A pénz általános elmélete
20 feliratkozó
14 órája
YoungZeeZee
8 882
kozben kilott a forint marmint romlik yeah
14 órája
ne is mondjatok.@csebi: OTP-s leszel te is?másik topikban már lelkendezett az ügyben 😊
g7.hu/vallalat/20250326/maltai-bankot-venne-az-otp-a-helyi-sajto-ertesulese-szerint/
Vitézlő Titoknok tomz
NB2
mikor hallottam, hogy az APS megveszi akkor mondom bki csak ne az egyhaz. erre sikerult behozni az OTPt hold my beer kisereteben. pedig direkt ugy valasztottam a HSBCt h lehetoleg helyben is ertelmezheto merete legyen, es ne maltai. kiralysag lesz ez igy ...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 napja
@csebi: OTP-s leszel te is?másik topikban már lelkendezett az ügyben 😊
g7.hu/vallalat/20250326/maltai-bankot-venne-az-otp-a-helyi-sajto-ertesulese-szerint/
Vitézlő Titoknok tomz
1 napja
@csebi: OTP-s leszel te is?g7.hu/vallalat/20250326/maltai-bankot-venne-az-otp-a-helyi-sajto-ertesulese-szerint/
20 napja
Az egyik legjobb youtube-csatorna alapvetően filozófiai problémákkal foglalkozik, de ez a videó most ide illik talán a legjobban 
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
22 napja
nem tudja valaki, a dollár padlóját hova prognosztizálják most?
1 hónapja
Én sem daytradelek, ahhoz nekem sincs idegem. De a 10-20 évre beleülök meg a naponta adok-veszek közt azért még vannak fokozatok 😊Nekem van elég izgalom a cégvezetés és a fő szakmám közötti váltogatásban 😅
Én pont ezért kezdtem pár éve opciókkal foglalkozni, mert rugalmasabb, nyugodtabb, van hogy napokig rá sem kell nézni... de van benne pont annyi izgalom, ami még nekem kell.
Lecsó
Én ETF-ekig látok el, esetleg tartására egyedi részvények, amiket néha átnézek, de azt nem most, az biztos. Hiába tanultam 1000szer és érteni vélem az opciókat meg a határidős dolgokat (bármit le tudok könyvelni meg könyvvizsgálni), egyszerűen nem vagyok elég türelmes és talán elég kitartó sem, hogy foglalkozzak ezekkel. Elég magas a kockázatvállalási hajlandóságom, az is visszatart, hogy nem elég mély a tudásom ahhoz, hogy ésszerűen kockáztassak, és tartok tőle, hogy hülyeséget csinálok.

1 hónapja
Én sem daytradelek, ahhoz nekem sincs idegem. De a 10-20 évre beleülök meg a naponta adok-veszek közt azért még vannak fokozatok 😊Én pont ezért kezdtem pár éve opciókkal foglalkozni, mert rugalmasabb, nyugodtabb, van hogy napokig rá sem kell nézni... de van benne pont annyi izgalom, ami még nekem kell.
Szerkesztette: Lecsó
1 hónapja
Jelenleg 0 db tőzsdén vásárolt részvényem vagy ETF-em van, minden pénzem a cégeimben és ingatlanban van, de már egyikbe sem kell tenni, így idejét látom, hogy a tőkepiacra is bízzak pénzeket a következő 10-20 évre.Mehetne nyugodtan lejjebb, most jutottam el oda, hogy kezd lenni szabad pénzem, és nem kell a céget tölteni, vásárolni szeretnékHa lefele várod, miért nem adod el?
Gyurma Pappa
Lecsó
Nem csinálok több startupot, elbuktam 2-t, eladtam egyet (jó, nem startup áron, de egy nemzetközi kkv áron), most ülök egyben. Nem építek több üzleti ingatlant, elég abból is, ami van, ez végre nem csak viszi a pénzt.
Szóval ja, én nem bánom, ha most olcsón be lehet vásárolni. Nem fogok daytradelni, arra nekem nincs idegrendszerem.

1 hónapja
Mehetne nyugodtan lejjebb, most jutottam el oda, hogy kezd lenni szabad pénzem, és nem kell a céget tölteni, vásárolni szeretnékHa lefele várod, miért nem adod el?
Gyurma Pappa
1 hónapja
Mehetne nyugodtan lejjebb, most jutottam el oda, hogy kezd lenni szabad pénzem, és nem kell a céget tölteni, vásárolni szeretnék

1 hónapja
Hol látod ezt az óriási "leütést"? A 4 nappal ezelőtti ATH-ban vagy a 3%-os esésben?Még ennyi. De inkabb lefele trendet látok.
Ez amúgy kicsit fordítva fog működni.
Trump igazi (és jelenleg egyetlen) ellenzéke az amerikai tőkepiac.
Lecsó
1 hónapja
Hol látod ezt az óriási "leütést"? A 4 nappal ezelőtti ATH-ban vagy a 3%-os esésben?hogyé a tojás? 😊
Ez amúgy kicsit fordítva fog működni.
Trump igazi (és jelenleg egyetlen) ellenzéke az amerikai tőkepiac.
Lecsó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Kíváncsi vagyok Trumpék meddig ütik le a piacokat és mikor kezdenek vásárolni.
1 hónapja
Redditen is napirendre kerult a jelenlegi usa konfliktus miatt. igy hat megkerdezlek titeket, mikent látjátok az s&p500-ba valo befektetest?Sokmindentől függ, portfolió méret, kockázatviselési hajlandóság, befektetési időtáv, pénzpiaci ismeretek stb. De az első háromra adott válasz, kb belövi, hogy kell-e ez neked vagy sem. Egy részvény befektetés mindig magas kockázatú.
Ventura
Ha nem kell a pénz, 10+ éves időtávon, és elviselsz 40-50-60%os mínuszokat is, akkor simán jó egy sp500 etf, a visszatekintő éves átlaghozam 10% körül van, ha emlékeim nem csalnak, de ebben azért olyan is volt, hogy ha rosszkor szálltal be, 15 évig mínuszos volt a pozi (2001-16 talán) aztán 3 év alatt meg vastagon pluszos.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
Redditen is napirendre kerult a jelenlegi usa konfliktus miatt. igy hat megkerdezlek titeket, mikent látjátok az s&p500-ba valo befektetest?szerintem diverzifikacio kapcsan nemi lovettat s&p 500 koveto indexben tartani nem artalmas. Ha az szakad akkor ugyis dol minden max az arany gazdak orulnek
Ventura

1 hónapja
Redditen is napirendre kerult a jelenlegi usa konfliktus miatt. igy hat megkerdezlek titeket, mikent látjátok az s&p500-ba valo befektetest?
Szerkesztette: Ventura
1 hónapja
401/402 az eurPont annyi értelme van, mint a 415nek. A HUF mozgására bármit és annak ellenkezőjét is fel lehet hozni érvként.
minek koszonheto ez?
vmi elorejelzes?erosodhet meg a huf?
YoungZeeZee
De tessék: technikai alapon 402 forint/eur az ellenállási szint, ha ezt töri, akkor a következő a 390. De van olyan elemzés is, aki szerint a 402 csak visszateszt és megy újra 420ig.
A forint mozgásra komolyan vehetően sem fundamentális, sem technikai okokat nem lehet mondani, azt a kormány, az MNB, a shortosok vagy a világgazdasági hangulat úgy alakítja, ahogy akarja, mivel egy jelentéktelen deviza.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
1 hónapja
401/402 az eurHa bemegy 400 alá, veszek. 2-3 hónap múlva ugyis ujra 410 körül lesz, ha nem több 😜
minek koszonheto ez?
YoungZeeZee
1 hónapja
YoungZeeZee
8 882
401/402 az eurminek koszonheto ez?
1 hónapja
Nem tudom. Amilyen kiégett emberek voltak ott, inkább nem kerdeztem (bár kétlem, hogy tudtak volna róla bármit is), attól idegbe gyüttem, hogy rájuk néztem, nem hogy mikor megszolaltak.Nem lehet, hogy visszautalják majd az elkönyvelésnél?ValóbanHat, végül csak beszedtek a dijat (mbh). Pedig mielőtt kérdeztem, honlapon is úgy ertelmeztem, hogy nem szedik be allamkincstarba utalas során.
(UniCreditnél mondjuk minden átutalás ingyenes)
Nagyon jó amúgy a mobilkincstár app is
r.baggio
Ventura
r.baggio
1 hónapja
ugyis a pillanatot kell uralni 😊Forintot nézve? Mindig az adott pillanat 😀Lassan egész jó beszálló lesz az EUR-ba.405 most.
cartman023
lassan? mennyi a jo beszallo szted?
YoungZeeZee
dugo93
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
1 hónapja
Forintot nézve? Mindig az adott pillanat 😀Lassan egész jó beszálló lesz az EUR-ba.405 most.
cartman023
lassan? mennyi a jo beszallo szted?
YoungZeeZee

1 hónapja
Nem lehet, hogy visszautalják majd az elkönyvelésnél?ValóbanHat, végül csak beszedtek a dijat (mbh). Pedig mielőtt kérdeztem, honlapon is úgy ertelmeztem, hogy nem szedik be allamkincstarba utalas során.
(UniCreditnél mondjuk minden átutalás ingyenes)
Nagyon jó amúgy a mobilkincstár app is
r.baggio
Ventura

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal