Seattle Seahawks

60 feliratkozó

több mint 9 éve
tejbegrrr!!! Seattle Seahawks Washington Huskies 943
Tavaly volt sok írás a Toxic-szám jelentőségéről. Explozív játékok aránya az engedett vs elkövetett játékok tükrében. Ott biztosan nem 12 és 16 yard szerepelt, szóval kicsit,mintha fabrikálva lenne ez a statisztika 😀undisputedly
Erre: For our purposes, an explosive play is a run of 12 yards or more and a pass of 16 yards or more. Carroll and his staff define explosive plays this way and so will I.
( www.fieldgulls.com/seahawks-analysis/2013/11/20/5127576/seahawks-nfl-russell-wilson-pete-carroll-checking-all-the-boxes)

Tehát tényleg saját definíció, de a szakmai stábé. 😊

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
tejbegrrr!!! Seattle Seahawks Washington Huskies 943
Reméljük, hogy a Dallas veri a DEtroitot, mert ellenük sem fogunk futni.undisputedly
Tényleg, szerintetek ki lenne a legideálisabb jövő heti ellenfélnek: az Arizona csereirányítóval, mert idén már kétszer elkaptuk őket, a Carolina, akiket - ha nehezebben is - de szintén vertünk, és mégiscsak negatív mérleggel jutottak tovább, vagy a Detroit, hiszen így a lehető legkönnyebben szabadulnánk a sokak szerint legveszélyesebbnek tűnő Dallastól?

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
Az egész szezonban engedett összesen 20, legalább 12 yardos futásból nyilván kb. 16 esett arra az időszakra, amik Wagner sérült volt. 😊tejbegrrr!!!
Tavaly volt sok írás a Toxic-szám jelentőségéről. Explozív játékok aránya az engedett vs elkövetett játékok tükrében. Ott biztosan nem 12 és 16 yard szerepelt, szóval kicsit,mintha fabrikálva lenne ez a statisztika 😀

Btw PC filozófiájának alapja, hogy ne engedjünk nagy játékot, viszont a run-run-boom-ból pedig elkövessük a lehető legtöbbet.

Denver futás elleni védelme eléggé karcol 😀 Reméljük, hogy a Dallas veri a DEtroitot, mert ellenük sem fogunk futni.
több mint 9 éve
tejbegrrr!!! Seattle Seahawks Washington Huskies 943
Az egész szezonban engedett összesen 20, legalább 12 yardos futásból nyilván kb. 16 esett arra az időszakra, amik Wagner sérült volt. 😊

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
tejbegrrr!!! Seattle Seahawks Washington Huskies 943
Bíztató stat, és persze, alapvetően a futásokon múlik a ligaelsőség, de mégis sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítmény ez így, mint amilyet feltételezni vagyunk hajlamosak:

The Seahawks not only led the league in fewest explosive plays allowed, they also had more explosive plays (12-plus yard runs, 16-plus yard passes) than any team in the NFL:

Explosive play
Team Rush Pass Total
Seahawks 61 74 135
Colts 24 110 134
Eagles 44 90 134
Cowboys 48 84 132
Broncos 38 94 132
Saints 36 96 132

Explosive plays allowed
Team Rush Pass Total
Seahawks 20 56 76
Broncos 15 71 86
Jets 21 69 90
Bills 38 61 99
49ers 25 77 102


 www.seahawks.com/news/articles/article-1/Tuesday-in-Hawkville-Staying-defensive-amid-an-offensive-avalanche/74bc5611-3b2e-4df5-b58e-a99568fecb7e

“George is having the off-season of his life, because it’s the only one he has ever really had,” Carroll said of Fant.
több mint 9 éve
Helmut Zimmer Buffalo Bills Oregon Ducks 6 156 — én ezt meguntam
It's alive! 😊

Köszi mindenkinek, de tényleg! Nem írok többet a témáról, de ezt meg akartam írni. Pár napot elagyatlam rajta, végülis szabin vagyok. 11 oldal kivonata került ide. Rengeteg téma került elő, amely végül nem lett az anyag része, egyrészt a formátum korlátai miatt, másrészt mert kívételesen tapintatos, és korrekt szerettem volna maradni. Hogy mennyire volt megosztó Jim Harbaugh, az szerintem nem újdonság, és írásom egy klassz korszak tributejának szántam, próbáltam a hasznos holmikat számba venni.

