Autó- és motorsportok

18 feliratkozó

6 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 864 — Kinek mit intézett a kormánya
Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀
Heisman nádor
Ott pont vannak határok az első szektroban, Watkins Glen lenne neki való
6 hónapja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 616 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“
Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀
Heisman nádor
Aztán kap 70mp büntetést, de leszarja, a csapattárs meg lett támogatva. Ugyanez volt Szaudi nagydíjon, nem túl korrekt, de él a szabályokkal a csapat.
vpi
Ezekre kéne szórni a büntető pontokat a jogsira, hogy tényleg skill alapú legyen a védekezés, nem olyan mint amikor haverokkal leülünk a TV elé játszani 😀

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
6 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
Heisman nádor
Aztán kap 70mp büntetést, de leszarja, a csapattárs meg lett támogatva. Ugyanez volt Szaudi nagydíjon, nem túl korrekt, de él a szabályokkal a csapat.
6 hónapja
Heisman nádor Denver Broncos Oregon Ducks 24 616 — “Sha-la-la-la-la-la, Thiiiiii-baut Pinot!“

NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
6 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 5 213
Ricciardo szépen összeszedte magát Kínára és ez is erős kezdés.

(Amúgy durva, hogy egy ilyen sprint kvalin mennyire nem lehet tiszta kört menni, Max óriásit hibázott és így is pole).

Szerkesztette: Jughead
6 hónapja
NB2 New England Patriots 24 949 — nabege2@yahoo.com
a holland a q2-ben meglepően gyenge volt
6 hónapja
van m4
6 hónapja
 motorsport2.sportshub.stream/event/m%D1%96%D0%B0m%D1%96_gr%D0%B0nd_%D1%80r%D1%96x_204559934/
6 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 12 864 — Kinek mit intézett a kormánya
gec, nem lehetnek az m4-nél ennyire kretének hogy riportokat adnak az élő f1 helyett
vagy mégis?
6 hónapja
Egyelőre nincs jelünk a Forma-1-es helyszínről, dolgozunk a hiba elhárításán. Köszönjük a türelmet!!!

bokszutcafészbuk
6 hónapja
steelwolf Pittsburgh Steelers 9 423 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Leclerc bekezdet 😦🤣
6 hónapja
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!
Szörnyű ez a szegény TCR
Gondolom mind első kerekes. Folyton elfékezik meg lecsúsznak az ívről, tempó meg semmi.

Szerkesztette: 🤘 gaben 🤘

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
6 hónapja
 www.motogp.com/en/news/2024/05/03/grand-prix-of-kazakhstan-postponed-until-later-in-2024/497181?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=traffic
6 hónapja
Napi jó hír: Assen marad a MotoGP naptárban 2031-ig 😊

6 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 24 638 — Cowboys fan
 totalcar.hu/magazin/kozelet/2024/05/01/senna-halalos-balesetenek-oka-a-forma-1-tortenetenek-legnagyobb-rejtelye/
🤘 gaben 🤘
A szikraesős elmélet kapcsán még az érdekes, amit az alsóbb linkelt videóban szerepelt.
Senna autója a hatodik körben láthatóan szikrázott a Tamburello bejárata előtt, viszont akkor simán elfordult.
Schumacher kamerájából azonban látszik, hogy a hetedik körben, közvetlenül a baleset előtt nem volt szikra, ami megszüntette volna a tapadást.

A Tamburelloban szokásos sliding viszont nem következett be: a videóban linkelnek egy csomó bevágást slidingokról, amikor a kanyarral ellentétes irányba forognak ki a kerekek, többek között Sennától is több ilyet. Imolában és más pályákról is.
A balesetnél viszont a kerekek egyenesen állnak, meg sem mozdulnak, hanem az autó egyenesen száguld a fal felé.
A cockpit kamerából látszik, hogy Senna feje teljesen balra bicsaklik és a telemetria is azt mutatta, hogy a kormányt teljes erővel tekerte (valószínűleg emiatt is emelkedett meg a kormánymű). Elvette a gáz is, és fékhatás is kialakult, ami viszont a rosszullét ellen hat.
Willie Parker
a bal oldali kamerán (ami a képernyő jobb alsó sarkában van) látszik, hogy mielőtt Senna sisakja megjelenik a kamera látóterében, azelőtt fordul a háttér a kamera előtt. aztán jön a bukó, és a háttér teljesen stabilan áll. mondjuk Schumi kamerájából meg az látszik, hogy pont a kiegyenesítés környékén van némi szikra.

ha a kormányrúd törik el a kanyar közben, akkor a lendület pont így egyenesíti ki a menetirányt ellenállás hiányában, mert a kerekek a lendület irányába fordulnak.

ha a kocsi kanyarodás közben megcsúszik, akkor szerintem meg is pördült volna.

a szikraeső jelenthetné ez utóbbit, de szerintem azt is, hogy amikor eltört a kormányrúd, kiegyenesedett az autó mozgása, akkor megszűnt a jobbra dőlés is hirtelen, hossztengely körül balra fordult a törzs, és a padlólemez bal fele az aszfalthoz csapódott.
6 hónapja
Eazzy Philadelphia Eagles 4 749 — No one likes us, cause no one like us
Nem feltétlenül csak Newey a lényeg, hanem hogy 2007 után először lehetne Ferrari egyéni VB. És erre nyilván nagy a sansz Max és Newey kombóval erősödve.

