Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 4 éve
mit csinál egy agresszív kutyi, ugat meg vicsorítnamost ha nem azt a jelet küldöd felé, akkor érvényesíti a hegemóniáját
tehát fogak meg ordítás az rendberakja, nem fordítunk hátat, nem színlelünk menekülést mint azősmagyarok
zwei ha felülkerekedik egy kutya akkor megadás van, ami egy ernyedt állapot, mer aki küzd azzal küzdeni kell, viszont megadás után nincs agresszí, onnan domináns
kutyabírkózásba nem tom meddig lehet elmenni, olyan 30-40 kilósig, németjuhászt nem tucc lenyomni csak kölökkorba
marad a millan féle beszúrunk a bordákba hüvelykkel erőből, ott bootol a rendszer
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
idesüssNyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni csak nem túl életszerű 😀 Gondolom ha a kutya torokra megy az is halálos, laikusként nem vennék rá mérget hogy túlélném.Vadállatoktól nem félek, egyrészt még gyalogosan sohasem láttam a vadonban, másrészt elvileg félnek az embertől. De azok elől tuti nem futnék el, mert úgyis utolérne kb. bármelyik. De a kutyák azok ritkán félnek az embertől, szóval a kutyáktól félek, a macskákat meg eleve rühellem, a többi állattal nincs bajom. Mondjuk nem szégyellem, mert egy csomóan meg a lovaktól félnek, amikor köztudott hogy növényevők 😀A gyilkolási képességek meg az agresszió nincs korrellációban. Egy ló is simán megöl, elvileg egy kutya csak dominálni akar vagy területet véd, ... figyeld a jeleket!....
Darazsat megértem hogy egyesekből félelmet vált ki, aki allergiás rá az beszophatja keményen. Rövid életem során 2 teljesen egészséges embert is ismertem aki úgy halt meg hogy az italába darázs repült és nem vette észre... Úgyhogy nem árt figyelni.
A dongó viszont annyira szelíd, hogy így fejből nem tudom megmondani, hogy valaha csípett-e meg valakit egyáltalán 😀 De az tuti hogy a méhecske se csíp meg hacsak az ember nem hadonászik. (Mondjuk én még nem láttam olyan nőt aki tök okosan ne kezdett volna el hadonászni, amikor berepült egy rovar, utána meg csodálkoznak hogy mindig őket csípi meg 😀) Amit végképp nem értek, hogy az itthon őshonos pókoktól, pl. a totál ártalmatlan kaszáspóktól miért fosnak.
eaglesmcnabb
sutianap
Azt a részét is értem hogy a kutya nem direktbe akar megölni, bár engem az nem vigasztalna hogy csak azért támadna meg mert dominálni akarna, vagy területet védeni, az én szituációmon sokat nem javítana egy támadásnál 😀
Nekem a konkrét fóbiám az, hogy felugrik a kezemre és szétmarcangolja, ezért ha kutyát látok akkor reflexszerűen zsebre rakom a kezem. Tesóm szerint egy kutyatámadást simán túl lehet vészelni, ha kellően elegendő mennyiségű kolbásszal rendelkezel adott pillanatban 😀
A statisztikák szerint a szunyogok és a kígyók után még mindig a kutyák ölik meg a legtöbb embert. Na most se malária, se emberölő kígyók nincsenek itthon, így a legvalószínűbb még mindig az hogy kutya áldozata leszek.
eaglesmcnabb
Here are the rankings for some of the most (and least) deadly animals:
Other mammals (cows, horses, raccoons and the like)—36 percent
Hornets, wasps, and bees—30 percent
Dog—17 percent
Venomous spiders—3 percent
Venomous snakes and lizards—3 percent
Centipedes and venomous millipedes—0 percent
Crocodile—0 percent
Scorpions—0 percent
Rats—0 percent
www.dogsbite.org/dog-bite-statistics-fatalities-2019.php
a global kutyastatokat nagyon elnyomja a veszettség, de akkor nem a kutya öl meg, hanem a rabies 😉
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Akkor félreértettem a mondandódat 😃"Nyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni"rosszul gyanítod 😀
Ezen most jót nevettem 😂😂😂
Gyanítom nem sok lovat láttál közelről ?