Ami kimaradt:
A 12-12-23 i meccshez tartozott egy rész, arról hogy miért fordult meg a Hox Niners pár viadal, hogy mi a filozófiai különbség az edzők között. Vic Fangio kritikája is hosszabb volt némileg. Ezzel kapcsolatban kitértem arra, hogy a Samurai féle pozíciós fetisizmusból, hogyan jutottunk el az ezt követő Fangio féle lényegesen kultúráltabb "gunshowig", illetve ezt hasonlítottak össze azzal, amit sokan még mindig cover 3-nak hívnak. Bár ma már terjed a the swarming megnevezés (rajzás). Igen írtam a támadó filozófiáról is és az O fal blokkolásról is. Végül hagytam a fenti okok miatt.

Endo, nyugodtan hasznãljátok, de kérem a hibákat javítsátok ki, mert én tabletről írok, és az édes anyanyelvem központozásában sosem voltam erő, viszont mára kifejezetten gyenge vagyok.



Még egyszer kösz
Üdv.
Helm
több mint 9 éve
endorphyn Seattle Seahawks 1 850 — Seahawk Royal Guard
Reszemrol is drakula Herr Zimmer! Nagyon jo iras! Viszont egy szempontbol Braxaval ertek egyet; sokkal inkabb olvasnek sajat csapatunkrol ilyen kimerito es erdekes cikket.
Esetleg feldobhatnank a Seahawks Hu facebook oldalra? Termeszetesen forras megjelolessel.

-- TIME I'AM! --
több mint 9 éve
garrett27 Seattle Seahawks 2 646 — Seahawks fan
Kíváncsi vagyok mi szabadul most ki a Frisco-ból, hogy vajon tényleg Harbaugh volt-e a fő probléma, vagy az egész rendszer elcsúszott valahol és nem tudtak időben váltani. Most ki fog derülni, hogy Kaep tényleg be tudja-e tölteni azt a szerepet, amit a csapat, a management és a szurkolók elvárnak, vagy ő egy zsákutca. Szerintem ez a lényeg. Mert ne felejtsük el, hogy a Frisco idén full kórházzá alakult szezon közben és ennyi alapember hiányát még ők sem tudták kompenzálni. Mellette még az egyéni hülyeségek (pl.: Aldon) és kész a káosz. Fura ezt itt leírni, de nekünk kell a jó Frisco, mint ahogy kell a Real-Barca, Fradi-Újpest, stb. Ha pedig emellé felzárkózik a Cards és a Rams is, mint ahogy látjuk, ez a tendencia, akkor az elkövetkező idényekben is lesz kiket utálni. A szurkolóknak pedig kellenek a rangadók, jó őket utálni míg tart a derbi, aztán persze jöhet a kézfogás és a respect.
Egy Niners fan írta a Sport tv-nek, hogy rossz látni a Frisco mélyrepülését és halmazati büntetésként még végig kell néznie a Seahawks remeklését, meg hogy nehéz szeretni a Seahawks-ot. Nyilván NIners fanként, már semlegesként, nem is kell még a rájátszásban sem, de így szép az NFC West.

I treasure my remark to my grandson who asked, “Grandpa, were you a hero in the war?” Grandpa said, “No… but I served in a company of heroes”.
több mint 9 éve
12 Seattle Seahawks 291 — Minimum 3 karakter!
Amikor egy korszak lezárul nem fukarkodnak az emlékezők a nagy ívű, sokszor feleslegesen dagályos jelzőkkel, mondatokkal.
Nem is kezdenék bele ilyenekbe, de...Helmut Zimmer
... most belefért.


...Hozzáteszem, nem tudom megfogalmazni egyszerűen, hogy mi ez, talán meg kell tanulnia legyőzni Jimet.
Csak az a baj, hogy a megalodonnak szűk lesz az a tenger. Fogjuk még őt az NFL ben látni, és ha megtanul ember lenni, akkor lesz ő még bajnok.Helmut Zimmer
Szerintem ennek a megalodonnak már szűk ez az egész közeg, maximálisan optimális állapotban vette át a csapatot; draft pozíció, játékosállomány, "papi" fegyelem...
Persze, lehet hatvan körülre már ő is gyönyörűen térdel majd és jól kezeli az "összetett problémákat" félidőben.


