Filmek
40 feliratkozó
több mint 10 éve
Lone survivorAzt magyarázza el valaki, hogy | miért nem vártak az afgánok elengedésével amíg tudnak rádiózni vagy miért nem vitték magukkal őket amíg, ahol tudnak rádiózni? |
több mint 10 éve
Nekem is baromira tetszett. Az összes hasonló military movie érdekel engem, és az egyik legjobb volt. Mindenképpen angolul érdemes megnézni, maximum felirattal, bár nem tudom hogy szinkronizálták-e egyáltalán. Olvastam a könyvet is, volt pár eltérés de teljesen jól vászonra vitték.Köszi a linket.
Az egyetlen ami nem tetszett benne (ha jól emlékszem, mivel még megjelenéskor láttam), hogy misszió alatt a film azt adja vissza mintha Luttrell lett volna a vezető, számomra Murphy bizonyos szinten háttérbe szorult, habár a valóságban és a plot szerint is ő vezette/vezeti a csoportot. Értem én hogy a "Lone Survivor" van a központban, de mégis csak egy MoH díjazottról beszélünk. Na mindegy, lehet csak én lihegem túl.
Ha valakit bővebben érdekel a sztori, a history vs hollywood készített egy jó kis cikket :
www.historyvshollywood.com/reelfaces/lone-survivor.phpWirtschaftsteil
Onnan másolva
"Mike Murphy made that decision. It wasn't a vote," says director Peter Berg, who spent a great deal of time with Marcus Luttrell, both on the set and prior to filming (Jeff Goldsmith Q&A Podcast). However, it should be noted that in making the movie, Berg had promised the families of the fallen, including the Murphys, that he would pay the utmost respect and do nothing to dishonor the memory of their loved ones."
Gondolom ez is közre játszott abban, hogy inkább Wahlberg tűnt úgy mint vezető és mintha Ő hozta volna meg a döntést.
több mint 10 éve
Wirtschaftsteil
1 123
Lone SurvivorNekem is baromira tetszett. Az összes hasonló military movie érdekel engem, és az egyik legjobb volt. Mindenképpen angolul érdemes megnézni, maximum felirattal, bár nem tudom hogy szinkronizálták-e egyáltalán. Olvastam a könyvet is, volt pár eltérés de teljesen jól vászonra vitték.
Bébé
Az egyetlen ami nem tetszett benne (ha jól emlékszem, mivel még megjelenéskor láttam), hogy misszió alatt a film azt adja vissza mintha Luttrell lett volna a vezető, számomra Murphy bizonyos szinten háttérbe szorult, habár a valóságban és a plot szerint is ő vezette/vezeti a csoportot. Értem én hogy a "Lone Survivor" van a központban, de mégis csak egy MoH díjazottról beszélünk. Na mindegy, lehet csak én lihegem túl.
Ha valakit bővebben érdekel a sztori, a history vs hollywood készített egy jó kis cikket :
www.historyvshollywood.com/reelfaces/lone-survivor.php
több mint 10 éve
Lone SurvivorPersze vhol sablon, de mégis jó. Főleg a legvégén | amikor leírják, hogy miért védték meg az amcsi katonát. |
Hangok nagyon durvák, zene is jó. A film az elején bemutatja a SEAL kiképzést röviden az is telitalálat. Van benne pár jó duma. Meg az a szöveg is tetszik, amit a fiatal kigyúrt csávó oszt a többiek előtt. 😀
A sólyom végveszélyben jobban tetszett, de ez is jóféle. Érdemes megnézni egyszer.
Jah és hát Riggins. 😀
több mint 10 éve
YoungZeeZee
8 561
A forráskód már egy ideje felkeltette az érdeklődésemet, a gépemen lapul.Szerintem hamarosan meg is nézem majd.
Legutóbb egy 2006-os angol filmet néztem meg.
Kidulthood.
Kiábrándító, bár olyan nagy újdonság nincs benne. Arról szól, hogy a mai fiatalok milyen korán érnek.
Londonból jött ismerősömet kérdeztem, hogy mennyire túlzó néhány dolog a filmben. Azt mondta, hogy sajnos vannak olyan környékek amik ilyenek. A világ már csak ilyen.
A film nem hosszú, de szerintem lett volna idő jobban kibontani mit miért hogyan. Csak úgy belecsöppenünk a közepébe.
Van második része is.
több mint 10 éve
Törtetők. Sportolókból nem lesz hiány 😀 www.tmz.com/2014/03/23/entourage-movie-athletes-cameos-gallery/
több mint 10 éve
Nekem meg kedvencem. Főleg mióta meg tudtam, hogy Steelers drukker😀Tegnap este megneztuk a Forráskódot!!Utálom Gyllenhaalt (a Prince of Persia megbocsájthatatlan), de ez a film tetszett.Tony
Baszkikam...rendesen jo film!Ajanlom mindenkinek! 😀ZoliZoltán
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Persze, hogy nem. Forrest legyőzhetetlen! Pont ezért mosolyogva álltam fel a székből a WM után.
több mint 10 éve
Shawn84
8 527
Walter Mitty.Ezt ugye te sem hitted el? 😀
Úgy harangozta be nem egy oldal, forrás, hogy jobb lesz, mint a Forrest Gump. Ehelyett kaptam egy CGI-vel teli mesét...áh..JC6
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Walter Mitty.Úgy harangozta be nem egy oldal, forrás, hogy jobb lesz, mint a Forrest Gump. Ehelyett kaptam egy CGI-vel teli mesét...áh..
több mint 10 éve
Akkor mar ketten vagyunk! 😀PoP-ot meg moziba lattam...nem maradtak emlekeim a filmbol.😀
Mondjuk nem is ugy jottem ki,hogy "Ez mekkora hanyadek volt!?"
Hm-hm :rolleyes:
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Tegnap este megneztuk a Forráskódot!!Utálom Gyllenhaalt (a Prince of Persia megbocsájthatatlan), de ez a film tetszett.
Baszkikam...rendesen jo film!Ajanlom mindenkinek! 😀ZoliZoltán
több mint 10 éve
Tegnap este megneztuk a Forráskódot!!Baszkikam...rendesen jo film!Ajanlom mindenkinek! 😀
több mint 10 éve
Hát itt most vitába szállnék veled...Nem akartam ilyen kritikusan leírni, de ez az érzésem volt nekem is a Hunger games-szel, de ettől még ajánlanám a téma miatt mindenképp megtekintésre.
merhogy
Éhezők viadala 1 semmi és unalmas nekem...pocsék szinészek,unalmas forgatókönyv...
Gravity:itt kb ua egyszer nézős IMAXben akkor állad leesik de üres film...
.. nem láttam
Django:imádtam mert:hozta a szokott QT szintet(véres,vicces) jó karakterek bár mintha láttam volna már a fogorvost valahol 😊
dollár.. detto
BB
Itt meg ha nem lenne Waltz akkor azért gondolkodnék mi ez a nárcisztikus film?
Az usa seregét pont nem érdekelte mi folyik itt nemhogy külön szakaszt csináljanak...
történelmileg hiteltelen bár szorakoztató film...
bár azért én nem tudok ugy nézni egy emberre aki képes egy másikét szétverni ahogy QT szeretnéJanek
Djangora meg Sobri reagált, a Neros változatról beszéltem, a másik asszem már meg van, csak még nem láttam😊
Gravity: nekem oitthon, sima monitoron is álleesős volt, de ez se mentette meg úgy igazán.
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 10 éve
JéBé
7 035
Ú srácok, hogy én mekkorát csalódtam ebben a WS Farkasában... botrány...JC6Ezt fejtsd ki. Nem akarok ízlésekről vitatkozni, tényleg érdekel 😊
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Ú srácok, hogy én mekkorát csalódtam ebben a WS Farkasában... botrány...
több mint 10 éve
JéBé
7 035
Philips kapitány: Messze a legjobb volt az Oscar esélyes filmek közül (Wall Street-et nem vettem bele) Nagyon érdekes a reménytelen, fejletlen szomáliak "harca" a hiper fejlett Navy-val szemben. Tom Hanks neve garancia a true story-ra, ahogy utána olvastam ezt be is tartották. SPOILER A végén ahogy az addig nyugodt, magabiztos kapitány egyik pillanatról a másikra teljesen összeomlik valami elképesztő dráma. 10 pontos film!
több mint 10 éve
szaba
10 547
A király összes embere most megy a tévében, szerintem egyszer megéri meglesni. 😊
több mint 10 éve
alapvetően a szellem zavar benne,hogy milyen tökösek és hősök az usa seregek miközben a legvégén léptek be mikor kb eldőlt az egész...nem az izgat benne,hogy igaz vagy sem hanem a mögöttes szándék.
több mint 10 éve
Törölt felhasználó
Lehet, hogy a fáradtság teszi velem, de nem értem.Feljött a Becstelen Brigantik. Az elején nem láttam a kiírást: Based on true story. Ehelyett kaptam egy jó kis filmet, tele nárcizmussal, szarkazmussal, csipetnyi humorral és elegendő vérrel, szóval engem megvett kilóra.
Mi akkor a probléma? Az Űrödüsszea 2199 sem alapul a valóságon...már ha van ilyen film 😀
több mint 10 éve
Ezzel nem értek egyet.Azért ez nem ennyire egyszerű.És ezt hogy képzeled el?Ez igazából meg is történik valamilyen folymában... Akinek "történelemhűség-fetisizmusa" van, az olyan filmet nézzen aminek a címe mellé oda van írva hogy dokumentumfilm. Abban biztos nem fog csalódni.Rataxes
Minden film elején bemondják,hogy ez az vagy nem az?Janek
Ha pl. látsz egy Jézus filmet jogosan elvárható,hogy ne járjon mondjuk metroval...
a WW 2 is olyan amit ismerünk,hogy hogy zajlott ebbe olyan történeteket elhelyezni amik totálisan szembe mennek a történésekkel az rossz.(mondjuk kivétel ha komédia)
Konkrétan itt kifejthetném,hogy merő amcsi nagymellény ez a szál a filmben ők közel nem voltak ilyen fasza gyerekek,hogy elinduljanak nácikat vadászni...
Ha mondjuk ezt egy lengyel,vagy esetleg magyar csapat tette volna meg azt már hitelesebbnek érezném érzelmi alapon...Janek
A filmkészítés, és az egész a művészet pont arról szól, hogy az ember elmond egy történetet, egy víziót, egy nézőpontot, jelen esetben egy történetet, ami persze nem így történt, de ő így is el tudta képzelni.
Picasso Guernica-ja se egy fotó a bombázások helyszínéről, hanem egy művészi megjelenítés, egy benyomás, az alkotó reakciója a valóságra, a valóságról.
Vonnegut Ötös számú vágóhídja is zseniális képet fest a drezdai bombázásról, de vannak benne trafalmadoriak, űrlények, meg jó pár dolog, ami nem pontosan úgy történt, pedig a szerző ugye ott volt, átélte.
Vagy a szintén zseniális Watchmen film (könyv), mely egy olyan Amerikában játszódik, ahol Nixon harmadjára elnök, a vietnami háborút Dr.Manhattan zárja le, és tele az utca maszkos szuperhősökkel. Ettől még a hidegháborúról szóló egyik legkifejezőbb remekmű.
Tarantino Becstelen Brigantyja szintúgy egy sosem volt történetet mesél el, mely nem a történelmet akarja megmutatni (ott vannak a dokukönyvek, filmek, olvasd el, nézd meg), hanem egy ismert történelmi környezetbe helyez el egy "akár így is lehetett volna, de persze korántsem így volt" történetet, mely fikciós mivolta ellenére szórakoztató, és ahogy a film legvégén is elhangzik: mestermű.
Gondolom ha WW2, a Kelly hősein vagy a Piszkos tizenkettőn se kéred számon, hogy teljes mértékben fikciós, és nem az zavar a Becstelen Brigantykban, hogy legéppisztolyozzák Hitlert.
Hidd el, ha Bazi Joe vagy Victor Franko szembetalálkozott volna vele, ők is legéppisztolyozzák.
És egyébként el tudok képzelni egy olyan Jézus filmet, amiben van metró, és ettől még kifejező, és művészi, pláne hogy az egyik legjobb Jézus filmben, a Jesus Christ Superstar-ban van géppisztoly, meg egyéb lőfegyverek.
több mint 10 éve
Én imádom(300-at) ,már vagy 8-szor láttam.(Y)
több mint 10 éve
A legjobb dolog amit tehettél ha már szóba jött a 300... remélem nem is kerül rá több szó mert annyit sem ér...
több mint 10 éve
Shawn84
8 527
Pont tegnap futottam bele a 300 első részébe.És ezt hogy képzeled el?BBSzerintem senki nem állította, hogy történelmileg hű filmként készült volna 😊rantotthus
Itt meg ha nem lenne Waltz akkor azért gondolkodnék mi ez a nárcisztikus film?
Az usa seregét pont nem érdekelte mi folyik itt nemhogy külön szakaszt csináljanak...
történelmileg hiteltelen bár szorakoztató film...
bár azért én nem tudok ugy nézni egy emberre aki képes egy másikét szétverni ahogy QT szeretnéJanek
Minden film elején bemondják,hogy ez az vagy nem az?Janek
A görög-perzsa háborúban a görögök Marathon mellett i. e. 490-ben megállították az ellenséget. Tíz évvel később Xerxes vezeti az újabb perzsa támadást. A poliszok Spárta, Athén és Korinthosz vezetésével szövetkeznek. Az első összecsapásra a Thermopülai-szorosnál kerül sor, amelyet Leonidas spártai király véd a néhány ezer fős seregével. Amikor a perzsák a hátukba kerülnek, elbocsátja a segédcsapatokat és háromszáz katonájával az utolsó leheletéig harcol. Önfeláldozásuk nem volt hiábavaló, időt adott a görög seregek egyesüléséhez.
Ez alapján a leírás alapján én egy történelmileg hű filmet vártam, és Quasimodót meg Orkokat kaptam. Aztán kikapcsoltam a francba.