Ülni pedig szerintem még életedben nem ültél lovon.
+ostorral sem csaptál meg még lovat igaz?
Rózsa Sándor (betyár)
Nagyapámnak 20 éves koromig mindig volt legalább 1 lova, de legtöbbször inkább kettő.
Mivel nála nőttünk fel, mondhatom hogy lovak között 😀. Jártunk velük "erdőlni" is a havasokba (értsd fát lopni", de a gépesítések előtt a szénát is szekéren hordtuk haza. Többet vezettem szekeret mint kocsit, de lóháton is többször ültem mint a volán mögött, pedig 4 éve van jogsim.
Emellett dolgoztam lovászként a domonyvölgyi lovasparkban is egy ideig szünetben, igaz tesóm sokkal többet, mert én hamar meguntam az árnyoldalát, pl. hogy WU2-vel kell mosni napi kétszer a szürke lipicaiakat 😀, pedig párszor még fogathajtó világkupára is jártam ki velük.
Bár lovak közt nőttem fel, csak egyetlen egyszer rúgott meg ló egy húsvéti határkerülés alkalmával, akkor is egy teljesen ártalmatlan szituációban. (lóháton voltam és oda rúgott fel egy másik ló, de ez megesik ha kancák kerülnek csődörök mellé) Szerencsére nem a térdemet találta el és a csizma kifogta az ütést.
Esni már többször estem le róla, de ott is mindig én voltam a balfasz, mert szerettem felállni a kengyelből, így ha túl gyorsan mentem vele és a ló megijedt/hirtelen megállt, én csúsztam tovább a nyakán ugyanazzal a sebességgel. Ledobni egyszer akart, akkor is kancák miatt vadult be, nem engem akart kiiktatni, ott megelőzve a balesetet inkább leugrottam róla.
De egyébként jó pár ismerősöm a harapásuktól is fél, nem csak a rúgásuktól. 😀
De akkor maskepp mondom: ha mész az utcán/vadonban/réten/bárhol es latsz egy elszabadult lovat vagy egy kutyat. Szerinted melyik mekkora valószínűséggel fog téged bántani egy akár teljesen nyilt terepen? Annyit elarulok, hogy a ló nem fog odamenni hozzád hogy megrúgjon, vagy megharapjon. Ha van rajta kötőfék is, valoszínűleg meg sem fogja tudni kozelíteni az ember, nem hogy megfogni, mert a ló elszalad. Na most egy kutyanal nem vennek ra mérget, hogy mondjuk 100-ból 99 elszaladna. És allitolag a kutya megerzi ha felsz tole. Na ez a tény sem az én eselyeimet javitja 😀
eaglesmcnabb
Arra reflektártam amit idéztem.
Mivel ha ostorral kezdesz el hátulról csapkodni egy lovat akkor nem tudsz pár cm beállni mögé.
De látom lovak témában otthon vagy😊
Bár azt nem értem hogy akkor hogy félhetsz a lovaktól ? (Hiszen foglalkoztál lovakkal )
Na mindegy.....
Sorry vissza olvasva már látom .
több mint 4 éve
"Nyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni"rosszul gyanítod 😀
Rózsa Sándor (betyár)
Nagyapámnak 20 éves koromig mindig volt legalább 1 lova, de legtöbbször inkább kettő.
Mivel nála nőttünk fel, mondhatom hogy lovak között 😀. Jártunk velük "erdőlni" is a havasokba (értsd fát lopni", de a gépesítések előtt a szénát is szekéren hordtuk haza. Többet vezettem szekeret mint kocsit, de lóháton is többször ültem mint a volán mögött, pedig 4 éve van jogsim.
Emellett dolgoztam lovászként a domonyvölgyi lovasparkban is egy ideig szünetben, igaz tesóm sokkal többet, mert én hamar meguntam az árnyoldalát, pl. hogy WU2-vel kell mosni napi kétszer a szürke lipicaiakat 😀, pedig párszor még fogathajtó világkupára is jártam ki velük.
Bár lovak közt nőttem fel, csak egyetlen egyszer rúgott meg ló egy húsvéti határkerülés alkalmával, akkor is egy teljesen ártalmatlan szituációban. (lóháton voltam és oda rúgott fel egy másik ló, de ez megesik ha kancák kerülnek csődörök mellé) Szerencsére nem a térdemet találta el és a csizma kifogta az ütést.
Esni már többször estem le róla, de ott is mindig én voltam a balfasz, mert szerettem felállni a kengyelből, így ha túl gyorsan mentem vele és a ló megijedt/hirtelen megállt, én csúsztam tovább a nyakán ugyanazzal a sebességgel. Ledobni egyszer akart, akkor is kancák miatt vadult be, nem engem akart kiiktatni, ott megelőzve a balesetet inkább leugrottam róla.
De egyébként jó pár ismerősöm a harapásuktól is fél, nem csak a rúgásuktól. 😀
De akkor maskepp mondom: ha mész az utcán/vadonban/réten/bárhol es latsz egy elszabadult lovat vagy egy kutyat. Szerinted melyik mekkora valószínűséggel fog téged bántani egy akár teljesen nyilt terepen? Annyit elarulok, hogy a ló nem fog odamenni hozzád hogy megrúgjon, vagy megharapjon. Ha van rajta kötőfék is, valoszínűleg meg sem fogja tudni kozelíteni az ember, nem hogy megfogni, mert a ló elszalad. Na most egy kutyanal nem vennek ra mérget, hogy mondjuk 100-ból 99 elszaladna. És allitolag a kutya megerzi ha felsz tole. Na ez a tény sem az én eselyeimet javitja 😀
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
"Nyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni"Nyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni csak nem túl életszerű 😀 Gondolom ha a kutya torokra megy az is halálos, laikusként nem vennék rá mérget hogy túlélném.Vadállatoktól nem félek, egyrészt még gyalogosan sohasem láttam a vadonban, másrészt elvileg félnek az embertől. De azok elől tuti nem futnék el, mert úgyis utolérne kb. bármelyik. De a kutyák azok ritkán félnek az embertől, szóval a kutyáktól félek, a macskákat meg eleve rühellem, a többi állattal nincs bajom. Mondjuk nem szégyellem, mert egy csomóan meg a lovaktól félnek, amikor köztudott hogy növényevők 😀A gyilkolási képességek meg az agresszió nincs korrellációban. Egy ló is simán megöl, elvileg egy kutya csak dominálni akar vagy területet véd, ... figyeld a jeleket!....
Darazsat megértem hogy egyesekből félelmet vált ki, aki allergiás rá az beszophatja keményen. Rövid életem során 2 teljesen egészséges embert is ismertem aki úgy halt meg hogy az italába darázs repült és nem vette észre... Úgyhogy nem árt figyelni.
A dongó viszont annyira szelíd, hogy így fejből nem tudom megmondani, hogy valaha csípett-e meg valakit egyáltalán 😀 De az tuti hogy a méhecske se csíp meg hacsak az ember nem hadonászik. (Mondjuk én még nem láttam olyan nőt aki tök okosan ne kezdett volna el hadonászni, amikor berepült egy rovar, utána meg csodálkoznak hogy mindig őket csípi meg 😀) Amit végképp nem értek, hogy az itthon őshonos pókoktól, pl. a totál ártalmatlan kaszáspóktól miért fosnak.
