Prospect ismertetők


Laquon Treadwell 1. kör

Laquon Treadwell
Egyetem
Ole Miss
Életkor
28 (1995-06-14)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
210 lb (95 kg)

Erősségek

Remek felépítése van a posztra, izmos felsőtesttel van megáldva. Hosszú karjai és nagy kezei vannak, könnyű eltalálni. Arra született, hogy elkapdossa a labdákat a levegőből, hihetetlen gyorsan csinálja, távol a testétől és tényleg elég a közelébe dobni a játékszert. Szem-kéz koordinációját és fizikai adottságait kiemelkedően jól kamatoztatja az 50-50 százalékos párharcoknál. Erőteljes, eltökélt lépései vannak, nem hezitál, így nem feltűnő, hogy a sebessége nem egy sprinteré. Gyorsan észreveszi, hogy merre van a labda és az útvonalait is ehhez igazítja. Testi ereje NFL-szintű, minden egyes yardért megharcol, és az egyetemen ritkán tudták azonnal levinni. Veszélyes a labdával, így screenekkel is előszeretettel keresték - több hosszú játékot rakott össze ezekből. Nem engedi, hogy a védők kikergessék az oldalvonalon kívülre. Lelkiismeretes blokkoló, mindent belead. Nagy küzdőnek számít, akit a nagy tét motivál. Tudatosan készül a profi életre. Elismert csapatember, akire vezérként tekintenek a társai. Érett, két lábbal a földön járó mentalitás jellemzi, amit a 2014-es sérülése feldolgozása is megmutatott.

Gyengeségek

Az Ole Miss-ben limitált számú útvonalat futtattak csak vele, így ezen még van dolgoznivalója. A lábmunkáját javítani kell, hogy könnyebben elszakadhasson. A sebessége csak átlagos NFL szinten, hosszú távon nehezen fog lépéselőnyt kialakítani. Voltak koncentrációs problémái néhány elejtett labdánál. Fizikális stílusa akár offenzív pass interference büntetésbe is átcsaphat. Hajlamos túllelkesedni a blokkolást. Ha elviszi a hév, false start és unsportsmanlike conduct büntetések is érhetik. Az orvosi stábnak is lehet beleszólása a draftolásába.

Megjegyzések

Chicago egyik elővárosában nőtt fel, freshmanként QB volt, majd áttették elkapóba, ahol illinois állam történetének második legtöbb elkapott yardjával a háta mögött került a felsőoktatásba. Minden lényeges szervezet all-Americannek jelölte meg, és az ország #1 elkapó recruitjaként választotta a Mississippi Rebels-t. 2013-ban az SEC év újonca díj nyertese. 2014-ben a szezon utolsó harmadát kihagyta miután eltört a sípcsontja és kifordult a bokája egy elkapás után. 2015-ben all-SEC 1. csapatos, miután 1082 elkapott yarddal a legjobb volt a konferenciában. Egyértelműen első számú elkapónak lehet szánni egy NFL támadósorban, ugyanis hatalmas mismatchnek számít a CB-k számára. Többre hivatott tehetség, mint az előző Ole Miss sztár WR, Donte Moncrief, van aki az Alshon Jeffery - Dez Bryant szint közé teszi be, így esélyes, hogy a 2016-os draft első elkapója lesz, aki gazdára talál.

Will Fuller 1-2. kör

Will Fuller
Egyetem
Notre Dame
Életkor
30 (1994-04-16)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
186 lb (84 kg)

Erősségek

A hosszú játékok nagy ismerője. Elkapásai 27%-a ment legalább 25 yardnál hosszabban. Apró, kiszámolt léptekkel futja az útvonalait, amiből bármikor jöhet egy hirtelen mozdulat és sose esik ki az egyensúlyából. Képes bealtatni a cornereket haladás közben, hogy aztán egy pillanat alatt lelépje őket és üresen várja a labdát a szélen. Ha emberezéssel találja szembe magát, az első másodperctől úgy helyezkedik, hogy ő legyen előnyös helyzetben. Gyorsulása adott hozzá, hogy hamar elszakadjon örzőjétől. Mivel félnek a sebességétől a védők, hagynak neki helyet bőven. Meg tudja etetni a védőket, hogy azok korábban beforduljanak, mint kéne. A press coverage-ről is le tudott fordulni. Minden route-ot ismer, szóval a press coverage nem veszi ki a játékból. Éles irányváltással hirtelen megjátszhatóvá tud válni. Átlag feletti a labdaérzéke és mindig tudja, hogy hol van az oldalvonal. Veszélyes a labdával a kezében és lassulás nélkül tud irányt váltani.

Gyengeségek

Alulméretezett szélső elkapó, vékony lábakkal, aki aligha fog megélni a pálya közepén. Vannak napok, amikor mindent elejt, lásd a Boston College ellen. Nem túl erős kezű, és túl közel engedi a testéhez a labdát, nem elég koncentrált. Az előző két évben 9-9 elejtett labdája volt. Mérete és keze sincs hozzá, hogy rá lehessen szabni a csapat passzjátékát. A közepesen hosszú és underneath útvonalakon még nem elég kiforrott a mozgása. Futásblokkolásban nem sokat tud hozzátenni.

Megjegyzések

Philadelphiában nőtt fel, ugyanabban a gimnáziumban focizva, mint a Hall of Famer elkapó, Marvin Harrison. A Penn State-t elutasítva lett a Notre Dame játékosa, mint 4 csillagos recruit. Újoncként mindössze 6 labdát kapott el. A semmiből jött a 2014-es előlépése, ahol 76 labdával 1094 yardot haladt előre és 15 touchdownt szerzett. Csak Rashard Higgins és Amari Cooper szerzett nála több elkapott TD-t abban az évben. Golden Tate iskolarekordját is beállította. Juniorként se tudták tartani, 62 elkapásból termelt 1258 yardot és 14 touchdownt, az Irish örökranglistáján csak Michael Floyd maradt előtte. All-American 2. csapatba volt elég ez a teljesítmény, majd juniorként bejelentkezett a draftra. A combine-on övé volt a leggyorsabb 40 yardos WR idő, 4.32. Semmiképp sem lehet vele az NFL-ben #1 elkapóként számolni, de benne van a nagy játék lehetősége mindig, ez pedig segít a társainak és pályán tarthatja sok szituációban. Fizikailag és talán fejben sem számít elitnek, de a pályán tapasztalható sebességét a profik között is tisztelni kell. Kérdéses, hogy állandósítani tudja-e a formáját meccsről-meccsre, de egy Kenny Stills-szintű fegyvert minimum ki lehet belőle hozni igen gyorsan.

Corey Coleman 1-2. kör

Corey Coleman
Egyetem
Baylor
Életkor
29 (1994-07-06)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
190 lb (86 kg)

Erősségek

Rakétaként indul a snap után. Szempillantás alatt otthagy mindenkit, mire felnéz a cornerback, már hátrányban van. Eddig nem volt olyan CB, akit ne futott volna le, állandó safety besegítést igényel. Mozog visszafelé is, hogy labdát kaphasson. Hatalmasat ugrik, aki az 50/50-es labdákat is elhalássza, akrobatikus megoldásokra is képes és ezt tudja magáról. Kiemelkedően eredményes karrierje volt, sok touchdowwnal. Gyors, összerakott mozgását nehéz lesz a sarok felé letükrözni még az NFL cornerbackek számára is. Élesen futja az útvonalait, ha van helye. A jammelő cornerback nagy árat fizet ellene, ha hibázik; nem lehet neki területet hagyni. Sorra csúsztak le róla a védők. Punt returnerként és reverse futásoknál is használható. Sokat használták, 39%-ban felé ment a labda a Baylorban.

Gyengeségek

Leginkább a számokon kívül volt hasznos, de NFL szemmel oda nem elég nagy. Hosszú játékoknál engedi, hogy a cornerbackek kiszorítsák a pályáról. A visszafordulós útvonalaknál meglepően sokáig tart mire lelassít. Nem sok féle route-ot futattak vele. Nem ragad hozzá a labda. A testével kap el sokszor. 10 elejtett labdáért vonható felelősségre. Nem koncentrál eléggé a labdára a pálya közepén, amikor látja, hogy érkeznek felé a védők. Voltak sérülései.

Megjegyzések

Dallas-i fiú, akinek édesapja börtönben van kokain terjesztése miatt, de keresztapja az a Ray Crockett, aki 13 évig volt NFL cornerback és két gyűrűt is nyert Denverben. Középiskolásként behívták az U19-es amerikai válogatottba, például Todd Gurley, Devin Funchess vagy Malcom Brown társaságában. A foci mellett sokoldalú atléta volt, minden számban eredményes volt, akár sprintelni, akár ugrani kellett. 527 yarddal nyitott redshirted freshmanként, de csak 4. számú elkapó volt. Hamstring sérülés miatt 2014-es idénye csak a 4. fordulóban kezdődött, de 10 meccs alatt is elért 1119 yardot és 11 touchdownt. All-Big12 első csapatosnak jelölték. 2015-ben iskolarekordot jelentő 4 touchdownt kapott el egy meccs alatt, a Lamar ellen. Év végére 74 labdából 1363 yardot és 20 TD-t termelt. Megnyerte a Fred Biletnikoff Awardot, vagy is ő lett a legjobb egyetemista elkapó. Természetesen az all-American csapatban is helye volt. Az utolsó bowl meccse helyett sérvműtétre ment hogy juniorként kész legyen a draft felmérőire. A combine-on csak súlyemelésben és a két ugró számban vett részt, mindegyikben top5-ös eredménnyel az elkapók között. Sok újdonságot talán már nem fogunk látni tőle ezentúl, egyértelműen mély passzjátékokra berendezkedve lehet használni, illetve egyéb módokon kihasználni a sebességét. Mérete miatt nem minden franchise látja majd benne a #1 elkapót, de benne van egy újabb Desean Jackson-féle karrier.

Josh Doctson 2. kör

Josh Doctson
Egyetem
TCU
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 3 in (191 cm)
Tömeg
195 lb (88 kg)

Erősségek

A passzok 36.5 százalékában volt ő a célpont, mentalitása alapján első számú elkapó. A vertikális útvonalakat probléma nélkül futja, finom váltásokkal hagyja le a védőjét. Sebessége játék közben konzisztens. Az irányváltások után jól gyorsul. Finom irányváltásokkal és jó kézhasználattal képes a hosszabb útvonalak során is elszakadni. Annak ellenére, hogy három meccset ki kellett hagynia, 25 elkapott touchdownja volt az előző két szezonban. Nincs elveszve ha ugrania kell a labdáért. Jól irányítja a testét, amit ki tud használni akkor is, ha a levegőben kell alkalmazkodnia. Nagyon erős kezei vannak, így ügyesen gyűjti be a labdát, ha kontakt van közte és a védő között. Az elkapások után szerzett yardokkal is veszélyes. Nem zavartatja magát, ha az erőszakos cornerback az oldalvonal felé tereli, ezekből a helyzetekből is képes a pálya mélyén megszerezni a labdát.

Gyengeségek

A magassága megvan, de elférne rajta még izom, hogy az erősebb press cornerek ellen is sikerrel vegye fel a versenyt. Olyan offense-ben játszott, ahol nagy területeken tudott dolgozni. Nem elég eltökélt blokkoló. Nem túl sokszor védekeztek vele szemben press szisztémában, de ilyen esetekben voltak problémái az elindulással. Irányváltásait hirtelenebb mozdulatokkal kellene végrehajtania, ha a profik között is sikeres szeretne lenni. Az out útvonalakat hajlamos lekerekíteni, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy merre fog menni. November elején eltört a csuklója.

Megjegyzések

A texas-i Mansfield szülötte, középiskolában egy évvel járt felette a NY Mets jelenlegi sztárjátékosa, Noah Syndergaard. Édesanyja atléta volt az American River College színeiben, most pedig a TCU marketing osztályán dolgozik. Testvére, Jeremiah szintén TCU focista. Három csillagos recruitként a Duke, a Tulsa és a Wyoming hívta, utóbbihoz írt alá. Újoncként 393 yardot és 5 touchdownt ért el, de hamar visszatért Texas-ba, és egy év kihagyás után a TCU-nál folytatta. 2013-as idényében ugyan a legjobb elkapó volt a csapatban, de elhanyagolható számokkal. 2014-ben robbant be, amikor 65 elkapásból 1018 yardot és 11 TD-t ért el. Utóbbi kettő iskolarekord. All-Big12 második csapatos választott juniorként. Végzősként tovább javította a csúcsokat: 79 passzból 1337 yard és 11 touchdown. Az elmúlt 20 évben két játékos volt, aki 6 meccses szériát húzott le legalább 100 elkapott yarddal és két TD-vel, Michael Crabtree és Doctson. All-American választott 2015-ben. A combine-on magasugrásban első lett, távolugrásban második, 20 yard és 60 yard shuttle-ben pedig egyaránt harmadik az elkapók közül. Felelőtlenség lenne elvárni, hogy NFL szinten is megközelítse eddigi eredményességét, de magassága miatt (is) keresett prospect lesz a draft 2. napján, és már megvillantotta, hogy van keresnivalója a profik között hosszú távon. Legrosszabb esetben egy Terrance Williams-szerű karrier összejöhet neki, de van esély rá, hogy ő megbízhatóbb teljesítményre lesz képes.

Michael Thomas 2-3. kör

Michael Thomas
Egyetem
Ohio State
Életkor
2024 (0000-00-00)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
211 lbs (96 kg)

Erősségek

Magasság, tömeg, sebesség vonalon #1 elkapónak néz ki. Úgy indul el a LoS-ról, hogy el tudja adni a cornerbackeknek, hogy mélyet fut, így azok passzívabban dolgoznak előtte. Az útvonal végén átlag feletti az elszakadó képessége, könnyű passzokat készít elő. A kezével kap el, nem engedi közel a testéhez a játékszert. Nem sokat kérték rá, hogy mélyet fusson, de amikor igen, akkor megoldotta. Van benne annyi kakaó, hogy egy elhibázott szerelési kísérlet után büntetni tudja a védőket. Valódi fegyver a vörös zónában, aki kizárja a védőt, olvassa a QB kézmozgását és jó ütemben halássza le a labdát a védő elől. Az alapok rendben vannak nála, az extrákat pedig mind megvillantotta.

Gyengeségek

Press coverage ellen a lábmunkája szétesik, és igen nehezen tudja megtéveszteni vagy lerázni a cornert. Az útvonalakat elég alapszinten futja. Fejlődnie kell benne, hogy a kontakt ellenére is megjátszható legyen, tudjon korrigálni. Hajlamos túlgondolkodni egyszerű szituációkat. NFL szinten jobban kell besegítenie az irányítónak hátramozgással is. A pontatlan passzokat nem fogja összekaparni, nem egy királycsináló. Visszafogott hozzáállása szembetűnő az agresszívebb cornerbackekkel szemben. Ha nem muszáj, akkor inkább nem blokkol a futónak. A special teamben nem tudod hova berakni.

Megjegyzések

A bácsikája Keyshawn Johnson. Los Angeles-ben, a Taft HS-be járt, amely nagy celebgyár, Jeff Fishertől Malcolm Smithig lehetne sorolni. Végzősként 1651 yarddal Kalifornia állam legeredményesebb elkapója volt. Hiába volt 4 csillagos recruit, egy évet a Fork Union katonai akadémián kellett elöltenie, hogy tanulmányilag rendbeszedjék. Cardale Jones volt a szobatársa már ekkor. az Ohio State-ben újoncként csak 3 elkapása volt, 2013-ban pedig inkább redshirtölték, hogy az iskolapadban szedje össze magát. 2014-ben aztán kinőtte magát és 54 elkapásból 799 yarddal és 9 touchdownnal a Buckeyes legjobbja volt, Devin Smith-t is beelőzve. Juniorként lemásolta szinte az előzőt egy 56/781/9-es eredménysorral. Decemberben diplomázott a hasznosnak tűnő sports industry szakon. A combine-on súlyemelésben volt harmadik helyen az elkapók között. Ellentmondásos prospect, aki lehet, hogy még csak a felszínt kapargatta a Buckeyes-ban a visszafogott passzjáték miatt és lehet belőle egy Demaryius Thomas-féle alak, de simán benne van az is, hogy 3 év múlva a ligában sem lesz. Egyértelmű boom or bust - attól függ, hogy ez mekkorát szól, hogy hol választják ki.

Tyler Boyd 2-3. kör

Tyler Boyd
Egyetem
Pittsburgh
Életkor
29 (1994-11-15)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
200 lb (91 kg)

Erősségek

Veszélyes atléta, aki első lépésből fel tud gyorsulni és megközelíti a végsebességét. Éles irányváltásai vannak, robbanékony a támasztólába, nagyszerűen variálja a sebességét. Gyorsan kilő a line of scrimmage-ről, született tehetsége van az útvonalak futásához és olyan testcselei vannak, amivel bármit elad a védőknek. Tudja használni a testét, és alkalmazkodni a levegőben nem pontosan érkező átadásokhoz. Szem-kéz koordinációja és erős keze lehetővé teszi, hogy kiterjessze az elkapási sugarát - olyan labdákat is behúz, amiket hozzá hasonló méretű elkapók ritkán. Támadja a labdát, nem vár rá. Meglepően eredményes a labdáért folyó párharcokban, pedig fizikálisan nem elit. Nem fél bemenni a pálya közepére, és mindig harcol az extra yardokért, főleg azzal, hogy remekül látja meg az üres területeket. Magas hőfokon ég a mérkőzéseken, és nem büdös neki a munka az edzésen. Mindenhol felállt a PITT támadósorban, volt futó, wildcat QB (4-ből 3 jó passz, 96 yard), slot receiver, punt és kickoff visszahordó. Az egykor "Wide Receiver U" néven illetett Pittsburgh örökranglistájának éllovasa.

