NFL eredménykövetés - 8 aktív topik
Miami Dolphins - New England Patriots
51
10
19:00
Carolina Panthers - Kansas City Chiefs
32
7
RedZone week 12
32
8
New York Giants - Tampa Bay Buccaneers
20
10
Chicago Bears - Minnesota Vikings
16
6
Washington Commanders - Dallas Cowboys
8
3
Houston Texans - Tennessee Titans
4
3
Indianapolis Colts - Detroit Lions
4
4
Filmek
40 feliratkozó
több mint 13 éve
Szkafander és pillangót is láttam, és fantasztikus film.mondjuk ilyenkor fordul el elég gyakran, hogy az adott film tipikusan sokat markol, de keveset fog, a készítők szájbarágósan meg akarjak mutatni az illető életének minden fontos momentumát, közben meg semmi kohézió nincs az egyes jelenetek között (pl. Without Limits vagy Social Network)
JJ: Egyetértünk az életrajzi film témájában. A Coco Chanelben amellett, hogy pont a lényegről nem volt benne semmi, éppen az nem tetszett, hogy nem adott egy átfogó 'életrajzot'. Úgy az igazi, ha gyerekkortól halálig tart, és minden benne van, ami kell. Éppen ezért vagyok szkeptikus azokkal az életrajzinak kikiáltott filmekkel, amik nem érik el a két órát sem.fetomy
na meg ha az Invictus és a 127 hour "életrajzi film", akkor aztán mindegyik az, ami megtörtént eseményeken alapul...
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Szkafander és pillangót is láttam, és fantasztikus film. JJ: Egyetértünk az életrajzi film témájában. A Coco Chanelben amellett, hogy pont a lényegről nem volt benne semmi, éppen az nem tetszett, hogy nem adott egy átfogó 'életrajzot'. Úgy az igazi, ha gyerekkortól halálig tart, és minden benne van, ami kell. Éppen ezért vagyok szkeptikus azokkal az életrajzinak kikiáltott filmekkel, amik nem érik el a két órát sem.
több mint 13 éve
és Jake LaMotta... ejnye JJ 😛Igorhát igen, félelmetes a névmemóriám
amúgy nálam az "életrajzi film" ott kezdődik, hogy egy adott személy életét mutatja be (mondjuk akkor a Patton ki is lőve), nemcsak annak egy szeletét... persze nehéz a határt meghúzni, de ilyen alapon akkor feltétlenül meg kell említeni minden idők talán legjobb socceres filmjét, a The Damned United-et is, vagy egy másik nagy régesrégi kedvencemet, a Knute Rockne, All American-t
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Tetszik, már sokadszorra adnék neked +1-et. Írok én is egy-kettőt, ami nekem tetszett és kimaradtAviátort láttam, az nem igazán tetszett, Ray, Piaf, Ed Wood, Csodálatos elme megvoltak és nagyon nagyon tetszettek is 😊Gandhi (Attenborough) illetve Amadeus (Forman). Finding Neverland, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
A többinek utánanézek köszi a tippeket 😊fetomy
szerk.: Lawrence of Arabia (1962), The Insider (Michael Mann).DoM
- Szkafander és pillangó (francia divatszakíró baleset utáni élete)
- Larry Flint, a provokátor
- bármi Daniel Day-Lewistól
esetleg Persepolis/Waltz with Bashir... ezt nem tudom magyarul. Túl sok animációs filmet nézek/láttam :S
és Jake LaMotta... ejnye JJ 😛
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 13 éve
Rosszul kerested. 😊 Az ison is fent van. Easy Rider 1969. És "működik", megnéztem.DoMTény, rosszul kerestem.
Köszi.
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
Rosszul kerested. 😊 Az ison is fent van. Easy Rider 1969. És "működik", megnéztem.Hopper: Easy RiderEhhez valakinek letöltési tipp? (Kalózöbölben nem találtam.)Gogo
több mint 13 éve
Hopper: Easy RiderEhhez valakinek letöltési tipp? (Kalózöbölben nem találtam.)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Imádom az életrajzi filmeket, ezért a napokban hármat meg is néztem, amiket épp a TV-ben találtam. Egyébként jöhetnek tippek jó életrajzi filmekről 😊:Nekem is a kedvenc műfajom, most így hirtelen ezek jutnak eszembe
fetomy
Walk the line - A nyughatatlan (Johnny Cash életéről szól fsz Joaqin Phoenix)
The World's Fastest Indian - A leggyorsabb Indian (Egy Új Zélandi idős vidéki ember élete munkája árán eljut Amerikába hogy saját készítésű motorjával sebességrekordot állítson fel fsz. Anthony Hopkins)
The Pursuit of Happyness- A boldogság nyomában (A hajléktalanná vált Chris Gardner addig küzd amig saját brókercége nem lesz fsz Will Smith)
Public Enemies - Közelenségek (John Dillinger amerikai gengszter életéről szól akinek elfogásához létrehozták az FBI-t fsz Johnny Depp)
Ray (Ray Charles élete fsz Jamie Fox)
Invictus - A legyőzhetetlen (Nelson Mandela élete és munkássága fsz Morgan Freeman, Matt Damon)
127 hour - Aron Ralston balesetett szenvedett hegymászó csapdába esett 127 óárájáról szól rendezte Danny Boyle)
The Express - Ernie Davis élete (arra az esetre ha nem láttad volna még, az egyik legjobb 😛)
több mint 13 éve
Törölt felhasználó
Álomháború: förtelem...
több mint 13 éve
Milk-et kihagytam valóban, pedig pár oldallal ezelött még írtam is róla, kurva jó.
több mint 13 éve
Aviátort láttam, az nem igazán tetszett, Ray, Piaf, Ed Wood, Csodálatos elme megvoltak és nagyon nagyon tetszettek is 😊Gandhi (Attenborough) illetve Amadeus (Forman). Finding Neverland, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.
A többinek utánanézek köszi a tippeket 😊fetomy
szerk.: Lawrence of Arabia (1962), The Insider (Michael Mann).
több mint 13 éve
Aviátort láttam, az nem igazán tetszett, Ray, Piaf, Ed Wood, Csodálatos elme megvoltak és nagyon nagyon tetszettek is 😊A többinek utánanézek köszi a tippeket 😊
több mint 13 éve
Imádom az életrajzi filmeket, ezért a napokban hármat meg is néztem, amiket épp a TV-ben találtam. Egyébként jöhetnek tippek jó életrajzi filmekről 😊.fetomya Raging Bull (bár ez kérdés, hogy mennyire DiMotta és mennyire Scorsese életrajzi filmje 😊), és Patton (nem teljesen tartják hitelesnek, de zseniális) mindenképp, az "újabbak" közül a Ray Charles-ról (Ray) és a Johnny Cash-ről (Walk the Line) szólót ki ne hagyd
aztán Ed Wood, Milk, Before the Night Falls, Talk to Me (egyik személyes kedvenc hatalmas zenékkel), esetleg szódával az Aviátor
---
több mint 13 éve
Piaf (Dahan), Gorillas In The Mist (Apted), Raging Bull (Scorsese), Man On The Moon (Forman), The Messenger (Besson), The Flying Scotsman (Mackinnon), Nixon (Stone), A Beautiful Mind (Howard), Patton (Schaffner), csak így gyorsba pár, a teljesség igénye nélkül. 😊
több mint 13 éve
Oliver Stone: Nixon és a Frida Kahlo-film Salma Hayekkel jó volt.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 13 éve
Imádom az életrajzi filmeket, ezért a napokban hármat meg is néztem, amiket épp a TV-ben találtam. Egyébként jöhetnek tippek jó életrajzi filmekről 😊Elsőként a Félelem nélkül: II. János Pál című filmet néztem meg. Igazából a 90 perc alapból kevés egy életrajzi filmnek szerintem, de Woytiláról végképp. Bár tartalmaz sok lényegi elemet, és alapvetően nem rossz, nekem eléggé kevés volt. Jóval részletesebbnek kellene lennie, ráadásul kicsit hiteltelen, hogy 85 évesen is 25 éves arca van kb. mert nem maszkírozták el rendesen.
Másodszorra a Luthert néztem meg, ami gondolom sejthető, Luther Mártonról szól. Ezzel tökéletesen elégedett voltam. Egy hangyányit lehetett volna hosszabb, viszont nem hiányzott semmi belőle szerintem, az érdeklődést az utolsó percig fenntartotta, és a színész, Joseph Fiennes nagyon jól játszott. (Kicsit vicces volt, hogy a JP. filmben ugyanaz játszotta a papot, aki pappá avatta JP-t, mint aki a Luther filmben Luthert 😀)
Végül pedig az Audrey Tautou-féle Coco Chanelt láttam, ami viszont szerintem teljesen rossz. A korai életét, és két férfivel való kapcsolatát teszi középpontba, és egy gyenge mellékszál csak a kalapkészítése. Mikor elkezdődne a divatról szóló rész, rögtön vége. Semmi arról, mekkora forradalmat hajtott végre, semmi a parfümről, gyakorlatilag semmit nem tudtunk meg arról, mennyire nagy dolog volt amit ő csinált. Mint film nem rossz - bár Tautou szerintem egyáltalán nem jó színésznő -, de mint életrajzi film szerintem egyáltalán nem jó, és nem is érdekes egyáltalán.
több mint 13 éve
átmentem a vizsgán, úgyhogy "zárásként" mi mást ajánlhatnék, mint az új-hollywoodi korszak méltó summázását, az alábbi filmet 😊---
több mint 13 éve
JéBé
7 035
Alpha Dog, bitang jó! A sztorit az élet írta és annyira jó hogy el sem lehetett volna rontani, nem is tették.
több mint 13 éve
Bár sosem tanultam filmtörténetet, de azért a Taxisofőr (és az Aljas utcák) "köpönyegéből bújtak elő" Stone, Tarantino, stb. "erőszakfilmjei". Szerintem ennyiben volt irányzatindító.
több mint 13 éve
Egyébként nem komolyan gondoltam JJ azt a beszólást, remélem nem vetted annak 😀 Nagyon bírom a filmes szakokat, Anya nemrég csinált andragógus diplomát Egerben, és eléggé sok filmes órája volt, és jókat mesélt. (A szakdolgozatát is filmekből írta pl. )tenorxén nem vagyok az a típus, akit egy direkt vagy indirekt megjegyzés a falhoz csap 😊 a humán/reál beállítottságon meg aztán abszolút nem kell vitázni, abból a prekoncepcióból indulok ki, hogy ezzel talán minden 10 évesnél idősebb, agysejtjeit még használni tudó ember tisztában van
egyik filmes tanárom könyvét tudom ajánlani, melyből hamar kiderül, hogy a filmelemzés (vagy jó esetben maga a filmnézés) nem csak azt jelenti, hogy vicces/szórakoztató volt-e az alkotás vagy sem
---
több mint 13 éve
Egyébként nem komolyan gondoltam JJ azt a beszólást, remélem nem vetted annak 😀 Nagyon bírom a filmes szakokat, Anya nemrég csinált andragógus diplomát Egerben, és eléggé sok filmes órája volt, és jókat mesélt. (A szakdolgozatát is filmekből írta pl. )
több mint 13 éve
annyira nem másfajta az az irányzat, Scorsese a keleti parton, a New York-i Egyetemen diplomázott, így egyszerűen az európai modernfilmes hatás jobban befolyásolta őt, mint a nyugati parton, a két nagy los angeles-i egyetemen, a USC-n és a UCLA-n tanulókatSzerintem ha hollywood-i reneszánsz a tematika, akkor valóban nem fér be, Scorsese a Taxisofőrrel inkább egyfajta új irányzatot indított el, sem mint betagozodott volna az újjászületésbe.küldetés teljesítve! a "60-as/70-es évek Hollywoodja" vizsgán még nem mentem át, de az alábbi kötelezően megtekintendő filmeket már megnéztem 😊 és ez csak szabadon választott tantárgyam volt, igen durva a filmes szak...Taxisofőr Scorsesetől hogy-hogy nincs a listán?iktriad
JJ
De persze nézőpont kérdése az egész. 😊Sobri Jóska
de még utóbbiakat is megkülönböztethetjük úgy, hogy a UCLA-sek a liberálisabbak (Coppola pl.), míg a USC képviselte a konzervativizmust (Lucas)
---
több mint 13 éve
Értem, köszi.Ciki, nemciki, én a M.A.S.H.-t nem szeretem, sosem tetszett valamiért.a film lehet nem alkalmaz hatásvadász eszközöket, de a könyv annál többet...
Azért a Ne bántsátok a feketrigót, és a Remény rabjai annyiban más (és a filmekről beszélek, nem a könyvekről), hogy a RR "tömegfilm" (téma, mondanivaló, megvalósítás, stb.) és ennek köszönheti magyas toplistás helyezéseit, míg a Ne bántsátok a feketrigót valóban társadalmilag fontos kérdést boncolgat ('62-ben vagyunk, feketék délen, sztereotípiák, igazság, stb.), semmi hatásvadász eszközt nem alkalmaz, viszont szintén egy kurva jó film. Szerintem nézd meg, Gregory Peck is megérdemli (Oscar-díjas alakítás), és azért más a könyv, mint a film. (Oscar a forgatókönyvnek is.) De nulla Oscarral is jó lenne. 😊Sobri Jóska
valaki számára már a logaritmusfügvények a matematika csúcsát jelentik (nekem is), aztán hol van ugye az még az igazán durva dolgoktól... minden relatívés ez csak szabadon választott tantárgyam volt, igen durva a filmes szak...JJJa, filmeket kell nézned :/tenorx
iktriad, pár hsz-el ezelőtt írtam, hogy Coppola az egyetlen kivétel, akinek egynél több filmje van rajtaJJ
több mint 13 éve
Ciki, nemciki, én a M.A.S.H.-t nem szeretem, sosem tetszett valamiért.a film lehet nem alkalmaz hatásvadász eszközöket, de a könyv annál többet...
Azért a Ne bántsátok a feketrigót, és a Remény rabjai annyiban más (és a filmekről beszélek, nem a könyvekről), hogy a RR "tömegfilm" (téma, mondanivaló, megvalósítás, stb.) és ennek köszönheti magyas toplistás helyezéseit, míg a Ne bántsátok a feketrigót valóban társadalmilag fontos kérdést boncolgat ('62-ben vagyunk, feketék délen, sztereotípiák, igazság, stb.), semmi hatásvadász eszközt nem alkalmaz, viszont szintén egy kurva jó film. Szerintem nézd meg, Gregory Peck is megérdemli (Oscar-díjas alakítás), és azért más a könyv, mint a film. (Oscar a forgatókönyvnek is.) De nulla Oscarral is jó lenne. 😊Sobri Jóska
valaki számára már a logaritmusfügvények a matematika csúcsát jelentik (nekem is), aztán hol van ugye az még az igazán durva dolgoktól... minden relatívés ez csak szabadon választott tantárgyam volt, igen durva a filmes szak...JJJa, filmeket kell nézned :/tenorx
iktriad, pár hsz-el ezelőtt írtam, hogy Coppola az egyetlen kivétel, akinek egynél több filmje van rajta
---
több mint 13 éve
Szerintem ha hollywood-i reneszánsz a tematika, akkor valóban nem fér be, Scorsese a Taxisofőrrel inkább egyfajta új irányzatot indított el, sem mint betagozodott volna az újjászületésbe.küldetés teljesítve! a "60-as/70-es évek Hollywoodja" vizsgán még nem mentem át, de az alábbi kötelezően megtekintendő filmeket már megnéztem 😊 és ez csak szabadon választott tantárgyam volt, igen durva a filmes szak...Taxisofőr Scorsesetől hogy-hogy nincs a listán?iktriad
JJ
De persze nézőpont kérdése az egész. 😊