Prospect ismertetők


Kirby Van Der Kamp 6. kör

Egyetem
Iowa State
Életkor
32 (1992-04-03)
Magasság
6 ft 3 (1.91 m)
Tömeg
203 lb (93 kg)

Erősségek

Felépítése megfelelő a poszthoz. Hosszú lábú, balos punter, aki gyors, két lépéses technikával dolgozik. Jelentős levegőben töltött ideje van a labdáinak, bőven ad lehetőséget a társainak alászaladni. Pontossága félelmetes, rendszeresen beszorította az ellenfelet a saját célterülete elé. Elég erős a lába, hogy 50+ yardos rúgásokat mutasson be. Veszélyes atléta, aki 7 fake puntot is bemutatott eddig, 5 futásból 76 yardot nyert a csapatának és két passza is sikerült. Ismeri a rossz időt, az ország bármelyik területén bevethető.

Gyengeségek

Yard/punt átlaga a karrierje alatt egyre csökken. Nem rúgott kickoffokat, és várhatóan az NFL-ben sem fog. Nem ártana még felszednie pár kilót. Ha nem pontos a long snap, sok ideig tart mire alkalmazkodik. Közepesen szerel.

Megjegyzések

Négy évig puntolt a Cyclones-ban, a BigXII történetének legtöbb puntja fűződik a nevéhez. Unokatestvére Jamie Meyer, hétszeres all-American nehézatléta. Középiskolában a labdarúgócsapat kapusa volt a foci mellett. Freshman all-American idénnyel nyitott, 45.2 yard volt az átlaga, ami a BigXII történetének 2. legjobb eredménye. 22 rúgása ment a 20-ason belülre és 19 volt 50 yardnál hosszabb. Másodévesen 42.7 volt az átlaga, juniorként pedig 29 puntot tett be a 20-ason belülre. 2013-ban all-BigXII második csapatos és a Senior Bowlon is részt vett. Számos tanulmányi kitüntetést kapott. Nem hívták meg a combine-ra. Mivel nem 2013 volt a legjobb éve, így kicsit háttérbe szorult, de ugyanolyan jó esélyei vannak munkát találni az NFL-ben, mint bármelyik másik újonc punternek.

Pat O'Donnell 6-7. kör

Pat O'Donnell
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
33 (1991-02-22)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Sokoldalú játékos, aki a punterkedés mellett kirúgásokat is vállal és holderként is megbízható. Szorgalmas fiú, aki készül a meccseire. Folyamatosan bizonyította, hogy nem csak a 20-as, hanem a 10-es vonalon belülre is rendszeresen betalál. Két lépés után rúg, komoly hang time-ot biztosítva, nagyban megkönnyítve a csapattársai dolgát. Hosszú lábai komoly erő kifejtésére alkalmasak. Jó atléta, aki a combine-on is bizonyította, hogy nem elveszett a pályán. Jó ütköző számít a posztján, volt néhány szerelése, sőt a Pittsburgh ellen fumble-t is kiharcolt.

Gyengeségek

Pontosságán még dolgozni kell, nem helyezi a labdáit elég jól. Utoljára középiskolában rúgott mezőnygólt. Hosszan elnyújtja a modulatait, gyorsulnia kell. Hajlamos túlgondolkodni a helyzetet, jobban is kezelhetné a nyomást.

Megjegyzések

Három évig szerepelt a Cincinnati, egy évig a Miami punter posztján. Kevin Huber helyére került volna be a Bearcats-nél, de true freshmanként 3 meccs után lesérült. 2011-ben all-Big East 1. csapatos választott lett, volt egy 76 yardos rúgása és a kirgásokat is ő végezte el. Ekkor 63 puntjából 26 ment a 20-ason belülre. 2012-ben all-Big East 2. csapatos. A diploma megszerzése után szabadon igazolhatóvá vált és a Miamit választotta új állomáshelyéül, ahol ACC 1. csapatba került miutén iskolarekodot jelentő 47.1 yardos átlaggal puntolt, és számos all-American jelölést is begyűjtött. Remekelt a combine-on, 4.64-es 40 yardot futott, 30.5 inch magasra ugrott és 23-szor nyomta ki a súlyt. Rossz időben is bizonyított ohio-i évei alatt, így bármely csapat megadhatja neki az esélyt, hogy bizonyítson az edzőtáborban. Eddigi eredményei alapján az NFL-ben is megragadhat, de az lutri, hogy kiválasztják-e.

 

Chris Boswell 6-7. kör

Chris Boswell
Egyetem
Rice
Életkor
33 (1991-03-16)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
185 lb (85 kg)

Erősségek

Magas, nyurga felépítés, további tömeget lehet pakolni rá, ha a vezetőség megkívánja. Nagyon erős a lába, 13 mezőnygólja van 50 yardon túlról, bátran oda lehet állítani 55-60 yard közé is. Valósággal felrobban a labda mikor elhagyja a lábát. Kirúgásnál rendre touchbacket rúg. Bizonyította, hogy bírja a nyomást. Megvan a saját ceremóniája. Magabiztosságot sugároz. Eredményessége vitathatatlan, mindenben iskolarekorder. Négy év rutinnal bír. Keményen edz, hogy fejlődjön. Tizenhat puntot végzett el, 40.4-es átlaggal, így beugróként lehet vele számolni.

Gyengeségek

Nincs tapasztalata rossz időben, Texasban élte le az egész életét. Nyolc extrapontot is kihagyott az évek alatt. Kirúgásnál nem tölt a levegőben túl sok időt a labdája és alacsonyan is száll.

Megjegyzések

Négy évig rúgott a Rice-nál. A rivals az 5. legjobb rúgónak rangsorolta középiskola végén, és két all-star meccsre is meghívták. Labdarúgó és kosárlabda múltja is van. Első évében 11/17 sikeres lövés volt a mérlege, a North Texas ellen két 50 yardost is bevágott. Sophomoreként 17/21-re javított, a leghosszabb 54-ről ment be, és immár a kirúgásoknál is állandó szereplő volt. Juniorként lett ismert, miután hat 50+ yardos mezőnygólt is értékesített, ami a legjobb volt az országban, 114 pontja és 23 gólja pedig iskolarekord lett, utóbbit 29 próbálkozásból rakta össze. Végzősként 14/21-es mutatóval zárt, de 56-ról is volt találata, a Senior Bowlon is láthattuk. Híressé váló onside kicket alkalmazott a Houston ellen. Egy pont kellett volna neki, hogy befogja Jarret Dillardot az örökranglista élén pontszerzésben. Pontossága ugyan nem számít lenyűgözőnek, de hatótávolsága miatt valószínű, hogy ki fogják választani, onnantól pedig csak rajta múlik, hogy megragad-e a ligában. Az adottságai alapján jó esélye van.

Cairo Santos 7. kör-UDFA

Cairo Santos
Egyetem
Tulane
Életkor
32 (1991-11-12)
Magasság
5 ft 8 in (1.73 m)
Tömeg
160 lb (73 kg)

Erősségek

Rutinos, sokat látott kicker, aki az ország legeredményesebb rúgói közé tartozott ez idő alatt.Számos győztes gól fűződik a nevéhez, nagy nyomás alatt sem remegett meg. Kiemelkedően pontos a rövid és közepesen hosszú rúgásoknál: nem hagyott ki 50 yardnál rövidebb kísérletet két éve. Megbízható fegyver lehet hosszabb távon, elég erős a lába, hogy gyorsan kiemelje a labdát a levegőbe 50-en túlról is. Kirúgásai 40 százalékban lettek touchbackek, valószínűleg NFL szinten is megbírkózik a feladattal. Karrierje elején punter is volt, így sérülés esetén, meccs közben be tud ugrani.

Gyengeségek

Nem egy nagytestű fiú. Fedett pályán játszották hazai meccseiket, nincs rutinja rossz időben. Apró lépései miatt lehet, hogy magasabb szinen gyorsítani kell a mozdulatán. Kirúgásai során 5 labda is kiment oldalt, ami túl sok.

Megjegyzések

Négy évig rúgott a Green Wave-ben. Cserediákként került egy évre Floridába 15 éves korában, hogy nyelvet tanuljon, de mint kiderült, labdarúgó alapjai elég muníciót jelentettek, hogy egyetemi ösztöndíjat kapjon, így megragadt az Államokban. A maddenből tanulta meg a sport alapjait. Bekerült a C-USA all-Freshman csapatába, 13/16 sikeres rúgással kezdte NCAA karrierjét, 33 extrapontból egyet hibázott, és a kirúgásokat is rábízták. Másodévesen a puntolást is neki kellett megoldani, 41 yard volt az átlaga, de rúgásai (11/18) nem voltak olyan jók. Juniorként robbant be a köztudatba, hibátlan 21/21-es szezon mutatójával, amibe egy 57 yardos iskolarekord is belefért. Ő lett 2012-ben a Lou Groza-díjas, vagyis a legjobb kicker az NCAA-ben és konszenzus all-American csapatba választották. A történelem második rúgója lett, aki 20+ rúgás után is hibátlan maradt egy idényben. 12 rúgása volt 40 yardon felül, kirúgásoknál pedig 31/55 volt a touchback mutatója. Csapata egyik legjobb tanulója. Mindenképp megérdemli a lehetőséget, hogy NFL mezben is bizonyítson, sőt akár draftjogot is rá lehet áldozni ha egy csapatnak kimondott hiányposztja a rúgó. Valószínűleg egy dome csapatnak, vagy egy kellemes klímában dolgozó alakulatnak érdemes Santost foglalkoztatni.