Viszont elkezdtem koncentrálni a blokkolási sémára, hamár korábban felhívtad rá a figyelmet. Talán elfogultság, de látni véltem benne bizonyos rendszert, illetve inkább törekvést - egyfajta csali a futó/futva passzoló QBval.
Persze a felületen nem látom az összes játékos mozgását és az sem világos, hogy mi volt a hívás, vagy a QB opció - de persze néha kiszakad belőlem a "Hát itt meg mi volt a filozófia?" sóhajtás.
Viszont az sem jön le teljesen, hogy mekkora RW szabadságfoka és ezt hogyan kommunikálja a fallal?!

Arra nagyom kíváncsi vagyok, milyen arányú lesz a play call, ebben a rájátszásban!

több mint 9 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 521
respect Helmut, olyan jó írásaid vannak, sajnálom h Harborol írsz nem pedig a seahawksrol, mert ez a Harbos dolog engem spec nem érdekel. Elment egy másik csapat edzője. na bumm, mi meg playoffra készülünk, foglalkozzunk ezzel, ne Harboval.
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
Trent Kirchner - G - Seahawks

The Jets have requested to interview Seahawks director of pro personnel Trent Kirchner for their general-manager vacancy.
Jets fans will scream and moan that "we got John Idzik from the Seahawks!" and question why they'd go back to Seattle for their next GM. But unlike Idzik, who was a mere "salary-cap guy" in Seattle, Kirchner is GM John Schneider's right-hand man as a personnel guy. He's viewed as an up-and-comer in personnel.

+ a Jets hétvégén interjúztatja Quinn-t.
több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Helmut Zimmer
Nagyon köszönöm ezt az összefoglalást, respect Helm!


"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
Helmut Zimmer
Jó ki összefoglaló. Mondjuk azt talán még a Hawks fanok sem vitatták,hogy jó edző, de kitérhettéál volna arra is,hogy milyen személyisége van. Polarizáló. A vele való viszonyban két véglet létezik. Egy, meghalsz érte a pályán és minden szavát iszod, kettő , hogy "nem veszed be amit mond". És a legtöbb report szerint ez utóbbi volt több játékosánál is.

Mondjuk inkább a GM-et küldtem volna el, mint a HC-t. Hárbóval való rivalizálás tényleg sokat tett a Westért és a két csapatért is. Nem véletlen, hogy a tavalyi Konferencia döntő sokkal keményebb meccs volt, sőt, mérhetetlenül keményebb volt, mint maga a SB. Olyan kis katlan lett az NFC WEst, köszönhetően ennek a két csapatnak leginkább, hogy aki innét PO-ba jut, az megélt pár nagy csatát már az alapszakaszban.

Ja, amúgy a Cardinals veresége azt jelentette, hogy az idei szezonban 10 egymást követő (vagy összesen?) ellenfelünk kikapott a következő meccsén. Hangover.

Summasummarum én bevallom sajnáltam,hogy egyetemre tért vissza. Reméltem,hogy elmegy Oaklandbe és bucira veri Manningéket 😀
több mint 9 éve
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 3 305
Helmut Zimmer
ez veri bármelyik írást az nfl.com-ról... kib.jó, gratulálok és köszönöm ezt az "összefoglalást"

