Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 12 éve
Én csak a Suzukis mondatodra reagáltam, úgy gondoltam, attól hogy satuzott egyet nem ölt meg még 78 embert...Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).el lehet bambulni, persze. de ezzel hiába magyarázod meg, ha kivasalod valakinek a 10-12 éves gyerekét a zebrán. akkor lehet, hogy az apja esetleg el akarja majd törni a nyakad, az anyja kikaparni a szemeidet, és én akkor teljes mértékben nekik fogok igazat adni.slowmotion
Amúgy meg sok a hülye van tudjuk. A zebrás szitut még meg is értem, de hogy valaki el sebambulhasson ?😀 Lassan kezdunk atesni a tuloldalra neha.Toca
Nem tanácsos viszont ha már nagyon KRESZ tanoncok akarunk lenni, neked minden körülmények között, úgy kell odamenned a zebrához, hogy megtudj állni. Ha nem belátható a zebra akkor kurva lassan, hogy ha kiugrik se legyen para és a többi... Mondjuk ez szerintem egy nagyobb városban nem mindig kivitelezhető, de a szabály ez.Hát mondjuk a jelenlegi kressz szerint akkor sem szabadna hogy félre kelljen rántani a a kormányt ha Te elbambulva lelépsz, ugyanis alapból elsőbbséged van 😊 Tehát nem Te vagy a hibás, mondjuk ha felkennek a falra akkor ez nem vigasz.viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépnislowmotion
Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.Rataxes
Mondjuk a bicikli úton közlekedőket én is arcba lépném. A kedvencem a batyin. Van egy 40 m -es gyalogos sáv, de ő a keskeny biciklis sávon legelteti a borját...
több mint 12 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
A barmok gyalogosan, autóban ülve és biciklisként is barmok maradnak. Jogsi híján gyalogosan, ritkán biciklivel közlekedek, de nem egyszer akartam hozzábaszni a cangámat egy gyökérhez, aki szintén tekert. Vagy gyalogosként pofán verni gyalogostársam, amikor kézen fogva, bambulva sétálnak a bicikliúton, vagy gyerekkel együtt rohan át az úttesten. Viszont kúrva anyáztam már autóban, utasként ülve a sok faszra, aki az indexet sem ismeri és azt hiszi csak ő van az úton.
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Én úgy vallom, magának köszönheti ha elütik az a biciklis, aki lendületből teker át a lámpa nélküli (vagy piros lámpát mutató) zebrán, az a gyalogos, aki piroson vagy úttesten szalad keresztül. Viszont szintúgy magának köszönheti az autós, aki fejre áll, mert nem tartja be a sebességhatárt és kőkemény büntetést érdemel az, aki meg nem adott elsőbbség miatt elüt egy gyalogost, a zebrán (itt most nem arra értem, aki elé úgy lépnek le, hogy már nem tud megállni).
Van egy szabály, ami rögzíti hogyan kell megközelíteni a gyalogos átkelőhelyet, ennek kellene mérvadónak lennie és nem annak, hogy mi a tanácsos. Persze olyat kivédeni nem lehet, hogy felügyelet nélkül hagyott kisgyerek, hirtelen kiszalad az úttestre. De a tipikus egyik sávban megállnak, a másikban elbasznak című történetnél kőkeményen kellene büntetni.
több mint 12 éve
Hát mondjuk a jelenlegi kressz szerint akkor sem szabadna hogy félre kelljen rántani a a kormányt ha Te elbambulva lelépsz, ugyanis alapból elsőbbséged van 😊 Tehát nem Te vagy a hibás, mondjuk ha felkennek a falra akkor ez nem vigasz.viszont azt is mondják, hogy úttestre körültekintés nélkül még zebrán sem tanácsos (nem is feltétlenül szabályos) lelépni
Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.Rataxes
több mint 12 éve
Hát mondjuk a jelenlegi kressz szerint akkor sem szabadna hogy félre kelljen rántani a a kormányt ha Te elbambulva lelépsz, ugyanis alapból elsőbbséged van 😊 Tehát nem Te vagy a hibás, mondjuk ha felkennek a falra akkor ez nem vigasz.Viszont ha én Budapest belvárosában elbambulok vezetés közben és halálra gázolok valakit az megint más kategória.
