Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 14 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 850 — no es importante
egyébként 1,5 év alatt totálisan elsajátítottam a gyakorlatból mindent amikor könyvtáros voltam, mindenféle tanulás nélkül.a katalogizálástól kezdve minden szaron át.haromt
pont ezt mondogatom mindenhol, az elméleti oktatás az eltén egyenlő a kínzással, értelme nulla, mert gyakorlati haszna semmi

De a papír elfogy, nem gazdaságos, míg 1 GB memória nem papíralapon kb tízezerszer olcsóbb.
Azt én se gondolom, hogy egyből minden könyv megy a kukába, de abban biztos vagyok, hogy 10 éven belül mindent digitalizálni fognak, és az a kérdés, hogy mondjuk 20 év múlva az új könyvek megjelennek e egyáltalán papíron. (Szerintem nem. De 50 év múlva biztos nem.)
És nem feltétlenül csak ebookra gondolok (amit azért a most születő gyerekek készségszinten kezelnek majd, ahogy a most 10-20 évesek a szgépeket), hanem ki tudja milyen új technológiák lesznek 20 év múlva.
Pl durva, de technikailag egy mobiltelefon méretű kis projektorba bele lehet aplikálni nemsokára 10 terrabite információt, ami jelenthet 5000 filmet és 1.000.000 könyvet, és mondjuk megvehető lesz 199 dollárért.Sobri Jóska
könyvtár akkor is lesz, a legnagyobb baj, hogy semmi nyitás nincs itthon az új adathordozók felé.. van pár oldal, ahol digitalizálnak meg ilyesmi, de az okosok szerint több értelme megfoghatatlan dolgok menedzseléséről tanulni
ha a három év egyedüli tananyagaként szépen elektronikus formába öntenénk annyi könyvet, amennyit tudunk, sokkal jobban járna mindenki és talán hasznosabb is lenne 😊

a lényeg a lényeg, hogy nem vagyok hajlandó ilyen szarságot tanulni
http://www.freeweb.hu/szebp/menedzsment/felkeszuleshez_jegyzet.pdf

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 6 771 — OL- és Afrika szakértő
Nem győztél meg.
Sobri Jóska
Téged nem is lehet... 😀

Magyar Giants Blog a Facebookon és a Twitteren is! 2018-as FA TRACKER
több mint 14 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 132 — #NoStress
lesznek...Asbee
Indoklás?Sobri Jóska
Az egyik amit Tibi is leírt, mégpedig, hogy nem érné meg mindent digitalizálni. Plusz például egy szépirodalmi alkotásnak szvsz sokkal nagyobb értéke van/lesz könyv formában, mintha valaki digitalizálva olvasná. Nem kevesen vannak úgy vele, hogy jobban szeretik "megfogható" formában.

Én leginkább sulis netes jegyzeteknél találkozok csak az elektronikus formával, én simán megtanulom gépről, de a legtöbben mennek és kinyomtatják...Asbee
Nem győztél meg.
10 év és minden digitalizálva lesz, hidd el.
Megéri, nem éri meg, ez a tendencia.
A fiatalok meg ha az ebook-ot szokják meg semmi kötödésük nem lesz a "megfogáshoz".
Kifut 1-2 generáció, és könyvek tényleg csak múzeumokban lesznek szerintem.

több mint 14 éve
Nem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska
lesznek...Asbee
Indoklás?Sobri Jóska
Az egyik amit Tibi is leírt, mégpedig, hogy nem érné meg mindent digitalizálni. Plusz például egy szépirodalmi alkotásnak szvsz sokkal nagyobb értéke van/lesz könyv formában, mintha valaki digitalizálva olvasná. Nem kevesen vannak úgy vele, hogy jobban szeretik "megfogható" formában.

Én leginkább sulis netes jegyzeteknél találkozok csak az elektronikus formával, én simán megtanulom gépről, de a legtöbben mennek és kinyomtatják...

több mint 14 éve
tenorx 14 106 — fő libsi
nem tudom milyen szakon vagy 😊 az a baj, hogy jól átbasztak a minorokkal, mert a három tájékoztatóban meghirdetettből pont az nem indult el, ami érdekelt volna, a történelem... helyette van tudásmenedzsment meg pályázatírás, királyJJ
Mérnök-informatikus szakon. Nekünk az az elképzelés, hogy ha majd lediplomázunk, és mindenki céget fog alapítani, akkor valamennyire értsünk hozzá (és 4 kredit a menedzsment, mint a programozás... no comment)
több mint 14 éve
De a papír elfogy, nem gazdaságos, míg 1 GB memória nem papíralapon kb tízezerszer olcsóbb.
Azt én se gondolom, hogy egyből minden könyv megy a kukába, de abban biztos vagyok, hogy 10 éven belül mindent digitalizálni fognak, és az a kérdés, hogy mondjuk 20 év múlva az új könyvek megjelennek e egyáltalán papíron. (Szerintem nem. De 50 év múlva biztos nem.)
És nem feltétlenül csak ebookra gondolok (amit azért a most születő gyerekek készségszinten kezelnek majd, ahogy a most 10-20 évesek a szgépeket), hanem ki tudja milyen új technológiák lesznek 20 év múlva.
Pl durva, de technikailag egy mobiltelefon méretű kis projektorba bele lehet aplikálni nemsokára 10 terrabite információt, ami jelenthet 5000 filmet és 1.000.000 könyvet, és mondjuk megvehető lesz 199 dollárért.

több mint 14 éve
ha csak a gyakorlati része érdekelt akkor miért nem mentél valamelyik OKJ-s könyvtáros asszisztens képzőre. Fél év vagy egy és megtanulod ugyan azt, olcsóbban.
Egyetemi szinten már tényleg a management jön hozzá, amit vezetőként kell használnod.haromt
olcsóbban nehezen, egy könyvet, jegyzetet nem vettem két év alatt 😊

Nem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.Sobri Jóska
lesznek...Asbee
Persze, múzeumokban 😀

JJ nekem is kell menedzsmentet meg vállalkozásgazdaságtant tanulnom, sőt mikro és makroökonómiát, meg üzleti jogot is.tenorx
nem tudom milyen szakon vagy 😊 az a baj, hogy jól átbasztak a minorokkal, mert a három tájékoztatóban meghirdetettből pont az nem indult el, ami érdekelt volna, a történelem... helyette van tudásmenedzsment meg pályázatírás, király

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulnia
kapja be mind, aki kitalálta, hogy már nem is könyvtárosokat kell képezni, hanem "információbrókereket"JJ
ha tegyük fel könyvtárvezető/igazgató leszel, akkor igen is szükség van a management képzésre.
meg kell szervezned a beszerzést, a finanszírozást stb.haromt
más szakokon is kapásból vezetőnek képezik a tanulókat anélkül, hogy az alap dolgokról elsajátítanának valamit?
gyűlölöm a felsőoktatástJJ
nem, de manapság már mindenhol szükség van rá, kivéve a totál humán dolgokat.
egyébként 1,5 év alatt totálisan elsajátítottam a gyakorlatból mindent amikor könyvtáros voltam, mindenféle tanulás nélkül.a katalogizálástól kezdve minden szaron át.
több mint 14 éve
elmegy az ember könyvtárosnak, erre menedzsmentről meg ilyen hülyeségekről kell tanulnia
kapja be mind, aki kitalálta, hogy már nem is könyvtárosokat kell képezni, hanem "információbrókereket"JJ
ha tegyük fel könyvtárvezető/igazgató leszel, akkor igen is szükség van a management képzésre.
meg kell szervezned a beszerzést, a finanszírozást stb.haromt
más szakokon is kapásból vezetőnek képezik a tanulókat anélkül, hogy az alap dolgokról elsajátítanának valamit?
gyűlölöm a felsőoktatást

---
több mint 14 éve
tenorx 14 106 — fő libsi
lesznek...Asbee
Persze, múzeumokban 😀

JJ nekem is kell menedzsmentet meg vállalkozásgazdaságtant tanulnom, sőt mikro és makroökonómiát, meg üzleti jogot is.
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
ha csak a gyakorlati része érdekelt akkor miért nem mentél valamelyik OKJ-s könyvtáros asszisztens képzőre. Fél év vagy egy és megtanulod ugyan azt, olcsóbban.
Egyetemi szinten már tényleg a management jön hozzá, amit vezetőként kell használnod.
több mint 14 éve
1, azaz egy darab órán foglalkoztunk az ebookokkal, de szaktársaim többsége úgy fogja kézhez venni majd jeles diplomáját, hogy be sem tudna egyet kapcsolni...

könyvek mindenképp lesznek, könyvtárba járni mindig fognak az emberek, de persze szokásosan teljesen másról, a humbugról szól a szak
érdekelne a könyvtárosság, de én könyvtárosnak jelentkeztem, nem hogy vállalati menedzsmentet tanuljak, akkor a közgázra megyek wazz

---
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
lesznek...Asbee
Indoklás?Sobri Jóska
annyi tudás van felhalomozódva nyomtatva, hogy nem fognak mindent digitalizálni
több mint 14 éve
lesznek...Asbee
Indoklás?

több mint 14 éve
Törölt felhasználó
meg kell szervezned a beszerzést, a finanszírozást stb.
több mint 14 éve
lesznek...

több mint 14 éve
Nem 100%-osan kapcsolódik, csak felmerült egy kérdés: mondjuk 20 év múlva lesznek még könyvek? Mármint hagyományos értelemben, papírra nyomtatva.

több mint 14 éve
kapja be mind, aki kitalálta, hogy már nem is könyvtárosokat kell képezni, hanem "információbrókereket"

---
több mint 14 éve
tenorx 14 106 — fő libsi
Kibaszott fizika. Az egy dolog, hogy a fasz oktató a pótZH eredményeit 3 héttel a másik oktató után rakta fel, de hogy a kibaszott kiszh pótlásának se bírja felrakni az eredményeit, holnapután meg pótpótZH. Már ott a helyszínen javították ezt a fost, mibe telik felrakni egy szaros pdfben valahova, hogy ne holnap tudjam meg, hogy holnapután mennem kell pótpótozni...
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
igazán másnaposan maximum a WCig tudok kimenni.
aki képes elmenni sportolni, sőt egyáltalán megfordul a fejében hogy másnaposan elmenjen, az nem is ivott eleget.haromt
még 1szer írtad alkohol topicba hogy öregszel..lehet ezért tudsz csak a wc-ig kimenni 😀Hall Of Green
az hagyján hogy öregszem. Legalább 3 hónapja nem voltam igazán másnapos 😛
nem mintha hiányozna, de akkor is 😊
több mint 14 éve
Hall Of Green Green Bay Packers 1 813 — R-E-L-A-X
aki képes elmenni sportolni, sőt egyáltalán megfordul a fejében hogy másnaposan elmenjen, az nem is ivott eleget.haromt
még 1szer írtad alkohol topicba hogy öregszel..lehet ezért tudsz csak a wc-ig kimenni 😀

több mint 14 éve
Cowboykarcsi Dallas Cowboys 1 874 — Cowboys fan
Nem is hozzád mérjük magunkat Tibi 😛 😀

The Dallas Cowboys over the past three years: We've put a lot of effort into training Jason Garrett
A JJ féle probléma megoldás hatásmechanizmusa: ha van két kockád, és nem tudod begyömöszölni őket a kerek lyukba, akkor hozz egy harmadik kockát. by betmen
több mint 14 éve
Törölt felhasználó
aki képes elmenni sportolni, sőt egyáltalán megfordul a fejében hogy másnaposan elmenjen, az nem is ivott eleget.
több mint 14 éve
Duff Seattle Seahawks 3 433
Személyes statokat kérnénk szépen a meccsről 😛JayB
meg fogsz lepődni de nyertünk és még jól is játszottam 😀 mondjuk ez is olyan hogy néha jól megy másnaposan, de legtöbbször szarul 😀Hall Of Green
Fú én abszolut használhatatlan vagyok akármire is másnaposan,a legnagyobb dolog amit véghez vittem másnaposan az volt amikor egyszer be mentem a fizetésemért egy hétfő reggelen,egy iszonyat vasárnap éjszaka után,munkatársaim fel se ismertek először 😀Cowboykarcsi
1x elmentem edzeni másnaposan. Kb. 30 percig bírtam, majd behánytam, aztán alig sikerült felállnom és végül lehugyoztam a gatyámat. 😀
több mint 14 éve
Hall Of Green Green Bay Packers 1 813 — R-E-L-A-X
Személyes statokat kérnénk szépen a meccsről 😛JayB
meg fogsz lepődni de nyertünk és még jól is játszottam 😀 mondjuk ez is olyan hogy néha jól megy másnaposan, de legtöbbször szarul 😀Hall Of Green
Fú én abszolut használhatatlan vagyok akármire is másnaposan,a legnagyobb dolog amit véghez vittem másnaposan az volt amikor egyszer be mentem a fizetésemért egy hétfő reggelen,egy iszonyat vasárnap éjszaka után,munkatársaim fel se ismertek először 😀Cowboykarcsi
hát a fizetésért én is beszenvedném magam valahogy 😀 de szépen nézhettél ki 😊