Prospect ismertetők


Jalen Ramsey 1. kör

Jalen Ramsey
Egyetem
Florida State
Életkor
29 (1994-10-24)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
202 lb (92 kg)

Erősségek

Domináns sportoló, aki nemcsak a futballpályán, hanem az atlétikában is otthon van. A Seminoles atlétikai csapatának volt a tagja rövidtávfutásban és távolugrásban, a középiskolában 40 inch magasra tudott ugrani. Testfelépítése a prototípusnak megfelelő a press cover rendszerbe. Hosszú karjaival pontos ütéseket mér a line of scrimmagenél az elkapók vállára. Erejével és technikájával nemcsak eltéríti az elkapó útvonalát, sok esetben teljesen blokkolja is az utat ellenfele előtt. Korábban foglalkoztatták safetyként és slot cornerként is. 2015-ben a pálya szélén gyakorlatilag shutdown cornerként játszott. Akkor is gyorsan reagál, ha kifelé indul az elkapó. Ragyogóan képes követni az emberét, megvan az atletikus képessége hogy teljes sebességről gyorsan lelassítson, amit a comeback útvonalaknál ügyesen használ. Magassága és végsebessége miatt nehéz megverni mélyebb routeok során. Súlypontemelkedése elit, bárkit képes túlugrani. Agresszívan próbálja kiütni a labdát az elkapási kísérleteknél. Zónázásnál és off coveragenél jól használja ösztöneit, gyorsan észreveszi hova érkezik a labda és azonnal képes abba az irányba mozogni. Kiegyensúlyozott teljesítményre képes, ha a földre kell vinni az ellenfelet, nincs elveszve a nagyobb térben sem. A felé érkező labdák csupán 38.5%-ából lett elkapás.

Gyengeségek

Egyenes irányban sokkal jobb, mint amikor oldalra kell mozogni. Kissé merev csípője miatt nehézkesen fordul press coveragenél. A kezdeti mozgásokat túlreagálja a lábával, ezáltal kibillenthetővé válik, ha az elkapó okosan indul. A lábmunkája fejlesztésre szorul, és türelmesebbnek is kell lennie a line of scrimmage-en. A route-ok kezdeti szakaszában gyakran teret hagy, ami tiszta elkapásokhoz vezethet a keresztező útvonalak alkalmával. 2015-ben nem volt interceptionje, egész karrierje során is csupán három. 2014-ben harcosabban és erőszakosabban küzdött, mint 2015-ben. Futásoknál nem elég határozott, ahelyett, hogy elindulna, inkább csak megvárja, hogy felé menjen a running back. Hajlamos egyik playről a másikra agresszív futásmegállításról passzív várakozásra váltani.

Megjegyzések

Tennessee-ből származik, 5 csillagos recruitként íratta alá a Seminoles, a USC elől elhapolva. Deion Sanders óta az első cornerback, akit true freshmanként kezdőbe nevezett a Florida State. Három évet játszott végig az egyetemen. 2013-ban tagja volt az NCAA bajnokcsapatának. All-ACC első csapatos sophomore idényében, ahol kiemelkedő 80 szerelése volt év végén. PJ Williams és Ronald Darby távozásával a spur pozícióból kikerült szélső CB-nek junior évére. 2015-ben az all-American gárdába is benevezték. A combine egyik nagy sztárja lehet atléta múltja végett és megerősítheti helyét a big boardok top5-ös helyén. (szerk: távolugrásban és magasugrásban is az élen végzett a defensive back mezőnyben). A hype miatt igen magas elvárásokkal kell szembenéznie, hiszen a draft legelején all-Pro szintű játékosok választását várja mindenki, de ha ezen túl tud lépni, akkor semmi akadálya, hogy hasznos eleme legyen bármelyik csapatnak. Az eddigiek alapján bármelyik elkapóra rá lehet állítani anélkül, hogy nagyon megégetné magát, de hozzá kell tenni, hogy kevesen indítják a karrierjüket ezen a poszton Ronald Darby-szintű magabiztos játékkal.

Vernon Hargreaves III 1. kör

Vernon Hargreaves III
Egyetem
Florida
Életkor
28 (1995-06-03)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
192 lb (87 kg)

Erősségek

Megfelelő méretei vannak a poszthoz, atletikus, erőteljes felépítéssel. Emberezés alatt hatékony első ütést visz be, kiegyensúlyozott mozgással, gyors lábmunkával folytatja a játékot, lazán vált testhelyzetet, fordulékony és végig ott tud maradni az elkapó arcában. Off coverage-ben is ügyes, képes olvasni az irányító (szem)mozgását és beleugrani a passzsávokba, leütve a labdákat. Magasságbeli hátrányát eltusolja a harcossága, ütemérzéke és hogy ki tudja használni a saját erősségeit. Szem-kéz koordinációja feljogosítja arra, hogy sok labdát elüssön, ami felé megy, de interceptionné is tudja fordítani (két év alatt hat van neki). Nagyon agresszív futás elleni védő, hezitálás nélkül veti bele magát a piszkos munkába. A legtöbb esetben megállítja, vagy láthatóan lerövidíti azt a távolságot, amit a futó megtehet labdával a kezében.

Gyengeségek

Néhány centivel alacsonyabb az ideálisnál. Olykor bajba kerül, mikor nem arra megy, hogy megállítsa a futót, hanem a labdát támadja és közben le szeretné birkózni az embert. Hajlamos túl agresszív lenni futás ellen, és olyan szögbe keveredni, amiből el tud menekülni a futó, miközben Hargeaves kihúzná a lábát.

Megjegyzések

Tampából származik, ahol a foci mellett számos atlétikai számban maradandót nyújtott. Édesapja az Arkansas linebacker-edzője. Miután az Under Armour All-American meccsen MVP lett, a Rivals őt tartotta a legjobb CB recruitnak, és az ország második legjobb játékosának, mikor aláírt a Gators-höz. Három évig volt kezdő és már freshmanként all-SEC 1. csapatba szavazták, miután beállította Janoris Jenkins klubcsúcsát levédett passzokban. Ezt meg tudta ismételni, sőt all-American jelöléseket is begyűjtött. A combine-on távolugrásban és magasugrásban is top5-ös eredményt étr el a defensive backek között. 2010-ben a volt floridai Joe Hadent a 7. helyen draftolta a Cleveland, Hargreaves esetében sem lenne meglepő ha top10-ben lelne gazdára. Ritka kombináció, hogy valaki ennyire mozgékony, felismeri az útvonalakat, fizikális, tud szerelni és még blitzelni is.

