NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Prospect ismertetők


Ezekiel Elliott 1. kör

Ezekiel Elliott
Egyetem
Ohio State
Életkor
28 (1995-05-22)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
225 lb (102 kg)

Erősségek

Jól lát a pályán és remek döntéshozó. Ösztönös, apró léptekkel operál és azonnal reagál. Született érzéke van hozzá, hogyan lépjen el a backfieldre érkezőktől és rázza le az üldözőket a futás elindításakor. Felesleges mozdulatok nélkül képes irányít váltani, nem hezitál és mindig előre halad. Érzi, hogy hová fog érkezni a blokkoló, tudja is őket instruálni és kihasználja ha a linebacker csapdába esett. Ha bekényszerítik középre, önerőből is megtalálja a helyet. Masszív felépítésű, de agilitását megőrző játékos. Egyensúlyérzéke kiemelkedő, sokszor húzza magával a szerelni igyekvőt. Elhiszi magáról, hogy bármelyik védőn át tud menni. Imádja nagy durranással lezárni a futásait. Büntet a vállával, miközben a labdára is nagyon vigyázni szokott. Passz blokknál szeretni kiütni a védőket, ami sokszor sikerült. El tudja kapni a labdát, akkor is ha nem a legjobb a passz, és még utána is halad vele.

Gyengeségek

Az előző két évben 600 fölötti labdaérintése volt, ami nem kevés. Komoly ütéseket kapott. Belemegy mindenbe, olykor feleslegesen, jobban is kímélhetné magát. Még meg kell vele értetni, hogy melyik szituációkat érdemes bevállalni, és ez nem két perces munka. Fejleszteni kell az elkapási útvonalain, és pass protectionben sem kiforrott. A második szinten belerohan a védőkbe, pedig ott is ki lehetne többet kerülni. A Michigan State elleni vereség után kifakadt, hogy miért nem kap több labdát, ilyenre lehet lesz még példa.

Megjegyzések

Szülei a Missouri Tigers sportolói voltak. Apja, Stacy linebackerként segítette a focicsapatot. Zeke St.Louis-ban született, és 4 csillagos recruitként ígérkezett el az Ohio State-hez. 2013-ban Carlos Hyde mögött mindössze 30 futásra küldték be. 2014-ben lett kezdő és a szezon végére eléggé belemelegedett. A Wisconsin elleni BigTen döntőn 220, az Alabama elleni playoff meccsen 230, a nagydöntőn pedig 246 yardot futott, MVP-ként bajnoki címre vezetve a Buckeyes-t. Harmadik évének Heisman-favoritként futott neki, és 1672 yardján, valamint 19 touchdownján nincs mit szégyellni, azért ettől távol maradt, de a BigTenben ő lett az év támadójátékosa. November 21-én jelentette be, hogy profinak áll, a következő héten pedig 214 yarddal büntette a fő rivális Michigant. Minden idők második legeredményesebb Ohio State futója. Minden jel arra mutat, hogy az NFL következő kezdő futója ő lesz, akit mindhárom downon érdemes pályán tartani. Draftértékét nehéz belőni a poszt leértékelődése miatt, de nagy eséllyel az első futó lesz, aki hallja majd a nevét. NFL-sztárjátékos potenciállal bír.

Derrick Henry 2. kör

Derrick Henry
Egyetem
Alabama
Életkor
29 (1994-07-17)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
242 lb (110 kg)

Erősségek

Erőteljes, de türelmes észak-dél típusú futó, aki befér a kis lyukakba is, és ösztöneit kihasználva át tud robogni a védelmeken. Tehervonat jellegű mozgását igen nehéz megállítani, ha egyszer felgyorsul, utolsó labdacipelésébe ugyanolyan keményen áll bele, mint az elsőbe a meccsen - az idő előrehaladtával egyre nehezebb levédeni. Meglepően gyors a lába ahhoz, hogy kivágjon a szélre, és mivel jól lát a pályán, valamint türelme is van, megtalálja a módját, hogy fel tudjon gyorsítani. Amint eléri az utazósebességet, a mérete és az ereje hatalmas kihívást jelent a védőknek. Egy lépéses gyorsulása, ereje és egyensúlyérzéke ideális a zone-blocking sémához, ahol egy irányváltás után hatalmas terület tud megnyílni előtte. Fejlődőképes blokkoló és elkapó, igaz nem nagyon kérték eddig ilyesmire. Nagyon ritkán veszít labdát.

Gyengeségek

Az NFL-ben nem nagyon találni olyan futókat, akik Henry-re hasonlítanak, szóval nehéz belőni a szerepét. Mivel nagydarab játékos, kell a hely neki, hogy meg tudjon indulni. Ha nem egyenesen kell futni előre, kevésbé érezni az erejét. Hosszú lábai és magasan lévő törzse nem ideálisak erre a posztra, Nehezen tudja kimozdítani a védőket annyira, hogy ne érjék el. Ha rákényszerítik, hogy irányt váltson, nehezen tud improvizálni, kell neki egy kifutópálya. Erőteljes felsőteste és hosszú lábai miatt könnyű célpont a védőknek, ki lehet billenteni egyensúlyából. Emiatt nem a leghatékonyabb a futásai befejezése. Ha arra kéri az edző, hogy táncoljon el a védők elől, akkor elveszíti azt a nyers erő és sebesség kombinációját, ami különlegessé teszi. Összesen 17 elkapott passza volt az egyetemen, a játék több elemében dolgozni kell még vele. Kérdés, hogy mennyire ég majd ki gyorsan, azok után, hogy legutóbb 395 labdát adtak a kezébe.

Megjegyzések

A floridai Yulee szülötte, ahol már a középiskola első évében 2465 yarddal debütált, ez volt a leggyengébb éve. Megdöntötte az egy meccs alatti futott yard rekordját (550), egy szezon alatti csúcsot (4261) és touchdownt (55) és a karrier-rekordot is természetesen, amit Ken Hall tartott 1953 óta. Az ország #1 atlétájaként (poszt nélküli játékosaként) ígérkezett el a Georgiához, hogy aztán inkább az Alabamára iratkozzon be. Három évig volt a Crimson Tide tagja, 2013-ban mindössze 36 cipelést adtak neki, de a Sugar Bowlonm 8 futásból 100 yard fölé került és egy 61 yardos elkapott TD-t is bemutatott. 2014-ben TJ Yeldon cseréjeként 172 futásból 990 yardot és 11 touchdownt termelt. 2015-ben lett kezdő és megnyerte a Heisman trófeát, a Doak Walker Awardot, a Maxwell Awardot és a Walter Camp awardot is. Ebben az évben 395 futásból 2219 yardot futott és 28 touchdownt. Az alabamai győzelemmel záruló fináléban Shaun Alexander iskolarekordját is átadta a múltnak, mint legtöbb futott yard. Herschel Walker SEC-csúcsa is megdőlt, a legtöbb futott yard egy idény alatt. Henry 40 próbálkozással kevesebből tette meg ezt. Korszakos egyéniség aligha lesz az NFL-ben, de előfordul, hogy ilyen nagytestű futókkal is Super Bowlig tud menni egy csapat, elég Brandon Jacobs-ra vagy LeGarrette Blountra gondolni. Ugyanakkor eléggé rendszerfüggő, hogy mit várhatunk tőle, egy gyenge támadóegységet aligha fog bevinni az elitbe, de jó társak között simán lehet ezer yardos futó. Ugyan az Alabama futóinak nem jó a híre, a legutóbbi négy versenyzőből (Ingram, Richardson, Lacy, Yeldon) csak egy lett bust.

Devontae Booker 2-3. kör

Devontae Booker
Egyetem
Utah
Életkor
31 (1992-05-27)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Türelmes futó, de mellette határozott is, amikor meglátja a lyukat. Átlag feletti érzéke van ahhoz, hogy mikor kell futósávot váltani, okos döntései miatt szereléseket kerül el, futásokat hosszabbít meg. Kiválóan lát a pályán. Nem sűrűn látjuk, hogy táncol a line of scrimmage-en és rendszerint alacsonyan tartott vállvédővel, előredőlve fejezi be a futást. Irányváltásoknál, visszavágásoknál is meg tudja tartani a sebességét. Eleven lábmunkával közelíti meg a line of scrimmage-et, gyors mozgásának hála ki tud térni a backfieldre átjutott védők elől, így biztosítva extra yardokat. Ravasz futó a második szinten, egy rakás olyan mozdulatot ismer, amivel be lehet csapni az ellenfelet. Hatékony elkapó finom kezekkel. Ritkán hagyja el a pályát. Egyetemen rövid yardos játékoknál is megbízható volt. Passzblokkolásból is hajlandó kivenni a részét.

Gyengeségek

Nincs meg a végsebessége a nagy játékokhoz. Teljes munkaidős futó volt eddig, de a méretei miatt határeset, hogy az NFL-csapatok így tekintenek-e rá. Valószínűleg nem lehet rá úgy több izmot rakni, hogy az ne veszélyeztesse a fürgeségét és az átlagsebességét. Csökkentette fumble-jei számát, de tavaly még 6 volt neki, ez potenciális probléma NFL-szinten. Az eddigi 12-yardos futásai 4-yardos rövidülhetnek az átlagos menekülési sebessége miatt.

Megjegyzések

A teljes neve Devontae Dupree Booker. Középiskolából kikerülve a Washington State-re írt alá, de a jegyei miatt végül az American River College-ra iratkozott be, két év után úgy nézett ki, hogy a Utahra transzferel, de ez ismét akadémiai korlátba ütközött, ezért úgy döntött, hogy marad junior college-ban, de nem futballozik 2013-ban, hanem a tanulásra fókuszál. 2014-ben végül sikert is bekerülnie a Utah szociológia szakára, ahol 2015 decemberében diplomát is szerzett. 2014-ben úgy kezdődött az idény, hogy Bubba Poole-lal megosztva kapta a terhelést, de 3 meccs után kiszorította Poole-t, így 292 futásból 1512 yarddal és 10 TD-vel fejezte be a szezont, All-Pac-12 és Academic All-Pac-12 első válogatott lett. 2015-ben csapatkapitányként 10 meccsen játszott mielőtt elszakadt a meniszkusza, ezalatt 268 futásból 1261 yard és 11 touchdown jött neki össze, All-Pac-12 második csapatba került. Jó ritmusérzékű futó, aki profi stílusú támadógépezetben szerzett tapasztalatot, jellemző rá, hogy minél nagyobb terhelést kap, annál jobb lesz a teljesítménye. Booker 3-downos futó, megvan benne a keménység és a határozottság, hogy megoldja a rövid yardos szituációkat, látása és lábmunkája révén a line of scrimmage-nél és a második szinten is képes extra yardokat szerezni. Booker nem gyors, de konzisztens sebességgel játszik és kellően fürge ahhoz, hogy az NFL-ben is egyenletesen produktív kezdőfutó legyen.

Kenneth Dixon 3. kör

Kenneth Dixon
Egyetem
Louisiana Tech
Életkor
30 (1994-01-21)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
215 lbs (98 kg)

Erősségek

Eltökélt futó, aki soha nem nyugszik bele a szerelésbe. Fürgelábú, elképesztő oldalmozgásokkal, ugrással a backfielden, amivel a semmiből is képes pozitív játékot kihozni. Higanymozgása miatt sokszor vetődtek árnyékra a védők a második szinten. Összehangolt mozdulatokkal a nagy játék is benne van. Hiába figyeltek rá külön, saját erőből is tudott alkotni. Elhivatott, komoly versenyszellem. Tapos tovább az első kontakt után, és addig húzza-vonja a védőt, amíg csak lehet. Az első kontakt után 3.3 yardot átlagolt, míg előtte csak 1.7-et. A vörös zónában emelkedik a hatékonysága, 39 TD-t szerzett az előző két idényben. Gyorsan felméri, hogy melyik védő hibázik éppen és igyekszik kihasználni. Robbanékony, gyors döntéshozó, aki hamar eléri a végsebességét. Nagyon érzi, hogy hol nyílik meg terület, így felesleges mozdulatok nélkül kígyózik át a védőkön. Méretéhez képest erőszakos befejező, a defesnive backeket gyakran vágta telibe. Megbízhatóan kap el, nem csak a backfielden veszélyes.

Gyengeségek

Az alsó teste elég vékony. 2013-ban térdproblémák hátráltatták, 2015-ben pedig bokasérülés miatt hagyott ki két meccset. Fizikális stílusa sérülékenységhez vezethet. Könnyen lehet, hogy a sokkal jobb védők ellen már nem tud második szándékból nagy rohanásokat bemutatni. Végsebessége nem kiemelkedő, szóval kivégezni nem fogja az ellenfelet. Kompetitív hozzáállása ahhoz vezet, hogy pár játékot túlerőltet. Alapállása szűkül ahogy üres területre ér, így könnyű kiütni mindkét lábát alóla. Agresszivitása, küzdeni tudása kevésbé van jelen pass protection során. Jobban kell vigyáznia a labdára - 13 fumblet vétett az előző 3 évben.

Megjegyzések

Arkansasi fiú, aki rekordernek mondhatja magát, hiszen végzős középiskolásként 3153 yardot és 39 touchdownt futott, erre még senki nem volt képes előtte az államban. A foci mellett atlétaként és kosarasként is komoly eredményei voltak. 3 csillagos recruitként került a Lousiana Tech-hez, pedig kereste az LSU, az Ole Miss és az Arkansas is. Freshmanként NCAA rekordot jelentő 28 touchdownt ért el, miközben 1194 yardot tett meg a földön. Másodévesen csak 10 meccsen játszott, 151 labdával 917 yardot tett meg, de csak 4 TD-vel. Már junior évére iskolarekorder lett a Bulldogs-nál szinte minden kategóriában, az évet pedig 1299 yarddal és 28 kombinált TD-vel tudta le. Végzősként is maradt az egyetemen és két meccs kihagyással további 1090 yardot és 19 touchdownt tett be a közösbe, ami azt jelenti, hogy 87 TD-je NCAA rekord lett volna, ha idő közben Keenan Reynolds nem előzi be. A North Texas-t 6 TD-vel büntette. 72 futott touchdownja minden idők negyedik legjobb eredménye college szinten. Újoncként a WAC álomcsapatába került be, utána a Conference USA-ben volt kétszer második, egyszer elsőszámú válogatott. A combine-on magasugrásban, 3 cone drillben és 60 yard shuttle-ben ért el top4-es eredményt a futók között. Kinézhet neki egy 3-downos running back állás az NFL-ben, csupán attól lehet tartani, hogy az eddigi nagy terhelés, és a közepes testfelépítés miatt nem mindig lesz teljes értékű harcos. Thomas Rawls tavalyi szárnyalása megmutatta, hogy kis csapatból érkezve is lehet valaki workhorse az NFL-ben, akkor is, ha fizikális a stílusa.

CJ Prosise 3. kör

CJ Prosise
Egyetem
Notre Dame
Életkor
29 (1994-05-20)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Méretei adottak, hogy 3-down back legyen. Türelmes futó, aki tudja, hogy mikor kell nagyobb fokozatba kapcsolni. Jól vág vissza, amivel mindig tud pár plusz yardot nyerni. Hatékony spin move-ja van, és elég erős ahhoz, hogy a gyengébb szerelési kísérletekből kiszabaduljon. A tackle-ök közt is hatékonyan fut. Alacsony súlyponttal fut, kontaktnál megtartja egyensúlyát. A futások végén előredől. Elég gyors ahhoz, hogy kivágjon a pálya szélére. Elkapóként is játszott, több route-tal is meg lehet bízni. Elkapóként rövid-, közepes-, és hosszú passzoknál is használható lehet, ha olyan a matchup.

Gyengeségek

Csak egy évig volt kezdő futó. Túlságosan komótos a mozgása. Zone-read játékoknál lelassul, amikor a labda átadásának pontjához ér, de akkor is habozik, amikor ki akar vágni, emiatt is vesztett yardokat. 156 futásából öt fumble-t csinált, amiből kettőt elvesztett. Jobban kell biztosítania a labdát, amikor a futás végén a védők megpróbálják kitépni a kezéből. Blitzeknél fogalmatlan.

Megjegyzések

Virginiában, a Woodbery Forrest gimiben ismerte meg a futball alapjait, csak úgy mint Ed Reynolds (Eagles) vagy Kendall Gaskins (49ers). Ekkor még WR és safety poszton játszott, 3 csillagos safety-ként vitte le a Notre Dame. 2013-ban debütált a csapatban, minden meccsen játszott, mint elkapó és 7 labdát fogott meg. 2014-ben már 29 elkapást mutatott be, 516 yardot és 2 TD-t ünneplehetett, mielőtt áttették a futó posztra. Mivel Tarean Folson egész szezonra kidőlt a szezon elején, Prosise lett a top futó, a Virginia elleni első ilyen meccsén 155 yardot és egy touchdownt szerzett. Második kezdő meccsén már 198 yardot és 3 TD-t jegyzett, közte egy 91 yardos touchdownnal, ami a Notre Dame pályáján rekord. Később a Clemson ellen 100 elkapott yardja volt, a Navy ellen 3 futott TD és 129 yard, a USC ellen 2 TD és 143 yard, utána viszont megsérült és az utolsó 5 meccsen csak 13 labdát cipelhetett. Senior éve előtt profinak állt. Nem nagyon tudja még, hogy miként is kell a running back poszton mozogni, de több mint bíztató, amit eddig láttunk tőle. Fizikálisan és atletikusságban is bőven NFL-matéria, de rengeteg munka áll előtte. Egy többtagú futó-egység hasznos tagja lehet első naptól kezdve, jelentős fejlődési potenciállal. Hasonló prospect, mint az immár Bills-játékos, Karlos Williams volt, akit 5/155-re választottak ki.

Alex Collins 3. kör

Alex Collins
Egyetem
Arkansas
Életkor
29 (1994-08-26)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
217 lbs (99 kg)

Erősségek

Erős felépítés, keményebben fut, mint hinnénk. Sikerre éhes futó, aki nem sok időt pazarol a north-south futásoknál. Nem fél a kontaktustól, a futás végéig jár a lába, gyakorlatilag egy guruló hordót kellene leszerelnie a védőknek. Fürgén, határozottan vág vissza, türelmes és robbanékony. Mozgás közben is jól lát, így megtalálja a lyukat a védelem szívén. Gyorsan eléri a végsebességét, második szinten jó a gyorsulása, így hosszú játékokat is képes bemutatni. Elkapásban megbízható, nem csak screennél lehet célpont, útvonal futás közben keményen dolgozik, úgy igazítja az útvonalát, hogy üres célpontja legyen az irányítónak. Amit csinál, az rendszerint elég passzblokkolásban, látása és keménysége segítségével olvassa azt, hogy honnan jön a nyomás és utána bedobja az egész testét. Vezéregyéniséggé fejlődött, jól edzhető játékos. Kiegészítő és feature backként is eredményes volt, 14 kezdőként lejátszott mérkőzésén 5.7 yardot átlagolt és 36 touchdownt szerzett - 17 db 100+ yardos meccse volt. Úgy hagyja ott az Arkansast, hogy a 2. helyen áll a csapat örökranglistáján futott yardokban Darren McFadden mögött.

Gyengeségek

A futások befejezésénél leviszi a vállvédőjét, de időnként előfordul, hogy túl magasan fut. A kezdeti kontaktusnál jobb munkát kell végeznie, meg kell tartania az egyensúlyát és több szerelést kell áttörnie. Nincs meg benne a robbanékonyság, hogy azonnal elszakadjon a védőtől üldözés közben - hátulról elkaphatják. Döntéshozatala átlagos, hajlamos túl sokat gondolkodni, néha túl sok, néha túl kevés move-ot használ. Passzblokkolásnál a technikája javításra szorul. Labdabiztossága aggasztó, mindig küzd az extrayardokért, de a labdára nem vigyáz konzisztensen - 16 fumble-je volt karrierje során (Arkansas vezetőedzője Bret Bielema a 2015-ös szezon közepén kispadra is ültette a fumble problémái miatt).