The Amazing Racoon
több mint 9 éve
CSABI27 Seattle Seahawks 99 — vinczellercsaba@gmail.com
Komoly hsz 😊 😊 . Igen, jobbá tette Pete-et, és a csapatot is, éppen azzal, ami Pete ars poeticaja: compete. A kettejük közt lévő versenyhelyzet kihozta a legjobbat mindenkiből, abszolút a maximumon kellett működni mindkét csapatnak. Nagyon sajnálom, hogy lelépett Harbaugh. 2011 decemberében, amikor még T-Jack volt az irányítónk, és nekünk meg kellett nyerni a hazai meccsünket karácsonykor a 9ers ellen, hogy életben maradjunk, akkor mondta az amerikai kommentátor, hogy ez egy komoly rivalry kezdete. Attól félek, elveszik ez a rivalry most, és nem is azért,mert a 9ers esetleg súlytalan lesz. Mindannyian imádtuk a 9ers elleni meccseket, szinte csak ezeket vártuk, és ebben baromira nagy szerepe volt a személyes ellentéteknek. Persze marad belőle így is, de ez az edzők közti viszonyból eredeztethető.
Szóval sok sikert Harbaughnak, én nagyon sajnálom, hogy így alakult. Hátha kukáznak egy college foet Petenek 😊 😊.
több mint 9 éve
Helmut Zimmer Buffalo Bills Oregon Ducks 6 156 — én ezt meguntam
Amikor egy korszak lezárul nem fukarkodnak az emlékezők a nagy ívű, sokszor feleslegesen dagályos jelzőkkel, mondatokkal.
Nem is kezdenék bele ilyenekbe, de távozott egy olyan ember a ligából, aki valószínűleg akartán kívül, de hozzájárult a Seahawks sikereihez. Ez az ember Jim Harbaugh, és lehet ingerküszöb, de még itt a Hox oldalán is érdemes megemlékezni arról, hogy ez a remek szakember mit tett a Ninersért, az NFC Westért, és tulajdonképpen a Seahawksért.
Jim Harbaught nagyon nem érdemtelenül került a Niners vezetői székébe. Egyetemi évei alatt remek szakembergárdát, remek csapatot, és remek egyéni játékosokat nevelt ki, és egy olyan megalkuvásra alkalmatlan mentalitást vitt az egyetemi foci világába, amely a régi nagyokat is felrázta, elveik átértékelésére kényszerítette. És ő ezért fontos nekünk, ez az átértékelés ugyanis elérte Pete Carrollt is.

Jim és Pete, avagy a híres stanfordi kézfogás története
Én első alkalommal akkor hallottam róla, amikor 2007–ben "minden idők legjobbjának" kikiáltott Trojansát fájóan ütötte meg a Stanford, Pasadenában 85.000 ember előtt, egy döbbenetes 17 pontos 4. negyeddel. Életemben akkor láttam először (és azóta sem) igazából zavarban Big Petet. Még emlékszem az interjújára: számos dolgot át kell értékelnünk, számos dolgon változtatni kell.
Aztán 2009-ben (a2008 évi drafton kirabolt) USC-t ki is ütötte a Cards (55-21), komoly űrt lyukat ütve a végzősök önbecsülésén. (Máig nem értem, hogy ez után a meccs után Mays hogyan kerülhetett Friscoba  ). Harbaugh azonban nem csak legyőzte Carrollt, de arcon is csapta azon a meccsen azzal a híres 2 pontossal, amikor már rég eldőlt a meccs. Ekkor hangzott el a híres” What ’s your deal”- avagy ezt most akkor mi a f*szért is kellett?! Ha valaki nem is szereti Carrollt, el kell ismernie a Hox gyönyörűen térdel, amikor vége a meccsnek. Ekkor Carroll már nem frusztrált volt, hanem pipa, nagyon-nagyon pipa. Lehetett is, mert jött ez a fickó, és 1.) konkrétan belerondított a dinasztiába, amit épített, 2.) kiskanállal kellett összeszedni a játékosait a meccs után, 3.) GOTO 1. belerondított a dinasztiába, ráébresztette Carrollt, hogy valami lement a vágányról.
Sokszor hangzott el, hogy PC és Harbaugh utálják egymást. Én az ő viszonyukat sokkal összetettebbnek látom egy szimpla utálatnál. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Harbaugh, és Carroll között ez innentől kezdve személyes is. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ők inkább ellenségek, mint ellenfelek. Persze a média fújta, de volt is mit.

Hogy ne lettek volna ellenségek, amikor Harb számára PC testesítette meg a USC trónján pöffeszkedő korszerűtlen királyt, aki elszívja a levegőt (és a legjobb prospecteket), és mint a liga gépezeteinek tökéletes ismerője elállja az utat, amely a siker felé vezet. Szerintem ez a disznófejű nagyúrban gyönyörűen benne van 
„Megöl a disznófejű Nagyúr,
Éreztem, megöl, ha hagyom,
Vigyorgott rám és ült meredten:
Az aranyon ült, az aranyon,
Éreztem, megöl, ha hagyom.” 😊

Hogyne lettek volna ellenségek, mikor Harbaugh tüske volt Pete Carroll oldalában, egy olyan tüske, ami emlékeztette, hogy már nem mennek olyan jól a dolgok. Az embernek, még a legtehetségesebbeknek, is meg kell időnként újulniuk, fejlődniük kell! PC számára tehát eljött a megújulás ideje. Az egy fontos emberi érték, hogy ő valójában be is látta ezt. Élete legjobb döntése volt, hogy átjött az NFL-be!
Az egyetemi fejezet lezárásaképpen szerintem feltételezhető, hogy:
annak ellenére, hogy az egyén, főleg egy sikeres vezetőedző fejlődést nem szokás, nem is illik egy ellenfélhez kötni, mégis azt gondolom, hogy ez a rivalizálás komoly hatást gyakorolt mind a két szakember munkájára. Persze mindenki profi és 100%-on pörög, de van az az inspiráció, amikor az a 100% tud még 100%-abb lenni.

Boldog 49. szülinapot mester
PC egy rettenetesen rossz Seattlet vett át, amely az egész NFC West viccbrigádjává silányult. Utolsó év volt Matt Hassel, első éve volt Earlnek, Okungnak, Lynchnek. Még Tatupuról is kiderült, hogy alkalmatlan. Ott álltunk és nem értettük, mi történik! Mike Williams….várj ezt most megpróbálom röhögés nélkül leírni Mike Williams az 1. számú elkapó! A többit tudjuk 7-9, rájátszás, bajnokverés, és földrengés a CL-en. (utána szopó a Soldieren)

NFC W "dominanciánkhoz" kellett, hogy az akkorra bitang erőssé váló 9-erst minden idők legalkalmatlanabb vezetőedzője Samurai Mike képezte olyan szép és nemes, de az NFL szempontjából haszontalan sportokban, mint a szánkóhúzás nyáron hegyre fel, és társai. Vernon Davis unalmában még mindig vertea védőket az edzéseken, Alex Smith, pedig éppen a phd-jára készült, hiszen játékra esélye sem volt, pedig addigra kívülről fujt kb. 5 playbookot Air Coryelltől, a korszerű west coastig (utóbbit leírni is röhejes). Ezek közt talán csak egy korszerű volt, Norv Turneré. Alex ezt szerette is, nem is ment rosszul, de ez senkit nem érdekelt, Samurai Preacherman Mike-ot a legkevésbé.
Szóval ebbe a remek környezetbe érkezett Harb, és valljuk be ő volt az ember, aki nem félt kockáztatni, és tudott újat mutatni. Nagyon ritkán lát az ember annyira komplett tehetséges keretet, mint a 2011 es Niners volt! És ha ez nem lett volna elég mindig tudott remek játékosokat húzni.

Én nem kedveltem Jim Harbaughot az embert, mert egy az élő fába belekötő, krakéler palinak tartom, de tiszteltem a szakit, mert zseniálisakat húzott, főleg uralkodása első éveiben, és dominálta ligát. Imádtam, hogy az erősségekre épített, és nem a gyengeségeket próbálta elfedni. Utóbbi nagyon fontos, mert szerintem nagyon sokan ott rontják el, hogy az erősségek helyett kétségbeesetten próbálják egy csapat, egy játékos vállalható gyengeségeit korrigálni, bármibe is kerül, és ez a legtöbbször egy játékos egyéniségébe kerül, illetve egy csapat lelkébe.

Persze Jim sem kerülhette el a sorsát, az ő kódját is feltörték, őt is legyőzték, sajnos kicsit korán, pont mielőtt eljutott volna a bajnoki címig.
Az első komoly baleset pont a Hawks elleni 12-dec 23 meccsen történt, Jimbo 49. szülinapján. Ez egyben fordulópontot jelentett a két csapat életében. Soha azelőtt nem láttuk Jimet tehetetlennek. Azon túl, hogy brutális verést kapott a nyíltan bajnok aspiráns Niners, a későbbi ellenfelek útmutatót kaptak:
1.) hogyan söpörd a domináns védelmet 2.) hogyan szedd szét Collint, aki akkor éppen konkrétan zseniálisnak tűnt.

