Prospect ismertetők


Justin Gilbert 1. kör

Egyetem
Oklahoma State
Életkor
32 (1991-11-07)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
202 lbs (92 kg)

Erősségek

Magas, végtagjai hosszúak, fizikálisan abszolút NFL-kész cornerback. Press coverage-ben érzi magát a leginkább otthonosan. Elég gyors ahhoz, hogy a legtöbb elkapóval hosszú távon is lépést tudjon tartani, valamint szorosan az embere mellett marad, így keresztező route-okon is nehéz lerázni. Kiváló labdaérzékkel bír; akkor is meg tudja nyerni a párharcokat az elkapókkal szemben, ha ugrani kell a labdáért, biztos kezeinek köszönhetően pedig ha interceptionre nyílik lehetősége, akkor rendszerint be is húzza a játékszert. Pazar visszahordó, egyetemi karrierje során hat kickoff return touchdownt is elért, valamint kétszer interception returnből is szerzett hatpontost. Gunnerként szintén nagy hasznára lehet leendő csapatának, amennyiben újoncként nem kerül azonnal a kezdőcsapatba.

Gyengeségek

Technikáján még bőven van mit csiszolni, backpedalja például messze nem elég kiforrott. Off coverage-ben nem mozog elég természetesen, zónázás terén pedig még inkább fejlődnie kell. Run supportban is mindent belead, de nehezen jön le az elkapók blokkjairól. Olykor könnyen megtéveszti egy-egy misdirection vagy double move, türelmesebbnek kell lennie. Inkonzisztens egyetemi karriert tudhat maga mögött, tavaly kiemelkedően teljesített, de a 2012-es szezonban például kimondottan gyenge produkcióval állt elő.

Megjegyzések

Három évig volt kezdő a Cowboys színeiben. Középiskolában cornerback mellett irányítót is játszott, végzős idényében több mint 1000 yardot és 9 touchdownt futott, valamint 800 passzolt yard felett zárt. Négycsillagos recruitként került az Oklahoma State-re, ahol true freshman évében csere cornerbackként és visszahordóként tevékenykedett (két kickoff return touchdownt szerzett). Másodévesként már bekerült a kezdőcsapatba, az edzői stáb bizalmát pedig többek között öt interceptionnel hálálta meg, valamint visszahordói szerepkörben újfent elért két touchdownt. Szezonbeli utolsó pickjét Andrew Luck ellen jegyezte; részben ennek is köszönhetően őt választották meg a Stanford ellen megnyert Fiesta Bowl védő oldali MVP-jének. Junior évét követően fontolóra vette, hogy jelentkezik a 2013-as draftra, de végül maradt az egyetemen. Végzősként eddigi pályafutása legjobb szezonját produkálta: hét interceptionnel első lett a Big 12-ben, egy újabb kickoff return touchdown révén új konferencia-rekordot állított fel ebben a kategóriában, All-Big 12 első csapatba választották, továbbá bekerült az ország legjobb defensive backjének járó Jim Thorpe Award döntősei közé. Gilbert atletikussága és fizikális adottságai maximálisan megfelelnek azoknak a követelményeknek, melyeket egy kezdő NFL-cornerrel szemben támasztanak, emellett pedig sorra szállítja a nagy játékokat mind a védelemben, mind a speciális egységben; a kérdés az, hogy technikailag sikerül-e őt olyan szintre felhozni, hogy a profik között is hasonló színvonalon tudjon teljesíteni, mint ahogy az egyetemen seniorként játszott. Zónázásnál jelentkező limitáltságai miatt leginkább olyan csapatoknak érdemes fontolóra venniük a draftolását, melyek mindenekelőtt az emberfogásos védekezésre alapoznak, és a cornereiknek gyakran kell press coverage-et alkalmazniuk, ami a leginkább fekszik Gilbert fizikális stílusának.

Darqueze Dennard 1. kör

Egyetem
Michigan State
Életkor
32 (1991-10-10)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
198 lbs (90 kg)

Erősségek

Kidolgozott, izmos teste van, méretei alapján ki lehet küldeni a szélre. Hajlandó segíteni a futás ellen, sőt könnyen jön le a blokkról és erővel ütközik. Fizikális a LoS-on, meg tudja zavarni a route futást press coverage-ben. Magabiztos, bevállalós játékos, akinek megvan az egója a cornerback poszthoz. Átlag feletti ahogy olvassa a játékot, felismeri, hogy mi fog következni, mégha néha későn is. Finom keze van, így ha van lehetőség interceptionre, behúzza. Játszott press-man, off-man és zone coverage szisztémát is, előbbiben a legjobb. Olykor a slot receiverre állt fel, és pass rush feladata is volt. Lehet bízni a vérvonalában, hiszen unokatestvére Alfonzo Dennard, a New England cornerbackje. Jegyzett csapatok ellen szerzett komoly rutint.

Gyengeségek

Végsebessége nem elit; lehet, hogy a hosszú passzokkal gondjai lesznek a profik elkapók ellen. Időnként túl sok időbe telik mire visszanéz és megtalálja a labdát. Fizikális stílusa az NFL-ben büntetéseket vonhat maga után. Túl nagy helyet engedélyez a rövid routeok-nál. Súlypontemelkedése sem kiemelkedő, és lehet magasabbnak írják, mint amekkora. A korábbi térdsérülésére biztosan rákérdeznek a combine-on.

Megjegyzések

Beceneve: No Fly Zone. Három évig kezdett a Spartans-ban. Egy 4000 főt sem számláló településen nőtt fel, felmenői férfitagjai 4 generációig visszanyúlva a helyi mészkőbányában dolgoztak. Középiskola végén csak a Middle Tennessee State ajánlott neki ösztöndíjat, de a szezonzárón azt a Keith Mumphery-t kellett fognia, akit már megszerzett a Michigan State és 3 segéedző is a helyszínen nézte a meccsüket. Dennard 2 interception mellett touchdownt is szerzett a WR kikapcsolása mellett, a következő évet pedig már szobatársakként kezdték a Michigan State campusán. All-BigTen első csapatos választott legutóbbi két szezonjában. 2013-ban all-American, és a Jim Thorpe Award nyertese, a legjobb defensive back. Senior évében top5-ben végzett a védelmük kapott pontokat tekintve, illetve passz és futás ellen is. Újoncként 5, másodévesként 2 meccset hagyott ki sérülés miatt. Egyértelmű kezdőpotenciállal bíró cornerback, akiből shutdown corner is lehet egy szinttel feljebb is. Tehetségesebb, mint unokabátyja, aki sokáig 1-2. körös prospect volt, mielőtt elkezdett balhézni a draft előtt, de azóta bizonyítja az NFL-ben, hogy megüti a kezdő szintet. Esélyes, hogy az első CB lesz, akit kiválasztanak.

Kyle Fuller 1. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
32 (1992-02-16)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
190 lb (87 kg)

Erősségek

Fizikális paraméterei ideálisak egy kezdő NFL-corner számára. Laza csípője, megfelelő lábmunkája, valamint nagyszerű labdaérzéke teszi tehetséges cover cornerré. Jól támadja a labdát a levegőben, remek időzítéssel érkezik, hogy elüsse a játékszert az elkapók elől. Fizikális stílus jellemzi, nagy ütéseket mér a labdás játékosra, ugyanakkor megbízhatóan is szerel; futás elleni védekezésben posztján a class egyik legjobbjának számít. Cornerbackhez képest gyakran küldték blitzre, és az irányító támadása terén is hatékonyan tevékenykedett. A pálya szélén és slotban is szerzett tapasztalatot, de alkalmasnak tűnik rá, hogy akár safety-vé is átképezhető legyen a profik között. Magabiztos játékos, egy-egy hiba után is töretlen lelkesedéssel játszik tovább. Vezérként viselkedik a pályán, a Hokies egyik csapatkapitánya volt.

