NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik
CFB követő 2024
1 708
44
18:00 Minnesota @ Wisconsin - CBS
Gyűlölködjünk
36 feliratkozó
több mint 2 éve
miért, a cheddar az?csak akkor az nem original kentuckyattól még készülhet skót viszkiből a cuccMost már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀ott vót, Solymi beírta, az amcsik Whiskey-nek írják, a KFC meg elvileg nem brit 😀
dugo93
eaglesmcnabb
dancogo
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
az igazcsak akkor az nem original kentuckyattól még készülhet skót viszkiből a cuccMost már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀ott vót, Solymi beírta, az amcsik Whiskey-nek írják, a KFC meg elvileg nem brit 😀
dugo93
eaglesmcnabb
dancogo
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
csak akkor az nem original kentuckyattól még készülhet skót viszkiből a cuccMost már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀ott vót, Solymi beírta, az amcsik Whiskey-nek írják, a KFC meg elvileg nem brit 😀
dugo93
eaglesmcnabb
dancogo
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
attól még készülhet skót viszkiből a cuccMost már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀ott vót, Solymi beírta, az amcsik Whiskey-nek írják, a KFC meg elvileg nem brit 😀
dugo93
eaglesmcnabb
több mint 2 éve
Most már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀ott vót, Solymi beírta, az amcsik Whiskey-nek írják, a KFC meg elvileg nem brit 😀
dugo93
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 2 éve
dugo93
4 234
Most már legyen megfejtés, mert nem tudom ki az akiből még lehet takarító 😀
több mint 2 éve
Szerintem az a gáz, hogy az újdonságot az original burgerek között szerepeltetik.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 029
Whisky (no e) refers to Scottish, Canadian, or Japanese grain spirits.Lehet valami olcsó hamisítvány.Én a whisky - whiskey tengelyen keresném a problémát 😊Édes jóistenem mennyire bénák dolgoznak a kfc marketingosztályán... bár ezt még egy takarító is kiszúrhatta volnaMit kell nézni?
r.baggio
Bazzani
MC12
Lásd Nike-Niké vagy Adidas-Abidas
Bazzani
Whiskey (with an e) refers to grain spirits distilled in Ireland and the United States.
több mint 2 éve
Hétvégén a telek rövidebb oldalán fuvesitettem a kerites előtt. Még fasza virágágyást is építettem a kerites tövébe kurvabuszke voltam magamra. Tegnap, amikor a másik oldalon betonoztuk a szegelyt a térkőnek, egyszer csak megáll egy autó, kiszáll két C típusú ügyfél, és kérik hogy a sódert kicsit lökjük már arrébb, mert optikai kábelt fognak fektetni. Segítőkész voltam, mondtam nekik oldják meg.A Telekommal nagyon "kellemes" sztorim van nekem is. Azt azért hozzá kelle tennem, hogy az általad is említett munkát általában külsős alvállalkozók végzik, a Telekomos belsős emberek max a bekötést, házon belüli munkát csinálják.
Kerdeztem mi a terv, merre ásnak. Sarok telken lakok, elásnak a sarokig, onnan tovább és a telekhatarnál lesz egy telefonoszlop. Mondtam oké, de az uccso 8-10 méter most lett füvesítve, arra biztos nem léptek rá pár hétig. Jól van főnök ott majd furunk az nem nagy távolság. Ok. Egyébként telekom telepít kábelt amiről se nekem, se a szomszédoknak nem küldtek értesítést. Egyébként nem kezdtem volna fuvesiteni.
Ma reggel mire felkeltem és osszeszedtem magam, már nagyban ment az ásás. Kimegyek, látom a frissen fuvesitett rész hosszaba van ásva. Kérdem ez miabudosistenf@sza?!?? Hát nem tudtak fúrni mert pont ahol kezdenék csatorna megy meg erős áram ők nem kockáztatnak.
Nyilván nem az ő hibájuk de a Telekomot nagyon szívesen elkuldenem jó szabolcsi módon a helyükre. Teljes fuvesites újra.
A telek hosszabbik oldalán összebarmolták a járdát, ami az önkormányzaté és amit én korábban kis mértékben már összebarmoltam a kerites építésénél, úgyhogy most legalább reklamalhatok a hivatalban hogy jöttek tönkre tenni a járdát gyerek elesik asszony dühös nekem rossz tessék gyorsan megcsinalni. És így nem nekem kell helyrehozni.
Nemes samu09
Majdnem szolgáltatót kellett váltanom pár hasonló brigád miatt...
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
Lehet valami olcsó hamisítvány.Én a whisky - whiskey tengelyen keresném a problémát 😊Édes jóistenem mennyire bénák dolgoznak a kfc marketingosztályán... bár ezt még egy takarító is kiszúrhatta volnaMit kell nézni?
r.baggio
Bazzani
MC12
Lásd Nike-Niké vagy Adidas-Abidas
több mint 2 éve
MC12
6 386
Én a whisky - whiskey tengelyen keresném a problémát 😊Édes jóistenem mennyire bénák dolgoznak a kfc marketingosztályán... bár ezt még egy takarító is kiszúrhatta volnaMit kell nézni?
r.baggio
Bazzani
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
Édes jóistenem mennyire bénák dolgoznak a kfc marketingosztályán... bár ezt még egy takarító is kiszúrhatta volnaMit kell nézni?
r.baggio
több mint 2 éve
Édes jóistenem mennyire bénák dolgoznak a kfc marketingosztályán... bár ezt még egy takarító is kiszúrhatta volna---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Hétvégén a telek rövidebb oldalán fuvesitettem a kerites előtt. Még fasza virágágyást is építettem a kerites tövébe kurvabuszke voltam magamra. Tegnap, amikor a másik oldalon betonoztuk a szegelyt a térkőnek, egyszer csak megáll egy autó, kiszáll két C típusú ügyfél, és kérik hogy a sódert kicsit lökjük már arrébb, mert optikai kábelt fognak fektetni. Segítőkész voltam, mondtam nekik oldják meg. Kerdeztem mi a terv, merre ásnak. Sarok telken lakok, elásnak a sarokig, onnan tovább és a telekhatarnál lesz egy telefonoszlop. Mondtam oké, de az uccso 8-10 méter most lett füvesítve, arra biztos nem léptek rá pár hétig. Jól van főnök ott majd furunk az nem nagy távolság. Ok. Egyébként telekom telepít kábelt amiről se nekem, se a szomszédoknak nem küldtek értesítést. Egyébként nem kezdtem volna fuvesiteni.
Ma reggel mire felkeltem és osszeszedtem magam, már nagyban ment az ásás. Kimegyek, látom a frissen fuvesitett rész hosszaba van ásva. Kérdem ez miabudosistenf@sza?!?? Hát nem tudtak fúrni mert pont ahol kezdenék csatorna megy meg erős áram ők nem kockáztatnak.
Nyilván nem az ő hibájuk de a Telekomot nagyon szívesen elkuldenem jó szabolcsi módon a helyükre. Teljes fuvesites újra.
A telek hosszabbik oldalán összebarmolták a járdát, ami az önkormányzaté és amit én korábban kis mértékben már összebarmoltam a kerites építésénél, úgyhogy most legalább reklamalhatok a hivatalban hogy jöttek tönkre tenni a járdát gyerek elesik asszony dühös nekem rossz tessék gyorsan megcsinalni. És így nem nekem kell helyrehozni.
több mint 2 éve
vagy simán csak csúsztatás volt azért hogy fogadd el hogy itthon milyen kurvajóLehet rosszul írták, vagy rosszul emlékszem, vagy nem pár éve olvastam, hanem tizenpár.szerinted nem?Szerinted legalább 400 millió ember keres netto havi 400 dollár fölött?Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Szerintem erre a fórumra nem ír olyan, akire ez ne lenne igaz.
Őszentsége Sobri Jóska
news.gallup.com/poll/166211/worldwide-median-household-income-000.aspx
www.bbc.com/news/magazine-17512040
10 éves adatok/cikkek, de az évi 10k az legit medián/átlagnak tűnik
az pedig a havi 400$-ból nem igazán jön ki
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
countryeconomy.com/national-minimum-wage
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_labour_force
csak az 1k usd feletti minimum bért nézve a munkások száma
usa 160m, németek 45m, uk 33m, spanyol 22m, aus 12m, francia 30m, japán 65m, kanada 19m
és a sort még lehetne folytatni
Negritis, a vajda
De ettől abban még biztos vagyok, hogy mindannyiunk aki ide ír, az simán a világ top 5 százalékába tartozik az anyagi helyzete alapján, és ha még azt is hozzávesszük, hogy az EU-ban egy (hibrid) demokráciában élünk, akkor akár az 1-2 százalék is meglehet, ami azt jelenti, hogy nagyságrendekkel kevésbbé hat ki a vallás és a politika az életünkre mint egy iráni nőnek, kínai parasztnak, indiai melósnak, orosz tartalékosnak.
Őszentsége Sobri Jóska
mer máshol szarabb
iránban szar, de attól még itthon nem lesz jó, főleg ha a környékhez viszonyítunk
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Meg is jött a válasz, tárgytalan a kiküldött büntetés.akkor no problem 😉Egyből. Meg is van a papír, el is küldtük a másolatot az útdíjasoknak.te lejelentetted a kormányablakban, hogy eladtad a kocsid?Hehe 😀Fater most szólt, hogy olcsón adtam a kocsit, mert majd kétszer annyiért árulják most a neten mint amennyiért meghírdettem.Hogy rohadna meg az összes...Mi lett a tortenet folytatasa?
Ma reggel jöttek megnézni a 2. számú kocsinkat.
Öreg mint az országút van hibája nem kevés, műszaki novemberben lejár, ezért is volt annyi az ára amennyi.
Elmondom emberünknek amit tudok, megnézi, kritizálja, alkuszik, megegyezünk.
Papir megír, kifizeti, elmegy.
3 órával később hív, hogy most ért csak haza (35 km) mert 15 km után felforrt a víz, se kép, se hang, tréler kellett neki.
Napi használatból adtam el, ilyen baja sosem volt.
Most hív autószerelőt nézze meg...
Gondol hív majd még
De ha vissza akarja hozni, első út a szerelőm lesz (a jóember költségére) nézze meg mit pakoltak ki a kocsi alól.
Ha bármi bajos, katalizátor, egyebek akkor jegyzőkönyv, rendőrség.
kittli
undisputedly
"Korához képest kitűnő állapotban"
Egészségükre. 😊
kittli
Csak kísért még ez az autó engem.
Kaptunk egy büntit az útdíjkezelőtöl.
Nincs vele probléma mert minden papír szabályosan volt részünkről intézve, csak nem értem 2 hónap alatt hogy nem kerül át a tulaj neve a rendszerben.
kittli
peach
kittli
peach
több mint 2 éve
Klaci79
22 221
Lassan nem telik el nap, hogy ne találkozzak a magyar oktatás rákfenéjével. Nagyon rosszul érint az utóbbi időben csak visszafejlődés van oktatáspolitikában, mivel most 6. osztályos a gyerek és a követelményekben szereplő tankönyv, ritkán találkozik például a munkafüzetek kérdéseivel, így abban kell bíznom, hogy a gyerek odafigyel az órán és képes lesz így elsajátítani azt a tudást, ami egy jó érdemjegyhez szükséges. Időnként sikerül, néha nem, ami elég bosszantó, mivel a főbb tantárgyakban mi itthon elég sok energiát beleteszünk, miközben azt tapasztaljuk, hogy igazából nincs honnan tanulni, illetve ha lenne is, nem nagyon tanítják meg a gyereket ma önállóan tanulni. Ez persze biztos másoknál másképp van, de bevallom az én lányom igényli az együtt-tanulást, vagy nem igényelné, de annak kellemetlen következményei lennének az iskolai érdemjegyekben.
Na de történt, hogy írt a gyerek egy 3-as természettudomány dolgozatot és megkértük a tanárt, hogy valahogy küldjék már haza a fotóját a témazárónak. A tanári válasz: majd ha lesz időm...végül aztán sikerült 2-3 nap elteltével és azt láttuk, hogy a gyerek válaszai megegyeztek a tankönyv válaszaival, illetve a munkafüzettel is. Gondoltam ha már így van nem ártana beszélni a tanárral, mégiscsak a gyerek kedvenc tantárgya volt ez még tavaly.
Jött az újabb érdekesség kedden 11 órára bemehetek, ha éppen beszélni akarok vele, mert akkor van lukas -igen, nem lyukas- órája. Hát...ha ilyenkor dolgozik az ember, akkor vegyen ki szabadságot...jól indul.
Kértem az igazgatót, hogy ugyan segítsen már eljutni ehhez a kedves asszonysághoz, aki a többi tanárral együtt, covid óta mintha menekülne a szülők elől. Hogy milyen az igazgató, hagyjuk inkább, de végül elintézte, hogy a bemehettem.
Persze teljesen felesleges minden reklamáció, a tanár úgy gondolja ugyanis, hogy a könyv és az ő követelménye nem áll beszélőiszonyban egymással. Mindent megmagyaráz, hogy az nem úgy volt, azt másképp kellett volna, amiről persze mi szülők nem tudtunk semmit. Témazáró dolgozat ugyan, de a kérdések nem egyértelműek, így nem tudom, ha 5 év múlva valaki vissza szeretné ellenőrizni, akkor mi alapján fogja. És nem akarom felmenteni a büdös kölköt, mert elsősorban az ő hibája, hogy nem figyel oda rendesen, de az mégiscsak nevetséges valahol, hogy a könyv válaszai nem megfelelőek a tanárnak, mert ő éppen másra gondol egy-egy kérdésnél. Persze ezeket elmondta a gyerekeknek, de aki rosszul írta le a füzetébe, az magára vessen.
Ja, közben azt nem is írtam...beszélgetek vele az udvaron, erre egy kedves megszólalása: nem tudom, hogy Ön hol dolgozik, de nem is érdekel 😀
Büszke 40 éve tanító tanárnéni...hát ilyen világot nevelünk...
Szerkesztette: Klaci79
több mint 2 éve
Nem ugyanúgy, de nagyobb mértékben befolyásolja ahogy látod és nekik is lehetne az a választásuk ott Iránban, hogy nem foglalkoznak vele és elfogadják a jelenlegi valóságot.Aki ott elfogadja az hülye, aki itt nem fogadja el az hülye.
Lúdas Solymi
Óriási különbség, mert itthon a covid előttig a politika csak annak hatott ki az életére, aki hagyta, ezt többször leírtam, megokoltam. De Iránban, egy elbaszott vallási agyhalott diktatúrában már 3 vagy 13 éve is markánsan kihatott az átlagember (vagy a felső közeposztály, amihez minimum itt mind tartozunk) mindennapjaira, míg itthon csak 2020, az első covid-lezárások óta.
Továbbá, ha jól tudom, kijelentették, hogy Magyarország nem tekinthető demokráciának, a felelős kormányzat nem a demokrácia elve szerint kormányoz, hanem a kínai vagy autoriter rendszer szerint.Ja, egy eu-s szerv megszavazta, ami politikai ellenfelekből áll, nem egy orákulum vagy objektív ítész tárgyilagos döntése ez. Ha itt a fórum megszavazza, hogy a legjobb sport az amerikai foci, attól még a magyarok többsége a gurulóst fogja választani ha kapcsolgat.
Lúdas Solymi
Magyarországon ponthogy demokrácia van, egy hackelt, hibrid demokrácia egyre autoriterebb vonásokkal, de demokrácia, pont ez benne az idegesítő annak, akinek Orbán nem tetszik.
Hovatovább, ha szerinted a tanárok által követett fizetésemelés az jutalomként értelmezhető, akkor nálad is baj van és olyan fejtegetésekbe ne menjünk bele, hogy mit jelent a fizetés meg a jutalom fogalma, de vissza az eredeti témához.Összekevered a fizetesemelést a jutalmakkal, amiből 11 klik-vezető egyedül többet kapott, mint az összes tanár alatta, mai cikk, eddig elkerülhette a figyelmedet, erre utaltam.
Lúdas Solymi
több mint 2 éve
Az nagyjából fejenként 1,5 milliós bevétel havi szinten (top 5%) szerintem azért ettől messze vagyunk hogy a fórumon mindenki itt tartson. 😊Lehet rosszul írták, vagy rosszul emlékszem, vagy nem pár éve olvastam, hanem tizenpár.szerinted nem?Szerinted legalább 400 millió ember keres netto havi 400 dollár fölött?Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
usa 160m, németek 45m, uk 33m, spanyol 22m, aus 12m, francia 30m, japán 65m, kanada 19m
Negritis, a vajda
De ettől abban még biztos vagyok, hogy mindannyiunk aki ide ír, az simán a világ top 5 százalékába tartozik az anyagi helyzete alapján, és ha még azt is hozzávesszük, hogy az EU-ban egy (hibrid) demokráciában élünk, akkor akár az 1-2 százalék is meglehet, ami azt jelenti, hogy nagyságrendekkel kevésbbé hat ki a vallás és a politika az életünkre mint egy iráni nőnek, kínai parasztnak, indiai melósnak, orosz tartalékosnak.
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
Lehet rosszul írták, vagy rosszul emlékszem, vagy nem pár éve olvastam, hanem tizenpár.szerinted nem?Szerinted legalább 400 millió ember keres netto havi 400 dollár fölött?Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
több mint 2 éve
444.hu/2022/10/19/sebestyen-balazsek-rohogve-alaztak-egy-gyereket-az-rtl-celebes-tulelos-musorabanezert remelem kapnak egy rohadt nagy buntetest ...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Lúdas Solymi
8 029
Ejj, de ráharaptál erre 😛Ha szerinted a politika, pláne a vallás ugyanúgy befolyásolja egy ember életét egy eu-s pszeudodemokratikus banánköztársaságban, mint egy vallási fundamentalista fanatikusok által vezetett közép-ázsiai diktatúrában, akkor már értem, hogy miért kaptad az 'egybites' jelzőt.Jó ez a vallási fundamentalizmusEz is csak azért van, mert hagyja, hogy a politika és a vallás befolyásolja az életét.
Gyurma Pappa
Lúdas Solymi
Sajnálatos, hogy ennyire nem tudod megkülönböztetni a valódi elnyomó, az emberek, nők alapvető jogait sértő diktatorikus rezsimet egy felautoriter hibrid demokráciától, amelyik integráns része az EU-nak.
Ha egy olyan országot, ahol egy nőt simán halálra vernek az államhatalom erőszakszervezetének tagjai, mert nem takarja el az arcát egy ronggyal, hasonlítasz egy olyan országhoz, ahol egy nő az egyik legfőbb közjogi méltóság, nő vezeti az árnyékkormányt és a legaktuálisabb sérelme egy női pedagógusnak az, hogy nem kap annyi jutalmat, mint szintén női tankerületi elöljárója, akkor benned se racionalitás, se belátás, se empátia, csak sértettség, keserűség és düh.
Szar lehet.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem ugyanúgy, de nagyobb mértékben befolyásolja ahogy látod és nekik is lehetne az a választásuk ott Iránban, hogy nem foglalkoznak vele és elfogadják a jelenlegi valóságot. Persze, a következmények is mások, de úgy látszik ezzel ott jobban tisztában vannak mint itt és mégis tesznek ellene.
Továbbá, ha jól tudom, kijelentették, hogy Magyarország nem tekinthető demokráciának, a felelős kormányzat nem a demokrácia elve szerint kormányoz, hanem a kínai vagy autoriter rendszer szerint.
Hovatovább, ha szerinted a tanárok által követett fizetésemelés az jutalomként értelmezhető, akkor nálad is baj van és olyan fejtegetésekbe ne menjünk bele, hogy mit jelent a fizetés meg a jutalom fogalma, de vissza az eredeti témához.
Szóval, az autoriter meg az elnyomó diktatúra is ugyanazzal az üzenettel operál:
Te csak éld az életed a szabályok szerint, a többiről majd mi gondoskodunk.
Az, hogy ennek betartásában mások a módszerek azt a környezet is befolyásolja.
Nekünk az a szerencsénk, hogy demokráciában éltünk korábban, így OV se tehet meg mindent illetve finomabb módszereket kell keresnie.
A cél ugyanaz, a módszerek mások.
több mint 2 éve
félig direkt hoztam 10+ éves adatokat, de igen mocsok szomorúHavi 400 dollár:Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
wid.world/income-comparator/
Itt lehet nyomkodni. Mondjuk igazán elszomorító, hogy így is van a világon 3 mrd ember, aki ennél kevesebbet keres.
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
szerinted nem?Szerinted legalább 400 millió ember keres netto havi 400 dollár fölött?Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
több mint 2 éve
en megneztem a maltait es a magyart is. hat baszki eddig Maltat tartottam szegeny orszagnak, de hat at kell ezt ertekelnem ...Havi 400 dollár:Pár éve olvastam, hogy aki Magyarországon netto havi 400 dollár felett keres, az simán a világ leggazdagabb, legnagyobb jólétben élő 5 százalékába tartozik.ez meglepne
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
wid.world/income-comparator/
Itt lehet nyomkodni. Mondjuk igazán elszomorító, hogy így is van a világon 3 mrd ember, aki ennél kevesebbet keres.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.