Megjegyzések

Fort Lauderdale-ben született. Középiskolában a focipálya mellett atlétikában is villogott, megyei bajnoki címet szerzett a South Plantation HS 4x100m-es váltójával. Az ország legtöbbre taksált futója volt, a 2013-as National Signing Dayen volt egy kisebb bonyodalom körülötte, az édesanyja nem volt hajlandó aláírni az Arkansasra szóló LOI-t, konkrétan elszaladt a papírral, azt szerette volna ha Alex a floridai Miamit választja, ami közelebb van az otthonukhoz. A dráma másnap ért véget, mikor az Arkansas főedzője Bret Bielema egy másik LOI-t faxolt Collinsnak, amit az apja írt alá végül. True freshmanként az SEC történetében elsőként 3 db 100+ futott yardos meccsel indította karrierjét, erre előtte az FBS-ben utoljára Adrian Peterson volt képes még 2004-ben. Jonathan Williams-szel megosztva kapta a cipeléseket, végül 190 futásból 1026 yard és 4 TD jött neki össze, az Év Freshman Játékosa az SEC-ben, Freshman All-American. Sophomore szezonjában is Williams volt a párja, 204 futásból 1100 yard és 12 TD jött neki össze, Darren McFadden után a második Razorback futó lett, aki 2 db 1000+ futott yardos szezonnal indította a karrierjét Fayetteville-ben, a párja Williams 1190 yardot futott, így a 2007-es Darren McFadden - Felix Jones páros után lett újra 2 db 1000-yardos idényt hozó futója a Hogsnak, erre a bravúrra más csapat nem volt képes ebben a szezonban az FBS-ben. Williams sérülése miatt 2015-ben nagyobb terhelést kapott, 271 futásból 1577 yardot és iskolarekordot jelentő 20 TD-t hozott össze, All-SEC második csapatba került. Herschel Walker és Darren McFadden után ő a 3. futó az SEC történetében, aki 3 db 1000+ futott yardos szezont produkált. Collins ideális volt Bielema támadósorába, könnyedén tudja megcsinálni az éles visszavágásokat, ugyanakkor fizikáls természetéből fakadóan a kontaktustól sem riad meg, mindig előredőlve fejezi be a futást és a legtöbb kárt a két tackle között okozza. Collins fizikális futó, de alacsonyabban kellene játszania és labdával a kezében is megbízhatóbbnak kellene lennie a következő szinten. Habár konzisztensen nem lesz képes saját erőből nagy dolgokat kreálni, Collins kitűnő keveréke a fürgeségnek, türelemnek és az erőnek, ha megfelelően blokkolnak előtte már újoncként sokat segíthet leendő csapatának. NFL hasonmás: Chris Ivory.

Kenyan Drake 3-4. kör

Kenyan Drake
Egyetem
Alabama
Életkor
30 (1994-01-26)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
210 lbs (96 kg)

Erősségek

Olyan futó, aki változatosságot képes hozni egy támadósorba, hiszen mindent meg tud csinálni. Először is, Drake jó méretekkel és kiváló sebességgel rendelkezik. Ő egy gyors atléta, aki bárkit képes megverni középen, a pálya szélén és passzjátékban is. Drake az SEC egyik legrobbanékonyabb játékosa. Jól lát a pályán, elképesztő a lábmunkája. Türelmesen fut, hagyja, hogy kialakuljanak dolgok mielőtt még dönt. Átlátja, hogy miként alakul a játék és gyorsan reagál. Drake gyorsan eléri a végsebességét. Imád kifelé, nagyobb terület felé dolgozni. Jó egyensúllyal, megfelelő erővel fut. Igazán lenyűgöző, hogy az ország legjobb és leggyorsabb védelmei ellen is konzisztensen tudott robbanékony játékokat bemutatni. Drake azt is bemutatta, hogy a backfieldről kimozogva használható elkapó. Nincs olyan linebacker, aki tudja vele tartani a lépés, sok safetynél pedig nagyobb. Ritka fenyegetés, hiszen képes a secondary mögé kerülni és képes rövid passzból is nagy játékot kihozni.

Gyengeségek

A Tuscaloosában töltött ideje alatt Drake-nek akadt néhány sérülése (törött láb és kar). Keményen dolgozott, hogy visszakerüljön a pályára, de a megfigyelők számára kérdéses, hogy bírja-e az NFL-es terhelést, nem-e túl sérülékeny hozzá. Drake jó méretétől függetlenül nem fut igazán erőteljesen, különösen a boxban. Passzblokkolásban a tartóssága és a képességei nem elég konzisztensek.

Megjegyzések

Georigában nőtt fel. Középiskolában regionális bajnok volt 100 méteres síkfutásban, fociban pedig High School All-American. 4-csillagos recruit volt. True freshman évében Eddie Lacy és T.J. Yeldon mögött volt csere, 12 meccsen játszott 42 futásból 281 yard és 5 touchdown volt a termése. 2013-ban Yeldon cseréje, 11 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő. 92 futásból 694 yard és 8 touchdown, 12 elkapásból pedig 135 yard jött neki össze. 2014-ben aktív tagja volt a Bama futórotációjának, de az 5. meccsen az Ole Miss ellen eltörte a lábát, 22 futásból 112 yard és 4 TD, 5 elkapásból pedig 159 yard és 2 TD volt a mérlege. Végzősként Derrick Henry cseréje volt, 77 futásból 408 yard és 1 TD, 29 elkapából pedig 276 yard és szintén 1 touchdown jött neki össze, kartörése miatt több találkozón is pihentették a meccsek végén. Drake-nek megvan az esélye, hogy egy nagyon jó profi játékos legyen, különösen ha egy kreatív támadókoordinátor keze alá kerül. Sokféleképpen lehet kihasználni a képességeit futó- és passzjátéknál egyaránt. Talán nem lesz every-down back az NFL-ben, de 10-15 labdaérintésre minden vasárnap számíthat. Egyszerűen túl robbanékony ahhoz, hogy ne legyen hatása csapata támadójátékára és ne csináljon néhány nagy játékot. Potenciális második napi pick. Sokan a Tampa Bay Buccaneers futójához Charles Simshez hasonlítják, ugyanolyan stílusú és felépítésű futók. Simshez hasonlóan Drake is egy robbanékony tehetség, a futóként és a backfieldről kimozogva elkapóként is hatékony lehet.

Jonathan Williams 4. kör

Jonathan Williams
Egyetem
Arkansas
Életkor
30 (1994-02-02)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
220 lb (100 kg)

Erősségek

Laza csípői és gyors lábai vannak. Nagyon jó az oldalirányú mozgása, ami sokszor kapóra jön ellenfelek kikerülésénél, a lyukba betaláláskor és a második szinten is. Könnyű lábai miatt szükséghelyzetekben szinte azonnal tud reagálni. 2014-ben 44 missed tackle-t okozott. Kiváló ösztönei vannak. Érzi a lyukat, megtalálja a legjobb útvonalat, úgy hogy megmaradjon a távolság közte és a védők közt. Nincs elhasználva, csak 406 labdacipelése volt az Arkansas-nál. Jó egyensúllyal fut keresztül a kontakton. Keményebben fejezi be a futásait, mint a legtöbb hozzá hasonló futó. Megbízható a rövid yardos szituációkban. 3-down futó, jó kezei vannak az elkapásokhoz és passzblokkolásban is megvan benne az akarat.

Gyengeségek

Egyenletes robbanékonysággal és következetesebb döntéshozással kellene játszania. Sikerei nagyban köszönhetők az arkansasi támadófalnak is, amely elég nagy lyukakat tudott nyitni neki. Kissé szűkebb átjáróknál sokszor rosszul vágott be középre, amikor is kívül kellett volna futnia. Néha túlságosan sokat tétovázott a lyukban, ahelyett előre futott volna az üres területen. Lábaira mehetne még izom. Sérülés miatt az egész tavalyi szezont kihagyta. Jobban kell vigyáznia a labdára az ütközéseknél, 2014-ben 5 fumble-t is vétett.

Megjegyzések

Texas-ban az Allen HS növendéke volt, Cedric Ogbuehi társaságában, többek közt. Testvére az Eastern Kentucky-ban focizott. Az ország 17. legjobb futója volt a Rivals szerint végzősként, a Missourit elutasítva lett az Arkansas futballistája. Újoncként csak 45 labdát kapott. Másodévesen 150 futásból 900 yardot ért el, hat totál touchdownnal. Alex Collins-szal osztozott a backfielden, aki szintén draftolható idén, ők lettek a Razorbacks második legeredményesebb futópárosa Darren McFadden és Felix Jones után. Juniorként a megosztott feladatkör ellenére 12 touchdownt futott, valamint 5.6-os yardonkénti átlaggal 1190 egységet. Youtube-on jelentette be, hogy marad végzős évére is a vaddisznóknál, de a nyári edzőtábor során megsérült a lábfej és még a Senior Bowlon se tudott játszani. A combine-on se vett részt. A kiesése előtt volt, aki Zeke Elliott szintjén tartotta számon, potenciális első körös prospectként, akit minden játékhelyzetben pályán lehet tartani, viszont jelen állapotában nehéz megmondani, hogy mennyit ér. Nyilván a draft előrehaladtával egyre inkább megéri kiválasztani, hiszen a hasonló sérülésekből sokan visszatértek már. Egy égetően RB-hiányos csapat aligha fog vele számolni, de luxuspickként nem túlzás már a 2. napon kimondani a nevét.

Paul Perkins 4-5. kör

Paul Perkins
Egyetem
UCLA
Életkor
29 (1994-11-16)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
208 lbs (94 kg)

Erősségek

Az egyik fő játékos a drafton, akitől lehet arra számítani, hogy a semmiből kihoz valamit - remekül lát a pályán és irányváltása legendás. Elég csak pislognia a védőnek és már nem is találja. Nem árulja el a testmozgása, hogy merre fog kanyarodni, szűk helyen is le tudja rázni a védőt. Eltökélten dolgozik a belső futásoknál. Stretch játékoknál sokat érnek a hirtelen mozdulatai. Összehangolt a mozgása. Használható elkapó. Nem fél összekoszolni magát a blitzelővel szemben.

Gyengeségek

Ekkora testtel csak limitált terhelést kaphat. Ki lehet mozdítani az útjából akár félkézzel is. Ha körbeveszik a védők, összecsuklik. Rövid yardos helyzeteknél nem érdemes pályán tartani. NFL-szinten nem fog tudni áttörni a védőkön erőből. Nem sok route-ot lehet rá felrajzolni. Wheel route-nál nem mindig volt elég gyors. Kicsit halvérű ahhoz, hogy nyugodtan rábízd a blitz felvételét.

Megjegyzések

Édesapja, Bruce Perkins fullback volt az Arizona State-ben, majd két évig az NFL-ben. Bácsikája, Don Perkins a Cowboys-ban volt futó a '60-as években. Öccse, Bryce az Arizona State-ben irányító. Az arizonai Chandler HS-ben is már együtt játszott gyerekkori barátjával, Brett Hundley-val. A Rivals az ország 40. legjobb játékosának írta, amikor a UCLA-hez került. 2012-ben nem játszott, 2013-ban 573 yardot futott 4.3-as átlaggal, és volt 296 yardnyi elkapása. 2014-ben lett kulcsszereplő, 1575 futott yardja első helyre volt jó a Pac-12-ben, és a UCLA történetének második legjobb eredménye. Juniorként csak negyedik volt a konfban, 1343 yardjához 14 TD társult. 265 futásból 85 missed tackle-t jegyeztek ellene a PFF szerint, ami a legjobb eredmény az országban. A pályán látottakat elnézve, a szegény ember Jamaal Charles-aként is aposztrofálhatnánk, hozzátéve, hogy a Chiefs futóját is csak a 3. körben választották ki. Perkins-nél, amivel biztosan lehet számolni, az egy kiegészítő szerepkör, egy olyan futó mellé, aki jó pass protectionben és rövid yardoknál. Az összefoglalókban így is visszatérő szereplő lehet.

Jordan Howard 4-5. kör

Jordan Howard
Egyetem
Indiana
Életkor
29 (1994-11-02)
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
230 lb (104 kg)

Erősségek

Megmutatta, hogy a legfontosabb meccseken hozza magát leginkább. A végigjátszott meccsein sose maradt 145 yard alatt. Született érzéke van hozzá, hogy nagy tempónál is megtalálja az üres helyet. Úgy lát a pályán, mint a profi futók szoktak, és azzal, hogy ennyire érzi, hogy hol nyílik meg üres terület a LoS körül, vagy a második szinten, azonnal bevethető fegyverré teszi. A legjobb szöget választja, és kihozza a maximumot a futásaiból. Nagy teste ellenére a kis lyukakba is bele szokott férni. Jó döntéshozó, aki azonnal büntet. Keményen beleteszi a vállát az ütközésekbe a második és a harmadik vonalban is. Jár a lába folyamatosan, karral nem tudod lehúzni. Harmadik és rövidnél érdemes benne bízni. Pár screen passzból is megvillant.

Gyengeségek

Nem az a játékos, aki egy irányváltás után elsüvít a szélen, a szélső zóna futásoknál bajba kerül a lelassítások miatt. Egysebességes. Utolérhetik hátulról, még mielőtt a második szintre érne. Dózer stílusa miatt nagy ütéseket fog kapni. Hosszú távon sérülékenységi aggályok merülhetnek fel nála. Térde és bokája miatt is hagyott már ki meccseket. Daliás kiállása csúszkáláshoz vezet, éles irányváltásnál nem mindig tartja meg az egyensúlyát. Nem nagyon vonták be a passzjátékba egyik csapatában sem.

Megjegyzések

Az alabamai Birminghamből indult világhódító útjára, középiskola után sem váltott lakhelyet, az UAB Blazers játékosa lett. 16 évesen volt egy meniszkusz sérülése, ami miatt nem volt országosan elismert recruit. 881 totál yarddal nyitotta karrierjét, ami a második legtöbb volt a freshmanek között 2013-ban. Másodévesen robbant be, UAB iskolarekordokat jelentő 1587 yardot futott 5.2-es átlaggal és 13 touchdownt ért el. Természetesen all-Conference USA 1. csapatos jelölt volt. Miután az UAB beszüntette a fociprogramját, új csapatot kellett találnia, és a Tevin Colemant elveszítő Indiana lett a szerencsés. Négy meccset kihagyott ugyan, de fantasztikus éve volt; 1213 yardot termelt 2015-ben, 6.2-es átlaggal cipelésenként és kilenc touchdownnál köszönthették. Bekerült év végén a BigTen év csapatába, majd bejelentkezett a draftra. A nagy kérdés nála, hogy a stílusát mennyire büntetik majd a profik között, mert ugyan a BigTen legjobb védelmeit szétfutotta, ez nem sok mindent jelent. Ha nem sérül le, akkor viszont alapember lehet belőle, mert sok mindent tud, amire vevők az offenzív koordinátorok és akár 3 downos játékossá nőheti ki magát, függetlenül attól, hogy hol draftolják.

Keith Marshall 5. kör

Keith Marshall
Egyetem
Georgia
Életkor
30 (1994-02-16)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
219 lbs (99 kg)

Erősségek

Megvan a poszthoz megkívánt mérete és felépítése. Elit egyenes vonalú sebesség, végsebessége nagy játékokra predesztinálja. Robbanékonyságát a front seven védők nem tudják kezelni, könnyedén gyorsul. Gyors lábmunkájával lecsúszik a kontaktusról, elkerüli az első hullámot. Előredőlve fut és tapos. Türelmes a backfielden, hagyja, hogy kifejlődjenek a blokkok. Sérülések hátráltatták az egyetemen, de a keménysége megkérdőjelezhetetlen. Blokkolóként is hasznos, gyorsan lokalizálja és felveszi a rushereket. Vigyáz a labdára, megbízható. Természetes elkapói tulajdonságok. Nagyon intelligens a pályán és az osztályteremben egyaránt. A Georgia edzői elismerően nyilatkoztat a munkamoráljáról és a "csapat az első" attitűdjéről.

Gyengeségek

Forgalomban hiányzik belőle az egyensúlyérzék és nem olyan erőteljes, mint amit a felépítése sugallna. Nem sok szerelést tör át. Egy ember is le tudja szerelni, nem elég erős ahhoz, hogy lerázza a válláról a védőket. Agresszív futó, aki nem kerüli a kontaktust, de néha ezt akár a nyitott futósávok rovására is teszi. A tackle-ök között csőlátása van, jobban kellene használnia a periférikus látását ahhoz, hogy érezze, hogy hol vannak a secondary játékosok. Hajlamos hezitálni, nem mindig hisz a szemének, túl korán merevedik meg a kontaktustól. Erős tartóssági problémák, a jobb térdében elszakította az ACL-jét (2013. októberében), rekonstrukciós műtétre volt szükség, ami miatt nem játszhatott a 2013-as idény további részében és a 2014-es szezon nagy részében sem - rásérült a jobb térdére és a jobb bokája is megsérült (2015. novemberében), emiatt két meccsről hiányzott. A sérülése után nem kapott magas cipelési számot, kérdéses, hogy a továbbiakban mekkora munkaterhet bír.

Megjegyzések

Warren Keith Marshall Jr. Észak-Karolina állam bajnoka volt 100 méteres síkfutásban az AAAA osztályban, a 2012-es recruiting class első számú futója volt, egykori 5-csillagos recruit. Az ő befolyására választotta régi cimborája Todd Gurley (később szobatársak is lettek) is a Georgiát, így összeállít a "Gurshall" becenévre keresztelt futótandem, tehetségben az akkor az Alabamán sziporkázó Trent Richardson - Mark Ingram duóhoz hasonlították őket. True freshmanként 14 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő. 117 futásból 759 yardot és 8 touchdownt szerzett, a tennessee ellen 162 yardot futott, ennél többet utoljára Washaun Ealey futott még 2009-ben a Georgia színeiben. 2013-ban 5 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 56 futás 246 yard és 1 TD jött neki össze, emellé még 8 elkapás is társult 111 yardért és 1 touchdownért, mielőtt a Tennessee ellen elszakította az ACL-jét. 2014-ben összesen 3 meccsen kapott szerepet, akkor sem ment neki a játék 12 futásból összesen 24 yardot tett meg, ráadásul a Troy ellen rásérült a térdére, így a szezon utolsó 10 meccsén már pályára sem lépett. Végzős évét harmadik számú futóként és special team játékosként kezdte, a sors iróniája, hogy Nick Chubb sérülése kellett ahhoz, hogy lehetőséghez jusson, végül 68 futásból 350 yard és 3 TD volt a teljesítménye. Karrierje során háromszor részesült SEC Academic Honor Roll elismerésben (2012-14), A combine-on 4.31-et repesztett 40 yardon (ezzel ő lett a 2016-os combine leggyorsabb játékosa), jelezve, hogy maga mögött hagyta a sérüléseit, ráadásul fekve nyomásban is a legjobb lett a posztján. Marshallban megvan az erő, hogy átmenjen a kisebb lyukakon is és képes rossz szögekbe kényszeríteni a védőket a sebességének köszönhetően, legjobban counter futásoknál használható, ahol kitámasztás után elképesztő robbanékonysággal tud átszáguldani a line of scrimmage-en. Annak ellenére, hogy tehetséges atléta, nem sok szerelést tör át és küszködik, amikor az előre eltervezett játékba hiba csúszik, ráadásul orvosi szempontból is vannak vele szemben kételyek - összességben egy harmadik napos picket azért megér, ha egészségügyileg rendben van.

Daniel Lasco 5-6. kör

Daniel Lasco
Egyetem
California
Életkor
31 (1992-10-09)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Atletikus, rövid léptei közben mindig ott van a gyors visszavágás lehetősége, hogy elkerülje a kontaktust. Játéksebessége inkonzisztens, de megmutatta, hogy van második sebessége, amivel el tud vágtázni a szerelni igyekvő játékostól. Nyílt területen képes elmenekülni az üldözői elől, amikor erre lehetősége adódik. Kifejezetten produktív 2014-es szezonja alapján remélhető, hogy 2015-ben a pályán látott gondjait sérülés okozta. Adekvát kezei vannak, 2014-ben ki is használták ezt a fegyvert. A cover csapatokban is eredményes volt a Calen, special team játékosként is van benne potenciál.

Gyengeségek

Nem egy ösztönös futó a tackle-ök között. Lassan fogja fel a futósávok alakulását, úgy tűnik, hogy nem képes a kései döntések meghozatalára, amivel életben tarthatná a futást. Kreatívabb futónak kellene lennie. Túl sok yardot hagy veszni azért, mert nem jól lát a pályán. Túl gyorsan adja fel és fejezi be a futást. 2015-ben volt egy csípősérülése, ami miatt a hatékonysága és az önbizalma is csökkent. Sietősebben, nagyobb akarattal kellene futnia. A kontaktus küszöbén inkább lelassít ahelyett, hogy gyorsítana. Kontaktus utáni yardmennyisége átlag alatti.

Megjegyzések

Teljes neve Daniel Lee Lasco II, nagybátyja Sammy O'Brient a Texas A&M nose tackle-je volt, a '80-as években három konferenciabajnoki címet is ünnepelhetett a csapattal. Középiskolás All-American lett végzősként úgy, hogy a szezon első meccsén megsérült, így végül csak 7 mérkőzésen kapott szerepet. 4-csillagos recruitként választotta a Berkeley szociológia szakát. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben mind a 12 meccsen játszott, cserefutóként és special team játékosként számoltak vele, csapata legjobbja volt 12 special team szereléssel és 2 fumble-t is kierőszakolt a speciális egység tagjaként. 2013-ban a tavaszi edzésekről sérülés miatt hiányzott, a szezonban 8 meccsen játszott, 1-szer volt kezdő, 67 futásból 317 yard és 2 touchdown jött neki össze. 2014-ben csapatkapitány, ez volt a legjobb éve, 210 futásból 1115 yard és 12 TD jött össze, sőt 2-szer passzal is megtalálták az end zone-ban (összesen 33 elkapása volt 356 yardért), említésre méltó az edzők All-Pac-12 csapatában. Előtte 1000 yardos Cal-futó még Isi Sofele volt 2011-ben, 1471 scrimmage yardjánál utoljára Jahvid Best tudott jobbat a Cal színeiben még 2008-ban, Jared Goff átadásából a Colorado ellen volt egy 92 yardos touchdownja, ez az iskola történetének leghosszabb passzjátéka. Végzősként is csapatkapitány, 9 meccsen játszott, 3-on volt kezdő, 4 találkozóról hiányzott sérülés miatt, de számos másik mérkőzésen kapott ezért limitált szerepet, végül 65 futásból 331 yard és 3 TD jött neki össze. Nagyon jól sikerült a combine-ja: 3.43 métert ugrott helyből távolban, ez a valaha volt legnagyobb futótól és a 7. leghosszabb az összes posztot nézve; 105 cm-es súlypontemelkedése holtversenyben a harmadik legmagasabb a combine történetében a futók között, de a többi gyakorlatban is sikeres volt, egyedül 3-cone drillben nem volt TOP10-es eredménye az idei futók között (ott 11. lett 7.22-vel). Lasco nem lesz egy igásló NFL-szinten, de passzorientált támadósorban szerzett tapasztalatot, agilitása és gyorsulása révén egy izgalmas kiegészítő futónak ígérkezik a draft harmadik napján, akiben ott van a nagy játék veszély fenyegetése.

Kelvin Taylor 5-6. kör

Kelvin Taylor
Egyetem
Florida
Életkor
30 (1993-09-28)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
207 lbs (94 kg)

Erősségek

Édesapja Fred Taylor, aki 13 szezon alatt 11.695 yardot termelt az NFL-ben. Volt NFL játékos fiaként jobban érti a játékot az átlagnál. Jól lát a pályán és nem csak a játék kezdetén mozgékony, aminek köszönhetően képes további yardokat szerezni. Hirtelen irányváltásával ki tudja kerülni az útjába kerülő védőt. Amikor szükséges, szűk helyeken is átcsusszan. Akár többször is képes az ellenkező irányba vágni, hogy eljusson a második szintig. Elég gyorsléptű hogy kikerülje a falat. A Gatorsnél 510 labdaérintésből egy fumblet sem vétett. Nem riad vissza, ha be kell segítenie a passzblokkolásban, a legjobb képességei szerint teszi oda magát. Testfelépítése elég kompakt és a tömege is rendben van. Mindig odafigyel, hogy előrefelé dőljön a futás befejeztével, így további yardokat szerezve. A lábával egyfolytában tapos még akkor is, ha már a védővel ütközött. Amint meglátja a helyet, gyorsan hoz döntést és indul el a helyes irányba. Erőfeszítéseire nem lehet panasz, mindig a legjobbját igyekszik nyújtani. A floridai edzők szerint egy rossz szó nem lehet a hozzáállására. 2015-ben produktív szezont futott, tizenegyedik floridaiként, aki 1000 yard fölé került.

Gyengeségek

Alkalmanként nem elég türelmesen várja, hogy a fal utat nyisson neki. Mindig a jobb lehetőségre vár, ami miatt gyakran kevesebb yardot szerez, mint amennyit szerezhetne. Nincs meg az ereje, hogy lerázza magáról a szereléseket. A szándékkal nincs gond, de az a-gap linebackerek ellen akadnak problémái a blokk felvételével. Már kiforrott a testfelépítése, pedig ráférne néhány kiló. Keményen fut, de ereje csak átlagos, gyakran az első védő akivel találkozik, a földre is viszi. Elkapásoknál jobban kell koncentrálnia, nem elég nagy az elkapási rádiusza. Bokájával és combhajlítójával is bajlódott az egyetemen. Lassú kezdés után nem túl konzisztens folytatás következett a Floridánál, csak a junior szezonjára lett kezdő 2015-ben.

Megjegyzések

A fater munkahelyéből könnyű kitalálni, hogy Floridában nőtt fel. Már a gimnázium harmadik évében megdöntötte Emmitt Smith floridai futott yard csúcsát, 12 121 egységgel, és 191 touchdownig jutott végül. Volt olyan idénye, ahol több mint háromezer futott yarddal zárt. A Rivals a 6. legjobb futóként vette számba mielőtt a Gators játékosa lett. Újoncként 4.6-os átlaggal 508 yardot futott, 4 touchdownnal, ami SEC freshman válogatottságot ért. 2014-ben 565 yardja lett, 4.9-es átlaggal. Juniorként 259-szer adták a kezébe a labdát, minden idők második legfoglalkoztatottabb floridai futója lett ezzel, és átlépte az 1000 yardot. 13 touchdownja volt 2015-ben. Közelében sincs Fred Taylor szintjének, mint játékos vagy prospect (hiszen ő 1/9-es volt), de van jövője az NFL-ben, kiegészítő szerepkörben. Csodagyereknek indult, de az örökölt kiváló gének magas szinten már egyáltalán nem emelik ki a mezőnyből. NFL szinten nem gyors és nem kimondottan erős. Amire építhet, az a terhelhetőség és a fürgeség, de ennyivel csak hátsó körös prospectként tekinthetünk rá. Bő rotációban megtalálhatja majd a számításait, függetlenül attól, hogy hol választják ki.

Glenn Gronkowski 6. kör

Glenn Gronkowski
Egyetem
Kansas State
Életkor
31 (1993-03-25)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
239 lb (108 kg)

Erősségek

Futballcsalád sarja. Futójátéknál nagy meggyőződéssel fut. A kontaktusokat képes kiforogni, jól csinál helyet magának a kezével. Blokkolásnál kézerejét használja, főleg a gólvonal közelében képes elkapni is. Egyenesvonalú sebessége elegendő, hogy gyorsan akár a pálya mélyebb területeire érjen. 15-ből 6 elkapása 25 yardnál hosszabb volt. Bizonyítottan sokoldalú, futni, elkapni és blokkolni is tud, már a karrierje elején a jobb blokkolók közé tartozott az egyetemi színtéren. Limitált szerepe ellenére 7 touchdownt is szerzett.

Gyengeségek

Nincsenek túl jó ösztönei futásblokkolóként. Lehetne még tömeget rápakolni, hogy az NFL linebackereket is hatékonyan ki tudja zárni a játékból. Nagy játék képessége elhanyagolható, futóként nem nagy művészet megfogni. Összesen 31-szer ért a labdába az offenseben.

Megjegyzések

A legkisebb gyerek a családban. Négy bátyja közül egy baseballban lett profi, hárman fociztak; Rob aránylag ismert New England játékos, Chris és Dan gyorsan kikoptak a ligából. Mind tight end/fullback vonalon mozognak. Végzős gimnazistaként 762 yardot kapott el, 11 TD-vel, ő volt a punter és a kicker is, de ami a legimpresszívebb, hogy 8 interceptiont és 2 fumble-t szerzett a védelemben. 2013-ban redshirted freshmanként debütált a K-State-ben, ötször kezdett és asszisztált John Hubert 1000 futott yardos szezonjához. 2014-ben már all-Big12 első csapatos fullback, és ugyanúgy 5 elkapással zárt, mint újoncként. 2015-re is átmentette ezeket a számokat, de már csak all-Big-12 második gárdába volt elég. A számok mutatják, hogy tight endként nem használták túlzottan, Rob tesónak a cipőjét se köthetné be. Mivel a játék egyik elemében sem kiemelkedő, leginkább abban bízhat, hogy a vezetékneve miatt kiválasztják, aztán új állomáshelyén tovább tud fejlődni. Dan és Chris is 4 idényig tudott NFL keretben maradni, szóval nem érdemes túlzott izgalomba jönni a Gronk név láttán.

Dan Vitale 6-7. kör

Dan Vitale
Egyetem
Northwestern
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
239 lb (108 kg)

Erősségek

Sokoldalú, "superback" pozícióban játszott a Northwesternen. Slot receivertől kezdve fullbacken át tight endig minden támadó skillposzton van tapasztalata. Jó útvonalfutó hírében áll olyannyira, hogy néhány elkapónál simán jobban ismeri a route-okat. A forgalomban is képes elkapni a labdát és jól bírja a kemény ütéseket. Egy pillanatig sem hezitál, hogy a megnyíló résbe beugorva blokkjával támogassa a futójátékot. Jól találja meg, kit kell blokkolnia, a védő belső oldalán támad, hogy ki tudja forgatni ezzel kizárva a játékból. Csapatorientált és megfogadja az edzők tanácsait. Vezér a pályán és az öltözőben. Boldogan végzi a piszkos munkát. A viselkedése magas intelligenciáról tanúskodik a pályán és a pályán kívül is. Kemény és önzetlen csapattárs, a speciális egységben is tapasztalt.

Gyengeségek

Néhány csapat túl kicsinek tarthatja, hogy vezérblokkoló legyen. Jól kidolgozott testére már nem fér túl sok izom. Karjai rövidek és tömege sem biztos, hogy elég. A próbálkozással nincs probléma, de nem igazán tudja konzisztensen osztani a blokkokat. Lábaival lassít a kontaktus pillanatában ahelyett, hogy még egy lapáttal rátenne és az erejét használva eltolná a védőt. Atletikussága hagy kívánnivalót maga után. Elkapóként jól ismeri az útvonalakat és jól is futja őket, de sebessége nem túl meggyőző, hogy megfelelően tudjon szeparálódni. Futóként mindössze hat labdacipelése volt. Elkapás után nem veszélyes, az elvártnál kevésbé erősen és kiegyensúlyozottan fut.

Megjegyzések

A Northwestern rendszerében a superback pozíció egyedülálló az egyetemi fociban, Vitalet mintha erre a posztra teremtették volna. Köszönhetően intelligenciájának, méretének, fizikalitásának és elkapási képességeinek sikeres egyetemi éveket tudhat maga mögött. Elkapóként folyamatosan használva volt, 102 elkapást mutatott be összesen több, mint 1000 yardért és 7 touchdownért első három évében. Amikor a futott a Wildcats, Vitale nyitotta a lyukakat a running backeknek H-back vagy egyéb belső pozícióból. Második csapatos All-Big Ten választás lett 2015-ben. Ebben az évben 33 elkapása volt 355 yardért és 4 touchdownért. Négy évig volt kezdő. Igazi küzdő és vezér. Többdimenziós játékos, néhány csapatnak tetszhet a sokoldalúsága. Testi erején már nem sokat lehet fejleszteni pedig ráférne néhány kiló izom. A Combine-on elég jó számokat produkált, a futók között a második legjobb SPARQ indexet számították nála Daniel Lasco után. Ezermester, de semmiben sem kiemelkedő. Ha lenne special team játékos prototípus, azt róla mintáznák. Amelyik csapat draftolja, nem vállal nagy kockázatot, Vitale azt fogja nyújtani, amit várnak tőle. Egy szorgalmas, harcos special teamer, aki tisztában van a hiányosságaival, de mindent megtesz a csapatáért. NFL hasonmás: James Casey.

Derek Watt 7. kör-UDFA

Derek Watt
Egyetem
Wisconsin
Életkor
31 (1992-11-07)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
236 lb (107 kg)

Erősségek

A pálya összes részén feltűnt. Vezérblokkolóként használták egy tradicionális, futásra alapozó támadósorban. Blokkolt I-formációból, offset backként és tight endként is. Nagyszerű radarján mindig feltűnnek a linebackerek. A posztján megkívánt keménységgel és aljas mentalitással játszik. Izolált blokkoknál sem hezitál és akkor sem ha védőfalembert kell felvennie. Passzblokkolásnál is szilárd. Minőségi útvonalfutó, a legutóbbi szezonban nem volt elejtett labdája. Az elkapás után átfut az első kontaktuson. Benne is megvan a családra jellemző munkamorál és football IQ. Special teamben azonnali segítség lehet.

Gyengeségek

Sok marhahúst kell fogyasztania ahhoz, hogy NFL méretű legyen. Vezérblokkolóként nem bír NFL sebességgel. Lead blocknál javítania kell a szögeken és a befolyáson, így kiküszöbölendő a hiányzó erőt. Totyog, nincs meg a gyorsulása vagy a lépéshossza ahhoz, hogy elkapóként szeparálódni tudjon az útvonalainak töréspontja után. Többnyire a testével kap el.

Megjegyzések

A bátyja J.J. szintén a Wisconsinon focizott, aztán a Houston Texans színeiben egész jó kis defensive end lett belőle, az öccse T.J. jelenleg a Badgers tight endje. Középiskolában kosarazott, atletizált, a focipályán pedig futóként és linebackerként villogott, utóbbi poszton második számú All-American csapattagságig jutott. 3-csillagos recruitként választotta a Wisconsin marketing szakát. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben mind a 14 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, fontos szerepe volt Montee Ball rekorddöntésében (ebben a szezonban lett az FBS történetének legtöbb futott touchdownnal rendelkező játékosa), emellett 12 elkapásból összeszedett 150 yardot, Academic All-Big Ten csapatba került. 2013-ban 12 meccsen játszott, 5-ször kezdett, újra bekerült az Academic All-Big ten csapatba. 2014-ben 8 meccsen játszott, 4-szer volt kezdő fullback, a szezonnyitón az LSU ellen eltört a lábfeje, ezért hagyott ki zsinórban 5 meccset. Végzősként 184 scrimmage yardot szerzett, ami karriercsúcs. Watt sokoldalúsága vonzó lesz azoknak a csapatoknak, akik keresik a hibridjátékosokat, akiknek a segítségével álcázzák, hogy mi a szándékuk támadásban. Nem egy kalapácsfejű vezérblokkoló, aki robbanásszerűen nyitja a lyukakat, ugyanakkor meg tudja oldani a blokkolási feladatait is. Watt hatékony play-action fullback, igazi mindenben jó, de semmiben sem kiváló játékos. Egy megbízható fullbacket kereső csapat valószínűleg ki fogja választani a draft harmadik napján.