Prospect ismertetők


Su'a Cravens 2. kör

Su'a Cravens
Egyetem
USC
Életkor
28 (1995-07-07)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
225 lbs (102 kg)

Erősségek

Született focista. Szívós, ösztönös és eszes a pályán. Nyugodtan meg lehet kérni, hogy teljes munkaidős linebacker legyen, áll a feladat elé. Elképesztő keze van. Mindig ő viszi be az első ütést, és folyamatosan üresre tudja magát játszani. Több alkalommal is megmutatta, hogy ki tud bújni a blokkoló szorításából. Nem okozna gondot neki, ha 230 font körüli tömeggel kéne játszania. Mindig arra megy rá, hogy játékba tudjon avatkozni, nem szeret passzívkodni. Imádja mikor van lehetősége áthatolni a LoS mögé. Ragad hozzá a labda, nem érdemes tesztelni. Kilenc interceptiont szerzett három év alatt. Tud zónázni, de blitzelni is el lehet küldeni. A speical teamben azonal javulást jelenthet.

Gyengeségek

Az átlag NFL linebackernél kisebb. Rövid karjai miatt könnyű kikergetni a zseb szélére. Korábbi safety-ként még tanulja a LB posztot. Futás ellen időbe telik majd, mire felveszi az NFL ritmusát. Előfordulhat, hogy dugóba kerül a pálya közepén. Ha nem nyeri meg a párharcát azonnal, második szándékból veszélytelen. Emberezéskor hosszabb időn át nem nagyon tudja lekövetni a célpontját. Passzvédekezésnél nem túl technikás, főleg ütlegeléssel próbálja kibillenteni az emberét. Szeret kockáztatni, ezért nem mindig a tuti szerelést választja.

Megjegyzések

Egész eddigi életében Los Angeles-ben élt. Bátyja, Siaki a Utah, majd a Hawaii focicsapatában szerepelt. Nővére a Hawaii csapatától került a USC-hez, kosarasként, majd atlétaként képviselve a Trojans-t. Unokatestvére, Jordan Cameron is USC játékos volt, jelenleg a Miami Dolphins tight endje. Másik unokatestvére, Colby Cameron a Louisiana Tech irányítója volt. Nagyapja a BYU színeiben baseballozott. 5 csillagos toborzottként lett a USC játékosa, középiskolában safety, linebacker, wide receiver és running back poszton is játszatták. A Rivals a legjobb safety-nek és a 12. legjobb játékosnak rangsorolta mikor a Trojans-hez került. Egy félévvel hamarabb elvégezte a gimnáziumot, így már 2013 tavasza óta a USC-vel készült. Elsőévesként strong safety poszton azonnal a kezdőcsapatban találta magát, és meg is állta a helyét, több freshman válogatottba benevezték év végén. Másodévesen már hyprid SS/LB posztra tették és 68 szereléséből 17 így negatív yardos lett, ott is volt a Pac-12 álomcsapatában. Juniorként hasonló szerepkörben már 86-szor tartóztatta fel az ellenfeleket (15 TFL), év végén pedig profinak állt. Behatárolt a posztja, mivel ordít a 4-3-as WILL helyért a ligában, ahol playmaker kvalitásait ki tudja használni, de lehet, hogy Deone Bucannonhoz hasonlóan más rendszerben is megtalálják a helyét. Futball tudása miatt nem érdemes fennakadni a méretén és safety múltján, ilyen ösztönökkel és szerelési képességgel nehéz elképzelni, hogy ne találjanak neki helyet leendő csapatában.

Keanu Neal 2. kör

Keanu Neal
Egyetem
Florida
Életkor
-
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
211 lbs (96 kg)

Erősségek

Atletikus felépítés NFL-mérettel párosítva. Szempillantás alatt fel tud gyorsulni. Lendületből beleveti magát a futás levédésébe, mint a vérszagot fogó cápa. Szereti letenni a névjegyét nagy ütésekkel, legszívesebben csontokat törne. Nagy területen lehet számolni a jelenlétével, ha futásvédekezésről van szó. Egy pillanatig se áll le a kontakt után és agresszíven fejezi be. Megragadó jelleme megnyerheti magának a csapatok képviselőit. Zónázáskor ösztönösen érzi, hogy hová kell megérkeznie. Az elkapás után azonnal ott van a receiver arcában. Játszott Floridában a boxban és leghátsó emberként is. Fontos szereléseket tud bemutatni a LoS környékén. Fáradhatatlan védő, aki maximális fordulatszámon pörög az utolsó sípszóig.

Gyengeségek

Nem lehet mindig tiszta erőből nekimenni az embernek, néha kimélnie kéne a testén, és simán megcsinálni a szerelést. Mivel úgy játszik, mint aki át akar menni a falon, 2015-ben tizenöt szerelési kísérletben is lecsúszott a támadóról. Csúnya dolgokhoz vezethet, ha üres területen túlfut az emberén. Zónázásban kiszámíthatatlan, hogy mi fog vele történni. Előfordul, hogy elveszti a fonalat miközben a hosszú átadást is védenie kellene. Olykor túl sokat vár, hogy megforduljon és elinduljon hátra.

Megjegyzések

Középiskolában még állami szinten kitüntetett linebacker volt és sok floridai csapat csábította, amik közül a Gators volt a legerősebb, Gainesville-ben viszont már FS és SS posztokon számoltak vele. 2013-ban csereként vetették csak be. 2014-ben lett alapember, 10 meccsen játszott, nyolcszor kezdett és két meccset hagyott ki sérülés miatt. 45 szerelése és 3 interceptionje volt ezalatt, miközben az egyik legjobb tanuló volt a csapatban. Junior évét is két meccs kihagyással kezdte, de gyorsan behozta a lemaradást: 96 tackle mellett volt két sackje és egy pickje is. Az idei ötödik Gators játékosként jelentkezett be a draftra már harmadik éve végén. A combine-on távolugrásban a legjobb safety volt (ha Ramsey-t cornernek vesszük), míg magasugrásban második helyre ért oda. Olyan ösztönökkel bír, amit nem lehet tanítani, coverage gyengélkedéseit pedig megfelelő rendszerben el lehet bújtatni. Strong safety-ként azonnal bevethető játékos, akiről a college szezon közben nem hallottunk olyan sokat, de az NFL megfigyelők körében valószínűleg előrébb van a neve a noteszben, mint sok híresebb riválisáé.

Vonn Bell 2. kör

Vonn Bell
Egyetem
Ohio State
Életkor
29 (1994-12-12)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Sherrif mentalitású dolgozó, aki szereti büntetni a felé merészkedő elkapókat. Tehetséges emberfogó. Legnagyobb erénye a reakcióideje és remek ösztönei. Nem hezitál, hanem egyből megindul, amint leolvasta a passz szándékot. A legtöbb safety-nél veszélyesebb a labdára. Az előző két évben 23 passzt hatástalanított. Le tudja követni a célpontját és pontos ütést mérni rá, lendületből érkezve. Pontosan tudja, hogy mi a dolga, hogyan helyezkedjen. Mindig odaér az emberéhez, bármilyen route-ot is kell olvasnia. Szinte mindig akcióközelben van.

