Prospect ismertetők


Hunter Henry 1-2. kör

Hunter Henry
Egyetem
Arkansas
Életkor
29 (1994-12-04)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
253 lb (115 kg)

Erősségek

Magassága és karhossza is adott a posztra. Veszélyes az elkapás után, mert szívós és agilis. Játszott inline és slot helyről indulva is. Kitűnő futásblokkoló, nagy szerepe volt az Arkansas remek futójátékában. A pálya belseje felé üti meg a védőket, blokkolásnál pedig széles, erős pozíciót vesz fel. Az OLB-ket és a CB-ket kiblokkolja az útvonalaikból, addig tartja ott őket, ameddig csak kell. 51 elkapása volt tavaly, és egy labdát sem ejtett el. Biztos kézzel húzza le a labdákat akkor is, ha lógnak rajta, és az ütközésektől sem riad el. Megbízható célpont rövid, közepes, és hosszú passzoknál is. A legtöbb linebacker számára túl nagy kihívás a levédése. Rengeteg route-ot tud futni, nem érdemes lehívni a pályáról.

Gyengeségek

Blokkolásnál néha túl sokáig fogja az ellenfelét, 3 holdingot is dobtak rá a 2015-ös szezonban. Route futásnál nem vág vissza, amikor kellene, hanem nagyobb ívben fordul meg. Erőltetettnek tűnik, amikor megváltoztatja a route-ját a tömegben. További izmokra lesz szüksége. Nem használták túl sokat a vörös zónában.

Megjegyzések

Édesapja, Mark Henry az Arkansas támadófalában játszott és végzősként kapitánynak is választották. Az ország legjobb tight endjeként tartották számon, amikor leérettségizett. Első évétől kezdve komoly szerepet kapott a Razorbacks-nél, all-SEC freshman csapattag is lett 2013 végén. Másodévesen all-SEC 2. csapatos választott, elkapásban 37 labdából 513 yardot tett meg, amivel dobogós a tight endek között. Junior szezonjában megkapta a Mackey Awardot, ami a legjobb tight endnek jár. Természetesen all-American is lett, 51 elkapásból 739 yardot termelt. Akkor lett országosan ismert, amikor az Ole Miss ellen egy 4. és 25-nél first downt ért el az Alex Collins-nak adott lateral passzból. Nem nagyon van gyenge pontja, így egyértelműen a legértékesebb tight end idén. Remek keze van, van esze a focihoz és elég fizikális a futásnál is, szóval minden jel arra utal, hogy egy megbízható kezdőjátékosra lehet befektetni vele. Mivel a legtöbb csapatnál nem a tight end a fő hiányposzt, így az értékét nehéz belőni, de tudás alapján első körben a helye.

Austin Hooper 2-3. kör

Austin Hooper
Egyetem
Stanford
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
254 lbs (115 kg)

Erősségek

Megvan a képessége ahhoz, hogy játszon a fal mellett, vagy akár mozgó tight endként. Végsebessége miatt komoly fenyegetés Y útvonalon. Nagyon jó kezei vannak, szem-kéz koordinációja se rossz és el tudja kapni a labdát forgalomban is. Elég gyors, hogy elszakadjon a linebackerektől és a safety-ktől egyaránt. Ügyesen megvédi a labdát a védőktől, és elkapja a levegőben akkor is, ha zavarják. Szívós futó elkapás után, és screen játékoknál el tudja vinni magával a védőket akár a célterületig is. Hajlandó futás blokkolni, mert olyan programból jött, ahol ezt megkövetelik. Jó helyen támadja a blokkolandó védőt, és ereje adott hozzá, hogy kitartson ellene a játék végéig. Keresi a lehetőséget, hogy hosszú távon is besegítsen és nagy futásokat készítsen elő.

Gyengeségek

Hiányoznak az eszköztárából a hirtelen mozdulatok, amik underneath útvonalon sokat érnének. Sok olyan elkapást kell majd bemutatni rövid és középtávon is, ahol a nyakán lesz a védő. Nem nagyon tudja megtéveszteni a védőt, sem pedig lefutni őt az útvonal végén. A fizikálisabb védők ellen van nagyobb esélye elszakadni. A kezein is dolgozni kéne. Nem egy született elkapó, 9 elejtett labdája volt 2 szezon alatt és a drop százaléka majdnem 11 százalék. Elkapási sugara csak átlagos a magasságához képest. Behúzza a fejét futásblokknál, így néha nem is találja meg az emberét.

Megjegyzések

Kaliforniában, a De La Salle gimiben ismerhettük meg, például TJ Carrie (Raiders) vagy Terron Ward (Falcons) csapattársaként, hogy a nagy elődöket ne is soroljuk. Édesapja a San Diego State-ben focizott, öccse a UCLA-ben baseballozik, bácsikája fullback volt a Stanfordban. Pszichológia szakra járt. Redshirted freshmanként, 2014-ben mutatkozott be, 40 elkapása és 499 yardja volt, all-Pac-12 második csapatos választott. 2015-ben 34 passzból 438 yardot ment előre és 6 touchdownt szerzett, valamint bekerült a Mackey Award döntősei közé. All-Pac-12 első csapatba szavazták, mielőtt profinak állt két év után. A combine-on top5-ös erdménye volt a tight endek között 40 yardon, súlyemelésben és 3 cone drillben is. A Stanford tight endjei újabban rendre a profik között kötnek ki, elég Zach Ertz, Levine Toilolo, Coby Fleener vagy Jim Dray nevét megemlíteni. Hooper fiatalon érkezik a ligába, van benne bőven fejlődési lehetőség, tömeget is lehet növelni rajta és nem a tipikus elkapó tight end, ki lehet belőle nevelni egy all-around játékost, aki a fal mellett is hasznosan ügyödik. A nem túl fényes TE-class is kedvez az esélyeinek.

Nick Vannett 4. kör

Nick Vannett
Egyetem
Ohio State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
256 lb (116 kg)

Erősségek

NFL-re termett testalkat. Hosszú végtagokkal és nagy kezekkel rendelkezik egy atletikus, izmos testen. Ügyesen használja a kezeit forgalomban, akkor is megcsinálja az elkapást ha erősen zavarják benne. Nem fél bevállalni egy ütést középen, biztosan húzza be a labdát. Mozgása folytonos, mellette hajlékony, így süllyeszti a csípőjét és éles szögeket tud útvonal futás közben megcsinálni. Mozgáskoordinációja és elkapási sugara révén a magas és az alacsony labdákat is összeszedi. Megvan a mérete és a képessége is ahhoz, hogy a fal szélén blokkoljon, derekasan küzd egy az egy ellen. Passzjátéknál is bíztak rá blokkolási teendőket. Játszott szélső és slot elkapót, move és inline tight endet is. Zónázás ellen is megállja a helyét, üresre játssza magát, mozgásból is könnyű dobást biztosít az irányítónak.

Gyengeségek

Hagyja, hogy eltérítsék a seam route-ról. A kézzel történő küzdésben és a befolyásban fejlődnie kell, így késői szeparációt tudna elérni az elkapásoknál. Blokkolóként keményebbnek kell lennie a támadási ponton. Move tight endként nem mindig lő ki mélységben az izolált blokkokhoz. Hagyja, hogy a defensive endek és a külső linebackerek odaérjenek hozzá bunyózni. Emberfogás ellen, az elszakadás érdekében az útvonal futása finomításra szorul. Elkapás utáni potenciálját nem tudja bemutatni, hiszen a lábai könnyű célpontok a secondary játékosok számára.

Megjegyzések

Az Ohio állambeli Westerville-ben nőtt föl, ahol gyakorlatilag mindenki OSU-szurkoló. 4-csillagos recruit volt. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben a veretlen szezon során mind a 12 meccsen játszott, 2-szer kezdett is, 9 elkapásból 123 yardig jutott. 2013-ban a támadósor mellett a special teamben is szerepet kapott, összesen 8 elkapása volt 80 yardért. Junior évében mind a 15 meccsen játszott, 19 elkapásból 220 yardot és 5 touchdownt szerzett. Végzős évében 19 elkapásból 162 yard jött össze, említésre méltó az All-Big Ten válogatottban. A combine-on 20 és 60 yard shuttle-ben is a harmadik legjobb volt a tight endek között. Vannettben megvan a méret és az atletikusság olyan kombinációja, ami nagyon vonzó azok a csapatok számára, akik számos különböző personnel csomagban, felállásban alkalmazható összekötőket keresnek. Vannettnek jobban ki kellene használnia a méreteit és agresszívabban kellene játszania blokkolóként, de az atletikussága és az elkapási képességei miatt biztonsági célpontja lehet egy olyan irányítónak, akinek szüksége van egy nagy, biztoskezű célpontra.