Don't talk the walk, Walk the talk!
6 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 5 213
Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.
-Wéber
steelwolf
2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
Heisman nádor
A kérdés inkább az, hogy Horner úrrá tud lenni a helyzeten vagy Neweyt követve szétesik a csapat.
Pillanatnyilag nem Hornerre fogadnék. Az erózió elindult, egyre több dolog fog lemálni, a pótlás kérdéses. Lehet ebből is egy Mclaren - Ron Dennis búcsú story lesz.
vpi
Azért kemény lenne ha nemsokára Max is menne mondjuk vele a Ferrariba, és akkor megint lehet sansz egy 8x VB-re...elvégre mindenki akar életében egyszer Ferrari-t vezetni.
Eazzy
28 évesen minden valószínűség szerint 5x világbajnok lesz, Newey nélkül is reális sansza lesz erre.
6 hónapja
Eazzy Philadelphia Eagles 4 749 — No one likes us, cause no one like us
Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.
-Wéber
steelwolf
2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
Heisman nádor
A kérdés inkább az, hogy Horner úrrá tud lenni a helyzeten vagy Neweyt követve szétesik a csapat.
Pillanatnyilag nem Hornerre fogadnék. Az erózió elindult, egyre több dolog fog lemálni, a pótlás kérdéses. Lehet ebből is egy Mclaren - Ron Dennis búcsú story lesz.
vpi
Azért kemény lenne ha nemsokára Max is menne mondjuk vele a Ferrariba, és akkor megint lehet sansz egy 8x VB-re...elvégre mindenki akar életében egyszer Ferrari-t vezetni.

Don't talk the walk, Walk the talk!
6 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 386
 totalcar.hu/magazin/kozelet/2024/05/01/senna-halalos-balesetenek-oka-a-forma-1-tortenetenek-legnagyobb-rejtelye/
🤘 gaben 🤘
A szikraesős elmélet kapcsán még az érdekes, amit az alsóbb linkelt videóban szerepelt.
Senna autója a hatodik körben láthatóan szikrázott a Tamburello bejárata előtt, viszont akkor simán elfordult.
Schumacher kamerájából azonban látszik, hogy a hetedik körben, közvetlenül a baleset előtt nem volt szikra, ami megszüntette volna a tapadást.

A Tamburelloban szokásos sliding viszont nem következett be: a videóban linkelnek egy csomó bevágást slidingokról, amikor a kanyarral ellentétes irányba forognak ki a kerekek, többek között Sennától is több ilyet. Imolában és más pályákról is.
A balesetnél viszont a kerekek egyenesen állnak, meg sem mozdulnak, hanem az autó egyenesen száguld a fal felé.
A cockpit kamerából látszik, hogy Senna feje teljesen balra bicsaklik és a telemetria is azt mutatta, hogy a kormányt teljes erővel tekerte (valószínűleg emiatt is emelkedett meg a kormánymű). Elvette a gáz is, és fékhatás is kialakult, ami viszont a rosszullét ellen hat.
6 hónapja
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 8 200 — Deion Sanders for president!

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
6 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 15 386
Ma éppen 30 éve az F1 történelem talán 2 legsötétebb napja....
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷

R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
Én még mindig nem értem Senna balesetét: ma is megnéztem újra a belső kamerás felvételt és nem értem mitől indult meg az autó. Nem akarom elhinni, hogy nem technikai hiba vagy rosszullét következménye, olyan furcsa az egész.
Szokol
Nem az volt a konszenzus, hogy technikai hiba volt a baleset?
zacknorb
Régen láttam, de ennél többre úgy tudom nem jutottak

youtu.be/Ows5AOKQhqU?si=NBtt_adcVRcq5P_2

illetve kiegészítés
 youtu.be/1NjSIZfG5rk?si=puBxzNKPP58ntn6k

Szerkesztette: Willie Parker
6 hónapja
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 3 945 — Patriot
-Wéber
steelwolf
Heisman nádor
6 hónapja
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷

R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
Én még mindig nem értem Senna balesetét: ma is megnéztem újra a belső kamerás felvételt és nem értem mitől indult meg az autó. Nem akarom elhinni, hogy nem technikai hiba vagy rosszullét következménye, olyan furcsa az egész.
Szokol
Nem az volt a konszenzus, hogy technikai hiba volt a baleset?
6 hónapja
Szokol Pittsburgh Steelers 7 001 — Steelers fan
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷

R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
6 hónapja
-Wéber
steelwolf