Gyengeségek

Érződik meccs közben, hogy nem valami gyors. Kérdés, hogy single-high safety-ként mennyi idő alatt ér oda a társainak segíteni. Amikor megverik, akkor általában a rossz testtartás az oka. Előfordul, hogy túl sokáig bámulja az irányítót, így az elkapót szem elől téveszti. Hagyja, hogy a futó vigye be az ütést neki. Nem erőből küldi földre az ellenfelet, hanem lerángatja.

Megjegyzések

Chattanooga szülötte, gyerekkora nagy részét ott töltötte, majd egy georgia-i középiskolából lett 5 csillagos recruit és az ország 2. legjobb safety-je a toborzó oldalak szerint. Édesapja a Murray State csapatában focizott. Freshman évében cserejátékosként segítette a Buckeyes-t. 2014-ben lett kezdő és a szezon végén bajnoki címet ünnepelhettek. A csapatban második legtöbbnek számító 92 szereléssel zárt, amire safety-től 2002 óta nem volt példa Columbus-ban, akkor Mike Doss vitte a prímet, de Bell 6 interceptiont is fogott. Juniorként all-BigTen 1. csapatba szavazták, miután az Ohio State-é volt az ország második legkevesebb pontot kapó védelme. Nem valószínű, hogy hasonlóan domináns védő lesz a profik között is, mint eddig, viszont a tudását el kell ismerni, mert nagyon hatékony volt eddig. A kérdés, hogy atletikusságban, és erőben tud-e még fejlődni, mert ha nem, akkor olyan védő lehet belőle a profik között, aki egyes meccseken nyerő momentumokat generál, máskor viszont touchdownokat nyelnek róla. Labdaszerzéseivel sok mindent jóvá tud tenni, és mivel a passz ellen kimondottan ügyes, free safety-ként a mai NFL-ben illene kezdő posztot kiharcolnia magának.

Darian Thompson 2. kör

Darian Thompson
Egyetem
Boise State
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Magas, kigyúrt test, keményen dolgozott azért, hogy kimaxolja a testét. Mindig akció közelben van, konzisztensen gyorsan játszik, nagy területet fedez le. Jól ismeri fel az előtte zajló játékot, belép az útvonalakba és a labdára megy. Pontosan olvassa az irányító szemeit, így nem eszi meg a dobócseleket - rengeteget videózik, megjegyzi a tendenciákat. Agresszív downhill játék jellemzi, fizikális beállítottságú, odafigyel a kontaktusra. Kitűnő labdaérzék- és tudatosság, miközben keresi a labdát már az interceptionre fókuszál. Akrobatikus mozgásával a vetődéses elkapások is rutinszerűnek tűnnek nála. Kompetitív intangibles-e miatt természetes vezető lehető a következő szinten is ("olyan srác, akit mindig magad körül akarsz tudni" mondta róla egy csapattársa). Tartós játékos, 4 évig volt kezdő.

Gyengeségek

Alsóteste merev, emiatt nehezebben fordul a csípőjével, így előfordul, hogy lemarad. Rövid karjai és a túl agresszíven választott szögek miatt elhibázott szerelésekre hajlamos futás ellen. Jobban kell kontrollálnia a testét mikor lassít. Jammelési technikája inkonzisztens. Nehézkes irányváltásai és átlagos üldözési sebessége miatt, ha rossz irányba lépett, küzd zárkózással. Figyelmetlenségre hajlamos miközben a backfieldet pásztázza a szemével, egy lépés előnyt hagy az elkapóknak. A labdának háttal marginálisak az ösztönei.

Megjegyzések

Egészségtudomány szakon diplomázott. Középsuliban a csapattársa volt az Oregon State DE-je, Lavonte Barnett. Thompsonnak (aki egyébként baseballozott is HS-ben) egyedül a Boise State ajánlott ösztöndíjat. 2011-ben redshirtöt kapott. 2012-ben mind a 13 meccsen játszott, az utolsó 6-on kezdő is volt, 43 szerelés, 1 összeszedett fumble, 3 leütött passz és 3 interception került fel a statisztikai lapjára. 2013-ban mind a 13 meccsen kezdő, 63 szerelés, 1.5 TFL, 1 kiharcolt fumble, 1 leütött passz és 4 interception volt a mérlege. 2014-ben is kezdő mind a 13 meccsen kezdő, 71 szerelés, 5 TFL, 1 leütött passz és 7 interception állt a neve mellett, utóbbi kategóriában a legeredményesebb lett az MWC-ben és a 3. legjobb volt az egész országban, All-MWC első válogatott, a CBSSports.com-nál pedig a második számú All-American csapatba is befért. Végzős idényében is kitűnő számokat hozott, 65 szerelés, 1 sack, 8.5 TFL, 2 kiharcolt fumble, 4 leütött passz és 5 interception, ismét All-MWC első válogatott, ezúttal az FWAA-nél és a PhilSteele.com-nál lett második csapatos All-American. Összesen 19 interceptiont szerzett egyetemi karrierje folyamán, ezzel vezeti az MWC örökranglistáját Eric Weddle előtt. Thompson labdaérzéke és megérzései révén képes olvasni az irányítót és megcsinálni a játékot, de emellett túl sokat gondolkozik, és a cover készség is hiányzik belőle ha a labdának háttal kell futnia. Az ellentmondásai miatt nehéz rábízni az utolsó védelmi vonalat, de a playmaker ösztönei és a keménysége miatt downhill safetyként felkeltheti az NFL edzők érdeklődését. Sokan a Billses Bacarri Rambohoz hasonlítják, a rossz irányba tett lépések és az agresszív olvasások nagy játékokat eredményezhetnek a támadóknak, de mindketten vannak akkora playmakerek, hogy a védelem részéről is nagy játékokat mutassanak be.

Karl Joseph 2-3. kör

Karl Joseph
Egyetem
West Virginia
Életkor
29 (1994-09-08)
Magasság
5 ft 11 in (1.80 m)
Tömeg
197 lbs (90 kg)

Erősségek

Csapatkapitány és született vezér. Imádja a futballt, hatalmas szenvedéllyel játszik. Playmaker safety, aki tud embert fogni és veszélyes a labdára. Rá merték bízni egy-egy ellen Sterling Shepardöt. Hamar észreveszi a labda útját és nem csak leütni akarja azt, hanem igyekszik megszerezni a passzt. Magasra ugrik, nem lesz könnyű ellene lehúzni az átadásokat a levegőből. Kilenc interceptionjéből ötöt az előző négy meccsén szerzett. Ugyanolyan odaadóan dolgozik akár passz, akár futás jön. Elég szívós, hogy a boxban se kelljen félteni és a sebessége adott hozzá, hogy leghátsó emberként felérve nagy területet lefedhessen. Mély zónákban sincs elveszve. Vérszomjasan várja, hogy telibe verhessen valakit.

Gyengeségek

ACL-szakadással küszködik, ami miatt nem tudja a teljes draft-előtti eseménysort végigügyködni és kétséges, hogy a további pályafutásában ennek milyen utóhatása lesz. Nincsenek megfélemlítő méretei, amiket a stílusa alapján elképzelnénk. Mivel mindig a labdára vadászik, előfordul, hogy egy ütemmel hamarabb indul el, mint kéne. Coverage-ben volt rá példa, hogy szétesett a mozgása. Nem megbízható szerelő, mivel a technikája változó

Megjegyzések

Orlandóban két ízben is ő lett az év védője a középiskolások között, mielőtt a West Virginia lecsapott rá. Nem akármi, hogy egyetemista újoncként ismét ő lett csapata védelmi MVP-je miután végigdarálta a 13 meccset a WVU free safety posztján. Freshman all-American jelölést is kapott. Összesen 104 szerelése volt és 5 labdát szerzett. 2013-ban kisebb sophomore slumpon esett át, de ugyanúgy említésre méltó volt a BigXII díjazottak között, mint freshmanként. 2014-ben a legtöbb akciót látott védő volt a Mountaineers-ben, 92 tackle mellett 4 labdát szerzett és ezúttal a BigXII 1. csapatban is találkozhattunk a nevével, valamint a tanulmányi kitüntetettek között. Négy meccset játszott seniorként és 5 interceptiont fogott ezeken, de egy non-kontakt gyakorlat folyamán szétment a térde edzésen és azóta is regenerálódik. Amennyiben egészségesen vágott volna neki a holtszezonnak, esélyes lehetett volna, hogy az első safety lesz, aki gazdára talál, így viszont a 2. napos kiválasztása is kétséges. Mindent tud, amit ezen a poszton elvárnak, ráadásul remek karakter, akire rá lehet bízni az utolsó mentsvár szerepet, miközben látványos dolgokra is képes. A térde mellett a méreteivel sem lesz minden csapat kibékülve, de ha rendbe jön teljesen, akkor még stealként is tekinthetünk rá pár év múlva.

Jeremy Cash 3-4. kör

Jeremy Cash
Egyetem
Duke
Életkor
31 (1992-12-09)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
212 lb (96 kg)

Erősségek

Nagytestű, fizikális védő. Minden egyes játékban a maximumot nyújtja. Nem csak sokat szerel, de jó helyeken is - tavalyi 98 tackle-jéből 33 esetében maximum 2 yardot haladt előre az ellenfél. Három év alatti 326 szerelése és 7 kierőszakolt fumble-je mindent elmond. Hosszú karja és nagy keze van a safety-k között. A nagy tömegben összetéveszthetnénk egy alacsony linebackerrel. Hatalmas lendülettel érkezik meg a futók felé, még mielőtt meglátnák a fényt az alagútban. Ha megérzi a vérszagot, azonnal ott terem. Elgázolja a célpontjait, így az elkapók nem tudják befejezni az elkapást. Akár fullback vagy tight end is mehet szembe vele, bárkivel felveszi a kesztyűt. A futásvédekezésben is páratlan munkára képes ihletett napjain.

Gyengeségek

Bajban lesz, hogyha egy-egy ellen kell passzvédekeznie. Merev a csípője, így fürge mozdulatokat ne várjunk tőle. Időbe telik mire fel tud gyorsítani. Lassan érkezik meg a zónájába a LoS-ről hátrálva. Hagyja, hogy az elkapók befejezzék az útvonalukat. Coverage-ben nem szabad egyedül hagyni, be kell neki segíteni. Nem minden rendszerbe illik. Az orvosoknak még rá kell nézni a csuklójárta, hogy rendbejött-e a műtét után.

Megjegyzések

Miami környékén nőtt fel, középiskolában együtt pallérozódott Ryan Shazierrel és a későbbi Vikings CB, Josh Robinsonnal is. 3 csillagos recruitként, az ország 25. legjobb safety-jeként követte Shaziert az Ohio State-hez, Jim Tressel mester hívó szavára. Kitűnő tanuló volt, így már egy félévvel korábban befejezte a középiskolát. Alig-alig került pályára freshmanként, majd miután Urban Meyer lett a Buckeyes edzője, úgy döntött, hogy továbbáll, és a Duke-hoz kötelezte el magát, a 2012-es idény kihagyásával számolva. Debütálásként aztán mind a 14 meccsen kezdett a Blue Devils-ben és 121 szereléssel zárt, ami a 2. legtöbb volt az ACC-ben, természetesen bekerült a konferencia álomcsapatába is. Négy interceptiont, és két fumblet okozott, kettőt össze is kapart. 2014-ben sem változott sok minden, az egyedüli defensive back volt az országban, aki 100+ szerelést, 10+ TFL-t és legalább 5 sacket gyűjtött. Volt hozzá két pickje és 4 kiharcolt fumble-je is. Nem csak az ACC, hanem az all-American csapatoknál is szóba került a neve. 2015-ben aztán be is szavazták a legjobb egyetemista csapatba, ebben az évben 100 tackle-je volt kereken (18 negatív), és 3 labdát szerzett. Ezentúl ő lett az ACC-ben az év védője. A Pinstripe Bowlon csuklóműtét miatt nem vehetett részt. 2015. májusában szerzett pszichológia szakon diplomát. Cash nem árul zsákbamacskát, a profik között is ugyanúgy lehet használni, mint eddig - verőemberként a boxban, kevés emberforgásra rákényszerítve. A Duke-ból láthatóan kiemelkedett tehetségével és egy olyan NFL csapatban, ahol van lehetőség a defensive backeket forgatni, első naptól kezdve hatásos lehet a jelenléte. Pár hónappal azután, hogy a Denver egy hasonló strong safety-vel nyert Super Bowlt, Cash-re is lehet igény a 2. napon, de ha azt nézzük, hogy alsó hangon mire lehet képes, akkor DJ Swearinger is eszünkbe juthat, azzal a kitétellel, hogy Cash jóval intelligensebb.

Jalen Mills 3-4. kör

Jalen Mills
Egyetem
LSU
Életkor
30 (1994-04-06)
Magasság
6 ft 0 in (1.83 m)
Tömeg
191 lbs (87 kg)

Erősségek

Agilis, zárkózási sebességének köszönhetően feledtetni tudja a rossz irányba tett lépéseit. Bízik a sebességében, kirobban a kiindulási helyzetből folyamatosan gyorsítva közelíti meg a gapeket. Csípője fordulékony, zökkenőmentesen tud irányt váltani. Lábmunkája összeszedett, nem veszti el az egyensúlyát, mikor backpedalból futásra vált. Messziről kiszúrja a labdát, gyorsan kerül jó pozícióba. Útvonalak felismerésében fejlődött, most már jobban érzi a futott útvonalakat, mint maguk az elkapók, emellett jól érzi magát nagy területen is. Erős kezeivel megnehezíti az ellenfele dolgát az elkapási ponton. Bőbeszédű vezéregyéniség, elfogadta, hogy végzősként megnövekedett szerep vár rá. Összesen 4 évnyi kezdőtapasztalat cornebackként, safetyként és nickelként, sőt tapasztalt special team gunner is. Megbízható munkaszemlélete van, addig hajtotta magát, amíg már 8 héttel később képes volt visszatérni egy 2015. augusztusi lábsérülésből.

Gyengeségek

Vékony testalkatú, felépítése nem ideális. Úgy játszik mintha lúdtalpas lenne, szemeivel nem következetesen koncentrál, túlságosan is a zárkózási sebességére támaszkodik. Nincsenek izgalmas szerelései, inkonzisztens erőfeszítések, tétova döntések jellemzik futás ellen. Bedobja a testét, de a szerelési mechanikája nem szilárd. A pálya közepén tévesen ítéli meg a szögeket. Szívesebben kerüli meg a blokkolókat, hiányzik belőle a funkcionális erő a gyors leváláshoz. Nem érzi jól magát az irányítónak háttal, fordulás után küszködve találja a labdát, nehezen olvassa az elkapó szemeit. Többször kellene a labdára mennie és megcsinálnia az interceptiont. Hajlamos érzelmileg túltöltődni, muszáj, hogy az elméjét a pályán lévő dolgokra irányítsa. 2015 augusztusában a bal lábában eltörött a szárkapocscsont és a bokaszalagok is sérültek, emiatt kihagyta a szezon első felét. Pályán kívül megkérdőjelezhető személyiség, 2014. májusában azzal vádolták, hogy arcon vágott egy nőtt, elsőfokon elítélték, másodfokon felmentették és beíratkozott egy intervenciós programba ahelyett, hogy a bíróság elé állt volna (a vádat azóta törölték az aktájából).

Megjegyzések

Texasban nőtt fel, a Lancaster High Schoolban kezdett, végzősként transzferelt a DeSoto High Schoolhoz, 3-csillagos recruit volt. Tyrann Mathieu kirúgása miatt már true freshmanként mind a 13 meccsen kezdő cornerback volt, 57 szerelés, 5 leütött passz és 2 interception került a neve mellé, Freshman All-American első csapatos a Sporting Newsnál, a CBSSports.comnál és a FoxSportsNext.comnál. Sophomore évében 67 szerelés, 4 TFL, 3 sack, 3 leütött passz és 3 interception volt a teljesítménye, utóbbi kategóriában Craig Lostonnal holtversenyben csapata legjobbja volt. Az Outback Bowl volt az első meccs, ahol safetyént kezdett. 2014-ben 12 meccsen safetyt, 1-en nickelt játszott, 62 szerelés, 3 TFL, 5 leütött passz, 2 irányító siettetés, 1 INT és 1 összeszedett fumble került a statisztikai lapjára. Végzősként lábsérülése miatt csak 6 meccsen játszott, ebből 5-ször volt kezdő nickelbackként vagy söprögetőként, 30 szerelés, 1 sack és 3 leütött passz így is összejött neki, így a csonka szezonja ellenére a CBSSports.com All-American első csapatba válogatta. Millst gyakran használták island cornerként az LSU-n, sebessége és zökkenőmentes irányváltásai miatt ez jól is sült el, képes megfojtani az elkapót zónázásban, press és off coverage-ben egyaránt. Bár a pályán kívüli dolgai és a tweener vonásai kérdőjelek, ugyanakkor Millsből atletikussága alapján egy biztos nickelback válhat, aki a legjobbját slot cornerként nyújtja. Eléggé hasonlít az Indianapolis Colts játékosára, Darius Butlerre, mindkettőjüknek vannak tweenerekre jellemző tulajdonságaik, de mellette fürgék, agresszívek, nagyobb területen is kényelmesen érzik magukat és legjobbjukat a pálya belső részén tudják nyújtani.

Miles Killebrew 3-4. kör

Miles Killebrew
Egyetem
Southern Utah
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
217 lbs (99 kg)

Erősségek

Jó felépítés a posztjára. Gyorsan játszik, nagy területet lefedez, határozott léptekkel növeli a hatótávolságát. Csípője laza, backpedalja zökkenőmentes, így transitionben és irányváltásban is jónak a számít a söprögetők között. Erőszakos a játékstílusa, megvan a gyorsulása a zárkózáshoz. Fizikális futás elleni védő, igazi downhill thumper, aki mindig keresi a célpontját. Keményen játszik, nem vigyáz a testére. Sokkal jobban szeret az alleyben szerelni, ki tudja használni a méreteit, valósággal átgázol a célpontján. Tapasztalt special team coverageben (3 blokkolt rúgás szerepel a rezüméjében). Végzősként csapatkapitány volt, attitűdje és futballkaraktere illik egy NFL öltözőbe. 4 évig kezdő, junior és senior évében is 100 szerelés fölé jutott.

Gyengeségek

Nehezen kontrollálja a lendületét a line of scrimmage-en túl, ez kiegyensúlyozatlan szerelési kísérletekhez vezet. Rutinszerűen késve diagnosztizálja és ismeri fel, hogy mi történik, hezitál és nem igazán hisz a szemének. Hajlamos a csőlátásra, a zsebre fókuszál és nem érzékeli, hogy merre kellene indulnia ahhoz, megcsinálja a játékot. Inkonzisztens szerelési technikája miatt gyakran csak segítséggel tudja megállítani a labdást. Néhány játékban alig várja, hogy felvehesse a kontaktust, de a meccsvideóin arra is van példa, hogy bevárja a labdacipelőt, ami negatív játékokhoz vezet. Zökkenőmentes backpedal és irányváltás jellemzi, de hajlamos levenni a szemét az emberéről, fejleszteni kell a fedezési érzéken.

Megjegyzések

Nevadában nőtt fel, középiskolában DB-t, RB-t és WR-t is játszott. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben kezdő SS mind a 11 meccsen, 69 szerelés, 5 leütött passz és 1 megszerzett fumble került a statisztikai lapjára. 2013-ban 54 szerelés, 2 leütött passz és 2 összeszedett fumble volt a mérlege, említésre méltó az all-Big Sky válogatottban. 2014-ben mind a 12 meccsen játszott, 101 szerelés, 2 TFL, 4 kiharcolt fumble és 3 interception állt a neve mellett, bekerült a második számú all-Big Sky válogatottba. Végzős évében 132 szerelést és 7 leütött passzt mutatott be, all-Big Sky első csapatos lett. 4 kezdőként eltöltött éve alatt Killebrew egy kimagaslóan produktív strong safety volt a Thunderbirdsben, a line of scrimmage közelében és single-high safetyként játszott. Méretéhez képest jól mozog, nagy területet fedez le támadó mentalitással, de nehezen érzékeli a dolgokat, gyorsabban kell átlátnia, hogy mi folyik a pályán. Fizikai jelenléte és NFL-szintű hatótávolsága ellenére Killebrew akkor a legjobb, ha a pályának egy kisebb szegletére kell figyelnie, így kevesebb dolgon kell végigmennie. "Látom a labdát, megszerzem a labdát" típusú játékos, Killebrew egy safety/linebacker hibrid, aki nem mindig hisz a saját szemének, de a fizikai paraméterei megadják az esélyt arra, hogy NFL kezdővé fejlődjön. Tudatosságával és zárkózási sebességével mindenkit lenyűgözött a Senior Bowl edzésein, a special teamből már újoncként is kitűnhet, ha a védelemben még nem is áll készen a kezdőszerepre.

Justin Simmons 5-6. kör

Justin Simmons
Egyetem
Boston College
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
194 lb (88 kg)

Erősségek

Ideális méret/erő erre a posztra. Nagyobb elkapókkal is képes harcolni az elkapási ponton. Kiváló labdaérzék, elsőrangúan követi a labda röppályáját. Megvan a hatótávolsága ahhoz, hogy single-high safetyt játsszon és center fielderként dolgozzon. Kiemelkedően szerel, jól lassít le nagyobb területen és tökéletes formában csinálja meg a tackle-t. Hosszú karjai segítenek a futók földre vitelében. Jó mozgáskoordináció és üldözési sebesség jellemzi, mikor a labdást támadja. Üldözésben és coverageben is okos szögeket választ. Tight endek és possession elkapók ellen is képes emberezni. Aktívan használja a lábait a boxban, konstansan kivonja magát a blokkok alól és a labdára vadászik. Mélységben is stabil futás elleni védő, betömi a sávot/koncentrált marad az utolsó védővonalként. Jól lát a pályán, így képes megfejteni a zónájában lévő útvonal kombinációkat. Tapasztalt (50 meccsen játszott egyetemen), agyas játékos, konzisztensen jól helyezkedik. Tartós, egy meccset sem hagyott ki a BC-n töltött 4 év alatt.

Gyengeségek

Jó, de nem nagyszerű atléta összességében. Az ösztönei nem kivételesek. Nem elég mozgékony ahhoz, hogy a gyorsabb elkapók mozgását is letükrözze emberfogásnál. Kicsit merev a csípője, így lassabban fordul mielőtt elkezdene mélységben futni. Nincs meg a kiváló click and close-ja, hogy tönkre tegye a passzolási ablakokat. Nincs meg az elit sebessége, a 40 yardos idejének kulcsszerepe lesz a draftértékében. A LOS scrimmage közelében a coverage lábmunkája nehézkes, sokkal jobb zónázásban, ahol olvashatja a játékot, majd pedig a labdára reagálhat. A levegőben robbanékonyabbnak kellene lennie, inkább a karhosszával nyeri ezeket a párharcokat mintsem a rugóival.

Megjegyzések

Kommunikáció szakon diplomázott. Középiskolában védő- és támadóoldalon is lelkesen kapdosta el a labdákat, mellette kerületi bajnok a kosárcsapattal, végzős idényében 15.2 pontot és 11.5 lepattanót átlagolt és kiosztott 47 blokkot is. A sport mellett a közösségi munkából is kivette a részét. True freshmanként mind a 12 meccsen játszott, 6 meccsen kezdett free safetyként, egyen cornerbackként. Sophomore évében mind a 13 meccsen játszott, 34 szerelés, 1 TFL, 3 leütött passz és 1 összeszedett fumble állt a neve mellett. Junior évében mind a 13 meccsen kezdett az első 7 meccsen free safetyként, utána cornerbackként. 76 szereléssel és 2 interceptionnel is csapata legjobbja volt, emellett 2 TFL, 7 leütött passz és 1 sack színesítette a statisztika lapját. Végzős évében mind a 12 meccsen kezdő free safety, 5 interceptionje és a 3 összeszedett fumble-je is a 2. legtöbb volt az ACC-ben, ezen felül 67 szerelés és 2 TFL volt a teljesítménye, a média All-ACC 2. csapatba szavazta. A combine-on magasugrásban a safety-k között a legjobb eredményt érte el, távolugrásban negyedik helyen végzett. College játékosként Simmons homályban maradása csak azzal magyarázható, hogy a Boston College az elmúlt években egy küszködő program volt. 4 szezonja alatt végig üde színfolt volt az Eaglesben, minden meccsen feltűnt cornerbackként vagy free safetyként. Az NFL-ben kétség kívül nem lesz belőle cornerback, a mozgása nem elég folytonos és összességében nem elég atletikus ahhoz, hogy emberfogásban ideális legyen. Tight endekkel és kevésbé robbanékony elkapókkal tartja a lépést, de Simmons nem egy tipikus mozgékony, ultraatletikus defensive back. A mozgáskoordinációja rendben van, de azért nem esik le tőle az ember álla és februárban mindenki szeme a 40 yardos idejére fog szegeződni. Ugyanakkor Simmonsnak számos rendkívül értékes tulajdonsága van, mélységi cover safety jó hatótávolsággal, labdaérzékkel és intelligenciával. Zónázás során jól olvassa a route kombinációkat és az irányítót, helyezkedésének hála meg tudja csinálni a játékot. Igazi tackling machine, ritkán csúszik ki a kezei közül a labdás, még nyílt területen is. Nem a legrobbanékonyabb üldöző, de ezt hosszú karjaival és lépteivel tudja kompenzálni. Futás ellen lenyűgöző akár mélységi zónában akár a boxban helyezkedik. A line of scrimmage környékén a lábával és a szemével is aktív, így elkerüli a blokkokat és megtalálja a labdát. Fegyelmezetten érkezik meg, nem veszti el a containt, nagyobb térben ügyesen lassít le és fürgén kapja el a labdást. Single-high coverageből is nagyszerű szögeket választ, időben szerel, a labdás lelassításakor nyugodt marad, nem akar gyilkos erővel ütközni. Simmons tudatossága számos nagy futójátékot akadályozott meg ebben a szezonban az NFL-edzők imádni fogják játékának ezt az elemét. Erős combine-nal még a 2. nap közepénél korábban is kiválaszthatják. Számos szempontból minőségi játékos, de az NFL-csapatok atlétákat keresnek söprögető pozícióba és még ebben a gyenge classban is vannak csábítóbbak Simmonsnál ezen a területen. Az ő tapasztalatával, eszével és koncentrációjával jó eséllyel nagyobb karriert fog befutni számos előtte kiválasztott játékosnál.

DeAndre Houston-Carson 4-5. kör

DeAndre Houston-Carson
Egyetem
William & Mary
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (185 cm)
Tömeg
202 lb (92 kg)

Erősségek

Úgy néz ki, mint napjaink NFL defensive backjei, széles vállak, elvékonyodó törzs és hosszú végtagok. Folyamatos mozgású atléta, gyors, könnyű léptű, csípője laza. így jók az irányváltásai. Egyenletesen gyorsul, NFL-kaliberű sebessége van. Lenyűgöző tudatosságot mutatott be miközben végzősként váltott cornerbackről free safety posztra, bemutatta a kiváló látását, hatótávolságát és labdaérzékét, így potenciálisan maradhat ebben a pozícióban. Gyorsan megtalálja a labdát, nagyon agresszíven játszik, futás ellen a line of scrimmage felé tör. Fizikális ütköző. Robbanékony üldöző, ezért nagyokat ütközik és a labdára megy, ha más is a közelben van. Tudatossága zónázás közben is tetten érhető, robbanékonyan lép rá az előtte lévő útvonalakra. Off-man coverage-ben türelmes, rákényszeríti az elkapót a döntésre azelőtt, hogy elfordítaná a csípőjét, így kitűnő helyzetbe hozza magát, hogy nagy játékokat csináljon underneath route-oknál. Nagyon jó a kéz-szem koordinációja, így a testétől távol is képes behúzni a passzokat, időzítése felugrásoknál és edge rushnál is kitűnő, így interceptionökre, blokkolt rúgásokra képes. Labdával a kezében is jól lát a pályán, képes kihasználni a blokkokat. Tartós játékos. 4 évig volt kezdő.

Gyengeségek

Nyilvánvalóan megkérdőjelezhető mezőnyben edződött. Jelenleg jobban ütközik, mint szerel, túl gyakran hagyatkozik az ütközési erőre, hogy kiüsse a labdacipelőt ahelyett, hogy biztonságosan szerelné. Túlságosan agresszív üldözési szögei miatt sebezhető helyzetben hagyja a csapattársait, visszavágási sávokat teremt, amit a labdás kihasználhat. Egyszerűen gyorsabb volt a legtöbb ellenfelénél, robbanékonyabb atléták jól futott double-move-jai ellen gondja lehet.

Megjegyzések

Szociológia szakon diplomázott. Középiskolában RB-t, WR-t és DB-t is játszott, mellette kosarazott és atletizált. 2011-ben redshirtöt kapott. 2012-ben mind a 11 meccsen kezdő, élete első egyetemi meccsén már interceptiont fogott, ráadásul első osztályú ellenfél, a Maryland ellen, végül 55 szerelés, 1 INT, 6 leütött passz és 1 blokkolt mezőnygól került a statisztikai lapjára. 2013-ban mind a 12 meccsen kezdő, 62 szerelés, 4.5 TFL, 1 sack, 2 INT, 13 leütött passz és 2 blokkolt rúgás állt a neve mellett, a CAA konferencia harmadik számú csapatába került be. 2014-ben 9 meccsen kezdő, aztán a James Madison elleni sérülés véget vetett a szezonjának. Mielőtt megsérült zsinórban 3 meccsen blokkolt puntot (mellette volt a szezonban egy blokkolt FG-je is), továbbá volt még 3 interceptionje, 67 szerelése, 2.5 TFL-je, 2 összeszedett fumble-je és 7 leütött passza, All-CAA második csapatos. Végzősként váltott cornerbackről free safety posztra, csapatkapitánynak választották, 109 szerelés, 4 INT és 2 blokkolt rúgás színesítette a statisztikai lapját, konszenzus FCS All-American, az iskola 122 éves történetében ő a harmadik játékos, aki konszenzus All-American első csapatba került. Az FCS játékosok jobban teszik ha dominálnak a saját szintjükön, hogy figyelmet kapjanak az NFL-től, Houston-Carson pontosan ezt tette a Tribe színeiben, 4 évig volt kezdő, ezalatt szemkápráztató statisztikákat hozott össze: 293 szerelés, 10 interception, 9 blokkolt rúgás. Karhossza, mozgása és versenyszelleme alapján akár visszatérhet cornerback posztra is az NFL-ben. A hatótávolsága és a látása izgalmas tulajdonság egy söprögetőnél, de ha marad a posztján, akkor megbízhatóbban kell szerelnie nyílt területen. NFL hasonmás: Husain Abdullah.

Clayton Fejedelem 7. kör - UDFA

Clayton Fejedelem
Egyetem
Illinois
Életkor
30 (1993-06-02)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Nagy lendülettel érkezik meg a futás levédésébe. Lelkesen dolgozik a boxon belül. Az a fajta szerelő, aki mellbe fejeli az ellenfelet zokszó nélkül. Végzősként 140 szereléssel zárt. Ha labdaközelben van, igyekszik meghiúsítani az elkapást, nem elégszik meg a lehetséges szereléssel. Box safety-ként is felismeri a körülötte kibontakozó route-okat. Zone coverage-ben sem ég meg.

Gyengeségek

Merev, csak a boxban használható safety, akinek se lábmunkája, se emberfogási képessége nincs hozzá, hogy a passz ellen hatékony legyen. Üres területen kicsit darabos a mozgása. 2015-ben 11 elrontott szerelési kísérlete volt. Jobban bele kell állnia a szerelésekbe, nem csak felsőtestből dolgozni. NFL szinten lassan zárkózik, így nem ér oda a passzok elé.

Megjegyzések

Beceneve Fej. Tősgyökeres illinois-i, gimiben a foci mellett bírkózott és lacrosse-ozni is járt. Az egyetemek közül a Div2-ből érkezett a legjobb ajánlata, mivel elég kistermetű volt. Követve a bátyját, 2011-12-ben még az egyetemi futball legaljának számító NAIA ligában játszott egy St.Xavier nevű csapatban Chicagóban. 2013-ban lett az Illinois játékosa, 2014 óta játszhat is. Junior évében egyszer kezdett csak. Végzősként lett kezdő és a BigTen legtöbb szerelését jegyző játékosának számított. 2015 májusában szerzett kommunikáció diplomát, azóta mesterképzésre jár. Meghívták az East-West Shrine Game-re, de a combine-ra nem. Az Illinois pro day-en 4.50-et futott 40 yardon, ami 3. legjobb lett volna a combine-on a safety-k között, magasugrásban az egész mezőny 7. legjobb eredményét érte volna el, súlyemelésben pedig 3. lett volna a defensive backek között. A profik között majd főleg a special team értékével harcolhatja ki, hogy keretbe kerüljön, egy olyan csapatnál, amely még használ tradícionális box safety-ket. Igazi underdog sztori az övé, de mi magyarok tudjuk, hogy a név kötelez.

TJ Green 4. kör

TJ Green
Egyetem
Clemson
Életkor
9 (2015-03-15)
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
208 lb (94 kg)

Erősségek

Elkapóból átképzett safety. Igazi rakétának számít sebességet tekintve, aki néha valószínűtlenül távolról is odaért, hogy megakadályozza a nagy játék lehetőségét. Ha megkérnék rá, valószínűleg hatalmas területet be tudna játszani. Emberfogásban a sebessége mellett a hosszú karjai és a remek labdaérzéke is sokat ér, a WR-múlt itt sem árt. Volt rá példa, hogy a futás ellen is rendre fel kellett érnie a line of scrimmage-re. A slot helyről indulva veszélyes blitzelővé lehet képezni. A játékát Eric Berry után mintázza. Visszahordóként is kipróbálható.

Gyengeségek

Nem mondhatni, hogy megbízhatóan szerel. Túlságosan vállal ütközik, pedig földre is lehetne vinni az embert. Átlag alatti a helyezkedése és az egyensúlyérzéke, amikor szerelni kéne. 2015-ben 17 elrontott szerelési próbálkozást regisztráltak nála. Csak egy évig kezdett. Túl sokat volt mélyen hátul, így emberezésben kevés rutint szerzett. Hezitál, hogy meginduljon-e mélyről, miután megvolt előtte az elkapás vagy átért a futó, amivel fontos yardokat hagy benne a meccsben. Nem fejlődtek még ki az ösztönei, így nem érzi, hogy mikor lehetne jó eséllyel megtámadni a labdát.

Megjegyzések

Alabamából indult, elkapóként, visszahordóként is védőként is bizonyított, az ESPN az 56. legjobb atlétának írta az országban. Két csillagos recruit volt mindössze, a Clemsonon kívül csak az Auburn hívta a topligák csapatai közül. Újoncként főleg special teamben szerepelt a Clemsonban, 9 ST tackle-je is volt. 2014-ben bekerült a védelembe, és csereként 24 szerelést gyűjtött össze. Junior évében szobatársával, Jayron Kearse-szel az ország legmagasabb és leghatékonyabb safety duójává nőtték ki magukat, Green 95 szereléssel zárt, 5.5 TFL, 2 fumble és 3 deflekció mellett. A combine-on futott 4.34-es 40 yardja a legjobb safety eredmény 1999 óta, amikor bevezették az elektronikus mérést. Távolugrásban második lett a safety-k között. Nem egyszerű prospect, hiszen főleg a sebességéből él, és ahhoz nagyon sok idő és munka kéne, hogy belenőjön egy NFL safety cipőjébe, ezért is pedzegetik, hogy a profik között cornerbackként (is) lehet jövője. Atletikus képességeit nem kell magyarázni, és még bőven van benne fejlődési potenciál, ami a draftértékét is megnyomja.

Deiondre Hall 4-5. kör

Deiondre Hall
Egyetem
Northern Iowa
Életkor
-
Magasság
6 ft 2 in (1.88 m)
Tömeg
200 lbs (91 kg)

Erősségek

Magas, atletikus test olyan hosszú karokkal, amikre még a falemberek is féltékenyek. Hosszú lépteivel nagy területet tud lefedezni és hátulról is utol tudja érni a labdást. A csípője és a lába is megvan ahhoz, hogy zökkenőmentesen váltson backpedalból futásba. Gyorsan támaszt ki és vált irányt, így az elkapó közelébe kerül és zavart kelt az elkapási ponton. Átlag feletti labdaérzék, szenzációs lokalizáló képesség és kéz-szem koordináció (13 interception karrierje folyamán). Az interceptionök után playmaker, iskolarekorder 4 pick-six-szel és 243 interception return yarddal. Hosszú karjait a labda kiütésére használja. Alacsonyan, agresszíven szerel, fel akarja dönteni a labdacipelőt. Elsőrangú versenyszellem, büszkesége ragadós - gyakran van a védő huddle-ök középpontjában, egyesíti a csapatrészeket. Karrierje során 3 rúgást blokkolt special teamben. Csapat-orientált játékos rugalmas hozzáállással. Sokoldalú kezdőtapasztalat, karrierje folyamán játszott linebackert, cornerbacket és safety-t is.

Gyengeségek

Hiányzik róla az ideális izomtömeg, soványak a végtagjai. Hosszú lábai vannak, ehhez kaotikus lábmunka és backpedal technika társul, ez felesleges lépésekhez és kiegyensúlyozatlan mozdulatokhoz vezet. Túl sokat játszik a sarkán, több türelmet kell beépítenie a játékstílusába. Kellően atletikus ahhoz, hogy forduljon és fusson az elkapókkal, de comeback route-okkal verhető ha már elfordította a csípőjét, emberfogásban underneath útvonalakon túl sokat enged. Fejletlen az útvonal érzékelése, bizonyos koncepciókat túlgondol, csak akkor ismeri fel a mintákat, amikor már azok kibontakoztak, ami túl késő. Ha egyszer megverték hajlamos a rángatásra, ami holding büntetésekhez vezethet. Futás ellen lassan olvas/reagál, különösen belső futósávoknál, ahol következetlenül választ szöget. A funkcionális erejének fejlesztését folytatnia kell. Csak FCS-szintről van tapasztalata.

Megjegyzések

Családsegítő szolgáltatások szakon szerzett diplomát. Kansas City közelében nőtt fel, a Blue Springs High Schoolban elkapót és free safetyt játszott, állami válogatott volt, ennek ellenére csak a Northern Iowától kapott ösztöndíjat. True freshmanként 11 meccsen játszott, 6-szor volt kezdő safety, 29 szerelés, 1 kiharcolt fumble és 1 blokkolt rúgás került a neve mellé. 2013-ban mind a 12 meccsen kezdő, linebackerként és cornerbackként számítottak rá, sőt kickoff returnernek is beállt olykor. 57 szerelés, 3 sack, 2 interception volt a mérlege, említésre méltó volt az All-MVFC válogatottban. 2014-ben mind a 14 meccsen kezdő CB, 74 szerelés, 6 leütött passz, 5 interception állt a neve mellett, utóbbi kategóriában az MVFC konferencia legjobbja, be is választották a konferencia második számú csapatába, sőt a Beyond Sports Networknél befért a harmadik számú FCS All-American csapatba is. 2015-ben mozgatták a safety és a cornerback poszt között, végül 82 szerelés, 5.5 TFL, 3 kiharcolt fumble, 6 INT és 4 leütött passz került a statisztikai lapjára, az Év Védője lett a Missouri Valley konferenciában, az Iowa State elleni idénynyitón sem vallott szégyent (9 szerelés, 1 TFL, 2 FF). 4 évig volt kezdő a Northern Iowa hibrid 3-4-es sémájában, Hall safetyként kezdte, majd linebackerként folytatta, majd átmozgott cornerbacknek, végül pedig visszatért söprögetőnek karrierje alatt, jobbára press-man és off-man coverage-ben játszott. Labdavadászként bizonyított, akárhol is játszott, az elmúlt két idényben összesen 21 levédekezett passza volt, ebből volt 11 interception, továbbá 3 kiharcolt fumble-lel is észre vetette magát, így megérdemelten lett konferenciájában az Év Védője 2015-ben. Hallnak megvan a magassága/karhossza/atletikussága, amit az NFL-csapatok fejleszteni akarnak, de a vad lábmunkája és a fejletlen megérzései miatt a következő szinten safetyként lehet a legjobb, ahol kihasználhatja a hatótávolságát és olvashatja a teljes pályát.

Sean Davis 4. kör

Sean Davis
Egyetem
Maryland
Életkor
-
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
203 lbs (92 kg)

Erősségek

Nagytestű defensive back, aki maximálisan ki van pattintva fizikálisan. Fejben erős. Élete egyik legrosszabb meccse után (Bowling Green) playmaker volt a következő héten (USF). Adott a teste hozzá, hogy az elkapó tight endeket őrizze. Az 50-50%-os labdákra keményen le tud csapni, magasra ugrik értük. Három picket fogott 2015-ben. Mindig akcióközelben van. Három kezdő év alatt 298 szerelése volt. Hatalmas lendülettel veti bele magát a futás elleni védekezésbe. Imádja megbüntetni az elkapókat, nem jó dolog behúzni a labdát előtte. Öt fumble-t harcolt ki egy év alatt, ami a második az országban. Safety és cornerback poszton is játszatták.

Gyengeségek

Ordító hibákra is képes emberezés közben. Összesen 614 engedett yardért volt felelős. Lassú, darabos backpedal után nehezen fordul, hogy fusson. Túl nagynak és lassú lábúnak tűnt hozzá, hogy cornerbacket játsszon. Négy pass interference, egy late hit és egy personal foul büntetésért felelt 2015-ben. Az előző két évben 10 touchdownt kaptak róla. Három év alatt 40 elrontott szerelést róhattak fel neki. Túl sok helyet kínál az elkapónak, ahová aztán nem ér oda.

Megjegyzések

A fővárosban kezdett el focizni, Washington DC 3. legjobb játékosaként lett a Maryland növendéke. Cornerback volt gimiben, de offense-ben is majdnem 1500 totál yardot termelt utolsó évében. 2012-ben 12 meccséből kettőn volt kezdő safety a Terrapins-ben. Másodévesen lett kezdő és 102 szereléssel jelentkezett, továbbra is safety poszton. 2014-ben két meccsen már a CB helyén is használták, de főleg S volt, így lett 115 szerelése, ami a defensive backek között 4. legtöbb volt az NCAA-ben. Végzősként teljes munkaidős cornerré vált, ahol nagyon szenvedett. D'Qwell Jackson óta az első teknős, aki 200 tackle fölé jutott. A combine-on súlyemelésben a második legjobb DB volt. Három nyelven beszél, a kínait és a franciát is érti. Ellentmondásos prospect, hiszen adná magát, hogy safety legyen, de még a Senior Bowlon is cornerként próbálgatták. Labdaszerző képességeivel feledtetni tudja, hogy emberfogásban nem valami jó, de ideálisabb lenne, ha a LoS-hoz közel, eredeti posztján alkalmaznák. Safety-ként kezdő potenciál is van benne, hiszen nem rossz atléta, de cornernek maximum csere. Sokoldalúsága, és esetleges special team értéke javíthat a draft pozícióján, de vannak olyan csapatok, akiknek valószínűleg fel se kerül a big boardjára. Az atletikus eredményei 99%-ban megegyeznek Eric Rowe-val, akit 47. helyen vitt el tavaly az Eagles, szóval Davis a 2. napos kiválasztása sem kizárt.

Jayron Kearse 5. kör

Jayron Kearse
Egyetem
Clemson
Életkor
30 (1994-02-11)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
215 lbs (98 kg)

Erősségek

A posztjához képest kimondottan magas, hosszú végtagokkal megáldva. Egyenes vonalon gyors, a mély labdákra is odaér két lépés alatt. Single-high safety-nek termett. Tudja olvasni a QB szemét, igazgatni a zónát és nem enged ellenfelet maga mögé. A LoS környékén is szerzett némi sikerélményt. Karfesztávolsága predesztinálja rá, hogy nagy területet betöltve szórja a szereléseket, ha fejben elkötelezi magát. A special teamben egyből alapember lehet, 2015-ben hét tackle-je volt ott. Az edzői kiemelték, hogy egyre érettebben viselkedik a pályán kívül.

Gyengeségek

Ránézésre inkább egy dobóhátvédnek néz ki, aki eltévesztette a kosárcsarnokot. Hozzáállása, odaadása a pályán mondjuk úgy, nem ideális. Lassan áll fel a snap előtt. A LoS előtt lassan olvassa a mozgásokat, így hajlamos beragadni a forgalomba, ahonnan lehetetlen szerelést csinálni. Jó lenne nagyobb hajlandóságot látni, hogy a boxban is szeretne hasznot csinálni. A slot receiverek mismatchet jelentenek neki emberfogásban. Túl magas, hogy megbízhatóan irányt tudjon váltani és ne szakadjanak le tőle. Ilyen testtel sokkal produktívabb is lehetett volna. Túl sokszor tévesztett zónát, így tök üres elkapók rohangáltak a pályán.

Megjegyzések

Bácsikája Jevon Kearse, háromszoros pro bowler, unokatestvére pedig Philip Buchanon, korábbi all-American, mindketten jelentős NFL karrierrel bírnak. Fort Myers-ben járt iskolába, Sammy Watkins nyomdokain. Az Auburn, majd a Miami elutasítása után lett a Clemson játékosa. Linebackert, safety-t és futót is játszott középiskolásként, a recruiting során így athlete-nek írták fel. 2013-ban 12 meccsből háromszor volt kezdő, 55 szerelése volt és 4 interceptiont fogott. 2014-ben 67 tackle, 3 sack, 2 labdaszerzés, 7 levédett passz. Junior évében már az ACC álomcsapatába is bekerült, miután hibátlan alapszakaszt produkált a Clemsonnal; 62 tackle és 7 levédett passz volt a mérlege. Underclassmanként érkezik a draftra, miután a tanácsadó testület 2. körösnek jósolta. Sokat profitált belőle, hogy olyan tehetségek dolgoztak mellette a secondary-ben mint TJ Green vagy Mackensie Alexander. Vártuk a combine-on a kiemlkedő teszt eredményeket, de nem jöttek. Nehéz megmondani, hogy az NFL-ben milyen sors vár rá, hiszen ilyen magassággal kevés safety dolgozik a ligában, de azok inkább testesebb, strong safety-k, miközben Kearse kontakt-kerülő magatartása egyértelmű FS-only prospectté teszi. Ha sikerül változtatni a mentalitásán, akkor még lehet belőle valami, de egyébként simán benne van, hogy Jonathan Dowlinghoz hasonlóan (2014-es 7/247) gyorsan elkallódik a ligában. Kearse drafthelye ennél azért magasabb lesz.