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
Lehet, hogy a gyalogosra értette az elbambulást. 😊adam8mondjuk, ha én elbambulok a zebrán és lelépek, a vezetőnek meg el kell valamerre rántania a kormányt, majd kiköt a kirakatban, akkor lehet, hogy nem fogják nekem megköszönni.
több mint 12 éve
Hát ja, a vezetés nem éppen az az elbambulós tevékenység 😊
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 12 éve
Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).el lehet bambulni, persze. de ezzel hiába magyarázod meg, ha kivasalod valakinek a 10-12 éves gyerekét a zebrán. akkor lehet, hogy az apja esetleg el akarja majd törni a nyakad, az anyja kikaparni a szemeidet, és én akkor teljes mértékben nekik fogok igazat adni.
Amúgy meg sok a hülye van tudjuk. A zebrás szitut még meg is értem, de hogy valaki el sebambulhasson ?😀 Lassan kezdunk atesni a tuloldalra neha.Toca
több mint 12 éve
Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).Rómában elképesztő sok autón van valamilyen kisebb-nagyobb horpadás,karcolás egyebek ,
gondolom ott már bekalkulálják ezeket a dolgokat (koccanás,szűk parkolás) és nem rohannak egyből a szervizbe javíttatni hanem úgy tekintenek az autóra mint használati tárgyra ! nálunk meg (pedig sok mindenkinek lenne más helye is a pénznek ) sokszor javíttatunk egyből hogy szép legyen a verda...
több mint 12 éve
Tegyen meg egy pár órát Rómába vagy Párizsban átértékeli majd a magyar közlekedést (pozitívan).Amúgy meg sok a hülye van tudjuk. A zebrás szitut még meg is értem, de hogy valaki el sebambulhasson ?😀 Lassan kezdunk atesni a tuloldalra neha.
több mint 12 éve
Vannak faszok, hajjaj mennyi de egyébként a mi közlekedési kultúránk még így is világbajnok.
több mint 12 éve
végre valaki. Köszönöm, régóta várom ezt a kommentet.lusta vagyok guglizni, latinul nem tanultam, művelt meg nem vagyok, de gondolom ez az, hogy "ha Rómába mész, viselkedj úgy, mint a rómaiak", nem?annyira nem tudnak az emberek közlekedni... vagy csak velem van a baj, hogy nem balkáni fasztulok módjára szeretnék közlekedni?Si fueris Romae, Romano vivite more!Amadeus91
slowmotion
az a szép, hogy itt mindenki elvárja, hogy ajrópai színvoval legyen itt minden téren, közben meg ilyen kis szirszar dolgokban nem tudják elkezdeni a normakövetést. ja persze, jogaink vannak, a kötelezettségeket meg leszarjuk, ugye?slowmotion
több mint 12 éve
Azt jelenti, ha széllel szemben hugyozol, téged néznek hülyének.lusta vagyok guglizni, latinul nem tanultam, művelt meg nem vagyok, de gondolom ez az, hogy "ha Rómába mész, viselkedj úgy, mint a rómaiak", nem?annyira nem tudnak az emberek közlekedni... vagy csak velem van a baj, hogy nem balkáni fasztulok módjára szeretnék közlekedni?Si fueris Romae, Romano vivite more!Amadeus91
slowmotion
az a szép, hogy itt mindenki elvárja, hogy ajrópai színvoval legyen itt minden téren, közben meg ilyen kis szirszar dolgokban nem tudják elkezdeni a normakövetést. ja persze, jogaink vannak, a kötelezettségeket meg leszarjuk, ugye?slowmotion
És még hugyos is lesz a lábszárad.
több mint 12 éve
lusta vagyok guglizni, latinul nem tanultam, művelt meg nem vagyok, de gondolom ez az, hogy "ha Rómába mész, viselkedj úgy, mint a rómaiak", nem?annyira nem tudnak az emberek közlekedni... vagy csak velem van a baj, hogy nem balkáni fasztulok módjára szeretnék közlekedni?Si fueris Romae, Romano vivite more!Amadeus91
slowmotion
az a szép, hogy itt mindenki elvárja, hogy ajrópai színvoval legyen itt minden téren, közben meg ilyen kis szirszar dolgokban nem tudják elkezdeni a normakövetést. ja persze, jogaink vannak, a kötelezettségeket meg leszarjuk, ugye?
több mint 12 éve
annyira nem tudnak az emberek közlekedni... vagy csak velem van a baj, hogy nem balkáni fasztulok módjára szeretnék közlekedni?Si fueris Romae, Romano vivite more!
slowmotion
több mint 12 éve
annyira nem tudnak az emberek közlekedni... vagy csak velem van a baj, hogy nem balkáni fasztulok módjára szeretnék közlekedni?ma a Krisztina körúton egy faszkalap Picasso-s ment el mellettem, amikor megálltam egy zebra előtt (ja, negyvenes tempónál a harminc méter az egyeseknek lehetetlen féktávolság), meg egy Suzukis csinált satuféket, mert a megelőző ötven méteren nem volt hajlandó kinézni a fejéből.
komolyan mondom, a kreszkönyv árából vehettek volna fagyállót is, aztán megihatták volna, az hasznosabb lett volna az emberiség szempontjából...
több mint 12 éve
444.hu/2014/03/08/sajokazan-ezentul-utaljak-a-segelyeket-de-bankautomata-nincs-a-faluban/Kazincbarcikán lakom, és érdekes módon segílykor, és családi napon a kazai romáktól fekettélik a város összes nagyobb üzlete.
Ezek szerint valahogy csak be tudnak jutni .
Ismerősöm az egyik helyi képviselő.Ő mondta, hogy nem az atm hiánya a gondjuk, hanem a felhalmozódott köztartozások levonásának lehetősége.
több mint 12 éve
Tony
885
Az életem, hogy egy vas-műszaki kereskedésben olyan sorjás csőkulcsot kapni, hogy beleragad a csavar. Visszaviszem, erre az eladó azt sem tudja, hogy mi a sorja. Végül is 3 darabból (ennyi volt ebből a csőkulcsfajtából) az egyik használható volt, a rosszakat pedig visszatette, más is had szopjon vele. Egy 15-20 perces munkából így lesz 1-2 órás.
885
több mint 12 éve
svábbogárkicsit félve kérdezem: hm?Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
Hívtuk a kajás céget, akik kárpótlásul felajánlottak két napig ingyen kaját.
laccoo74
(kicsit kicsi, kicsit undorító, de a miénk!)Amadeus91
bár lehet csak én nem értem a lenti kommenteket nézve.kaszo
több mint 12 éve
kicsit félve kérdezem: hm?Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
laccoo74
bár lehet csak én nem értem a lenti kommenteket nézve.
több mint 12 éve
Spanyol légy, közönséges vagy amerikai csótány, ésatöbbi...Viszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.AtariTegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
laccoo74
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
több mint 12 éve
világ omlik össze bennemViszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.AtariTegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
laccoo74
több mint 12 éve
Viszont biztosan nem az egyetlen rovar: olasz sáska.Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
laccoo74
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Tegnap kollégám az ebédhez kapott somlói galuskában egy szépen fejlett csótányt talált.az egyetlen bogár, amelyet egy népről neveztek el.
laccoo74
(kicsit kicsi, kicsit undorító, de a miénk!)
több mint 12 éve
Pofáraesés (megint)
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."