Prospect ismertetők


Jadeveon Clowney 1. kör

Jadeveon Clowney
Egyetem
South Carolina
Életkor
31 (1993-02-14)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
266 lb (120 kg)

Erősségek

Az NFL pass rusher prototípusának megfelelő magasság, tömeg és karhossz jellemzi. Elképesztő mérete mellé ritkán látható atletikus készség társul. Lényegében lehetetlen 1 ember számára feltartóztatni, ha minden energiáját mozgósítja. Kiemelkedő robbanékonysággal indul meg a snap után, belül és kívül sebssségből is meg tudja nyerni a párharcát. Nagyon gyorsan odaér az emberhez, ki tudja használni a korai lépéselőnyt. Embertelen sebessége mellé nagyon komoly bull rusht is be tud mutatni. Nagyon kreatív passz siettető, kombinálja a különböző mozdulatokat és megközelítéseket. Könnyedén válik le a blokkról, hála a hirtelen mozdulatainak, erejének és gyorsaságának. Folyamatosan arra készteti az ellenfelet, hogy ne az ő irányába fussanak. Egyértelmű passz szituációknál a DT posztra is be lehet állítani. Bármilyen védelmi sémába betehető, legjobban 4-3-as jobb oldali DE poszton néz ki. Komoly rutint szerzett elit csapatok ellen.

Gyengeségek

Domináns 2012-es szezonja után nagyot zuhant a produkciója. Úgy tűnt, hogy juniorként csak az motiválja, hogy egészséges maradjon. Nyilvánosan bevallotta, hogy másodévesen rossz volt a kondíciója. Éretlenségi problémái miatt kérdéses, hogy miként fog reagálni a profiként megkapott milliókra.

Megjegyzések

Három évig kezdett a Gamecocks-ban. Már középiskolában is együtt focizott Stephon Gilmore-ral (Bills) és Devonte Hollomannel (Cowboys), akiket később követett a ´Cocks-hoz. Korosztálya legjobb középiskolás játékosának tartották poszttól függetlenül, már 15 évesen 6´3“ magas és 200 font nehéz volt. Édesapját 2006-ban engedték ki 12 év után a börtönből, ahol betörés miatt ült, Clowney-t így az anyja és az élettársa nevelték. 2011-ben all-SEC második, 2012-ben és 2013-ban all-SEC 1. csapatos választott. 2012-ben all-American és Hendricks Award-nyertes, azaz a legjobb DE. A Hesiman-szavazáson 6. helyre futott be. Olyan pass rusherek mellett dolgozott mint Devin Taylor (Lions) vagy Melvin Ingram (Chargers). Híressé tette országos szinten az Outback Bowlon bemutatott fumble-je, amin lemészárolta Vincent Smitht. Juniorként rengeteg kritikát kapott, kezdve a UNC elleni szezonnyitóval, ahol gasztroenteritisz hátráltatta. A Kentucky ellen izomfáradtság, a Coastal Carolina ellen lábsérülés miatt nem öltözött be. Statisztikái is drasztikusan visszaestek, 23.5 TFL helyett 10.5, 13 sack után csak három. Jadeveon Clowney ritkán látható tehetségként érkezik az NFL-be, és csak rajta múlik, hogy mennyit fog kihozni a karrierjéből. Látva a 2012-es idényét, sokan úgy gondolják, hogy Bruce Smith óta nem érkezett ilyen DE tehetség a profik közé. Ugyanakkor a 2013-as évben sok ellendrukkert szerzett, és lehet, hogy néhány GM megriad attól, hogy a profik között is szimplán tehetségből, szorgalom nélkül akar majd játszani. Ha az interjúk és a felmérők alatt bizonyít, akkor viszont senki sem robbantja ki a top5 választás közül.

 www.youtube.com/watch?v=NjzL_LB-eEs

Kony Ealy 1-2. kör

Kony Ealy
Egyetem
Missouri
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
273 lb (124 kg)

Erősségek

Ideális mérettel és tömeggel bír az NFL-be, fokozatosan növelték az izomzatát. Gyorsan jön el a LoS-tól, általában az elsők között van, aki megindul. Nagyon hajlékony a teste, nem az a tipikus egyenesen előre játékos, akit a méretéből hinnénk. Speed rush-nál úgy tartja a vállát, hogy elkerülje, hogy egyből kivonja a forgalomból a támadó. Felzárkózó sebessége lenyűgöző, le tudja zárni az akciót az után is, hogy kikergette a QB-t a zsebből. Erős és robbanékony hozzá, hogy bull rush eredményei is legyenek, be lehet állítani a 2-es lyuk elé. Nagy munkabírású játékos, aki soha nem adja fel és utolsó sípszóig hajt. Hatékonyan ötvözi a rip és swim move-okat a speed rush-sal és az erejével. Egyértelmű passz helyzeteknél DT posztra is bedobták. Nincs olyan hiányossága, amit idővel ne lehetne eltüntetni. Komoly fejlődésnek indult nem régiben, mondhatni beért.

Gyengeségek

Csak egy évben volt kiemelkedő, de abban sem annyira, mint csapattársa, Michael Sam. Nagyon kihúzza magát a vonalról felkelve, ilyen magassággal pedig nehéz utána egyensúlyi előnyt kiharcolni. Ahhoz van ereje, hogy elnyomja a támadófalat, de ahhoz nincs, hogy a fogásukból kiszabaduljon miután elkapták. A futás ellen elég rutintalan, rendre beragad középre és kiveszik a játékból. A méretéhez képest meglepően könnyen eltakarítják a lyukból ha futás van. Valószínűleg csak 4-3-ba illik, a 3-4-es OLB poszthoz le kéne adnia pár fontot.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Mizzouban. All-SEC első csapatos választott 2013-ban, ugyanannyi szavazattal, mint Clowney. Egy évvel idősebb növérének veleszületett kromoszóma-problémái vannak, így csak limitált jelbeszéddel tud kommunikálni az öccsével. St.Louis egyik veszélyes környékén nőttek fel, és mikor Middle-School idején Kony elkezdett bajba keveredni, apjuk fogta a családot és az állam északkeletire részére költöztek. Aldon Smith cseréje volt kezdetben. 215 font volt, mikor megérkezett a campusba. Óriási javuláson esett át sophomore és junior éve között. Juniorkémt 53 szerelés, 9.5 sack, 14.5 TFL, 1 INT, 3 kiharcolt és 1 összeszedett fumble volt a mérlege. Első körös tehetség, de hosszabb folyamat lesz felépíteni a játékát, mint a top prospectek esetében. Minden adottsága megvan, hogy megbízható kezdő DE legyen az NFL-ben, a kérdés, hogy mikorra forrja ki magát a játékában fellelhető sok gyerekbetegség.

Dee Ford 2. kör

Dee Ford
Egyetem
Auburn
Életkor
33 (1991-03-19)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
252 lb (114 kg)

Erősségek

Kidolgozott izomzata van, kiemelkedő a posztján. Használták egyetemen állóhelyzetből indulva is. Hatalmas odaadással küzdő védő, aki folyamatosan a legjobbját akarja nyújtani. Gyorsan eléri a végsebességét, és meg tudja verni emberét azzal, hogy megkerüli. Aktívan használja a kezét, futás és passz során is. Erőteljes kezdő lökéssel nyit, ki tudja zökkenteni egyensúlyából a támadót. Meglepő bull rushokkal színezi a repertoárját. El tudja kerülni a blokkokat, ugyanis hosszabb a karja, mint azt magassága alapján hinnénk. Vissza szokott vágni középre, ha lezárják a szélt, amerre eredetileg haladt volna. Néha zónázni is elküldték, nem mozgott rosszul. Jól reagál a súlya növelésére, 214 fonttal érkezett meg Auburnbe.

Gyengeségek

Mindenképp növelni kell a tömegét, akkor is ha 3-4-es OLB-ként tekintünk rá. Kicsit lassan reagál a snap pillanatára. Sokszor kerül lesre, mert ki akarja találni mikor jön a snap. Túl sokszor akar kívülről támadni. Nehezen találja a labdás embert futásnál, ebben mindenképp fejlődnie kell. Sérülékeny játékosnak számít, így néhány csapat lehet eleve lemond róla.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Tigers-ben DE poszton. Linebackernek toborozták. Újoncként bajnok volt 2010-ben a Fairley-féle védelemben, és játszott is a döntőben, de nem volt szerelése. 2011-ben hátsérülés miatt egész szezonra kidőlt a 3. meccsen. Juniorként se tudott egészséges maradni, 8 meccsen lépett pályára. Végzősként a 3. meccsen kapcsolódott be a szezonba, és így is all-SEC 1. csapatos választott lett az edzők szerint és all-American említést is kapott a nagydöntőző Auburnben. A 29 szereléséből 14.5 volt minuszos, továbbá 10.5 sack és 17 hurry is bekerült a statisztikái közé 12 meccs alatt. A 2014-es Senior Bowl MVP-je, 3. körös prospectként érkezett Mobile-ba, egy hét alatt viszont az első körös besorolásig felküzdötte magát. Korábbi pass rusher társát, Corey Lemoniert fele ilyen jó év után vitte el 88. helyen a 49ers. A combine-on nem vett részt, de a Pro Day számai alapján az esemény sztárja lehetett volna. Szabadidejében zongorán játszik. Dee Ford rendelkezik ugyan némi méretbeli hátránnyal, és komoly kórházi múlttal, de a Senior Bowl, és végzős éve alapján a legjobbak között is meg fogja állni a helyét, és talán sematikusan sem annyira limitált, mint hinnénk. Ha a combine és a pro day is olyan jól sikerült, mint a holtszezon eddigi része, akkor semmi sem menti meg az 1. körös kiválasztástól.

Scott Crichton 2-3. kör

Scott Crichton
Egyetem
Oregon State
Életkor
32 (1991-10-30)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
273 lb (124 kg)

Erősségek

Mérete alapján minden sémában bevethető pass rusher. A védőfal mindkét szélén használták a hódok. Fáradhatatlan védő, aki az egész pályát be tudja játszani, futásnál és passznál is. Veszélyes a labdára, ha van lehetőség, igyekszik kipiszkálni. Gyors a spin move-ja (de nem tudja mikor érdemes használni). Nyugodt, megvárja míg kibontakozik a játék. Erőszakosan játszik, nem nyugszik bele mikor megfogják. Erejével és mély súlypontjával nyerni tudja a párharcait. Jól használja a kezét, tudja hová kell tenni. Robbanékony, ő az első, aki elindul a snap után. Rutinos játékos, aki a legjobbak között edződött.

Gyengeségek

Néha túlságosan kihúzza magát, így limitálja saját testi erejét. Mozgékonysága alapján nehéz elképzelni linebacker poszton. Több pass rush mozdulatot kell megtanulnia, főleg a bull rusht használja. Hajlamos leállítani a lábát, így 1-2 yardot veszít a csapata mikor megcsinálja a szerelést. Nem mindig találja a labdát, és túl sokáig vár. Egyértelmű passzjátéknál hiába küldték belső rushra, nem nagyon ment neki. Nem fogja sebességből körbefutni az OT-ket. Az erős támadófal-játékosok szorításából nehezen jön ki, hiába igyekszik.

Megjegyzések

Vezetéknevét „Krájtonnak“ ejtik. Három évig kezdett a Beavers-ben. All-Pac-12 első csapatos 2012-ben, második csapatos 2013-ban. Redshirted freshman évében robbant be a köztudatba, korosztálya legtöbb negatív yardos szerelését (14.5) mutatta be, 6 sack és 6 kiharcolt fumble mellett, összesen pedig 74 alkalommal állította meg az akciót. Ezután kevesebbet volt akcióközelben, de javítani tudott sackben (9) és TFL-ben is (17.5) saját csúcsán, nem véletlenül szavazták be a konferencia legjobbjai közé. Junior évében majdnem ugyanezt hozta (47 szerelés, 19 TFL, 7.5 sack), de nagyobb volt a konkurencia. A 2013-as tavaszi edzéseket kihagyta, mert a holtszezon megműtötték a vállát. Nem egy tipikus pass rusher, hiszen inkább játszik erőből, mint puszta atletikusságra és gyorsaságra építve. Ez néhány csapatnak imponál, másokat eltántorít. Leginkább 4-3-as csapatba illik a stílusa, ez szintén limitálja a potenciális »vevőket«, de minden esély megvan rá, hogy egy leendő kezdőjátékosra lehet Crichton személyében benevezni a draft 2. napján.

Trent Murphy 2-3. kör

Trent Murphy
Egyetem
Stanford
Életkor
31 (1992-12-22)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
251 lb (114 kg)

Erősségek

Hosszú karú, atletikus játékos, aki oda tud érni elsőként a labdás emberhez. Nagy csontú, jelentős méretű védő, akire további súlyt is lehet tenni. Remek ösztönei vannak. Aktív a keze, sok passzt üt le. Jó szögeket választ, így a támadófalnak ritkán van tiszta lehetősége kivonni a forgalomból. Hirtelen mozdulatai vannak, képes változtatni az előtte meghatározott útvonalán. Jó kézhasználatával már a snap után meg tudja verni emberét. A tight endek sose tudták megfogni, ellenben ő könnyen kizökkentette a route-futásukat. Erős és gyenge oldalon is megfordult. Lehet belőle 4-3 DE és 3-4 OLB is. Szívós, okos, keményen melózó fiatalember, példaértékű volt a csapatán belül.

Gyengeségek

Ritkán kérték, hogy vak oldalról üldözze az irányítót. Magas súlypontja problémát jelenthet, ha linebacker kell játszania. Nem valami természetes a mozgása, ha hátrálni kell. Megvillantotta atletikusságát, de magasabb szinten lehet, hogy ez már kevés. Ritka, hogy kiütést jelentő szerelést mutasson be. Mozgása alapján leolvashatóak a szándékai. A konditeremben maximum közepes, amit tud. A fizikálisabb OT-k ki tudták radírozni. Üres területen sebességbeli gondokba ütközhet.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Cardinalban. Nővére, Kayli az Arizona State-ben volt kosaras. Állami bajnok focistaként és diszkoszvetőként Arizónában, még középiskolában. Újoncként nem nagyon játszott a Stanfordon mivel sérült volt, és csak 2 meccsre tudott beöltözni. Juniorként az ország legtöbb sackjét szerezte a Stanford, Murphy 10-ig jutott és további 18 TFL került a neve mellé. All-Pac-12 első csapatba szavazták, és számos 3. csapatos all-American jelölést is begyűjtött. Végzősként javítani tudott a számain, 15 sackjével az élvonal legjobbja volt, 23.5 negatív yardos szerelése pedig 2. helyre volt jó. Természetesen ismét all-Pac-12 első csapatos lett és konszenzus all-Americannek mondhatja magát mint linebacker. A Pac-12 legjobb védőjeként, folyamatosan fejlődve, értékes játékosnak kellene számítania, de félő, hogy hasonlóan nehezen indul majd a karrierje, mint Björn Wernernek tavaly. A combine-on nem nagyon segített magán, egyedül a 3-cone drillben parádézott. Kétségtelenül NFL-matériát jelent, de az még kérdéses, hogy eléri-e a kezdő szint alsó határát. Ha nem tőle várják a megváltást pass rush téren, akkor egy nagyon hasznos csapattag lehet bármelyik franchise-nál.

Kareem Martin 2-3. kör

Kareem Martin
Egyetem
North Carolina
Életkor
32 (1992-02-19)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
272 lb (123 kg)

Erősségek

NFL-szintű felépítéssel bír. Jó szeme van és felismeri mi történik a pályán - megérzi a screeneket, gyorsan megtalálja a labdát, és tudja mit kell tennie. Erős karjai vannak, amiket ha kinyújt, nehéz ellene mit kezdeni. Ki tudja használni karfesztávolságát úgy is, hogy beerőlteti magát a lyukba. Gyorsan zárkózik az akcióval. Volt néhány nagy ütközése. Megbízhatóan szerel. Játékintelligenciája adott. Szívós játékos, nem volt sérült. Megnyerő jellem, akiből még vezéralak is lehet.

Gyengeségek

A pályán kevés látszódik abból a hatalmas erőből, ami ránézésre megvan. Nehezen tud lehorgonyozni, nem elég erős az alsó teste, így túl könnyű félreállítani az útból. Testtartása változó mikor jó, mikor nem. Erőszakosabb kézhasználatot várnak el. Jobban is védhetné a lábait. Kezdősebessége csak átlagos, nem jelent azonnali veszélyt. Nem nagyon variálja a pass rush mozdulatait. Nem szokta legyorsulni a blokkolót és a szélen megverni. Többször kerül földre, mint indokolt.

Megjegyzések

Három évig kezdő a Tar Heels-ben. Középiskolásként megválasztották az állam legjobb sportolójának, végzősként 163 (!) szerelést mutatott be, a foci mellett magasugrásban és gátfutásban is jeleskedett. A Rivals a 28. legjobb gyenge oldali DE-nek rangsorolta, a UNC mellett főleg a Virginia Tech és a Duke csábította. 2012-ben all-ACC 2. csapatos, miután 15.5 negatív yardos szereléssel segítette övéit. Végzősként feltornázta ezt a számot 20-ra, és 11 sacket is bemutatott, amivel az ACC 1. csapatába is befért és jó formája a Senior Bowlra is kitartott. A combine-on távolugrásban nyújtott kiemelkedőt, 129 inches adatával. Az elmúlt években Butch Jones sorra toborozta a jobbnál jobb védőfalembereket Chapel Hillbe, többek közt Robert Quinn, Quinton Coples, Sylvester Williams, Cam Thomas, vagy Marvin Austin nyomdokain halad Martin is. Martin az idei, nem túl mély 4-3-as DE felhozatal nagy nyertese lehet, hiszen a visszafogott kínálat akár a 2. napra is repítheti. Főleg futás ellen lehet tőle jó dolgokat várni, de a játék többi elemében nem volt túl sikeres karrierje (leütött passza speciel alig van), és főleg a senior évének köszönheti, hogy felment az ázsiója. Jó esetben most ért be, rossz esetben a nagyobb tehetség ellen ismét hatástalan lesz. Nem feltétlen éri meg a 3. nap előtt kiválasztani.

Will Clarke 4. kör

Egyetem
West Virginia
Életkor
32 (1991-05-04)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
271 lb (123 kg)

Erősségek

Lélegzetelállító fesztávolság. Hatalmas felsőtesti ereje van, az erőteljes kezeivel képes elnyomni a blokkolókat. Az alsótestéből nyert ereje is több, mint amennyit az alkatától várnánk. Annak ellenére, hogy egy magas védőfalember dicséretes befolyással játszik. Rémisztően jól érzi a snap pillanatát, első lépése fürge. A sebességet jól alakítja át erővé, gyakran billenti hátra a passzblokkolókat. Ügyesen használja a shoulder dip - rip move mozgást az offensive tackle külső vállánál. Belső pass rusherként is hatékony, bull rush-sal konzisztensen képes nyomást generálni. Ha nem ér oda a QB-hoz időben, a hosszú kezeivel akkor is több labdát leüt. Komoly pusztítást tud végezni, hogyha berobban egy belső gapbe; ha jól kapja el az első lépést, nem igazán zavarják a blokkolók kezei. Erőteljes lökéseket hajt végre a futásblokkolókon, így helyre tudja állítani a rendet a line of scrimmage-en. Zsúfoltásgot tud előidézni a line of scrimmage-en, két blokkolóval is jól elboldogul. Sokszor kettőzték, ennek ellenére volt eredményes.

Gyengeségek

Túl sokat gondolkodik, a play-felismerő készsége átlag alatti. Nehézkesen mozog, nem jellemző rá a fürgeség kis területen, így kevesebbet kell a támadófalembernek gondolkodnia ellene. A kézhasználata inkonzisztens, gyakran rush-ol úgy, hogy a kezeit a teste mellett tartja. Rendszeresen szabadon hagyja a mellkasát, így könnyű célpontot biztosít az OL-eknek. Merev a térde és a bokája, ezért nem egy fordulékony rusher. Nincsen második fokozata, hogy lehagyja a blokkolót, a munka dandárját a gyors első lépésével végzi el. Lassan válik le a blokkokról, túl gyakran akad fenn, nem igazán tudja felemelt fejjel kontrollálni a rábízott gapet. Nehezen ér vissza a játékba, ha egyszer lenyomta a futásblokkoló. "Vagy eltalálom vagy nem" típusú tackler, gyakran csúszik le szerelésekről, sackekről azért, mert túl magasan próbálkozik. Javulnia kell a játék befejezésében, gyakran helyezkedik jól, ám mégsem sikerül befejezni a playt.

Megjegyzések

Nem összekeverendő az ilyen nevű house DJ-vel és producerrel. Édesapja, William Clarke a Duquesne-en kosarazott. Kriminológia és bűnüldözés szakon diplomázott. Középiskolában tight endet és linebackert játszott, 2-csillagos recruitként íratkozott be WVU-ra, 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben 4 meccsen játszott, a Marshall ellen megsérült a bokája, ez a szezonjába került. 2011-ben 13 meccsen játszott, ebből 11-szer volt kezdő. 2012-ben kezdő defensive end, a Texas Tech elleni mérkőzést sérülés miatt kihagyta, honorable mention az AP All-Big 12 csapatában. 2013-ban volt a legjobb éve: 49 szerelés, 17 TFL és 6 sack állt a neve mellett, ez All-Big 12 második csapatra volt elég. Az egyetlen játékos az iskola történetében, aki háromszor kapta meg az Iron Mountaineer kitüntetést, ami az edzőteremben nyújtott kiválóságért jár. Will Clarke egyike volt a kevés üde színfoltnak a West Virginia 2013-as védelmében. A statisztikáitól senki sem vágja magát hanyatt, de rengeteg figyelmet kapott az ellenfél támadófalától, így nehéz dolga volt. Clarke az a fajta end, akiből egy jó harmadik számú rotációs edge-rusher lehet, akit egy 4-emberes védőfal esetén akár középütt is lehet használni. Az egész a készhasználatának a fejlődéséről szól, ill. arról, hogy hogyan tudja maximálisan kihasználni fesztávolságát és a természetes erejét.

www.youtube.com/watch?v=cCEBhVpVaOs

Taylor Hart 3-4. kör

Egyetem
Oregon
Életkor
9 (2014-04-28)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
281 lb (127 kg)

Erősségek

Produktív játékos, három évig kezdő volt, junior éve kiemelkedő volt. Nagyan magas, aránylag zömök felépítés, nem sok tömeget kell még rátenni. Defensive endet és defensive tackle-t is játszott a Ducksban. Ügyesen scrape-el, nem jellemző, hogy teret vesztene. Mindkét pozícióból képes lehorgonyozni. Képes DE-posztról 2-gap játékra, valószínűleg ezt a profik között is tudni fogja. Meccsenként néhány alkalommal 2-pontos állásból is rohamozott. Jó motorral rendelkező játékos impresszív hatótávolsággal, screenek és scramble-ök ellen hatékony.

Gyengeségek

Fizikai felépítése nem éppen lenyűgöző, különös tekintettel az izomzatára. A magasságához képest rövid a karja. Mozgékonysága adekvát, de hiányzik belőle az ideális gyorsulás vagy robbanékonyság. Kezdőütése nem kifejezetten megrendítő, általában nem tudja helyreállítani a rendet a LOS-en. Jobban le tudna válni a blokkokról, ha fejlesztené néhány move-ját. Kevés 4-emberes defensive frontba illik a profik között. Szignifikánsabb produktívabb volt junior évében, mint a seniorban.

Megjegyzések

Középiskolában OT-t és DE-t játszott, 3-csillagos recruitként iratkozott be az Oregonra. 2009-ben redshirtöt kapott, 2010-ben már fontos belső falember volt, mind a 13 meccsen játszott, honorable mention lett az Academic All-Pac-10 csapatban. 2011-ben mind a 14 meccsen kezdett, említésre méltó az edzők All-Pac-12 csapatában, Academic All-Pac-12 második válogatott. 2012-ben 12 meccsen kezdett, említésre méltó az edzők All-Pac-12 csapatában, Academic All-Pac-12 második válogatott. Végzős évében mind a 12 meccsen kezdett, All-Pac-12 második csapatba került. Szociológia/Pszichológia szakon diplomázott. Sokoldalú prospect, többféle védekező felelősség volt rábízva és mindegyikben jó munkát végzett. Magassága ellenére hatékony futás elleni védő, aki le tud horgonyozni és megy neki a scrapelés a line of scrimmage-en. A mozgékonysága csak átlagos, a felépítésével még sok a munka, de sokfajta védelmi sémába elképzelhető, leginkább egy 3-emberes frontba illik, 1- és 2-gap sémába egyaránt.

 www.youtube.com/watch?v=PUvEnkAmXxU

Ed Stinson 4-5. kör

Egyetem
Alabama
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
286 lbs (130 kg)

Erősségek

Ideális DE méretek, hosszú karok, kiterjedt alsótest. Erőteljes, nehéz elmozdítani mikor felé megy a futás. Kizárja a blokkolót kinyújtott karjával és impresszív testi erejével. Nagyon hatékony bull rusher, egyszerűen rátolja az emberét a backfieldre. Igen erős fogása van, a támadófalban is megirigyelnék. Fizikális, kemény szerelő. Gyorsan olvassa a futást és ügyesen mozog oldalra, kibújik a blokkok közül, hogy megcsinálja a játékot. Le tud lassítani a mozgékony futók ellen, és elég erős a karja, hogy lehúzza őket a földre. Játszott a speciális egységben is, mint a rúgás blokkoló csapat tagja. Nagyon szívós, komoly melót elvégző, óriási versenyszellem.

Gyengeségek

Tekinthetjük tweenernek, hiszen DE-nek néz ki, de DT-ként játszik. Nem olyan atletikus, mint elsőre tűnik. Kicsit darabos a mozgása. Rendre a leglassabban jön el a snap után, nem játszik gyorsan és pass rusht nem generál a bull rushon kívül. Ritkán ér ki a szélre, a gyors running backek ellen nehezen boldogul. Kevés labdát üt el a LoS-on. Erős rotációban játszott, a gyorsan felálló támadósorok ellen elfáradhat. A Senior Bowlon összeszedett egy csípősérülést.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Crimson Tide-ban. Háromszoros nemzeti bajnok, igaz 2009-ben redshirt miatt nem játszott. All-SEC 2. csapatos válogatott 2013-ban. A 2013-as drafton 5. körben választotta ki a 49ers a Bamában rotációs DE-ként ügyködő Quinton Dialt, míg Damion Square undraftedként harcolta ki az Eagles 53-as keretébe kerülést, Stinson mindkettejüknél értékesebb tehetség. Alulértékelt játékos, aki hosszú időt eltölthet a ligában anélkül, hogy túl sok szó esne róla a médiában, miközben az edzők kedvence. Tekinthetünk rá 4-3-as erős oldali DE-ként is, aki egyértelmű passzhelyzetekben középre húzódik, vagy maradhat eddigi posztján 3-4-es DE-ben. Hasonló játékos, mint Tyson Alualu, de érte nem kell top10-es picket adni.

 www.youtube.com/watch?v=7JnqEdwcNtw

Jackson Jeffcoat 4-5. kör

Egyetem
Texas
Életkor
32 (1991-12-26)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
245 lb (111 kg)

Erősségek

Magassága, karjának hossza megfelelő a posztra, sovány felsőtestére lehet további izmot pakolni. Rutinos, sokoldalú pass rusher, akit számos módon használtak a védelemben, állóhelyzetből valamint a földre támaszkodva is felállt. Okos, ösztönös védő, aki jobban érti a játékot, mint a többség. Első lépése gyors, amivel zavarba tudja hozni az OT-t. Kis területen mozgékonynak számít, így veszélyes a befelé vágásokkal. Gyors és aktív a kézhasználata és fejlődik a pass rush repertoárja is, swim és rip move-ja is veszélyes. Ha nem éri el az irányítót, jó érzékkel teszi bele a kezét a passzsávba. Lelkes futás elleni védő. Keményen szerel, és ha látja, hogy oldalra megy a futás, ügyesen válik le a blokkról. NFL-vérvonal.

Gyengeségek

Nem egy robbanékony, hirtelen mozgású atléta. Mért ideje a pályán nem tükröződik, rendre bajba kerül mikor meg kell kerülni a támadófalat. Merev a csípője és nehezen fordul, amit láthatunk a külső pass rush mozdulatainál. Ritkán tudja a sebességét erővé alakítani edge rusherként. Erősödnie kell a felső- és alsótestén egyaránt, esetleg a tömegét is növelni kell. Alacsonyabb súlyponttal kell játszania, mert nem tudja úgy őrizni a pálya szélét futásnál, ahogy elvárható. Túl könnyű félretenni futásnál, a kettőzés ellen pedig teljesen tanácstalan. Limitált rutin coverage-ben. Sérülékeny. Hiányzik belőle a gyilkos ösztön, nagyobb győzni akarást várnak el az NFL-ben.

Megjegyzések

Két és fél évig kezdő a Longhorns-ban. Édesapja Jim Jeffcoat 14 évet játszott az NFL-ben, két Super Bowlt nyert a Dallas színeiben, 1998 óta pedig edzőként dolgozik, momentán a Colorado védőfaláért felelős. Jackson 5 csillagos recruitként került a Longhorns-ba, a Rivals a legjobb erős oldali DE-ként tartotta számon és középiskolai all-americannek mondhatja magát. Újoncként kétszer volt kezdő, de egy bokasérülés miatt csak nyolcszor tudott beöltözni. Sophomore-ként all-Big12 második csapatos. Juniorként 6 meccs után elszakadt a mellizma és véget ért a szezonja. Végzősként a Big-12 év védője cím nyertese megosztva, első csapatos all-American és Ted Hendricks Award-nyertes (=legjobb DE). Az FBS egyetlen védőfalembere, aki vezette a csapata rangsorát a szereléseket illetően. Nagyszerűen teljesített a combine-on, top5-ös teljesítményt mutatott 40 yardon (4.63), távolugrásban (123 inch), 3 cone drillben (6.97) és 20 yard shuttle-ben is (4.18)! A Texas DE/OLB képzése gyakran ad játékosokat a profi ligába. Elsősorban 3-4-es OLB poszton lehet vele számolni, statisztikái alapján sokra hivatott (végzősként 13 sack, 22 TFL), de gyengéi miatt közel sem biztos, hogy többre viszi mint cserejátékos.

Brent Urban 4-5. kör

Egyetem
Virginia
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
295 lb (134 kg)

Erősségek

Jól néz ki a pályán - kiemelkedik a védőfalból, hosszú karjai, jól kidolgozott fizikuma és alacsony testzsírszázaléka van. Ideális méretekkel rendelkezik 3-4-es DE posztra, és ilyen karfesztávolsággal rengeteg passzt meg tud majd hiúsítani, mint azt láttuk tőle végzősként. Gyorsan eljön a snap után, felveszi a pozícióját és ráteszi karjait a támadófalemberre. Egy embert félre tud lökni, vagy át tudja tolni a backfieldre. Képes lehet átérni és megállítani a játékot már a kibontakozása során. Be lehet küldeni középre nickel rushernek, hogy megrohamozzák a zsebet. Fáradhatatlannak tűnik a pályán. Nagyot üt, nyomot hagy mikor földreviszi a running backet.

Gyengeségek

Visszafogott alsótesti ereje van, így kettőzés ellen nem boldogul. Kissé merev a válla és a törzse is. Ösztönei még fejlődésben vannak. Még tanulja a blokkolási sémákat, és hogy hogyan generáljon nyomást. Kézhasználata nem elég erőszakos és gyors. Koncentrálnia kell, hogy elég mélyen játszon, mert egyébként könnyű kivonni a forgalomból. Pass rusherként elhanyagolható, 3 sacket szerzett Virginiában. Aránylag rutintalan és sérülékeny. Egy kanadai hokivárosban nőtt fel, ez meglátszik a jellemén is, nem fog mindenkivel jól kijönni csapaton belül.

Megjegyzések

Két évig kezdő a Cavaliers-ben. Kétszeres all-star középiskolásként Torontóban, két csillagos prospect, de a Louisville is hívta például. Ekkoriban még kosarazott is, sőt Észak-Amerika legerősebb korosztályos jégkorong csapatában játszott bal szélsőt. 2010-ben elszakadt az ACL szalagja, így csak 3 meccsen vethették be. Csuklóműtét miatt a 2011-es Bowl meccsen már nem állt rendelkezésre. Végzősként 4 meccset kihagyott lábsérülés miatt, de így is a legtöbb passzba ütött bele a védőfalemberek közül. A 2013-as CFL draft 15. választottja, szóval ha nem jön be az amerikai álom, mehet a Hamilton TigerCatsbe. Ígéretes hátsó körös prospect, akit a szegény ember Margus Huntjaként is számon tarthatunk, mindenesetre biztosan nem fogják olyan hamar kiválasztani mint az észtet. Kölcsönös odaadó munkával ki lehet belőle nevelni egy hasznos játékost, hiszen kevés prospect bír hasonlóan jó adottságokkal a posztra, de arra kár lenne várni, hogy ő lesz a következő JJ Watt.

 www.youtube.com/watch?v=ByGr7HmV3CY

James Gayle 5-6. kör

Egyetem
Virginia Tech
Életkor
33 (1991-02-15)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
259 lb (117 kg)

Erősségek

Tapasztalt játékos, 4 évet játszott, ebből 3 évig kezdő is volt. A magassága és a fesztávolsága ideális egy pass rusher számára. Robbanékony atléta, 39.5 inches súlypont emelkedéssel rendelkezik. Gyorsan felkel a line of scrimmage-en, képes legyőzni ezzel az ellenfelét. Jó motorral rendelkező rusher, a lába folyamatosan jár és nem adja fel a playt, amíg él a labda. Rendszerint 4-pontos állásból támadta az irányítót, de 2/3-pontos állásból is van tapasztalata. Kellően atletikus ahhoz, hogy hátrahúzódjon coverbe, még Eric Ebron ellen is használták idén. Jó eséllyel lehet átképezni OLB-nek az NFL-ben.

Gyengeségek

Futás ellen nem nagyon találja a labdát, érzékeny a misdirectionökre. Futás ellen hajlamos összeomlani ahelyett, hogy lezárná a szélét és befelé terelné a futót. A snap után gyakran túl magasra emelkedik, így ez a magasságával együtt befolyásolási problémákat generál. Általában erővel nem képes legyőzni az ellenfelét, az irányító támadásakor a sebességére kell támaszkodnia, hogy győztesen jöjjön ki egy párharcból. Nem igazán jól válik le a blokkokról, irányítható, ha nem sikerül a snap után kapásból előnyt szereznie. Leginkább LDE-t játszott, így legtöbbször RT-ket kellett megvernie. A kézhasználata nem igazán jó, inkább a vállát dobálja, testét hajlítgatja.

Megjegyzések

Nagybátyja Shaun Gayle egykori Pro Bowler safety, tagja volt a XX. Super Bowlon győztes Chicago Bearsnek. Szociológia szakon, bűn és deviancia szakirányon diplomázott. Kőzépiskolai csapattársa a Virginia free safetyje Rijo Walker. 2009-ben redshirtöt kapott. 2010-ben mind a 14 meccen játszott, kettőn kezdett is. A 2011-es idényét számos kisebb sérülés tarkította, ennek ellenére az összes meccsen kezdő és All-ACC második válogatott. 2012-ben szintén All-ACC második csapatos, 13 meccen játszott, ebből 11-szer kezdett. 2013-ban mind a 13 meccsen kezdő, All-ACC harmadik csapatba került az edzőknél. Gayle egy sikeres speed rusher, aki rengeteg nyomást generált a bal oldali defensive end pozícióból az elmúlt három évben. A magassága, fesztávolsága és a robbanékonysága miatt felkeltheti a csere/rotációs edge rushert kereső csapatok érdeklődését, különösen igaz ez a wide-9-t használó védelmekre. Ugyanakkor futójátéknál az ösztönei eléggé nyersek, az őt draftoló csapatnak mielőtt még pályára küldi, meg kell tanítania Gayle-t alacsonyabban játszani és bővítenie kell a pass rush-repertoárját. Sokkal inkább tűnik specialistának, mint every-down játékosnak.

www.youtube.com/watch?v=8BY2TX9clKU

Ben Gardner 6. kör

Egyetem
Stanford
Életkor
32 (1991-04-29)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
277 lb (126 kg)

Erősségek

Nagyon fizikális. Kitűnően használja a kezét a blokkokról történő leválásnál. Képes egy időben használni a kezeit és a lábait. Némi belső pass rusht is tud biztosítani. Ösztönös játékos. Meglepően robbanékony. Rendkívül erős kezek. Kiváló a motorja. Méreteihez képest erős. Megvan benne a gyilkos ösztön. Több rendszerben használható. Intelligens.

Gyengeségek

Tartóssági problémái vannak, mellizom-szakadásból próbál éppen felépülni. Defensive end/tackle tweener. 4-3-as védelembe nem igazán illik. Edge rush-hoz lassú.

Megjegyzések

Teljes neve Benjamin David Gardner. Középiskolában a foci mellett golfozott. 2-csillagos recruitként került a Stanfordra, 2009-ben nem került pályára, 2010-ben 11 meccsen játszott mint csere DE és special teamer. 2011-ben 13-ból 12-szer volt kezdő DE, All-Pac-12 második csapatba került. 2012-ben mind a 14 meccsen kezdő, All-Pac-12 és Pac-12 All-Academic második válogatott. 2013-ban csapatkapitány, 9 meccsen játszott, utána elszakította a mellizmát, ennek ellenére All-Pac-12 első csapatos. Tudomány, technológia és társadalom szakon diplomázott. A következő szinten Gardner leginkább egy 5-technique defensive endnek illik egy 3-4-es védelemben. Megvan a fesztávolsága és az ereje a támadási ponton ahhoz, hogy lefoglalja az offensive tackle-öket és így felszabadítsa a területet az edge rushereknek. Gardner kemény futás elleni védő lehet, aki némi pass rusht is fel tud ajánlani. 4-3-as védelemben a fal bármely posztján elképzelhető, de a legvalószínűbb, hogy bal oldali defensive endként kap szerepet, ahol jobb oldali tackle-ökkel küzdhet.

Michael Sam 6. kör

Michael Sam
Egyetem
Missouri
Életkor
34 (1990-01-07)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
261 lb (119 kg)

Erősségek

Gyorsan zárkózik a támadással, és az irányítót és a futót is rendíthetetlenül üldözi. Hatékonyan vágja át magát a backfieldre a center és a guard között. Erőszakosan használja a kezét és a lábát, fáradhatatlannak tűnik. Pass rush közben tudja mekkora ívben érdemes kanyarodni, és előnyére is fordítja. Nagy figyelmet érdemel ki az ellenfél blokkolóitól, gyakori volt ellene a double-team. Jelentős területet képes bejátszani, a sípszóig hajszolja a támadókat, még passzjátéknál is. Futásnál ügyesen lezárja a területet. Tudja miként lehet negatív yardon megállítani a running backet. Mivel hatalmas fejlődést mutatott egyik évről a másikra, megfontolandó potenciál lehet még benne. Több posztról indulva is szerzett rutint.

Gyengeségek

Mindössze 1 kiemelkedő éve volt. Alacsonyabb mint az alapvető DE-től elvárnák, és a tömege is lassan maximalizálva van. Pass rush repertoárja eléggé szegényes. Sok lehetőséget elszalasztott mikor megcsinálhatta volna a szerelést. Az ösztönei nem a legjobbak, hajlamos kivonni magát az akcióból. Nem játszott 3-4-es linebackert eddig, pedig méretre ahhoz áll legközelebb.

Megjegyzések

Két évig kezdett a Tigers-ben. Senior éve hihetetlen produktívra sikerült, 48 szereléséből 19 volt negatív yardos, összerakott 11.5 sacket, kiharcolt 2 fumble-t és két passzt leütött. Végzősként a SEC-ben ő lett az év védőjátékosa, konszenzus all-American csapattag és természetesen all-SEC 1. csapatos választott. 2013 augusztusában tudatta csapattársaival, hogy homoszexuális, 2014. február 9-én pedig nyilvánosságra is hozta. Úgy tűnik Michael Sam lesz az első nyitottan homoszexuális NFL játékos, akit draftolnak és pályára lép. A nagyszerű NBC komédiának is alapanyagot adó Parks and Recreation szakon szerzett diplomát. A nagy kérdés nála, hogy véletlen kifutott év volt az előző és egy 1-year wonderről beszélünk, vagy csak most érett be. Előfordulhat, hogy szexuális orientáltsága lehúzza a draftértékét, de ez a pályán nyújtott munkájára nem lesz hatással. Kicsit tweenernek tűnik, aki DE posztra nem elég nagy és erős, linebackerként pedig rutintalan, és nehezebb kihasználni az erősségeit. Ha a mért adatoktól eltekintünk, akkor a SEC év védőjének minden körülmények között kezdő potenciált kell feltételezni az NFL-ben.

Aaron Lynch 6-7. kör

Egyetem
South Florida
Életkor
10 (2014-04-06)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
248 lb (112 kg)

Erősségek

Elképesztő méretek és karhosszúság. Gyors első lépés, azonnal otterem a backfielden. Erős szorítása van. Playmaker tulajdonságokat villantott. Félelmetes erő, amivel dominálni tudja a széleket. Óriási karfesztávolság, könnyen eléri a labdacipelőt. Több poszton bevethető, sőt további tömeget lehet tenni rá, anélkül, hogy sokat lassulna.

Gyengeségek

Klasszikus alulteljesítő. Megkérdőjelezhető akarás, hajtás és győzelmi vágy. Kihagyott nagy lehetőségek a pályán. Teljesen kiszámíthatatlan teljesítmény egyik playről a másikra. Technikája, kézhasználata semmit sem fejlődött a freshmanként látottakhoz képest. Halvérű, motiválatlan játékos. Nem egy kreatív pass rusher. Ész nélkül megy előre. Dekoncentrált. Különleges elbánást igényel.

Megjegyzések

Fél évig kezdő a Fighting Irish-ban és egy évig a Bulls-ban.Középiskola után az ESPN az ország 15. legjobb játékosaként tartotta számon. A US Army All-American Bowlon 2.5 sackkel jelentkezett. A Notre Dame színeiben 3-4-es DE poszton volt kezdő fél évig true freshmanként, de minden meccsen a pályán volt. Freshman all-American volt 33 szereléssel, 5.5 sackkel, 7 TFL-lel. Első egyetemi meccsét a South Florida ellen játszotta, majd ide transzferelt, hogy közelebb lehessen a családjához. 2012-ben nem játszhatott a csapatváltás miatt. 2013-ban 10 meccsen kezdett, és all-AAC első csapatos válogatott. Hat sack, 12.5 TFL és 30 szerelés volt a mutatója. 10 font minusszal szerepelt új állomáshelyén. A combine-on csak a fekvenyomó gyakorlatban vett részt. A szezon előtt tuti első körös tehetségnek tartották, ehhez képest most az is kétséges, hogy draftolják. Mivel teljesen érdektelen volt a pályán, így érthető, hogy nem akart a hátralévő két évében az NCAA-ben szerepelni, viszont az értékének nem ártott volna egy erős junior szezon. A legtöbb DE csak álmodhat olyan erényekről, amikkel Lynch bír, de egy NFL keretbe csak akkor fog bekerülni, ha érettebb viselkedést mutat a pályán és azon kívül. Ha a profi életre tartalékolt 2013-ban, akkor nem lesz vele probléma, de ez elég valószínűtlen teória.