Prospect ismertetők


Sheldon Rankins 1. kör

Sheldon Rankins
Egyetem
Louisville
Életkor
29 (1994-04-02)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Igen jó az alsó teste felépítése, amely kiváló erővel is társul. Kompakt méretek és forma, de mégis ruganyos és atletikus. Minden mozdulata robbanékony. Belerobban a blokkoló arcába, megragadja és arrébb teszi, köszönhetően a kiváló erőállapotának. Az erős alapállása segít megtartani az egyensúlyát a kettőzések ellen is. Néha még a kimunkált és technikás blokkolóknak is komoly gondot fog okozni. Hihetetlen gyors lába van belső-védőfalember létére. Nehéz lesz az oldalába kerülni, mert annyira gyors mozgása van. Erős és agresszív kézhasználat jellemzi. Akár egy, akár két lyuk őrzésére is alkalmas, ahogy az már a Louisville-ben is látható volt. Jól olvassa a blokkokat és pont időben ér oda, hogy megcsinálja a szerelést. Laza és mozgékony csípője van, amely lehetőséget ad, hogy akár a fal széléről érkezve is hatékony legyen. Kimondottan eredményes passz siettető volt az elmúlt két évben. Egy igazi véreb, remek ösztönökkel, aki kiszagolja és le is védekezi a kialakuló screen játékokat is.

Gyengeségek

NFL sztenderdek szerint alulméretezettnek számít a poszton. Rendszeresen megakad rajta az ember szeme meccs közben, de az áldozatai nagy részénél jóval erősebb, ami az NFL OG-k ellen másként lesz. Annak ellenére hogy hosszú a karja, ritkán használja megfelelően, ami szenvedést jelenthet a profi világban. Ha az első megoldása nem jön be, ritkán tud második szándékból eredményes lenni. Egyes játékos-megfigyelők szerint veszíthet a gyorsaságából, ha további izmot építenek rá, ami viszont elengedhetetlen ezen a poszton. Egyes csapatokat aggasztja, hogy nem ideális a mérete, ez befolyásolhatja a végleges értékét.

Megjegyzések

Egy georgia-i középiskolából került Louisville-be, ahol még erős oldali DE-t játszott annak idején. Első két évében nem sok akciót látott, csak három meccsen volt kezdő. Junior éve jelentette a berobbanást, amikor 53 szerelése (13.5 negatív) és 8 sackje volt, sőt két vicces interceptiont is fogott. Eredményeit meg tudta ismételni végzős idényében is, aminek végén all-ACC 2. csapatba szavazták az edzők. Játszott a Louisville 3-4-es falában NT és DE poszton egyaránt. Korábbi csapattársa, Brandon Dunn kizárólag 4-3-as NT-ként hiszi el, hogy a profik között eredményes lehet majd. Ezen a poszton szerepelt a Senior Bowlon, ahol kiváló edzéshetet tudhatott magáénak. Furcsa helyzet az övé, mert a pályán látottak alapján kevés dologba lehet belekötni a játékában. Hozza magát futás ellen és a backfieldre is átér, viszont ezen a poszton nem túl nagy, ami lehet, hogy NFL-szinten visszaüt, elég Grady Jarrett tavalyi csúszására gondolni. Jelen állás szerint az 1. kör környéki kiválasztása azért valószínűbb.

A'Shawn Robinson 1. kör

A'Shawn Robinson
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1995-03-21)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
312 lb (142 kg)

Erősségek

Ideális méretei vannak az interior poszthoz. Arányos, és erőteljes lábai miatt nehéz elmozdítani. Erős ütése van, a belső támadó-falembereket el tudja tolni, ha várnak rá. Tiszta erőből arrébb löki az egy az egy elleni blokkokat. Elég atletikus ahhoz, hogy a labdacipelő után eredjen. Jól használja a hosszú karjait, hogy ne cut blokkolják. Felveszi a blokkokat, ami miatt a linebackerek szabad utat kapnak. Fájdalmasan szerel. A futók nem tudnak kiszabadulni a szorításából, és amikor felvette az emberét, nem sűrűn rontja el a szerelést. A zsebben is tud nyomást generálni, amikor az a feladata. Az öltözőben és az edzéseken is vezéregyéniség volt, instruálta a fiatalokat. Az egyetemen két év alatt a playek 57%-ában volt fent, szóval nincs elhasználódva. Brutális ereje NFL szinten is azonnali kihívást jelent.

Gyengeségek

Állandóan azzal küzd, hogy elég mélyen játsszon. Mozgás közben mindig kihúzza magát. Elég hajlékonynak tűnik ahhoz, hogy lejjebb legyen a vállvédője, de ebből nem sokat láthattunk. Sokkal megbízhatóbbnak kéne lenni, amikor ketten blokkolják. Nem erőlteti rá elégszer az ellenfelekre a saját játékát. Passzsiettetőként átlagos, nincs nyerő mozdulata vagy hatékony counter-moveja. Egyenesen és bull rushhal támad, de leáll, amikor hátrányba kerül. Szélesebb alapállásban kellene játszania, hogy az egyensúlyát javítani tudja. Edge rusherként is támadja a backfieldet, de ritkán tudja megkerülni a falat. Amikor megállítják siettetés közben, túl sokszor marad a blokkokon, ahelyett, hogy kifordulna belőle. Amikor szélről támad, nem elég mozgékony, és nem dől előre, hogy elfoglalja a lyukat.

Megjegyzések

A texas-i Forth Worth büszkesége, aki természetesen oda-vissza játszott mindkét falban tinédzserként. Miután elígérkezett a Texas-hoz, a nation signing day jobb észre térítette és az Alabama lett a befutója. A 4. legjobb DT-nek írták ekkor az országban. Már true freshmanként végigfocizta az idényt a Crimson Tide-ban (két meccsen kezdett), és Nick Saban edzősködése alatt az első újonc lett, aki év végén a legtöbb sacket jegyezte a csapatban. 2014-ben már kirobbanthatatlan volt a kezdőből, az Alabama pedig az ország #1 futásvédelmével rendelkezett. Ezt a címet megtartották 2015-re is, és sackekben is élreálltak. Robinson mindkét évben all-SEC választott lett, juniorként pedig all-American és nemzeti bajnok. Több alkalommal beküldték fullback poszton is takarítani. Három év alatt lediplomázott. Jarran Reed személyében egy másik 1. körös potenciálú DT dolgozott mellette, aki nagyobb playmaker adottságokat villantott, hosszabb távon viszont Robinsonban nagyobb lehetőségek rejlenek. 3-4-ben NT és DE poszton is megállta a helyét, és ha javulna pass rush-ban, akkor a Marcell Dareus-összehasonlítások is életszerűek lennének. Momentán két downos játékosnak tűnik csak, de remek alapanyag, akitől elvárható, hogy NFL szinten is komoly faktor legyen.

Jarran Reed 1. kör

Jarran Reed
Egyetem
Alabama
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
311 lb (141 kg)

Erősségek

Már most is jó felépítésű és még erősíthető. Hajlított térdekkel, alacsonyan lévő súlyponttal játszik, így könnyen szerez befolyást. Kitűnő 2-gap játékos, felfalja a blokkokat és az étvágya sosem csökken. Egy az egyben nagyon ritkán verik meg a támadási ponton. Szélső futásoknál megnyújtja az RB számára kijelölt futási útvonalat, nem hagyja, hogy a futósávok lyukakká nyíljanak. Olyan keze van, mint egy elkapónak. Posztjához kicsit rövid a karja, viszont olyan fürgén használja, hogy hamar eljut a blokkoló testéhez, ahol ki is tudja nyújtani. Nagyszerű elővételezési képessége van futójátékoknál. Kitűnően lát a pályán, hasonlóan jók az ösztönei, így hamar megtalálja a labdást. Olvassa, hogy a futó melyik sávot választja, majd kitűnő időzítéssel válik le a blokkról. Futás elleni specialistaként elképesztően produktív volt az elmúlt két éve, összesen 108 szerelést hozott össze úgy, hogy a snapeknek csak az 55 százalékában volt pályán. Végzős évében nem volt rontott szerelése. Számos nehézségen emelkedett felül azelőtt, hogy sikeres lett az Alabamánál.

Gyengeségek

Nem hatékony pass rusher. Nyilvánvaló passing downokon le is cserélték. Egyenes vonalon mozgó pass rusher, nem képes a szélről bajt okozni a zsebben. A Bamán töltött 2 éve alatt csak 2 sacket és 16 nyomás generálást jegyzett. Hiányzik az eszköztárából a bullrush. Lábmunkája átlagos, hiányzik belőle a robbanékonyság, így 1-gap sémára nem alkalmas. Pass rusherként a kézhasználata átlagos.

Megjegyzések

Érettségi után a 2011-es szezont a Hargrave Katonai Akadémián töltötte, onnan került az East Mississippi Community College-ra, ahol két évet töltött, 2013-ban megnyerték az országos junior college bajnokságot. 4-csillagos recruitként választotta az Alabamát. 2014 nyarán ittas vezetés miatt letartóztatták. Junior évében mind a 14 meccsen játszott, 13-szor volt kezdő, 55 szerelés, 6.5 TFL, 1 sack és 5 leütött passz került a statisztikai lapjára, említésre méltó volt az AP All-SEC válogatottjában, a Bama színeiben védőfalember utoljára ennyi szerelésre még 2007-ben volt képes Wallace Gilberry révén. Végzősként mind a 14 meccsen kezdő, 56 szerelés, 4.5 TFL, 1 sack, 2 leütött passz, 8 irányító siettetés és 1 összeszedett fumble volt a mérlege, az AP a második számú All-SEC csapatába választotta be. Reed elit futás elleni védő, alsótesti ereje révén ő a parancsnok a gapben, de az ösztönei és az ütemérzéke miatt produktívan szerel, nem csupán gaptölteték szerepet töltbe. Pass rushbeli hiányosságai miatt a draftértékének a plafonja relatíve alacsonyan van, ugyanakkor az a csapat, amelynek egy tapasztalt, azonnal bevethető játékos kell a futás elleni védelmébe, hamar elviheti.

Robert Nkemdiche 1-2. kör

Robert Nkemdiche
Egyetem
Ole Miss
Életkor
29 (1994-09-19)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
296 lb (134 kg)

Erősségek

Kivételesen erős felépítés. Nincs rajta súlyfelesleg, kidolgozott izomzata van, hatalmas erővel a combjában, vádlijában, hátsójában. Defensive Tackle-ként is olyan könnyeden mozog, mint egy DE. A vonal környékén igen nagy területet fed le, robbanékony reakciói vannak. Nem enged futót el maga mellett. Fürge oldalirányba is, megnyeri a versenyfutásokat a támadófalemberekkel szemben. Javul a futás ellen. Képes átjutni a backfieldre a szélről indulva is. Juniorként sokkal jobb pass rush mozdulatai voltak már. Tudja használni a spin move-ot és akár szimpla erővel is átjuthat a guardokon a backfieldre. A QB-pressure statisztikája 13-ról 26-ra nőtt egy év alatt.

Gyengeségek

Ahhoz képest, hogy mire lehetne képes, kiábrándító eredményei vannak. Nem sok szerelése van és három év alatt 6.5 sackje. Egész egyetemi pályafutása alatt nem volt köze fumble-höz. Leszegett fejjel megy előre a snap után, sokszor nem tudja hol a labda. Egyenesen előre tud csak menni, sokat kell még tanulnia ahhoz, hogy eredményes lehessen a fal közepén. Ha első pass rush megoldása nem jön be, hajlamos beletörődni. Keresztmozgással nem is próbálkozott. Év végi incidense elég bizarr. A megfigyelő közösség szkeptikus a hozzáállása, munkamorálja és a személyisége, érettsége kapcsán.

Megjegyzések

Nigériai származású, de már Atlantában született. Édesapja kardiológus, anyukája pedig politikus, aki hét éve vissza is tért Nigériába. Bátyja, Denzel linebacker poszton csapattársa volt Mississippiben. Gigászi hype-ot kapott középiskolásként, a georgiai bajnokságban veretlenül lett bajnok, 18 sacket és 17 futott touchdownt szerezve. Nehézatlétaként is elit tehetségnek számított. Az Ole Miss Eli Manning óta nem szerzett magának ilyen sokra tartott játékost. Kalandos döntési metódus végén követte testvérét a Rebels-höz. Mindhárom évében kezdő volt Oxfordban, de egyikben se volt statisztikailag kiemelkedő. DE poszton indult, aztán ahogy nőtt a tömege, bekerült középre. Azért all-SEC és második csapatos all-American jelöléseket így is begyűjtött. Utolsó bowl meccséről eltiltották, mivel 2015. december 12-én kiesett egy atlantai hotel negyedik emeletéről, a kiérkező rendőrök pedig több marijuanás cigerattát találtak nála. A zuhanás után stabil volt az állapota miközben kórházba szállították. Az eset után bejelentkezett juniorként a draftra. Megosztó figurája a draftnak, akinél a nagyobb csúszás esélye is benne van a pakliban. Hasonló manus, mint Shawn Oakman, de nála azért tehetségesebb, viszont kicsit hülyébb is. Az kiütközött, hogy ami a 16 éves gyerekek ellen elég volt, az az SEC-ben már kevésbé volt kiemelkedő, viszont ha megtanítják focizni, akkor NFL-szinten is nagy halálosztó lehet belőle. A kérdés, hogy szeretne-e tanulni.

Kenny Clark 1-2. kör

Kenny Clark
Egyetem
UCLA
Életkor
28 (1995-10-04)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Látszik rajta a birkózó múlt, felső testi erejével hatalmas kihívást jelent az ellenfélnek, amit csípőből tud generálni. A technikára építő guardokat és centereket kapásból visszanyomja a neutrális zónából. Gyorsan észreveszi, hogy hová tart a futás, és nagy versenyt fut a blokkolóval, hogy ő érjen oda hamarabb a lyukba. Alacsony súlypontja, és testi ereje miatt igen nehéz elmozdítania az ellenfélnek. Ha egy az egyben hagyják, erőteljes bull rush-sal képes átjutni a zsebbe. Ösztönei és futballintelligenciája is jobb az átlagnál. Tudja, hogy mikor akarják csapdázni vagy kettőzni, valamint a screen playeket is azonnal észreveszi. Akkor se jön zavarba, ha két emberen kell magát átrágni.

Gyengeségek

Nem olyan hosszúak a karjai, hogy igazán nagy területet tudjon lefedni. A posztjához képest sok szerelésről csúszott le. Elit atlétának messziről sem lehet nevezni. Jobban bele kell állnia a kontaktba, csípőből is. Sokszor túl lelkes, hogy átérjen a falon, így nem tudja, hogy mi történik körülötte. Méretei miatt nem minden matchup fog neki kedvezni. Egyenesen előre jó bull rush-a van, de ennyi, másfelé nem túl veszélyes vele. Kiemelkedő meccseit rendre a gyengébb csapatok ellen mutatta be.

Megjegyzések

Kaliforniai gyerek. Édesapját 2005-ben lecsukták, de igyekeztek tartani a kapcsolatot, amennyire lehetséges volt. Középiskolában tehetséges birkózó volt a 4 csillagos focitudás mellett. Már ture freshmanként számoltak vele a Bruins-nál, négy meccsen betették a kezdőbe is. 2014-ben all-Pac-12 második csapatos választott lett, 58 szerelést mutatva be a védőfal közepén. 2015 harmadik gárdás all-American jelölésig juttatta, és a UCLA-ből egyedüliként lett all-Pac-12 első számú válogatott. 78 szerelése kiemelkedő ebben a szerepkörben. Ebből 11 volt negatív yardos, szerzett 6 sacket (hármat a Washington State ellen) és 5 labdát ütött le a földre, mielőtt profinak állt volna, 20 évesen. Utolsó meccsén, 11 szerelése volt a Nebraska ellen. Kora és háttere miatt nagy lehetőségeket tartogat magában a játéka, de sokat kell még rajta fejleszteni, ami miatt inkább 2. körös prospect, sem mint elit. Kérdéses, hogy első évében rotációs emberen kívül rá lehet-e bízni többet. Hosszú távon csak a védőfaledzők munkáján múlik, hogy meddig tudják felfejleszteni, mert a hozzáállásával nem lesz gond, még az alakján is lehet formálni, szóval minden adott egy sikeres NFL karrierhez. Elsősorban 4-3-as NT-nek tűnik, akit harmadik kísérletnél nem feltétlen kell pályán tartani.

Vernon Butler 1-2. kör

Vernon Butler
Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
29 (1994-06-14)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
325 lb (147 kg)

Erősségek

Hosszú karú knee-bender, általában ő játszik a legalacsonyabban a támadási ponton. Erős kezekkel, kinyújtott karokkal játszik, képes egyszerre két gapen is "bekukucskálni", miközben olvassa, hogy merre szándékozik haladni a futó. Lenyűgöző időzítéssel és erővel válik le a blokkokról. A kettőzéseket felfalja, képes tisztán tartani a linebackereket. Kitűnő atléta. A line of scrimmage teljes hosszában képes megcsinálni a játékot. Ha a blokkoló nem fejezi be a munkát, Butler visszadolgozza magát a játékba. Kezeinek és lábainak mozgása egyaránt folyamatos, koordinált, továbbá képes úgy irányt váltani és van olyan robbanékony, hogy domináns belső pass rusher lehessen belőle. Pass rusherként gapről gapre tud csúszni, így tökéletes egy sok twistet alkalmazó védelembe. Általában egyenesen előre támadja a lyukakat, képes kívülről is megverni az emberét. Lépéseivel elrontja a falember időzítését, illetve bull rush-hoz jól konvertálja át a sebességét erővé, így jelentősen be tudja horpasztani a zsebet. Konzisztens erőfeszítések jellemzik a pályán, úgy játszik, mint egy éhes vezérkutya.

Gyengeségek

Atletikus a felépítése, de kissé nehéz a felsőteste. Inkonzisztens súlyponttal játszik, túl magasra kerül a vállvédője mikor megpróbál átmenni a lyukon. Ha kezdő pass rush move-ját semlegesítették izmozni próbál ahelyett, hogy kontramozgással rukkolna elő. Potenciáljához és tehetségéhez képest nem volt eléggé produktív. Van néhány felesleges mozdulata, emiatt energiát pazarol, hatékonyabban kellene dolgoznia.

Megjegyzések

Vernon Butler Jr. a North Pike HS színeiben futballban, kosárlabdában és atlétikában is vitézkedett. 2-csillagos recruitként is ösztöndíjat ajánlott neki a két nagy helyi egyetem, a Mississippi State és az Ole Miss, ennek ellenére ő a Louisiana Techre iratkozott be. True freshman idényében 21 szerelés és 1.5 TFL volt a mérlege. 2013-ban 11 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 43 szerelés, 4.5 TFL és 1 sack volt a teljesítménye. Junior évében 56 szerelés, 13.5 TFL, 1 sack, 1 FF, 1 FR, 1 QB siettetés és 1 leütött passz került a statisztikai lapjára, említésre méltó az All-Conference USA válogatottban. Végzős évében 50 szereléssel, 10 TFL-lel, 3 sackkel, 8 irányító siettetéssel, 2 leütött passzal és 1 összeszedett fumble-lel vetette magát észre, All-Conference USA első csapatba került, vezetésével az LA Teché volt a legjobb futás elleni védelem a Conference USA-ben. "Big Vern" egy kiemelkedően atletikus belső falember hosszú karokkal, képes kombinálni az erőt és a fürgeséget miközben dolgozik a támadófalember ellen. Butler eszköztára nyers, de sokoldalú, emiatt érdeklődést válthat ki számos NFL tehetségkutatóból, akik látják a potenciált, ami megfelelő edzésmunkával és tapasztalattal kijöhet belőle. Az ő akaraterejével és tudatosságával van olyan magasan a plafon, hogy minőségi kezdőjátékos lehessen 3- és 4-emberes frontban is. Nem véletlen emlegetik vele kapcsolatban legtöbbször Muhammad Wilkersont és Johnathan Hankinst.

Chris Jones 1-2. kör

Chris Jones
Egyetem
Mississippi State
Életkor
29 (1994-07-03)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
308 lbs (140 kg)

Erősségek

Elképesztő természetes ereje van. Van elég ereje a karjaiban és a felsőtestében, hogy erőlködés nélkül lejöjjön a blokkokról, amikor kell. Pusztán lendületből senki nem fog rajta átfutni. A nagyobb blokkokon is átharcolja magát, hogy megcsinálja a szerelést. A középiskolában kosarazott, oldalra is gyorsan tud mozogni. A lábai gyorsaságát és a vállát előnyére használja, hogy a lyukakban romboljon. Passzsiettetőként néha gyors győzelmet aratott a kézhasználatával. 34 irányító nyomást és negatív yardos szerelést jegyzett egyetemi évei alatt. Megvan a tehetsége és az ereje, hogy megoldja, amit kell a snapeknél. Összenyomja a zsebet, amikor hajlított térddel támad. Nem hibáz a szereléseknél, jól lát a pályán, és elég agilis ahhoz, hogy a scrimmage vonalon áttörve megállítsa a futójátékot.

Gyengeségek

Túl sokszor játszik kinyújtott lábakkal. Magasan játszik, ami limitálja az előnyszerzését és az egyensúlyát az alacsony blokkok ellen. Nem érzi ösztönösen, hogy merre van a labda. Hajlamos kifulladni, ha ráerőltetik, hogy sokáig fusson a játék után. Magasan van a vállvédője, emiatt irányváltásai inkonzisztensek. Passzsiettetésben csak néha villan meg, egyébként túl sokszor marad a blokkokon, amikor az első siettetése kudarcba fullad.

Megjegyzések

Ismeretlen játékosból lett végzős középiskolásként az egyik legjobban keresett fiatal, de közel maradva otthonához, államon belül maradva lett a Bulldogs játékosa. Az ország 2. legjobb recruitjaként tartották számon, amikor megérkezett Starksville-be. True freshmanként végigjátszotta az évet, háromszor kezdett és az újonc válogatottakba is sok helyen bekerült. Ezután egy sophomore slump ütött be nála és kiszorult a kezdőcsapatból. 2015-ös, junior évét focizta először végig kezdőként, 44 szereléssel zárt, majd profinak állt. A PFF-nél volt 2. csapatos all-American. Segíti az ügyét, hogy el lehet képzelni 3-4-es DE-nek és 4-3-as DT poszton egyaránt. Sok produkció nincs mögötte, de lábmunkája, mozgékonysága ezen a poszton átlag feletti és korban is jól áll, szóval projekt játékosként könnyű elképzelni a draft második napján. Van, aki rásüti a boom-or-bust jelzőt is.

Andrew Billings 2. kör

Andrew Billings
Egyetem
Baylor
Életkor
28 (1996-03-06)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Súlyemelő múltja révén elit ereje van. Kirobbanó erőt merít a csípője környékéről, komoly fenyegetés ha nála van a befolyás. Egyetemen váltott a támadófalból a védőfalba, minden évben ugrásszerű fejlődést mutatott be. Kettőzés ellen még alacsonyabban játszik és áttör a réseken. Erőteljes és erőszakos pofonjainak hála szabadon helyezheti el a kezét a védőn. Instant reagál a snapre, így nehezen mennek át az arcán. Kinyújtja a karját a blokkolóval szemben, oldalirányú üldözésnél tisztán tartja magát. Már-már képtelenség, hogy egy ekkora ember ilyen robbanékony üldöző legyen az oldalvonal felé. Domináns ha egy ember blokkolja, holtbiztos, hogy szereli a futót. Pass rushban is fejlődik a hatékony bull rush-a révén.

Gyengeségek

Nehéz a felsőteste. Erős, de alacsony. Ha elindult valamerre nehezen lassít és vált irányt. Recovery atletikussága átlagos. Kezdeti erőfeszítése jó, de a második próbálkozásoknál már csak átlagos a motorja. Még mindig tanulja a posztja technikáit. Nyers pass rusher, az erejére támaszkodik ahelyett, hogy előre tervezne. Extrém módon fiatal a profi játékhoz. Pozitív személyiségekre lesz szükség az öltözőben, akik vezetik az érése során.

Megjegyzések

Teljes neve Andrew Mitchell Billings. Édesapja Anthony baseballozott a Paul Quinnen, édesanyja Sylvia atletizált a Mary Hardin-Bayloron. Texasban nőtt fel, a foci mellett súlyemelésben is tehetséges volt, megdöntötte az állami rekordot, amit a kétszeres olimpikon, Pán-Amerika Játékok győztes Mark Henry tartott, aki jelenleg a WWE pankrátora. 4-csillagos recruitként választotta a Baylor kommunikáció szakát. True freshmanként 11 meccsen játszott, 2-szer volt kezdő, 2 meccset hagyott ki bokasérülés miatt. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő NT a Big 12 bajnokcsapatában, konszenzus első csapatos lett a konferencia-válogatottban. 2015-ben 40 szerelés, 5.5 sack, 15 TFL és 1 kiharcolt fumble került a statisztikai lapjára, az Év Védője lett a Big 12-ben. A West Virginia főedzője, Dana Holgorsen azt mondta róla, hogy a legjobb játékos, aki ellen valaha pályára lépett csapata. Nehezen hozta meg a döntést, hogy jelentkezzen a draftra, évezte a Baylor légkörét és a diplomáját is szeretné megszerezni, ezért részidős kurzusokat tervez felvenni a jövőben. A combine-on súlyemelésben negyedik lett a védőfalból. Billings épphogy csak betölti a 20-at a draft kezdetére, de olyan elsöprő ereje van, mint egy teljesen kiforrt NFL defensive tackle-nek. Elit erejének és méretéhez képest szokatlanul jó üldözési sebességének köszönhetően olyasmi lehet, amit ritkán látunk: egy playmaker nose tackle, aki képes lehet dominálni a támadási pontot. A csapatok számára az egyik legfontosabb feladat vele kapcsolatban, hogy az interjúk során eldöntsék, hogy ilyen fiatalon is képes lesz-e kezelni az NFL-életet, amennyiben igen, akkor all-pro potenciállal bír.

Austin Johnson 2. kör

Austin Johnson
Egyetem
Penn State
Életkor
29 (1994-05-08)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
323 lb (146 kg)

Erősségek

Kivételes méretekkel rendelkezik: széles övvonal, hatalmas comb és vádli. Nem sok felesleges súlyt cipel, méretei ellenére kiválóan mozog. Igazi üldöző egy play során. Kivételes hatékonysággal gyártotta a szereléseket a posztjához képest, az elmúlt szezonban 75-tel zárt. Két blokkoló ellenféllel szemben sem adja meg magát. A külső lábát leakasztja a földbe és keményen küzd, hogy megtartsa a falat és őrizze a rábízott lyukat. Képes átküzdeni magát a blokkolók vonalán, hogy elérje a labdást. Ösztönös játékos. A shotgun felállásból történő futás esetén képes hamar pozíciót fogni, és gyorsan kiszagolja a screen játékokat is. Igazi bull rusher, aki képes a centert az irányító arcába tolni.

Gyengeségek

Nem használja megfelelően a kéztechnikákat. Túl közel engedi magához a blokkolót, ami növeli a szabaduláshoz szükséges időt. Meg kell változtassa a szokásait, nem elég csak tartania a falat, mögé is kell jutnia a futójátékok esetében is. Talán a klasszikus NT szerephez nincs meg a megfelelő karhossza. Frusztrálttá tette az Ohio State-es Jacoby Boren szívóssága. Könnyen kibillenthető a súlypontjából, ha nem megfelelő technikát alkalmaz. Fejlődés szükséges, hogy berobbanjon a blokkoló arcába és gyorsan képes legyen átvenni a kezdeményezést a kezdővonalon. Nem egy igazán hatékony passz-siettető.

Megjegyzések

New Jersey-ből jön és eredetileg kosaras ösztöndíjra fájt a foga, de már másodikos gimnazistaként rádumálták, hogy focizzon inkább. Az egyik nővére a Michigan State kosarasa. Újságíró szakra járt, redshirted évét követően pedig leendő NFL DT-k, Jordan Hill és DaQuan Jones árnyékában dolgozott, de rengeteget segítettek neki és all-BigTen freshman válogatottnak is mondhatta magát kiegészítőemberként. A következő évtől immár Anthony Zettel és Carl Nassib társaságában dolgozott a védőfalban, akik ugyancsak draftolható játékosok. 2014-ben 49, juniorként 75 szerelést csinált (15 minuszos) és le is tudott diplomázni, így szerepelhetett a Senior Bowlon. NFL karrierje után kommentátorként szeretne elhelyezkedni. Ha pusztán nose tackle prospectekben gondolkodunk, akkor Johnson ideális jelölt, akár már az első kör végén is. Megbízható teljesítményt nyújtott egyik hétről a másikra, nem sok kilengés volt a játékában. A profik között már nem lesz ekkora tackle-gyáros valószínűleg, de korrekt kezdőjátékosnak beillik, nagyjából mint az oaklandi Dan Williams.

Hassan Ridgeway 2-3. kör

Hassan Ridgeway
Egyetem
Texas
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
303 lb (137 kg)

Erősségek

Arányos testtömeg gördülékeny mozgáskoordinációval. Erőteljes felépítése van, nem könnyű megmozdítani, cut blokkolni, felborítani. Kezdeti lendületének köszönhetően áttör a karok erdején és a blokkolók válla mellett tolja át magát. Kegyetlen kezeivel kiszabadítja magát a line of scrimmage-en. Kontrollálja a támadási pontot, nem hagyja, hogy a blokkolók határozzák meg az útját. Nagyon tudatos játékos, átlátja a backfieldet, football készsége miatt előrelátja, hogy mit terveznek játszani a támadók. Sokoldalú tapasztalattal rendelkezik, számos technikán megfordult a védőfal szélén és közepén egyaránt. Kitűnő hozzáállással játszik, valóban élvezi a testi kontaktust. Erőszakos, úgy fejezi be a playt, ahogy kell.

Gyengeségek

Nincs nagy hatótávolsága, emiatt csak kis területen van hatása a játékra. Szűk helyeken későn fér át, leválásoknál, kontramozgásoknál többet kellene gondolkoznia. Jó szögben érkező blokkokon fennakad, kéztechnikája fejlesztés alatt. Ahogy fárad, úgy esik el egyre többször. A tehetségét nagyobb produkcióra kellene átfordítania. A kondícióját a Texas edzői stábja is megkérdőjelezte, jobban kellene vigyáznia magára. Számtalan kisebb sérülés kísérte karrierje folyamán, rutinszerűen csapott be nála a mennykő, junior szezonjában is több sérülés miatt mulasztott játékidőt.

Megjegyzések

14 évesen (másodikos középiskolásként) kezdett focizni, miután a család Kaliforniából Texasba költözött. Hobbija az olvasás, zenehallgatás és a videojátékok. Középsuliban kosarazott is, annak ellenére lett HS All-American, hogy ilyen későn kezdett el footballozni. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban csere DT. 2014-ben mind a 13 meccsen játszott, 10-szer volt kezdő DT, mellette komoly szerepe volt a special teamben is, 6 sack és 11 TFL is fűződött a nevéhez. 2015-ben 11 meccsen játszott, 8-szor kezdett, a Baylor elleni meccsről hiányzott sérülés miatt, 36 szerelés, 3.5 sack, 6.5 TFL és 2 megszerzett fumble is felkerült a statisztikai lapjára, az ESPN.com All-Big 12 első csapatba választotta. Ridgeway lenyűgöző készségekkel rendelkezik, ideértve az erejét, az atletikusságát, az ösztöneit, a blokkokról történő leválását és azt, hogy gyorsan képes megtalálni a labdát. Stabilan áll a lábán, nehéz megmozdítani, lefoglalja a belső falembereket és akadályozza a középső játékokat, de a technikáján még dolgozni kell. Habár a méretéhez képest jól mozog és céltudatosan játszik, egy bajban lévő csapaton nem ő fog segíteni, ahhoz túl keveset egészséges.

Sheldon Day 3. kör

Sheldon Day
Egyetem
Notre Dame
Életkor
29 (1994-07-01)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
293 lb (133 kg)

Erősségek

Fürge a snap után, első lépése robbanékony. Kivételesen gyors lábával elcsúszik a blokkok mellett. Extrém módon aktív a felsőtestével, erőszakos kezeivel harcol a támadási ponton. Kiváló gyorsulásának köszönhetően átcsúszik az embertömegen. Kitűnő swim move. Képes megragadni és ellökni a blokkolókat az útjából. Nagyszerű rip move-jával alákerül a falemberek ütéseinek. Okos védő, hamar felismeri a screeneket és fegyelmezett marad. Non-stop motorja van, hatalmas erőbedobással játszik, 110 százaláékot nyújt minden snapnél. Szinte az összes technique-en játszott a Notre Dame színeiben, még 2-pontos állásból is indult a fal széléről. Csapatkapitány, kiváló személyiség az öltözőben, igazi vezető.

Gyengeségek

Alulméretezett és az alsótestéből hiányzik az erő. Karja nem elég erős, a könyökei rendszeresen lógnak mikor felveszi a kontaktust. Kettőzéssel izomból el lehet takarítani a labda közeléből. Túlságosan felegyenesedik a snap után, befolyásolással elvesztheti az egyensúlyát és így a momentumot. Túl sokszor látni, hogy céltalanul cselekszik, a pass rush mozgásain finomítani kell. Nehezen horgonyoz le a line of scrimmage-en. Túlságosan agresszív, nyílt területen túlfut a szerelendő játékoson anélkül, hogy lassítana. Rövid karjai miatt néha nem képes a megfelelő technikával szerelni.

Megjegyzések

IT menedzsment szakon szerzett diplomát. Indianapolisban nőtt fel, 5-csillagos recruit volt a Scout szerint. Mind a 13 meccsen játszott már true freshmanként, 23 szerelés és 2 sack jött neki össze. 2013-ban 11 meccsen játszott, 8-szor volt kezdő, 33 szerelést mutatott be (ebből 5.5 volt TFL), ennél többre csak Stephon Tuitt (jelenlegi Pittsburgh Steelers DE) volt képes az ND védőfalemberei közül ebben a szezonban. 2014-ben lett csapatkapitány, 40 szerelés, 7.5 TFL, 1 sack, 9 irányító siettetés, 2 leütött passz és 2 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára úgy, hogy a Louisville és a USC elleni meccsekről hiányzott térdsérülés miatt. Végzős idényében karriercsúcsot döntött szerelések (45), TFL-ek (15.5) és sackek (4) számában, ez második számú All-American csapattagságot ért az AP-nél. Sheldon Day egy érdekes NFL prospect, védőfalembereknél ritka fürgeséggel és atletikus képességekkel, de alulméretezett, furcsa alakú testét el tudják tolni a line of scrimmage-ről. Nagyban meghatározza Day NFL-beli sikerességét az, hogy melyik csapathoz kerül, a Notre Dame színeiben elég speciális játékelemeket villantott meg, amiket korrektül használva veszélyes játékos lehet belőle. Belső futás elleni védőként ő egy színtiszta 1-gap penetrator, aki a fürgeségével és a lenyűgöző snap utáni robbanékonyságával nyeri párharcait. Gyakran ő az első védő, aki odaér a labdáshoz, még azelőtt a támadófalember mögé kerül, hogy az kimozdult volna a kiinduló helyzetéből. Probléma akkor van, ha Daynek nem sikerül nyerni az első lépésével, ilyenkor meg lehet állítani a támadási ponton. Rövid karjai és magas testtartása miatt befolyással gyakran kerül a labdától távol, jó pár yarddal hátrébb a kiinduló a pozíciótól. Az erősségeivel együtt sem biztos, hogy képes lenne teljesíteni egy teljes munkaidős 3-technique játékos kötelességeit. Jobban megtartja a rábízott gapet ha 5-tech vagy edge játékosként használják, de Daynek a rövid karjai miatt gondjai lehetnek a nagyobb NFL tackle-ökkel. Pass rusherként fényes kilátásokkal bír köszönhetően a rendkívüli atletikus tehetségének és a kis területi fürgeségének. Lenyűgöző agilitással táncolja körbe a blokkolókat, erőszakos kezeivel kibillenti a falembereket az egyensúlyukból. Day erőfeszítéseit és robbanékonyságát szórakoztató nézni, de gyakran fordít túl nagy energiát a blokkok legyőzésére. Kissé vakmerően támad, ami időnként működik és felülteti az ellenfeleit. Dayben egyszerűen nincs meg az alsótesti erő és lábmunka, hogy sok blokkolót felborítson, de felsőtesti erejének köszönhetően jellemzően hatástalanítja ellenfeleit. Sajnos úgy tűnik, hogy a testére már nem nagyon fér föl izom, így tipikus sand in the pants játékos lehet. Értékelése során talán azt lesz a legnehezebb meghatározni, hogy pontosan milyen sémába is illik. Túl kicsi ahhoz, hogy teljes munkaidős belső védőfalember legyen, de hiányoznak belőle azok a fizikai jellemzők is, amikkel fel tudja venni a versenyt az NFL tackle-ökkel a fal szélén. Day akkor járna a legjobban, ha egy olyan védőkoordinátor kezei alá kerülne, aki képes és hajlandó is őt számtalan módon használni, ideértve a coverage-be történő a hátramozgást és a 3. downokon történő játékot belső pass rusherként. Nem igazán lehet tudni, hogy Day fizikai korlátaival képes lesz-e minden snapben a pályán a lenni, de afelől nincs kétség, hogy a megfelelő sémában a következő szinten is jelentheti ő a különbséget.

Maliek Collins 3. kör

Maliek Collins
Egyetem
Nebraska
Életkor
28 (1995-04-08)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
310 lb (141 kg)

Erősségek

Robbanékony a snap után, kellően alacsonyan van a vállvédője. Kivételes mozgása van oldalirányba és összességében az atletikussága is rendkívüli a maga posztján. A védőfal minden posztjára mozgatták, indult állásból, hogy twisteknél maximalizálják az atletikusságát. Kezeit és lábait is jól koordinálja. Erős jump step és club move befelé, ezekkel indítja a támadást. Villanásai alapján lenyűgöző fejlődési plafonja lehet, ha minden klappol. Kezdeti fürgesége jó alap a pusztításhoz. Átlag feletti motorja van, kezeit aktívan használja.

Gyengeségek

Nagyon kevés sémába, posztra illik. Túl gyakran végzi a földön. Atletikus képességeihez, tehetségéhez képest kevés hatása volt a játékra. Pass rush közben szögletesen mozog, nem fordítja a csípőjét, felsőtestét, ha ebben fejlődik, többet juthat át a backfieldre. Twisteknél, szárnyal, de a kontramozgásain még van mit dolgozni. Kettőzések ellen nem tud szabadulni, lehorgonyozni. Nem elég erős ahhoz, hogy redirect blokkok ellen vissza tudjon vágni.

Megjegyzések

Maliek Collins Sr. 6 évesen vesztette el édesapját. Kansas Cityben nőtt fel, foci mellett birkózásban is kimagasló tehetség volt, végzős idényében veretlenül lett állami bajnok a 2A osztályban. Aktív önkéntes, segédkezett a súlyemelő csapat mellett, különböző jótékonysági szervezeteknél, pártfogó csoportoknál, kórházakban. True freshman évében 12 meccsen játszott, a Gator Bowlon a Georgia ellen kezdő is volt, 12 szerelés, 2 TFL, 1 sack és 1 kiharcolt fumble volt az éves teljesítménye. 2014-ben már mind a 13 meccsen kezdő, 14 TFL-lel csapata legjobbja, melette összesen 45 szerelés, 4.5 sack és 13 QB siettetés került a statisztikai lapjára, az edzők All-Big Ten második csapatba szavazták, Academic All-Big Ten válogatott lett. 2015-ben csapatkapitány, 13 meccsen játszott, 12-szer volt kezdő, a sok kettőzés miatt a statisztikái visszaestek: 29 szerelés, 7 TFL, 2.5 sack, 1 leütött passz és 6 irányító siettetés, All-Big Ten második csapatba került az edzőknél és az AP-nél, újra Academic All-Big Ten válogatott. 3-technique lenyűgöző atletikussággal és mozgással, de hiányzik belőle az erő, hogy megtartsa a támadási pontot. Collinsnak olyan védelemben kell játszania az NFL-ben, amely megengedi, hogy előrefelé támadjon folyamatosan, ebből neki és a csapattársainak is előnye lehet pass rush során. Potenciál alapján lehet magasan egyes csapatok draftboardján, de a minimumérték, ami lehet belőle, alacsonyabban van, mint sok másik defensive tackle-nél ezen a drafton.

Adolphus Washington 3. kör

Adolphus Washington
Egyetem
Ohio State
Életkor
30 (1994-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
297 lb (135 kg)

Erősségek

Agilis és atletikus. Hamar kirobban a snap után, megvan a magassága, hogy a belső támadó-falembereket zavarba hozza, ha megfelelő technikát tanul hozzá. Aktív passz siettető aki félrevezető mozdulatokkal és a lábának gyorsaságával könnyen utat talál az OG-k mellett, különböző passzsiettető mozdulatai és testcselei is vannak már, mozgás közben a legveszélyesebb. A gyors oldalirányú mozgásának köszönhetően nehéz elérni és megblokkolni egy támadó-falembernek. Amennyiben nincs esélye közel kerülnie az irányítóhoz, azonnal próbálja a keze felemelésével a passzsávokat blokkolni. A futás elleni védekezésben is jól jön a gyors mozgása, képes levadászni a pálya széle felé igyekvő futókat. Megfelelő erővel rendelkezik, akár egy, akár két lyuk őrzésében is van tapasztalata. Jól szerel, és megfelelően nagy a hatótávja, szinte minden akcióhoz képes odaérni. Ha egyszemélyes őrzés kap, többnyire meg fogja verni az emberét.

Gyengeségek

Térdtől lefelé meglehetősen vékony, súlypontját rendszeresen túl magasan tartja. Kiegyenesedett mozdulatai gyakorta a hatékonyság rovására mennek. Emiatt nem képes rendszeresen megtartani a blokkolóját. Szükséges további izmot építeni az alsótestére és szélesebb alapállást kell felvegyen, hogy az egyensúlyi helyzetét könnyebben meg tudja tartani. Fáradtnak és megviseltnek tűnt a Michigan State elleni meccsen a negyedik negyedben, amikor csapatának leginkább szüksége volt rá. A bull rush technikája szóra sem érdemes. Megfelelő szögben kell felállnia a kezdővonalra, hogy az első ütését megfelelően be tudja vinni. Nagyobb faktor volt 2014-ben a backfielden, mint a tavalyi évben. Elszántsága, belső motorja nem pörög állandóan. Egy prostituálttal elkapták, amiért letartóztatták és fel is függesztették a Fiesta Bowl-ra.

Megjegyzések

Ohióban nőtt fel, Cincinnatiből toborozták a Buckeyes-hoz. Utolsó két gimis évében 197 szerelést és 42.5 sacket produkált, ráadásul ő lett az állam legjobb kosarasa, 23.1 pontos és 14.3-as lepattanó átlaggal. Freshman évében nem nagyon játszott a hibátlan mérleggel záró Ohio State-ben, másodévesen már a szezon felében kezdőként számoltak vele. 2014 a berobbanásának éve, 48 szereléssel vette ki a részét a Buckeyes bajnoki meneteléséből. Végzősként megismételte a számait és all-BigTen 2. csapatba szavazták, de a Fiesta Bowlon a fenti kihágás miatt nem bizonyíthatott. Mivel egy szem előtt lévő csapat erős védelmének fontos tagjáról van szó, így sokat forgott a neve scouting berkekben, de kiemelkedő tudásról nem tett tanúbizonyságot, és egyszer sem biztos, hogy magasabb szinten több lesz, mint kiegészítőember - lásd még Michael II Bennett, tavaly előtti csapattársa. Ha testtartási, egyensúlyi problémáit eltüntetik, akkor a fal belsejéből indulva generálhat olyan pass rush-t, amivel megszolgálja a második napos draftértékét.

Javon Hargrave 3-4. kör

Javon Hargrave
Egyetem
South Carolina State
Életkor
31 (1993-02-07)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
302 lbs (137 kg)

Erősségek

Masszív alsótest. Zömök testalkata adott hozzá, hogy mélyen játsszon, és megkerülje emberét, ha a backfieldet támadja. FCS szinten hatástalanok voltak ellene. Meglepően gyors a lába és a spin move-ja is veszélyes. A gyorsulása komoly kihívás a blokkolóknak. Fáradhatatlan, akár az egész pályán keresztül képes üldözni. Felső testi erejére se lehet panasz. A kézhasználata nem meggyőző, de ha elkapja a fonalat, nagyon megy neki. Nyers, de playmaker adottságokat villantott.

Gyengeségek

A karja rövid, a keze kicsi. Pass rush-ban a legnyersebb, tisztán az atletikusságára alapoz, nem a tanult dolgokra. Nem egy ösztönös tehetség. Nehezen olvassa a mélyre érkező blokkokat, amik így hatásosak ellene. Erőteljesebb lehorgonyzásra lenne szükség. Ilyen rövid karfesztávolsággal csak akkor lehet kezdő játékos, ha a mozgékonysága folyamatosan meglesz. Hosszabb időt is igénybe vehet, mire felfuttatják arra a szintre, hogy ne vesszen el a pályán.

Megjegyzések

Carolina-i kötődésű. Pár csapat érdeklődött iránta gimnázium után az élvonalból is, de ösztöndíjat senki se ajánlott neki. Ekkor még csak 260 fontot nyomott. Első perctől kezdve domináns erő volt a másodosztályban, és 2014-ben teljesedett ki. Junior és Senior évében is az FCS all-american csapatának tagja. Tavaly előtt, a Bethune-Cookman ellen 6 sacket jegyzett egy meccs alatt, ami rekord abban az osztályban. Összesen 16.5-ig jutott, végzősként pedig 13.5-et tett hozzá. Ebben a két idényben összesen 45.5 negatív yardos szerelésnek is örülhetett. DT poszton is képes volt a másodosztály 3. legtöbb sackjét összegyűjteni. Ő volt a MEAC konferencia év védője. Részt vett a Shrine Game-n, ahol a hét egyik legjobbja volt, így a Senior Bowlra is elhívták. A SC State pro day-re 14 csapat küldött megfigyelőt miatta. Termete miatt sokáig nem bukkant fel a radarokon, de inside rusherként komoly károkat tud okozni, ami értékesebbé teszi, mint egy átlagos projekt játékos alacsonyabb osztályból. Nem várható el, hogy azonnal hasonló eredményei legyenek, mint korábban, hiszen két lépcsőt kell megugrania, de a DL-edzők beleszerethetnek a potenciáljába, ami 2. napos kiválasztást is eredményezhet.

Willie Henry 4-5. kör

Willie Henry
Egyetem
Michigan
Életkor
30 (1994-03-20)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
305 lb (139 kg)

Erősségek

Alacsonyan használja a vállvédőjét, hamar előnyt szerez ellenfelével szemben. Masszívan áll a lábán, és erős kezével nagyot tud ütni a blokkolójára. Elég erős ahhoz, hogy két lyuk őrzését is rá lehessen bízni. Ért a focihoz, tudja, mikor jönnek a trap blokkok. Hatékony az alacsony blokkok és a duplázás ellen is, bevállalja a piszkos munkát, hogy limitálja a hatékonyságukat. Ügyesen használja ki a helycserés támadás lehetőségét, amikor az irányítót is támadhatja. Véghez tudja vinni a sackeket, amint érzi az irányítót, nagyobb sebességbe kapcsol. A tavalyi szezont 6,5 sackkel zárta. Meglepően jól gyorsul, amikor DE posztból támadja az irányítót.

Gyengeségek

Fegyelmezetlen a snapek előtt, öt encroachment büntetést dobtak rá tavaly. A snap után lehajtott fejjel megy előre, és az első kontakt után túlságosan görbe derékkal játszik. A snap után nem kontrollálja a neutrális zónát, több negatív szerelést is összehozhatna, ha jobb kondiban lenne. Cut blokkal könnyen ki lehet venni a játékból. Rossz válltartása és keskeny beállása miatt a futójátékoknál kiblokkolják. A passzsiettetési eszköztárán van bővíteni való.

Megjegyzések

Clevelandben nagy tehetség volt gyerekkorától kezdve, be is került a Ted Ginn Sr vezette Glenville gimnáziumba, amely számos NFL játékost termelt ki, kortársai közül például Cardale Jones-t, vagy a Michiganre vele együtt kerülő barátját, Frank Clarkot. Redshirted freshmanként 12 meccsből hatszor volt kezdő, az ESPN betette a BigTen freshman válogatottjába. 2014-ben csak 9 meccsen volt pályán, ismét hatszor kezdett. 2015-ben Jim Harbaugh kilencszer nevezte a kezdőbe és 12 találkozón segítette a rozsomákokat. 34 szereléséből 10 volt negatív és 6.5 sackkel csapata legjobbja volt. Juniorként állt profinak, miután konzultált Frank Clarkkal. Folyamatos fejlődése miatt érdekes projekt játékosnak számít ebben a régen látott mély DT class-ban, aki még biztosan nem érte el teljesítőképessége csúcsát. Mivel ideális 3-4-es DE tulajdonságai vannak, valószínűbb, hogy oda kerül, de 4 emberes fal közepén se veszne el. Egy kevésbé zsúfolt DT mezőnyben akár ő is odaérhetne a potenciál miatt a Clarkhoz hasonló 2/63-as helyre, de idén ez kevésbé valószínű.

