Prospect ismertetők


Ryan Kelly 1-2. kör

Ryan Kelly
Egyetem
Alabama
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
302 lbs (137 kg)

Erősségek

Eszes játékos, akiben megvan a kellő harci szellem. Elég szívós ahhoz, hogy felvegye a versenyt a szemben álló nose guardokkal. Atletikus csípője és hajlékony térde miatt gördülékenyen tud mozogni üres területen. Az utolsó két évében nagyon ritkán szerzett büntetést. Reach blokkoknál nagyon gyorsan oda tud érni a blokkolandó emberéhez. Folyamatosan dolgozik a lábával és csípőjével, hogy biztosítsa és megtartsa pozícióját. Jól és elég erővel használja a kezeit. A végsőkig harcol azért, hogy a blokkolt embere ne tudjon elszakadni róla. Remekül fejezi be a blokkokat és büntetni tud a duplázásoknál. Nemcsak megtartja emberét, hanem képes lyukakat is nyitni a futójátéknak. Elég atletikus ahhoz, hogy könnyen eljusson a második szintre a futásoknál. Twistek ellen jól dolgozik és bull rush-sal szemben is megállja a helyét. Győztes mentalitása van és szellemileg is nagyon erős. A jól működő alabamai támadófal vitathatatlan vezére volt. Nem engedett sacket az utolsó két évében.

Gyengeségek

NFL szinten csak átlagos a mérete, hossza és a fejlődési potenciálja sem kiemelkedő. Erősödnie kell még, hogy fel tudja venni majd a versenyt a profi ligában. A gyors reakciói inkább a játékbeli tudásának, mintsem képességeinek köszönhető. Túl agresszív a második szinten, ezért néha túlszalad a linebackereken. Screen játékoknál még dolgoznia kell a blokkjainak időzítésén. Néha túlságosan lehajtja a fejét a futásblokkolásnál, így elveszti célpontját. Időnként túlságosan ragaszkodik a blokkjához és nem veszi észre, hogy a közben egy linebacker már mögötte van. Gondja akadhat a nagy tömegű tehetségesebb játékosok ellen. Szemtől szembe nem tudja annyira elnyomni ellenfelét. Zónablokkolásnál néha túlságosan nagy szögeket választ.

Megjegyzések

Az ohio-i West Chesterben járt gimnáziumba, például Jordan Hicks társaságában, aki immár az Eagles-ben focizik. 2012-ben, redshirted freshmanként csak cserejátékosként járult hozzá a bajnoki címhez. Barrett Jones örökébe lépve lett a támadófal főnöke, 2013-ban pedig az Alabama története második legjobb passzjátékát rakták össze. Junior évét is végigjátszotta, mindössze 7 snapet mulasztva, végzősként pedig csúcsra ért egyénileg és csapatban is: megnyerte a legjobb centernek járó Rimington-díjat, Derrick Henry mögüle nyert Heismant, az Alabama pedig ismét bajnok lett. Egyes draftszakik látják benne a korszakos center jövőképét, de annyi biztos, hogy egy kezdő helyet ilyen háttérrel minimum ki kell tudni harcolnia. A felmérőkön nem fog senkit elkápráztatni, és kinézetre sem a legimpozánsabb látvány a pályán, de amit ésszel és akarattal meg lehet oldani, azzal nem lesz problémája.

Cody Whitehair 2. kör

Cody Whitehair
Egyetem
Kansas State
Életkor
31 (1992-07-11)
Magasság
6 ft 3 in (1.91 m)
Tömeg
300 lb (136 kg)

Erősségek

Négy évig volt kezdő, 2015-ben csapatkapitánynak választották. Fáradhatatlanul hajt az edzőteremben és az edzéseken, magas szintű megbízhatóságról és konzisztenciáról téve tanúbizonyságot. Csapatorientált. Nagyon jól játszott bal oldali tackleként is. A szokásosnál higgadtabban kontrollálja a testét. Kiemelkedő erejének és egyensúlyának köszönhetően mindig irányítani tudja az egész testét. Mozgása rendkívüli módon hatékony a snap után. Mindkét guard és mindkét tackle poszton játszott, gyakorlatilag a támadófal minden posztján van draftértéke. Az egész játék során ki tudja zárni ellenfelét, hiszen széles, vaskos mozdulatokkal tükrözi le a védő mozgását. Magabiztos, higgadt és megvan benne a versenyszellem. Nyugodt és jól mozog, amikor húznia kell, jó látásával megtalálja a célpontját, akit pontos ütéssel zár ki a játékból. Rövidebb karjait erős kezei kompenzálják, melyeket satuként használ. Konzisztens a kézhasználata és blokkjainál szinte hozzáragasztja kezeit ellenfeléhez. Jól ötvözött kézerejével és egyensúlyával megragadja ellenfelét és a sípszóig nem hagyja élni. Képes a csípőit süllyeszteni, így a nagyobb ellenfelek is nehezen boldogulnak ellene. Sikeresen zárja ki a játékból a szélről érkező védőt kivételes testkontrollja és ereje segítségével.

Gyengeségek

Karjainak hossza rövidebb az ideálisnál, ezáltal a hosszabb karú védőket hajlamos közel engedni a testéhez. Egy kicsit gyorsabban kell használnia a kezeit belül és az ütés időzítésben is javulnia kell. Nem sok izmot lehet már rápakolni. Erős, de a magassága nem ideális ezért bull rush-sal könnyen betolhatják a zsebbe. Az egyetemen kétpontos felállásból dolgozott. Bizonyítania kell, hogy hárompontos is sikeres tud lenni, és így is hasznos futásblokkoló. Dolgozni kell az időzítésen és hogy jó szögeket válasszon guardként. Előfordulhat, hogy üres területen hirtelen mozdulatokkal megverik.

Megjegyzések

Nebraska szülötte, de szülei egyaránt a Kansas State növendékei voltak, így Cody sorsa is hamar eldőlt. Kansas-ben járt középiskolába. Redshirted freshman kora óta kezdő, újoncként legtöbbször jobb guard volt és ekkor konferencia bajnoki címet ünnepelhettek. Másodévesen már all-BigXII 2. csapatos kitüntetett. Juniorként all-BigXII első választott a pályán és az iskolapadban is, ahol szociológiát hallgatott. Ekkor már LT volt, a Wildcats offense pedig minden tekintetben a liga legjobb ötödébe tartozott. 2015-ben az élvonal 2. legjobb vörös zónás támadójátéka volt a K-State-nél, Whitehair pedig újra LT-ként volt a kitüntetettek között a BigXII-ben. A Combine 3-cone drilljében a 3. legjobb OL eredmény volt az övé. NFL szinten majdnem biztos, hogy guardként fog szerepelni, de a center poszt se zárható ki. A pályán mutatott ereje és ismerete a játék iránt megbízható prospectté teszi, akivel nem fog nagyot kockáztatni a leendő klubja. Futásblokkolásban elit szintre juthat el a legjobbak között is, és nem fog zavarba jönni ha első meccsen kezdőként kell pályára lépnie.

Joshua Garnett 2-3. kör

Joshua Garnett
Egyetem
Stanford
Életkor
30 (1994-02-21)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
317 lb (144 kg)

Erősségek

41 mérkőzésen játszott (már true freshmanként bevetették). Erőteljes test fatörzsvastagságú karokkal és lábakkal. Fantasztikus nyers erejével képes a védőfalembert elmozgatni a labda közeléből. Mauler mentalitása van, fizikálisan töri az utat, következetesen befejezi a blokkjait. Hatalmas befolyással játszik, képes kiszorítani az ellenfelét azzal, hogy a csípőjét süllyeszti és a karjait a védő vállvédője alá teszi. Passzblokkolásnál erőteljesen horgonyoz le, jó az egyensúlyérzéke, bull rush-sal nehéz megverni. Amikor az ő kezei vannak belül, a fogása erős és kitartó. Ekkora emberhez képest agilis, mozgás közben rendszeresen eltalálja a célpontjait nyílt területen. Második szinten is képes a linebacker útjában lenni. Erőteljes ütéseitől a pass rusherek elvesztik az egyensúlyukat. Hosszú karjaival távol tartja a testétől a rushereket. Húzásoknál a lábmunkája letisztult, ilyen szituációkban gyakran volt ő a kulcsblokkoló. Ha elő is fordul nála over-extend, akkor is tapos folyamatosan, hogy a védő ne tudja megkontrázni a futójátéknál. Érti a szögek és a seal jelentőségét, így képes tiszta utat nyitni a futóknak. Pro-style offense-ben szerzett tapasztalatot. Óriási küzdőszellem jellemzi, minden esetben a sípszóig játszik, ehhez megvan a konzisztensen erős motorja is. Édesapja Scott is lehúzott 4 évet az NFL-ben.

Gyengeségek

Időnként a kézelhelyezése hanyag, túl magasra teszi vagy néhány ujja a vállon kívül marad. Passzblokkolásban mikor kezdeményezi a kontaktust, hajlamos az over-extendre, így az agilisabb védőfalemberek swim vagy counter move-jaira érzékeny. Sub-package-es belső pass rusherek ellen az oldalirányú fürgesége megkérdőjelezhető. Méretéhez képest fürge, viszont nem egy elit atléta, ezért néhány blokkal meg fog szenvedni nyílt területen. Passzblokkolásban konzisztensen türelmesnek kell lennie. Időnként lassan veszi észre a stuntokat/twisteket/késleltetett nyomásgyakorlásokat, a szemeit aktívan kell használnia.

Megjegyzések

Teljes neve Joshua Samuel Garnett, a Washington állambeli Auburnben született, édesapja a Scott Garnett a Washingtonon focizott, az 1984-es draft 8. körében választotta ki a Denver Broncos, összesen 4 szezon húzott le a ligában nose tackleként, a nagybátyja Steven az Arizona State-en focizott. Az ország legjobb guardjaként, 5-csillagos recruitként választotta a Stanford humánbiológia szakát. Előtte Kirk Chambers volt még 2000-ben az utolsó támadófalember a Stanfordban, aki true freshmanként eljutott a kezdőcsapatig, 14 meccsen játszott, mindkét guard poszton és fullbackként is feltűnt. Másodévesként is 14 meccsen játszott OG-ként és jumbo package-ekben is pályára került. Junior évében a profikhoz távozó David Yankeytől átvette az LG posztot, 13 meccsen volt kezdő. 2015-ben is kezdő LG, csapatkapitány, konszenzus All-American, ö lett az iskola történetének első Outland Trófea (legjobb OL/DL játékos az országban) győztese. Nem sűrűn találni olyan college prospectet, aki ennyire könnyedén mozgatja az ellenfeleit, mint ő, egy az egy ellen konzisztensen kiszorítja a védőfalembereket. Kezeivel kontrollálja a védőket a támadási ponton még úgy is, hogy az elhelyezés és a technika egy kicsit pontatlan. Legfontosabb oka Garnett dominanciájának a befolyása, alacsonyan játszik. Mauler mentalitása miatt természetesen illik a power sémába, de nagyobb területen méreteihez képest meglepően könnyedén mozog. Jó szögeket választ a második szinten, de időnként hajlamos rádőlni a védőre. Nem egy elit OL atléta, de biztosan alkalmas az NFL-be is. Passzblokkolásnál a technikája némi finomításra szorul, a kezét néha túl szélesen vagy magasan használja, ennek az szokott az eredménye lenni, hogy a pass rusherrel az ölében landol a földön. Garnettet olyan nehéz megmozdítani, hogy ezek a hiányosságai nem feltűnőek, de az NFL-ben kihasználhatják a rossz szokásait. Nem sok speed rusher ellen láthattuk, oldalirányú fürgesége kissé aggasztó, néhány könnyebb, fürgébb belső pass rusherrel meggyűlhet a baja a következő szinten. Ugyanakkor Garnett ereje és karhossza hatalmas érték és összességében mozgékonyabb is, mint gondolnánk. Garnett egy sokoldalú játékos, akinek a passzblokkolása a futásblokkolásával ellentétben nem éri el az elit szintet, de a nagyméretű guardnak megvannak a fizikai tulajdonságai és a tapasztalata is ahhoz, hogy továbbfejlődjön a profik között.

Nick Martin 2-3. kör

Nick Martin
Egyetem
Notre Dame
Életkor
31 (1993-01-01)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
299 lb (135 kg)

Erősségek

Megfelelő felépítés a posztjára. Gyorsan feláll a snap után, odafigyel a rábízott feladatra. Kiegyensúlyozott súlypontja miatt elnyeli a kontaktust és a helyén marad - stabilan horgonyoz le. Természetesen hajlékony alsótestével kis területen képes letükrözni az ellenfél mozgását. Nagyon hatékony combo blokkoknál, leválik a védőről és aztán felveszi a rushert. Viselkedése és látása a veteránokat idézi, magas football IQ-val játszik. Ő hívta az összes protectiont, tudja, hogy mit kell figyelni a védőkön a snap előtt. 2 évig volt csapatkapitány, érett vezetőkre jellemző vonásokkal és intangibles-szel bír. Sokoldalú, guardként és centerként is van kezdőtapasztalata. Fájdalommal együtt is képes játszani, kitartása NFL-szintű. Komoly vérvonal.

Gyengeségek

Karhosszúsága hétköznapi, fizikai tulajdonságai limitálhatják a sokoldalúságát az NFL-ben. Megbízható szögben blokkol, de kifelé dolgozó védők ellen küszködik, ha megverték, későn zárkózik fel. Felsőtestével rádől az ellenfélre, így blokkolás közben előfordul, hogy elesik és játékon kívül marad. Nem egy nagy hatótávolságú blokkoló, húzó guardként és a második szinten fejleszteni kell a megbízhatóságán. Fegyelmezettebben kellene játszania, túl sokat szabálytalankodik. Csak egy komoly sérülése volt az egyetemen (térd, 2013. november), de számos kisebb problémával játszott, így az orvosi jelentések döntő fontosságúak az ő esetében.

Megjegyzések

Tavaly májusban menedzsment tanácsadásból szerzett diplomát. Édesapja Keith a Kentucky defensive tackle-je volt a 80-as évek elején, bátyja Zack a Dallas Cowboys All-Pro guardja. 3-csillagos recruit volt, sokáig úgy volt, hogy az apjához hasonlóan a Kentuckyra iratkozik be, de végül a bátyját követve, az indianapolisi otthonukhoz közelebb eső Notre Dame-et választotta. 2011-ben nem játszott, 2012-ben mind a 13 meccsen pályára lépett jobbára a special teamben, de a szezon végére ő volt az első számú csere mindkét tackle poszton és guardként is látott pályát. Juniorként lett kezdő, 11 meccsen volt az Irish centere mielőtt a BYU ellen térdsérüléssel kidült a teljes szezonra. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő, az első 3 alkalommal centerként, utána baloldali guardként. 2015-ben visszatért a center posztra, mind a 13 meccsen kezdő, csapata 207.6 yardot átlagolt a földön ebben az évben, ilyen jó futójátéka az Irishnak utoljára 1998-ben volt. Sokan Alex Mackhez hasonlítják, egyikük se egy igazán robbanékony atléta, de funkcionális erejük, tudatosságuk és technikájuk révén 10 évig lehetnek egy támadófal vezéregyéniségei. 3 évig volt kezdőjátékos, vezéregyéniség, intelligens, kemény, ezek mind olyan dolgok, amit a general managerek és az támadófaledzők is keresnek a centerekben. A 2013-as sérülése óta talán kevésbé hajlítja a térdét és atletikussága is megkopott, de Martin az ereje és keménysége miatt már karrierje elején kezdő lehet guardként és centerként is.

Christian Westerman 3-4. kör

Christian Westerman
Egyetem
Arizona State
Életkor
31 (1993-02-23)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
300lb (136 kg)

Erősségek

Mozgása és atletikussága kiemelkedő a posztján. Gyorsan eljön a snap után és azonnal nyerő helyzetben van a védővel szemben. Időzítése, technikája és lábmunkája a legnehezebb blokkok kivitelezésére is elég. Mozgás közben a leghatékonyabb. Amikor felér a második szintre, ritkán látható pontossággal üti ki a mozgó célpontokat. Képzettsége önmagáért beszél. Egyensúlyérzéke adott hozzá, hogy a kontakt után is folyamatosan taposson tovább. Szépen hajlik csípőből, amikor megérkezik az ütközésbe. Óriási erő van a markában, lényegében a konditeremben él. A felső testi ereje és a kézhasználata is olyan szintű, hogy ha ő teszi rá a kezét a védőre hamarabb, akkor ott vége a dalnak. Édesapja is guard volt az Arizona State-n, három évig.

Gyengeségek

Amikor kiemelkedő erejű védőfalember jön vele szembe, közel sem olyan könnyen löki félre, mint a többieket. NFL szinten nem kiemelkedő az ereje rövid yardos helyzeteknél. A profi DT-k ellen lehet nem ártana további tömeget felszednie. Amikor kettőznek valakit, kiveszi a részét, de nem fogja eldönteni a párharcot. Pass protectionben nagyobb ütésekkel kéne operálni. Kérdéses, hogy közbe tud-e avatkozni az interior rusher ellen, miután az túljutott rajta.

Megjegyzések

Az arizonai Chandlerben középiskolásként all-American volt, Terrell Suggs alma materébe járt már ott is. Utolsó két évében mindig nyertek. A Rivals a 3. legjobb OT-nek, a Scout.com a top1 guardnak írta, és eredetileg az Auburn csapatában kezdett játszani. Redshirted freshmanként egyetlen alkalommal volt kezdő LG, 2012-ben hazaköltözött az Arizona State-hez. 2013-ban is csak az ASU Bowl-meccsén látott pályát. 2014-ben és 2015-ben LG poszton végignyomta az idényeket. Juniorként a 16. legtöbb pontot szerezték az országban, red zone hatékonyságban 12. helyen zártak. Seniorként 2700 yardot futottak mögötte és all-Pac-12 második csapatba szavazták. A PFF szerint csak 1 sacket, 5 ütést és 9 siettetést engedett 2015-ben, ami kiemelkedő volt a guardok között. A combine-on 34-es eredménnyel megnyerte a súlyemelő versenyt. Egyes csapatok akár centerként is figyelembe vehetik. Több poszton bevethető, ami megnyomja a draft értékét. Zone blockingba ideális választás, az OL-edzők imádni fogják a felkészültségét. Nem minden csapatba illik, de ahová igen, ott lehet, hogy hamarabb kiválasztják, mint hinnénk.

Joe Dahl 3-4. kör

Joe Dahl
Egyetem
Washington State
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
303 lb (137 kg)

Erősségek

Van rutinja guard és tackle poszton is, szóval vészhelyzetben ki lehet küldeni a szélre. Az alsóteste elég hajlékony. Széles alapállása sokat ér futásnál. Annak ellenére is kitűnt a futás blokkolási képessége, hogy teljesen passzra berendezkedő támadósorban dolgozott. Erős szorításával sokáig fenntartja a blokkjait. Elég gyors a keze, hogy biztonsággal be lehessen küldeni a fal belsejébe. A belső pass rush-ra jó súlyelosztása miatt tud válaszolni. Edzői példamutatónak tartják a munkamorálját, és az információ feldolgozó képességét. Az előző két évben folyamatosan növelte a tömegét és az izomzatát. Amikor elmennek mellette, mindent megtesz, hogy javítson. Mindig keresi, hogy hol tudna segíteni, nagy könnyebbség a csapattársai számára a jelenléte.

Gyengeségek

Nehéz lábai vannak, üres területre nem biztos, hogy gyorsan ki fog érni, blokkolni. A sebessége kevés hozzá, hogy a második szintre folyamatosan felérjen. Nem olyan fordulékony, hogy az NFL szuperatlétái ne tudjanak mellette megcsinálni pár sacket vagy negatív yardos szerelést. Karhossza átlag alatti, szóval a fizikai erején kell még növelni, hogy ezt kompenzálja. A bull rusher be tud ellene menni a zsebbe, mert nem úgy üti meg, ahogy kéne. A meccs végére néha szétesik a mozgása.

Megjegyzések

Spokane-ben nőtt fel, középiskolában még oda-vissza játszott, és DE poszton ugyanúgy körzeti válogatott volt, mint offense-ben. A Montana egyetemre tette át székhelyét, de nem lépett pályára az FCS-ben, redshirted éve után visszatranszferelt otthonához közel, a Washington State-re. 2012-ben emiatt nem focizhatott. 2013-ban LG poszton nyomta végig az évet, utána került át LT posztra, ahonnan nem is mozdították el. 2014-ben 1 sacket engedélyezett, pedig meccsenként 50 passzt könnyedén elengedtek. 2015-ben all-Pac-12 első csapatos és 2. gárdás all-American. A PFF szerint a legjobb pass protector volt az előző két évben. Számos sérülés ellenére vállalta a játékot, könnyen lehet, hogy a meccsein látott hibák ennek a számlájára írhatók, és akkor még értékesebb prospectről beszélhetünk. Átlagos atléta, de remek futballista, aki elhivatottsággal és szívóssággal igyekszik pótolni a vele született limitációt. A profik között guardként lehet jövője, és hogyha tovább erősödik a konditeremben, és visszaszokik a posztra, akkor egyértelműen kezdőszintet képviselhet majd. Hasonló játékos, mint David Bakhtiari, aki 4. körös draftoltként már 3 kezdő évet lehúzott Green Bay-ben.

Vadal Alexander 4. kör

Vadal Alexander
Egyetem
LSU
Életkor
30 (1994-03-23)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
326 lb (148 kg)

Erősségek

Alexander, aki 30 fontot adott le freshman éve óta, fényes jövőre számíthat természetes mérete és ereje miatt, mobilisabb a vártnál, így eljut a második szintre és eltakarítja a linebackereket az útból a futójátéknál. Jól alkalmazkodik a stuntokhoz és a twistekhez, tudatossága fejlődött. Futójáték közben elmozdítja az emberét, agresszív és aljas marad egészen a sípszóig. Fenntartja a blokkjait a támadási ponton, egyensúlyban marad. Hatékony a második szinten, elkapja és eltakarítja a linebackereket. Erős kezével képes kontrollálni a megblokkolt ellenfelét. 4 évnyi kezdőtapasztalat, baloldali guardként és jobboldali tackle-ként is megfordult - baloldali tackle-ként is gyakorolt, egy meccsen kezdett is azon a poszton végzősként.

Gyengeségek

Kézhasználatát mozgó célpontok ellen finomítani kell. Nem túl gyors lábú, ezt a fal szélén kihasználhatják, ezért az NFL-ben legjobbját guardként nyújthatja. Snap előtt hajlamos a kiugrásra, koncentrációban és türelemben fejlődnie kell. Reagáló ügyessége megkérdőjelezhető, próbálja kitalálni, hogy mire készül az ellenfél, elfedendő a hiányosságot. Jobban kellene lehorgonyoznia, lentebb kellene lennie a csípőjének, hogy elnyelje a sebességet erővé alakító rushereket - egy ekkora méretű játékosnak ritkán kellene hátrálnia. Ütései nem igazán kontrolláltak és a kezeinek az elhelyezése is csiszolásra szorul. Inkonzisztensen helyezkedik jobb szögeket kellene választania a futósávok védésekor. Tömeg és kondiját felügyelni kell.

Megjegyzések

New Orleansban született, 3 évesen költözött a szüleivel Georgiába. 4-csillagos recruit volt. True freshmanként mind a 13 meccsen játszott, Chris Faulk sérülése után az utolsó 9 meccsen kezdő RT volt, Freshman All-American második válogatott a scout.comnál, Freshman All-SEC első csapatba került az edzőknél. 2013-ban mind a 13 meccsen kezdő LG, 810 snapet volt a pályán, ez volt a legtöbb csapatában, ebben az idényben az LSU-nak 9 meccsen volt legalább 1 db 100-yardos futója. 2013-ban 12 meccsen kezdő LG, az Arkansas ellen hiányzott kézsérülés miatt, La'el Collins-szal kiegészülve az egyetemi futball egyik legdominánsabb tackle-guard párosát alkották, All-SEC második csapatba szavazták az edzők. Végzős évében újra RT-ként számoltak vele, csapatkapitánynak választották, komoly szerepe volt Leonard Fournette tündöklésében (1953 yard 22 TD), All-SEC első válogatott az AP-nél és az edzőknél, második csapatos All-American a Walter Campnél, a Sporting Newsnél és a Sports Illustratednél. Alexander nyersereje és remek mentalitása révén képes mindenkit péppé zúzni a futójátéknál. Méretéhez képest jól mozog, de nem egy top atléta és nagyobb területen bajban lehet. Alexander megbízható személyiség, több poszton is van tapasztalata, de az NFL-ben guardként van jövője, ahol már rookieként is a kezdőcsapatba kerülésért küzdhet. Sokab hasonlítják a Ramses Jamon Brownhoz, mindkettőjüknek akkora teste van, hogy egyedül képesek kitakarni a teljes Napot, erejük és egyensúlyérzékük révén pedig elnyelik a rushereket.

Max Tuerk 4. kör

Max Tuerk
Egyetem
USC
Életkor
30 (1994-01-27)
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
299 lb (135 kg)

Erősségek

Kivételes atletikusság, mozgása elit nagyobb területen. Sweep futásoknál húzott, gyakran ő ment legelöl screen passzoknál. Természetesen hajlítja a térdét, képes befolyással játszani. Futáskor nem időzik túl sokat egyes blokkoknál, így konzisztensen sikeres szögekben tudja támadni az ellenfelét a pálya mélységében. Becserkészi a prédáját nyílt térben, képes alkalmazkodni a mozgó célpontokhoz. Türelmesen játszik. Hagyja, hogy a védő eldöntse, hogy melyik gapet akarja támadni, utána jól időzített ütéseket visz be a védő mellkasára és igyekszik a csípőjét is megfelelően tartani. Egy playben sem áll le. Hatalmas, erős kezeivel megragadja célpontját, még az erőből dolgozó, agresszív játékosok is lógnak a kezein, nem tudnak leválni. Következetesen jó helyre teszi a kezeit. Fenntartja a megfelelő egyensúlyi helyzetét, bull rush ellen tisztességesen horgonyoz le. A támadófal öt posztjából négyen megfordult.

Gyengeségek

Sovány, szikár testalkat, inkább néz ki egy freshman tackle-nek, mint egy senior centernek. Versenysúlya sokkal kisebb volt egy NFL kezdőcenterénél, a megfigyelők aggódnak, hogy képes-e a jelenlegi tömegét megtartani. Ha a belső játékosok megverték kifelé, akkor nem biztos, hogy megvan az ereje ahhoz, hogy elterelje őket a megfelelő pozícióból. Erőbeli hiányosságai miatt NFL-szinten valószínűleg a választott szögeinek és a lábmunkájának alkalmazkodásával tudja biztosítani a blokkjait. Annyit kell súlyzóznia, amennyit csak bír. Időnként hajlamos beledőlni a blokkjaiba, ilyenkor swim move-val verhető. Második szinten történő blokkjait befejezhetné nagyobb százalékban. Októberben véget ért a szezonja egy térdsérülés miatt, a sérülése predraft időszakot is érinti.

Megjegyzések

Középiskolában kezdetben tight end volt, majd később már mindkét falban játszott, így lett Freshman All-American, 4-csillagos recruitként választotta a USC politika, tervezés és fejlődés szakát. True freshmanként az utolsó 5 alapszakaszmeccsen LT-ként, a Georgia Tech elleni bowl-meccsen pedig LG-ként volt kezdő, a USC történetében az első true freshman, aki kezdő baloldali tackle lehetett, Freshman All-American a CollegeFootballNews.comnál és Phil Steele-nél, utóbbi az All-Pac-12 harmadik csapatába is beválasztotta. 2013-ban 13 meccsen kezdő LG, az Oregon State ellen pedig RT-ként volt kezdő, említésre méltó a CollegeFootballNews.com Sophomore All-American csapatában, Phil Steele-nél pedig újra All-Pac-12 harmadik csapatos. 2014-ben mind a 13 meccsen kezdő C, All-Pac-12 első válogatott. Október 10-én, a Washington ellen elszakította az ACL-jét, így a 2015-ös szezonja idejekorán véget ért. Atletikus, de alulméretezett center, aki óriási erőfeszítést ad bele minden ütésébe. Tuerk erős kezeit, átlag feletti egyensúlyérzékét és mozgáskoordinációját használja az erőbeli hiányosságainak elkendőzésére, de a térdsérülése és az átlag alatti tömege biztosan el fog ijeszteni néhány csapatot. Tuerk bármilyen sémában eljátszik, de elsősorban a zónablokkolási sémába illik, ahol nagy segítség lehet a futójátékban, nem árt ha olyan divízióba kerül, ahol kevés a 3-4-es védelmet alkalmazó csoportrivális. Max Ungerhez hasonlóan relatíve vékony, atletikus felépítésű játékos, aki az alacsonyabb, erősebb run-stufferek ellen sebezhető. Mindketten okos, atletikus, kemény falemberek.

Joe Thuney 4-5. kör

Joe Thuney
Egyetem
North Carolina State
Életkor
-
Magasság
6 ft 5 in (1.96 m)
Tömeg
304 lb (138 kg)

Erősségek

Keményen dolgozik, hogy megfelelő pozícióba kerüljön és biztosítsa a futósávokat. Atletikusan dolgozza le magáról az embereket és talál ellenfelet második szinten. Pörgő lábbal mozog, le s föl szaladgál a line of scrimmage-en. Kitűnő tudatosság, felveszi a nyomásgyakorlókat és folyamatosan forgatja a fejét. Érti a blokkolási sémákat, ritkán sikerül meglepni. Jól horgonyoz le, általában keveset sikerül hátratolni, tud válaszolni a kontramozgásokra. Nagyon intelligens (39-es Wonderlic teszt), még a junior szezonja előtt szerzett cum laude diplomát számvitelből - mindig jegyzetel vagy olvas. Mind az öt poszton szerzett tapasztalatot a támadófalban, mindkét tackle és guard poszton volt kezdő és centerként is gyakorolt. Keményen dolgozott azért, hogy megerősödjön, közel 60 font izmot pakolt magára azóta, hogy 245 fonttal megérkezett az NC State-re.

Gyengeségek

Felsőtesti technikája finomításra szorul, a kezeit elég vad helyekre szokta tenni, ez holding problémákhoz vezet. Karhossza nem ideális, ezért nem sikerül felvennie a kontaktust mielőtt a védők megtámadják a mellkasát. Kick stepje nehézkes, belegabalyodik a lábmunkába, így a rusherek hátra tudják lökni. Vékony csontozatú, játékereje csak átlagos, a csípőjéből nem merít erőt. Szűk terpeszben áll passzblokkolásnál, mozgó célpontok ellen küszködik. Következetlenül hajlítja a térdét, így blokkolás közben alkalmanként elesik. Túl sokat nézelődik, túlságosan aggódik amiatt, ami körülötte történik.

Megjegyzések

Ohioban nőtt fel, az Archbishop Alter HS színeiben kétszeres D4 állami bajnok footballban, mellette pedig a kosárcsapat legjobb lepattanózója volt. 2011-ben redshirtöt kapott, 2012-ben 8 meccsen jutott szóhoz mint cserecenter. A 2013-as szezonnyitón jobboldali tackle-ként, a második mérkőzésen jobboldali guardként, az utolsó 10 találkozón pedig baloldali tackle-ként volt kezdő. 2014-ben 9 meccsen kezdő LG, mononukleózis miatt 4 mérkőzést kihagyott. 2015-ben kezdő LT, All-ACC második csapatba került. Thuney adekvát mozgással rendelkezik és odafigyel a technikájára, de hiányzik belőle az alapvető erő és a gyenge kézelhelyezése is aggodalomra ad okot a következő szinten - pozíciós rugalmasságot kínál, de legjobbját szűk területen nyújtja, leginkább guardnak ideális zónablokkolási sémába.

Isaac Seumalo 5. kör

Isaac Seumalo
Egyetem
Oregon State
Életkor
30 (1993-10-29)
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
303 lb (137 kg)

Erősségek

Gyors a lába, és oldalirányba is átlag feletti a sebessége. Érti a lábmunka technikai hátterét, képzettsége elég feltűnő. Jó szögeket választ, hogy odaérjen a reach blokkra és félretegye a védőket a futó útjából. Türelmes blokkoló, aki nem kapkodja el, hogy beleálljon a kontaktba. Megbízható alapállásból, megfelelő testi erővel dolgozik. Minden poszton van rutinja a támadófalban. Önzetlen játékos, aki megteszi, amire kérik. Pass protectionben a tackle-ök is megirigyelnék a beállását, hajlékonyságát.

Gyengeségek

Lehetne nagyobb teste. Mozgás közben vékonyabban játszik, ami egyensúlyvesztéshez, és bántó hibákhoz vezet. Ne várjuk tőle, hogy egy csapásra földre teremti a védőket. Olyan blokkjaiból is kibújik a védő, amikor ránézésre mindennek rendben kéne menni. Sokszor a védő teszi rá a kezét hamarabb. Egy teljes idényt már ki kellett hagynia.

Megjegyzések

Hawaiin született, de már Corvallis-ban járt gimibe, ahol az Oregon State kampusz is található. Édesapja, Joe védőfaledző volt a Beavers-nél, így adta magát, hogy a Rivals szerint a 3. legjobb guard recruit is maradjon a városban. Négy testvére közül Andrew 2012-ben diplomázott az Oregon State-n, DT-t játszott, most pedig segédedző. Nővére a hódok röplabdacsapatának tagja. Apukája már továbbállt, és a UNLV védőfalát edzi. 2012-ben, freshmanként megkapta első héten a kezdő center posztot, amire 1978 óta nem volt példa az egyetemen. Végig is pörgette az idényt és freshman all-American kitüntetésben részesült. 2013-ban a szezonnyitón térdsérülés miatt pihent, majd 10 meccsen center, kétszer RT poszton kezdett. A Hawaii bowlon eltört a lába, többször megműtötték és a felépülés elhúzódott, 2014-ben nem is tudott játszani. Sophomore idénye végén all-Pac-12 második csapatos jelölt. 2015-ben visszatért és 9 meccsen RG poszton, három LT-ként szerepelt. A Pac-12 tanulmányi válogatottjában is helye volt. Még csak junior volt, így underclassmennek számít, a Beavers történetében csak hatodik ilyen játékos, aki profinak állt. A combine-on 3-cone drillben és 20 yard shuttle-ben is a 4. lett az OLinemanek között. A profik között leginkább centerként élhet meg, de végszükség esetén át tud tolódni bárhová. Ezen képessége akár cserejátékosként is aktív keretben tarthatja, ha nem is lesz kezdő. Főleg passzjátéknál hasznos, és egy erre berendezkedő csapat jól járhat vele a draft 3. napján, mint olcsó kiegészítőjátékos, akiből lehet még alapember.

Jack Allen 5. kör

Jack Allen
Egyetem
Michigan State
Életkor
31 (1992-09-24)
Magasság
6 ft 1 in (1.85 m)
Tömeg
294 lb (133 kg)

Erősségek

Izmos, kompakt felépítés alacsony súlyponttal. Tudja, hogy általában az alacsonyabban játszó játékos nyer, ennek megfelelően hajlítja a térdét és befolyással nyer is. Erős alapokkal rendelkezik, úgy tapos, mintha árkot akarna ásni a lábával, nem veszti el az egyensúlyát. Kiváló mozgáskoordinációval blokkol, lábát és csípőjét is jól használja. A snap után egyből kinyújtja a karját, fürge kezeivel azonnal ütni kezd. Mindig koncentrált és nyugodt, szemeivel fürkészi a mozgó célpontokat és ha kell, alkalmazkodik. Kulcsember a blokkok kiosztásában, elsőrangúan kommunikál. Ha nem szólt a síp, keresi, hogy kit lehet megütni. Határozott, nagy benne a versenyszellem, imádja befejezni a blokkjait. Középiskolában háromszoros állami- és konferencia-válogatott birkózó volt, több rekordot is tart. Guardként is van tapasztalata és Jack Conklin sérülésekor baloldali tackle-t is játszott. 2 évig volt csapatkapitány, alfahím mentalitása van.

Gyengeségek

Rövidek a karjai, nehezen tartja távol a védőket a testétől. Alulméretezett és már nem igazán lehet erősíteni. Kis területen használható húzásra, de az atletikussága nem ideális, ezért a line of scrimmage-től távol konzisztensen nem tud hatékony lenni. Vad ütéseket visz be mozgás közben is, emiatt nyílt területen egyensúlyát veszti. Hajlamos a fogásra, lehet egyszer még rajta kapják az ellenfél mezének egy darabjával a markában. Kifelé dolgozó rusherek ellen a kontaktus utáni egyensúlya inkonzisztens. Legalább két meccset kihagyott az elmúlt három szezon mindegyikében, a bal bokája 2014 és 2015 októberében is megsérült.

Megjegyzések

Vendéglátóipari szakon szerzett diplomát. Illinoisból származik, középsuliban a támadófalbeli szerepe mellett nose tackle-t is játszott, végzősként Illinois állam bajnoka lett birkózásban a 285 fontos súlycsoportban a 3A osztályban. Az öccse Brian szintén Spartans támadófalember. 2011-ben redshirtöt kapott. 2012-ben mind a 13 meccsen játszott, 7-szer C-ként, 5-ször LG-ként volt kezdő, Freshman All-American első csapatos az FWAA-nél és a Sporting Newsnál, mellette bekerült az Academic All-Big Ten csapatba is. 2013-ban az első két fordulóból lábujjsérülés miatt hiányzott, utána 12 meccsen kezdőcenter, a média a második számú All-Big Ten válogatottba szavazta, mellette újra bekerült az Academic All-Big Ten csapatba is. 2014-ben 11 meccsen kezdőcenter, All-American első válogatott a USA Todaynél, előtte utoljára Flozell Adams és Scott Shaw volt első csapatos All-American támadófalember a Spartansből még 1997-ben. Zsinórban harmadik évben választották be az Academic All-Big Ten csapatba. Végzős idényében az első 6 meccsen kezdőcenter, utána bokasérülés miatt kihagyta a Michigan és az Indiana elleni meccseket, majd az utána következő 6 meccsen újra kezdőcenter. A Rutgers és a Purdue ellen bal oldali tackle-ként is feltűnt, az Iowa elleni konferenciadöntőn centert, tight endet és fullbacket is játszott, All-American első válogatott az AP-nél, a CBS-nél és az SI-nél is. Ellison Kelly, David Behrman, Joe DeLamielleure és Tony Mandarich után ő az 5. Spartan támadófalember, akit kétszer választottak be a Big Ten első válogatottjába. Allen fizikálisan nem mutat túl sokat, atletikussága és karhossza is limitált, de okos és makacs blokkoló, megvan benne a szükséges szívósság és kitartás, hogy elvégezze a munkáját, soha sem játszik önelégülten. Habár küzd azzal, hogy konzisztensen fenntartsa a blokkjait, Allen tudja, hogy hogyan nyerheti meg hamar a párharcát és utána mozgás közben igyekszik új célpontot találni magának, ez is olyan motívum, ahol meglátszik a birkózómúltja a focipályán. NFL-szinten nincs magasan a fejlődési plafonja, de kezdőjátékos lehet a következő szinten, akár már újoncként is.

Landon Turner 5. kör

Landon Turner
Egyetem
North Carolina
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
330 lbs (150 kg)

Erősségek

Masszív felépítés, alsó teste igazi bulldózerré teszi. A kezében lévő erő kiemelte a mezőnyből eddig. Képes lehúzni a redőnyt a DT-k előtt, mivel szimplán nincs elég erejük, hogy hadakozzanak vele.
Teljes erővel támadja a célpontját, felemeli mint a súlyokat szokta, és addig tapos a kontakt után, míg el nem végezte a feladatát. Ha rá tudja tenni a kezét a védőre, bárkit ki tud mozdítani a megcélzott lyukból. Nem valami ruganyos, de kis területen, "telefonfülkében" rá lehet bízni bárkit. Passzjátéknál számíthat a hosszú karjaira és úgy kalkulál, hogy minél hatékonyabban irányt tudjon váltani. A méretéhez képest korrektül letükrözi a védő mozgását. Agresszíven játszik, aki ráerőlteti az akaratát az ellenfélre. Szemmel látható a fejlődése mindenben, főleg pass protectionben 2014-hez képest.

Gyengeségek

Puszta erőből el tudja pusztítani az ellenfelet, de annyira nem tud meghajolni, hogy hosszabb távon is rajta maradjon. Nem érzi, hogy a kezét hová kéne tenni. Oldalra darabosan mozog. Húzásnál bajban lesz mert mozgó célpontot eltalálni, egyszer sikerült, egyszer nem. Olvasható a mozgása. Tudja, hogy mikor kell középre váltani, csak a lába nem elég gyors hozzá. Ha a társai nem jutnak át a második szintre, ő is csak szerencsétlenkedik. Mivel lassan reagál, így az aktív edge rusherek ellen nem ajánlott vele próbálkozni. Pass protectionben a gyors, belső szituációs rusherek elhúzhatnak mellette.

Megjegyzések

Bácsikája, Jim Braxton 8 évig szerepelt az NFL-ben, a Bills és a Dolphins fullbackjeként, OJ Simpsonnak törve az utat. Braxton mellett az édesapja is a West Virginia csapatának volt a tagja. A virginiai Harrisonburgben junior és senior évében 5000 yardhoz segítette hozzá az elkallódó futót, Michael Holmes-t. Négy csillagos recruitként került Chapel Hillbe. Redshirted freshmanként az utolsó 4 meccs volt kezdő RG, miután Brennan Williams lesérült. 2013-ban végigjátszotta az évet ugyanezen a poszton, 2014-ben két meccset hagyott csak ki. Végzősként végig a pályán volt, all-ACC 1. csapatos és Jim Parker díjas, mint top OLineman. Az AP beírta all-Americannek is. Kedvenc csapata a Pittsburgh Steelers. Nem tesz jót a hírnevének a UNC falemberek előző pár évi gyengélkedése (Cooper, Bodine, Williams), és a liga sem abba az irányba halad, amit Turner képvisel a maga hatalmas méretével és futásblokkoló erősségeivel, de legalább könnyen be lehet lőni, hogy mit kap majd a gazdája, ha ledraftolja. Nem lesz ott minden csapat draft boardján, de ahol igen, ott a 2. napos kiválasztása sem lenne meglepő.

Rees Odhiambo 6. kör

Rees Odhiambo
Egyetem
Boise State
Életkor
-
Magasság
6 ft 4 in (1.93 m)
Tömeg
313 lbs (142 kg)

Erősségek

Eddig Tackle volt, de prospectként inkább Guard, mindenesetre sokat érhet, hogy szükség esetén a szélen is elél. Amennyire izmos lehet egy 310 fontos ember, annyira Odhiambo is az. Hajlékony a csípője és a térde, nem kéne gondot okozzon neki az átállás guardba. Széles alapállása van, átlag feletti egyensúlyérzékkel, és tudja a testét használni. Szívós, és a tanult technikákra alapoz. Nem nyúlkál és ágaskodik a célpont után, hanem odafut hozzá, pánik nélkül. Akkor is erőteljes, amikor oldalra mozog. Ilyen atletikussággal kiváló húzó guard lehet belőle zone-blockingban, vagy akár RT is. Sose veszi le a szemét a célpontról. Le tudja tükrözni a védő mozgását. Felső testi ereje adott, hogy kiforgassa a védőt a zseben kívülre. Nehéz kezei vannak, megérezni, mikor ráteszi valakire.

Gyengeségek

Október végén eltört a bokája, azóta se láttuk akcióban. Valamije mindig fájt egyetemistaként. Még sose játszott végig egy teljes idényt. Fizikális adottságai ellenére előfordul, hogy váratlanul elillan egy védő mellőle. Kézhasználata lassú. Mérete és karhossza sem NFL Offensive Tackle kaliber. Ha guard lesz belőle, mindenképp gyorsabb kézmunkára kell felkészülnie. Van, hogy túl sokáig kivár vele, hogy bevigye az ütést, ezt pedig a rafinált belső rusherek kiaknázzák. Jó lenne látni, hogy meddig tudja fenntartani a blokkját, mert főleg lökdösni és tolni szokott. Hajlékonysága ellenére sem mindig ő van előnyösebb helyzetben futásnál.

Megjegyzések

Kenyai felmenőkkel bír. Texas-ban járt középiskolába, Josh Doctson társaságában. 2012-ben debütált, redshirted freshmanként a Broncos-ban, de csak csere volt. Sophomore-ként 8 meccsen kezdett. Juniorként 10 meccsen volt bevethető a Mountain-West legtöbb pontját termelő, Jay Ajayi vezette Boise-ban és a konf 2. számú álomcsapatába szavazták. Ez 2015-ben is így volt, viszont itt már a legjobbak között emlegették a MWC-n belül. Kiemelkedő tanulmányi eredményei voltak, diplomás ember. A combine-on nem tudott részt venni, csak súlyemelésben. Nagyon vallásos, és kiváló csapattárs, az edzők is értékelik majd. Érdekes prospect, mert főleg a sérülékenysége húzza le az értékét, a dolgok nagy részét jól csinálja a pályán, és papíron megkaphatja az esélyt, hogy RT-ként bizonyítson, mielőtt megnézik guardként. A Boise State-ből korábban LT-ként jött a ligába Daryn Colledge, akiből szintén guard lett, és Ryan Clady, aki szintén borzasztó sérülékeny - a kettejük ötvözete Odhiambo. Mivel a felmérőkön nem tudott részt venni, a draft értékén nem tudott növelni, de ha a potenciált nézzük, nem lenne szabad a 3. körnél tovább bent maradnia.