen. Valószínűleg cserejátékos lesz a profik között, aki jumbo package-ekben, pl. goal line egységekben kerülhet a pályára.

www.youtube.com/watch?v=2uXF6upLV1w

Zachariah Kerr 6-7. kör

Egyetem
Delaware
Életkor
9 (2014-04-27)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
329 lb (147 kg)

Erősségek

Nagy test, hosszú karokkal. Erős alsótest - át tudja tolni a támadófal tagjait egészen az irányítóra. Megbízhatóan szerel, nem fog túljutni rajta a futó. Méretéhez képest hamar elindul a snap után. Bull rusherként van benne pass rush potenciál. Meglepően gyorsan mozog oldalra. Jól dolgozik a kettőzés ellen, megoldja, hogy csak egy ember maradjon rajta. Ügyesen ki tudja billenteni a támadót az egyensúlyából. Elég tüzes, elhivatott, nagy győzni akarással pályára lépő védő. Rendszeres látogatója az edzőteremnek.

Gyengeségek

Alacsony. Nem túl agilis. Néhány playt elalibizik, hogy kipihenje magát. Nehezen találja a labdát. Biztos, hogy időbe fog telni mire megszokja a szintkülönbséget az FCS és az NFL között. Gyengén teljesített az East-West Shrine Game során, 310 font volt a versenysúlya Delawareben, ott megjelent 334 fonttal, és borzalmasan nézett ki. Hajlamos rossz testtartással játszani. Kérdéses, hogy meg tud-e tanulni egy NFL playbookot azok után, hogy egész életében problémái voltak az iskolapadban. Több agyrázkódása is volt.

Megjegyzések

Két évig kezdő a másodosztályban. Két nővére Zittorah illetve Zionna névre hallgat, édesapját már elveszítette. Középiskola előtt nem engedték focizni, mert túl nagy volt. A scout.com a 31. legjobb DT-nek tartott végzősként, ekkor még OT-ként is szerepeltették. Hívta a fél BigTen, de maradt otthon a Maryland Terrapins-nál. Előtte azonban tanulmányi okok miatt a Fork Union katonai akadémiát látogatta 2008-ban, a Rivals a JuCo liga 42. legjobb játékosaként tartotta számon. Marylandben két évig volt csere DT és gólvonalas FB, freshmanként 2-10-re végeztek, de utána egészen a rangsor #23 helyéig meneteltek. Nagyon nem ment neki a tanulás, így kiíratkozott és 2011-ben nem is focizott sehol. 2012-től a Delaware játékosa, először a CAA konferencia második, végzősként az első számú válogatottjába is bekerült, végül 84 szereléssel zárt ebben a két évben, és volt egy 47 yardos INT return TD-je is. Tömegétől függően lehet belőle 3-4-es vagy 4-3-as NT is. Több alacsonyabb osztályban edződő DT is megragadt az elmúlt években a ligában, Kerr sem rosszabb képességű mint például Sammie Lee Hill vagy Cedric Thornton anno. Természetesen projekt játékos, akivel sokat kell foglalkozni, de idővel ez megtérülhet.