2016 Post-FA Mock Draft 3.0

Írta: empty taxi — 2016. április 22., 03:05

A csapatok úgy cserélgetik a cetlijeiket, mint nagyon ritkán. Igyekszünk az új sorrendre is egy reális eshetőséget bemutatni.

2016 Post-FA Mock Draft 3.0

A legutóbbi írásos mock draftunk óta megváltozott az 1/1-es és az 1/2-es draftcetli birtokosa is, így időszerű volt újra előállni egy lehetséges forgatókönyvvel. Ha egyes játékosokkal kapcsolatban jobban el akartok mélyülni, ajánljuk a prospect ismertetőinket. Ne feledjétek, április 29-én hajnali 2 órakor kezdődik a móka.

1. kör

1. Los Angeles Rams: Jared Goff, QB (California)
Ahogy a podcastben is jeleztem, egy új városba költöző csapatnál sokat számít a marketingérték. A Kaliforniában felnőtt Goff tökéletes alany a környékbeli nézők stadionba csábításához.

2. Philadelphia Eagles: Carson Wentz, QB (North Dakota State)
Gyakran mondják az NFL-re, hogy QB driven league, így szegről végről érthető is a felcsere, ugyanakkor a keret többi része talán annyira nem erős, mint általában volt az elmúlt 10 évben, így a sok kiadott picket lehet, hogy meg fogja érezni a franchise akkor is, ha Wentz beválik. Ami még furcsa a cserében, hogy az 1/2 nem fog kezdeni az alapszakasz 1. fordulójában, ami azért ritka, pláne ha felcseréltek az illetőért. Itt azonban van logika a dologban, hiszen a támadófalban Jason Peters személye körül azért már vannak kérdőjelek, ráadásul adekvát célpont sincs sok a keretben.

3. San Diego Chargers: Laremy Tunsil, OT (Ole Miss)
Ez a Chargers azért jóval erősebb kerettel bír, mint egy „átlagos” 1/3-as csapat. Tunsil megítélésem szerint az idei draft legjobb játékosa, ráadásul a San Diego baloldali tackle-je, King Dunlap eléggé sérülékeny.

4. Dallas Cowboys: Jalen Ramsey, CB (Florida State)
Népszerű opció itt Bosa, de a helyzet az, hogy Dallasban Lawrence és Gregory révén azon a poszton legalább papíron vannak kezdőjátékosok, még ha az alapszakasz elején az eltiltásukat is fogják tölteni, ellenben Orlando Scandrick túloldalára nem volt megfelelő alternatíva eddig.

5. Jacksonville Jaguars: Joey Bosa DE (Ohio State)
Nagy csábítás itt Jack, de Bosa fontosabb poszton futballozik, az NFL-ben eddig pályára nem lépett Dante Fowleren kívül nincs nagyon más embere erre a posztra Gus Bradleynek.

6. Baltimore Ravens: DeForest Buckner, DE (Oregon)
Timmy Jernigan és Brandon Williams mellett nem igazán tisztázott, hogy ki lesz a 3. kezdő védőfalember. Buckner egy igazi freak, ráadásul Williams mellett nem is nagyon lehet majd konstansan kettőzni.

7. San Francisco 49ers: Myles Jack, ILB (UCLA)
Az állami rivális Los Angeleshez hasonlóan ők is helyi egyetemről választanak. NaVorro Bowman párját egyelőre nem ismerjük, Jackkel ugyanolyan különleges párost alkothatnak, mint Patrick Willis-szel.

8. Cleveland Browns: Ronnie Stanley, OT (Notre Dame)
BPA, ráadásul Mitchell Schwartz távozásával kezdhet is a jobb oldalon, nem mellesleg már tavaly is volt pletyka Joe Thomas elcserélésről, Stanley az ő helyét is képes lehet átvenni.

9. Tampa Bay Buccaneers: Vernon Hargreaves III, CB (Florida)
A tavalyi szezonban Sterling Moore volt a csapat legjobb cornerbackje, ez mindent elmond. Brent Grimes és Josh Robinson érkezett, de mindketten inkább félmegoldásnak tűnnek különböző okokból, ellentétben Hargeaves-szel.

10. New York Giants: Ezekiel Elliott, RB (Ohio State)
Odell Beckhamen kívül nincs playmaker a Giants támadósorában, ezen hivatott javítani a játék szinte minden elemében kiváló Elliott.

11. Chicago Bears: A’Shawn Robinson, DE (Alabama)
Szépen csinosítgatták a front7-t Chicagoban, így már van esély arra, hogy a csapat tudja játszani a Foxballt. Robinsonnak ráadásul nem ismeretlen a 5-tech szerep, hamar pályára kerülhet.

12. New Orleans Saints: Laquon Treadwell, WR (Ole Miss)
Nem ártana a csapatba egy olyan elkapó, aki nem alulról karistolja a 180 centit. Treadwell méltó utódja lehet Marques Colstonnak.

13. Miami Dolphins: Darron Lee, OLB (Ohio State)
Elvileg a Jelani Jenkins – Kiko Alonso – Koa Misi trió révén megvan a kezdő linebacker-sor, csak utóbbi kettő sérültlistán fejezte a 2015-ös szezont, Jenkins pedig szerződése utolsó évébe lép. Nem mellesleg Alonson kívül nincs játékosuk nickel szituációra.

14. Oakland Raiders: Reggie Ragland, ILB (Alabama)
Gyors az Oakland linebacker-sora, de az erő hiányzik belőle, ezen hívatott javítani Ragland.

15. Tennessee Titans: Jack Conklin, OT (Michigan State)
A két nagy michigani egyetemről húztak OT-ket az 1. körben, Mariota köré ezzel körülbelül az utolsó fontos láncszemet is megszerezték.

16. Detroit Lions: Leonard Floyd, OLB (Georgia)
DeAndre Levyn és Tahir Whiteheaden kívül nincs meg a 3. kezdő linebackerük, ráadásul az irányító támadásában is vannak gondok, Floyd arra is orvosság lehet.

17. Atlanta Falcons: Hunter Henry, TE (Arkansas)
Tony Gonzalez visszavonulása óta nem sikerült megoldani ezt a posztot, Henry futásblokkolásban is jeleskedik, ami Kyle Shanahan sémájában plusz pont.

18. Indianapolis Colts: Taylor Decker, OT (Ohio State)
Jack Mewhort után újabb magas támadófalembert draftolnak az Ohio State-ről, ami az egység állapotát tekintve abszolút indokolt.

19. Buffalo Bills: Sheldon Rankins, DT (Louisville)
Nem, Rex Ryan nem fog edge rushert választani, helyette belső nyomással akarja megoldani a dolgot, amire Rankins tökéletesen alkalmas. Nem mellesleg Kyle Williamsen egyre inkább látszik a kor, szóval a poszt most még nem is teljesen váratlan.

20. New York Jets: Emmanuel Ogbah, OLB (Oklahoma State)
Illik a rendszerbe: hiányposztra jön és afrikai.

21. Washington Redskins: Vernon Butler, NT (Louisiana Tech)
Terrance Knighton távozásával kellene egy futás ellen stabil védőfalember, Butler megfelel a követelményeknek, ráadásul passz ellen ő sokkal hatékonyabb lehet, mint elődje.

22. Houston Texans: Jarran Reed, DL (Alabama)
Jared Cricknek rettenetes szezonja volt tavaly, nem marasztalták érthető módon, viszont így Christian Covington lenne a kezdő Watt és Wilfork mellett, ami azért karcsú. Ráadásul ha úgy alakul Reed NT-ként is bevethető, ami Wilfork korából kiindulva azért nem hátrány.

23. Minnesota Vikings: Will Fuller, WR (Notre Dame)
Kellenek a fegyverek Bridgewaternek, Fuller gyakran nagyobbnak látszik a pályán, mint a tényleges méretei.

24. Cincinnati Bengals: Kevin Dodd, DE (Clemson)
1.90-nél alacsonyabb defensive end nem lehet a Bengals rosterén, Dodd megfelel ennek a kritériumnak és némi többletnyomást is generálhat az ellenfél irányítójára.

25. Pittsburgh Steelers: Eli Apple, CB (Ohio State)
Kritikán aluli a Steelers CB-sora, a Buckeyesból pedig egyébként is előszeretettel draftolnak Pittsburghben.

26. Seattle Seahawks: Jason Spriggs, OT (Indiana)
SPARQ-király támadófalember, ez kell ide.

27. Green Bay Packers: Noah Spence, OLB (Eastern Kentucky)
Spence a hírek szerint megjavult, ráadásul Green Bay egyébként sem a pezsgő éjszakai életéről híres, így kijöhet belőle egy klasszis 3-4-es külső linebacker.

28. Kansas City Chiefs: Robert Nkemdiche, DE (Ole Miss)
Mike DeVito visszavonulása miatt kell az utánpótlás a védőfalba, a Chiefs szeret BPA-zni, ami ráadásul itt kb. Nkemdiche.