Jerrell Adams 3. kör

Jerrell Adams
Egyetem
South Carolina
Életkor
31 (1992-12-31)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
247 lb (112 kg)

Erősségek

Magas, karcsú tight end prospect, aki gyorsan fut. Középiskolában sztár magas bedobó volt, a testalkata mai napig arra hajaz. Adams méretéhez képest megtévesztően gyors a hosszú lépéseinek köszönhetően. Egyébként is magas (6-5), de még nagyobb célpontnak számít a kiemelkedően hosszú karjai miatt. Adams fel tud állni a tackle mellett in-line tight endként, továbbá off-set és split out helyeken is. Kihasználja a mérete nyújtotta előnyöket, akár ha szoros őrizetben kell elkapnia, akár ha a nagy elkapási sugarát kell bemutatnia. Útvonalait megbízhatóan futja, képes szeparálódni a töréspontoknál. A legjobbját akkor, nyújtja, ha a levegőben lévő labdáért kell küzdeni. Finom kezei vannak, képes bárhonnan összeszedni a labdát a levegőben. Jó munkát végez futásnál a támadási ponton. Nem feltétlenül erőteljes drive blocker, de szépen jár a lába és a nagy testét kihasználva eltereli a védőket az akciótól, futósávokat teremt.

Gyengeségek

Adamsnek jó méretei vannak, különösen igaz ez a magasságára és a karhosszára, de biztosan kell még rá izmot pakolni, hogy versenyképes legyen napjaink NFL-jében. A támadási ponton fizikálisabban kellene blokkolnia. A nagyobb tömeg és erő kétségtelenül segíteni fog ebben. Útvonal futásán is lehet még élesíteni. Adams egy ekkora emberhez képest nagyon jól mozog, de a fürgeségén még lehet dolgozni. Időnként merevnek tűnik a srác.

Megjegyzések

Jerell D. Adams közegészségügy szakon szerzett diplomát 2015 decemberében. Középiskolában irányítót, tight endet, linebackert, defensive endet és puntert is játszott, mellette a kosárcsapat magas bedobója volt. 2011 őszén az egyetem előtt a jegyein javítandó a Fork Union Katonai Akdémiára kellett járnia (itt készült fel az egyetemre korábban többek között Anthony Castonzo, Antonio Allen, Kareem Jackson, Austin Pasztor, Carlos Hyde, Morgan Moses, Terrance West, Russell Bodine, Kelcy Quarles, Montori Hughes és Mohammed Seisay is). 4-csillagos recruit volt. True freshmanként 9 meccsen kapott szerepet, 4 elkapásból 90 yardja és 1 TD-je lett, bekerült az edzők SEC All-Freshman csapatába. 2013 őszén SEC Academic Honor Roll elismerésben részesült, a szezon előtti edzőtáborban megsérült a bokája, ez limitálta a snapjeit az idény elején, végül mind a 13 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 13 elkapásból 187 yardot és 2 TD-t szerzett. Junior évében mind a 13 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 21 elkapásból 279 yard és 2 TD jött neki össze, az első 6 meccsen csak 3 elkapása volt, de Rory Anderson sérülése után jól lépett elő, újra megkapta az SEC Academic Honor Rollt. Végzős évében komoly gondok volt a South Carolina passzjátékával, ennek ellenére Pharoh Cooper mögött megbízható második számú célpont volt, végül 28 elkapásból 421 yarddal és 3 touchdownnal zárt. Adams izgalmas prospect a mérete, sebessége és a kezei által alkotott kombináció miatt. Biztosan megkapja az esélyt, hogy a draft előtti procedúrák alatt elkápráztassa az NFL megfigyelőket, a combine-on posztja leggyorsabb 40 yardját, 20- és 60-yardos shuttle-jét produkálta. Másrészt viszont az SEC-ben nem tűnt ki és elég szerény egyetemi karriert zárt. Elismert tény ugyanakkor, hogy a South Carolina támadósora 2015-ben nem volt túl potens. Ennek ellenére a Columbiában töltött 4 éve alatt folyamatosan egyre jobb számokat hozott. Adams középső körös picknek tűnik, de nem kizárt, hogy a hátsó körökbe csúszik. Értékre jó választás lehet a 3. napon, upside-ja alapján NFL-kezdő is lehet. Karrierje jelenlegi szakaszában Adams nagyon hasonlít Ladarius Greenre (Pittsburgh Steelers TE), akit a 4. körben választott ki a Chargers 2012-ben, durván ugyanakkorák és a felépítésük is hasonló, bár Adams lehet, hogy egy picit gyorsabb.