Eli Apple 1-2. kör

Eli Apple
Egyetem
Ohio State
Életkor
28 (1995-09-09)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Magassága, tömege és karhossza jó kombinációt ad ki. Lábmunkája adott hozzá, hogy press coverage-ben gond nélkül letükrözze az elkapó mozgását. Nem hamarkodja el a dolgokat, és ritkán tudják majd kiforgatni a LoS-ról akción kívülre. Gyorsan mozog a lába kis területen, így mindig érzi az embere, hogy a nyakában liheg. Hatalmas küzdő, amikor a levegőben van a labda. Agresszív kézmozgással mindent megtesz, hogy valahogy megakadályozza az elkapást. Az előző két szezonban 22 átadást hiúsított meg. Technikai javulása és munkamorálja is elismerésre méltó. Nagy lendülettel veti bele magát a futás elleni védekezésbe és igyekszik megvédeni a maga területét.

Gyengeségek

Kicsit lassan olvassa az irányítók terveit. Átlagos sebességgel reagál a látottakra. Amikor nem követi az emberét árnyékként, nem tud gyorsan berobbanni a passzsávba, hogy kihívást jelentsen az elkapónak. Amikor szerel, nem használja ki a méreteit. A Penn State ellen 18 yardot rángatta az elkapó magával, miután megfogta a labdát. Mereven áll, amikor üres területen kéne szerelni, 4 játékosról is lecsúszott 2015-ben. Hosszú passzoknál lassan fordul meg a labda irányába. Amikor látja, hogy az elkapó túl fog rajta futni, elkezdi rángatni. Négy holding és hét defensive pass interference zászlót dobtak rá a Buckeyes-ban.

Megjegyzések

Eli Woodard néven született, de felvette nevelőapja vezetéknevét. Közel a nagy almához, New Jersey-ben járt gimnáziumba, ugyanoda, ahová Logan Ryan. Elit recruitként került a Buckeyes-hoz, az ESPN a 11. legértékesebb középiskolásnak tartotta, de nagyon alul teljesített minden tekintetben - később kiderült, hogy vashiányos. Miután Meyerék gondoskodtak róla, hogy áthidalják a problémát, redshirted freshman évétől kezdve hasznos tagja lett a csapatnak. Újoncként 14 meccsen kezdett, bajnok lett a Buckeyes, Marcus Mariota utolsó passzkísérlete Oregon mezben pedig az ő kezében landolt. Összesen 53 szerelése, 3 INT-je és 10 levédett passza volt. Második éve nem volt ilyen diadalittas, de így is bekerült a BigTen 2. csapatba az edzők voksolásán. Két év college foci után állt profinak. Jó adottságú, fiatal corner, aki bárkit le tud védeni a fizikális játékának hála - egy darabig, de eddig nagyon sokat profiált az OSU erős front7-jéből, amely gyors döntéshozatalra kényszerítette az ellenfelek irányítóit. Amennyiben kinövi a ráncigálást és jobban bízik a lábmunkájában, hasznos eleme lehet bármelyik csapatnak.

Mackensie Alexander 2. kör

Mackensie Alexander
Egyetem
Clemson
Életkor
30 (1993-11-12)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

Tüzes versenyzőtípus, gyakran már a meccs elején összekeveredik az elkapóval a play után. Rendkívül magabiztos, úgy tűnik, hogy komolyabb ellenfelek ellen is képes lesz a helyzet magaslatán állni. A felé menő labdák 29.6%-a lett elkapás, 0 touchdownt engedett. Mindkét idényében a legjobbját az OU elkapója, Sterling Shepard ellen nyújtotta. Kisebb termetű, de jó a felépítése, izmos. Képes olvasni az elkapókat és ebből előnyt kovácsolni. Szívesen videózik. Gyorsan reagál arra, amit lát. Zárkózási sebessége 10 yardon belül nagyon jó, a korai elszakadás ellene kizárt. A szezon folyamán fejlődött a technikája. Szeret csapdát állítani az elkapóknak, egyszerűen kirekeszti őket az oldalvonalon kívülre ha a release-nél kifelé próbálják meg megverni. Amikor rájön, hogy már a labdával kell foglalkozni és nem az emberrel, akkor rendszerint levédekezett passz következik. Erőteljesebben játszik, mint az a mérete sugallná, viselkedésével feltüzeli a csapattársait is.

Gyengeségek

A legtöbb csapat nálánál magasabb cornerbackeket preferál a pálya szélén, NFL-méretű elkapók ellen problémás lehet a kézhasználata. Amikor labdahalászásra indul coverage-ben jobban kellene figyelnie arra, hogy elérhető távolságban legyen a saját embere. Gondolkodását túlságosan is befolyásolja a trash talk. Az elvártnál rosszabb statisztikákat hozott. Két Clemsonos idényében 0 interception és 10 levédekezett passz volt a mérlege. A reakcióidejére támaszkodik a minőségi lábmunka helyett. A press coverage-ből futásra nyitást hajlamos túllelkesedni, ezt egy ravasz NFL-elkapó a release során kihasználhatja, amíg nem szerez elegendő tapasztalatot.

Megjegyzések

Van egy ikertestvére, Mackenro, ő az Auburn safetyje volt, majd 2015. júliusában junior college-ba transzferelt, nemrégiben pedig beiratkozott a USF-re. Mackensie a focin kívül atlétikában is birkózásban is tehetségesnek számított, 5-csillagos recruitként választotta a Clemsont. Ágyéksérülés miatt redshirtöt kapott a 2013-as szezonra. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő, 22 szerelés, 2 TFL, 6 leütött passz és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára, Freshman All-American első csapatos az FWAA-nél, említésre méltó az edzők és a média All-ACC válogatottjában. 767 snapet töltött ebben az idényben a pályán, ez freshman iskolacsúcs. 2015-ben folytatta remeklését, harmadik csapatos All-American és első csapatos All-ACC elismeréseket zsebelt be. Alexandert nehéz értékelni, vannak esetek, amikor sebezhetőnek tűnik a line of scrimmage környékén fürge elkapók ellen és nincsenek NFL-szinten elit corneback-méretei. Ugyanakkor konzisztensen ragad az emberére és olyan ösztönökkel és önbizalommal rendelkezik, ami egy igazi cover cornerre jellemző. Az önbizalma időnként arcátlanságba is torkollik, de ő így élteti a saját magában égő tüzet. Karrierje elején elképzelhető, hogy küszködni fog, de második évére minőségi kezdő válhat belőle.

