Autó- és motorsportok
18 feliratkozó
6 hónapja
Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀Ott pont vannak határok az első szektroban, Watkins Glen lenne neki való
Heisman nádor
6 hónapja
Ezekre kéne szórni a büntető pontokat a jogsira, hogy tényleg skill alapú legyen a védekezés, nem olyan mint amikor haverokkal leülünk a TV elé játszani 😀Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀Aztán kap 70mp büntetést, de leszarja, a csapattárs meg lett támogatva. Ugyanez volt Szaudi nagydíjon, nem túl korrekt, de él a szabályokkal a csapat.
Heisman nádor
vpi
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
6 hónapja
Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀Aztán kap 70mp büntetést, de leszarja, a csapattárs meg lett támogatva. Ugyanez volt Szaudi nagydíjon, nem túl korrekt, de él a szabályokkal a csapat.
Heisman nádor
6 hónapja
Magnussent ilyen egyszerű dolgok mint a pálya határai nem zavarják, nagyszerűen menne a NASCARban COTA-n 😀
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
6 hónapja
a holland a q2-ben meglepően gyenge volt
6 hónapja
van m4
6 hónapja
gec, nem lehetnek az m4-nél ennyire kretének hogy riportokat adnak az élő f1 helyettvagy mégis?
6 hónapja
Egyelőre nincs jelünk a Forma-1-es helyszínről, dolgozunk a hiba elhárításán. Köszönjük a türelmet!!!bokszutcafészbuk
6 hónapja
Leclerc bekezdet 😦🤣
6 hónapja
Napi jó hír: Assen marad a MotoGP naptárban 2031-ig 😊
6 hónapja
a bal oldali kamerán (ami a képernyő jobb alsó sarkában van) látszik, hogy mielőtt Senna sisakja megjelenik a kamera látóterében, azelőtt fordul a háttér a kamera előtt. aztán jön a bukó, és a háttér teljesen stabilan áll. mondjuk Schumi kamerájából meg az látszik, hogy pont a kiegyenesítés környékén van némi szikra.totalcar.hu/magazin/kozelet/2024/05/01/senna-halalos-balesetenek-oka-a-forma-1-tortenetenek-legnagyobb-rejtelye/A szikraesős elmélet kapcsán még az érdekes, amit az alsóbb linkelt videóban szerepelt.
🤘 gaben 🤘
Senna autója a hatodik körben láthatóan szikrázott a Tamburello bejárata előtt, viszont akkor simán elfordult.
Schumacher kamerájából azonban látszik, hogy a hetedik körben, közvetlenül a baleset előtt nem volt szikra, ami megszüntette volna a tapadást.
A Tamburelloban szokásos sliding viszont nem következett be: a videóban linkelnek egy csomó bevágást slidingokról, amikor a kanyarral ellentétes irányba forognak ki a kerekek, többek között Sennától is több ilyet. Imolában és más pályákról is.
A balesetnél viszont a kerekek egyenesen állnak, meg sem mozdulnak, hanem az autó egyenesen száguld a fal felé.
A cockpit kamerából látszik, hogy Senna feje teljesen balra bicsaklik és a telemetria is azt mutatta, hogy a kormányt teljes erővel tekerte (valószínűleg emiatt is emelkedett meg a kormánymű). Elvette a gáz is, és fékhatás is kialakult, ami viszont a rosszullét ellen hat.
Willie Parker
ha a kormányrúd törik el a kanyar közben, akkor a lendület pont így egyenesíti ki a menetirányt ellenállás hiányában, mert a kerekek a lendület irányába fordulnak.
ha a kocsi kanyarodás közben megcsúszik, akkor szerintem meg is pördült volna.
a szikraeső jelenthetné ez utóbbit, de szerintem azt is, hogy amikor eltört a kormányrúd, kiegyenesedett az autó mozgása, akkor megszűnt a jobbra dőlés is hirtelen, hossztengely körül balra fordult a törzs, és a padlólemez bal fele az aszfalthoz csapódott.
6 hónapja
Nem feltétlenül csak Newey a lényeg, hanem hogy 2007 után először lehetne Ferrari egyéni VB. És erre nyilván nagy a sansz Max és Newey kombóval erősödve.
Don't talk the walk, Walk the talk!
6 hónapja
Jughead
5 213
28 évesen minden valószínűség szerint 5x világbajnok lesz, Newey nélkül is reális sansza lesz erre.Azért kemény lenne ha nemsokára Max is menne mondjuk vele a Ferrariba, és akkor megint lehet sansz egy 8x VB-re...elvégre mindenki akar életében egyszer Ferrari-t vezetni.A kérdés inkább az, hogy Horner úrrá tud lenni a helyzeten vagy Neweyt követve szétesik a csapat.Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
-Wéber
steelwolf
Heisman nádor
Pillanatnyilag nem Hornerre fogadnék. Az erózió elindult, egyre több dolog fog lemálni, a pótlás kérdéses. Lehet ebből is egy Mclaren - Ron Dennis búcsú story lesz.
vpi
Eazzy
6 hónapja
Azért kemény lenne ha nemsokára Max is menne mondjuk vele a Ferrariba, és akkor megint lehet sansz egy 8x VB-re...elvégre mindenki akar életében egyszer Ferrari-t vezetni.A kérdés inkább az, hogy Horner úrrá tud lenni a helyzeten vagy Neweyt követve szétesik a csapat.Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
-Wéber
steelwolf
Heisman nádor
Pillanatnyilag nem Hornerre fogadnék. Az erózió elindult, egyre több dolog fog lemálni, a pótlás kérdéses. Lehet ebből is egy Mclaren - Ron Dennis búcsú story lesz.
vpi
Don't talk the walk, Walk the talk!
6 hónapja
Willie Parker
15 386
totalcar.hu/magazin/kozelet/2024/05/01/senna-halalos-balesetenek-oka-a-forma-1-tortenetenek-legnagyobb-rejtelye/A szikraesős elmélet kapcsán még az érdekes, amit az alsóbb linkelt videóban szerepelt.
🤘 gaben 🤘
Senna autója a hatodik körben láthatóan szikrázott a Tamburello bejárata előtt, viszont akkor simán elfordult.
Schumacher kamerájából azonban látszik, hogy a hetedik körben, közvetlenül a baleset előtt nem volt szikra, ami megszüntette volna a tapadást.
A Tamburelloban szokásos sliding viszont nem következett be: a videóban linkelnek egy csomó bevágást slidingokról, amikor a kanyarral ellentétes irányba forognak ki a kerekek, többek között Sennától is több ilyet. Imolában és más pályákról is.
A balesetnél viszont a kerekek egyenesen állnak, meg sem mozdulnak, hanem az autó egyenesen száguld a fal felé.
A cockpit kamerából látszik, hogy Senna feje teljesen balra bicsaklik és a telemetria is azt mutatta, hogy a kormányt teljes erővel tekerte (valószínűleg emiatt is emelkedett meg a kormánymű). Elvette a gáz is, és fékhatás is kialakult, ami viszont a rosszullét ellen hat.
6 hónapja
totalcar.hu/magazin/kozelet/2024/05/01/senna-halalos-balesetenek-oka-a-forma-1-tortenetenek-legnagyobb-rejtelye/
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
6 hónapja
Willie Parker
15 386
Régen láttam, de ennél többre úgy tudom nem jutottakNem az volt a konszenzus, hogy technikai hiba volt a baleset?Ma éppen 30 éve az F1 történelem talán 2 legsötétebb napja....Én még mindig nem értem Senna balesetét: ma is megnéztem újra a belső kamerás felvételt és nem értem mitől indult meg az autó. Nem akarom elhinni, hogy nem technikai hiba vagy rosszullét következménye, olyan furcsa az egész.
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷
R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
Szokol
zacknorb
youtu.be/Ows5AOKQhqU?si=NBtt_adcVRcq5P_2
illetve kiegészítés
youtu.be/1NjSIZfG5rk?si=puBxzNKPP58ntn6k
Szerkesztette: Willie Parker
6 hónapja
A kérdés inkább az, hogy Horner úrrá tud lenni a helyzeten vagy Neweyt követve szétesik a csapat.Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
-Wéber
steelwolf
Heisman nádor
6 hónapja
Nem az volt a konszenzus, hogy technikai hiba volt a baleset?Ma éppen 30 éve az F1 történelem talán 2 legsötétebb napja....Én még mindig nem értem Senna balesetét: ma is megnéztem újra a belső kamerás felvételt és nem értem mitől indult meg az autó. Nem akarom elhinni, hogy nem technikai hiba vagy rosszullét következménye, olyan furcsa az egész.
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷
R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
Szokol
6 hónapja
Ma éppen 30 éve az F1 történelem talán 2 legsötétebb napja....Én még mindig nem értem Senna balesetét: ma is megnéztem újra a belső kamerás felvételt és nem értem mitől indult meg az autó. Nem akarom elhinni, hogy nem technikai hiba vagy rosszullét következménye, olyan furcsa az egész.
Roland Ratzenberger 🇦🇹
Ayrton Senna 🇧🇷
R.I.P.
ThundersNFL a Paraszt
6 hónapja
Adrian Newey 2025 első negyedéveben, 19 év után távozik az F1-es csapat kötelékéből, de addig is az RB17 kódjelű szupersportautó befejezésén dolgozik majd elsősorban. Egyelőre tehát távozott is, meg nem is. A háttérben valószínűleg folynak az egyeztetések, de jelen állás szerint 2027 előtt nem csatlakozhat más csapathoz.2025 első negyedéve után már dolgozhat másik csapatnál és annak a 2026-os autóján.
-Wéber
steelwolf