Stephen Anderson 5. kör

Stephen Anderson
Egyetem
California
Életkor
31 (1993-01-30)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
230 lb (104 kg)

Erősségek

Kiváló atléta minden szempontból. A snap után robbanékonyan emészti föl a közte és a védő között lévő távolságot. Szuperül fordítja a csípőjét a route stemnél, így hirtelen tudja megtörni az addig futott mintát. Tiszta lábmunkájának és testcseleinek köszönhetően el tud szakadni a védőjétől. Hosszú távú sebességével mélységben is képes megnyerni a párharcát. Süllyeszti a vállát, így elkerüli a chipeket a line of scrimmage-en. Nagyszerű robbanékonysággal szeparálódik az útvonala töréspontján. Technikailag stabil az elkapásoknál, érti, hogy hol és hogyan kell megtörni a korábbi mintát. Rendszeresen húzott be labdákat nyújtott karral, a testétől távol. Mozgáskoordinációjának hála gond nélkül tud alkalmazkodni a pontatlan passzokhoz is. Elsőrangú rugóinak köszönhetően veszélyes a levegőben, habár ritkán került 50-50-es szituációba. Keményen dolgozik az elkapás után és az extra yardokért erőből át akarja törni a szereléseket. A számainál sokkal többször volt üresen. Hajlandó fizikálisan blokkolni és technikailag is rendben van. A kontaktusnál süllyeszti a csípőjét és tapos.

Gyengeségek

Magassága és karhossza nem éppen prototípus méret a posztjára. Nem volt komoly szerepe in-line tight endként, leggyakrabban flex volt. Időnként vannak felesleges mozdulatai az útvonalak töréspontján. Erőteljesebb védők ellen nem lesz elég a blokkolási erőfeszítése. Alkalmanként még a kontaktus kezdeményezése előtt lehajtja a fejét. Konzisztensebbnek kellene lennie a route-jain, néha nem sikerül úgy eladnia a mozgást, mint amire egyébként képes. Kicsik a kezei. Kevés olyan elkapási lehetősége volt az egyetemen, amikor a védő a nyakában lógott.

Megjegyzések

Teljes neve Stephen Todd Anderson Jr., a szülei és a nővére is a Calre járt. Közegészségügy szakon szerzett diplomát, az oaklandi gyermekkórházban volt gyakornok. Középiskolából kikerülve nem kapott ösztöndíj ajánlatot, így walk-onként kezdte egyetemi karrierjét a Californián. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben cserejátékosként 4 meccsen jutott szóhoz. 2013-ban 10 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 14 elkapásból 125 yardot szerzett. 2014-ben az első 2 meccsről hiányzott sérülés miatt, végül 10 meccsen játszott, 8-szor volt kezdő, 46 elkapásból 661 yardot és 5 TD-t szerzett, All-Pac-12 harmadik csapatba került a College Sports Madnessnél. Végzős idénye előtt a tavaszi felkészülés nagy részét betegség miatt kihagyta, a szezonban viszont mind a 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, 41 elkapásból 474 yard és 2 touchdown volt a mérlege, említésre méltó az edzők All-Pac-12 válogatottjában. Anderson egy igazi tweener, aki nem mindenre képes egy tipikus tight end dolgai közül, szóval a legfontosabb az lenne, hogy olyan csapathoz kerüljön, ahol van rá terv. Ha képesek a készségeit beépíteni a csapata támadásába, Anderson képes mismatch lenni, meg tudja nyújtani a pályát és underneath útvonalakon is meg tudja nyerni a párharcát. Route-jait az apró részletekre is kiterjedő figyelemmel futja, ami nem jellemző ebben a tight end classban, emellett Andersonnak gyors a lába és robbanékony, így képes szeparálódni az útvonalai töréspontján. Nem gyakran vették célba úgy, hogy szoros őrizetben kellett elkapnia a labdát, de Anderson súlypontemelkedése és kiterjedt elkapási sugara segítségével képes megmászni a létrát és nehéz elkapásokat megcsinálni a testétől távol. Elkapási potenciál szempontjából nincs vele egyenrangú játékos ebben a classban, és bár nem olyan csiszolt, mint Hunter Henry, a Cal tight end technikája sem kezdetleges. Blokkolás kapcsán a fizikai paraméterei adnak okot az aggodalomra, Anderson akar, de egyszerűen nem elég izmos és nagy ahhoz, hogy egy tipikus in-line tight end minden feladatát képes legyen kezelni. Ugyanakkor linebackerek ellen elég lehet, amit csinál, emellett türelmesen, jó szögeket választva játszik nagyobb térben. Andersonnak sosem lesz az ereje elit, de az NFL-ben sincs sok olyan atletikus tight end, mint ő, így az egykori Golden Bear iránt számos érdeklődő lehet a drafthétvége középső köreiben.

Tyler Higbee 6. kör

Tyler Higbee
Egyetem
Western Kentucky
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
249 lb (106 kg)

Erősségek

Egykori WR, harmonikus mozgással és széles testtartással, ahogy eléri a legmagasabb fokozatot. Nagy kezei vannak. Mindössze egyetlen elejtett labdája volt idén, és mutatta, hogy képes a nem telesen tökéletes érkező labdákat is megfogni. Testét is használja az elkapásokhoz, ezáltal képes megőrizni a labdát nagy tömegben is. Hajlandó a pálya közepén dolgozni, hatalmas ütéseket felvállalva. Gyorsan jön el a LoS-ról az útvonalára. Nagyon jól gyorsul irányváltások után is, a söprögetők számára nehéz lekövetni. Rendelkezik sebességgel és keménységgel is, hogy a pálya mindhárom szintjén alkalmazni lehessen. Kisajátíthatja a Y-seam útvonalakat a vertikális sebességével és kezeivel. Azonnal szabaddá válik, fordul és várja az esetleges passzt, amint túljut vagy a belső oldalára kerül a linebackereknek. További izom építhető rá. Nagy tettvágy van benne elkapás után, megfelelő sebességgel, mozgékonysággal és erővel. Képes a szerelőket magával cipelni, elkapás után.

Gyengeségek

Még további súlyzós munka vár rá, hogy az alkatába nőjön. Lassan módosítja a blokkolását play közben. Jelenleg nem elég erős ahhoz, hogy kezelni tudjon egy NFL szintű szélső siettetőt, ha blokkolnia kell a vonalon. Nem használja megfelelően a lábait, hogy megtartsa az ellenfelét. Néha túl felegyenesedve próbál irányt váltani. Szükséges, hogy a rövid útvonalak megfutása esetén tovább csiszolja képességeit. Minél pontosabb route futóvá válik, annál több további előnyt tud szerezni a maga számára. Egy térdszalag-húzódást szenvedett, amely négy mérkőzésre tette harcképtelenné, mielőtt újra rásérült volna a Conference USA bajnoki döntőben. Emiatt kihagyta a Bowl-meccset és a Senior Bowl-t is.

Megjegyzések

Floridában járt gimibe, végzősként neki volt a legtöbb elkapása az országban a tight endek közül. Négy év foci mellett két évig baseballozott is. Két csillagos toborzott volt csak. True freshmanként még elkapó volt, 2 labda jutott el hozzá. 2012-ben redshirtölték. 2013 óta tight end ismét, ekkor 7 meccsen küldték pályára. Még 2014-ben is csak második számú TE volt, viszont a 19.Marshall ellen 3 touchdownos meccsel hívta fel magára a figyelmet. Végzősként került a depth chart élére és 9 meccs alatt all-Conference USA 1. csapatba szavazták. 38 labdából 563 yardot ment előre és 8 TD-t jegyzett. Az év végi meccsek után a combine-on se tudott részt venni. A Western Kentucky előző tight endjei közül Jack Doyle 2013-ban került a Colts-hoz, Mitchell Henry pedig tavaly óta a Packers kötelékébe tartozik - Higbee mindkettejüknél többre hivatott. A hivatalos adatok alapján már 15 fontot erősödött tavaly nyárhoz képest. Amint rendbejön a térde, felkapott neve lehet a tight endek között, hiszen az atletikussága és a mérete is NFL-szint, már csak bele kell erősödni a mezőnybe.

Thomas Duarte 4. kör

Thomas Duarte
Egyetem
UCLA
Életkor
29 (1995-03-20)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
231 lb (105 kg)

Erősségek

Átlag feletti hosszú távú sebesség, seam útvonalon mélységi veszély. Jól kapja el a labdát, noha gyakran a testéhez szorítja a disznóbőrt, de megvillantotta már azt is, hogy képes a testétől távol is elkapni, köszönhetően az erős kezeinek és a kiváló koncentrációjának. Hajlandó blokkolni, mérete és ereje alapján képes kezelni a szélső cornereket. Kemény, félelem nélkül merészkedik a pálya közepére. Képes megtalálni a zónavédelmek gyenge pontjait, szanaszét tud tépni egy ilyen rendszert. Linebackerek emberfogásnál a sebessége miatt kénytelenek kézzel megragadni őt.

Gyengeségek

Nem egy izgága vagy robbanékony atléta a line of scrimmage-ről elindulva és az útvonalai töréspontján. Kell neki jó pár lépés, hogy elérje a végsebességét. Emberfogás ellen nehezen szeparálódik, statisztikái nagy részét zónázás és elrontott védekezés ellen szerezte. Sok lépésre van szüksége a lelassításhoz curlöknél, így a védők fel tudják ismerni az útvonalat és megakadályozhatják a passzt. Egysebességes elkapó, aki nem süllyeszti a csípőjét, útvonalainak töréspontján nem kirobban, hanem inkább lekerekíti azokat. Nincs igazán tapasztalata in-line tight endként és valószínűleg nem is lehet rá annyi izmot rakni, hogy tényező legyen a lövészárokban. A combine-on látott rugói a játékban annyira nem látszanak, nem egy igazi mismatch jump ball szituációkban. A UCLA spread sémájában sokszor volt szabad a release-e slotból indulva. Mélységben a kontaktust nem kezeli olyan agresszíven, mint remélnéd. Elkapás után nem fog büntetni.

Megjegyzések

Teljes neve Thomas James Duarte, példaképe Robert Griffin III. Ha nem jönne össze a futballkarrier, az üzleti életben szeretne dolgozni. Édesapja révén mexikói, édesanyja révén japán gyökerei vannak, a nővére Jessica kétszeres állami bajnok kosárlabdában a Mater Dei HS csapatában, ebbe a középiskolába járt később Thomas is. Hobbijainál a horgászást, sportolást, filmnézést, zenehallgatást és a dominózást sorolta föl. A legifjabb Duarte már 10 évesen 1.65 magas volt és 54 kiló, ekkoriban tackle-t játszott nálánál 3-4 évvel idősebbekkel. Amikor a hozzá hasonló alkatúak középiskolába kerültek, flag footballt kezdett játszani, ugyanis a Pop Warner footballhoz túlságosan is nehéz volt. A Mater Dei Highban kezdett el újra tackle footballt játszani, ahol elkapót és linebackert játszott, középiskolás All-American, 4-csillagos recruitként úgy döntött, hogy édesanyja példáját követve a UCLA-re iratkozik be. True freshmanként mind a 13 meccsen játszott, 4 meccsen volt kezdő, 16 elkapásból 214 yardot és 3 TD-t szerzett, utóbbi holtversenyben freshman iskolarekord, említésre méltó lett a konferencia-válogatottban. 2014-ben 12 meccsen játszott 7-szer volt kezdő, 28 elkapásból 540 yard és 4 TD jött össze, 19.3 yardos elkapásonkénti átlaggal a legjobb a Pac-12-ben, újra említésre méltó a konferencia-válogatottban. 2015 volt az első olyan év, amikor nem hátráltatta egy korábbi makacs hamstring-sérülés, ez a számain is meglátszott: mind a 13 meccsen játszott, 11-szer volt kezdő, 53 elkapásból 872 yard és 10 TD volt a mérlege, utóbbi kategóriában csapata legjobbja, All-Pac-12 második csapatos az edzőknél és az AP-nél. Az elképzelés, hogy Duartéból milyen játékos lehet vonzóbb, mint az eddigi produktuma, jelenleg a UCLA tight endje kevéssel több, mint egy nagy, lassú elkapó átlagos atletikus képességekkel, minimális odafigyeléssel az útvonal futás részleteire. Duarte valószínűleg nem lesz jó in-line tight endnek a profiknál, nincs meg hozzá a mérete, a blokkolási tapasztalata és a kívánatos aljassága. Ő egy klasszikus tweener, aki felkeltheti azoknak a támadókoordinátoroknak a figyelmét, akik szeretik az ilyen típusú játékosokat, de Duarte nem az a fajta mismatch, amit egy igazi flex tight end prospecttől elvárnánk. Többen hasonlítják Jordan Reedhez, de a Redskins tight endje az útvonal futás mestere, Duarte viszont közel sem olyan kiforrott elkapási fenyegetés.