Nem gondolom, hogy túl kell értékelni e vereség hatását, mert nem minden elemet lehetett adoptálni rövid idő alatt, de azért adott jó támpontot. Óriási respekt, mert a stáb azonnal tekert a labda mindkét oldalán el is jutottak az SB be, ahol óriási pechhel kaptak ki!

Nincs út felfelé, csapdában
Jimmel még a sors is kibabrált. Van-e annál rosszabb, mint amikor az ősellenséged győz le? Van, amikor a tesód! Hogy ez lélektanilag mit jelenthet, nem tudom. Mindenesetre óriási tisztelet jár Harbaughnak, mert a következő évre úgy jöttek vissza, hogy tekert megint az O-n. Kiismerhetővé vált a felfutó zóna játékuk.

És az NFC döntőn megint kitaláltak valamit! Akkor éreztem a legjobbnak a Ninerst, felkészültek voltak, remek taktikával. A Hawks egy félidő alatt kimatekolta a kódot, és visszajött, a többit tudjuk. Nüánszokon, és egyéni teljesítményen, illetve két fájó sérülésen múlt. Ha SF-ben lett volna, és kikapunk, büszke lettem volna a gárdára, ha annyit ért volna el, mint a Niners Seattleben.

Felhívom a figyelmet az egy fél idő alatt kimatekolta a kódot dologra, ez ugyanis innentől nyomasztó tényező. Itt szeretném megjegyezni, hogy szerintem, ha valaki túlértékelt volt az pont az imádott Vic Fangio. Nem részletezem, ez most Jimről szól!

Perszet Vic is a gárda része volt, akárcsak Roman, és Kaepernick.És itt a csapda, ha konok vagy és kitartasz két, három állítás mellett, akkor hogy békíted ki az állításaidat, ha azok feloldhatatlan ellentétbe kerülnek. Ime az állítások állítás:
1.) Roman remek koordinátor+
2.) Kaepernick rendkívüli tehetség=
3.) remek támadójáték

De nem megy a támadójáték. Min változtatsz? Rájössz, hogy valójában már tényleg feltörték a rendszered, és ahogy egyre többet variálsz adott rendszeren belül, úgy érzik magukat a játékosaid egyre kevésbé komfortosan. A játék, ami az erősségekre épített elérte a zenitet, ennyi volt. Újabb tekerés esetén mélyíted a válságot, vagy bevezetsz strukturális változást, de az 1,5-2 év, és közben széteshet a csapat. Persze ez nem gáz, sikeres edzők évek óta ebben az állapotban vannak, sztár irányító, jó receiver corps, egész OK O Line gyenge csoport csodákat tesz éveken át, anélkül, hogy bele kéne nagyon nyúlni. De Harbaughnak ez nincs meg, Kaepernick nem az a top 10 irányító, akinek gondolta. A csoport pedig maga Doberdo.
Nincsenek kétségeim, Jimbo okos,ő már egy éve pontosan tudta, hogy innen most egy ideig már csak lefelé vezet az út. Felismerte akkor is, a változás szükségességét, amikor Alexet lecserélte. Ismerte Alex korlátait is, az első perctől. Beletett Alexbe sok energiát, de tudta, hogy srtuktúrális változás szükséges, hogy a 9-ers támadójáték feljebb lépjen. Ehhez Alex kevés volt szerinte. Csak azt nem mérte fel, hogy Kaepernick mentálisan nincs felkészülve a feladatra.Nem is láthatta, senki sem látta. Harbaugh utoljára egyetlen egy másik irányítónak szavazott ekkora kreditet… Andrew Lucknak.

Quo Vadis Jim
Mi csak azt láttuk, hogy egy ideje nem volt már jó a viszonya az FO-val. Ott volt a hiszti az offseasonban, a brownsos story. Pont akkor, amikor pick, és idő is lett volna a Niners átépítésének megkezdéséhez. De mi történt? Elfogyott a bizalom? Nem volt elég jó terve Harbaughnak? Lehet! Csak azért, mert valaki nem mindig jó arc nem kerül légüres térbe. Jimbo pedig abban volt, a 2013-2014 közötti offseasonban, tehát pont, amikor a legnagyobb szükség volt a közös munkára. Egy sikeres év után, vagy várjunk buksz egy NFC bajnoki címet az sikeres év? Bár, ha csak az SB win az egyetlen siker az FO számára, akkor nem. Ha Jim becsületes volt és elmondta, hogy most két év átépítés jön,mert ez ennyit tudott, akkor értem miért fogyott el a levegő. Ez amolyan filozófiai különbség.