Gyengeségek

Testi paraméterei átlag alattiak NFL szinten, vékony test, sovány végtagok. Ilyen tömeggel nem nagyon tud az első kontakt után kiszabadulni és átgázolni a szerelési kísérleteken. Nem elég nagy, hogy állandó veszélyt jelentsen a pálya minden pontján. Útvonalai nagy részét 7 yardnál rövidebben futotta, screenekkel és slantekkel operálva, hosszú távú célpontként ritkán tesztelték. Hajlamos szellemeket látni maga körül, ami elejtett labdákhoz vezet. Nem fogja elég biztosan a labdát, benne van a fumble. Rosszul helyezkedik blokkolásban, és a testi ereje is átlag alatti, így könnyen félrerakják. Át kell alakítani a játékát blokkolásban, hogy elkendőzhesse a fizikai hátrányát. Érettsége kérdéses, hogy azon a szinten van-e, hogy minden NFL edző megbékéljen vele.

Megjegyzések

Pennsylvániából származik, ahol a focipályán négy év alatt 63-1-es mérleget ért el csapatával, 111 touchdownt szerezve, főleg futóként. Élő adásban jelentette be, hogy marad államon belül és a Pittsburgh Panthers-t fogja erősíteni. True freshmanként az ország legjobb újonc elkapója volt, 85 labdát fogott meg és 1174 yardot szerzett, átadva ezzel a múltnak Larry Fitzgerald ide vonatkozó klubcsúcsát. 85 elkapása ACC-rekord, beelőzve Sammy Watkins-t. Másodévesen kevesebb passzból (78) több yardot (1261) és több TD-t (8) szerzett mint újoncként. All-ACC 1. csapatos éa második számú all-American gárdás idény volt ez neki. Junior szezonjában átalakították a játékát, 35 futókísérlete lett 8.4-es átlaggal, elkapásban pedig egy 85/873/6-os évet rakott le az asztalra. 2015-ben ittas vezetésen kapták, amiért eltiltották a csapattól nyárra és a szezonnyitón se focizhatott. Három különböző irányítóval dolgozott együtt három szezon alatt, így lett iskolarekorder. Nem első körös tehetség, de a top50-ben ott van a helye. Leginkább a Mohamed Sanu/Randall Cobb vonalon mozog a játéka, hiszen minél gyorsabban a kezébe nyomják a labdát, annál jobb. Az említettekhez hasonlóan lehet belőle 1000 yardos WR egy jó irányítóval, vagy egy playoff-csapat fontos eleme. Első számú elkapónak NFL-ben nehezebb elképzelni, így megfordítani nem fogja a franchise sorsát, de meccseket tud eldönteni.

Sterling Shepard 2-3. kör

Sterling Shepard
Egyetem
Oklahoma
Életkor
30 (1994-01-01)
Magasság
5 ft 10 in (1.78 m)
Tömeg
193 lb (88 kg)

Erősségek

Olyan fürgén futja az útvonalakat, mint kevesen. Folyamatosan nagy sebességgel mozog, lelassítása után azonnal visszanyeri a gyorsaságát, amivel el tud szakadozni az emberétől. A slot helyéről indulva a pálya minden részén feltűnt. Ha whip route-t fut, képtelenség őrizni. Olyan testcselek, double-move-ok vannak az eszköztárában, amire ha ráharap a védő, hosszú TD-vel tudja büntetni. Úgy helyezkedik, hogy mindig megjátszható legyen. Nem fél bemenni a forgalomba. Született labdaérzéke van, 253 elkapásához csak 8 drop járul. Behúzza a passzokat, akkor is ha magas, mögé megy vagy a lábát célozzák. Hatalmas versenyszellem. Slot receiverként is igyekszik blokkolni a cornerbackeket. Példamutató hozzáállása van, jelleme a pályán és azon kívül is megnyerheti a megfigyelőket. Gimiben távolugróként és kosarasként is nevet szerzett magának.

Gyengeségek

Nem túl nagy darab, játék közben kiütközik, hogy erőfölényben vannak az ellenfelek. A profik között nem fog olyan könnyen elmenni a vonalról tök üresen, mint eddig. Az erősebb cornerbackek press coverage-ben kivehetik a játékból, ha megvan hozzá a lábmunkájuk. Ki lehet billenteni az egyensúlyából, így kiköthet az oldalvonalon túl is elég sűrűn. Inkább fürge, mint gyors, ezért okos útvonalakkal szokott a védők mögé kerülni, nem a végsebessége miatt. Nem túl nagy sugárban lehet tőle elkapásokat várni. Túlságosan kiszámítható lehet, hogy milyen útvonalakkal milyen feladatokat bíznak rá.

Megjegyzések

Futballcsalád sarja, édesapja, Derrick és a két bácsikája is az Oklahoma Sooners játékosa volt, sőt Derrick Shepard négy évig NFL játékos is volt, és gyűrűt nyert Dallas-ban. 6 éves volt Sterling mikor az apja szívrohamban elhunyt. Fia ugyanúgy a 3-as mezben játszott eddig. Politikatudomány szakon tanult Oklahomában. Újoncként 621 elkapott yarddal jelentkezett, ami a Sooners történetének harmadik legjobb debütálása. Másodévesként nem javult ebben, de 3 helyett már 7 touchdownt szerzett. Juniorként 7 meccs után 911 yardnál tartott, 5 TD társaságában, amikor ágyéksérülés zavarta meg a karrierjét. Végzősként 86 elkapással tért vissza és 1288 yard, valamint 11 TD képében karriercsúcsokat döntött. 2014-ben ő kapta a Disney's Wide World of Sports Spirit díjat, ami a leginspirálóbb személynek, vagy csapatnak jár. All-Big12 második csapatos 2014-ben és elsőszámú választott 2015-ben. Pár all-American jelölést is begyűjtött. A combine-on súlyemelésben és magasugrásban is holtversenyben élen végzett az elkapók külön versenyében. Jót tehet a draft értékének, hogy Tyler Lockett ennyire bevált Seattle-ben, mert hasonló stílusú játékos, csak veszélyesebb offense-ben és kevésbé robbanékony visszahordó. Ha fizikai korlátait el tudják tusolni leendő csapatában, akkor playmaker is lehet belőle, akár Emmanuel Sanders-szintjén, de nem illik mind a 32 csapatba, ezt be kell látni.

Braxton Miller 2-3. kör

Braxton Miller
Egyetem
Ohio State
Életkor
31 (1992-11-30)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Az előző négy év egyik legsikeresebb csapatában volt vezéralak az öltözőben. Magasság, tömeg és sebesség tekintetében is NFL WR kaliber. Hosszú távon úgy fel tud gyorsulni, hogy bármikor lefuthatja a szemben lévő embert. Nagyon koncentrál, hogy a visszafogott kézügyessége ne hátráltassa. Jó ütemben ugrik fel és nagy vetődésekre is vállalkozik, hogy meglegyen az elkapás. Zone-read játékoknál beállhat QB posztra, ami megnyomja az értékét. Laza csípője és olyan higanymozgása van, ami miatt nagyon nehéz tisztán eltalálni nagy ütéssel.

Gyengeségek

Csak egy évig volt elkapó, és nem szállított kiemelkedő eredményeket. Csak a sebességére és atletikus képességeire alapozott ezen a poszton, nem a receiver tehetségére. Rengeteg munka lesz vele, mire a route-okat megtanulja. Elég egyértelműen futja az útvonalait, nem kell a védőnek hezitálnia, hogy mi fog történni. Közepes útvonalakkal nem terhelték, vagy rövidet vagy hosszút futtatak vele. Jobban kell vigyáznia a labdára, és ráérezni, hogy melyik kezében kell fogni.

Megjegyzések

Az ohio-i Springfieldben látta meg a napvilágot, egyik gyerekkori barátja Trey DePriest, az Alabama linebackere. Öt csillagos recruit és az állam egyik legjobb játékosa volt, amikor a Buckeyes irányítója lett. Újonc éve 4. meccsén került be a kezdőbe, és 715 futott yarddal csapata legjobbja volt. 2012-ben 3310 totál yarddal segítette a 12-0-s mérleggel záró columbus-iakat és 5. lett a Heisman szavazáson. Megkapta a BigTen MVP díját sophomore és junior évében egyaránt - utóbbinál az ország 3. legjobb offensét alkották, Miller 2094 passzolt és 1068 futott yarddal jeleskedett, 12+12 touchdownt elérve. 2014-ben vállsérülés miatt medical redshirtöt kapott és nem focizott. Ez idő alatt az Ohio State bajnok lett, Miller pedig 2015. júliusban úgy döntött, hogy WR poszton folytatja, ráhagyva az irányítást Cardale Jones-ra és JT Barrettre. 26 elkapásból 341 yardot és 3 TD-t, futással 260 yardot és egy TD-t rakott össze. A combine-on 3-cone drillben, 20 és 60 yard shuttle-ben is top3-as teljesítménnyel zárt. Már van egy fia, Landon. Mivel nagyon veszélyes játékos labdával a kezében, így lesz rá igény a profik között is, de talán kicsit túlhype-olt a receiverek között, elvégre nem az elkapás a fő profilja. Ha 23 évesen meg lehet tanítani erre a mesterségre, akkor megszolgálhatja akár a 2. napos kiválasztást is, de jelenleg egyértelműen luxuspicknek tűnik a legtöbb csapat részéről.

Pharoh Cooper 2-3. kör

Pharoh Cooper
Egyetem
South Carolina
Életkor
29 (1995-03-07)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
203 lbs (92 kg)

Erősségek

Alacsony, de jó felépítésű és erős. Első három lépése különösen gyors. Egyik pillanatról a másikra eléri a végsebességét. 10 yardos splitje az egyik legjobb lehetett volna a combine-on, ha elvégzi a gyakorlatot. Remekül kontrollálja a testét, jó az egyensúlyérzéke. Laza lábmunka és zökkenőmentes irányváltás jellemzi, melynek köszönhetően korán tisztára tudja játszani magát. Képes improvizálni és üresre játszani magát ha látja, hogy az eredeti útvonal fedezve van. Ahogy a pályára kerül, látszik rajta a küzdeni akarás. Megvan a sebessége hogy lehagyja a safetyt, amikor a cornerback rossz szöget választ a slant útvonalaknál. Erejének köszönhetően jól bírja a kontaktust. Ügyes stutter-go testcsele miatt a gólvonalnál nehéz megállítani.

Gyengeségek

Alacsony felépítése és rövid karjai miatt kicsi ez elkapási rádiusza. Nem volt képes a hosszú labdákat elérni a pálya mélyén. Az 50-50 elkapásoknál akadhatnak gondjai. Egy idő után kevésbé koncentrál és összpontosít. Merev csípője miatt lekerekíti az útvonalakat, az elkapások után limitált yardmennyiséget szállít. Minél több irányváltás van az útvonalban, annál kevésbé hatásos a játéka. Teljesítménye az egyenesvonalú sebességétől függ, nem a gyorsaságától vagy agilitásától. Kevés útvonalat futtattak vele a Gamecocks-nál.

Megjegyzések

Katona család sarja, nagyapja, apja és bátyja is ezt a hivatást űzi. A north carolinai Havelockban már együtt pallérozódott Corey Robinsonnal, aki csapattársa volt a Gamecocks-nál, most pedig a Detroit játékosa. QB, WR, RB, DB poszton egyaránt focizott. Az egyetemen defensive backként képzelték el, de még freshman idénye előtt visszaküldték a támadókhoz. Újoncként nem sok lehetőséget kapott, de volt passzolt és futott touchdownja is, 3 elkapás mellett. 2014-ben robbant be a köztudatba, amikor a Tennessee ellen iskolarekordot jelentő 233 yardot kapott el. A teljes szezont illetően all-SEC válogatottságot érő 69 elkapás, 1136 yard és 9 touchdown volt a mutatója., futott hozzá 200 yardot 2 TD-vel és kettőt passzolt is. Juniorként nem ment ilyen jól neki, összesen 9 touchdown sikerült, 873+111 yardot generálva. Combsérülés miatt a combine futószámaiban nem vett részt. Megbízható játékos, aki a futball több elemében hozzá tudott tenni csapata teljesítményéhez, így pedig jó alapanyagul szolgál a profi edzőknek is. Az már ránézésre kiderül, hogy nem első számú WR matéria, de hozzáállása és playmaker tulajdonságai miatt hasznos tagja lehet leendő csapatának.

Leontee Carroo 4. kör

Leontee Carroo
Egyetem
Rutgers
Életkor
30 (1994-01-24)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
210 lbs (96 kg)

Erősségek

Megfelelő méretei vannak a profi ligához. Az előző három szezonban nagy százalékban vették célba az irányítói és jól vette az akadályokat. Sorozatosan termelékeny szezonokat produkált az egyetemen. Elkapásonként több mint 20 yardot hozott csapatának, 217-ből 31 elkapása 25 yardnál hosszabb volt. 29 touchdownt szerzett három szezon alatt. Jól térképezi fel, merre fog menni a labda és a pontatlanabb passzokra is jól reagál. Ügyesen igazodik a mély labdákhoz. El tudja adni a cornernek a mély útvonalat, és hirtelen változtat irányt a visszafordulós route-oknál. Megbízható kezei segítségével a testétől távol is képes elkapni a labdát, nem body-catcher. Képes megcsinálni a fifty-fifty elkapásokat. Egyensúlya és lábmunkája segítségével jól gyorsul, melynek köszönhetően sikeresen szeparálódik. Press coverage ellen fejlődést mutatott az indulásnál, kezdeti lábmunkája is jobb lett. Elkapás után egyből a célterület felé indul és megvan a mérete hogy extra yardokat szerezzen. Olyan sémában játszott, ahol a futásblokkolásban is elő kellett lépnie. Csapatkapitány. Hajlandó akár sérülten is játszani. Két találkozót kihagyott bokaficam miatt, de korábban visszajött a sérülésből és így játszotta le a szezon utolsó három meccsét.

Gyengeségek

A jónak tűnő yard per elkapás számait inkább a Rutgers play-actionre épülő támadójátékának, mint a hosszútávú gyorsaságának köszönheti. Ritkán futja le a cornerbacket, ezért akadnak problémái a mély szeparálódásnál. A csípője nem elég laza, az útvonalakban lévő töréseket nem tudja elég élesen végrehajtani. A magas, erős press cornerek ellen sokszor szenvedett. Teljesen hatástalan volt 2014-ben a Michigan State ellen, amikor Trae Waynes védekezett rajta. A játékosmegfigyelők szerint aggodalomra ad okot Carroo személyisége és megbízhatatlansága. Szeptember 12-én letartóztatták családon belüli erőszak miatt és a csapat két meccsre el is tiltotta.

Megjegyzések

Egész életében New Jersey-ben lakott és a Don Bosco Prep neveltje, csak úgy mint Pat Murray, Bucs kicker vagy a Vikings-ból Trattou és Wootton. Gimiben is már Gary Nova volt az irányítója, mint később a Rutgers-ben, 46 meccset nyertek egymás után. True freshmanként csak blokkolt punttal került be az összefoglalókba. Másodévesen 28 elkapásából 9 TD lett, és 478 yardot ért el. 2014-ben robbant be, 55 elkapásból 1086 yardot és 10 touchdownt köszönhettek neki. Már végzős éve első meccsén élreállt az iskola örökranglistáján elkapott TD-ben. 8 meccsen végül 809 yardig és újabb 10 touchdownig jutott. Számos tanulmányi kitüntetést kapott, 2 szakra járt egyszerre. 2014-ben all-BigTen 1. csapatos választott. Kisebb meglepetés volt, hogy nem volt ott a 2015-ös drafton már. Rutgers elkapóként adja magát, hogy Mohamed Sanuval hasonlítsuk össze; Carroo nála lassabb és kevésbé sokoldalú, de elkapóként sokkal megbízhatóbb, bravúrokra is képes, állandó veszélyt jelentő játékos. Nevezhetjük hangulatembernek, aki el tud veszni a mezőnyben, de ki is tud belőle emelkedni. Középső körben könnyen lehet belőle steal, ha végre valahára jó képességű irányítóval dolgozhat együtt.

Charone Peake 4. kör

Charone Peake
Egyetem
Clemson
Életkor
31 (1992-10-16)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
215 lbs (98 kg)

Erősségek

Mérete, karjai hosszúsága és végsebessége is kitűnő, elsőszámú elkapó méretei vannak. Routefutásnál gyorsulása és előredőlése megbízható. Nagy teste ellenére apró helyeken is át tudja magát húzni, hogy megjátszható legyen. Magabiztosan fut az elkapás után is, screen és cross passzok után pedig hamar magasabb sebességbe kapcsol. Verhetetlen, amikor a cornerek ellen agresszívan fejezi be az elkapásokat. Rövid, közepes, és hosszú passzoknál is bevethető. Különböző útvonalakon különböző sebességével csapja be a cornereket. Azt hinnéd, nincs benne még egy sebesség, ilyenkor veri meg a védőjét. Mélységi passzoknál kiváló célpont. Jó futásblokkoló lehet belőle. Tanulmányi eredményei jók voltak, a megfigyelők pedig elismerik a jellemét.

Gyengeségek

Posztjához és méreteihez képest nagyon kicsi kezei vannak. A közepes passzoknál későn készül fel az elkapásokra. Öt labdát ejtett el, ami 9,1%-a a felé menő labdáknak. Zónavédekezésnél nem mindig találja meg az üres területet. A vertikális útvonalakon lelassul, amikor a labda felé fordul, ahelyett, hogy megtartaná a sebességét. A tehetségéhez képest sosem hozott hatalmas számokat. Press coverage ellen nem mindig tudott elszakadni. Két térdműtétje is volt.

Megjegyzések

South Carolinában, a Dorman gimiben edződött, elkapó társa volt Adam Humphries (Tampa Bay Buccaneers), és pár évig Brandon Thomas (SF 49ers) is velük tartott a támadófalban, majd mindhárman találkoztak a Clemson egyetemen is. Az ESPN a 14. legjobb középiskolásnak tartotta, a többi szervezet nem volt ilyen vakmerő. Egyetemi karrierje elején Sammy Watkins, DeAndre Hopkins és Martavis Bryant árnyékában sok lehetőség nem jutott neki. Újoncként 72, másodévesként 172 elkapott yarddal zárt. 2013 szeptember 10-én ACL-szakadás miatt medical redshirtben részesült. 2014-ben is csak 129 yardja volt. Végzősként végre lehetőséget kapott és a bajnoki döntőbe jutó Clemsonban 50 elkapásból 716 yardot és 5 touchdownt ért el. 2014 decemberében diplomázott turizmus-vendéglátás szakon. Méretre, kinézetre, sebességre már elsőszámú receiver szint, de maga az elkapó munka még nem megy neki. Martavis Bryant jelenlegi sikeressége felnyomhatja az értékét kissé, de mindenképp kockázatos nagy dolgokat elvárni tőle korán, sőt lehet, hogy sose lesz belőle 3-4. számú elkapónál több. Ha mégis, akkor egy edzői stáb igen okosnak fog tűnni.

Malcolm Mitchell 4. kör

Malcolm Mitchell
Egyetem
Georgia
Életkor
30 (1993-07-20)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
197 lbs (90 kg)

Erősségek

Nagy ugrást mutatott be 2014-ről 2015-re nagy játékokban és elkapásonkénti yardátlagban. Mélységben is megjátszható. Adekvát játéksebesség, útvonal futás közben képes variálni a tempón. Nagyon jól süllyeszti a csípőjét, gyorsan áll meg, igyekszik elszakadni, hogy segítse az irányítót. Útvonal futása ígéretes. Zökkenőmentesen vált irányt, visszafelé, a labda irányába is hajlandó dolgozni. Képes éles irányváltásokra, jól adja el a double move-okat. Konzisztensen követi a labdát, mélységi passzoknál a lehető legmagasabb ponton igyekszik megcsinálni az elkapást, képes alkalmazkodni a magas, alacsony, széles labdákhoz. Általában megbízhatóak a kezei, keményen megcsinálja az elkapást akkor is, ha tudja, hogy ez nagy ütéssel jár.

Gyengeségek

Mérete és sebessége sem átlag feletti, így nem egy konzisztens fenyegetés a szélső cornerbackekre. A gyors cornerbackek közel mennek hozzá route futás közben, nem igazán tisztelik a hosszú távú sebességét. A fizikális cornerbackek ki tudják zökkenteni a ritmusból. Be kell bizonyítania, hogy route futás közben úgy is tud alkalmazkodni, hogy közben nem lassít le. Fejlődhetne útvonal futás közbeni befolyásszerzésben, így jobban tudna szeparálódni a töréspontokon. Emberfogás ellen mikor süllyeszti a csípőjét, a fejét is lehajtja, ezzel időt pazarol. Underneath route-okon jobban kellene szeparálódnia. Térdsérülések lassították a karrierjét, orvosi szempontból is van ok az aggodalomra. Nyílt területen nem olyan hatékony blokkoló, mint amilyet néhány csapat keres.

Megjegyzések

Teljes neve Malcolm Jarod Mitchell, kommunikáció szakon szerzett diplomát. Georgia államban nőtt fel, középiskolás All-American, 4-csillagos recruitként választotta a Dawgsot. True freshman évében 11 mérkőzésen játszott, 9-szer volt kezdő, 3 meccset hagyott ki térdhajlító sérülés miatt, 45 elkapásból 665 yardot és 4 TD-t szerzett, bekerült az edzők Freshman All-SEC csapatába, Phil Steele pedig az All-SEC és a Freshman All-American válogatottjában is a harmadik csapatba tette. 2012 tavaszán cornerbackként is gyakorolt, a támadóknál és a védőknél is pályára lépett, 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, a Buffalo elleni meccset bokasérülés miatt hagyta ki, végül 40 elkapásból 572 yard és 4 TD volt a termése, védőként 12 szerelés, 1 megszerzett fumble és 3 leütött passz került a statisztikai lapjára. 2013-ban a Clemson elleni szezonnyitón már az első negyedben elszakította az ACL-jét, ott véget is ért számára az idény. 2014-ben 9 meccsen játszott, 3-szor volt kezdő, 31 elkapásból 248 yard és 3 TD jött neki össze. Végzős évében elő tudott lépni első számú elkapóvá, mind a 13 találkozón kezdett, 58 elkapásból 866 yardot és 5 TD-t szerzett. Mitchellt sérülések akadályozták a múltban, inkonzisztens QB játék pedig az elmúlt szezonban, de kétségtelenül jó a labdaérzéke és az útvonal futása. Sebessége csak átlagos és underneath útvonalakon nem szeparálódik olyan sokat, mint amennyit a csapatok szeretnék, de kemény, szoros őrizetben is megcsinálja az elkapást, az a fajta személyiség, akit a scoutok tolni fognak a war roomban. Mitchell 23 évesen lesz újonc. NFL hasonmás: Nelson Agholor.

Rashard Higgins 4. kör

Rashard Higgins
Egyetem
Colorado State
Életkor
29 (1994-10-07)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
196 lbs (89 kg)

Erősségek

Nagyon keményen beleáll az irányváltásaiba, kellő helyet biztosítva magának, hogy elszakadjon. Elkapás után, labdával a legveszélyesebb. Mindig a kezével kap el, nem engedi közel a labdát a testéhez, nagyokat nyújtózkodik, és látszik rajta, hogy egyre jobban koncentrál, hogy ne legyenek dropjai. A hosszú passzokat tévedhetetlenül számolja ki hová jön. Érzi, hogy a játék végén, szorongatott helyzetben hogyan játsza üresre magát a vonal mellett. Mély passzoknál mindig ő ugrik magasabbra. Úgy futja az útvonalait, hogy a cornerback csak nyújtózkodni tudjon utána.

Gyengeségek

Nagyon lassan indul el. A profik között élesebben kell futnia a route-okat mint eddig, ha el akar szakadni. A célterület környékén előfordul, hogy túlizgulja a dolgokat. Az explozív, nagy játékok százaléka visszaesett nála egyik évről a másikra, 25-ről 13%-ra. Átlag alatti fizikai erővel dolgozik. Beragadhat press coverage ellen, ha nem javít az indulási mozgásán. Blokkolásnál némi alibizés is tettenérhető nála.

Megjegyzések

Beceneve Hollywood Higgins. Texasi versenyző, aki mindössze 2 csillagos recruit volt, pedig végzős középiskolásként 1136 yardot és 10 TD-t ért el, remekelt az atlétika pályán, a kosárcsapatban pedig 17 pontot átlagolt. A Colorado State mellett csak a Louisiana-Monroe-nál volt látogatáson. Újoncként 68 labdát kapott el, 837 yardért és 6 touchdownt szerzett, ami az első évesek között kiemelkedő eredménynek számított. Másodévesen nagyot robbantott, 96 elkapásból 1750 yardot és 17 touchdownt szerzett. All-Americannek választották, és Biletnikoff-díj döntős volt Amari Cooper és Kevin White társaságában. 1995 óta nem volt all-American játékosa a CSU-nak. Juniorként egy meccset kihagyott és Garrett Grayson helyére új QB jött, de így is lett 75 elkapása, 1062 yardért és 8 TD-nek örülhetett. Ebben az évben is all-MWC első csapatos jelölt. Minden idők legeredményesebb Rams elkapója. A WR-edző Alvin Whitted a Colorado State-nél, aki 7. körösként 8 élvet húzott le az NFL-ben, neki biztosan jó hatása volt Higgins játékára. Hatalmas önbizalommal bíró játékos, akinél még kérdéses, hogy ki lehet-e indulni a 2014-es, elképesztő idényéből. Az NFL-ben nyilván nem kap majd akkora figyelmet, mint amivel 2015-ben szembenézett, de azt bizonyítania kell, hogy atletikussági lemaradását a ligaelittel szemben le tudja-e dolgozni, mint hagyományos, jókezű elkapójátékos.

Kenny Lawler 4-5. kör

Kenny Lawler
Egyetem
California
Életkor
29 (1994-06-25)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
203 lbs (92 kg)

Erősségek

Magas, összességében jó méret. Megbízható sebesség, adekvát atletikusság az NFL-hez. Nagy kezek. Általában kitart a kontaktus alatt. Nagyszerűen használja a testét pajzsként, így védve a passzt a védőtől. A lehető legmagasabb ponton kapja el a labdát. A kezeivel kap el. Megfelelő release. Néha meg tudja találni a coverage sémák gyenge pontjait is.

Gyengeségek

A dropok megérintik, rossz sorozatokat okozhat nála. Több útvonalat kell megismernie. Gyorsulása nem mindig az igazi. Az útvonalai igazán rendetlenek. Útvonal futás közben több eszközt is fejleszteni kell rajta. Olyan sémából érkezik, ami igazán felfújja a számokat. A koncentrációja vagy megvan vagy nincs. Nem szeparálódik konzisztensen.

Megjegyzések

Teljes neve Kenneth James Lawler Jr. Középiskolás All-American, 4-csillagos recruitként választotta a Cal szociológia szakát. 2012-ben redshirtöt kapott, 2013-ban 11 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 37 elkapásból 347 yard és 5 TD jött neki össze, utóbbi kategóriában csapata legjobbja volt. Az 5 touchdownjából, hármat az Arizona elleni meccsen szerezte, ami iskolarekord. 2014-ben 11 meccsen játszott, 5-ször volt kezdő, 54 elkapásból 701 yardot szerzett, ehhez ráadásul még 9 TD is társult, minden kategóriában csapata legjobbja, ebben az évben a BYU ellen volt meg a 3 TD-elkapásos meccs. 2015-ben is csapata legeredményesebb elkapója, 52 elkapásból 658 yard és 13 TD jött neki össze, utóbbi a 2. legtöbb a Pac-12-ben. Keenan Allen (2011) óta az 1. Cal elkapó, aki All-Pac-12 válogatott lett, ezúttal a Grambling State elleni szezonnyitón és Air Force ellen az Armed Forces Bowlon jött neki össze a 3 elkapott TD, utóbbi egyébként a legtöbb ezen bowl történelmében, összesen 4 db 3 TD-elkapásos meccse volt, erre rajta kívül senki nem volt képes a Cal mezében. Ebben az évben részese volt a történelem első olyan egyetemi csapatának, ahol 6 elkapónak volt 40+ elkapása és 3 futónak 500+ futott yardja. Amikor az ember megnézi a képet a California elkapójáról Kenny Lawlerről, sokmindenkihez hasonlóan lát különböző erősségeket és gyengeségeket, de jelenleg nem tűnik ki semmiben. Úgy tűnik, hogy veszélyes játékos lesz belőle a red zone-ban, de számos dolgon kell még dolgoznia. Először is és leginkább az útvonal futásain van mit melózni. Általában nagyon jó, mikor a labda a levegőben van, de néha bajban van a nagyobb ugrásokkal. Ha nem lett volna közte és Jared Goff között olyan jó összhang, mint amilyen, kevésbé lett volna sikeres és az air raid rendszer is megdobta a számait. Mentálisan sem kész játékos még: az NFL-ben a védők gyorsan a fejébe férkőzhetnek, elvégre ott a trash-talk is magasabb szintű. Mindemellett ahogy korábban is szóba került, a korábbi Golden Bearből igazán veszélyes fegyver lehet a red zone-ban. Lawler képes előnyt kovácsolni a magasságából és hosszú karjaiból, ez meglátszik a 13 elkapott touchdownján is az utóbbi évében. Egy ilyen méretű játékos, aki megbízható atléta és a kezei is jók, biztosan talán majd magának helyet. Ha nem is éri el potenciálja csúcsát, akkor is jó edzők kezei alatt mentálisan megerősödve biztosan jó játékos lehet, aki ugyanakkor valószínűleg sosem lesz igazán nagyszerű.

Aaron Burbridge 4-5. kör

Aaron Burbridge
Egyetem
Michigan State
Életkor
30 (1993-12-23)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
205 lbs (93 kg)

Erősségek

A levegőben is jól irányítja a testét, nagyszerű elkapásokra képes akár kitekeredett helyzetben is. Az alacsonyan érkező labdákra is odaér és nem ijed meg, ha vissza kell nyúlnia a háta mögé érkező passzokért. Hogy megvalósuljon az elkapás, bátran vetődik a labdáért. A hirtelen irányváltásokat igénylő útvonalakat jól teljesíti, amivel az időzített passzok hatékonyságát növeli. Jól futja a double move-ot igénylő útvonalakat, így lerázva a védőjét. Remekül figyeli ki és kapja el a mély passzokat. 19 elkapása volt 25 vagy több yardért. Az útvonal csúcspontján hajlandó megharcolni az erősebb, erőszakosabb cornerekkel. Elég agresszív futásblokkoló és akkor sem riad vissza, ha a safetyk ellen kell harcolnia. Akkor is meg lehet játszani, ha a közelében van a corner. Alapvetően az ereje megvan a pozícióhoz, jól gyorsít és képes szeparálódni. Ha passz érkezik felé, agresszív üzemmódba vált a kivárás helyett, ezért nehéz leütni előle a labdát. Lábait jól koordinálja az oldalvonal melletti lábujjhegyes elkapásoknál. Kemény fickó a forgalomban és a pálya közepén is, nem ritkán még a második védőt is le tudja rázni. Az irányítójával dolgozva nem lusta munkát fektetni az időzített útvonalak tökélyre fejlesztésében. Szorgalmas játékos, az edzői is kiemelik, hogy az edzések után is szívesen marad még gyakorolni. Végzős szezonjában nagyon produktív volt, a Big Ten legtöbb elkapott yardját produkálta és 2015-ben egyetemi rekordot jelentő 85 elkapott labdája volt.

Gyengeségek

A kezei lehetnének jobbak, erőhiány miatt nem úgy tűnik, hogy a vitatott helyzetekben sikeresebb lesz az átlagnál. A pálya közepén futott útvonalaknál koncentrációs problémák mutatkoztak a játékában. Harcos cornerek ellen csak átlagos lábmunkával tud indulni. A sebessége nem rossz, de nem képes második sebességre kapcsolni. Akadt problémája azzal, hogy nem elég jól adta el, hogy mély útvonalat fut. Irányváltások utáni gyorsulása csak átlagos. A felvételek alapján kérdéses, mennyire tud szeparálódni a press cornerek ellen. Az endzone közelében nem elég hatékony. Elkapás után nem bizonyított playmaker adottságokat. Magassága és karjainak hossza csak átlagos. Jobban észre kellene vennie a blitzet, hogy ehhez alkalmazkodjon az útvonalával. Csak egy éve volt, amikor konzisztens számokat hozott. A lábközépcsontja korábban eltört, ami miatt ki kellett hagynia a tavaly tavaszi és nyári offseasont.

Megjegyzések

Négycsillagos recruitként írt alá a Michigan Statehez, az ország 44. legjobb elkapójaként. Juniorként csak epizódszereplő volt, 29 elkapást mutatott be 358 yardért, azonban 2015-re Connor Cook elsőszámú elkapójává nőtte ki magát. Seniorként a Big Ten konferencia év elkapója lett, 1258 yardot és 7 touchdownt mutatott be 85 elkapásból. 1978 óta az első Spartans játékos, aki elkapott yardokban és elkapások számában is vezette a konferenciát. Burbridge harmadik downoknál Cook legbiztosabb célpontjaként kapdosta el a labdákat. Nem modhatni, hogy túl dinamikus játékos lenne, ennek ellenére képes tisztára játszani magát és hatékony célpontja lenni az irányítónak. Ismerve a határait, egy megbízható possession receiver lehet a harcosságának és jó időzítésének köszönhetően. Az egyetemen külső elkapót játszott, amihez megfelelő a magassága, a tömege, és a Combine alapján a sebessége sem rossz, de a pályán a kelleténél lassabbnak tűnt. Kis területen elegendő gyorsaságot mutat, hogy hatékony célpont lehessen zone coverage ellen, de ha szűken fogják, gondjai adódhatnak. Az NFL-ben használható slot receiver válhat belőle. Szorgalmas játékos, aki a fizikai hiányosságait szorgalommal próbálja pótolni. NFL hasonmás: Jason Avant

Geronimo Allison 5-6. kör

Geronimo Allison
Egyetem
Illinois
Életkor
30 (1994-01-18)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
197 lbs (90 kg)

Erősségek

Kinézetre NFL elkapónak tűnik, sportos testalkattal és hosszú karokkal. Gyors lábaival és megtévesztő fejmozgásaival ki tudja kerülni a press coverage során előtte lévő védőt. Kezdeti gyorsasága jó. Ki tudja nyújtani a testét a magasan érkező labdákhoz. Képes még a játékterületen belül letenni a lábát az oldalvonal melletti elkapásoknál. Nem könnyű szerelni miután megfogta a labdát, elkapások után is veszélyes. Az átlagnál jobban odateszi magát blokkolóként. Irányváltásai hatásosak, szokatlanul agilis és az egyensúlya is megfelelő. Megbízható kezeivel ügyesen húzza le a kevésbé pontos passzokat is. A válla fölött jól látja a labdát, a szem-kéz koordinációval és az összpontosítással sem akad gondja. Nagy karfesztávolságának és magasságának köszönhetően az 50-50 helyzetekből is képes jól kijönni. Versenyképes blokkoló, aki a kitartásával és az erejével sem áll hadilábon. Jó hete volt az East-West Shrine Game előtt, a meccsen két touchdownt kapott el. Többszor megszavazták csapatkapitánynak 2015-ben, komolyan veszi a szerepét. Csapatember.

Gyengeségek

Van néhány pozitív tulajdonsága, de nem kiforrott játékos. Átlag alatti mélységi célpont. A go útvonalaknál ritkán hagyja le a cornerbacket, így kevésbé tudja megnyújtani a pályát hosszában. Sebessége lehetne jobb, a gyorsabb cornereket nehezen fogja lehagyni. Az Ohio State ellen simán leszedték a pályáról (1 elkapás, 38 yard). Túl sok labdát ejtett el az utolsó szezonjában. Az útvonalakat gyorsabban kellene futnia. Merev csípője miatt az irányváltásokat nem tudja elég hatékonyan végrehajtani, lassan gyorsul miután változtatott az útvonalán. Túl sokszor kerül az oldalvonalon kívülre, ahol emiatt nem megjátszható. Jó, de nem elit sportoló, a méretei alapján nagyobbnak tűnik, mint amit a pályán mutat. Végtagjai lehetnének erősebbek. Különösen a slant és post útvonalaknál jobban kell használnia a testét, mert a kisebb cornereknek is túl sok teret hagy, hogy leüssék a felé tartó labdát, ami egyébként is a kelleténél többször dadog a kezében. Korábbi JUCO játékos, akinek akadhatnak problémái egy bonyolultabb playbook megtanulásával. A középiskolában két évig nem játszhatott rossz jegyei miatt.

Megjegyzések

Középiskolában baseballozni kezdett, mindössze utolsó évében lépett át a focipályára. Nem is volt esélye NCAA ösztöndíjra, viszont az Iowa Western a JuCo ligában lecsapott rá. Első évében bajnok lett a csapata, 11-0-s mérleggel, másodévesként pedig 69 elkapásból 872 yardja és 6 TD-je volt, amivel felkeltette pár nagyobb program figyelmét. 2014 januárjában lett az Illinois játékosa. 598 yardja és 5 touchdownja volt a junior évében. Végzősként tovább javult, 65 elkapásból 882 yardot termelt, 3 TD-vel. Semmiben sem kiemelkedő, de aránylag magas és kiforratlan játékos, aki egy patront lehet megér majd a hátsó körök egyikében, de nem lenne szenzáció ha udfa-ként kellene harcolnia a keretért.

Moritz Boehringer 6. kör

Moritz Boehringer
Egyetem
-
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.94 m)
Tömeg
227 lb (103 kg)

Erősségek

Méret, sebesség és rövidtávú gyorsaság kivételes kombinációja jellemzi. Kis területen borzasztó gyorsan mozog. Hosszú, laza lépteivel komoly mismatchet jelenthet a cornereknek. Képes szinte leszúrni a lábát és jól gyorsítani irányváltáskor, amivel megnyílik a terület ahova az irányító eljuttathatja a labdát. Útvonalfutása villámgyors. Kezeit használja a labda elkapásához a teste helyett. Hosszú karjaival puhán kap el, ami megmutatkozik a mély passzoknál is. Remek sebessége a célterületre repítheti elkapás után, és a nagyobb ütések sem rettentik el attól, hogy jól dolgozzon a pálya közepén is. A pro dayen a pozíciós gyakorlatoknál az összes passzt elkapta annak ellenére, hogy gyengébb irányító dobált neki. Szorgalmas játékosnak tűnik, aki odafigyel arra, mit tanácsolnak neki az edzők.

Gyengeségek

Méretével és atletikusságával leplezi, mennyire kiforratlan és nyers. Viszonylag kevés ideje focizik. Lassan kezdi az útvonalait a line of scrimmageről. Időre van szüksége, hogy kitanulja a routefutás csínját-bínját. Korábbi ellenfeleit nem lehet komolyan venni, nagyjából mindenkinél gyorsabb volt, aki szembekerült vele. Meg kell tanulnia szeparálódni az agresszív press cornerek ellen.

Megjegyzések

Boehringer a Schwäbisch Hall Unicorns csapatában játszott a német bajnokságban. A 2015-ös szezonban 16 meccsen 59 elkapásból 1232 yardot és 13 touchdownt szerzett. A média hype a kiemelkedő pro daye után találta meg, így került fel a radarra. Kétségtelenül atletikus sportoló, de kiforrottnak semmiképp sem lehet nevezni. Még csak tanulja a játékot. Amíg eldől, hogy lehet-e belőle NFL elkapó, a speciális egységben kell bizonyítania akár visszahordóként, akár a coverage csapatban. Boehringer szinte lemásolta Jeff Janis két évvel ezelőtti pro dayét, akit a Packers a DivII-ből draftolt a hetedik körben. A Florida Atlantic pro dayén 4.41 másodperc alatt futotta a 40 yardot, de a többi számban is olyan jól teljesített, hogy a februári Combine-on a legjobb 5 között lett volna. A méretei abszolút nem indokolják, hogy ennyire jól teljesítsen (magassága 6-4 1/2, testtömege 227 font), ezért kezdték el hypeolni. Kinézetre inkább tight endnek tűnik, mint elkapónak. Nem elképzelhetetlen, hogy draftolják, de nem segít az értékén, hogy az NCAA Div III-nál is gyengébb ellenfelei voltak. Kérdés, hogyan illeszkedne be egy NFL öltözőbe és hogyan kezelné a profi ligában rá nehezedő nyomást. Több együttes figyelmét is felkeltette, köztük a Cardinalsét, a Packersét, a Vikingsét és a Broncosét is. Néhány szaki szerint nem elképzelhetetlen, hogy a középső körök valamelyikében elkel, de józan ésszel gondolkodva a német játékos legjobb esetben egy camp body lehet.

Demarcus Robinson 6-7. kör

Demarcus Robinson
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
202 lb (92 kg)

Erősségek

Korán megmutatkozik a tehetsége a videókon. A pálya hosszában elég meggyőző, a cornerbackeknek újra kell gondolniuk, hogyan védekezzenek rajta. A line of scrimmagen a press coverage ellen jól tud indulni, nincs gondja a felé tartó labda észlelésével. Mozgása elegáns, felépítése hajlékony, gyorsulása kiváló. Megvan benne a képesség, hogy elkapás után a célterületig fusson. Teljes sebességgel indul, ami hátrálásra készteti a cornereket, ezt pedig kihasználja a comeback útvonalaknál. Tehetsége és képességei alapján kívül és belül is használható.

Gyengeségek

Az útvonalait nem veszi túl komolyan. A profik között jobban el kell adnia a testcseleit. Túlságosan megbízik a testfelépítésében és sebességében, a tanult képességei helyett. A kezei nem túl jók, 11 labdát ejtett el 106 elkapással szemben. A pályán kisebbnek tűnik, mint amekkora méretei vannak. Egyetemi karrierje során négyszer eltiltották. A megfigyelők éretlennek és önzőnek mondják.

Megjegyzések

Bácsikája, Marcus Williams a Bears, a Ravens és a Vikings mezét is magára ölthette, és szintén elkapó volt. Georgiában nőtt fel Gators drukkerként, 1000 yardos, 15 TD-s senior éve után egy atlantai WR campben MVP is lett mielőtt aláírt a gátőrökhöz. Újoncként hét meccsen, perememberként láthattuk - 4 találkozóról eleve el volt tiltva a drogtesztjei miatt. 2014-ben jött el az ő ideje, amikor 53 elkapásból 810 yardot termelt, ami nem tűnik soknak, de a szenvedő Florida offense-ben 2009 ót hasonló. A Kentucky elleni 15 elkapása iskolacsúcs beállítás, 216 yardja volt aznap. Juniorként visszaesett, 48 elkapásból csak 522 yardot ért el, összesen 2 touchdownnal - pedig azt várták, hogy Jim McElwain mester vele fogja majd megismételni Rashard Higgins 2014-es számait. A combine interjúin állítólag nem szerepelt túl fényesen. Tipikus karakterproblémás játékos, akiből eddig még nem jött ki, ami benne van, de született tehetsége miatt meg fogja kapni az esélyt, hogy a profik között megváltást nyerjen. Simán benne van, hogy nem draftolja senki, de nála egyébként sem az a lényeg, hogy hol kel majd el, hanem, hogy olyan helyre kerüljön, ahol rendbe tudják szedni és akkor lehet belőle steal, de ez elég optimista verzió.

Mike Thomas 6-7. kör

Mike Thomas
Egyetem
Southern Miss
Életkor
29 (1994-08-16)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Úgy játszik, mint aki be van sózva. Kiemelkedően eredményes senior évet produkált. Fanatikus, elhivatott küzdő, aki folyamatosan pörög. Jó méretei vannak, de a pályán még nagyobbnak tűnik. Nehéz, bravúros elkapásokra is lehet tőle számítani, nem esik kétségbe a kontakttól. A szezon előrehaladtával folyamatosan nőtt az önbizalma. A sebessége nem elit, de robbanékonysága játékról-játékra szembetűnő. Jó ütemben ugrik a labdákért, és az 50-50-es helyzetekben lehet benne bízni. Kézhasználata az oldalvonal mellett dícséretes. Minden elkapásból az utolsó yardot is igyekszik kisajtolni.

Gyengeségek

Az első 10 yardon csak átlagos atléta. Merev csípője miatt nagyon nyers útvonalakat fut. Csak két évig focizott az élvonalban, kevés ügyes ellenféllel találkozott. A press corner számára könnyű célpont. Nagyot kell fejlődnie, hogy átrágja magát a press coverage-en. Minden 10. labdát elejtett, ami felé ment. Szoros őrizetből nem tud elszakadni az útvonal végén. Nem túl lelkes blokkoló futásnál.

Megjegyzések

Chicago-i illetőségű, középiskola utolsó két évében 28 touchdownt szerzett. Csak a College of Dupage nevű felsőoktatási intézménybe tudta magát kvalifikálni, de egy év után a szintén JuCo szinten versenyző, ám komolyabb erőt képviselp Dodge City CC-hez távozott, Kansas-be. 42 elkapásból 709 yardot és 3 TD-t ért el 10 meccs alatt, amivel felkeltette a Southern Miss érdeklődését, így az NCAA első vonalába állhatott tovább. Junior éve 41 elkapást hozott, 592 yardot és 5 touchdownt tudott felmutatni. 2015-ben került fel a térképre; 71 labdából 1391 yardot ment előre és 14 touchdownt jegyzett. Előző 10 meccsén mindig volt legalább egy TD-je, a Washington elleni bowl meccsen kettő is, 190 yard mellett. Nem hívták el a combine-ra, de a Pro Day-en top10-es WR eredménye volt több kategóriában is. A radar alatt épülő karrier az övé, de odaadása felkeltheti az NFL edzők figyelmét, illetve a számait se a szél hordta össze. Semmi biztosíték nincs rá, hogy túléli a magasabb szint dörzsölt cornereinek nyomását, de a hátsó körben már megér egy draftjogot, mivel a maga szintjén domináns teljesítményre volt képes.

Trevor Davis 5. kör

Trevor Davis
Egyetem
California
Életkor
30 (1993-07-04)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
188 lb (85 kg)

Erősségek

4.42-es 40 yardja is jelzi, hogy legitim sebessége van, képes lehagyni a defensive backeket, akik nem fordítják időben a csípőjüket. Élesen vált irány comeback route-on, dolgozik visszafelé, a labda irányába. Kimagaslóan atletikus, mozgása folytonos nagyobb területen, így elkapás után is veszélyes. Kiválóan lát nyílt pályán. Hezitálás nélkül, a másodperc törtrésze alatt képes alkalmazkodni és megcsinálni a nehéz elkapást a testétől távol. Nem ismer félelmet, mikor közelít a kontaktus. Kis területen fürge, így fejlődhet útvonal futásban. Keményen megharcol az elkapásért, ha szorosan őrzik. Jól követi a labdát a válla fölött. Kitűnő visszahordási tulajdonságok, ebben a szerepben rögtön bevethető az NFL-ben.

Gyengeségek

Nagyon nyurga testalkat, izmot kell rá pakolni a következő szinten. Press coverage ellen nehezen szerez magának tiszta release-t. Fizikális cornerek ki tudják nyomni az oldalvonalhoz, így nem tud szeparálódni. Kézhasználata és lábmunkája is nyers. Nem olyan robbanékony a line of scrimmage-en, mint remélnénk. Többnyire elég egyszerű route-okat futtattak vele, a 9 útvonalas route tree-t, slip screent és curlt. Lekerekíti az útvonalait, nem játszik elég mélyen, így nem tud robbanékonyan elszakadni a coverage-től. Hiányzik a mérete/karhossza ahhoz, hogy konzisztensen versenyképes legyen a küzdős elkapásoknál. Limitált produkció egyetemi karrierje folyamán (egy 100-yardos meccs). Néhány elejtett labdája is volt. Csak szélső elkapót játszott a Cal-en.

Megjegyzések

Teljes neve Trevor Lee Davis, szociológusként diplomázott. Az Alhambra HS rekordere 100 és 200 méteres síkfutásban, valamint távolugrásban is. 3-csillagos recruit volt, ennek ellenére csak a Hawaii és az Idaho ajánlott neki ösztöndíjat, előbbit választotta. True freshman évében 28 elkapásból 366 yardig és 3 touchdownig, sophomore-ként pedig 17 elkapásból 235 yardig és 2 touchdownig jutott, összesen 10 meccsen kezdett a Rainbow Warriors színeiben. A főedző Norm Chow kirúgása után Davis úgy döntött, hogy csapatot vált, a Californiára transzferelt, így a szabályok értelmében a 2013-as szezont ki kellett hagynia. Új csapatában 2014-ben 10-meccsen játszott (sérülés miatt kihagyta az Oregon és az Oregon State elleni találkozót), 2-szer volt kezdő, 24 elkapásból 399 yard és 5 TD volt a mérlege, a Pac-12 legjobb kick returnere volt, 32.6 yardos átlaggal (iskolarekord) és volt 2 kick return touchdownja is, ami szintén iskolarekord. A Washington State elleni 60-59-es (!) győzelem alkalmával a Cal történetének egyik legkülönlegesebb meccsét produkálta: csupán a 20. játékos lett az FBS történetében, aki zsinórban két kezdőrúgást touchdownig hordott vissza, emellett 3 elkapása volt 82 yardért 2 touchdownnal fűszerezve, amiből az 51-yardos összjátéka Jared Goff-fal a győzelmet jelentette. 4 TD-jénél és 280 all-purpose yardjánál is jobbat utoljára Jahvid Best tudott jobbat Cal játékosként (5 TD @ Minnesota, 2009 ill. 311 all-purpose yard vs. Washington, 2008). A 2 KR TD iskolarekord, akárcsak a 198 KR yard és a 99.0-es KR yardátlag, utoljára 100-yardos KR TD-t a Cal színeiben még Deltha O'Neal csinált 1999-ben, és előtte az utolsó KR TD is még 2011-ben volt Brendan Bigelow révén. Ezek után nem meglepő h All-Pac-12 első csapatos kick returner lett Phil Steele-nél. Végzősként mind a 13 meccsen játszott, 9-szer volt kezdő, 1407 all-purpose yarddal csapata legjobbja, melyből 672 volt elkapott (40 elkapásból 2 TD kíséretében), 4 volt futott, 686 volt kick return és 45 volt punt return. Trevor Davis nem volt rajta sok elemző radarján egészen a 4.42-es 40 yardjáig a combine-on, ami mellé egy 38,5 inches súlypontemelkedés és egy 6.60-as 3-cone drill is társult. Az atletikussága megkérdőjelezhetetlen, és ezek a számok a meccsfelvételeken is megjelentek, mikor Davis lehetőséget kapott. A Cal spread offense-e és a folyamatos reciever rotáció miatt kevesebb labdát kapott, de Davis a 40 elkapásából kihozta a legtöbbet a 672 yarddal és 16.8 yardos elkapásonkénti átlaggal. A nagy játékra képes játékosokat mindig szeretik az NFL-ben és Davis minden kétséget kizáróan az. A nyurga elkapó ragyogó sebességét kihasználva le tudja hagyni a cornereket, akik azt várják, hogy megtörje az útvonalát. Davis izgalmas játékos nyílt területen is, agilitása és fürgesége révén hibára tudja kényszeríteni a védőket és szép mennyiségű yardot tud szerezni az elkapás után. A California támadósora számos slip screent és fly-t játszott rá, atletikusságát kihasználva alkalomadtán így nagy játékokat tudott bemutatni. Sajnos Davis játéka a többi területen eléggé fejletlen, ideértve a limitált route tree-t, időre és odafigyelésre lesz szüksége a következő szinten. Release, stem, lábmunka és a cselek mind-mind gyenge pontjai Davisnek jelenleg nehezen szakad el emberfogásnál, ehhez túl kevés nüanszát ismeri a játéknak. Szoros őrizetben történő elkapáskor küzd, de nincs igazán meg az ereje vagy a karhossza ahhoz, hogy konzisztensen legyőzze a védőjét. Davis rendkívül nyers, pályafutása korai szakaszában press coverage-dzsel legyőzhető, de ha meg tud erősödni és az útvonalain is dolgozik, akkor karrierje legjobb része még előtte áll. Maradhat a pálya szélén a következő szinten is, Davisnek minden atletikus tulajdonsága megvan ahhoz, hogy a draft harmadik napján megérje a kockázatot. Visszahordóként már hamar nevet szerezhet magának, nagyobb szerepbe pedig idővel belenőhet.