NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Joey Bosa 1. kör

Joey Bosa
Egyetem
Ohio State
Életkor
28 (1995-07-11)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
275 lb (125 kg)

Erősségek

Már most NFL-szintű ereje és teste van. Mérete alapján darabos mozgásúnak hihetnénk, de nagyon hajlékony, laza mozgású. Első lépésével rendre előnyös helyzetbe kerül az offensive tackle ellen. Felsőtesti ereje félelmetes, és a kézhasználatra is megtanították. Jól időzíti a mozdulatait, üres területen is le tud lassítani és megcsinálni a játékot. Erős kezei és csuklója megbízható szerelővé teszi, akin nem jutnak túl. Mozgékony oldalirányba, így ki tudja kerülni az OT-ket, akár kívülre, akár belülre lép mellettük el. Kezdősebessége is jó a méretéhez képest, mélyen marad és azonnal elkezd tolni. Nehéz karjai vannak, amikkel a blokkolókat ki tudja mozdítani az egyensúlyból. Fogja a területét, ha felé futnak, le tud jönni a blokkról és letükrözi a futó mozgását. Fegyelmezett védő, aki a szemét a backfielden tartja és nem engedi ki a szélre a futókat. Nehéz megetetni, mindig akció közelben marad, mivel lábával is gyorsan reagál a látottakra. Stuntokkal is veszélyeztet, a front7 minden pontjáról támadta már a backfieldet. Szívós játékos, aki tudja, hogy a nagyságért meg kell dolgozni. NFL vérvonallal bír.

Gyengeségek

Az NFL elit edge rusherei fürgébbek nála. Robbanékonyságával nem lehet számolni, változó, hogy mikor hogy sikerül. Jobban kell ügyelnie rá, hogy a belső vállát ne támadhassák olyan hatékonyan, mint eddig. A snap pillanatát nem érzi még olyan jól, illetve, hogy melyik lyukra lesz érdemes figyelni. Ha hibázik egyszer, akkor hajlamos túlóvatoskodni a további játékokat, hogy be ne csapják újra.

Megjegyzések

Édesapja John Bosa, az 1987-es draft 1/16-os választottja volt, de az NFL-ben nem tudta megismételni a Boston College-ban elért sikereit és három év alatt kikopott a ligából. Anyukájának testvére, Eric Kumerow is a Buckeyes sztárja volt, mint linebacker. Öccse, Nick a 2016-os recruit class egyik nagy ígérete. Joey Fort Lauderdale-ben született, és a középiskolai powerhouse-nak számító St.Thomas Aquinas kötelékéből került az Ohio State-hez, mint az ország negyedik legjobb DE-je - a rivals rangsora alapján. True freshmanként 10 meccsen kezdett, 44 szerelése és 7.5 sackje volt, így bekerült a freshman all-American keretbe év végén. A 2014-es, bajnoki címmel végződő menetelésből 13.5 sackkel és 55 szereléssel vette ki a részét, konszenzus all-American jelöléseket begyűjtve. A BigTenben ő lett az év legjobb védője. A 2015-ös szezonnyitóról három társával egyetemben eltiltották. Junior évében csak 5 sacket és 47 szerelést regisztrált. A Notre Dame elleni Fiesta Bowlon az első negyedben kiállították targeting szabálytalanság miatt. A combine-on 3 cone drillben és 20 yard shuttle-ben is a 2. legjobb eredménye volt a védőfalból, távolugrásban ötödik lett. Leginkább a csúcson lévő Jared Allenhez lehet hasonlítani a játékát, azzal a kitétellel, hogy Bosa képzettebb formájában érkezik már a ligába. Esélyes rá, hogy a 2016-os draft 1/1-ese legyen, tehetség és potenciál alapján mindenképpen, hiszen minden jel arra utal, hogy egy leendő ProBowlerről van szó.

DeForest Buckner 1. kör

DeForest Buckner
Egyetem
Oregon
Életkor
30 (1994-03-17)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
281 lb (127 kg)

Erősségek

Buckner a méreteihez képest meglepően fürge. Első lépese figyelemreméltó egy ilyen nagy embernél, szinte minden playben gyorsabban pattan a labda felé, mint a többi védőfalember. Erős bull rushával képes hátratolni a támadófalembereket. Hosszú karjaival távol tartja és kontrollálja a guardokat/tackle-öket. A bull rusht minden más move-jánál többet használja a limitált arzenáljából. Méreténél fogva szinte lehetetlen egy átlagos falembernek megtartani őt és megakadályozni, hogy hatása legyen a játékra. Már az első naptól sikeres lehet a bull rusha az NFL-ben is. A mérete megkülönbözteti a normál 3-4-es defensive endektől. Egy 6-7 magas 300 font tömegű játékos kemény feladat 1 db falembernek. Konstans kettőzést fog igényelni a következő szinten is.

Gyengeségek

Nyers pass rusher, a tipikus bull rushon kívül nincs értékelhető move-ja és így is összeszedett 10.5 sacket. Ha egy edző képes lesz kiaknázni a benne lévő potenciált és megtanítani neki a swim move-ot vagy valami hasonlóan hatékony mozgást, akkor elképesztően produktív lehet bármely sémában. Prototípus 5 technique 3-4-es védelembe, viszont más posztra nem igazán illik első naptól, így eléggé változó, hogy melyik csapat hova teszi a draftértékét. Egy 4-3-as védelemben nem várható el tőle, hogy az első naptól hatékony legyen, később persze beválhat. Magassága miatt előfordul, hogy túl magasan játszik, emiatt nem szerez befolyást a falemberen. Ilyenkor visszatolhatják, illetve holtpontra kerülhet a párharca az ellenféllel.

Megjegyzések

Hawaiiról származik, ilyen magassággal nem meglepő, hogy a kosárcsapatban is számítottak rá, harmadik helyre futottak be az állami bajnokságban. 4-csillagos recruitként választotta az Oregont. True freshman idényében 13 játszott, ebből 2-szer volt kezdő. 2013-ban szintén 13 meccsen játszott, már 8 meccsen volt kezdő. 2014 hozta meg az áttörést, 81 szerelés és 13 TFL állt a neve mellett, All-Pac-12 második csapatba került az Athlon's, az edzők, az ESPN.com és Phil Steele szerint is. Végzősként 83 szerelés, 17 TFL és 10.5 sack került a neve mellé, Haloti Ngata után a második kacsa lett, akit megválasztottak az Év Védőjének a konferenciában, első csapatos All-American a USA Todaynél. A combine-on neki volt a legnagyobb keze. Buckner jobb prospectnek tűnik korábbi csapattársánál, Arik Armsteadnél. Vannak hiányosságai, de képességei alapján egy nagyon produktív 3-4-es defensive end válhat belőle. Megfelelő sémában azonnali segítség lehet, 1. körös tehetség.

Shaq Lawson 1-2. kör

Shaq Lawson
Egyetem
Clemson
Életkor
29 (1994-06-17)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
270 lb (123 kg)

Erősségek

Zömök, erőteljes, NFL-kész testfelépítés. A blokkolókkal szemben kitűnő technikával és erőszakosan dolgozik, ritkán tolják el a labda közeléből. Nyújtva tartja a karjait és intenzív a támadási ponton, ezért képes leválni a blokkokról. Különlegesen fizikális és tudatos játékos futás ellen, gyorsan diagnosztizálja a játékot, majd önfeledten lendül támadásba. Pontosan tisztában van az ellenfél futójátékára jellemző tendenciákkal. Karjait és az erejét is kihasználja, ennek megfelelően rendre visszakényszeríti belülre a futót. Extrém módon proaktív, a támadók fejével gondolkodik futó- és passzjátéknál egyaránt. Ritkán kerül pozíción kívülre, fake-ekkel, misdirectionökkel nagyon nehéz megtéveszteni. Szépen használja a rip move-ot az offensive tackle külső karja ellen, így képes kifelé megverni emberét. Remekül alakítja a sebességét erővé, a stance-ből kilépve nagyszerűen szerez befolyást, a kezét belül tartva kontrollálja a blokkolókat. A bull rushát nehéz megállítani, Ronnie Stanleynek sem sikerült. Egyedülállóan kifinomult a spin move-ja, nincs benne egyetlen felesleges mozdulat sem, tudja, hogy mikor és hogyan kell használni. Imádja úgy átejteni az OT-ket, hogy kifelé indít, majd egy kontramozgással (jab step vagy spin) befelé veri meg őket. Aktívan és erőszakosan használja a kezeit a támadási ponton, kemény feladat őt megütni az OL-ek számára. Ideális ütemérzékkel és intenzitással játszik, rendkívül kompetitív játékos, példamutató vezér a pályán. Rendkívül szívós a támadási ponton, fizikumának és tökéletes technikájának hála átverekszi magát a blokkokon és megállítja a futást. Tudatossága egészen különleges, ritkán lehet fake-ekkel vagy zone readekkel átejteni, jól helyezkedik és vigyáz a rábízott gapre vagy a fal szélére. Karjai nem a leghosszabbak, de kitűnően használja őket, a pálya széle felé kizárja a blokkolókat, így visszakényszerítve belülre a futót. Nehéz vele felvenni a versenyt a játék szinte minden elemében. Pass rusherként nem komplett játékos, de széles repertoárral rendelkezik pass rush move-ok terén és kitűnően alakítja át a sebességét erővé. Nagyon jól használja kezeit, bull rush-a lenyűgöző, kifogástalan rip move-jának segítségével kintről közelítve is le tudja teríteni az irányítót. Lawson nem egy speed rusher, annyira nem fürge, hogy kifelé minden snapben veszélyes legyen, de okosan készíti elő az irányító támadását, koordinált mozgásának hála a tackle-ök csak találgathatnak, hogy éppen mi fog következni. Gyakran csak azért támad kifelé, hogy utána befelé megkontrázhassa a blokkolót, aki túlságosan is kifelé figyelt. Lawson legnagyobb aduásza a spin move-ja, sokak szerint a valaha volt egyik legjobb college szinten. Tudja, hogy mikor és hogyan kell használni, Ronnie Stanleyt egyszer úgy megetette vele, hogy a Notre Dame támadófalemberre a sack elkerülésének érdekében más opció híján csípőmagasságban csinált rajta egy tackle-t

Gyengeségek

Nyílt térben az oldalirányú mozgása nem túl folyamatos, csak 4-3-as defensive endként képzelhető el. Ritkán küldték coverbe a Clemsonon, úgy tűnik, hogy az ehhez szükséges vonásokkal nem rendelkezik NFL-szinten sem. Nem elég hajlékony ahhoz, hogy konzisztensen nyerje a párharcait kifelé. Megtalálja a módját, hogy nyerjen, de nem egy igazi speed rusher. Túl gyakran ő az utolsó védő, aki kimozdul a beállásból, nem robbanékony az első lépése, a játékának ezen a területén muszáj lesz még dolgozni. Pass rush közben néha olyan agresszíven használja a felsőtestét, hogy elveszti az egyensúlyát. Időnként a drive/meccs végére egyszerűen elfárad, ez lehet kondicionális probléma, de valószínűbb, hogy túl magas snapszámot kapott, így a motorja túlpörgött.

Megjegyzések

Számos jelenlegi profihoz hasonlóan (pl. Brendan Albert, Ahmad Brooks, Quinton Coples, Muhammad Wilkerson, Zach Brown, Martavis Bryant) az egyetem előtt egy évet a Hargrave Katonai Akadémián töltött többek között Leonard Floyd csapattársaként. 2013-ban az év legjobb olyan prospectjének tartották, aki előkészítő iskolából ment egyetemre. Igazolta is a várakozásokat, Freshman All-American második csapatba került a CollegeFootballNews.comnál és Phil Steele-nél, 35 szerelés, 10 TFL, 4 sack, 9 nyomás gyakorlás és 1 leütött passz szerepelt a statisztikai lapján. Sackek számában beállította William Perry (1981) és Ricky Sapp (2006) freshman iskolacsúcsát. 2014-ben 44 szerelés, 11 TFL, 3.5 sack, 5 nyomás gyakorlás és 1 kiharcolt fumble állt a neve mellett, Anthony Simmons (1995-96) óta az első Clemson védő lett, aki freshman és sophomore idényében is két számjegyű tackle for losst jegyzett. 2015-ben 8.5 sacket és 20 TFL-t szerzett, utóbbi a legtöbb volt az ACC-ben, konszentus All-American. Lawson séma szempontjából nem a legsokoldalúbb edge rushere a 2016-os draftnak, de Joey Bosa után talán ő a legkomplettebb 4-3-as defensive end. A combine-on a 2. legjobb 20 yard shuttle volt az övé a DE-k között, 40 yardon pedig 4. helyen végzett. Egyetlen nagyobb gyenge pontja, hogy a snap után lassan kel fel a beállásból. Ez részben a robbanékonyság hiányával magyarázható, részben azzal, hogy nem érzi a snap pillanatát. Annyi más eszközzel volt képes megnyerni a maga kis csatáit, hogy ezzel egyszerűen nem foglalkoztak, de ez egy megfelelő edzővel fejleszthető, ugyanakkor sosem fog Lawson főerősségei közé tartozni. A redshirted junior defensive end NFL-kész játékos, az őt draftoló franchise egy konzisztens, sokoldalú, jó motorral rendelkező erős oldali 4-3-as defensive endet kap, akiben még van fejlődési potenciál. Lawson nem egy villám és nem is olyan jó atléta, mint a legtöbb edge rusher prospect, de pontosan tisztában van a játék alapjaival és nem sok gyengeséggel bír. Ha a kondiján sikerülne valamit javítani és gyorsabban ki tudna jönni 3-pontos állásból, akkor az elkövetkezendő években komoly terror lehet az ellenfél backfieldjén.

Kevin Dodd 1-2. kör

Kevin Dodd
Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1992-07-14)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
275 lb (125 kg)

Erősségek

Kíméletlen versenyzőtípus NFL-kész testtel. Nem hagyja, hogy a támadófalember akár egy playben is pihenjen. Nem elégszik meg azzal. hogy a játék közelében van, az események központjában akar lenni. Nem jellemző, hogy sokat lógna a blokkokon, lábmunkájának és erejének köszönhetően képes a kontaktus után javítani a pozícióján. Sosem veszi le a szemét a labdáról, képes leakaszkodni a blokkról és megcsinálni a játékot, mikor a labdás a közelébe ér. Kifejezetten ösztönös és jól képzett játékos. Szinte mindig kiszagolja a screeneket, bootlegeket, shovel passzokat. Nagyon komolyan veszi a containnel kapcsolatos felelősségeit. Produktivitása őrült módon megnőtt az előző szezonhoz képest. 3 db nyomás gyakorlásról 46-ra fejlődött és mellé még 12 sacket is szerzett 2015-ben. Atletikus és robbanékony, kellően hajlékony a térde és a csípője is a külső rush-hoz. Megvan karhossza és a befolyásszerzési képessége is ahhoz, hogy pass rush során át tudja konvertálni a sebességét erővé. A nagydöntőben az Alabama ellen 3 sacket és 5 TFL-t hozott össze. A legjobbját az idény vége felé hozta.

Gyengeségek

Csak 1 évig volt teljes munkaidős játékos, statisztikáit felduzzasztotta, hogy többségében kevésbé jó tackle-ök ellen játszott. Kézhasználatának javítása folyamatban van. Túlságosan is alacsonyan van a sisakja, mikor felveszi a blokkokat, illetve hajlamos ráengedni a blokkokat a testére ahelyett, hogy ismétlődően használná a kezében rejlő természetes erőt. Támadási pályájának csúcspontján mindig ugyanúgy próbálja leütni az OT kezeit, némi változatosság az előnyére válna. Továbbra is tanulja, hogy hogyan tudna konzisztensen a legnagyobb sebességgel játszani. Nyílt területen sebesen támadja az irányítót és a futót is, azonban inkább rájuk dől ahelyett, hogy egyensúlyi helyzetből ütközne.

Megjegyzések

A dél-karolinai Riverside High School csúcstartója súlylökésben és diszkoszvetésben, előbbiben megyei bajnoki címig jutott. Érettségi után egy évet a Hargrave Katonai Akadémián töltött. 2012-ben 8 mérkőzésen összesen 87 snap jutott neki, amiből 6 szerelést hozott össze. 2013-ban 4 meccsen összesen 40 snapet (ezalatt 7 szerelés, 0.5 TFL, 1 nyomásgenerálás) töltött a pályán mielőtt egy súlyos térdséülés miatt medical redshirtöt kapott. 2014-ben 12 meccsen összesen 92 snapet kapott, 8 szerelés, 2.5 TFL és 3 nyomásgenerálás jött ezalatt össze neki. 2015-ben jött az áttörés 12 sackkel és 23.5 TFL-lel, említésre méltó az edzők All-ACC csapatában, valószínűleg több elismerést kapott volna, hogyha a rájátszás után választják meg a konferencia-válogatottakat. A szezon előrehaladtával egyre emelkedett Dodd ázsiója, aki végül zsinórban 5 mérkőzésen szerzett sacket az idény végén. Dodd jelenleg is úgy néz ki, mint egy NFL defensive end, ha ehhez hozzávesszük az akaraterejét és a tehetségét nem csoda, hogy kúszik felfelé a draft boardokon. Limitált egyetemi snapszáma miatt nem lehet késznek nevezni a profi futballra, de az ösztönei és a futball intelligenciája előremozdíthatják a tanulási folyamatot. NFL hasonmás: Michael Bennett.

Noah Spence 1-2. kör

Noah Spence
Egyetem
Eastern Kentucky
Életkor
30 (1994-01-01)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
254 lb (115 kg)

Erősségek

Állóképessége és fáradhatatlan játéka lenyűgöző. Eredményes pass rusher. Az egész meccset ugyanazzal a sebességgel darálja végig. Gyorsan felér a backfieldre. Játszott állóhelyzetből és a földről indulva is. Nem megy bele túl korán a kontaktba, nehéz kiszolgáltatott helyzetbe hozni. Sebessége mellett olyan rip move áll a repertoárjában, amivel veszélyes befejező edge rush során. Jó szögeket választ mikor meg kell kerülni a falat. Oldalra is fürgén mozog, ha futás ellen kell beavatkozni. Ha labdát lát a környezetében, mindent belead, hogy odaérjen hozzá. Jól mozog el a blokkolók elől. Hatalmas üldöző, aki mindent megtesz egy újabb szerelésért. Dominálni tudta ellenfeleit 2015-ben, lásd a számokat. Intelligens ember és játékos. Túljutott egy komoly akadályon az életében, és felelősségre vonható, érett viselkedést mutat. Urban Meyer kiállt mellette a csapatváltás után is, elismerve Spence erős karakterét.

Gyengeségek

Méretei nem defensive end matéria. Nem elég erős futás ellen. Sokszor kerül földre futójátéknál. Kézhasználata csak közepes futásnál. Nem elég erőszakos a futásblokkoló ellen. A sebességét nem tudja maximálisan erővé konvertálni pass rush közben. Az atletikusabb NFL OT-k ellen nehezebb dolga lesz sokkal, mint eddig. Középre vágásai eddig ritkán jöttek elő a játékában. Jó atléta, de elitnek nem nevezhető. Nem tesz meg mindent, hogy elkerülje a blokkolókat. Múltbéli drogproblémái néhány csapatot elriaszthatnak. 2015 májusában alkohols befolyásoltság alatti kihágás nyomán közmunkára is ítélték.

Megjegyzések

Édesapja a North Carolina State csapatában focizott, bácsikája, Phil pedig tagja volt a Wolfpack 1974-es bajnokcsapatának kosárlabdában. Nyolc testvére van, három vér szerinti, és öt örökbefogadott. Harrisburgból származik, ugyanoda járt gimnáziumba, mint LeSean McCoy többek közt. Utolsó két középiskolás szezonjában 35.5 sacket jegyzett, ő lett Pennsylvania legjobb játékosa és a top1 gyenge oldali DE recruitként az Ohio State-t választotta. Újoncként kevés lehetőséget kapott, de 2013-ban kezdőbe tették, amit 50 szereléssel és 8 sackkel hálált meg, be is került a BigTen válogatottjába. 2014 január elsején lebukott ecstasy-val a drogteszten, így eltiltották az Orange Bowlról, majd a 2014-es idény első két meccséről is. Szeptemberben újabb bukott drogtesztek jöttek, novemberben pedig a BigTen határozatlan időre eltiltotta a játéktól. Úgy döntött, hogy elvonóra vonul és a másodosztályba igazol, ahol azonnal játéklehetőséget kapott. Az EKU színeiben 63 tackle (22 negatív) és 11.5 sack elég volt hozzá, hogy az Ohio Valley konferenciában megosztva ő kapja az év védője díjat. Részt vehetett a Senior Bowlon, ahol közmegegyezés szerint a legjobb játékosok egyikének tűnt. Elvileg nagyot fordult vele a világ és összeszedte magát élete ezen pontjára, tehetsége alapján pedig nyilvánvaló helye van az első körben a drafton, Bosán kívül nincs egyértelműen hívogatóbb pass rusher nála a mezőnyben. Adottságai 3-4-es OLB posztért kiáltanak, és ideális esetben már elsőévesként kezdőjátékos lehet belőle.

Jonathan Bullard 1-2. kör

Jonathan Bullard
Egyetem
Florida
Életkor
30 (1994-01-01)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
283 lbs (128 kg)

Erősségek

Gyors és ösztönös a snap pillanatában. Érzi, hogy merre fog menni a labda és abba az irányba mozog. Jól mozog a vonal mentén a zóna játékoknál. A kezeit és belső vállát használja a blokkolók ellen, hogy megakadályozza a cross face blokkokat. Helyes válltartással és robbanékonyan jön ki az alapállásából. Támadja a lyukakat, amivel legtöbbször bomlasztó hatást ér el a támadófalon belül. Képes lecövekelni a futójátékoknál. Az általa szereltek fele nem tudott 2 yardnál többet szerezni és 17.5 yardveszteséget érő szerelést jegyzett. Átlagon felüli irányváltoztató képessége van a méretéhez képest és megvan a gyorsulása ahhoz, hogy üldözni tudja a labdavivőt. Nagy benne a versenyszellem és munkamorálja megkérdőjelezhetetlen a pályán. Képes bull rusholni és leforogni a gyengébb guardokról, hogy levadássza az irányítót. A floridai védőfal minden pontján játszott, így elég univerzális játékos.

Gyengeségek

Tweener alkata van. Jó tartással kezdi a játékot, de egyre magasabban és magasabban játszik, ahogy az végbemegy. Folyton siet és emiatt megesik, hogy túlfutja az emberét a zóna játékok ellen, ami általában csúfosan ér véget számára. A technikáját és tartását még javítania kell. Duplázás ellen nem teljesít jól, kitolják őt a lyukból. Ha az elsődleges pass rush move-ja nem jön be, leáll a blokkjánál és le akarja ütni a labdát. Eléggé sérülékeny, de a fájdalmak ellenére is tovább játszik, ami még több sérüléshez vezethet. Pass rush képességeiben mindenképp fejlődnie kell.

Megjegyzések

A North Carolina-i Shelby városából került Floridába, akárcsak korábban Brandon Spikes. A Rivals a legjobb erős oldali DE-ként tartotta ekkor számon. North Carolina államban egyetlen értékesebb játékost tartottak számon nála, DJ Humpries-t, akivel csapattársak lettek. Kiegészítőember volt újoncként, de második évétől kezdve alapembernek számított Gainesville-ben. Nem volt rossz junior éve, és szóba került, hogy profinak áll, jól tette, hogy maradt, mert végzős idényében kiemelkedően teljesített (52 után 66 szerelés). All-SEC válogatottnak is mondhatja immár magát. Az elmúlt években rendre küldött a Florida első körös védőfalembert a draftra, sorrendben Sharrif Floydot, Dominique Easley-t majd Dante Fowlert. Bullardból még bármi lehet a profik között, mérete pont félúton van a DT és DE poszt között, de megfelelő extra izomzattal valid belső játékossá érhet, aki gyakori vendég a backfielden. Hasonlít a helyzete Mario Edwards-éhoz tavalyról, aki iránt hasonló okok miatt voltak kétségek, de első évében jobban teljesített Oaklandben, mint várták.

Emmanuel Ogbah 1-2. kör

Emmanuel Ogbah
Egyetem
Oklahoma State
Életkor
30 (1993-11-06)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
273 lb (122 kg)

Erősségek

Széles, erőteljes testfelépítés, széles vállak. Kicsit alulméretezve érkezett meg az iskolába, de állandó súlyzós edzésekkel építette fel magát. Képes kezelni az első kontaktot és átjátszani magát rajta. Egy támadó-falember számára nehéz elmozgatni, egy TE számára egyszerűen túl sok, hogy futásnál blokkolni tudja. Az egyik legerőteljesebb kézmozdulata van az egyetemi ligában. Ha nem elég erős az első ütés amit bevisznek rá, teljességgel hatástalan rá. Időnként megvillantja tudását, és képes a szélén erőből nyerni a sebesség ellen. Jól használja az erejét a fal szélén. Jól vezeti át a sebességét erővé, azonnali bull rush mozdulat. Megvan az ereje, hogy a támadási ponton nyerjen, elfoglalja a neutrális zónát és folyamatosan képes magas szinten teljesíteni. A legutóbbi 21 mérkőzésén 16-szor ért el legalább egy sackat, a 2015-ös évet 17.5 negatív yardos szereléssel zárta. Mind a két DE posztot játszotta, és középre is sűrűn mozgatták, két- és hárompontos állásból egyaránt indult.

Gyengeségek

Kicsit kötött a csípője, és nem egy dinamikus atléta. Nem mindig jó a helyzetfelismerése. A reakciós ideje gyors, de a játékhelyzetek felismerésében még kell fejlődnie. Gyakran rövidre zárja az erejét, amikor elfordítja a vállát, ilyenkor könnyű kivenni a játékból. A kis lépéstávolsága limitálja a gyorsulását. Gyors passzsiettető, akit könnyű találni. Nem képes fürgeségből nyerni a széleken. Hamarabb képes kell legyen szabadulni a blokkolótól bull rush esetén. Mindenképpen javítania kell a hozzáállásán, nagyobb és több erőbedobásra van szükség tőle.

Megjegyzések

Nigériában született, 9 éves korában költöztek Texas-ba. A George Bush gimibe járt, csak úgy mint korábban a szintén nigériai felmenőkkel bíró Russell Okung, miatta is folytatta tanulmányait az Oklahoma State-n. Gimiben kettővel alatta járt a tavalyi NBA draft 1/15-öse, Kelly Oubre. Houston vonzáskörzetének egyik legjobb védőjeként tartották számon mikor gimnazista volt. Redshirted freshmanként 20 szerelése (5.5 negatív) és 4 sackje volt. 2014-ben lett alapember, év végén csapat MVP-nek is megszavazták. A Kansas elleni 5.5 negatív yardos szerelése iskolarekord. Big12 első csapatos kerettag. Összesen 49 szerelése volt sophomore évében, amiből 17 volt mínuszos, 11 sacket szedett össze és 5 passzt leütött. Tanulmányi eredményeit is díjazták. Juniorként egyenesen az év védője lett a Big12-ben, 13 sack és 17. TFL jött neki össze. A Sugar Bowlon elég hatástalan volt Laremy Tunsilék ellen. A combine-on 40 yardos és magasugrásban is 2. helyen végzett a védőfalemberek között, távolugrásban harmadik helyre fért oda. Az ereje megvan, hogy NFL kezdő legyen, akár 3-4-ben, akár 4-3-ban, de keményebben kell küzdenie, és pass rush mozgásban fejlődnie kell, mert jelen állapotában nehezen fog átérni a backfieldre. Az igazán elit pass rusherek fürgébben és atletikusabbak nála, ezért a draft értéke a korábbi eredményei ellenére nem olyan magas.

Shilique Calhoun 2-3. kör

Shilique Calhoun
Egyetem
Michigan State
Életkor
32 (1992-03-20)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
251 lbs (113 kg)

Erősségek

Atletikus, szépen kidolgozott teste van és kosárlabda múltja. Három évig kezdett, átlag feletti pass rush eredménysorral. 2013 óta 128 siettetést és 26.5 sacket gyűjtött össze. Pass rush közben hajlítja a térdét és dől előre, hogy mindenképp odaérjen. A kontakt után is tapos tovább, hogy még jobb helyzetbe kerüljön. Javul benne, hogy megkerülje a falat és szűken érkezve, jó szögben kapja el az irányítót. Átlag feletti a robbanékonysága, amikor meglátja a könnyű sack lehetőségét. Futásnál felismeri a játékot és tudja mi a dolga. Jól zárkózik hátulról a futóra és ha kell, gyorsan irányt vált. Két évig volt kapitány Mark Dantonionál, ami ritkaság, és nagyon tisztelték East Lansingben. Megvillantotta, hogy összetettebb pass rush megoldásokkal is veszélyeztetni tud, eltérő szögekből támadva.

Gyengeségek

Nem elég agresszív és vérszomjas amikor felé megy a futás. Túlságosan tisztelettudó a blokkolókkal szemben, ahelyett, hogy átrágná magát rajtuk minden áron. Kézhasználata gyakran pofozkodásba csap át, nem domináns. Még nem érzi, hogy mikor kell ésszel és mikor erővel megoldani a pass rush-t. Tavaly 9 zászlót dobtak rá. Gyorsabban kell játszania. Ritkán fog meglógni a blokk elől, a kettőzésnél pedig túl hamar feladja, akkor is ha az egyik résztvevő tight end.

Megjegyzések

New Jersey-ben még tight endet is játszott a DE mellett, nem rosszul, hiszen 35. volt az országos rangsorban, miközben védőként csak 69. a scout.com szerint. A helyi kosárcsapatban is ő volt a legjobb. Spártai karrierjét redshirted évvel indította, 2012-ben pedig csereként jutott szóhoz. Másodévesen 4 fumble-t szedett össze, és 3 touchdownt ért el, az egyiket interception után; összesen 37 szereléssel zárt, amiből 14 volt negatív. All-BigTen 1. csapatos és 2. számú all-American volt, sőt a BigTenben a legjobb védőfalembernek szavazták meg. Juniorként megint ott volt a konf álomcsapatában, ezúttal 39 tackle-ből 12.5 volt TFL és volt 8.5 sackje. Szóba került, hogy korán profinak áll, de maradt végzős évére és harmadszor is BigTen 1. csapatos, all-American jelölt, itt 49-szer állította meg az ellenfelet, 10.5 sacket szerzett és 15 minuszos szerelése volt. 2015 decemberében diplomázott crimimal justice szakon. A combine-on top4-es eredményt ért el a védőfalból magasugrásban, 3 cone drillben és 20 yard shuttle-ben is. Alapvetően ki lehet nézni Calhounból, hogy tovább fejlődik, szívósabb lesz futás ellen, agresszívabb a blokkok ellen, tovább növeli az izomzatát és sztárrá növi ki magát az NFL-ben, de ehhez a csillagok különös együtt állása kéne, valószínűbb, hogy csak egy közepes kezdőjátéknak számít majd egy szinttel feljebb. Ezzel együtt, aki meglátja benne a potenciált, és elhiszi, hogy ezzel a meglévő tudással tud majd rajta/vele dolgozni, lehet, hogy már a 2. körben kiválasztja.

Bronson Kaufusi 3. kör

Bronson Kaufusi
Egyetem
BYU
Életkor
32 (1991-07-06)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
285 lb (129 kg)

Erősségek

Az apja egy nem kertelő pozíciós edző, aki folyamatosan monitorozza, hogy miben kell fiának fejlődni. Felszántja a pályát, ahogy ezt el is várjuk az edző fiától. Kézhasználata átlag feletti, segít neki irányt váltani. Futásnál folyamatosan érkezik hátulról és megszállottan üldözi a running backet. Pass rush során kellően mélyen veti bele magát a munkába. Nem ismer elveszett labdát, sípszóig robotol. Hosszú karjai vannak, amire további izom is ráfér. Minden statisztikai kategóriát megtöltött. 2015-ben blokkolt rúgást és puntot is.

Gyengeségek

Ha jó szögben jön vele szembe a blokkoló, túl könnyű kivenni a játékból. Magassága miatt a súlypontja sincs túl mélyen, hiába próbálkozik kompenzálni. Fizikai ereje nem látszódik a pályán. Sovány alsóteste miatt tehetetlen az erőből dolgozó futásblokkolók ellen. Merev a csípője, még a sackek során is úgy fordul rá a QB-ra, mint a villamos. A legtöbb sackjét nem a tudása, hanem a küzdése és a játék meghosszabbodása hozta meg. Nem tudja folyamatosan üresre játszani magát. Juniorként lefogyott, hogy linebackert játszhasson, de nagyon félresikerült próbálkozás volt.

Megjegyzések

Tongai származású a család. Édesapja, Steve Kaufusi a BYU védőfal-edzője momentán, játékosként három évig a Philadelphia Eagles játékosa is volt. Testvére, Corbin a BYU kosárcsapatát erősíti, felesége pedig ugyanitt volt labdarúgó. Nem csak egyetemistaként, hanem már előtte is Provóban élt, gimiben a Su'a-Filót vagy Paeaát kinevelő Timpview büszkesége volt. Végzős középiskolásként csak 2 meccsen tudott játszani mert lesérült, de így is 4 csillagot kapott, nem volt kérdés, hogy a Cougars játékosa lesz. Mormon misszióját Új-Zélandon töltötte, a college fociban 2012 óta láthatjuk. Újoncként 13 meccsen 23 szerelése és 4.5 sackje volt, majd miután lement a szezon 20 meccsre beállt kosarazni is. Másodévesen 41 szerelés, 4 sack és egy picksix volt a mutatója. Junior korában linebackert játszott, 48 tackle-je mellett 7 sack is volt. Végzősként megint DE posztra került, karriercsúcsnak számító 64 tackle (20 TFL) és 11 sack lett a mérlege. A combine-on 3-cone drillben és 20 yard shuttle-ben top5-ös eredménye volt a védőfalban. Az a fajta játékos, aki a meccsfelvételeken bíztató, de amíg egyetemi szinten kiemelkedő volt az odaadása és a fizikai paraméterei, addig NFL-ben ez már csak átlagosnak számít, így nem fog vele párharcokat nyerni. 25 évesen lesz rookie, ami önmagában behatárolja, hogy mennyit tud még fejlődni, de a 3. napon minden bizonnyal kiválasztják, mert tradicionális 4-3-as DE nem sok érkezik a ligába. A PFF a 2. legjobb DE-ként jegyzi DeForest Buckner mögött, és vegyes hírek jönnek róla a meggyőző Pro Day után, így akár a Draft egyik meglepetésembere is lehet olyan szempontból, hogy korábban viszik el, mint arra a többség számít.

Jihad Ward 3. kör

Jihad Ward
Egyetem
Illinois
Életkor
30 (1994-03-11)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
296 lb (134 kg)

Erősségek

Mind a két DE poszton tud játszani, passz szituációban középre is mozgatható. További izomépítést tesz lehetővé az alkata. Nagy elánnal dolgozik végig a play alatt, egészen a sípszóig üldözi az ellenfelet. A hosszú karja és a robbanékonysága csak növeli a hatékonyságát a pálya egész területén. Kivételes sebességgel éri utol a labdást. Igazán kemény szerelései vannak, teljes erővel dolgozik. A lába folyamatosan aktív és mozgásban van passzsiettetés közben. Kiváló futás elleni szélső védő válhat belőle, ha a súlypontját megtanulja jobban használni. Már most több passzsiettető mozdulata is van, elég hajlékony a bokája ahhoz, hogy 45 fokos szögben fordulva támadja szélről az irányítót. Nem hagyja, hogy egy tight end hülyét csináljon belőle. Az adottságai megvannak, de türelemre lesz szüksége, hogy rendben fejlődhessen.

Gyengeségek

Megvannak az eszközei, hogy még jobb legyen futás ellen, de ez eddig nem jött ki. Túl sokáig hagyja, hogy blokkolják. A kéztechnikáján van még mit javítania. A hosszú lábait könnyű eltalálni, ha meg kell kerülni a támadófalat. A alsó blokkok (cut block) ellen nem tud hatékonyan védekezni. Lehetne még ösztönösebb. Agresszívabb lehetne a futójátékok levédésében. A gyilkos ösztönét nem igazán villantotta eddig. Nem igazán képes több passzsiettető mozdulatot egymás után bemutatni, ha az első nem vált be, nem reagál jól a blokkra. Az, hogy nem gyorsul rá megfelelően a blokkolóra, gátolja abban, hogy a lehető legnagyobb erőt fejtse ki.

Megjegyzések

Édesanyja 17 éves volt, mikor Jihad született és egyedül nevelte, ezért játszott eddig 17-es számmal. Philadelphiából származik. Középiskola után csak a Junior College tanulmányi szintnek felelt meg, így New Yorkban pallérozódott tovább, mielőtt felfigyeltek rá az Illininél. Ekkor még safety-t és wide receivert játszott, a JuCo-ban tették be a védőfalba. Két évig játszott az NCAA-ben, mindkettőt alapemberként. Junior éve után megműtötték és a 2015-ös idény első két meccséről hiányzott. Összességében gyengébb volt a senior szezonja, mint a junior, de így is meghívták a Senior Bowlra. Jelen állás szerint sok helyen el lehet képzelni a pályán, majd az edzői eldöntik, hogy 4-3-as DE vagy 3-4-es DE lesz belőle, de játékszituációtól függetlenül pályán lehet tartani, és mivel nem olyan rég ismerkedik a poszttal, és nem a legjobb edzők tanítgatták, így nagy upside van benne. Akár Malik Jackson-szintű.

Carl Nassib 3-4. kör

Carl Nassib
Egyetem
Penn State
Életkor
31 (1993-04-12)
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
273 lb (124 kg)

Erősségek

Magas, hatalmas karfesztávolsággal bíró atléta. Keményen dolgozik a konditeremben, 60 fontot pakolt magára gimnázium óta. Egyre jobban kapja el a snap pillanatát, sokszor ő az első, aki megindul a falból. Hosszú lépéseivel pillanatok alatt ott terem a labda környékén és hátra tudja kergetni az embert a line of scrimmage-ről. Nem esik szét a mozgása hátrafelé haladva és visszafordulva se, meg tudja védeni a területét. Erősen kezdi a playeket a falban, miután a sebességét erővé tudja alakítani és hosszú karjait ki tudja nyújtani a blokkolók ellen. Soha nem áll le, óriási küzdő. Szerény, alázatos játékos, aki imádja a futballt. A konditeremben él már tizenéves kora óta, így tisztában a kemény munka jelentőségével. Minden edzésen teljes fordulatszámon pörög, igazi csapatember. Ésszel játszik a pályán is, nem véletlen, hogy a BigTen legjobb tanulóinak egyike. Családi hagyomány a foci, a bátyja miatt képben van az NFL játékosok életével kapcsolatban. Kiemelkedő eredményesség jellemezte végzősként.

Gyengeségek

Merev a csípője, főleg egyenesen előre tud rohanni. A kontakt után is egyensúlyban kéne maradnia, mert túl sokat van a földön. Az alacsony blokkok ellen tehetetlen. Ösztönei a pályán még nem alakultak ki teljesen, pass rush megoldásait is bővíteni kell. Minden play-ben keményen nekiindul, néha jobban járna, ha türelmesebben dolgozna, látva, hogy merre halad a játék. Tudatosabb játék kell tőle, mert biztos, hogy túl fog futni a zseben néhányszor. Túlságosan leszegett fejjel megy előre, nem látja át, hogy mi történik körülötte. Ki lehet szorítani a fal szélére, ilyenkor a futásnál teljesen kiveszik a játékból. Mindössze egy év rutinja van kezdőként. 2015 év végén hamstring-sérülés miatt két meccset végigült.

Megjegyzések

Édesapja a Delaware egyetemen játszott, ahová az öccse is jár - John ugyanekkora méretekkel bíró DE, míg bátyja, Ryan Nassib korábbi Syracuse QB, jelenleg a NY Giants-ben cserejátékos. Pennsylvaniában nőtt fel, és nem kapott egyetemi ösztöndíjat, így az orvosi pályára kezdett el készülni, amikor a Penn State walk-onként beengedte a csapatba. 218 fontot nyomott ekkor, és évekbe telt, mire felküzdötte magát DE súlyba. Két évig nem lépett pályára, és utána se volt nagy hatása a játékra, 2013-ban tizenkettő, 2014-ben hét szereléssel zárt. Végzősként aztán berobbant az elitbe, ő lett a BigTen legjobb védője, a Hendricks Award nyertese, mint legjobb DE, és a Lombardi Awardot is elvitte. Ehhez 46 szerelés (19.5 negatív), iskolarekordot jelentő 15.5 sack és 6 kiharcolt fumble kellett, pedig az utolsó két fordulóban összesen 4 snapet volt a pályán. Biológia szakon diplomázott 2015 decemberében. Eddig 4-3-as falban játszott bal oldali DE-t, aki néha zónázni is visszalépett. Sémától lényegében független a játéka, mindenhová be lehet illeszteni. Az edzők imádni fogják a mentalitását, küzdeni akarását és intelligenciáját, ami értékes csapatemberré teszi, viszont sztárjátékos aligha lesz, és kezdőként sem lehet vele első évben számolni. Ha rendezettebb lesz a mozgása, akkor jó fogás lehet, későn érő típusként még van hová fejlődnie, és a Redskins Trent Murphy-jéhez hasonló kaliberű edge playerként lehet elképzelni a profik között.

Ronald Blair 4-5. kör

Ronald Blair
Egyetem
Appalachian State
Életkor
31 (1993-01-21)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
284 lb (129 kg)

Erősségek

Fizikálisan érett, hosszú végtagjai vannak, izmos. Nagyon jó a kezdeti mozgása mind térdhajlítás mind egyensúly szempontjából. Oldalirányú robbanékonysága révén elszakad a kontaktustól és áterőszakolja magát a gapeken. Minimális hezitálással játszik, folyamatos mozgással vált irányt és kezdi meg az üldözést. Természetes tudatossága miatt hamar megtalálja a labdát. Számos kéz/kar move-ot ismer, hosszú karjait kinyújtja, kontrollálja a támadási pontot és betömi a lyukat. Fizikálisan, agresszívan szerel, tekintélyes erővel ütközik - karjai és erős csuklója segítségével befejezi a szerelést. Fegyelmezett játékos ádáz motorral, a pálya másik oldaláról is képes megcsinálni a játékot. 2 évig volt csapatkapitány, vezetőként tekintettek rá az öltözőben, komolyan is vette ezt a szerepet.

Gyengeségek

Túl magasra ugrik fel a snap után, minden snapben alacsonyan kellene tartania a vállvédőjét. Nem egy izgága játékos, aki pusztán sebességből képes nyerni. Rossz szokása, hogy a beállásból kiindulva túl sokat lép. Ha a pass rush move-jait jobb sorrendben használna többször nyerne kifelé. Angle blockokkal el lehet takarítani, ilyen szituációkban jobban kell védenie önmagát. A 2013-as szezon nagy részét kihagyta egy bal hüvelykujj sérülés miatt (ez a domináns keze), ami miatt műteni is kellett 2014 januárjában. Számos alkohollal kapcsolatos gondja volt - 2013 szeptemberében letartóztatták, azzal vádolták, hogy fiatalkorúként alkoholt fogyasztva (a véralkohol szintje 0.04 volt) és jogosítvány nélkül vezetett; 2012 júniusában pedig fiatalkorú alkoholfogyasztás miatt kapott idézést.

Megjegyzések

Egészségfejlesztés szakon diplomázott. Nem volt egy keresett recruit annak ellenére, hogy regionális szinten az év védője volt és az AP a második számú állami válogatottba is beszavazta Georgiában. Már true freshmanként kiharcolta, hogy kezdő RDE legyen, mind a 12 meccsen kezdett, 3.5 sackkel és 11.5 TFL-lel vetette magát észre, FCS All-American lett a College Sports Journalnél. 2012-ben is mind a 12 meccsen kezdő DE, 60 szerelést mutatott be, ez volt a legtöbb a SoCon-ban egy védőfalembertől, ehhez 8.5 TFL és 3 sack társult. 2013-ban a 2. meccsen sérült meg a hüvelykujja, medical redshirtöt kapott. 2014-től kezdve tagja a Mountaineers a Sun Belt konferenciának, így innentől kezdve már az egyetemi első osztályban szerepelt, nem is rosszul, 6 sackkel és 13 TFL-lel csapata legjobbja, All-Sun Belt második csapatba került. Végzős évében elkezdték a fal belsejében is használni, oda állt fel, ahol a legnagyobb mismatchet látták az edzők, ennek eredménye 70 szerelés, 19 TFL és 7.5 sack, valamint az Év Védője cím a Sun Beltben. Kiegyensúlyozottan és kifinomultan támadja az irányítót, szívesen játszik erőszakosan, megveri a blokkolókat és kizökkenti őket a ritmusukból. Blair verekedős mentalitással játszik, de nem a játék kárára, leválik a blokkokról és ösztönösen érzi a line of scrimmage-en, hogy hol a labda, ezért hamar megtalálja. Nem egy elit sebességű atléta edge rushban, de tisztában van az erősségeivel és segítségükkel számos módon képes meg is nyerni az egy az egy elleni párharcokat, így összességében NFL kezdőjátékos is lehet belőle.

Shawn Oakman 6. kör

Shawn Oakman
Egyetem
Baylor
Életkor
32 (1992-04-07)
Magasság
6 ft 7 in (2.01 m)
Tömeg
269 lb (123 kg)

Erősségek

Felépítés alapján minden idők egyik legdurvább prospectje. Adoniszi felsőtestéhez korlátlan erő párosul a kezeiben. Azonnali bull rush-ra képes, ha kinyújtja a karját és csípőből beleáll. Akár fel is emeli az offensive tackle-t, hogy lezárja a pálya szélét. Szélesebb alapállásból akár 2-gap játékosnak is beillik, 4-3-as DE posztról indulva. Embertelen karfesztávolsága miatt elég ha a környékére megy a futás, eléri. Nyers pass rusher, de ha kellő munkát beletesz, tud még rajta fejleszteni.

Gyengeségek

Hatalmas felsőtestéhez sovány lábak társulnak, az imádkozó sáskához hasonlít. Magas súlypontjával nem fog tudni mit kezdeni. Egyensúlyát fejleszteni kell, izommemóriából még nem hajlítja a térdét ideális szinten. A bull rush mozdulatán kívül semmit se használ. Néha felteszi a karját, hátha elakad benne a labda, de sokszor elfelejti és inkább bull rushol tovább. Fizikai ereje csak akkor látszódik, hogyha egyenesen előre kell mennie. Mivel az alsó testében kevesebb az erő, mozgás közben fizikálisan korlátozott. Koordinálatlan a mozgása.

Megjegyzések

Philadelphiában született és a Penn State-ben kezdett el focizni az egyetemen. Freshmanként redshirt évvel kezdett, de mielőtt bemutatkozott volna a PSU-ban, kirúgták Bill O'Brien csapatából. A campus egyik kajaüzletében nem tudott fizetni a lenullázódott kártyájával, így elcsórt egy szendvicset, majd inzultálta az eladót. 2012-től a Baylor Bears játékosa, de a transzfer szabályok miatt első évében nem focizhatott. 2013-ban csere DE-ként vállalt szerepet a Baylor szezonjában. 2014-től kezdő, ekkor 11 sack, 19.5 TFL és összesen 51 szerelés volt a mérlege. A Cotton Bowlon vált országosan hírhedt játékossá, félelmetes külleme miatt. All Big-12 első csapatos választott 2014-ben és másodikos 2015-ben. Végzősként 43 szereléséből 14.5 volt negatív és 4.5 sacket termelt. 2015 decemberében szerezte meg a diplomáját. A combine-on ő ugrott a második legtávolabbra a DE-k között. Kis túlzással semmit se fejlődött végzős idényére és jelenleg is projekt játékosnak mondható. Momentán inkább hype mint tudás Oakman, de ilyen nyersanyagot ritkán kap a keze közé NFL edző, szóval hiába tudják, hogy eleinte meg fogják verni az NFL-ben, a benne lévő potenciál alapján pár év múlva legyőzhetetlen is lehet. Komolytalan pass rusher, de 3-4-es DE-ként Allen Bailey példája lebeghet a szeme előtt (aki remek edzőkkel dolgozott együtt) és ha minden ideálisan alakul, akár Calais Campbell szintjére is eljuthat, de az hosszú évek munkája lesz, és nem biztos, hogy fejben elkötelezett hozzá.

Dean Lowry 5. kör

Dean Lowry
Egyetem
Northwestern
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
296 lb (134 kg)

Erősségek

Elég mélyen és gyorsan indul el a snap után. Nagy üldözőnek számít, aki sose fárad el és sebesen közlekedik a pályán. Megbízhatóan támadja a backfieldet, nem pihen egyik play alatt sem. Rendes testtartással a sebességét erővé tudja konvertálni. Munkamorálját nem győzik dicsérni az edzői, mindig a scapat számára az első. Mérete alapján klasszikus 3-4-es DE-t lehet belőle faragni. Elvégzi a piszkos munkát, hogy a társai learathassák a babérokat. Mindig aktív! Nem nagyon lehet elmenni mellette, szereléssel fejezi be a játékokat. Ugyanannyi szerelése volt mint Joey Bosának, de több volt benne a negatív yardos tackle.

Gyengeségek

Rövid karokkal és apró kezekkel nem tud olyan hatékony lenni a futás ellen, mint szerencsésebb adottságú társai. Nem mindig tudja, hogy hol a labda. Korábban le kellene válnia a blokkolóról, amikor ott a futó a közelében. Ha egyenesen előre bull rush-sol, megállítható. Magas súlypontja a belső bull rush esetén nem jön jól. Nem a tervezett pass rush jellemzi, toronyiránt megy előre. Nem kell félni tőle, hogy megkerüli a támadófalat. Irányváltó képessége messze van egy playmakerétől.

Megjegyzések

Illinois-ban lakott egész életében, az állam 20. legjobb játékosa volt végzős középiskolásként, amikor elkötelezte magát a Wildcats-hez. 2012-ben csak csereként jutott szóhoz, de minden meccsen pályán volt. Másodévesen 9 meccsen már kezdeni tudott. 2014-ben 12 meccsen volt kezdő, 41 szerelése nagy előrelépés volt, de álomcsapatba csak tanulmányi szinten tudott kerülni, pénzügyre járt. Végzősként volt annak a Northwestern védelemnek a tagja, amely a legkevesebb pontot kapta az országban. A Nebraska elleni mecsen 6 TFL került a neve mellé, ami rekord a BigTenben. Év végén a BigTen 2. csapatába szavazták be. Az egyetemi versenysúlya 280 font körül volt, a combine érkezett 296-tal. Lehet belőle egy olyan DE, aki adott szituációban a fal közepére is be tud húzódni. Atlétaként nem kiemelkedő, így sacket nem nagyon fog gyűjteni, de focistaként épp eleget tud ahhoz, hogy draftolják, és a megfelelő poszton évekig hasznos cserejátékosként szerepeljen, miközben az öltözőben is jótékony hatása van.

Matt Judon 5. kör

Matt Judon
Egyetem
Grand Valley State
Életkor
-
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
275 lb (125 kg)

Erősségek

Magasan kiemelkedett a ligájából, a harmadik vonal legjobb játékosa. Statisztikái embertelen hatékonyságról árulkodnak. Kivételesen hosszú karjai, és született ereje van, ami jól kidolgozott izomzatával impresszív kombináció. A legtöbb szembejövő offensive tackle nem tudott felnőni az erejéhez. Ésszel támadja az irányítót. A rip move nagyon megy neki, nem csak a szélen tudja megkerülni a támadókat, de középre is tud vágni belőle. Igyekszik mindig közel maradni és szemmel tartani a QB-t. Rövid úton el tud jutni a backfieldre club move-jával.

Gyengeségek

Széles vállú pass rusher, aki a gyorslábú és erőteljes offensive tackle-öket nehezen fogja megkerülni. Kicsit merev az alsóteste, így bennehagyott a játékában pár extra sack lehetőséget. Úgy próbál átjutni az emberen, hogy a kezét nem tudja használni. Soha nem találkozott még olyan szintű ellenfelekkel, akikkel ezután fog. Két éve elszakadt az ACL a térdében, a Shrine Game-t pedig meniszkusz-probléma miatt ki kellett hagynia.

Megjegyzések

Detroit környéki fiú, 2 csillagos recruit volt csak és a Div2-ben focizott eddig. 2011-ben 7, 2012-ben 8 meccsen volt pályán, utóbbi alkalommal végig kezdőként. 2013-ban a szezonnyitó hetedik játékában szakadt a térdszalagja, kihagyta az idényt utána. Remekül tért vissza tényleges junior idényére; 72 szerelés, 19 TFL és 8.5 sack volt a mérlege, bekerült a GLIAC konferencia álomcsapatába. Erre tudott rápakolni 2015-re, amikor ő lett a Gene Upshaw-díjas, vagyis a legjobb div2-es védőfalember, ráadásul a GLIAC év védője díjat is bezsebelte. ehhez 81 szerelés, 23.5 TFL és 20 sack kellett, 3 fumble mellett. Az NCAA 4 divízióját nézve övé volt a legtöbb sack. A combine-on top5-ös eredménye volt a védőfalból 40 yardon, súlyemelésben és magasugrásban is. A Grand Valley State pro day-re 26 NFL csapat küldött képviselőt. A szezonban 255 fontnak írták az iskola honlapján, a combine-on 275-tel mérlegelt, a pro day-en 269-cel. Öregebb mint az átlag prospect, hiszen 2010-ben ballagott a gimnáziumból, kortársai közül van, aki már három éve profi. Szimpatikus underdog prospect, akinek rengeteg tanulnivalója van, de az előző két éve alapján van benne fantázia, hiszen egyértelmű, hogy nem oda való volt, ahol játszania kellett. Rendszertől függetlenül be lehet próbálni, és megragadhat a ligában, hiszen tudásban nagyjából Armonty Bryant szintjét képviseli, aki hasonló háttérrel már három szezonon túl van a Browns-ban, Judon ráadásul nem is bűnöző.

Alex McCalister 5-6. kör

Alex McCalister
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 6 in (1.98 m)
Tömeg
239 lb (108 kg)

Erősségek

Úgy néz ki mint Leonard Floyd nagyobb változata. Ritka hosszú karjai vannak, így a hatótávolsága is egyedi, ami a QB és a RB ellen is igen hasznos zone-read esetében. Első három lépése hektárnyi területet fed le. Arra született, hogy megkerülje az offensive tackle-t. Olyan gyorsulása van, amivel ha rászabadul a backfieldre, azonnal pusztít. Még nem fejlesztette tökélyre a spin move-ját, de amikor sikerül neki, bámul a világ. Ilyen hosszú karokkal már a zsebben le lehet húzni az ellenfelet.

Gyengeségek

Év végén kirúgták a focicsapatból. Látszólag komolyabb tervezés nélkül rohan előre. A futás ellen súlytalan. Futball IQ-ja alacsony. Sokkal hasznosabban is használhatná a testét. Rengeteg izmot fel kell még szednie. Éjjel-nappal dolgoznia kell, hogy DE súlyba kerüljön. Novemberben összeszedett egy lábsérülést.

Megjegyzések

North Carolinában 4 csillagos recruittá nőtte ki magát gyerekkorában, onnan került Floridába. 2013-ban debütált, mint redshirted freshman, 6 meccsen játszott a rotációban, és sérüléssel bajlódott. 2014-ben már fontos szereplő volt a Gators-ben, 23 szereléséből 9 volt negatív yardos és volt 6 sackje Dante Fowler túloldalán. Juniorként 9 meccsen volt bevethető, hatszor kezdett és 9.5 TFL valamint 6.5 sackje volt 26 tackle mellett, amikor kipenderítették a csapatból. Nem hozták nyilvánosságra az okokat, de már korábban, a szezonnyitóról is eltiltották egyszer. Transzfer helyett profinak állt és brillírozott a combine-on: távolugrásban első lett a védőfalból, 3-cone drillben negyedik, a 20 yard shuttle-ben pedig övé minden idők legjobb eredménye DLine játékosként. Mivel csak a snapek 40%-ban volt a pályán a Gators-ben az előző két évben, így bőven van benne fejlődési potenciál, nem csak a kiváló adottságai teszik NFL prospectté. Ami probléma, hogy nem csak nyers, de éretlen is, és a konditeremben is kiemelten kell vele foglalkozni. A tavalyi drafton Obum Gwacham a 6/209-es helyen kelt el, mint hasonló projekt pass rusher, de egyrészt már nincs eredeti gazdájánál, másrészt McCallisternek még az interjúkon is jól kell szerepelni, hogy kiválasszák. Így vagy úgy, megfelelő munkakörnyezetben, egy jó DL edző csodát tehet vele, ha ő is úgy gondolja.

Lawrence Thomas 6. kör

Lawrence Thomas
Egyetem
Michigan State
Életkor
31 (1993-04-16)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
293 lb (133 kg)

Erősségek

Méreteihez képest kiemelkedően atletikus. Karjainak hossza elég jó, izomzata kidolgozott. Eredetileg linebacker volt, később került a védőfalba. Erős, jól kidolgozott alsóteste van, felépítését nagyon kevés súlyfelesleg jellemzi. Jól hajlítja a térdét, melynek köszönhetően képes lentről felfelé ütni. Egy pillanatra sem áll le, mindig dolgozik hogy javítsa a lábmunkáját és a felsőtesti erejét. Nehéz a földre kényszeríteni, minden playben a sípszóig küzd. Nem csak a snap pillanatában, de az egész játék folyamán jól hajlítja a testét és gyorsan mozog. Önzetlen és hajlandó megcsinálni a piszkos munkát, amivel leveszi a terhet a linebackerek válláról. Lehet belőle erős oldali defensive end, de fér még a testére izom és van elegendő tapasztalata hogy a védőfal belsejében játsszon. A játék minden fázisában elég gyors. Kezei elég erősek, hogy a támadófal tagjait kibillentse az egyensúlyukból, pass rush repertoárjában swim és spin move is szerepel. Észreveszi, ha alacsonyan akarják blokkolni, jól kerüli ki ezeket a szituációkat. Gyorsan észreveszi, kinél van a labda. Nem rest felemelni a kezét és benyúlni a passzsávba, ha arra van szükség. Akkor is igyekszik a labda közelében maradni, ha túljut rajta a játék. Ilyenkor észreveszi a lehetőséget és üldözésbe veszi az embert.

Gyengeségek

Sokat dolgozik, de a számain ez nem annyira mutatkozik meg. Elég atletikus, ennek ellenére ritkán kerül a backfieldre, kevés játékot csinál meg negatív yardért. Kezeit gyorsabban a blokkolóra kellene tennie. Agresszív, de vannak problémái a gyorsaságával és nem tudja elégszer átvenni az irányítást. Próbálkozik eleget, de nem elég produktív pass rusherként. Látszólag véletlenszerűen használja a pass rush képességeit, bármiféle elgondolás nélkül néha egy értelmetlen spin move-val inkább saját magát bolondítja meg, mint a blokkolót. Nem veszi észre elég gyorsan a snapet, ezért lassan indul. Van néhány elég jó tulajdonsága, de ezek nem állnak össze egységgé. Nem elég robbanékony, hogy kívülről megverje a tackle-t. Teste túl merevnek tűnik. A futásblokkolók kezei túl gyakran kerülnek a válla belső részére, így könnyen kizárják a játékból. Tweener.

Megjegyzések

Igazi méhecskeként dolgozik a pályán és az edzőteremben. A testfelépítése elég jó és nagyon atletikus, azonban a számain ez abszolút nem látszik meg. Ennek okán maximum rotációs falemberként lehet elképzelni, ráadásul a leendő csapatának el kell dönteni, hogy hol akarja használni. Nem elképzelhetetlen, hogy akár 315 fontra is felhizlalják, amit el is bírna a teste. Freshmanként fullbacket játszott, néhány csapat akár ezen a poszton is megnézheti. Recruitként top30-ban volt Detroitban. Sok csapat hívta, de inkább maradt Michiganben és a Spartanshoz írt alá. 2011-ben redshirtöt kapott, a következő évben pedig defensive end, defensive tackle és fullback volt. Fullbackként 7 passzt kapott el 78 yardért. A 2013-as szezon első felét kihagyta hátsérülés miatt. 2014-ben egészséges volt, minden meccsen kezdőként számítottak rá. Ebben az évben nose tackle volt magas, atletikus termete ellenére. Végzős évében leginkább defensive endként számítottak rá az MSU-nál, 3 sacket, 5 TFL-t és 38 tacklet csinált, 6 leütött passza is volt. A Combine-on 286 fonttal mérlegelt, a Pro Dayen már 294 volt. Thomas elég sokoldalú játékosnak tűnik, de leendő csapatának ki kell találnia mit akar tőle. Alapvetően project player, de két downos erős oldali endként egész korán a pálya közelébe kerülhet. Ha a fal belsejében képzelik el, a holtszezon alatt a csirke-rizs kombináció és a konditerem lesz a legjobb barátja.