Hogy mi történt pontosan, azt lehet sosem fogjuk megtudni. Jöttek a sérülések, már a D sem szuperált, elmaradtak az eredmények. A játékosok el kezdtek mutogatni. (mondjuk az FO-nak talán ezzel kellett volna foglalkoznia). Kb. itt a vége. Ilyen környezetben nem lehet komoly szakmai munkát végezni.

Sok elintézetlen ügyet hagyott itt Jim Harbaugh. Ne becsüljük le az NCAA-t, hiszen oda sem kell kevesebb tudás, vagy kevésbé profi mentalitás, ráadásul kellenek olyan soft skillek, amelyek pl. a profiknál annyira már nem hangsúlyosak, de ha hiányoznak, szétesik a csapat, szóval meglétük, vagy hiányuk jelenti a különbséget siker és bukás közt.
Nekem az a hipotézisem, hogy pont ezek a soft skillek hiányoznak, hogy Jimbo igazi nagy edző lehessen. Szerintem a legjobb döntést hozta, mert még meg kell tapasztalnia, és tanulnia azt, ami ahhoz kell, hogy bajnok legyen. Erre most az NFL-ben reálisan nincs esélye. Hozzáteszem, nem tudom megfogalmazni egyszerűen, hogy mi ez, talán meg kell tanulnia legyőzni Jimet.
Csak az a baj, hogy a megalodonnak szűk lesz az a tenger. Fogjuk még őt az NFL ben látni, és ha megtanul ember lenni, akkor lesz ő még bajnok.
több mint 9 éve
krankovics Seattle Seahawks 407
Megvan a jövő évi beosztásunk is!
Otthon: Rams, Cardinals és Niners mellett jön a Bears, Lions, Browns, Steelers és a Panthers.
Idegenben: San Francisco, Arizona és St. Louis mellett a Packers, Vikings, Ravens, Bengals és Cowboys.krankovics
húzós 😊, de kell az SBfunkyparduc
zsinórban a harmadik? 😊

http://seahawks.hu
több mint 9 éve
krankovics Seattle Seahawks 407
Megvan a jövő évi beosztásunk is!
Otthon: Rams, Cardinals és Niners mellett jön a Bears, Lions, Browns, Steelers és a Panthers.
Idegenben: San Francisco, Arizona és St. Louis mellett a Packers, Vikings, Ravens, Bengals és Cowboys.

http://seahawks.hu
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
willson ma újra szar volt. az biztos h ő nem lehet hosszútávú megoldás TE poszton.
playoff: lions/cards/panthers. mind3 csapatnál jobb a seahawks. nyerni kell majdbraxa88
Most akkor melyik Willson az igazi? Remélem a múlt heti 2 TD-s meccse nem csak egy tévedés volt, mert akkor kuka a manus.
Az viszont jó, hogy a SB-ba ismét a CLF-en keresztül vezet az út. Megcsináltuk az esélyt, most már élni kell vele.garrett27
szerintetek melyik csapatnak "kellene" jönnie elsőnek?funkyparduc
Willson szar. Az inkonzisztencia miatt. Viszont mivel csak 2. éve volt, ezért nem lesz kitéve, még fejlődhet.

Alapvetően nekünk olyan csapatok nem fekszenek akiknek elit támadó vagy védő faluk van.
Leginkább az elit védőfal a probléma, mert az teljesen kiveszi a támadóink két méregfogát. Lynch futásait és RW játékát. Egyetlen ilyen csapat maradt az NFC-ben, a Detroit. Elit O fallal pedig a Dallas bír. Ők egymás ellen játszanak, tehát az egyik mindenképpen kiesik. Nekünk szvsz az lenne a kevésbé rossz, ha a Lions kiesne, így lenne egy Dallas vs GreenBay meccs is, és ott is búcsúzna egy nagy rivális, mi pedig kapnánk a Cardinals/Panthers valamelyikét.

Amennyiben sikerülne SB-ba jutni, ott a Steelers és a Patriots lehet a legrosszabb matchup. A steelersnél az a QB+futó+elkapó hármas nfl rekordokat döntögetett idén, olyanok, mint itt a Dallas. Van egy jó O fal, egy jó Qb, csak ott SB tapasztalat is akad, egy elit futó, aki idén a legtöbb yardot futotta, plusz elkapni is jól tud, illetve egy elkapó aki pedig ha jól emlékszem a legtöbb yardot kapta el.

Patriots pedig Patriots. Bellichick a liga történetének egyik legjobb edzője, habár az utolsó két Sb-ban nem tudott semmit sem kitalálni a jó védelem (Giants) ellen, viszont ott komplett csapat van, és a védelmük is jó.

Amúgy természetesen a Denver is egészségesebb tavalyhoz képest, és a védelemben ez töb szintet emelt a minőségen.

Helyesbítek: Murray mögött csak a mésodik lett a futott yardok listáján 1300+ yarddal, de mellé 800+ yardot elkapott!!!
több mint 9 éve
garrett27 Seattle Seahawks 2 646 — Seahawks fan
willson ma újra szar volt. az biztos h ő nem lehet hosszútávú megoldás TE poszton.
playoff: lions/cards/panthers. mind3 csapatnál jobb a seahawks. nyerni kell majdbraxa88
Most akkor melyik Willson az igazi? Remélem a múlt heti 2 TD-s meccse nem csak egy tévedés volt, mert akkor kuka a manus.
Az viszont jó, hogy a SB-ba ismét a CLF-en keresztül vezet az út. Megcsináltuk az esélyt, most már élni kell vele.

I treasure my remark to my grandson who asked, “Grandpa, were you a hero in the war?” Grandpa said, “No… but I served in a company of heroes”.
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
A Falcons, Jets, Niners hármas nagyon hajt Quinnre. A 9ers már be is jelentkezett engedélyért, ahogyan a Cardinal defensive coordinatoránál is. Remélem nem megy ez a felkészülés rovására, habár tavaly is röpködött a byeweeken ha jól emlékszem.

Ninersnek kapóra is jönne valamelyik DC szerződtetése, hiszen azzal rögtön gyengítené is az egyik legnagyobb riválisát, plusz ugye az inside info.
több mint 9 éve
Helmut Zimmer Buffalo Bills Oregon Ducks 6 156 — én ezt meguntam
#1 seed again! 😊
Mostmár tényleg vége az Eagles szezonjának, úgyhogy 1 fővel bővül majd #12-ek száma, ha nem bánjátok 😊

GO HAWKS!Hulkeinstein
Hozd MegaDavet is ő is látens Hox fan! 😊
több mint 9 éve
BigBaltazar Seattle Seahawks 1 202 — A remény az optimisták fegyvere a valóság ellen
Alapszakasz ellenfeleink a következő szezonban: (otthon) St. Louis, Arizona, San Francisco, Chicago, Detroit, Cleveland, Pittsburgh, Carolina, (idegenben) St. Louis, Arizona, San Francisco, Green Bay, Minnesota, Baltimore, Cincinnati, Dallas.tejbegrrr!!!
Szuper, hogy a megkaptuk mindkét North-ot. 😥
Na de aki meg akarja nyerni az SB-t az ne válogasson. Igaz? 😛

Go Hawks! Go Hawks! Go Hawks!
több mint 9 éve
BigBaltazar Seattle Seahawks 1 202 — A remény az optimisták fegyvere a valóság ellen
Ééééés így ment E.T. 7 pontot:

undisputedly
Az hagyján, hogy nem lett TD, de a labda az endzone-ban ment ki, ezért nem a saját 1 yardosunkról kellett a támadást indítani amiben azért a safety kockázata nagyon is benne van, hanem touchback volt és ezért a 20 yardosról jöhettünk. Nem tudom ez a mérkőzés alatt kinek tűnt fel, de nekem vagy fél perc volt amíg leesett.

Go Hawks! Go Hawks! Go Hawks!
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 11 756 — SuperBowl Champions 2013/2014
Ééééés így ment E.T. 7 pontot: