A pénz általános elmélete

20 feliratkozó

14 órája
YoungZeeZee 8 882
kozben kilott a forint marmint romlik yeah
14 órája
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 24 042 — Lucas Scott
@csebi: OTP-s leszel te is?

g7.hu/vallalat/20250326/maltai-bankot-venne-az-otp-a-helyi-sajto-ertesulese-szerint/
Vitézlő Titoknok tomz
másik topikban már lelkendezett az ügyben 😊
NB2
ne is mondjatok.
mikor hallottam, hogy az APS megveszi akkor mondom bki csak ne az egyhaz. erre sikerult behozni az OTPt hold my beer kisereteben. pedig direkt ugy valasztottam a HSBCt h lehetoleg helyben is ertelmezheto merete legyen, es ne maltai. kiralysag lesz ez igy ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 napja
NB2 New England Patriots 25 797 — nabege2@yahoo.com

g7.hu/vallalat/20250326/maltai-bankot-venne-az-otp-a-helyi-sajto-ertesulese-szerint/
Vitézlő Titoknok tomz
másik topikban már lelkendezett az ügyben 😊
1 napja
Vitézlő Titoknok tomz Seattle Seahawks TCU Horned Frogs 1 495

20 napja
r.baggio New Orleans Saints Jacksonville State Gamecocks 63 157 — no es importante
Az egyik legjobb youtube-csatorna alapvetően filozófiai problémákkal foglalkozik, de ez a videó most ide illik talán a legjobban

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
22 napja
slowmotion Dallas Cowboys 25 346 — Cowboys fan
nem tudja valaki, a dollár padlóját hova prognosztizálják most?
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 14 586 — Egyéb témák lakó
Én sem daytradelek, ahhoz nekem sincs idegem. De a 10-20 évre beleülök meg a naponta adok-veszek közt azért még vannak fokozatok 😊
Én pont ezért kezdtem pár éve opciókkal foglalkozni, mert rugalmasabb, nyugodtabb, van hogy napokig rá sem kell nézni... de van benne pont annyi izgalom, ami még nekem kell.
Lecsó
Nekem van elég izgalom a cégvezetés és a fő szakmám közötti váltogatásban 😅

Én ETF-ekig látok el, esetleg tartására egyedi részvények, amiket néha átnézek, de azt nem most, az biztos. Hiába tanultam 1000szer és érteni vélem az opciókat meg a határidős dolgokat (bármit le tudok könyvelni meg könyvvizsgálni), egyszerűen nem vagyok elég türelmes és talán elég kitartó sem, hogy foglalkozzak ezekkel. Elég magas a kockázatvállalási hajlandóságom, az is visszatart, hogy nem elég mély a tudásom ahhoz, hogy ésszerűen kockáztassak, és tartok tőle, hogy hülyeséget csinálok.

1 hónapja
Lecsó Denver Broncos 3 242
Én sem daytradelek, ahhoz nekem sincs idegem. De a 10-20 évre beleülök meg a naponta adok-veszek közt azért még vannak fokozatok 😊
Én pont ezért kezdtem pár éve opciókkal foglalkozni, mert rugalmasabb, nyugodtabb, van hogy napokig rá sem kell nézni... de van benne pont annyi izgalom, ami még nekem kell.

Szerkesztette: Lecsó
1 hónapja
Mehetne nyugodtan lejjebb, most jutottam el oda, hogy kezd lenni szabad pénzem, és nem kell a céget tölteni, vásárolni szeretnék
Gyurma Pappa
Ha lefele várod, miért nem adod el?
Lecsó
Jelenleg 0 db tőzsdén vásárolt részvényem vagy ETF-em van, minden pénzem a cégeimben és ingatlanban van, de már egyikbe sem kell tenni, így idejét látom, hogy a tőkepiacra is bízzak pénzeket a következő 10-20 évre.

Nem csinálok több startupot, elbuktam 2-t, eladtam egyet (jó, nem startup áron, de egy nemzetközi kkv áron), most ülök egyben. Nem építek több üzleti ingatlant, elég abból is, ami van, ez végre nem csak viszi a pénzt.

Szóval ja, én nem bánom, ha most olcsón be lehet vásárolni. Nem fogok daytradelni, arra nekem nincs idegrendszerem.

1 hónapja
Mehetne nyugodtan lejjebb, most jutottam el oda, hogy kezd lenni szabad pénzem, és nem kell a céget tölteni, vásárolni szeretnék
Gyurma Pappa
Ha lefele várod, miért nem adod el?
1 hónapja

1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 19 759 — Vikings fan
Hol látod ezt az óriási "leütést"? A 4 nappal ezelőtti ATH-ban vagy a 3%-os esésben?
Ez amúgy kicsit fordítva fog működni.
Trump igazi (és jelenleg egyetlen) ellenzéke az amerikai tőkepiac.
Lecsó
Még ennyi. De inkabb lefele trendet látok.
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 48 456 — The Mathematician
Hol látod ezt az óriási "leütést"? A 4 nappal ezelőtti ATH-ban vagy a 3%-os esésben?
Lecsó
hogyé a tojás? 😊

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja

Szerkesztette: Lecsó
1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 19 759 — Vikings fan
Kíváncsi vagyok Trumpék meddig ütik le a piacokat és mikor kezdenek vásárolni.
1 hónapja
MC12 New Orleans Saints 6 647
Redditen is napirendre kerult a jelenlegi usa konfliktus miatt. igy hat megkerdezlek titeket, mikent látjátok az s&p500-ba valo befektetest?

Ventura
Sokmindentől függ, portfolió méret, kockázatviselési hajlandóság, befektetési időtáv, pénzpiaci ismeretek stb. De az első háromra adott válasz, kb belövi, hogy kell-e ez neked vagy sem. Egy részvény befektetés mindig magas kockázatú.

Ha nem kell a pénz, 10+ éves időtávon, és elviselsz 40-50-60%os mínuszokat is, akkor simán jó egy sp500 etf, a visszatekintő éves átlaghozam 10% körül van, ha emlékeim nem csalnak, de ebben azért olyan is volt, hogy ha rosszkor szálltal be, 15 évig mínuszos volt a pozi (2001-16 talán) aztán 3 év alatt meg vastagon pluszos.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 347 — StuG Life
Redditen is napirendre kerult a jelenlegi usa konfliktus miatt. igy hat megkerdezlek titeket, mikent látjátok az s&p500-ba valo befektetest?

Ventura
szerintem diverzifikacio kapcsan nemi lovettat s&p 500 koveto indexben tartani nem artalmas. Ha az szakad akkor ugyis dol minden max az arany gazdak orulnek

1 hónapja
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 292 — FIRE GM Chris Grier 👞💥🚪

Szerkesztette: Ventura

Texas Longhorns, 2023 Big XII Champion
--------------------------------------------------------
1 hónapja
MC12 New Orleans Saints 6 647
401/402 az eur

minek koszonheto ez?
vmi elorejelzes?erosodhet meg a huf?
YoungZeeZee
Pont annyi értelme van, mint a 415nek. A HUF mozgására bármit és annak ellenkezőjét is fel lehet hozni érvként.

De tessék: technikai alapon 402 forint/eur az ellenállási szint, ha ezt töri, akkor a következő a 390. De van olyan elemzés is, aki szerint a 402 csak visszateszt és megy újra 420ig.

A forint mozgásra komolyan vehetően sem fundamentális, sem technikai okokat nem lehet mondani, azt a kormány, az MNB, a shortosok vagy a világgazdasági hangulat úgy alakítja, ahogy akarja, mivel egy jelentéktelen deviza.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 7 481
401/402 az eur

minek koszonheto ez?
YoungZeeZee
Ha bemegy 400 alá, veszek. 2-3 hónap múlva ugyis ujra 410 körül lesz, ha nem több 😜
1 hónapja
YoungZeeZee 8 882
401/402 az eur

minek koszonheto ez?
1 hónapja
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 9 292 — FIRE GM Chris Grier 👞💥🚪
Valóban
(UniCreditnél mondjuk minden átutalás ingyenes)

Nagyon jó amúgy a mobilkincstár app is
r.baggio
Hat, végül csak beszedtek a dijat (mbh). Pedig mielőtt kérdeztem, honlapon is úgy ertelmeztem, hogy nem szedik be allamkincstarba utalas során.
Ventura
Nem lehet, hogy visszautalják majd az elkönyvelésnél?
r.baggio
Nem tudom. Amilyen kiégett emberek voltak ott, inkább nem kerdeztem (bár kétlem, hogy tudtak volna róla bármit is), attól idegbe gyüttem, hogy rájuk néztem, nem hogy mikor megszolaltak.

Texas Longhorns, 2023 Big XII Champion
--------------------------------------------------------
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 24 042 — Lucas Scott
Lassan egész jó beszálló lesz az EUR-ba.
cartman023
405 most.
lassan? mennyi a jo beszallo szted?
YoungZeeZee
Forintot nézve? Mindig az adott pillanat 😀
dugo93
ugyis a pillanatot kell uralni 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 335
Lassan egész jó beszálló lesz az EUR-ba.
cartman023
405 most.
lassan? mennyi a jo beszallo szted?
YoungZeeZee
Forintot nézve? Mindig az adott pillanat 😀

1 hónapja
r.baggio New Orleans Saints Jacksonville State Gamecocks 63 157 — no es importante
Valóban
(UniCreditnél mondjuk minden átutalás ingyenes)

Nagyon jó amúgy a mobilkincstár app is
r.baggio
Hat, végül csak beszedtek a dijat (mbh). Pedig mielőtt kérdeztem, honlapon is úgy ertelmeztem, hogy nem szedik be allamkincstarba utalas során.
Ventura
Nem lehet, hogy visszautalják majd az elkönyvelésnél?

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal