Prospect ismertetők


Eric Ebron 1. kör

Eric Ebron
Egyetem
North Carolina
Életkor
31 (1993-04-10)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
250 lb (113 kg)

Erősségek

Megfelelő magassága és tömege van mint elkapó tight end. Mindenhol megfordult a pályán - a fal mellett, H-Back poszton, slot receiverként és a backfieldről indulva is. Az egyik leggyorsabb tight end az elmúlt évek prospectjei közül, igazi rakéta. Túl gyors, hogy levédekezze a linebacker, túl nagy, hogy levédekezze a defensive back. Váratlan irányváltásaival üresre tudja magát játszani az útvonalai során. Kiválóan le tudja húzni a labdákat, akrobatikus megoldásokat is várhatunk tőle. Otthonosan érzi magát a slot helyén, ahol a legtöbb gondot tudja a védelemnek okozni. Számos route futtatását rá lehet bízni - hosszanti, keresztbe mozgó, oldalpassz vagy fellöbölt labdákkal is elboldogul. Fizikális és agresszív ha nála van a labda, nem egyszerű levinni. Folyamatosan fejlődő eredményesség jellemzi.

Gyengeségek

Nem minden csapat elégszik meg vele, ha egy tight end ennyire csak elkapásra specializálódott. Nem túl rutinos pass protector, és a futás blokkolásánál se remekel. Kevés touchdownt kapott el, nem egy hagyományos red zone célpont. Olykor önhibájából elejti a pontos passzokat, (koncentrációs gondok)? Magabiztossága néha arroganciába csap át, ezt nem minden NFL csapat fogadja szívesen. Újoncként ki kellett hagynia a bowl meccset mert rosszak voltak a jegyei.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Tar Heelsben. 2012-ben all-ACC 2., 2013-ban all-ACC 1. csapatos választott. Juniorként all-American, de csak az ESPN szerint, minden más szervezet Amarót jelölte. A Mackey-díj döntősei közé is bekerült. Már 2. évében megdöntötte a UNC TE rekordjait elkapásban (40/625/4), amit tovább javított legutóbb 62 elkapásra és 973 yardra, amivel a konf rekord is megdőlt, ezt Vernon Davis tartotta. A modern NFL pontosan Ebron stílusára van szabva, rengeteg fejtörést tud okozni elkapásaival és az utána szerzett extra yardokkal, atletikusságát pedig egy jó irányítóval maximálisan ki lehet használni. Annyi a lényeg, hogy leendő csapata ne akarjon belőle tradícionális tight endet faragni, hiszen épp Vernon Davis óta nem érkezett a ligába ennyire jó mozgású, sokra tartott tight end.

Jace Amaro 1-2. kör

Jace Amaro
Egyetem
Texas Tech
Életkor
31 (1992-06-26)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
265 lb (120 kg)

Erősségek

A 2013-as idény egyik legeredményesebb elkapója. Magassága, méretei, karjának hossza is NFL prototípusnak számít. A pálya minden szegletében feltűnik, leginkább wide receivernek használták. Atletikusabb mint egy átlagos tight end, érdemes lesz ezt kihasználni. Nagy a hatótávolsága, a testétől messze lévő labdákat is könnyedén húzza le. Lágykezű játékos, aki mindent elkap, ami lehetséges. Sokféle útvonalat futtattak vele, a leggyakrabbak a curl, az in route és a cross voltak. Képes megblokkolni a cornerbacket screen- és futójátékoknál.

Gyengeségek

Aránylag rutintalan, hiszen csak egy évet játszott végig. Ritkán állt fel a tényleges tight end helyzetbe, szinte végig flex volt. Nyilvánvalóan visszafogott blokkoló, nem nagyon kérték rá, hogy a linebackerekkel foglalkozzon. Ha mozgékony védőt kell blokkolnia, bajba kerülhet. Kapott pár nagy ütést, nem mindig járt jól ha bement a darálóba. Talán mondhatjuk sérülékenynek.