Gyengeségek

Sebessége hagy némi kívánnivalót maga után. Az elkapók gyors irányváltásaival és különösen a double move-okkal nehezen boldogul. Futás elleni védekezésnél olykor túl agresszív, ilyenkor pedig elköveti azt a hibát, hogy nem választ megfelelő szöget a labdás játékos üldözése közben. Többnyire megfelelő technikával próbál szerelni, de nem mindig tudja „becsomagolni” az ellenfelet. Blitzeinek álcázásán és időzítésén is fejleszteni kell.

Megjegyzések

Több mint 40 mérkőzésen szerepelt kezdőként a Virginia Tech színeiben. Már true freshman idényében is rendszeresen játéklehetőséghez jutott (többnyire nickel formációnál került pályára a védelemben), hét meccsen kezdett. 2011-ben, másodévesként már minden mérkőzésen tagja volt a kezdőcsapatnak, hét alkalommal cornerback, míg ugyancsak hét alkalommal hibrid whip linebacker / nickel back poszton szerepelve. 65 tackle-t, 14.5 negatív yardos szerelést, 4.5 sacket és két interceptiont jegyzett, beválasztották az ACC álomcsapatának második vonalába. 2012-ben is minden egyes találkozón kezdő volt, statisztikái valamelyest visszaestek az előző szezonhoz képest, de így is honorable mention All-ACC elismeréssel díjazták a teljesítményét. Végzős évében - immár csapatkapitányként - All-ACC első csapatba jelölték az edzők, míg a Walter Camp Foundation All-American második csapatba választotta. Novemberi sérvműtétje miatt csak nyolc meccsen játszott tavaly, és a Senior Bowlon sem tudott részt venni. Igazi futballcsaládból származik: fivérei közül Vincent (safety) 2005 és 2011 között szerepelt az NFL-ben, javarészt a Titans alkalmazásában, Corey-t (elkapó) tavaly draftolta a Lions, Kendall-lal (cornerback) pedig a legutóbbi szezonban együtt játszott a Virginia Tech secondary-jében. Kyle tűnik a Fuller família eddigi legígéretesebb NFL prospectjének, aki adott esetben akár még safety-ként is beválhat a profik között. A sebességét illetően vannak kérdőjelek (ilyen szempontból fontos lesz a combine-on nyújtott produkciója), de elég kiforrott a játéka ahhoz, hogy már újonc idényében se kelljen kizárólag special teams szerepkörre limitálni, hosszú távon pedig kezdő potenciállal bír.

Bradley Roby 1-2. kör

Egyetem
Ohio State
Életkor
31 (1992-09-06)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

Hosszú karokkal megáldott, aránylag magas corner, aki az NFL-ben is megállja a helyét a szélen. Agresszív játékos, aki kellően magabiztos hozzá, hogy a poszton érvényesülni tudjon. Elképesztő sebessége van, bármelyik elkapóval felveszi a versenyt. Veszélyes a labdára, töménytelen passzt hiusított meg. Kipróbálták emberezésben és zónázásban is, előbbi ment neki jobban. Elég robbanékony hozzá, hogy visszaérjen ha hibázott, gyorsulása páratlan. Nem ijed meg ha össze kell akadni az elkapóval, fizikális stílusa miatt nem szeretik. Besegít a futás ellen, nagy területet játszik be és nem engedi üres területre a running backet.Tapasztalt védő, aki a jó csapatokkal szemben edződött. Rutinja ellenére még nem érte el a benne lévő maximális potenciált.

Gyengeségek

Kicsit vékony a teste, lehet több izmot képzelnek el rá. Nem mindig tudott élni a fizikai adottságaival, annyira nem érzi a játékot, mint kéne. Elnagyolt backpedal jellemzi, túlságosan is a sebességére hagyatkozik. Olykor túl vehemensen veti bele magát a játékba, és ekkor akción kívülre kerülhet. Néhány double-move eléggé megbolondította korábban. Nem volt kiegyensúlyozott formája juniorként, több nagy játékot is engedélyezett. 2013. júliusában testi sértés miatt letartóztatták, de meccset nem hagyott ki.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Buckeyes-ban. 2012-ben BigTen 1. csapatos és all-American az ESPN-nél, 19 passzt hatástalanított a levegőben. Végzősként ismét beszavazták a BigTen álomcsapatába. Kihagyta a Clemson elleni Sugar Bowlt bokasérülés miatt, amiért sok szurkoló megtalálta - állítólag már a draftra készülve pihent. Szerzett touchdownt punt returnből, fumble és interception után is, playmakernek számít a védelemben. Roby a draft class elit CB prospectjei közül a legjobb testi adottságokkal bíró, pont ilyen embereket keresnek a csapatok a top corner posztjukra. Az más kérdés, hogy fejben mennyire van kész rá, hogy egy NFL kezdőcsapatba azonnal bedobják, mindenesetre a mai, sérülésekkel teletűzdelt ligában meglepő lenne ha nem kapna már újoncként szignifikáns játékidőt. Onnantól pedig csak rajta múlik, hogy él-e a lehetőséggel.

Jason Verrett 1-2. kör

Egyetem
TCU
Életkor
-
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
189 lb (85 kg)

Erősségek

Hihetetlen laza a csípője - úgy fordul, és fut tovább, hogy zavartalanul követi a receiver mozgását, függetlenül attól, hogy az mit csinál. Agilitása révén az elkapó arcában tud maradni emberezésnél. Elképesztő labdaérzékkel bír, úgy támadja a játékszert, mint egy elkapó. Tud és hajlandó is szerelni. Képzett ütköző, aki nagyokat oda tud csapni. Remek ösztönei vannak a zónázásban, tudja mikor kell elengedni a wide receivert és mikor kell előlépni. Jól lát a pályán, hosszú passznál is érzi a labdát. Kimondottan gyorsan felzárkózik, egy pillanat alatt ott van a labda körül. Megmutatta, hogy blitzelni is el lehet küldeni. Nickelback poszton is bevethető.

Gyengeségek

Alulméretezett. Testi adtosságai miatt press coverage-ben nem a legjobb. Hajlamos ráakaszkodni az elkapóra, mivel igazi jammelést nem tud bemutatni a vonalon. Hosszú távú sebessége jó, de nem elit. Sérülékeny lehet a profik között, 2013-ban végig vállsérüléssel küszködött, egy meccset ki is hagyott.

Megjegyzések

Három évif kezdett a Horned Frogs-ban. Középiskola után nem volt ösztöndíj ajánlata, így a Santa Rose JC intézményét látogatta, 2010-ben Junior College all-American. A TCU-hoz távozott az NCAA-be, all-Big-12 első csapatos 2012-ben és 2013-ban, az SI pedig all-Americannek szavazta meg. Végzősként már számos szervezett jelölte az év csapatába, az AP-nél 2. gárdába került. A Big-12 év védője szavazáson megosztott első helyre jutott be. Igazi shutdown cornerként játszott végzősként, 2 INT mellett 14 passzt ütött el, annak ellenére, hogy alig ment felé labda. Előző évben 6 INT és 16 deflection volt a mérlege. Olyan játékosokat kapcsolt ki mint a Baylor top elkapója, Goodley (1 elkapás), Eric Ward a Texas Techből (0 elkapás), vagy Odell Beckham (LSU, 1 elkapás). 2013 decemberében kommunikáció szakon diplomázott. Verrett igazi harcosnak mondhatja magát, hiszen annak ellenére számít az egyik legjobban szerelő cornerbacknek, hogy az egyik legkisebb a korosztályában. Ami ennél is lényegesebb, hogy képes kivenni a játékból 1-1 ellenfelet, korábbi mérkőzései önmagukárt beszélnek. A kérdés, hogy az NFL vezetőedzők akarnak-e korai picket rászánni egy ilyen játékosra, miközben hemzsegnek a fizikálisan elitbe tartozó prospectek is a kínálatban.

Keith McGill 2-3. kör

Egyetem
Utah
Életkor
35 (1989-03-09)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
214 lb (97 kg)

Erősségek

A draft egyik legnagyobb cornere, karfesztávosága kiemelkedő. Emberfogásra specializálódott játékos, aki press coverage-ben teljesít legjobban. Ki tudja használni hatalmas testét, mikor az elkapóval küzd mélyen a pályán. Fizikális védő, aki azonnal ráteszi a kezét az elkapóra. A kisebb elkapókat azonnal félre tudja lökni, és nem fél kihasználni erőnléti fölényét a LoS-on. Tudja hogyan maradjon a támadó árnyékában és jó ütemben elüsse előle a labdát. Labdaérzéke vitathatatlan. Jól időzíti ugrásait, a legtöbb jump ballt megnyerte eddig, hála a magasságának. Tömege miatt a kisebb futókat is bekebelezi, számos utolsó emberként bemutatott szerelése van. Blitzelni is használták, gyorsan odaér a backfieldre. Tapasztalt special teamer, akit gunnerként is alkalmazhatnak az NFL-ben.

Gyengeségek

Gyorsulása alapján nem lesz hatékony zónavédekezésben, túl sok időbe telik mire lelassít, megfordul és elindul a másik irányba. Hátramozgás közben mélyebbre is hajolhatna. Hosszú sprintek során kissé darabos a mozgása. Ekkora embertől elvárható, hogy nehezebben tudja megblokkolni egy elkapó; méretéhez képest csak közepes futás elleni védő. Nincs jó keze, számos elütött passzból lehetett volna interceptiont csinálni. Fegyelmezettebb munkát kell végeznie az elkapóval szemben az első találkozástól fogva. Vállsérülése miatt a csapatok orvosainak is lesz beleszólása, hogy draftolják-e.

Megjegyzések

Egy évig kezdő a Utes-ban. Édesapja a USC-n szerzett orvosi diplomát. Középiskola után a Cerritos College színeiben játszott free safety-t a JuCo ligában, két év alatt 12 interceptiont fogott, sophomoreként a liga all-American csapatába is bekerült, majd a 11. legjobb JC recruitként írt alá Utahba. Öt meccsen szerepelt safety-ként mielőtt lesérült volna a teljes idényre, sőt olyan lassan gyógyult a válla, hogy a teljes 2012-es idényt is kihagyta. 2013-ban CB poszton tért vissza, 37 szerelés mellett egy picksix és 12 deflection került a neve mellé. A combine-on kihasználta fizikális előnyét, és a defensive backek között a legtávolabbra (129 inch) és legmagasabbra (39 inch) ugrók között volt. Van egy kislánya, Khiani. Mivel egy jelentős méretű Utah cornerbackről van szó, nyilvánvaló, hogy Sean Smith akivel párhuzamba szokták állítani, de McGill inkább a szegény ember Smith-e. Nehezen értékelhető prospect, hiszen legalább annyi értékes tulajdonsága van, mint hátulütője. Túlkoros, mégis rutintalan CB, aki sokáig sérült volt, ez alapján tuti 3. napos jelölt, de látva az adottságait, és a potenciált, ami új posztját illeti, könnyen lehet, hogy egy steal várományosról van szó.

 www.youtube.com/watch?v=hDUEA2FdeIw

Bashaud Breeland 3. kör

Egyetem
Clemson
Életkor
32 (1992-01-30)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
198 lbs (90 kg)

Erősségek

Nagy harcosnak számító corner, aki nagyobbnak tánik a pályán, mint méretei alapján gondolnánk. A cornerback munkák közül mindegyiket játszatták vele. Emberfogásban a legjobb, bizonyította, hogy ott tud lógni az elkapó nyakán az egész pályát átszelve. Igyekszik rátenni a karját az elkapóra, hogy kizökkentse a route megindítása előtt. Fordulékony. Fizikális ám fegyelmezett játékos, nem hoz a csapatának felesleges zászlókat. Született képessége van játékba avatkozni, rengeteg passzt hiusított meg és labdaszerzések is fűződnek a nevéhez. Labdaérzéke miatt a jump-ball helyzeteknél sem esélytelen. Igyekszik a QB szemét olvasni, és így levédeni a saját zónáját. Nem fél az ütközéstől és igyekszik hasznossá tenni magát a futás ellen. Gunnerként is használták.

Gyengeségek

Átlagos sebessége van a cornerek között, kétséges, hogy így utol tudja-e érni majd az elkapókat, ha faképnél hagyják a LoS előtt. Nem egy robbanékony atléta. Finomítani kell a szerelési technikáján, utolsó emberként bajba kerülhet. Erősödnie kell mert továbbra is sovány, és fizikálisan nem elég hozzá, hogy lejöjjön az elkapó blokkjáról és besegítsen a futás ellen.

Megjegyzések

24 meccsen kezdett a Tigers-ben. Középiskolában QB, RB és DB is volt, a scout.com a 22. legjobb safety-ként tartotta számon. Atletizált is, 400 méteres síkfutásban South Carolina állam bajnoka. Első két évében is sokat játszott, de csak 2013-ban lett alapember, ekkor all-ACC 2. csapatba szavazta a média. 13 defelction mellett 4 interceptiont is fogott. A Florida State ellen targeting szabálytalanság miatt kiállították és fél meccses eltiltást is kapott. Az Orange Bowlon jelentős fumble-t okozott az utolsó negyedben, amit meg is nyertek aztán. Volt egy csípő műtéte még 2012-ben, ami 3 meccs kihagyással járt. Mindenképpen értékesebb prospectnek tűnik, mint a 2012-es drafton 4. körben elvitt ex-csapattársa, Coty Sensabaugh. Jó hozzáállású, az edzők számára szimpatikus prospect lehet, akinek felépítésbeli hiányosságát még lehet pótolni, a gyorsaságát már kevésbé. Meg lehet találni a helyét egy profi csapatban, de az kétséges, hogy lesz-e belőle kezdőjátékos valaha. Sok corner prospect van, aki inkább nickel posztra tűnik alkalmasnak, míg Breeland a szélen is bevethető, ez segíti az ügyét, hogy elvigyák a Draft 2. napján.

 www.youtube.com/watch?v=o9tmJmh-oUM

Lamarcus Joyner 3. kör

Egyetem
Florida State
Életkor
33 (1990-11-27)
Magasság
5 ft 8 in (1.73 m)
Tömeg
185 lb (85 kg)

Erősségek

A secondary minden szegletében feltűnt az FSU-nál. Fizikális játékos, aki előlép és ki tudja ütni a labdát hordó játékost. Kidolgozott, izmos teste van, játéka alapján nagyobbnak gondolnánk. Könnyedén vált irányt és helyzetet, és hihetetlen gyorsan ott terem az emberén. Veszélyes labdával a kezében, és ha van lehetőség, meg is kaparintja azt. Vehemens futás elleni védő, nagyszerűen helyezkedik ráadásul. Méreteit el lehet tusolni ha nickelbackként foglalkoztatják. Végzősként kihasználták azt a rejtett jó tulajdonságát, hogy jól támadja az irányítót. Szívós játékos, egyetlen meccset sem hagyott ki. Komoly rutint szerzett neves csapatokkal szemben. Visszahordóként is bevethető, 2011-ben remek évet produkált.

Gyengeségek

Magassága miatt meggyűlik majd a baja a tight endek és a nagyobb elkapók ellen a profik közt. Kicsivel nagyobb helyet hagy, mint kéne és a zónázáskor is előfordul, hogy egy lépéssel le van maradva. Túl agresszív stílusa miatt el szokott hibázni néhány szerelést, illetve nem törődik a technikával. Szeret kockáztatni, nem egy konzervatív safety prospect.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Seminoles-ban. Középiskolás szupersztár volt, 3 év után átíratkozott a St. Thomas Aquinas csapatába, a powerhouse pedig 37 győzelemre nyújtotta veretlenségi sorozatát, többek közt Giovani Bernarddal és James White-tal a soraiban. 2009-ben Joyner lett az ország legjobb gimnazista védője. Másodévesként lett kezdő safety, annak ellenére, hogy mérete nem épp erre a posztra predesztinálja. 2011-ben all-ACC második csapatos, 2012-ben és ´13-ban 1. számú választott, sőt végzősként konszenzus All-American tagnak és nemzeti bajnoknak is mondhatja magát. A Florida State híres a defensive back neveléséről (is), momentán Antonio Cromartie, Pat Robinson, Xavier Rhodes, Mike Harris és Tony Carter is az ő nevüket öregbíti, Joyner többekkel együtt is játszott. Joyner egy kivételes tehetségű futballista, akinek minden tulajdonsága adott, hogy a legmagasabb szinten is letegye a névjegyét. Egyetlen hiányossága van, az pedig a testi korlátai, ez viszont épp elég lesz hozzá, hogy a legtöbb csapat átnézzen rajta. Limitált szerepkörben, a slot receiverek őrzésére (és visszahordónak) így is első osztályú produktumot tud ajánlani leendő csapatának.

 www.youtube.com/watch?v=qu77jfo5_eE

Stanley Jean-Baptiste 3. kör

Egyetem
Nebraska
Életkor
34 (1990-04-12)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Kiemelkedő magasság és karhossz, amivel a nagyobb elkapókkal is fel tudja venni a versenyt. Jó az egyensúlyérzéke és testi adottságait is ki tudja használni. Olvassa az elkapó útvonalait és be is ugrik ellenfele és a labda közé. Jó keze van az interceptionökhöz, és elég magas ponton le tudja a labdákat húzni. Megmutatta, hogy van olyan erős, hogy kibillentse a tökéletes útvonalból az elkapót, leszakadjon a blokkról és leszerelje a futót. Kifejezetten veszélyes volt a labdára, annak ellenére, hogy keveset játszott kezdőként - 21 elütött passz és 6 interception a mérlege nebraskai 17 kezdése alatt. Azon dolgozik, hogy jobb legyen és végzősként kapitány is volt.

Gyengeségek

Merev csípő. Nem egy hirtelen mozgású atléta, nehezen követi le a villámléptű elkapók manővereit. Nem mondhatjuk gyorsnak, inkább nagyokat lép. Ösztönei nagyon kezdetlegesek ezen a poszton. Csak akkor játszik fizikális futballt, amikor olyan kedve van - megbízhatatlan futás elleni védő. Könnyen lehet belőle CB/S tweener. Játékintelligenciája nem valami fejlett - az összetettebb utasításokat nem biztos, hogy el tudja sajátítani. A draft idején már 24 éves lesz.

Megjegyzések

Másfél évig kezdő a Cornhuskers-ben. Miamiben járt középiskolába, safety és wide receiver poszton szerepelt, utóbbi szerepkörben folytatta karrierjét a North Carolina Tech keresztény akadémián, onnan a Fort Scott CC felé vezetett az útja a JuCo ligába, mielőtt megegyezett volna a Nebraskával. Fokozatosan kapott egyre nagyobb szerepet az évek során, végzősként már all-BigTen 2. csapatos választottnak mondhatta magát új posztján, cornerbackként. A combine során ő ugrott legmagasabbra (41.5 inch) és legtávolabbra (128 inch) is a cornerbackek közül. Már 2013 májusában megszerezte kriminológia diplomáját, az előző idényben a mesterképzésre járt. 2010-ben jutalmat is kapott jó tanulmányi eredményei miatt, ráadásul a Huskers színeiben a helyi kórházakban önkénteskedett. „SJB“ rengeteg buktatót hordoz magában prospectként, kezdve azzal, hogy edzésmenő és eljutva odáig, hogy nem biztos, hogy cornerbackként meg tud ragadni a ligában. Ugyanakkor tökéletes időzítéssel érkezik a ligába, hiszen az aktuális bajnokcsapatban egy olyan CB az első számú, akit a draft előtt hasonló kérdőjelekkel láttak el, nevezett Richard Sherman. A press covert vagy cover2-t alkalmazó csapatok biztosan rá fognak menni erre a párhuzamra, de nem szabad elfelejteni, hogy Shermant nem csupán az teszi kiemelkedővé, hogy nagyobb testű mint a többi corner. Jean-Baptiste a draft 3. napja előtt jelen állapotában eléggé reach szagú volna, nincs azonnal bevethető szinten.

Jaylen Watkins 3. kör

Egyetem
Florida
Életkor
31 (1992-11-27)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

Mérete és ereje is a jobbak közé számít a CB poszton. Tapasztalt DB, aki safety-ként, nickelbackként és cornerbackként is látott akciót. Emberezni és zónázni is tud. Nagy területet játszik be. Egyenes vonalú sebessége alapján tartani tudja a lépést az elkapókkal hosszú távon. Gyorsan fordul, és egész pályán keresztül követni tudja az elkapót. Jó ösztönei vannak, amit a 27 meghiusított passz is mutat. Jól olvassa az irányító mozdulatait. Veszélyes a labdával a kezében. Jól időzíti mikor kell felugrani. Rendszeresen besegít a futás elleni védekezésbe.

Gyengeségek

Azonnal látható, hogy bele kell erősödnie a mezőnybe. Vékony teste mellett rövid karjai se tesznek jót az értékének. Mindenben jó, de semmiben sem kiemelkedő. Kicsivel több helyet hagy az elkapónak mint kéne, és egy lépéssel le szokott maradni mikor a labdát figyeli. Jó lenne ha változtatna a szerelési technikáján, mert túl gyakran megy neki az embernek vállal, ahelyett, hogy fogná és lehúzná a földre. Tweener, mivel safety-nek nem elég nagy és erős, cornerbacknek pedig nem elég mozgékony és robbanékony. Press coverage-ben nehezen használható. Szereti húzni-vonni az ellenfelét. Nem mindig vállalja be az ütközést.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Gators-ben. Sammy Watkins féltestvére. 4 csillagos recruit volt, a Rivals és a Scout.com CB rangsorában a 4. helyre fért oda. QB és WR poszton is szerepelt középiskolásként. Freshmanként főleg gunner feladatokat látott el. 2011-ben 8 meccsen kezdett, a szezon második felében végig. Juniorként 11/13 meccsen volt kezdő, végzősként pedig CB és S poszton is számítottak rá. Három meccsen cornerback, hat találkozón safety helyen kezdett. Karrierjét 133 szereléssel zárta, 24 passzt ütött el és 3 picket fogott. 2010 áprilisában volt egy quadricep műtéte. 2011-ben sérvműtét miatt kihagyta a tavaszi edzőmeccset, A Senior Bowlon megsérült az achilles-e, így acombine-on csak a 40 yardot és a fekvenyomást tudta le, utóbbiban top5-ös CB számokat hozott. Sokat látott játékos, aki nem akkora tehetség mint eddigi csapattársai közül Roberson vagy Purifoy, de 3-4. számú cornerbackként megtalálhatja a számításait majdnem mindegyik csapatnál.

 www.youtube.com/watch?v=KXKtwSkiqck

Phillip Gaines 3. kör

Egyetem
Rice
Életkor
33 (1991-04-04)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
193 lb (88 kg)

Erősségek

Kitűnő magasság, tömeg és karhossz. Fizikálisan már most NFL-kész, csak egy pici tömeg kell még rá. Hosszútávú sebessége kiváló, 4.38-at futott 40 yardon a combine-on. Meccs közben nem tűnt ennyire gyorsnak, de nem is tűnt lassú játékosnak. Nem valószínű, hogy problémája lesz NFL-szinten a gyors elkapókkal. Technikailag képzett, a snap előtti beállása alacsony és kiegyensúlyozott. A szemét folyamatosan a backfielden tartja miközben gördülékenyen backpedalozik. Emberezésnél letükrözi a reciever mozgását. Gyors lábainak hála oldalirányban is fürge az irányváltásoknál. Laza a csípője, különösen egy nagyobb méretű cornerbackhez képest, ezért többféle sémában is használható. Igazán cover3-ban ragyogott, ahol a szemét az irányítón tartja és ellenőrzi a rábízott a területet. Üldözési sebessége jó, rövid távon robbanékony. Az utolsó pillanatban képes elütni a labdát, hála a hosszú karjainak és az üldözési sebességének. Jól tartja a lépést az elkapókkal, fizikalitásának hála tudja irányítani a célpontot. Az agresszív gondolkodásmódjának megfelelően a labdát már a levegőben megtámadja. Jól álcázza a coverage mozdulatait, az utolsó pillanatig kivár azzal, hogy cover2-ben fellép az underneath route-okra vagy pedig mélyen hátrahúzódik cover3-ba. Jó ütemérzékkel ugrik fel, mikor megpróbál interceptiont szerezni. 2013-ban a legtöbb pickjét annak köszönhette, hogy a tökéletes pillanatban ugrott fel, valamint jobban helyezkedett az elkapónál. Karrierje során komoly fejlődésen ment keresztül mind az ösztöneit mind a technikáját tekintve. Végzősként új szintre lépett a játékhoz való érzéke. 2013 előtt nem volt interceptionje, de lenyűgöző mennyiségű elütött labdája volt. A legtöbb játékban jól helyezkedett, csak elejtett néhány könnyű picket.

Gyengeségek

Nem igazán játszott erős ellenfelek ellen, a 2013-as Texas A&M elleni idénynyitón eltiltott volt és a Houston elkapója Deontay Greenberry ellen sem gyakran állt fel. Futás ellen nagyon konzervatív, kis erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy utolérje a labdacipelőt és ütközzön vele. Egy nagyobb cornerbacktől fizikális mentalitást várnánk, nem azt, hogy fél a kontakttól. Mélységi fedezésben is fizikális, aminek hála kiváló interception-szerző pozícióba kerül, azonban az NFL az ilyen jellegű kontaktusokkal szemben szigorú, az ehhez történő alkalmazkodáshoz lehet, hogy több idő kell. Hajlamos elvándorolni az underneath zónájából, ha nincs elkapó a közvetlen közelében. Túl gyakran engedi el komolyabb kontaktus nélkül az elkapót a line of scrimmage-en. Szükséges lenne kihasználni a karhosszát a kezdeti jammelésben és aztán hagyatkozni az atletikusságára annak érdekében, hogy mélységben elfojtsa az emberét. A potenciál itt megvan, de finomítani kell a press technikáját. A kezei rosszak, legalább 3 olyan interceptiont ejtett el 2013-ban, amit a kezébe ütöttek.

Megjegyzések

Közgazdászként diplomázott. Középiskolásként Texas állam egyik legjobb 110m-es gátfutója volt. Már középiskolában együtt focizott későbbi egyetemi csapattársával az elkapó Dennis Parks-szal, csapattársa volt még Rob Housler Arizona Cardinalis TE, Chris McAllister Baylor DE és Trent Matthews Colorado State FS. True freshman szezonjában egy csuklósérülés hátráltatta, ezért csupán 9 meccsen játszott (6-szor volt kezdő), a rivals.com Freshman All-C-USA csapattagsággal díjazta. 2010-ben mind a 12 meccsen játszott 64 tackle, 2 TFL és 6 leütött labda állt a neve mellett. 2011-ben 5 meccsen játszott, 3-szor kezdett, a Southern Miss ellen megsérült, ezután medical redshirtöt kapott. 2012-ben mind a 13 meccsen játszott, 33 szerelést és 18 leütött passzt jegyzett, utóbbi adat a konferenciájában a legtöbb, országosan a 2. legtöbb volt, konszenzus All-C-USA első válogatott lett. A 2013-ban tiltott szerek birtoklásáért letartóztatták, ezért a szezonnyitó Texas A&M elleni meccsről eltiltották. Az utána következő 12 meccsen kezdő 36 tackle, 4 TFL, 4 INT és 9 leütött labda állt a statisztikai lapján, 40-szer vették az általa őrzött recievert célba, ebből 13 elkapás lett, újra All-C-USA első válogatott lett, Jarrett Dillard óta ő az első Rice-játékos, akinek ez egymás utáni években összejött. Karrierje során összesen 38 leütött passza van, amivel iskolarekorder. Gaines egy trükkös, jó atléta, akinek a pályán is megmutatkozik az intelligenciája. A legtöbben nem hallottak róla a kirobbanó combine-eredményei előtt, de a legutóbbi kétszezonban a Rice shutdown cornere volt. Egy zónára vagy off-man sémára alapuló védelemben kiváló cornerback lehet belőle.

www.youtube.com/watch?v=WV495Ycxpls

Marcus Roberson 3-4. kör

Egyetem
Florida
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6'0 lbs (183 cm)
Tömeg
190 lb (87 kg)

Erősségek

Jó méretei vannak és elég hosszú a karja is. Könnyedén változtat a mozgásán, és mozgékonyságban nehezen verik meg a támadók. Megvillanotta képességét, hogy érzi a labdát. Van rutinja punt returnerként - le tudja rázni az első szerelőt és be tud jutni a blokkolt területre.

Gyengeségek

Tömegnövelésre szorul, és az erejét is növelni kell, mert a pályán keveset llátni belőle. A nagyobb és erősebb elkapókkal szemben meg szokott szenvedni. Mért ideje nem túl fényes, így a gyots elkapók megverhetik hosszú távon. Nehezen ismeri fel az útvonalakat, és ütemérzéke se a legjobb. Gyors irányváltásokkal beültethető a hintába. Hajlamos megfogni és visszahúzni az ellenfelét, miután lehagyták. Kiszámíthatatlan, hogy mikor veszélyes a labdára, mikor nem. Rosszul szerel - utolsó két évében 34 tackle-je van. Kevés rutinja van kezdőként. Sérülékenynek számít; volt nyak, térd és bokaproblémája is az egyetemen. Két meccsre eltiltották az előző szezonban.

Megjegyzések

3 év alatt 18 meccsen kezdett a Gators-ben. Tagja volt a St. Thomas 15-0-s mérlegű bajnokcsapatának James White vagy Lamarcus Joyner társaságában. A rivals ranglistája szerint a 2. legjobb cornerback recruitként írt alá a Floridához. Újoncként 10 meccs után beszedett egy nyaksérülést, ami véget vetett a szezonjának. Másodévesen csak 4 meccsen volt kezdő, de játékidejét mutatja, hogy SEC 2. legjobb statisztikáját bemutatva 12 passzt ütött el a levegőben. 2012-ben all-SEC 2. csapatos választott. Juniorként ismét sérülések hátráltatták, 7 meccsen öltözött be, majd jelentkezett a draftra. Ezen szezon előtt leginkább Loucheiz Purifoy diadalmenetét várták a floridai CB-sortól, ehhez képest jó esély van rá, hogy Robersont hamarabb fogják kiválasztani. Nem fejlődött egyik évről a másikra, így egyelőre nem tűnik többnek 2-3. számú cornerbacknél, aki leginkább off-man vagy zone sémába illik. Mivel atletikus és jó adottságokkal bíró játékos, így a fiatalságával megtámogatva akár 2. napos prospectté is kinőheti magát, főleg mert jelentős fejlődési lehetőséggel kell számolni az esetében.

 www.youtube.com/watch?v=h7ifsdzuVLE

Pierre Desir 3-4. kör

Egyetem
Lindenwood
Életkor
33 (1990-09-08)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
198 lbs (90 kg)

Erősségek

A zone coverage mellett press és off sémában is használták. Olyan hosszú karjai vannak, amire az NFL csapatok is felfigyelnek, és magasságára valamint izomzatára se lehet panasz. Nagy területet játszik be, és hamar odaér a labdáshoz, emiatt akár safety-ként is tekinthetnek rá. Gond nélkül változtat a mozgásán, fordulékony. Jó orra van a labdához, remekül választ szöget és érti hogyan kerülhet olyan pozícióba, hogy találkozzon a játékszerrel. Elkapóként támadja a labdát, és minél magasabban igyekszik leszedni. Éles szituációkban előlép. Nagyon magabiztos a pályán. Szívós, sérülten is vállalta a játékot. Négy év kezdő rutinja van. Remek jellem. Érett, 2 gyermekes családapa. 

Gyengeségek

Saját szintjénél sokkal gyengébb képességű támadókkal találkozott, ezért statisztikái csalókák, nem volt kitéve komoly kihívásnak. Mért ideje csak átlagos. Az NFL elkapókkal hosszú távon aligha tudja majd tartani a lépést. A szélen túl könnyű megblokkolni. Hajlandó ugyan besegíteni a futás ellen, de elég rossz technikával szerel, nem megy elég mélyre. Méretét nem tudja hasznosítani a futásnál. Túlkoros.

Megjegyzések

Négy évig kezdő a harmadosztályban. 4 éves korában emigráltak Haitiból Missouri államba, négy testvére van. A harmadosztályú Washburn egyetemen kezdte NCAA karrierjét, ahol újoncként rögtön bekerült az MIAA konferencia álomcsapatába, 13 levédett passzának, 7 interceptionjének és 33 szerelésének köszönhetően. Másodévesen csak a 2. számú gárdába fért be, kicsit visszaestek a számai (5 INT, 9 deflection), de többet vol akcióközelben (46 szerelés, 5.5 negatív). 2011-ben átíratkozott a rivális Lindenwood csapatába, hogy közelebb legyen a gyerekeihez, így ki kellett hagynia a szezont. Igazolta a várakozásokat és Div2 all-American évvel folytatta, 9 INT, 18 deflection és 60 szerelés volt a mutatója. Végzősként már igyekeztek elkerülni az irányítók, de így is all-American lett a harmadosztályban, és karrierje 4. évében is all-MIAA konferenciaválogatottnak mondhatta magát. Megnyerte a Cliff Harris-ről elnevezett trófeát, amit a legjobb kisiskolai védőnek osztanak ki. A combine-on távolugrásban 133 inch teljesítménnyel a legjobb CB volt. Érdekes prospect, mert eddigi karrierje alapján egyértelműen helye van magasabb szinten, de erősen kérdéses, hogy melyik csapat akar egy 24 éves újoncra időt áldozni. Emiatt csak hátsó körös jelölt, de lehet, hogy csiszolatlan gyémántot talál a személyében valaki.

EJ Gaines 4-5. kör

Egyetem
Missouri
Életkor
32 (1992-01-01)
Magasság
5 ft 10 in (1.77 m)
Tömeg
190 lb (87 kg)

Erősségek

Kidolgozott izomzata van, és vékony bokája. Agresszíven játszik, a futás ellen is használható. Szeret nagyot ütni. Jól lát a pályán, olvassa az útvonalakat. Önbizalommal teli a játéka, nem fél odamondogatni akárkinek. Hozzáállása egyébként példaértékű, igazi versenyszellem. Mindent megtesz, amit lehet és energiát visz a csapatba. Van rutinja slot receiverek ellen mint nickelback és special teamben is használták. Labdaérzéke számokkal bizonyított.

Gyengeségek

Rövidebb a karja, mint ideális lenne és nem a legmagasabb corner. Nincs valami jó keze, rengeteg interception marad benne a játékában, ezért is van sok leütött labdája a statisztikai lapon. Főleg koncentrációs előrelépés kéne tőle a pickekhez. Nagy helyet hagy az elkapónak, aki a snap után szabadon megindulhat. Mérete és ruganyossága is kevés, hogy hatékony legyen press coverage-ben. Nem elég laza a csípője és nem olyan összehangolt a mozgása, hogy valaha shutdown corner legyen. Szerelési mozdulatán változtatni kell, nem elég ha nekivágja a vállát a futónak.

Megjegyzések

Becsületes neve Edwin. Három évig kezdő a Tigers-ben. Középiskolában RB és DB volt, állami bajnoknak mondhatja magát focin kívül kosárban is. Az 51. legjobb CB recruitként került a Tigers-hez, újoncként csereként kapott lehetőséget, utána viszont kirobbanthatatlan volt. Sophomore idényében 18 levédett passza volt, ami iskolarekord. 2011-ben all-BigXII első csapatos választott, 2013-ban pedig a SEC legjobbjai közé szavazták be. Rengeteg szerelése volt minden évben, három év alatt összesen 218! Egyetemi karrierje alatt 11 punt returnje volt, az egyik touchdownt eredményezett. Lábsérülés miatt kihagyott két meccset végzősként. A combine-t ágyéksérülés miatt kihagyta, csak súlyemelésben teljesített. Szabadidejében általános iskolás kosármeccseken játékvezető. Szívós, fizikális zone corner, akinek a pályán mutatott játéka alapján nagyobbnak tűnik, mint amekkora. Magas játékintelligenciája sok esetben kisegíti, ezért kis területen kimondottan hasznos tud lenni. Nem minden csapat filozófiájába illik, de a speciális csapatba azonnal javulást hozhat, és jó esetben akár beverekedheti magát a védelem rotációjába is mint 2-3-4. corner.

 www.youtube.com/watch?v=5xe_wxlVIbQ

Rashaad Reynolds 4-5. kör

Egyetem
Oregon State
Életkor
33 (1991-02-02)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
189 lb (86 kg)

Erősségek

3 év kezdőtapasztalat egy komoly konferenciában. Átlag feletti magasság és izomzat. Mentálisan lenyűgöző, kompetitív, szorgalmas játékos, akitől nem áll távol a fizikalitás. Összességében a backpedalja kontrolláltnak tűnik, a hosszú végtagjai miatt tűnik úgy, hogy kissé magasan van. Kitűnően ismeri fel az elkapók útvonalait, ennek megfelelően képes úgy helyezkedni, hogy labdát szerezzen. Rengeteg passzba teszi bele a kezét, végzős évében 6 interceptiont is fogott. Futás ellen is hajlandó védekezni, megfelelő technikával, korrekt erővel szerel. Goal-line szituációban minőségi védő, short slant és fade route-ok ellen is hatékony. Befele irányuló útvonalak (slant, post, cross, stb.) ellen jó munkát végez. Sokoldalú, zónázott és emberezett is egyetemen, akkor sem jött zavarba ha egy játékon belül a kettő keveredett. Hatékony special team játékos mind a kickoff- mind a punt coverage egységekben.

Gyengeségek

Nem az igazi a gyorsulása, nem a legrobbanékonyabb cornerback prospect. A végsebessége is csupán megfelelő, sokkal inkább a játék felismerésére, ill. a saját technikájára hagyatkozik. Néha elveszti az önuralmát, túl sok kontaktba megy bele, ami pass interference-t okozhat. Fürge irányváltásokkal tarkított útvonalakon hajlamos túl sok helyet hagyni a szeparálódásra, különösen curl route-on feltűnő ez. Futás ellen hajlamos túl szélésen helyezkedni, így könnyen észrevehető lyukakat hagyhat.

Megjegyzések

2-szeres ifjúsági állami birkózóbajnok. Önkéntes edző és bíró. A 2010-es tavaszi szünetben részt vett a "Hallgatás útján tanulás: őshonos amerikai problémák a vidéki oregoni közösségekben" című rendezvényen, ahol 5 napot a Siletz-indiánok egyesült törzsével töltött, a 2011-es tavaszi szünetben pedig a "Hódok határok nélkül" című kezdeményezésben vett részt, ennek keretében Guatemalába utazott házat építeni egy rászoruló családnak. Emberi fejlődés és családtudományok szakon diplomázott. Középiskolában QB-t és CB-t játszott, DB-nek toborozták, 3-csillagos recruit volt. 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben minden meccsen játszott, a New York Jets safetyjével, Brandon Hardinnal holtversenyben ő jegyezte csapaton belül a legtöbb ST-szerelést. Ebben az idényben tagja volt az atlétikai csapatnak is, 1988 után először ebben az idényben versenyeztek OSU-s férfi atléták. 2011-ben az őszi edzőtábornak még nickelbackként ment neki, azonban Hardin vállsérülés miatt egész évre kidőlt, így a kezdőben kapott helyet, alkalmanként kick returnerként is szóhoz jutott. 2012-ben említésre méltó a Pac-12 konferencia álomcsapatában, az Arizona ellen 5 passzt is leütött, ezzel iskolarekordot állított be, a 16 leütött passza pedig a második legtöbb volt a Pac-12-ben. 2013-ban a tavaszi gyakorlásokon csak limitáltan tudott résztvenni egy térdműtét miatt, ennek ellenére csapatkapitánnyá választották, később a Pac-12 második csapatába került, 6 intereptionnel holtversenyben vezette a konferenciát. A Hawai'i Bowlon iskolarekordot döntött: 2 fumble return TD-t is szerzett a Boise State ellen. 60 m-es síkfutásban ebben az idényben is látjattuk az atlétikai pályán. Reynolds 3 év kezdőtapasztalattal felvértezett, fizikális, agresszív temperamentumú corner, aki a megfelelő fizikai attribútumait kifinomult technikával, lenyűgöző útvonal-felismeréssel és minőségi labdaérzékkel egészíti ki. Számos különböző coverage-sémában játszott, ezért sok csapat látókörében benne lehet, habár csupán adekvát végsebességgel és gyorsulással rendelkezik, ezeket a korlátokat profi elkapókkal szemben nehezebb lesz elfedni. Lehetséges kezdő RCB.

www.youtube.com/watch?v=PlRZpgCzqjQ

Nevin Lawson 4-5. kör

Egyetem
Utah State
Életkor
33 (1991-04-23)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Izmos testfelépítés, jó karhossz. Nyitott szemmel jár-kel a pályán. Gyorsan olvassa és reagálja le a játékot. Megvannak a képességei az emberezéshez. Könnyed a mozgása, csípője laza, így könnyedén backpedalozik és jól vált a mozgások között. Zónázás közben jó a tudatossága és a reakciókészsége. Produktív a labda közelében, 34 leütött labdája volt összesen az elmúlt 3 szezonban. Hatékony blitzelő. Gunnerként és jammerként is van tapasztalata a special teamben. Tartós játékos, három év kezdőtapasztalattal.

Gyengeségek

Press technikáján finomítani kell. Túl gyakran engedi el kontakt nélkül az ellenfelét. A múltban többször kapaszkodott az elkapóba és rángatta is, emiatt flag problémái voltak. A labdaérzéke ugyan fejlődött, de még mindig dolgozni kell rajta. Inkonzisztens futás elleni védő. Marqise Lee ellen komoly problémái voltak.

Megjegyzések

Jamaica fővárosában, Kingstonban született, de Floridában járt középiskolába. A Piper High Schoolban CB-ként, RB-ként, visszahordóként és sprinterként villogott. 2-csillagos recruitként választotta a Utah State-et. True freshmanként 9 meccsen játszott, ebből 2-szer kezdett, a San Jose State elleni meccset az ő interceptionjével nyerték meg. Sophomoreként mind a 13 meccsen játszott, egyedül a Famous Idaho Potato Bowlon nem volt kezdő. 2012-ben mind a 13 meccsen kezdő, All-WAC második csapatos. Végzősként mind a 14 meccsen játszott, 13-szor volt kezdő, All-MWC első válagtott, a College Sports Madnessnél harmadik csapatos All-American. Lawson egy adekvát méretű, tehetséges, ám inkonzisztens cornerback, aki a képességei alapján többfajta sémába is beleillik, de még csiszolásra szorul. Egyetemi karrierje során folyamatosan érett fejben, egyre profibb lett a hozzáállása, ennek és a meglévő képességeinek a kombinációja feltétlen bíztató a jövőre nézve.

www.youtube.com/watch?v=TmpSCdB9XNY

Loucheiz Purifoy 5. kör

Egyetem
Florida
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
190 lb (87 kg)

Erősségek

A corner posztra impresszív magassággal és hosszú karokkal rendelkezik. Nagyon nagy akarással játszik, kellően agresszív a pályán. Összességében jó mozgása van, gyors és fordulékony. Rá lehet bízni az elkapót hosszú távon is, nem fogják lefutni. Igyekszik a futás ellen hasznosítani magát, és nem engedi üres területre a running backet. Igazi special team ász, három blokkolt rúgása is van. Kezdősebessége elit, így blitzelni is el lehet küldeni. Van múltja elkapóként, tehát veszélyes a labdára és a labdával. Nagy potenciál van benne, egyelőre nem forrta ki magát teljesen.

Gyengeségek

Kicsit sovány, elférne rajta valamivel több izom. Akárcsak csapata, ő is szenvedett junior évében, nem volt megbízható teljesítményre egyik hétről a másikra. Nem a cornerback volt a kizárólagos posztja, elvett némi időt, hogy az elkapókkal gyakoroljon. Kicsit sokat kockáztat, ezzel hosszú passzokat lehet benyelni. Túl nagy helyet hagy az elkapónak, és a reakcióideje sem kiemelkedő. Ösztönei lehetnének jobbak, a route felismerése nehezen megy neki. A 2013-as szezonnyitóról eltiltotta a csapata.

Megjegyzések

Ejtsd: Lucsez Purifoj. Két évig kezdő a Gators-ben. Középiskolában még támadó volt. Ha nem jött volna be a foci, kosarazhatott volna egyetemi szinten, hiszen 17 pontos átlaga volt a körzeti bajnokcsapatban. A Pine Forest gimiből indult anno Alfred Morris, George Selvie vagy Mike Johnson is. 2013-ban all-SEC második csapatba szavazták. Unokatestvére és korábbi csapattársa, Shaq Purifoy a Grambling State-ből igyekszik majd profi karriert csinálni. Nem túl gyakori módon, a Florida CB osztagából hárman is profinak állnak, Jaylen Watkins és Marcus Roberson a másik kettő. Négy éves korában sérvvel kellett műteni. Édesanyja több infarktuson van túl, most pedig vese-átültetésre vár, ezért is állt Loucheiz profinak. Ígéretes játékos, aki megvillantotta, hogy nagy jövő előtt állhat, de azt egyelőre ne várjuk el tőle, hogy stabilizálja egy NFL csapat védekezését. Atletikus képességei, fiatalsága és sokoldalúsága ugyanakkor elég vonzó nyersanyaggá teszik, az ilyen játékosokkal szeretnek az edzők foglalkozni, és Purifoy hozzáállására se lehet panasz.

Terrance Mitchell 5. kör

Egyetem
Oregon
Életkor
31 (1992-05-27)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lbs (87 kg)

Erősségek

Jó méret és hosszú karok, kidolgozott izomzat. Gyorslábú hátrafelé is. Ügyesen olvassa a játékot és reagál rá, közbe tud avatkozni a játékoknál. Szem-kéz koordinációja kiemelkedő. Szeret kockáztatni, és ez általában bejön neki. Nagyon magabiztos a pályán, mentalitása tökéletes a poszthoz. Veszélyes a labdával INT után, gimiben támadó volt. Jó ütemben ugrik a passzokért. Agresszív és kompetitív. Nagy rutint szerzett elit csapatok ellen.

Gyengeségek

A pályán soványnak és gyengének tűnik, press coverre alkalmatlan. Merev a csípője. Könnyű megblokkolni a szélen. Nem tökéletes a backpedalja, egyensúlyérzékén van mit csiszolni. Végsebessége nem elég hozzá, hogy egy hiba után javítani tudjon, a robbanékony elkapók bajba sodorhatják. Közepesen szerel, nem túl fizikális. A stílusa zászlókat érhet. Sokat fejlődött ugyan, de a 32 deflekcióból elért 7 interception nem utal jó kézre.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Ducks-ban, az elmúlt években a 2015-ös draft top cornerback prospectje, Ifo Ekpre-Olomu mögött volt második számú CB. Egykori három csillagos recruit Sacramentóból, a Scout.com a 31. legjobb CB-nek tartotta az országban. Már freshmanként helyet szerzett magának a kezdőben, 10 elütött labdája volt 2011-ben, azonnal kiépítette a reputációját, így a számokat nem is tudta később megismételni. 2013-ban 5 interceptiont fogott. Juniorként kiállították a Nicholls State ellen, mert az előrecsúszó irányítünak nekiment. A combine legjobb defensive backjeinek egyike; 3 cone drillben (6.57), 20 yard shuttleben (4.0) és 60 yard shuttle-ben (11.22) is kimagaslóan teljesített. Könnyen lehet, hogy még egy év Oregonban sokat segített volna a draftértékének, de a két safety és a védőkoordinátor távozása miatt profinak állt, annak ellenére, hogy az underclassmen bizottság nem tudott pontos értékítéletet mondani neki. Ellentmondásos prospect, aki már megtapasztalta, hogy milyen egy igazi 2. számú CB dolga, és ezt akár az NFL-ben is hasznosíthatja, de ha karrierje elején nagy szerep hárul rá, akkor nem biztos, hogy a csapata szurkolói örülni fognak.

 www.youtube.com/watch?v=_taXTacVLMA

Victor Hampton 5-6. kör

Egyetem
South Carolina
Életkor
32 (1992-03-12)
Magasság
5 ft 9 in (1.75 m)
Tömeg
197 lbs (90 kg)

Erősségek

Elképesztő méret, és nagyon jól mozog ahhoz képest, hogy nagy termetű cornerback. Nagydumás, keményfiúnak számít a pályán, nem riad meg senkitől, akivel összetalálkozik. Agresszív szerelő, és fizikális ütköző. Jól segít be a futás elleni védekezésbe. Olvasni tudja az irányítót és beugrik a route-okba. Méretéhez képest könnyedén tud változtatni a mozgásán. Keményen támadja a labdát. Jó a labdaérzéke és veszélyes is ha nála van a játékszer. Megbízhatóan szerel. Sokoldalú CB/S hibridként lehet használni.

Gyengeségek

Komoly vizsgálatot igényel a jellembeli problémák miatt, egész életében gondja volt vele, hogy elkerülje a bajt. Dühkezelési bajai vannak, érzelmi kitörések jellemzik és a csapata is rendre eltiltotta. Benne van, hogy befújnak rá pár sportemberhez méltatlan viselkedését szabálytalanásokat, mivel folyamatosan dumál és hecceli az ellenfeleit. Jobban is használhatná a kezeit press coverageben, hogy kimozdítsa az elkapót az ideális útvonalról. Súlyproblémái is voltak, olykor 215 font körül mérték.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Gamecocks-ban. Négy különböző középiskolában tanult, végzősként került South Carolinába, miután a charlotte-i csapatától kirúgták. Annak ellenére, hogy végzősként csak 6 meccsen volt pályán, elit recruitnak számított. Eredetileg a Floridához ígérkezett el, de visszavonta. 2011-ben kitették a Cocks keretéből a csapat szabályok megsértése miatt, de 5 nap múlva visszafogadták. A 2013-as Outback Bowloról eltiltotta a csapata. Junior évében all-SEC 2. csapatos választott. Punt és kick returnerként is használták az egyetemen. A combine alatt a legjobb DB volt súlyemelésben, 20 kinyomással. A South Carolina az elmúlt években jópár defensive backet termelt az NFL-be, elég csak Stephon Gilmore, Chris Culliver, Antonio Allen, DJ Swearinger vagy kicsit régebbről Johnathan Joseph nevét említeni. Nehezen értékelhető prospect, hiszen nem minden csapat akar a keretébe hasonló időzített bombát. Tehetsége miatt ugyanakkor egyértelműen helye van a profi ligában, bár lehet, hogy ezt új poszton, safety-ként kell elkezdenie. Hasonló mértékű bust potenciál van benne, mint kezdő potenciál, így elsősorban olyan csapatnak éri meg bevállalni, ahol nem létszügséglet a DB sor azonnali megerősítése. Ha nem jár úgy, mint egy másik korábbi balhés, South Carolina DB, Emanuel Cook, akkor nagyon hasznos tagja lehet a secondery-nek, mert a pályán kevés gyengéje van.

Walt Aikens 5-6. kör

Egyetem
Liberty
Életkor
33 (1991-01-19)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
205 lb (93 kg)

Erősségek

Elvékonyodó, sportos testalkattal, hosszú karokkal (32 1/4 inch) és összességében jó izomzattal büszkélkedhet. Mozgása könnyed, csípője laza, ezért kellően folytonos a mozgása a coverage munkához. A Flames-ben press-man és off-man technikát is gyakran kértek tőle, mindkét feladatkört atletikusan és magabiztosan teljesítette. Pressben megcsinálja a kezdeti a jammelést, zökkenőmentesen fordul és fut az elkapókkal utána. Zóna és off-coverageben türelmes, a szemét az irányítón tartja és a megfelelő pillanatban gyorsan rárobban a labdára. Jó (talán nem kiváló) egyenes vonalú sebesség jellemzi, gyorsulása folyamatos, ha szükséges képes sebességet váltani. Futás elleni védekezésben nagyon kompetitív. Agresszívan küzdi át magát a blokkokon, az elkapókkal való kezdeti kontaktusnál kinyújtja a karját és hajlandó a saját testét feláldozni annak érdekében, hogy a labdást a földre vigye. Labdával a kezében jól lát a pályán, ki tudja használni a blokkokat. A Senior Bowlon mindenkit lenyűgözött a magabiztosságával, gyorsan bebizonyította, hogy van olyan jó játékos, mint a többiek.

Gyengeségek

Valószínűleg nincs elit végsebessége. Az oldalvonal mellett hajlamos kissé mohó lenni, mikor a tőle megszokott hiperagresszivitással nyújta ki a karját. Jól követi a labda mozgását, azonban összességében a labdaérzéke csak átlagos. 2010 júliusában lopás vétségében bűnösnek vallotta magát, így két hetet tölthetett a Champaign Megyei Börtönben, számítógépet lopott egy kollégiumi szobából.

Megjegyzések

A Harding Egyetem Gyakorló Gimnáziumában érettségizett, itt az édesapja a kosárlabdaedző, az ifjabbik Aikens is kosarazott a foci mellett, a football pályán QB-ként és DB-ként villogott. 2-csillagos recruitként legfőképpen az Illinois és a Louisville versenyzett érte, végül az Illinoisra iratkozott be közegészségügy szakra, 2009-ben true freshmanként 10 meccsen játszott, 5-ön kezdősafety volt, a Sporting News Freshman All-Big Ten csapatba választotta. A lopási ügye után Ron Zook főedző kirúgta a focicsapatból, így transzferelt a Libertyre, ahol egy évet transzferszabály miatt ki kellett hagynia. 2011-ben mind a 11 meccsen kezdő, a Big South konferencia második válogatottjába került, 3 kiharcolt fumble-jével (ebből kettő az N.C. State ellen volt) vezette a konferenciát. 2012-ben gyakorlatilag lemásolta az előző évet 11 meccsen kezdő, Big South második válogatott, 3 kiharcolt fumble-lel konferenciaelső (ebben az évben is volt FF-je FBS csapat, név szerint a Wake Forest ellen), végzős szezonjában már a konferencia első válogatottjába is befért, végül sportmenedzsment szakon szerzett diplomát a Libertyn, tagja volt az egyetemi atlétika- és kosárlabdacsapatnak is. A profi játékosok közül a játéka leginkább a New Orleans Saintses Keenan Lewiséra hasonlít. Az agresszivitása és atletikussága miatt már a karrierje elején korrekt rotációs játékos lehet belőle, aki ha megszokja az NFL sebességét akár kezdővé is fejlődhet.

www.youtube.com/watch?v=0P5yZmerl5s