Matt Ioannidis 5. kör

Matt Ioannidis
Egyetem
Temple
Életkor
30 (1994-01-11)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
299 lb (135 kg)

Erősségek

Kívül és belül is játszott az Owlsban, passing downokon nose tackle volt kihasználandó a non-stop küzdőszellemét és a kezdeti lendületét ahogy a blokkokat támadja, kierőszakolva magának az utat a backfieldre. Nagyon aktív, mindent bedob a blokkolók ellen. Energikusan használja kezeit, erőteljesen ragadja meg az ellenfelét, majd rip move segítségével támadja a gapet. Kezdeti lendületének és lábmunkájának köszönhetően képes a blokkolókat lábujjhegyre állítani. Éles szemével követi a futást vagy kiszúrja és akadályozza a passzsávokat. Sziklaszilárd alsóteste miatt makacsul áll a lábán az egyszemélyes blokkok ellen. Sosem lassít vagy hagyja abba a játékot a sípszó előtt - nem tudja milyen félgőzzel játszani. Fizikálisan és mentálisan is erős, olyan intangibles-szel rendelkezik, ami fantasztikus edzővé teheti egy napon.

Gyengeségek

Túl magasra emelkedik a vállvédője a snap után, nehezen szerez kezdeti befolyást. Hiányzik belőle a felsőtesti erő, hogy egyszerű bull rush-sal, erőből jusson át a backfieldre. Átlagos atletikusság és alsótesti hajlékonyság. Spin move közben bevadul, általában a földön végzi. Szűk területen le kell lassítania, ez limitálja a képességét, hogy megbízhatóan befejezze a játékot mozgás közben. Kezei agresszívek, de a kontramozgásai fejletlenek. Futójátékban meggyűlik a baja a kettőzésekkel. Rossz szokása, hogy a testét befordítja a lyukba, így a blokkolók felmoshatják vele a line of scrimmage-t.

Megjegyzések

Matthew J. Ioannidis kommunikáció szakon diplomázott, de ha játékosként nem ragadna meg a ligában, akkor profi edzőként szeretne dolgozni. New Jerseyből származik, középiskolában lacrosse-ozott is, fociban csapattársa volt a Penn State MLB-je, Jason Cavinda. Már true freshmanként is pályára került, 2013-ban pedig 4 meccsen mint DT, 3 találkozón pedig mint DE volt kezdő, 3 sackkel holtversenyben csapata legjobbja volt és a 26 szerelése is a legtöbb volt a Temple védőfalemberei között. 2014-ben csapatkapitány, mind a 12 meccsen kezdő, 11 TFL-lel csapata legjobbja volt, ismét övé volt a legtöbb szerelés az Owls védőfalemberei között, ezúttal 47-tel, All-AAC második válogatott lett. 2015-ben minden meccsen kezdő DT, All-AAC első válogatott, Phil Steele-nél a harmadik számú All-American csapatba is befért. Ioannidis erős játékosnak számít a támadási ponton, tisztában van az időzítés és a ritmus jelentőségével ebben a táncban, így aktív stílusával, ösztöneivel és változatos kézmozgásaival legyőzi az egyszemélyes blokkokat. Nem túl robbanékony és az erejét is semlegesíti az, hogy túl magasra emeli a vállvédőjét a snap után, ennek ellenére NFL-kezdő potenciál van benne, mert az erőfeszítései sosem hagynak alább és nagyon jól alkalmazza azt, amit megtanítanak neki az edzői.

Darius Latham 5. kör

Darius Latham
Egyetem
Indiana
Életkor
29 (1994-11-09)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
311 lb (141 kg)

Erősségek

Nehéz csontozatú, atletikus test - van még rajta hely további izomkötegeknek. Jól mozgatja testtömegét, oldalirányú agilitása miatt mozgás közben is képes eltéríteni az ellenfelét. Sziklanehézségű karjait kinyújtja, így hozzáfér a blokkoló testéhez. Hatalmas erővel veszi fel a falembereket, a támadási ponton felborítja, hátratolja őket. Intenzíven harcol a kezeivel, sokféle technikát használ. Ellöki a blokkolókat a testétől, így oldalirányba mozogva a line of scrimmage-en több lyukba is képes beszivárogni. Játéksebessége konzisztens, nem fárad el a 4. negyedre sem. Keményen játszik. Sokoldalú tapasztalata van, számos védőfal technique-en megfordult.

Gyengeségek

Felegyenesedve játszik, nem tudja kihasználni az alsótesti hajlékonyságát. Nem védi az alsó testét, így könnyen ki lehet billenteni az egyensúlyából, így a blokkolók hozzáférnek a testéhez. Átlag alatti a labda hollétével kapcsolatos érzéke, gyakran szem elől téveszti, hogy mi történik a backfielden. Későn vált mozgás közben, jobban kellene lassítania kis területen, hogy befejezze a szerelést. Pass rush move-jai elővételezhetők, nincs meg a természetes időzítési érzéke. Mind a snap mind a blokkok érzékelésében fejlődnie kell - mentálisan még nem érte el a fizikális fejlettségi szintjét. Személyisége kérdőjeles, többször is eltiltották junior évében - kihagyta a szezonnyitót, mert megszegte a csapatszabályokat (2015. szeptemberben), aztán még ebben a hónapban határozatlan ideig eltiltották, mert összeveszett a tanulói etikai hivatallal, egy meccs után visszafogadták.

Megjegyzések

Indianapolisban nőtt fel, középiskolában a védő- és a támadófalban is brillírozott, mellette kezdőjátékos volt a kosárcsapatban is. True freshman szezonjában mind a 12 meccsen játszott, 22 szerelés, 2 sack, 3 TFL, 1 összeszedett fumble és 3 leütött passz volt a statisztikai lapján, említésre méltó a BTN.com Freshman All-Big Ten csapatában. 2014-ben 10 meccsen kezdő, 26 szerelés, 1.5 sack, 5.5 TFL, 1 megszerzett fumble és 3 leütött passz került a neve mellé. 2015-ben 11 meccsen játszott, 10-szer kezdett, 33 szerelés, 4 sack, 10 TFL, 1 interception, 1 leütött passz és 2 blokkolt rúgás fűződött a nevéhez, említésre méltó az edzők All-Big Ten csapatában. 2016. március 8-án letartóztatták ittas vezetésért. Széles vállú belső védőfalember, aki 4-3-as és 3-4-es védelembe is illik. Latham hosszú és aktív karjait használva szabadítja az ellenfelére a lenyűgöző felsőtesti erejét, de eddig inkább csak felvillantotta a tudását a konzisztens produkció helyett. Futás ellen néha inkonzisztens, de ez munkával javíthatónak tűnik. Latham mérete és játékstílusa előbb kelhet el a drafton, mint azt a teljesítménye indokolná, feltéve, hogy rendben találják a személyiségét és a munkamorálját. NFL hasonmás: Quinton Dial.