William Jackson III 2. kör

William Jackson III
Egyetem
Houston
Életkor
2024 (0000-00-00)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
189 lb (86 kg)

Erősségek

A következő szinten a megfigyelők és az edzők sebességre vágynak ezen a poszton, de a csapatok magas, hosszú karú játékosokat is akarnak, akik jobb matchupok lehetnek a fizikálisabb elkapók ellen. Jackson egy a posztján jó méretű atléta, agresszív attitűdje szintén jó szolgálatot tesz neki, az elkapási ponton számos olyan dolgot csinál, amit a recieverek szoktak. Az elkapókat csodálatos ösztöneinek segítségével az oldalvonalhoz szorítja és a fedezési érzékének köszönhetően el tudja csípni a rövid passzokat és mélységben sem lehet megverni. Press-man és off-man technikában egyaránt jól érzi magát. A snap után kiegyensúlyozott, nyújtott karral jammel press-man coverage-ben. Gyorsan kilép a kiinduló helyzetből, árnyékként követi az elkapót az útvonalán, jól olvassa az ellenfelét és érzi a dobásokat, így jó időben fordítja meg a fejét és megfelelően reagál.

Gyengeségek

Kellően agilis kis területen ahhoz, hogy a következő szinten is tartsa a lépést a fürgébb elkapókkal? Az NFL megfigyelők a pre-draft workoutokon leginkább a transition technikáját szeretnék megnézni. Pressben hajlamos elveszteni az egyensúlyát, finomítani kell a technikáján, a megérzésein és az útvonal felismeri készségén, hogy ne legyenek hibás lépései. Kissé merev a csípője. Hirtelen megállásokkal és fizikális lökésekkel az elkapók elvezethetik a megfelelő útvonalról. A route-ok felismerésében jobbnak kellene lennie, fejleszteni kellene a térbeli tudatosságát ahhoz, hogy még a stemnél csökkentse a távolságot. Ha az elkapó megverte mélységben, nincs második sebessége a zárkózáshoz, Időnként pánikol, ami rángatáshoz, ez által nyilvánvaló szabálytalanságokhoz vezet. Nagyobb erőbedobással kellene szerelnie.

Megjegyzések

Houstonban született, a Wheatley High Schoolban Xavien Howarddal alkotott CB-párost. Már középiskolából kikerülve ösztöndíjat ajánlott neki a Houston, de akkor még inkább eltöltött egy évet a Trinity Valley Community College-ban, majd utána választotta szülővárosa egyetemének szociológia szakát. 2013-ban mind a 13 meccsen játszott, 4-szer kezdett is, 35 szerelés, 7 leütött passz, 1 interception, 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble színesítette a statisztikai lapját. 2014-ben szintén játszott mind a 13 meccsen, 12-szer volt kezdő, 10 leütött passza a második legtöbb volt a konferenciában, mellette 37 szerelés, 1.5 TFL, 2 INT, 1 FF és 1 FR volt a teljesítménye, második számú konferencaválogatott lett. 2015-ben 12-szer kezdő, neki volt a legtöbb leütött labdája (23) és összességében a legtöbb levédekezett passza (28) az országban, előbbi iskolarekord is. Az American konferencia döntőjében 7 leütött passza volt, ami szintén iskolacsúcs, Phil Steele beválasztotta a konferencia álomcsapatába. A Peach Bowl MVP-je 10 szereléssel, 2 interceptionnel és 2 leütött labdával, nem meglepő, hogy bekerült az SI All-Bowl csapatába. A testalkata, a hosszú karjai és a fizikális játéka az elkapási ponton mind-mind indok arra, hogy miért ő lesz az első senior corner, akit kiválasztanak a drafton. Jelenleg második napos picknek tűnik. NFL hasonmás: Phillip Gaines.

Xavien Howard 2. kör

Xavien Howard
Egyetem
Baylor
Életkor
30 (1993-07-04)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Lábmunkájának köszönhetően képes akadályozni az elkapókat pressben. Kis területen jól gyorsul, ezért slantek és crossok ellen hatékony. Laza csípőjével könnyedén fordul át backpedalból futásba. Egész meccsen keresztül island cornert játszattak vele. Az önbizalma ugrásszerűen növekedett 2015-ben. Ösztönös játékos tagadhatatlan labdaérzékkel. Jó időzítéssel fordítja el a fejét, hogy megtalálja a labdát és reagáljon rá. Csíp, út, vág, karmol az elkapási ponton, hogy megzavarja az ellenfelét. Az utóbbi két évben 32 passzt védekezett le, melyből 9 db volt interception. Nagy és fizikális játékos coverage-ben.

Gyengeségek

Inkább fürge, mint gyors, hosszú távú sebessége megkérdőjelezhető. Pánikol, mikor úgy érzi, hogy megverhetik, ez szabálytalanságokhoz vezet. Mélységben inkább az erejében mintsem a technikájában bízik. 14 pass interference és 5 holding büntetése volt az elmúlt 2 évben. Mikor fordul, hogy megtalálja a labdát, csökkenti a sebességét. Nem érzi az elkapó útvonalának töréspontját. 2014-ben 7 touchdownt engedélyezett. Nem egy "irány lefelé és támadás" típusú futási elleni védő, beragad a blokkokba.

Megjegyzések

Teljes neve Xavien Dwayne Howard. Houstoni srác, középsuliban kosarazott és atletizált is a foci mellett, William Jackson III volt a CB-párja a Wheatley HS színeiben. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban mind a 13 meccsen játszott mint csere CB és special teamer, 5 szerelés, 1 kiharcolt fumble és 1 interception jött neki össze. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő CB a Big 12 bajnokában, 51 szerelés, 1.5 sack, 4.5 TFL, 4 interception, 13 levédekezett passz és 1 irányítósiettetés volt a statisztikája, említésre méltó a konferencia-válogatottban az edzőknél. 2015-ben 42 szerelés, 1 TFL, 1 összeszedett fumble, 10 leütött passz és 5 interception került a neve mellé, konszenzus All-Big 12 első csapatos. Howard mindent vagy semmit típusú játékstílusa elég kiegyensúlyozatlan képet mutat róla a meccsfelvételeken, a csapatoknak mérlegelnie kell a labdaérzékét és a pass interference gondjait. Howard mérete és kis területi fürgesége alapján képes lehet press coverben játszani, de nem árt neki a safety segítség addig, amíg le nem szoktatják az egyetemi rángatós játékstílusáról. Howardban kezdőpotenciál van, de a technikáját fejleszteni kell és futás ellen is fel kell lépni, ahhoz, hogy sikeres legyen a ligában. NFL hasonmás: Jamell Fleming.

Will Redmond 4. kör

Will Redmond
Egyetem
Mississippi State
Életkor
30 (1993-12-28)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
183 lb (83 kg)

Erősségek

Átlag feletti atletikusság a posztján. A kívánt mozgékonysággal, fürgeséggel játszik. Fizikai tulajdonságai alapján szoros emberfogásra is alkalmas, letükrözi az elkapó mozgását, útvonal felismerési készsége minőségi. Kellően robbanékony ahhoz, hogy a dobás pillanatában kezdhessen el zárkózni és megnehezíteni az elkapást. Futás ellen agresszív és határozott. Nem fél downhill és a line of scrimmage közelében is megnehezíteni a futást.

Gyengeségek

Átlagos méret a pálya szélére. A combine-on mért magassága/tömege fontos lesz. Fizikális játékát az NFL szabályokhoz adaptálni kezdetben kihívást jelenthet. Hajlamos olyan labdahalászási esélyeket is megragadni, amivel pozíción kívül kerül. 2015-ös ACL-szakadása a 2016-os szezonját is veszélyezteti. Nyílt területi szerelése problémás lehet. Ha a sérülése előtti tempóban folytatta volna az elhibázott szerelések gyártását, akkor olyan 20 körül fejezte volna be a szezont. Inkább a nagy ütésre figyel mintsem a technikára. Nagyon kevés meccsen volt kezdő egyetemen.

Megjegyzések

Memphisből származik, középiskolában támadó-, védőoldalon és special teamben is villogott, 4-csillagos recruitként iratkozott be a Mississippi State-re kommunikáció szakra. A toborzása kisebb botrányba fulladt anno, egy boostertől pénzt, hitelkártyát és 2000 $ kedvezményt kapott egy autóra. Az egyetem hivatalosan elhatárolódott a booster cselekedetétől. NCAA eltiltotta a 2012-es szezontól és a 2013-as szezon első 5 meccsétől és 2660 $ visszafizetésére kötelezték a nem megengedett juttatások miatt. Sophomore szezonjában végül 8 meccsen játszott mint csere DB. 2014-ben az MSU nickelbackje, 51 szerelés, 3 TFL, 5 leütött passz és 3 interception került a statisztikai lapjára, utóbbival csapata legjobbja, az LSU és az Arkansas elleni is meccszáró momentum volt, amivel biztosította csapata győzelmét. Végzős idényében 7 meccsen volt kezdő CB mielőtt októberben egy edzésen elszakította az ACL-jét, így 25 szereléssel és 2 interceptionnel zárta a szezont. Redmond fürgesége, lábmunkája és cover képessége érdekes lehet az NFL megfigyelőknek, de a meccsrutin hiánya és az ACL-szakadásból történő visszatérés nagyban befolyásolhatja a csapatok szándékát, hogy hajlandóak-e egy korai körös draftpicket beáldozni érte. Képességének a plafonja az NFL kezdők szintje, de a padló nyilvánvalóan alacsonyan van.

Kendall Fuller 2. kör

Kendall Fuller
Egyetem
Virginia Tech
Életkor
29 (1995-02-13)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
187 lbs (85 kg)

Erősségek

Hihetetlenül magabiztos, elhiszi magáról, hogy a legnagyobb playeket ő fogja bemutatni. Kihasználja a gyanútlan irányítók hibáit. Elég gyorsan szedi a lábait ahhoz, hogy lehalássza a labdákat, amikor az irányítót olvassa. Egyből a labdát támadja. A rövid és közepes passzoknál is ball hawk kvalitásai vannak. 2013-ban és 2014-ben 8 interceptiont és 34 levédekezett passzt jegyzett. Rafkós kölyök, aki bízik az ösztöneiben. Press coverage-ben is jó a mozgása, kívül és slotban is lehet használni. Tudja, hogy használja a testét, az elkapókon lóg futás közben is. Nem ijed meg, ha szerelni kell, nem is hibázik sokszor.

Gyengeségek

A méretei nem éppen adottak a szélső CB poszthoz. Nincs akkora zárkózó sebessége, hogy egyel nagyobb szinten is ennyi rizikót vállaljon. Fegyelmezetlen a pályán. Szeret kockáztatni, de a double move-okkal és a pump fake-ekkel be lehet ugrasztani. 2014-ben egészségesen 16,7 yardot engedett elkapásonként. Nem mindig találja a labdát, amikor az elkapója túlfut rajta. A játékstílusa zászlókat vonhat maga után az NFL-ben. Tavaly meniszkusz szakadással akart játszani, de 3 meccs után szóltak, hogy ne erőltesse.

Megjegyzések

Bátyjai közül Corey a Lions, Kyle a Bears játékosa, utóbbi szintén CB. A legidősebb Fuller, Vincent 2005-11 között játszott az NFL-ben. Baltimore-i illetőségű, gimiben Stefon Diggs és Clake Countess társaságában szerepelt, és őt választották meg az állam legjobb játékosának végzősként. Ekkor még offense-ben is alapember volt. Atlétikában minden futó és ugrószámban elindult. A Rivals az ország 2. legjobb cornerbackjének írta. Testvéreihez hasonlóan, ő is a Hokies-t választotta. Újoncként azonnal all-ACC 2. csapatba szavazták, 6 picket fogott és 58-szor szerelt. 2014-ben már all-American csapatokban is emlgették, 54 tackle-ből 4.5 volt neki negatív, csinált két sacket, egy fumble-t és leütött 15 átadást. Juniorként csak három meccsen tudott játszani, mint az fentebb kiderült. Frank Beamer mester visszavonulása után úgy döntött, hogy ő sem marad az egyetemen. A combine-on csak súlyemelésben tudott részt venni. A Fuller-család legígéretesebb tagja, eddigi eredményeit nem a szél hordta össze. Tipikus Virgina Tech-védőként ragad hozzá a labda, de nem minden rendszerbe illik. Playmaker adottságaira támaszkodva igyekszik jóvá tenni, hogy olykor meg fogják verni, a kérdés, hogy elég tehetséges-e, hogy ezen a szinten is folytathassa a vakmerő játékát, ami sok kockázatot rejt magában. Ha hosszú kihagyás meglátszódhat a draftértékén, de könnyen lehet, hogy a pályán többre viszi, mint az 1/14-es tesója, Kyle.

Artie Burns 2-3. kör

Artie Burns
Egyetem
Miami (FL)
Életkor
28 (1995-05-01)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Elsőrangú atléta, magas, szögletes felépítéssel és megfelelő méret és gyorsaság. Az egyik legjobb 60 méteres gátfutó volt az egyetemen. Természetes labdaérzék. Számtalan passzkísérletbe sikerült belenyúlnia, közte 6 interception a tavalyi évben, annak ellenére, hogy csak rotációban szerepelt CB poszton. Könnyen csapdába csalja az irányítókat. Puha kezekkel rendelkezik és WR-hez mérhető területen képs megfogni a labdákat. Szemtelen és csibész stílusa van. Magassága és fizikalitása lehetőséget ad, hogy press coverben is nagyon hatékonyan játsszon. Gyorsulása NFL szintű. Amikor van kedve, nagy hatással lehet a mérkőzés kimenetelére. Kiválóan szerel.

Gyengeségek

A game tape nem a legjobb barátja. Nagyon nyers és fegyelmezetlen. Nem kezeli jól a WR route-okat. Négy PI és két sportszerűtlenségi zászlót is begyűjtött. Túlságosan kiegyenesedik a hátrafelé futásnál, nem megfelelően hajlik. Magasan van a súlypontja, ami miatt nem elég gyors az irányváltása. Túlságosan a tehetségére és az atletikusságára játszik, kevésbé a megfelelő technikára. Néha teljesen eltűnik egyik meccsről a másikra, gyakorta csak lézeng a pályán. Jobb lenne ha látnánk, hogy támadja a blokkolót, ahelyett, hogy várná, hogy a futójáték elérjen hozzá.

Megjegyzések

Tősgyökeres miami ifjonc, aki gimiben még pont elcsípte Teddy Bridgewater senior évét a Miami Northwestern High-ban, de az immár Ravens defensive back, Tray Walker is azokat a padokat koptatta. Juniorként még safety volt, de a toborzáskor cornerbackként tartották számon, a Rivals 15. helyre írta a rangsorában, amikor aláírt Miamibe - Tracy Howard társaságában, aki pedig az első volt ugyanezen a listán. Atlétikában 110 gáton és 300 méteren indult, és döntött meg egy 1985 óta élő rekordot. 2012-ben a 2. legjobb ifjúsági eredménye volt a világon 110 gáton. True freshmanként 17 szerelése volt a védelemben, és a special teamben is szerepelt. Másodévesen lett kezdő, 40 szereléssel zárt, volt két sackje és 6 levédett passza. 2015-ben all-ACC 2. csapatos választott, 36 szerelés, 6 INT, 5 leütött passz és egy fumble recovery amivel dicsekedhet. Atlétaként all-Americannek is mondhatja magát egyetemi színekben. Október végén hunyt el az édesanyja szívroham után. Mivel az apukája börtönben van, gyűjtés szervezett neki az egyetem és 40 000 dollárt tudtak neki adni hat órával később - azért is lett profi pár hónappal később, hogy ezt visszafizethesse. A combine-on csak két gyakorlatban vett részt. Átlagos tudású cornerback, aki nagyszerű alapokkal bír, de nem NFL-kész egyáltalán. Mivel az atlétika miatt a fociedzésekre nem jutott annyi ideje, mint a többieknek, bőven lehet benne fejlődési potenciál, hiszen sebessége, karhossza, labdaérzéke is adott. Ezzel együtt a draft 3. napja előtt nem érdemes olyan játékost választani, akit eleinte csak special teambe tudsz beállítani.

Harlan Miller 4. kör

Harlan Miller
Egyetem
Southeastern Louisiana
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
183 lbs (83 kg)

Erősségek

Gyors és pontos lábmunka jellemzi, és képes pontosan tükrözni a WR mozgását a pálya végéig. Mindig részt vesz az üldözésben futójáték esetén, hajlamos az egész pályát átszaladni, hogy játékban legyen. Keményen szerel. Folyamatosan figyeli a lehetőségeket, hol lehetne megcsinálni a játékot, akár a saját felségterületén kívül is. Press cover esetén olvassa merre indul az elkapó, lábát elé helyezve próbálja kizökkenteni. Képes gyors súlypontáthelyezésre, és irányváltásra. Igen komoly versenyzőtípus, kiváló labdaérzékkel.

Gyengeségek

Vékony, és a megfigyelők számára kérdéses, hogy képes további súlyt hordozni. Agresszivitása néha bajba keveri. Néha előfordul, hogy túlságosan leköti a backfield play action játékoknál, és engedi, hogy a rábízott ember mögé kerüljön. A lábmunka megfelelő, de jobb szögeket kell találnia a labdás felé, hogy még több szerelést mutathasson be. Lassú 40 yardos ideje van, és az általában csalódást keltő combine teljesítménye meglátszik majd a drafthelyén is.

Megjegyzések

Louisianai gyerek, aki gimiben irányítót játszott egy kis csapatban. A másodosztályban újoncként alig került pályára. Csapattársa volt a SE Louisiana színeiben Robert Alford cornerback, akit 2. körben draftolt aztán a Falcons. Másodévesen kiugró szezont futott, 10 passzt védett le és 4 picket fogott, bekerült a Southland konferencia álomcsapatába. Ezt megismételte 2014-ben is, de már kevesebbet volt akció közelben, igyekeztek elkerülni az oldalát. Végzősként 2. számú FCS all-American, új szerepkörben villogott returnerként és 6 negatív yardos szerelése is volt CB létére. Ott volt a Senior Bowlon. A combine-on az egyik leggyengébb hét volt az övé, pedig előtte top75-ös picknek prognosztizálták. A pályán látott fizikális stílusa nem áll összhangban a mért eredményeivel, limitált atletikussága miatt pedig leginkább egy csapat harmadik számú CB posztjára pályázhat. Az alsó osztályból érkező cornereknél sose lehet tudni mit hoz a jövő, ugyanúgy lehet belőle munkanélküli két év múlva, mint alapember.

Keivarae Russell 4. kör

Keivarae Russell
Egyetem
Notre Dame
Életkor
30 (1993-10-19)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Első naptól kezdő volt az egyetemen. Atletikus felépítése van, sebessége is jó. Csípőjét és lábait jól kontrollálja press coverage-ban. Hamar felismeri az elkapók útvonalait, és végig a nyakukban van. Gyorsan reagál a play-action játékokra, és egyből sprintel vissza a feladatához. Zónázásnál és off coverage-ben sem lankad a figyelme. Hosszú passzoknál is odaér az elkapóhoz, ha a play elején leszakadna róla. Jól szerel, a mellkasával vagy a vállával ütközik, és nem hibázza el az emberét.

Gyengeségek

Méreteit a nagyobb elkapók kihasználták. Irányváltásnál a mozgása inkonzisztens, backpedal technikája gyenge, lassan veti meg a lábát. Labdaérzékén van mit fejleszteni. Az irányítók szemmozgására túl hamar indul. Túlságosan is az emberére koncentrál, ahelyett, hogy a labdát keresné. 2015 végén eltört a szárkapocscsontja, 2014-ben pedig egész évben nem játszott, tanulmányi okok miatt.

Megjegyzések

Washington államban kiváló futó volt tinédzserként, a Notre Dame-hez még athlete kategóriában esett be, mielőtt kitalálták, hogy cornerként foglalkoztatnák. Azonnal bekerült a kezdőcsapatba, és újonc szezonja végén bajnoki döntőt játszhatott az Irish-ban. Freshman all-Americannek választották. Első két évében 109 szerelése és 3 interceptionje volt. 2014 augusztusában tanulmányi csalás miatt négy társával egyetemben nyomozás alanya lett, és nem csak a futballszezont, de a tanévet is ki kellett hagynia. Ez alatt önállóan edzett, szerzett munkát és community college kurzusokat hallgatott. 2015 májusában került vissza a körforgásba, a szezonban pedig 11 meccs alatt 60 szerelést mutatott be és négy labdát szerzett, mielőtt lesérült. A combine-on nem tudott részt venni, de a Pro Day eredmények alapján távolugrásban második lett volna Ramsey után a DB-k között. A profik között press cornerként a szélen és nickelben is eléldegélhet, hiszen elég rutinos, és komoly ellenfelekkel szemben bizonyította atletikusságát, de azt ne várjuk tőle, hogy a labdával sokszor fog találkozni.

DJ White 5. kör

DJ White
Egyetem
Georgia Tech
Életkor
30 (1993-09-09)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
193 lbs (88 kg)

Erősségek

Nincs meg az elit mérete, de izmos, hosszúak a karjai és az atletikussága összességében remek. Zónázásban, pressben és off-man coverage-ben is van tapasztalata, fürgeségét, folytonos mozgását, tudatosságát egyaránt bemutatta. Könnyedén mozog, jó az egyensúlyérzéke, laza csípőjével könnyedén vált irányt, megvan benne az a természetes fedezési érzék, amit a megfigyelők kívánnak. Kéz-szem koordinációja lenyűgöző, mentálisan is erős, karjaival átkígyózik a célponton és leüti a labdát, labdaérzékét 7 interceptionnel bizonyította karrierje folyamán. Jó a mozgáskoordinációja, megfelelő időben ugrik fel, tudatában van annak, hogy hol van a pálya széle az interception-lehetőségeknél is. A lehető legmagasabb ponton találkozik a labdával, előnyt kovácsol a méretéből és az atletikusságából, így le tudja a győzni a nagyobb elkapókat is a labdáért folytatott küzdelemben. Kitartóan szerel, kitépi a labdát, büntetni akarja a labdacipelőt. Nagy benne a versenyszellem. Hajlandó levinni a vállát és meglepően nagyot üt vagy karját kinyújtva elkapja a támadót és nyomatékosan a földhöz vágja. Komoly erőfeszítéseket tesz üldözésben, "soha ne mond, hogy soha" attitűdöt képvisel. Nincs ismert komolyabb sérülése. 2015-ben csapatkapitánynak választották.

Gyengeségek

Csupán átlagos méretek a posztra. Inkább fürge, mint gyors, zárkózási sebessége limitált mind passz- mind futójátéknál. Nagyon bízik az atletikusságában, ezért néha túl türelmes az elkapókkal, túl közel engedi őket magához, későn fordul, így a zárkózás előtt egy rövid ideig lehet tőle szeparálódni. Üldözési szögválasztása inkonzisztens.

Megjegyzések

Teljes neve David Jamaal White, édesanyja a Truett McConnellen kosarazott, unokabátyja Horace Stroud az Auburn futója volt. Atlantai születésű, Georgia Tech szurkolóként nőtt fel, így nem volt kérdés, hogy ide iratkozik be (üzleti adminisztráció szakra), pedig 3-csillagos recruitként több hasonlóan komoly iskola (Auburn, California, Illinois, Ole Miss, Mississippi State, Purdue, South Carolina, Texas Tech, Vanderbilt) is csábította. Középiskolában csapattársa volt a UCF elkapója, Jordan Akins. True freshmanként 10 meccsen jutott szóhoz, 5 szerelés és egy kiharcolt fumble állt a neve mellett. 2013-ban mind a 13 meccsen játszott, 9-szer kezdett is, 50 szerelés, 1 TFL, 2 FF, 5 leütött passz és 1 INT került a statisztikai lapjára. 2014-ben 66 szerelés, 2.5 TFL, 1 irányító siettetés, 1 FF, 8 leütött passz és 4 interception volt a teljesítménye, utóbbi két kategóriában csapata legjobbja volt, említésre méltónak találták a média részéről az All-ACC válogatottban. Végzős évében csapatkapitány, 11 meccsen volt kezdő, 41 szerelés, 1 FF, 8 leütött passz és 2 INT került a neve mellé. White-ot valószínűleg nem fogják az idei draft legjobb cornerei között emlegetni, de atletikus, magabiztos és megmutatta, hogy a nagy meccseken is képes a játékot megváltoztató dolgokat művelni. Az NFL-ben valószínűleg belül lesz helye nickelként, de ez napjaink passzorientált ligájában gyakorlatilag kezdőposztnak számít és ez egy olyan szerep, ami tökéletesen fekszik neki.

Rashard Robinson 6. kör

Rashard Robinson
Egyetem
LSU
Életkor
28 (1995-07-23)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
163 lbs (74 kg)

Erősségek

Hosszú karokkal bíró atléta, akinek a sebessége is elit. A combine egyik legjobb 40 yardos ideje lehet az övé (szerk: ez aztán nem történt meg). Gyorsan zárkózik, így a rövid és közepes útvonalakon belefér, hogy kivárjon. Tartani tudja lépést hosszú távon is az elkapókkal. Könnyedén változtatja a sebességét, nem fogja egy-egy double-move megbolondítani. Sovány, de szívós gyerek. Kihasználja a magasságát és nagy károkat tud okozni, ha az elkapó túlságosan a vonal mellé helyezkedik. 2013-ban Mike Evans csak 4 elkapásra és 51 yardra volt képes ellene. Nem riad meg attól, hogy szerelnie kell. Állóhelyzetből is robbanékony, így azonnal ott terem a passzsávban vagy az elkapón.

Gyengeségek

Nem sok akciót látott élesben. Press coverben türelmetlen, és könnyen bekapja a horgot az elkapó fejmozgására. Vékony lábaira lehet, hogy már nem fér több izom. A futás ellen nehéz dolga lesz kiszabadulni NFL játékosok blokkjaiból. 2015 júniusában letartóztatták, azóta pedig nem került pályára. Maga is beismerte, hogy önzően viselkedett miközben az LSU tagja volt.

Megjegyzések

Ugyanoda járt középiskolába Floridában, mint Patrick Peterson. 3-4 csillagos toborzottként lett az LSU játékosa. Kihagyta a felkészülést, mivel nem volt egyértelmű, hogy tanulmányilag megfelel-e az előírásoknak, de aztán mind a 12 meccsen szerepelt freshmanként, kétszer kezdőként. Jalen Mills safety-vé konvertálása nyomán került a kezdőbe, a szintén NFL prospect, Tre'Davious White túloldalára. Másodévesen a nyitómeccsről eltiltották, de aztán 8 meccsen játszott mielőtt novemberben határozatlan időre felfüggesztették a játékjogát. Csapattársa, Anthony Jennings lakásából valaki eltulajdonított egy Macbookot, három pár cipőt és egy playstation4-et, Robinson pedig épp a lakásban tartózkodott, de elmondása szerint csak a toilettre kéretszkedett be. Les Miles mester a 2015-ös idényre sem engedte vissza a csapatba, Robinson viszont az iskolaváltás helyett végigülte a szezont, majd bejelentkezett a draftra. Nem egyszerű eset fejben, nem is fog minden interjún megfelelni az edzőknek, de a futballal nincs problémája. Tanulni ugyan nem szeret, de akárkire rá lehet állítani, hogy egész meccsen őrizze, nem fog megriadni. Szüksége van egy erős combine-ra, hogy visszakerüljön a térképre, de van esély rá, hogy -az LSU-nál maradva- egy újabb Delvin Breaux lesz belőle, akit olcsón megszerezve be lehet küldeni a kezdőbe. Azt viszont nála nem tudni, hogy elég érett-e a profi létre.

Cyrus Jones 5. kör

Cyrus Jones
Egyetem
Alabama
Életkor
-
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
196 lbs (89 kg)

Erősségek

Laza sportoló rugalmas izomrostokkal, így gyorsan vált irányt. Megvan a sebessége ahhoz, hogy mélységben is közel legyen a csípője az elkapóéhoz. Gyorsan alkalmazza a click and close technikát és csökkenti a közte és az elkapó közt lévő helyet. Szemével koncentráltabb, türelmesebben olvas, mint korábban. Alacsonyabb az ideálisnál, de hosszúak a karjai és jó a felépítése. Fizkális az elkapási ponton, megnehezíti az elkapást. Futás ellen agresszív, valósággal átüt a célpontján, hatalmas csattanással érkezik a támadási pontra. Ahogy javultak a fedezési készségei, úgy nőtt az önbizalma is. Kihasználja az interception lehetőségeket. Barátja az oldalvonal, segítségével igyekszik befolyásolni az elkapót. Kitartóan játszik, természetesen motivált. Visszahordóként is van benne potenciál, végzősként 4 punt return touchdownt is szerzett, karrierje során 12.5 yardot átlagol punt visszahordásnál.

Gyengeségek

Alacsony a posztjára és a testére sem fér már rá több izom. Nagy elkapók ellen feltűnik az alacsonysága. Időzítése és térbeli tudatossága következetlen, hajlamos túl korán érkezni vagy túlságosan nagy távolságot hagyni. A technikáján fejleszteni kell, mikor alacsony súlyponttal fordul, akár a route elején akár mikor a labdát keresi. Nem túl gyakorlatias háttal a labdának, nehezen olvassa az elkapót. Könnyen bepánikol, ami holding büntetésekhez vezet. Hosszabb a karja a magasságához vártnál, de nem használja őket konzisztensen. Későn válik le a perimeter blokkokról. Visszahordóként jobban kell vigyáznia a labdára - 6 fumble-je is volt karrierje során. 2015 áprilisában családon belüli erőszakért letartóztatták, de néhány nappal később ejtették a vádakat. 2014 júniusában elszakadt a labrum a csípőjében, de junior évében is végigjátszotta az idényt, majd 2015 januárjában, a szezon után műtötték meg.

Megjegyzések

Baltimore-ban született, már középiskolában 4.45-ös 40 yardot és 37.5 inches súlypontemelkedést tudott, slot és szélső cornerként, valamint futóként is játszott HS-ben, All-American válogatott volt, 5-csillagos recruitként választotta az Alabamát. True freshman évében elkapót játszott, 4 elkapása volt 51 yardért, mellette visszahordóként is foglalkoztatták. 2013-ban már a védőoldalon játszott, 11 meccsen került pályára, 5-ször volt kezdő, 25 szerelés, 2 interception, 7 leütött passz, 1 sack és 1.5 TFL volt a teljesítménye. Egy jól sikerült őszi edzőtábor után biztosította a kezdő helyét a 2014-es csapatban is, 46 szerelés, 2 TFL, 2 kiharcolt fumble, 1 megszerzett fumble, 3 interception és 13 leütött passz került a neve mellé, All-SEC második csapatba került az Associated Pressnél. Végzős idényében 37 szerelés, 4 TFL, 7 leütött passz, 2 interception, 2 kiharcolt és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára, emellett volt 4 PR TD-je is, ami a legtöbb volt az országban és az iskola történetében is. Eddig press cornert játszott, aki jól érzi magát emberfogásban, de valószínűleg nickel cornerbackként lesz jövője egy Tampa-2-szerű védelemben a sebességbeli gondjai miatt. A futás elleni védekezése és a returner potenciálja miatt előbb kelhet el, mint amire a cover képességei predesztinálják. NFL hasonmás: Steven Nelson.

Zack Sanchez 3. kör

Zack Sanchez
Egyetem
Oklahoma
Életkor
29 (1995-04-08)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
185 lb (84 kg)

Erősségek

Három évig volt kezdő. Nagyon jól érzi a labdát, összesen 15 picket fogott. Olvassa az irányító szemét és mindig megpróbálja elhalászni az elkapó elől a passzt. Playmaker, megvan a keze és atletikussága, hogy a nehezebb interceptionöket is megcsinálja. Amikor zónáznia kell, nagyon jól érzi, mikor melyik elkapót kell fognia. Lábmunkájával jól tükrözi le az ellenfél játékosának mozgását, így kulcsjátékokat tud megcsinálni. Hosszú távú sebessége jó, a mély útvonalakon nehéz megverni. Az előző két szezonban 13 picket szedett. Laza csípőjével és lábaival képes az elkapókkal futni és kiválóan érzi meg, mit fog tenni az irányító. Kiszagolja, merre fog futni az embere. Szem-kéz koordinációja parádésan jó, fel tudja venni a versenyt a nagyobb elkapókkal is. Erősebb, mint ahogy azt a testfelépítése indokolná. Észreveszi ha screen játék következik. Nem fél szerelni. Sérüléssel is hajlandó játszani, kemény fickó hírében áll.

Gyengeségek

Alacsony és vékony hogy a pálya szélén játsszon, a méretei limitálják a szerelési képességeit. Nem biztos, hogy elég erős ahhoz, hogy felvegye a harcot a fizikális elkapókkal. A slant és a slant and go útvonalak levédekezésével adódhatnak problémái. A pályán nem olyan gyors, ahogy azt a 40 yardos idejéből gondolnánk. 12 touchdownt engedélyezett az utolsó három évében, és ez a szám több is lehetett volna (elejtett labdák/túldobott passzok). Okos útvonalakkal könnyen be lehet csapni. Backpedalja után átlagos tempóban képes sebességet váltani. Nem elég nagy, hogy mindegyik NFL sémában játszhasson. Ereje limitált, ezért minden igyekezete ellenére kevesebb szerelést csinál meg. Túl gyakran támadja a labdást magasan, ezért nem nehéz lerázni. Lábmunkáján és alsótesti technikáján lehetne javítani, mert a snap után hajlamos elveszni az elkapó ellen.

Megjegyzések

Sanchez Fort Worthben, Texasban járt középiskolába, aztán majdnem a Baylorhoz kötelezte el magát, de változtatott a döntésén és inkább az Oklahomát választotta. 2013-ban redshirt freshmanként nyerte el a kezdő pozíciót és három év alatt kétszer All-Big 12 választott lett a Sooners színeiben. 37 meccsen volt kezdő, összesen kettőt hagyott ki lábsérülés miatt. A vékony testalkata miatt aggódnak megfigyelők, néhányan megkérdőjelezték, hogy túl korán jelentkezett a draftra. Kétségtelen, hogy a labdaérzéke első osztályú, 15 interceptiont és 28 leütött labdát jegyzett három év alatt. Második csapatos All-American választott volt 2015-ben, 7 interceptionje mellett 45 tacklet csinált. Az NFL-ben imádják a playmakereket, még akkor is, ha nem rendelkeznek ideális testalkattal. Cornerback poszton nem nagyon lehet Sancheznél jobb statisztikával dolgozó játékost találni. Bizonyítottan keményebb, mint ahogy azt a mérete indokolná. Tapasztalt játékosról van szó, aki az egyetemi színtér legjobb játékosai ellen bizonyította tehetségét. Sanchez a mindent vagy semmit stílust vallja, sok interceptionje mellett sok touchdownt is elértek mellette. Gyors és tehetséges, de méretbeli limitjei miatt inkább nickel cornerbackként lehetne elképzelni. Nickel backként azonban az ellenfelek kihasználnák, hogy nem elég hatékony a futás ellen. Sanchez nincs könnyű helyzetben, mert túl kicsi hogy az oldalvonal mellett játsszon, és ugyanezen okból nem elég fizikális, hogy nickel back lehessen. A kiválasztását a harmadik nap közepén lehet elképzelni, de nincs kizárva, hogy még tovább csúszik majd. NFL hasonmás: Patrick Robinson.