Megjegyzések

Másfél évig kezdett a Red Raidersben. Másodévesként került be a kezdőbe, de a 6. meccsen súlyos borda- és lépsérülést szenvedett egy felugrásnál. Visszatért ugyan a pályára és csinált további két elkapást, de a nagyszünet után nem tudta folytatni a játékot. Kiderült, hogy belső vérzése volt és 3 hétig kórházban feküdt az eset után. Fél év is elég volt, hogy Big XII első csapatba szavazzák, és ezt megtették egy évvel később is. 2013-ban All-American szezonnal tért vissza, az iskola történetének 5. játékosaként. Tight end rekordnak számító 1352 yardot kapott el ebben az évben. Bekerült a Mackey és a Biletnikoff díj elődöntősei közé is, de se TE, se WR poszton nem lett döntős. Előbbi elég nagy visszhangot váltott ki. Középiskola 3. évében elszakadt az ACL szalagja az egyik térdében. 2012 márciusában egy csapattársával együtt elővették a rendőrök, amiért egy bárban más hitelkártyájával akartak fizetni. Amaro potenciális sztárjátékos az NFL-ben, mert bár vannak hiányosságai, nem valószínű, hogy leendő NFL csapata túl sok blokkolást várna el tőle. Annyira jól sikerült az előző idénye, hogy első körben, sőt első tight endként is gazdára találhat, és megfelelő körülmények között azonnal nagy hasznára lehet a csapatnak. Mérete és atletikussága miatt igen nehezen levédekezhető célpont.

Austin Seferian-Jenkins 2-3. kör

Austin Seferian-Jenkins
Egyetem
Washington
Életkor
31 (1992-09-29)
Magasság
6 ft 5 in (1.95 m)
Tömeg
262 lb (120 kg)

Erősségek

Elképesztő méret, karhossz és magasság jellemzi, a tight endek között is nagynak számít. Több poszton használták, indult a fal mellől, H-Back, slot, fullback és WR posztról is. Nagyon finom keze van, ritka esemény, hogy ne oldjon meg egy elkapást. Képes leszedni a labdát a levegőből nagy tömegben is, iletve miközben megütik. Impresszív hatótávolság, számos akrobatikus megoldást láthattunk tőle. Hosszú karjait jól használja a futás blokkolásánál, aktív lába szintén előny. Ha pass protectiont bíznak rá, képes lehorgonyozni és megfogni a bull rusht. Jól koordinált a mozgása - annak ellenére, hogy milyen nagy, egyáltalán nem darabos. Egyértelműen veszélyes red zone célpont. Beszédes, érett játékos, aki feledtetni tudja a jellemével kapcsolatos kételyeket. Sikeres és hosszú karrierje volt egy erős konferenciában.

Gyengeségek

Nyilvánvaló, hogy nem a leggyorsabb játékosok egyike a drafton. A profik között lehet, hogy nehezebb lesz elszakadnia az örzőtől. Magasabb szinten már nehezebb lesz ennyire sokoldalúan használni, hiszen jobb atléták ellen kell szerepelni. Mérete ellenére nehezen nyomja el a védőt futásnál. Az edge rusherek rendre megverik sebességből, ha a QB védelmét bízzák rá. A blokkolási technikáján elég sokat kell csiszolni. Néhány csapatnál alapból hátránnyal indul a háttere miatt.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Huskies-nál. All-Pac-12 2. csapatos 2012-ben és 2013-ban, ennek ellenére a Mackey-díj hozzá került legutóbb, mint legjobb tight end. 2012-ben is bekerült a legjobb három közé. 2013 nyarán eltört a kisujja, de megműtötték és játszott is a szezon elején. A Washington történetének minden lényeges tight end rekordját ő tartja már másodéves kora óta. 2013 márciusában összetörte a kocsiját és ittas vezetés miatt eltiltotta a csapata 1 meccsre és 1 napot börtönben is töltött. Freshmanként még a Huskies kosárcsapatában is játszott 17 meccset és átlagosan 7.2 percet volt a pályán. Juinor éve nagy csalódás volt, TD elkapásban zárt csak jobban mint korábban, de elkapások számában (41, 69, 36) és yardban (538, 852, 450) is jelentősen visszaesett a korábbi évekhez képest. Egy éve egyértelműen a top tight endnek várták, de nem valószínű, hogy be fogja előzni a drafton Ebront és Amarót. Ettől függetlenül ő is kezdő potenciállal bír, és hasonlóan veszélyes fegyver a red zone-ban mint riválisai. Sebességbeli hátrányát blokkolási hajlandósággal tudja kompenzálni, ez néhány főedzőnek akár jobban is imponálhat mint a fenti nevek atletikussága.

 www.youtube.com/watch?v=dWMQrnlGDkU

Troy Niklas 2-3. kör

Troy Niklas
Egyetem
Notre Dame
Életkor
31 (1992-09-18)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
270 lb (122 kg)

Erősségek

Elképesztő méret, jól kidolgozott izomzattal. Jelentős célpontnak számít a vörös zónában és a pálya közepén. Atletikus, hajlékony csípővel és térdekkel ahhoz, hogy az összes tight end-route-ot meg tudja futni. Kirobbanó erővel érkezik meg az útvonalaiba. Jó keze van. Playmakernek tekinthető. A fal mellett és kintebb is felállt egyaránt. Komoly blokkolási potenciál van benne. Hajlítja a térdét, jól hátrál és kitessékeli a pass rushert. Ügyesen dolgozik tandemben, besegítve a Tackle-nek a blokkolásnál. Alacsony a testzsír-százaléka, nagyon ügyel a testére. NFL-vérvonallal bír.

Gyengeségek

Még nem kész termék (blokkolóként sem); született testi ereje, a fogásának ereje is elmarad a várttól és a játék alapjaiban sem elég erőteljes. Néhány blokkról lecsúszik, mivel a törzsét hajlítja. Újra kell csiszolni a route-futási szokásait. Még mindig tanulja, hogy miként lehet a méretét előnyére fordítani - nagy tömegben hajlamos elveszni. Mért ideje nem kiemelkedő. Elkapás után nem túl kreatív, és csak átlagos szinten tudja elkerülni a védőket. Ennél fizikálisabban is játszhatna, nem mindig fejezi be az elkezdett melót.

Megjegyzések

Egy évig kezdő a Fighting Irish-nál. Beceneve Herkules. Unokatestvére Jake Matthews, a Texas A&M top10-es prospectje. Bátyja, Austin Niklas 2012-ben végzett az Air Force-on, linebackert játszott és ő csinálta a legtöbb szerelést a csapatában. Az ország 24. legjobb OT recruitjaként írt alá az írekhez, annak ellenére, hogy gimnáziumban DT és OG poszton kapott díjakat. Egyetemi karrierjét 3-4-es külső linebackerként kezdte. Másodévesen tették be tight endnek. Juniorként 32 elkapásból 498 yardot és 5 TD-t jegyzett, majd profinak állt. A Notre Dame újabban futószalagon küldi NFL-be a tight endjeit, John Carlson, Anthony Fasano, Tyler Eifert és Kyle Rudolph is az ő neveletjük. A combine-on fekvenyomásban (27) és a 60 yard shuttle-ben (12.19) is ő volt a legjobb a tight endek között. Sorstársát, a DE-ből a draft előtt TE-dé átvedlő Taylor Thompsont 5. körben vitte el 2012-ben a Titans, nulla college rutinnal, így Niklas joggal bizakodhat. Potenciális kezdőjátékos az NFL-ben, aki 100%, hogy az első 4 kiválasztott Tight End között lesz, akár első körösként. Lesz vele munka mire beérik, de akkora tehetségbeli és méretbeli ritka kombinációt jelent, hogy simán megéri leendő csapatának várni rá, hogy elérje a határait.

CJ Fiedorowicz 3-4. kör

Egyetem
Iowa
Életkor
32 (1991-10-22)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
265 lb (120 kg)

Erősségek

Elképesztő méretei vannak, nagy kezekkel. A defensive endek is sokszor fizikai hátrányból indulnak ellene. Technikáját és alapjait nézve a draft egyik legjobb blokkoló tight endje. Egyensúlyérzéke jó és ki is használja adottságait. Meglepően rugalmas alsó test, így pontos útvonalakat tud futni. Tudja, hogy mennyire kell fizikálisnak lennie, hogy el tudjon szakadni az emberétől. Bravúros elkapásokra is képes, ha a testétől távolra érkezik a passz. Könnyű eltalálni. Szívós és koncentrált játékos a tömegben. Elkapás után beleáll az ütközésekbe. Rövid és közepes route-ok alatt a legjobb, lehet belőle a QB biztonsági célpontja. Veszélyes vörös zónás fegyver. Megtalálja a zónák közötti réseket. Be lehet állítani a szélre és klasszikus TE helyre is. Értelmes, sok minden kibíró támadó.

Gyengeségek

Átlagos sebességre termett. Főleg egyenes mozgásban erős. Elkapás után nem produktív. Mozgó blokkolóként van hova fejlődnie, és nem is fejezi be a blokkjait, ihatna több vért. Eredményei közepesek. Nem tartozik a leglelkesebben dolgozók közé - puszta mérete és született tehetsége eddig elég volt neki.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Hawkeyes-ban. Teljes neve Colton John. Középiskolában TE, WR, QB, RB, DE, LB, FS, LS (!), PR és KR poszton alkalmazták, és az iskola kosárcsapatának örökranglistáján is első helyre ért be dobott pontokban. Számos elit program hívta, de a Notre Dame, az Ohio State vagy a Wisconsin ajánlatát is elutasította. Iowában zsinórban 31 meccsen volt legalább egy elkapása. Juniorként kapta el a legtöbb yardot (433), végzősként a legtöbb touchdownt (6), 2013-ban a BigTen 1. csapatába is beszavazták. Részt vett a Senior Bowlon. A combine-on fekvenyomásban (25), 3 cone drillben (7.1) és 20 yard shuttleben (4.26) is a legjobb tight endek között volt. Az Iowa tight endjei rendre szerepelnek az NFL drafton, Scott Chandler, Brandon Myers, Tony Moeaki, Allen Reisner mind onnan jön. Fiedorowicz profitálhat a nem túl mély tight end felhozatalból, és hamarabb elvihetik, mint produkciója indokolná. Hosszú karrierje lehet az NFL-ben, mivel blokkolni is tud, így gyenge kezdő, vagy masszív második számú TE-ként eléldegélhet.

 

Arthur Lynch 5. kör

Egyetem
Georgia
Életkor
33 (1990-06-17)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
258 lb (117 kg)

Erősségek

Jó méret. Jól használható rövid- és középtávú célpont. Képes alkalmazkodni a dobásokhoz és a testétől távol is elkapni. Erős és hajtós az elkapás után. In-line blockerként küzdőszellemmel játszik, törekszik arra, hogy lefogja az ellenfelét. Tapasztalt special teamer. Szorgalmas és magas a football IQ-ja. Kemény és tartós. Csapatkapitány.

Gyengeségek

Erősödnie kell ahhoz, hogy be legyen képes fejezni a munkáját 1 az 1-ben NFL DE-k ellen is. Az egyensúlyérzékét és a befolyásolási képességét is fejleszteni kellene. A line of scrimmage-nél csupán átlagosan fürge. A futósebessége inkább gyaloglásra hasonlít. Csípője merev. Nem képes szeparálódni. Hajlamos a keze megremegni, túl sok labdát ejt el. A route-ok megfutásában fejlődnie kell. Elkapás után csak előre akar haladni, nem jellemzőek rá az oldalirányú testcselek, ellépések. Jobb játékosnak gondolja magát, mint amilyen valójában.

Megjegyzések

Történelem szakon diplomázott. 4-csillagos recruitként íratkozott be a Georgiára, középiskolában együtt játszott a Jacksonville Jaguars futójával, Jordan Todmannel. True freshmanként 1 meccsen kezdett, 2010-ben SEC Academic Honor Rollt és redshirtöt kapott. 2011-ben szintén 1 meccsen kezdő. 2012-ben már 13 meccsen kezdő, Phil Steele All-SEC harmadik csapatba választotta. 2013-ban újra SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült, csapatkapitánnyá választották, emellett 11 meccsen kezdett, az AP, az edzők, a Sporting News, az Athlon Sports és Phil Steele All-SEC első csapatába is bekerült. Lynch egy nagy, hajtós, ugyanakkor inkonzisztens tight end, akiből hiányoznak azok a speciális dolgok, amiket számos NFL-csapat keres. Mindezek ellenére a blokkolási tehetsége miatt mint harmadik számú TE számos csapat rosterére ráférhet.

www.youtube.com/watch?v=tRwTFzfdVzg

Richard Rodgers 6. kör

Egyetem
California
Életkor
32 (1992-01-22)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
257 lb (118 kg)

Erősségek

22 meccsen játszott az elmúlt két évben, ebből 11-szer volt kezdő. A magasságának és az izomzatának a kombinációja adekvát H-Backnek, kiváló recievernek. Alapvetően tight end, de használták slotban és special teamben is. Gyakran használták inline tight endként a slotos teendőin kívül. Kellően atletikus ahhoz, hogy felérjen a második szintre a linebackerekhez screeneknél és futásoknál egyaránt. Elég gyors ahhoz, hogy lefussa a linebackereket seam route-on, különösen inline pozícióból. A pálya mindhárom szintjén futtattak vele útvonalakat, nem csupán biztonsági célpontként használták. Az elkapás utáni mozgása lenyűgöző, több, mint 15 yardot átlagolt elkapásonként. Egyetemi karrierje során néhány akrobatikus, egykezes elkapást is láthattunk tőle.

Gyengeségek

Jobban tette volna, ha még egy évet marad az iskolában, lett volna egy olyan szezonja, ahol végig kezdő volt. Izom- és erőhiányban szenved, ezért többször előfordul, hogy a fal melletti feladatai nem sikeresek. Futójátéknál hajlamos inkább cut blockot csinálni a drive block helyett. Az erőbeli hiányát úgy próbálja kompenzálni, hogy kívülre teszi a kezét. Nem igazán volt faktor a red zone-ban, csupán 2 TD-je volt egyetemi karrierje alatt. Az egyensúlyán dolgozni kell, túl sokszor csúszik el, akár blokkol akár útvonalat fut. Inkonzisztens elkapó, bravúros dolgokra is képes, de rutinpasszokat is el tud ejteni.

Megjegyzések

Telje neve Richard Christopher Rodgers II. Édesapja Richard Sr. szintén a Calen focizott, fontos szerepe volt a "The Play" néven elhíresült játékban, jelenleg a Carolina Panthers special teams coordinatora. Középiskolában a kosárlabda mellett WR-t és DE-t játszott, de a Cal tight endnek toborozta, 3-csillagos recruit volt. True freshmanként mind a 13 meccsen játszott csereként, a Presbyterian elleni blokkolt puntja volt a legemlékezetesebb momentum ebben a szezonban. 2012-ben 11 meccsen játszott, ebből 6-szor volt kezdő. Junior éve előtt kihagyta a tavaszi edzéseket sérülés miatt, emellett leadott 30 fontot azért, hogy belső elkapót játszhasson, ne pedig összekötőt, mint a korábbi két szezonban. Az idei végzősök között kevés flex tight end van, így talán jó döntést hozott, mikor jelentkezett a draftra. Erőssége, hogy pálya minden szintjén képes útvonalat futni, valamint a seam és deep in route-okon mutatott sebessége is bőven átlagon felüli. Habár széles körben foglalkoztatták mint inline opció, elképzelhető, hogy a profik között néhány ilyen jellegű feladatról le kell mondania, révén hogy blokkolóként nem hatékony és nem elég erős. A Bearsben ahogy haladt előre az év, egyre inkább slot elkapóként használták, ami egy sokkal realisztikusabb szerepkör neki a profi ligában. Érdekes lett volna H-Backként látni egy kicsit többször egyetemi évei alatt, de nem sok ilyen jellegű feladatot kapott.

www.youtube.com/watch?v=QkwhrU77dyk

Colt Lyerla 7. kör

Colt Lyerla
Egyetem
Oregon
Életkor
31 (1992-11-13)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Nagyszerű atléta. Kifinomult route-futó. Kiválóan használja a testét. Könnyedén alkalmazkodik a labda helyzetéhez. Üres területen kreatív megoldásokra képes, veszélyes labdával a kezében. Ösztönösen jól kap el. Nagy a hatótávolsága. Elfogadható blokkoló, akinek az ereje adott hozzá, hogy feltartóztassa az emberét. Igazi versenyszellem, aki igyekszik elhallgattatni a kritikusait. Keményen dolgozó, okos játékos.

Gyengeségek

A tradícionális tight end méretnél kisebb és gyengébb. Nem egy összeszedett csapatjátékos. Túl sok labdát ejtett el. Pályán kívüli ügyei miatt mindig a levegőben lóg egy eltiltás. Nagyon emócionális játékos, aki nagyon ritkán beszél és túlzottan is bizonyítani akar, azok után, hogy nehéz gyerekkora volt és nem volt aki bátorítsa.

Megjegyzések

Másfél évig kezdő a Ducks-ban. Miután szülei elváltak és csődbe ment a családi bizniszük, 10 éves korára három államban is lakott, Washingtontól Hawaiin át Oregonig. Az edzőinél és a tanárainál végzett házimunkáért kapott pénzből vette meg a futball felszerelését. Az egyik legjobb tanuló volt a csapatban, de a toborzási procedúra annyira kényelmetlen volt számára, hogy heteket is kihagyott az iskolából miatta. Állami válogatott running back és linebacker volt Oregonban középiskolásként, a Ducks-hoz a 4. legjobb OLB recruitként került a Scout.com rangsora alapján. Freshmanként 7 elkapása volt, 5 touchdown. 2012-ben vezette a Pac-12-t 15.7 yard/elkapás statisztikájával. Juniorként 3 meccset játszott, de egy meccsre eltiltották a csapat szabályok megsértése miatt, majd még egyre mivel kihagyott pár edzést (elmondása szerint beteg volt), ezért kilépett a csapatból és elkezdett készülni a draftra. Csapata nem érezte meg a hiányát, a freshman Johnny Mundt még jobb is volt nála. 2013 októberében bűnösnek találták kokain-birtoklás vádjával. A combine-on ő ugrott a legtávolabbra és a legmagasabbra a tight endek között, és a leggyorsabb is ő volt 40 yardon. Nehéz megítélni, hogy a balhék nélkül hová lehetne rangsorolni Lyerlát a tight endek közt (2.kör?), de nem is lényeges. Adott körülmények között egy nagyon olcsón beszerezhető, sokrétű fegyvernek számít, akit minden csapat tudna használni. Nyilván ezzel a háttérrel néhány klub fel sem írja a táblájára, pedig egy átlagos hátsó körös picknél sokkal többet lehet vele nyerni, és keveset veszíteni. Emiatt könnyen lehet, hogy draftolni fogják a harmadik napon, de az se lenne meglepetés, ha a legkeresettebb undraftedok közé kerülne. Ha csak a futballra koncentrál, mindenképp helye van az NFL-ben. Kritikus kérdés, hogy kik lesznek az edzői. A legegyértelműbb boom or bust.

 www.youtube.com/watch?v=c2WmPZZ3TWI

Trey Burton 7. kör-UDFA

Trey Burton
Egyetem
Florida
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
224lb (102 kg)

Erősségek

Nagyszerű atléta. Született elkapó, nem engedi a testéhez a labdát. Jó érzékkel kapja el a labdát, ügyesen alkalmazkodik a röppályához. Igyekszik üresre játszani magát, jó érzéke van a zónák közé bemozogni. Pontos útvonalakat fut. Irányváltásaival le tudja rázni a defensive backeket. Eléggé higanymozgású, nehezen tudja levinni az első ember. Sokoldalú fegyver, az összes skill poszton szerepelt már. Nagyon érti a játékot - korábbi quarterbackként átlátja a támadósor koncepcióit. Megnyerő jellem, akire bátran rábízzák, hogy képviselje a csapatot. Szívós, masszív játékos, aki a fájdalom ellenére is pályán marad. Hatékony special team fegyvernek is használható. Hatalmas versenyszellemnek számító csapatjátékos.

Gyengeségek

Rövid a karja és nagyon alulméretezett a tight end posztra. Nem elég erős futás közben, nem tud átrohanni a védőn és kevés yardot szerez az első kontaktot követően. Minimális blokkolási tudással bír, rövid karjai miatt nehezen tartja távol a védőt és eleve erősebbek lesznek nála, akikkel szembe kell állni. Végsebessége kevés hozzá, hogy lefussa a safety-ket.

Megjegyzések

Középiskolában irányító volt. Freshman évében rögtön kipróbálták QB, FB, TE, WR poszton és a speciális csapatban is. Csak végzősként lett teljes munkaidős elkapó. True freshmanként 10 labdaérintésből 6 touchdownt szerzett a Kentucky ellen, összesen pedig 12-t, be is került a SEC újoncválogatottjába és tanulmányilag is díjazták. Az első QB-snapjéből rögtön TD-t futott első meccsén (akárcsak korábban ugyanitt Cam Newton). A leggyorsabb tight end volt a combine-on (4.62) 40 yardon, 20 yard shuttle-ben (4.32) és 3 cone drillben (7.14) egyaránt. Kedveli a média, a combine alatt a FoxSports oldalára írt blogot. Jót tehet az értékének, hogy a hasonló háttérrel rendelkező volt csapattársa, Jordan Reed (Redskins) elég bíztatóan mutatkozott be az NFL-ben. Mindent jól csinál, de semmiben sem kiemelkedő, így pedig nehéz behatárolni a szerepét az NFL-ben, az atletikusság önmagában nem elég. Floridában nem tudták kihozni a benne rejlő potenciált, egy olajozottan működő offense-ben viszont igazi dzsókernek számíthat, és ideális esetben Aaron Hernandez-szinten meghatározhatja csapata játékát. A draft 3. napján egy kis kockázatú, nagy nyereséget hozható választás, de előtte meg kell találni az ideális helyét a csapatban. Nem klasszikus tight end, az egyértelmű.