29. Arizona Cardinals: Ryan Kelly, C (Alabama)
Kérdéses volt, hogy ki adja fel Carson Palmernek a snapeket, egészen eddig.

30. Carolina Panthers: Germain Ifedi, OT (Texas A&M)
Egy Super Bowlra törő csapat nem engedheti meg magának a Michael Oher – Mike Remmers tackle-párost, muszáj rajta javítani.

31. Denver Broncos: Paxton Lynch, QB (Memphis)
Azért több jóval kecsegtet ez a megoldás, mint Mark Sanchez…

2. kör

32. Cleveland Browns: Shaq Lawson, OLB (Clemson)
Paul Kruger egymagában azért kevés, ezt a 2015-ös szezon is megmutatta. A Moneyball-féle BPA alapú draft alapján is logikus választás Lawson.

33. Tennessee Titans: Kenny Clark, NT (UCLA)
Egy szem Al Woodsuk van erre a posztra, ami nem sokra elég.

34. Dallas Cowboys: Corey Coleman, WR (Baylor)
Terrance Williams után újra Baylor elkapóval próbálkoznak. A csapatnak Dez Bryantet leszámítva nem volt eddig másik mélységi fegyvere.

35. San Diego Chargers: Jonathan Bullard, DE (Florida)
Komoly gondok voltak futás ellen a védőfalban, ezen Bullard (és Mebane) érkezése sokat lendíthet.

36. Baltimore Ravens: Cody Whitehair, OG (Kansas State)
Kelechi Osemele távozásával nagy lyuk maradt LG poszton. Az utódja Whitehair Osemeléhez hasonlóan a Big XII-ből érkezik a ligába. Ráadásul neki még a lila mez sem lenne szokatlan.

37. San Francisco 49ers: Connor Cook, QB (Michigan State)
Várható, hogy kísérletezni fognak egy új irányítóval, állítólag Cookot kedvelik is a csapatnál.

38. Jacksonville Jaguars: Keanu Neal, SS (Florida)
Szeretnek helyi egyetemről draftolni és azért safety poszton elkél az erősítés.

39. Tampa Bay Buccaneers: Andrew Billings, DT (Baylor)
Nincs megfelelő párja Gerald McCoynak, eleddig, ez egy egészen félelmetes duó lehet a jövőben.

40. New York Giants: Vonn Bell, FS (Ohio State)
Landon Collins mellé nem igazán van kezdő szintű játékosa a Giantsnek, így Bell racionális választás, a 2. körben is az OSU-ról érkezik játékos a Nagy Almába.

41. Chicago Bears: Kendall Fuller, CB (Virginia Tech)
Fullerből sosem elég, ráadásul tényleg hiányposzt a cornerback, annak ellenére, hogy Kyle már a csapatnál van.

42. Miami Dolphins: Derrick Henry, RB (Alabama)
Jay Ajayi térdei nem biztos, hogy kibírnák, ha feature backet csinálnának belőle, így racionális húzás itt Henry.

43. Tennessee Titans: Mackensie Alexander, CB (Clemson)
Van baj ezzel a CB-sorral gazdagon, ha Brice McCainnel kezdőként számolnak.

44. Oakland Raiders: Darian Thompson, S (Boise State)
A legnagyobb hiányposzt Oaklandben a strong safety, Thompson a kezei és a mentalitása alapján abszolút NFL kezdő matéria.

45. Tennessee Titans: Josh Doctson, WR (TCU)
A legnagyobb lyukakat betömte már a Titans, innentől nyugodtan lehet BPA-zni, ráadásul a Tennessee WR depth chartja van annyira képlékeny, hogy Doctson akár már újoncként is parádézzon.

46. Detroit Lions: William Jackson III, CB (Houston)
Darius Slay mellett nincs meg a másik kezdő CB.

47. New Orleans Saints: Austin Johnson, DT (Penn State)
Lyukas a védőfal közepe, Nick Fairley ide vagy oda, Johnson ráadásul remekül kiegészítené Fairley játékát.

48. Indianapolis Colts: Kamalei Correa, OLB (Boise State)
A támadófal mellett leginkább edge rusher hiányzik a keretből, most már ezt is szereztek.

49. Buffalo Bills: Michael Thomas, WR (Ohio State)
Sammy Watkins nagyszerű játékos, de egy fecske nem csinál nyarat.

50. Atlanta Falcons: Su’a Cravens, OLB (USC)
Nagy need Atlantában a cover linebacker, Cravens egykori safetyként ideális megoldásnak számít.

51. New York Jets: Xavien Howard, CB (Baylor)
Darrelle Revis túloldalára kellene valaki, hiszen Buster Skrine inkább a pálya közepén érzi jól magát.

52.Houston Texans: Austin Hooper, TE (Stanford)
Elkapásban jeleskedő tight end sincs a rosteren, ami pedig Osweilernek hasznos lenne.

53.Washington Redskins: Nick Martin, C (Notre Dame)
Borzasztó játékosok fordultak meg ezen a poszton a legutóbbi szezonban. Hozzájárulhatott a Skins gyenge idegenbeli teljesítményéhez az, hogy nem volt egy főnök a pufifánkok között, aki hangzavarban is el tudja jól osztani, hogy ki kit blokkoljon.

54. Minnesota Vikings: Karl Joseph S (West Virginia)
Michael Griffin személyében hoztak stop gap megoldást, így meg lehet várni, hogy Joseph felépüljön, Harrison Smith-szel hosszú távon izgalmas párosnak néznek ki.

55. Cincinnati Bengals: Braxton Miller, WR (Ohio State)
Hasonlóan jól passzol, mint Mohamed Sanu, ráadásul helyi gyerek.

56. Seattle Seahawks: Le’Raven Clark, T (Texas Tech)
Van annyira gyenge ez a támadófal, hogy beleférjen a duplázás a draft elején.

57. Green Bay Packers: Chris Jones, DE (Mississippi State)
B.J. Raji visszavonulásával logikusnak tűnik egy védőfalember kiválasztása.

58. Pittsburgh Steelers: Shon Coleman, T (Auburn)
Beachum távozásával Villanueva személyében elvileg van opciója ide a Steelersnek, de azért fontos lenne lebiztosítani magukat.

59. Kansas City Chiefs: Joshua Garnett, G (Stanford)
A legnagyobb hiányposzt volt a Chiefsnél a guard. Egy Garnett-szintű futásblokkoló Jamaal Charles-szal kombinálva komoly dolgokra lehet képes.

60. New England Patriots: Shilique Calhoun, DE (Michigan State)
Chandler Jones távozásával maradt némi űr, ezt hivatott betölteni Calhoun.

61. New England Patriots: Devontae Booker, RB (Utah)
Every down back nem volt a Pats keretében, eddig.

62.Carolina Panthers: Artie Burns, CB (Miami-Fl)
Josh Norman esetleges távozásával racionális lépés lenne egy cornerre költeni aránylag korán a drafton.

63. Denver Broncos: Jaylon Smith, ILB (Notre Dame)
Brandon Marshall mellett nem igazán tudni ki lesz a kezdő. Gyűrűvel az ujján lehet türelmes a teljes vezetőség, nem gond ha Smitht egy évig nélkülözni kell.


Hozzászólások

több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 18
szerintem simán lehet, hogy a 3 nap alatt sem fogunk futót hívni
több mint 8 éve
Hol kell aláírni empty? 😊
több mint 8 éve
Rolni Las Vegas Raiders 10 — Raiders fan
Első kör nem gyere be, nem passzol hozzánk Ragland sztem semmilyen tekintetben, de a 2. kör korrekt, bár Karl Joseph jobban tetszene 😊

WIN LOSE OR TIE...RAIDER FAN 'TIL I DIE!!
több mint 8 éve
Ha Elliot lesz az utolsó blue chip, akkor remélem, hogy ki is visszük 1/10-en. Nagyon jó játékos sokat dobna a támadójátékon végre egy értelmes futó. Jelenleg vannak 5-en a roster-en, így ha az első körben őt nem hozzuk el, akkor senki nem fog RB-nek jönni. (az más kérdés, hogy a jelenlegi 5-ös összesen nem ér annyit, mint ő, csak max Vereen miatt)

Második körös FS draft viszont nem lesz. Tényleg nincs senki értelmes Collins mellett, de az elmúlt 4 évben 5-en jöttek erre posztra a draft-on, és ha az FA közül nem hoztunk ide, akkor tényleg ki akarjuk próbálni a fiatalokat. Kicsit sem életbiztosítás, de ez van.
több mint 8 éve
Nandito Tennessee Titans 20 — Titans fan
Tetszik nekem is, a legfontosabb posztokra jó pickek a Titasnhez. 😊

Music City Miracle
több mint 8 éve
peach Atlanta Falcons 31 — a new hope (again)
Kicsit visszaköszön miket gondolkoztunk a topicban, nyílván likeolnám irlb😉



...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
rizanjn Cincinnati Bengals Ohio State Buckeyes 14
Eléggé meglepődnék Doddon az első körben, de ki tudja... 😊