Detroit Lions

35 feliratkozó

több mint 9 éve
sornyito Detroit Lions 51
Előre jelzem, hogy beszámolóm erősen szubjektív. És semmilyen tartalmi vagy nyelvi formának nem felel meg!
topmodell
Amit hozzátennék: tök jó volt, hogy a stadionban nem "ellenségek", hanem szurkolók voltak. Feleségemmel ketten mentünk, jobbra-balra-hátunk mögött Falcons szurkolók ültek (meg elvileg semlegesek, de ők is inkább Detroit ellen😊 ). 0:21-nél a feleségem mellett ülő Falcons pólós srác vigasztalta, hogy "ne aggódj, bármi lehet, messze még a vége..." Aztán szegény pont az első Lions TD előtt ment ki, amikor jött vissza ott újságolták neki, hogy húúú, mekkora TD-ről maradt le 😊 Nekem már nem is volt mit mesélnem 😀

Mögöttünk egy ~10 év körüli fiú ült apukájával, "természetesen" Falcons mezben. Apuka végig magyarázta neki a szabályokat. Szegény kissrác eléggé le volt törve a végén, a sírás szélén állt :s

Ami számomra hatalmas döbbenet volt, az az hogy milyen simán jutott be és hagyta el a stadiont 86000 ember. Amikor kijöttünk a metróból és megláttuk, hogy mekkora tömeg van a stadionig, őszintén megrettentem, hogy mire fogunk bejutni. Aztán semmi gond nem volt, tök simán ment minden. Kifelé azért már lassabb volt a dolog, de elég hamar kijutottunk a peronra, és az első szerelvénnyel el tudtunk menni. Mondjuk mi Jubilee-vel mentünk, ahogy néztem a Metropolitan-on durvább lehetett a helyzet.

Hatalmas élmény, aki teheti menjen ki egy meccsre. És mellette szánjon egy kis időt Londonra is!
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Na erre gondoltam. 😊
Majd lájkolom ha nem telóról leszek. 😉

több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Előre jelzem, hogy beszámolóm erősen szubjektív. És semmilyen tartalmi vagy nyelvi formának nem felel meg!


Utazásom szombat hajnalban indult. Ahogy a wembley megállójába értem a metropolitan vonalon és megpillantottam a stadion illetve egy plakát együttest, amin Bush Stafford is Suh van az utazás kellemetleségei ellenére, 32 fogas mosollyal csodáltam a wembley parkot.
Később bemetróztam a REgent streetre, mert az ottani Nike bolt, teljesen az NFL lázban égett. Be is újítottam egy 81-es mezt, de ezt már írtam.
Egy ideig dolgoztam kint Londoban, így jó pár ismerősöm kint él. A szállást így sikerült megspórolnom.
A 'kalandvágyból' kint élő ismerőseimmel szombaton belevetettük magunkat az éjszakába a sohoban. Természetesen rengeteg pálnika kíséretében hisz az akkor kevesebb mint 2 hetes fiam születését is ünnepltük!
Akartam is a meccsre nyomtatni egy olyan táblát amin az ált volna: Életem második álma vált most valóra, köszönhetően az NFL international-nek. A legnagyobb álmom pedig csak 2 hete született. Sajnos nem találtam kint olyan helyet ahol kinyomtatták volna nekem ezt. Így meghiúsult.
(De ez úgyis csak a fiamnak lehetett volna vicces. Neki is kb. 10+ év múlva.)
A buli után kb. 5 órát tudtam aludni és indulni kellett a meccsre. Így erős másnapossággal küzdve, egy fejfájás csillapítóval és két redbullal indult el nagy nehezen a nap. Féltem is tőle, hogy így nem fogok tudni átszellemülni a mérkőzésre.
A stadiontól kb. másfél kilométerre laktam. Egyre sűrűsödtek az emberek ahogy a közelbe értem. Picit zavart is a sok ember.
Ahogy beértem a Wembley-be es a 104-es szektor kapujából körbenéztem, azonnal elfogott egy hihetetlen extázis érzés.
Borsózott a fejem búbjától a sarkamig mindenem. Ott akkor sikerült igazából felébrednem.
A helyemre ülve elhajítottam a Falcons zászlót, ami mindenkinek be volt készítve. Mondván erre itt nem lesz szükség 😊
Az egyik büfé sorában, mögöttem állt egy michigani pali, akinek hihetetlen volt hogy miért szereti valaki a Lionst 10 000 mérföldre, Detroittól.
Hatalmas meglepődése volt azon is, hogy mi is tudjuk game pass-el követni az eseményeket, Magyarországról.
Természetesen mint minden amerikai akivel beszéltem fantasztikusnak tartotta, hogy Magyaroszágról jöttem. És nagyon örült neki. Ezzel mint egy jelezve, hogy fogalma sincs miről beszélek.
Olyan is volt akit Angliáról kérdeztem és arról, hogy mi tetszett a legjobban itt neki és azt válaszolta, hogy hihetlen hogy mindenki milyen jól beszél angolul.
Ezt külön nem kommentálnám, mert önmagáért beszél.

A meccs felvezetése nagy show műsor volt. Pár számos koncert, cheerleader csajok. Csapat bemutatás. Hype videók, amivel segítettek szurkolni a közönségnek. Emiatt olyan érzésem volt mintha 60 000 Falcons szurkoló lenne.
Azért az elején benyomták a Lions videót is. Hangosan ordítottam is, hogy ONE TEAM, ONE DETROIT, ONE PRIDE!

A himnuszoknál élőképet alkottunk a széken található nylon zacskókkal. Az amerikai himnuszt szinte senki sem énekelte, de a God Save the Queen már zengett!

A felvezető után a Let's go Lions felkiáltásaim egyre elmaradtak.
A mérkőzés eseményeit ismerjük.
0-21es félidőnél, nem állítom hogy nem voltam csalódott.
Több mint 20 éve szurkolok Detroitnak. Elsősorban a Pistonsnak. Akkoriban azt terveztem, hogy egyszer az életben szeretnék Detroitba eljutni, hogy élőben szurkolhassak a kedvenceimnek. Több mint 10 éve vagyok Lions fanatikus, így megpróbáltam nem azon keseregni, hogy ennyit utazok és így szívunk, hanem próbáltam úgy felfogni, hogy így is mekkora csoda hogy láthatom a csapatot.
Félidőben tettem egy teljes kört a stadionban (nem kis távolság, hihetetlen mekkora az a szentély). Közben beszéltem két Lions szurkolói csoporttal és megnyugtattam őket, hogy körbesétálom a stadiont és így meg lesz a turnaround. NEm mondom hogy nem néztek hülyének, de pacsiztak azért 😉
A mellettem ülő miami szurkolóknak is elmagyaráztam. Ők sok szerencsét kivántak és jópofaságból nyomtak egy 'ujj összekulcsolást' is.
A második félidő remekül indult. Az egyik end zone közelében voltam így a harmadik negyed eseményei picit messze voltak. De élőben a pályát néztem. amíg állt a játék addig pedig az ismétléseket.
Volt köröm rágás Let's Go Lions üvöltés kéztördelés minden... a 4. negyed TD-je és 2 pontos kísérlete előttem zajlott. A legalsó szektorban ültem így tényleg közel volt. Hihetetlen élmény volt látni. Tényleg nem tudom szavakba önteni.
Aztán következett az a bizonyos FG... Az elsőnél jeleztem a mögöttem ülő Redskinses családnak, hogy én befutok a 30 yardos vonalig mert onnan jobban látszik a snap is meg főként a mezőnygól, a villák között. (egyvonalban ülve csak a bírói karjelzésből lehetne megállapítani, hogy sikeres volt e)
Miután kimaradt, jött a nagy csalódottság. De nem is értettük mi történt, mi következik... miért repült sárga zászló.
Egyből eszembe jutott az egyik első meccs amit streamen élőben láttam, talán 10 éve (igen abban az időben amikor még botrányos minőségű streamek léteztek és azt is titkosan kezeltük, hogy ne terjedjen el)
Azon a meccsen 7 pontos hátrányban volt a csapat a Vikings ellen kevesebb mint 2 perccel a vége előtt. Joey Harringtonnal sikerült egy TD-t csinálni 10 másodperccel a vége előtt, de kimaradt az Extra pont és így kapott ki a csapat. (a felvétel a mai napig megvan. Féltve őrzöm. Rögzítettem a streamet. Jó látni hogy mennyit fejlődött a technika)
Nyílván azért jutott eszembe, mert elfogott egy pillanatra a 'same old Lions' érzés...

A második kísérlethez szintén középre rohantam (szerencse, hogy a mozgássérült sorral egyvonalban voltam, így senkit nem zavarva tudtam mögöttük szaladgálni)

Amikor berúgta és ünnepelt a csapat, felrobbant a stadion... a pulzusom az egekben... üvöltöttem. ugráltam. Örömömben majdnem elsírtam magam.. Pedig nem vagyok az a meghatódós típus.
Maradtam még picit a helyemen... táncoltam üvöltöttem, hogy Let's Go Lions és pacsiztam a Detroit drukkrekkel.
A meccsről kifelé jövet a tömegben zrikáltam én is a szurkolókat. Nekem tetszik ez a fajta baráti szurkolás egymás mellett. Kicsi verbális támadásokkal. Én is kaptam ezeket a félidőben rendesen.
Pár Atlanta szurkolónak feltettem a következő kérdést:
"Szia ez itt az 5-ös csatorna! Milyenek az érzéseid a második félidőről?" Szerencsére mindenki jól fogadta... van aki fotózkodott is. Egy kb 7-8 fős Lions táborral is sikerült összeakadni és fényképekre összeállni. Együtt örülni, annak a csodának aminek ha csak a lelátóról is de részesei lehettünk.

Eltelt több mint egy hét, de még mindig a hatása alatt vagyok. Mindenkinek ajánlani tudom, akit érdekel ez a sportág. Semleges szurkolóként is élvezhető. DE így hogy a kedvenc csapatot egy filmbe illő fordítást csinált, Óriási.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 107 — capitaine du château de Vienne 1487
Topmodell vagy bárki Lions drukker aki meccsen volt!
Várhatunk valami londoni élménybeszámoló félét? Főleg a meccs előtti és utáni dolgokra lennék kíváncsi.Bazzani
Én igyekszem valamikor írni róla. De jelenleg még tanulom az időmet beosztani a pici baba mellett!
És mint tudjuk annyira nem vagyok kommunikatív sem... de leírom amit én éreztem a meccs alatt!topmodell
Dehogynem, gyerünk top!


Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Topmodell vagy bárki Lions drukker aki meccsen volt!
Várhatunk valami londoni élménybeszámoló félét? Főleg a meccs előtti és utáni dolgokra lennék kíváncsi.Bazzani
Én igyekszem valamikor írni róla. De jelenleg még tanulom az időmet beosztani a pici baba mellett!
És mint tudjuk annyira nem vagyok kommunikatív sem... de leírom amit én éreztem a meccs alatt!

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Ma a csoportunkból csak a Viks játszik, úgyhogy ajánlom figyelmetekbe a jövő heti ellenfelünk meccsét.
Remélem kikapnak Miamiban a Chargerstől és megtörik a lendület, mert kezdenek belendülni.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
C.J. Mosleyt fűvel kapták el miután a füst érzékelőt kapcsolta ki elvileg.valakis
Az én tippem is füvezés volt.
Ez a tűzjelzős story meg hatalmas...Bazzani
A lényeg, hogy körültekintő volt és azt hitte, hogy okos is 😊

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
C.J. Mosleyt fűvel kapták el miután a füst érzékelőt kapcsolta ki elvileg.valakis
Az én tippem is füvezés volt.
Ez a tűzjelzős story meg hatalmas...

több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
C.J. Mosleyt fűvel kapták el miután a füst érzékelőt kapcsolta ki elvileg.

We just form a fucking wall.
több mint 9 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 11 633 — #BeRedSeeRed
Topmodell vagy bárki Lions drukker aki meccsen volt!
Várhatunk valami londoni élménybeszámoló félét? Főleg a meccs előtti és utáni dolgokra lennék kíváncsi.Bazzani
Mivel a Falcons volt a hazai csapat, így rájuk volt kihegyezve az egész esemény. A Trafalgar téri fan rally-ra is csak pár játékos ment el (ezt olvastam, mert csak beugrottunk oda nem vártuk meg a teljes műsort, még pár látnivaló várt ránk.)
Rengeteg Lions drukker volt a stadionban. Pl. mögöttem egy norvég pár ült és a csajszi nagyon szurkolt. A meccs végén sírt és remegett a keze, picit sokkot kapott ahogyan nyertetek. 😊 (én meg jófej voltam és benyögtem hogy easy win 😊 )
A Lions oldalán a Lions felfestéses endzone vonalában ültem, tehát előttem volt DL drill a bemelegítésnél. Meg nekünk hegedült Golden a TD után 😀
Játékosokkal nem lehetett találkozni (talán a fan rally-n, de azt feljebb kifejtettem) legalább is én nem találkoztam, sajnos.
A Lionsnak szurkoltam volna teljes erőmmel, HA Megatron játszik. De így annak örültem a legjobban, hogy egy nagyon jó meccsnek lehettem a szemtanúja. 😊



Fucu on Twitter, Bowl.hu Twitter
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Topmodell vagy bárki Lions drukker aki meccsen volt!
Várhatunk valami londoni élménybeszámoló félét? Főleg a meccs előtti és utáni dolgokra lennék kíváncsi.

több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Megérkeztem a kérdezz-felelek első részével. Elsőre kicsit óvatosak voltunk és hasonlót is kérdeztünk. Legközelebb már talán keményebbek leszünk. 😊

Bazza kérdez tüsi91 válaszol:

Egy bemelegítő kérdéssel kezdeném. Évekig ha Bears-Lions párharc következett a menetrendben akkor Ti Bears drukkerek nyugodt szívvel húzhattátok be az újabb W-t már jó előre. Mostanában azonban változott a világ és 2013ban már két Detroit győzelmet láthattunk. Milyen érzés ezt Nektek feldolgozni? Főleg annak tudatában, hogy a rátok sokáig leginkább jellemző félelmetes védelem már inkább a másik csapat egyik jellemzője.
Az évekig kiröhögött csapatból valóban a liga egyik meghatározó csapata lett?


A Lions hosszú utat tett meg, hogy újra tényező legyen a csoporton belül. A 0-16 persze emlékezetes 2008-ból, de előtte 2000-ben sikerült pozitív szezont összehozni, szóval egy röpke 11 éves építkezés eredményét láttuk 2011-ben. Azt gondolom, hogy azóta a két csapat kerete között olyan egetrengető különbség nincsen se egyik, se másik oldalra, így a tavalyi söprés (2007-ben is volt egyébként) úgymond már nem volt olyan komoly meglepetés. Milyen érzés feldolgozni? A liga változik csapatok emelkednek fel, süllyednek le. Több éve zsinórban kapunk ki Aaron Rodgerstől és a Packerstől a lehető legfájdalmasabb módokon, a lehető legfontosabb meccseken, ahhoz képest nem hiszem, hogy bárkit szíven ütött a Lions tavalyi 2 győzelme.
Szerintem az senkit sem zavar különösebben, hogy a Lions D a liga tán legjobb egységévé vált ebben a szezonban. A zavaró az, hogy a 2000-es évek Bears védelmének alappillérei felett elszállt az idő és megfelelő utánpótlás abszolút nem volt mögöttük, így a védelemtől már közel sem lehet várni azt a stabil, jó játékot, amit megszokhattunk korábban. (Zárójelben megjegyzem, hogy elit D 2005-ben és 2006-ban volt, utána 3 év középmezőny, majd újabb 3 év (és főleg 2010 és 2012) jobb szereplés). Ami viszont a sokkal nagyobb probléma, hogy a nevek alapján erős offense roppant szerény teljesítményt nyújt jelenleg, ami az eredményeken is vastagon meglátszik, pedig a védelem az első 6 meccsen bőven tett annyit, hogy a 3-3 mondjuk 5-1 legyen. Azóta kétszer feltörölték velük is a padlót.
Az utolsó kérdést tavaly épp így feltehettük volna, majd jött a Lions mélyrepülése a szezon második felében, aminek az edzői stábban történt csere lett a következménye. Nem hinném, hogy ez idén megismétlődik, így az NFC egyik olyan csapatáról beszélhetünk, akik harcban vannak a playoffért, s talán többért is.

tüsi91 kérdez Bazza válaszol:

Eltelt a szezon fele, s a Lions kiváló pozícióban van a playoffért, csoportgyőzelemért vívott csatában. Mit gondolsz a jelenlegi csapat egy komplett offense-sel mire lehet képes a szezon második felében, netán a playoffban? Ez a Lions képes lehet megtörni a Packers uralkodását a divízióban? Vagy látod-e esélyét annak, hogy a tavalyihoz hasonló összeomlás bekövetkezzen az új rezsimnél is? Összességében elöntötte-e Bazzat a pozitivizmus a Lions kapcsán az eddigi szereplés alapján?

Nagyon örülök, hogy ezt kérdezted így elsőre, mert már több ilyen irányú kérdés érkezett felém korábban és nem volt időm hosszabban megválaszolni.
A sok év alatt "felépített" imidzsemet rombolnám le azzal ha most hurráhangulatról írnék magammal kapcsolatban. Maradjunk annyiban, hogy bizakodó vagyok. Caldwell sokkal jobban teljesít a csapattal mint vártam, sőt azok a döntései is remekül sültek el amit szezon közben nagyon megkérdőjeleztem (főleg az általam túlzottnak vélt pihentetések). Hat győztes mérkőzésen vagyunk túl, ha van egy normális kickerünk akkor ez hét lenne, mert a Bills elleni is a kezünkben volt csak Henery... Hat győzelemhez amúgy Schwartznak 30, Marinellinek 19, Mariuccinak 17meccs kellett, míg Morhinweg nem is ért el a 6 győzelemig (5-27).
Azonban még csak a szezon első fele telt el és ebben az időszakban általában jobban szereplünk.
2013: Started 5-3, ended 2-6
2012: Started 4-4, ended 0-8
2011: Started 6-2, ended 4-4

Mire lehet ez a csapat képes? Határ a csillagos ég, mert ebben a keretben annyi tehetség van mint kevés másik csapatban. Ha ki tudják hozni belőlük a maximumot akkor Wild Card helyre mindenképpen oda fogunk érni, amihez még legalább 4 győzelem kelleni fog. Nagyon nehéz a sorsolás második fele, könnyen benne lehet egy nagy leolvadás is. Azonban sokkal kevésbé tartom valószínűnek az összeomlást mint a korábbi évben, mert Caldwell sokkal jobb stábbal vette magát körül. Reménykedek benne, hogy végre győztes Lions PO meccset láthatok.
A Green Bay hegemóniájának megtörésére valós esélyt nem látok. Én úgy gondolom, hogy még hosszú évekig (amíg Rodgers irányít és McCarthy a főnök) ők lesznek a csoport legjobb csapata. Szurkolói szemmel egyszerre borzasztóan idegesítő és csodálatra méltó amit ott véghez visznek. A Lambeau Field-en meg számunkra kb lehetetlen nyerni.

több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Ő milyen?Asbee
Három hetet volt itt, szóval pályán nem láttuk, előtte a Jax-ben játszott, úgyhogy Iktriad biztos bővebben tud róla nyilatkozni.

We just form a fucking wall.
több mint 9 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Ő milyen?


Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
A Giants elvitte CB Mike Harrist psből.

We just form a fucking wall.
több mint 9 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 483 — Bears & Illinois fan
Bocsi srácok, hogy a héten csak ilyen összefoglalóra futotta de sajnos teljesen el vagyok havazva. Viszont lenne egy kisebb bejelentésem is, hogy legyen valami jó is a napban.
Kezdeném egy olyan dologgal amit itt a fórumon nyíltan talán még soha nem írtam le. Ha rivalizálásról van szó akkor nálam ez mindig is a Bears elleni párbaj volt elsősorban. Az, hogy ez miért alakult ki bennem nem tudom. Talán az itteni Bears fanokkal kialakult remek viszony és baráti csipkelődés miatt? Lehet. Az itteni srácokat többségében nagyon kedvelem, a csapatukat persze nagyon nem. Gondolhatjátok mit éreztem amikor megláttam az év egyik legfontosabb meccsének (igen nekem a Hálaadás napi meccs mindig ilyen) párosítását...
6 hét van a derby-ig. Ennek örömére
tüsi91
barátommal minden héten egy-egy (összesen 5+1) kérdést teszünk fel egymásnak. A két csapatról, az NFC North-ról, bármiről. Próbálunk majd kicsit provokatívak is lenni, hátha generál némi (minden esetben jó hangulatú!) beszélgetést/vitát is.
Remélem elnyeri majd a tetszéseteket és akkor próbálkozok majd hasonlóval máskor is.
Első rész hamarosan érkezik.Bazzani
Kíváncsian várom. Csak azt a kérdést ne tedd fel légy szíves, hogy Calvin Johnsont is úgy akarjuk-e fogni, mint Gronkowskit? 😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Fairlynek elvileg MCL és PCL sérülése van 4-5 hét mire visszatérhet.valakis
Sokkal rosszabba számítottam. Ebből egy het bye week. Akar csak 3meccset kell kihagynia. Az nem sok.topmodell
Szerintem ne éljétek bele magatokat túlságosan.
Örüljünk ha idén játszik még.Bazzani
Nekem elég ha po-ra tér vissza egészségesen. A csapatnál még egyébként sincs döntés hogy mikorra számítanak legkorábban rá.
C.J. Mosley büntetése meg jövőhét szombaton fog lejárni, de valószínűtlen hogy a Miami ellen pályára lép, úgyhogy az aheti edzéseket kihagyja.

We just form a fucking wall.
több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Fairlynek elvileg MCL és PCL sérülése van 4-5 hét mire visszatérhet.valakis
Sokkal rosszabba számítottam. Ebből egy het bye week. Akar csak 3meccset kell kihagynia. Az nem sok.topmodell
Szerintem ne éljétek bele magatokat túlságosan.
Örüljünk ha idén játszik még.

több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Bocsi srácok, hogy a héten csak ilyen összefoglalóra futotta de sajnos teljesen el vagyok havazva. Viszont lenne egy kisebb bejelentésem is, hogy legyen valami jó is a napban.
Kezdeném egy olyan dologgal amit itt a fórumon nyíltan talán még soha nem írtam le. Ha rivalizálásról van szó akkor nálam ez mindig is a Bears elleni párbaj volt elsősorban. Az, hogy ez miért alakult ki bennem nem tudom. Talán az itteni Bears fanokkal kialakult remek viszony és baráti csipkelődés miatt? Lehet. Az itteni srácokat többségében nagyon kedvelem, a csapatukat persze nagyon nem. Gondolhatjátok mit éreztem amikor megláttam az év egyik legfontosabb meccsének (igen nekem a Hálaadás napi meccs mindig ilyen) párosítását...
6 hét van a derby-ig. Ennek örömére
tüsi91
barátommal minden héten egy-egy (összesen 5+1) kérdést teszünk fel egymásnak. A két csapatról, az NFC North-ról, bármiről. Próbálunk majd kicsit provokatívak is lenni, hátha generál némi (minden esetben jó hangulatú!) beszélgetést/vitát is.
Remélem elnyeri majd a tetszéseteket és akkor próbálkozok majd hasonlóval máskor is.
Első rész hamarosan érkezik.

több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley

Az NFL szakértői számtalan fontos vagy kevésbé fontos, mérvadó vagy kevésbé mérvadó statisztikát vezetnek a szezon alatt. Van egy olyan statisztikai adat amit nagyon kevesen ismernek, de én megosztom Veletek. Tehát ha idén valamelyik magyar adó (C8 vagy Sport TV) közvetítette a Lions meccsét és én otthon a kisszobában néztem azt akkor 100%-os a csapat.
Ennek fényében igen nyugodtan készültem a meccsre, ez a nyugodtság azonban igen hamar elmúlt. Persze a csapat igazolta, hogy az általam felvázolt statisztika igen mérvadó és egy újabb –lassan már védjegyünké váló- hihetetlen comeback győzelemmel megőrizte a vezető helyét a csoportban. Amikor meglátom az NFC North állását gyakran fog el az érzés, hogy fejre állítom a monitort mert fordítva nézek valamit.
Hogy éreztem magam vasárnap a meccs után? Talán ezzel a képpel (amin amúgy Louis Delmas látható) tudnám legjobban illusztrálni:

Nehéz szavakba önteni az érzéseimet. Hazudik aki azt állítja, hogy még egy kilátástalan 0-21es félidő után is bízik a csapatában. De úgy néz ki, hogy el kell kezdenünk megtanulni hinni ezekben a srácokban. Persze az első félidők miatt már a Lions drukkerek nagy része kifogyott a nyugtatókból.
Mennyire is volt valószínűtlen az utóbbi két győzelmünk?
#Lions win probability dropped to 1% in 4th qtr last week. Dropped to 3% in 3rd qtr this week. Won both.
Pedig egyszerű a recept, a védelem megfogja az ellent míg a támadók pontokat szereznek.
I told the D - if you guys get us the ball back, we're going to score...They got us the ball back...We went down and scored.Joique Bell
Egyszerű recept, de azért valljuk be, hogy olyan szintű balfaszkodást amit Mike Smith és stábja csinált az ellenfélnél olyat még keveset láthattunk ezelőtt.
Gondolom elég sokan nézték a meccset ebben a furcsa időpontban így ma nehezebb helyzetben vagyok, hogy érdekességekkel szolgáljak, de azért megpróbálom.
Íme az eheti "Ahogy Bazza látta":

A nap hőse:
OFFENSE

Borzasztó nehéz helyzetbe hoz engem Golden Tate hétről-hétre.
Na nem azzal, hogy minden héten fantasztikusan teljesít. Leginkább az a nehéz, hogy minden héten tudjak valami mások számára érdekeset írni. A jelzőkből kezdek kifogyni. Mondjuk sokan már arra jutottak, hogy a csapatot át kellene nevezni Golden Tate Warriors-ra.
The game is never over until it says 0 on the clock.Showtime Tate
Ez az amit nekem is meg kellene tanulnom végre. Szerencsére Golden nem adta fel és újra úgy játszott mint egy nr.1 elkapó.
7 receptions, 151 yards, 1 touchdown volt a hétvégi teljesítménye.

Kíváncsiságból előkerestem, hogy mit írt a walterfootball Tate leigazolásáról (azért őket kerestem vissza, mert emlékeztem rá, hogy eléggé lehúzták a dolgot):
Lions sign WR Golden Tate (5 years, $31M; $13.25M guaranteed): D Grade
These teams don't listen. Outside of Vincent Jackson, when has a receiver gone to an inferior team than the one he has already on and thrived in his new home? It's a formula that just doesn't work. This signing doesn't make any sense for a number of other reasons as well:

First, there were better receivers than Tate available. Tate has never even had a 900-yard season. I've seen bogus analysis out there about how Tate's stats were limited because of Seattle's run-heavy attack. That's a load of crap. If Tate happened to be a starting-caliber wideout, he would have produced more consistently. The fact remains that Russell Wilson liked to spread the ball around for a reason. Tate just wasn't good enough to be relied upon as a major target.

Second, this draft class is loaded at receiver. Why overspend on a wideout who isn't even as good as several rookies in this upcoming class? And third, the Lions want to utilize a run-heavy attack, so why are they throwing all of this money on a No. 2 receiver, especially one who isn't proven like Tate?

This is an awful signing by the Lions. It'll be lauded by others, but Tate will ultimately become the latest of many free agent receiver busts.walterfootball.com

Azért talán mondhatjuk, hogy (szerencsére) nem lett igazuk.

After the #Lions' dramatic win at Wembley, Golden Tate credits everyone for it—including the kitchen staff and the maintenance crew.
😊 Humora az van.

Pár érdekes adat Tate eddigi teljesítményéről nálunk:
-Tate is the second receiver in Lions history with 50+ catches in the seasons first 8 games (H. Moore, 1995-97).
-Golden Tate has his fourth 100-yard game of the season today. He had three total in four seasons in Seattle.
-In 8 games with the Lions, Golden Tate is averaging 100 yards per contest and ranks 3rd in the NFL in receiving yards with 800.
-For comparison, Golden Tate has as many TDs on the season as the Lions have allowed opposing WRs.
-Tate golden for Lions: Golden Tate 3rd in NFL, 1st NFC with 800 receiving yds., No. 1 in NFC with 21 3rd down catches

És hogy mekkora veszteség Golden Tate a Seahawks csapatának? Íme pár adat:
-All Seahawks WRS combine for 36 first downs. Tate falls slightly short at "only" 32 by himself.
-#Seahawks WRS combine for 298 yards after the catch. @ShowtimeTate sits at 344 YAC so far. More YAC than all but Baldwin have total yards.
-Golden Tate has 10 plays of 20+ yards. All seven Seahawks WRS combine for 10 of such plays. Had to include Percy Harvin, or they had less.

Csak így tovább.

DEFENSE

Ehhez a győzelemhez leginkább arra volt szükség, hogy a védelem visszatérjen a megszokott útra. Az első félidőben ugyanis sajnos úgy nézett ki az egység, mint akik nyaralni mentek Londonba és csak egy púp a hátukon az egész meccs. A második félidőre szerencsére (Fairley kiválása ellenére) visszakaptuk a jól megszokott betonfalat.
Mi történhetett az öltözőben?
I can’t repeat that one. Just know he lit a fire under us.Lions DE Jason Jones
Akit ki szeretnék emelni, az nem más mint Jason Jones. Az eddigi meccseken elég szürkén játszó DE Big Nick sérülése után rátalált arra a domináns játékra amit leigazolása óta vártunk tőle. Az ezer szállal városhoz és a csapathoz kötődő játékos remekelt a futójáték limitálásában és az irányító siettetésében is. 3 szerelés (köztük egy TFL), egy sack, egy QB hit és egy fumble kiharcolása áll a neve mellett.
Meglepő volt, hogy coach Austin nem őt (korábbi csapatában játszott DT-t is) hanem a 250 fontos LB-t Darryl Tapp-et játszatta DT-ben. Azért ne lepődjünk meg ha Jones jóval több szerepet kap majd a következő 4-5 meccsen.

A nap hülyéje:
OFFENSE

Vannak olyan játékosok akiket jövőre semmiképpen nem szeretnék Lions mezben látni. Az egyik ilyen az Garrett Reynolds RT/RG.
Reynolds esetében leginkább két eshetőség van egy játék kimenetelére. Az esetek döntő többségében a védőjátékos pillanatokon belül Stafford közelébe kerül. A többi esetben büntetéssel végződik a play. Az mindent elmond a játékáról, hogy a Falcons DE-k ligaelit játékosnak néztek ki mellette.
Nem véletlenül kapott (nem túl hízelgő) beceneveket korábban:
Garrett Reynolds nicknames: The Revolving Door, The 15th Lineman, Garrett “Oh God Don’t Touch Me” Reynolds, The QB Killer, Der Suckitude
Egyetlen szerencséje, hogy cseréje (az UDFA Lucas) talán még nála is lassabb és merevebb.
Rotációjuk meccs közben talán a jelenlegi NFL egyik legröhejesebb csatája a pályán maradásért. Megváltóként várjuk vissza az idén közepesen teljesítő Waddle-t a posztra.

DEFENSE

Nem fair dolog negatívként kiemelni valakit egy olyan egységből ami sokadszorra menti meg a csapat seggét és az offense kezébe adja a meccs megnyerésének lehetőségét. Ha valaki mégis gyengébbnek tűnt a többieknél az Ashlee Palmer.
Soha nem tartottam kezdő kaliberű játékosnak, szerintem se a gyorsasága sem a szerelési készsége nem megfelelő arra, hogy meghatározó NFL játékos legyen. Davonte Freeman is sokat köszönhet neki abban, hogy megszerezte élete első TD-jét a profik között. Talán egyszer megtudjuk majd, hogy Palmer ott mire vetődött…
Hála az égnek őt is kevesebbet látjuk majd a következő meccstől kezdve, hiszen a csapat aktiválta Kyle Van Noyt aki alighanem hamarosan átveszi tőle a kezdő posztot.


A nap meglepetésembere:
OFFENSE

Már a meccs előtt is írtam, hogy nagy meccset várok Theo Riddick-től. Persze az elemzők nagy részét meglepetésként érte a remek produktum. Riddick és Bell tökéletesen kiegészítette egymást. Bell a futásoknál míg Riddick az elkapásoknál jeleskedett.
8 elkapás 74yard 1TD.
The Lions are 2-0 when Theo Riddick has eight or more touches, for whatever that's worth.
Nehéz helyzetben is van a csapat hisz Bush visszatérésével valaki kevesebb labdát fog kapni a három RB közül. Caldwell szerint egyenlő lehetőséget fog kapni mindhárom játékos. Én titkon azért reménykedek benne, hogy Bush egyre inkább háttérbe szorul majd.

DEFENSE

A Colts drukkerei körberöhögtek minket amikor leigazoltuk Cassius Vaughn-t. Nem mondom, hogy meggyőzött a játékával de most egy olyan labdaszerzést csinált ami döntő mértékben hozzájárult a csapat győzelméhez. Várjuk a hasonló folytatást.

Kedvenc play:
Két offense playt választottam a hétvégéről:
1. Jeremy Ross gátugró mozdulata:

 www.detroitlions.com/media-center/videos/Highlight-Jeremy-Ross-hurdle/1d4302d4-9d3e-44c9-962e-1f41c35ee3ad
2. Theo Riddick fantasztikus egykezes elkapása:

https://vine.co/assets/images/meta/vine_screencap-0b4ef888c2882624abcca774862cde77.png
Vine
The entertainment network where videos and personalities get really big, really fast. Download Vine to watch videos, remixes and trends before they blow up.

Bónuszként harmadiknak életem egyetlen olyan delay of the game büntetése aminek örültem:
The footing was bad at that spot so I was happy to move it back.Matt Prater
Amin jót nevettünk:
Ziggy Ansah érkezik a meccsre:


Pár poénos megjegyzés az NFL Fan Rally-ról:
NFL Fan Rally in Trafalgar Square starting. MC looks out at crowd, says a lot of people, he's nervous "like the Lions lining up for a FG"
The MC just dropped another one at the NFL London fan rally: Why does Jay Cutler's phone keep ringing? Cause he can't find the receiver.
The MC was killing it with jokes. First one about being nervous: "I feel like Andy Dalton in a playoff game."

Újoncfigyelő:
Travis Swanson volt a csapat 6.falembere és jelentős szerepet kapott Stafford védelmében.
Caraun Reid olyan szerepben találta magát (Mosley eltiltása és Fairley sérülése miatt) amire senki sem számított. A meccs második félidejében a csapat második számú középső falembereként játszott Tapp-el rotálva. Ugyan nem került fel a statisztikai lapokra, de 3szor siettette Ryant (legtöbbször a csapatban). Cornelius Lucas többször is pályára került Reynolds helyén, teljesítménye hasonlóan felejthetőre sikerült. Jerome Couplin mozgalmas héten van túl. Először kitette a csapat, majd visszaigazoltuk a PS-ba. Mosley büntetése után újra az aktív keretben találta magát és fontos eleme volt a speciális csapatrésznek.

A nap képe:
Suh egy utcatáblára hívta fel a figyelmünket:


Slowlights:

több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Fairley sérülése külön érdekességet ad a dolognak. Mert most szükség lenne ra. De a bye utan egy meccset meg elvileg ki kell hagynia !
Jol elcseszte saját magának es a csapatnak is.topmodell
inkább Suh cseszte el

We just form a fucking wall.
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Fairley sérülése külön érdekességet ad a dolognak. Mert most szükség lenne ra. De a bye utan egy meccset meg elvileg ki kell hagynia !
Jol elcseszte saját magának es a csapatnak is.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Mosleyval mi történt, hogy hazaküldték?tüsi91
Semmit se tudni erről jelenleg.valakis
Annyit tudni hogy az indok a csapat érdekek vagy szabályok megsértése.

Szerintem vagy elkésett az edzesről vagy megindult a londoni ejszakaba 😊

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Fairlynek elvileg MCL és PCL sérülése van 4-5 hét mire visszatérhet.valakis
Sokkal rosszabba számítottam. Ebből egy het bye week. Akar csak 3meccset kell kihagynia. Az nem sok.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 9 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Mosleyval mi történt, hogy hazaküldték?tüsi91
Semmit se tudni erről jelenleg.

We just form a fucking wall.