eaglesmcnabb
sutianap
Azt a részét is értem hogy a kutya nem direktbe akar megölni, bár engem az nem vigasztalna hogy csak azért támadna meg mert dominálni akarna, vagy területet védeni, az én szituációmon sokat nem javítana egy támadásnál 😀
Nekem a konkrét fóbiám az, hogy felugrik a kezemre és szétmarcangolja, ezért ha kutyát látok akkor reflexszerűen zsebre rakom a kezem. Tesóm szerint egy kutyatámadást simán túl lehet vészelni, ha kellően elegendő mennyiségű kolbásszal rendelkezel adott pillanatban 😀
A statisztikák szerint a szunyogok és a kígyók után még mindig a kutyák ölik meg a legtöbb embert. Na most se malária, se emberölő kígyók nincsenek itthon, így a legvalószínűbb még mindig az hogy kutya áldozata leszek.
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Ennyiben szerencsésebb lehet a belvárosi szocializáció.Engem úgy neveltek, hogy ami bejön, azt öljem meg azonnal, félni ráérek utána is.
Medve meg ló nyilván sose jön be, a bogarak, rovarok, pókok, pedig azért nincsenek egy súlycsoportban még egy gyerekkel se, nemhogy egy felnőttel. Simán, gyorsan, hatékonyan megsemmisíthetőek.
Ezzel egyenrangú még biológus barátomék, akik kvázi leszarják az összes ilyen apró állatot, így amikor látogatóba mentem hozzájuk a 3-5-7 éves gyerekeik nemegyszer hoztak a kezükben többcentis bogarakat, hogy "nézd mit találtam, kéred?". Mondtam ölje meg azonnal, most, rögtön, vagy tegye le, majd én megpusztítom, de csak piszkálgatta, aztán amikor elunta, akkor visszavitte a kertbe, ahol találta.
Ez két sikeres túlélési technika túl nagy traumák és félelmek nélkül. Ölj vagy szard le.
több mint 4 éve
Nyilván egy ló simán megöl ha beállok mögé pár centire és elkezdem ostorral csapkodni csak nem túl életszerű 😀 Gondolom ha a kutya torokra megy az is halálos, laikusként nem vennék rá mérget hogy túlélném.Vadállatoktól nem félek, egyrészt még gyalogosan sohasem láttam a vadonban, másrészt elvileg félnek az embertől. De azok elől tuti nem futnék el, mert úgyis utolérne kb. bármelyik. De a kutyák azok ritkán félnek az embertől, szóval a kutyáktól félek, a macskákat meg eleve rühellem, a többi állattal nincs bajom. Mondjuk nem szégyellem, mert egy csomóan meg a lovaktól félnek, amikor köztudott hogy növényevők 😀A gyilkolási képességek meg az agresszió nincs korrellációban. Egy ló is simán megöl, elvileg egy kutya csak dominálni akar vagy területet véd, ... figyeld a jeleket!....
eaglesmcnabb
sutianap
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Pók, rovar, csúszó-mászó. Minddel ki lehet kergetni a világból. Mondjuj egy mezei kaszás póktól vagy egy kis leveli békától nem leszek azért zavarban, de az ilyen több centis sötét színű dögöktöl az a szar is vigyázba áll bennem 😀
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 4 éve
Hát nekem egy állattal szemben volt parám kiskoromban, a molylepkével. 😀 Nem tudom miért, de rettegtem, amikor télen bejöttek tömegével (4-5 db 😀 ) a házba. Kinyírni se mertem őket, annyira fostam. De szerencsére ezt már sikerült kinőni, mostmár gond nélkül megölöm őket, ha betévednek véletlenül. 😀
#DenverBroncos #RealMadrid #1FCUnionBerlin #AirForceFalcons #ColoradoAvalanche #DenverNuggets #PaksiFC
#DanielRicciardo #RafaelNadal #EneaBastianini #DT88 #BigBenz #PS2 #CarsonHocevar #JesseLove
több mint 4 éve
Vadállatoktól nem félek, egyrészt még gyalogosan sohasem láttam a vadonban, másrészt elvileg félnek az embertől. De azok elől tuti nem futnék el, mert úgyis utolérne kb. bármelyik. De a kutyák azok ritkán félnek az embertől, szóval a kutyáktól félek, a macskákat meg eleve rühellem, a többi állattal nincs bajom. Mondjuk nem szégyellem, mert egy csomóan meg a lovaktól félnek, amikor köztudott hogy növényevők 😀A gyilkolási képességek meg az agresszió nincs korrellációban. Egy ló is simán megöl, elvileg egy kutya csak dominálni akar vagy területet véd, ... figyeld a jeleket!....
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Vadállatoktól nem félek, egyrészt még gyalogosan sohasem láttam a vadonban, másrészt elvileg félnek az embertől. De azok elől tuti nem futnék el, mert úgyis utolérne kb. bármelyik. De a kutyák azok ritkán félnek az embertől, szóval a kutyáktól félek, a macskákat meg eleve rühellem, a többi állattal nincs bajom. Mondjuk nem szégyellem, mert egy csomóan meg a lovaktól félnek, amikor köztudott hogy növényevők 😀 Darazsat megértem hogy egyesekből félelmet vált ki, aki allergiás rá az beszophatja keményen. Rövid életem során 2 teljesen egészséges embert is ismertem aki úgy halt meg hogy az italába darázs repült és nem vette észre... Úgyhogy nem árt figyelni.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
több mint 4 éve
| volt pár dinós álmom is, az a jelenet többször is előjött, amikor a Jurassic Park 2-ben a T-rex benézett a kissrác ablakán, miután megette a kutyát 😀 de kiskoromban sokszor néztem azokat a filmeket, és attól (még?) tényleg nem kell tartani, h dinók egyenek meg 😀 |www.youtube.com/watch?v=6s9sjPzyQjk
Borbinho
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
#metoo, csak annyiban más, hogy nem csak darazsak, de bármi ami repül és zümmög, az nálam darázs/dongó, és meg akar támadni 😀 (nyilván nem így van, de így élem meg)nekem tudatalatti problémám alakult ki a darazsakkalHát én nekem gyerekkori traumám a bogarak/rovarok, alapvetően nem féltem, csak tesóm annyira félt, hogy átvettem tőle. Meg hát utána volt hogy megtámadtak darazsak... legalább kiderült hogy nem vagyok rájuk allergiás. Meg amikor erdő mellett voltunk iskola táborba jöttek a veszett rókák, de haverom egy “Menj innen te fasznyakú” kiáltással elüldözte részegen. Szóval ja nem férfias de fosok mindentől, főleg a macskáktól. Nagyfateréknál volt egy kivert szemű macska, mert a szomszédok cigányok a szomszédban, de ezt 10 évesen még nem magyarázta el nekem senki.(Imadom a kutyákat, minden más állattól félek, kivéve tőlük 😀)Na én pont fordítva 😀 életemben 3 kutya volt amitől nem féltem, így a német juhászoktól, labradoroktól és német vizsláktól kevésbé tartok, de amúgy jobb ha elkerülnek a kutyák, mindenki jobban jár 😀
Heisman
eaglesmcnabb
Heisman
gyerekként megcsíptek a szemem mellett ami brutálisan bedagadt és veszélybe is került
azóta ha megcsíp elájulok-megszédülök
de nem vagyok allergiás, csak trauma
Negritis
ez megvolt már 10-12 éves koromban is, és azóta sem sikerült kinőni. óvodás korunkban bátyám beletenyerelt egyszer egy méhecskébe a homokozóban, meg talán utána egyszer a strandon is megcsípték. biztos engem is valamikor, de arról nincs emlékem.
ezt úgy kell elképzelni, hogy pl gimiben bejött egy darázs/méh a terembe, én kb kifutottam.
próbáltam több módon is "legyőzni" a félelmem: elmagyarázni magamnak, hogy még a dongó is akkora mint a kisujjamon a köröm, ha meg is csíp, max pár percig/óráig fáj, nem kell tőlük félni. de kb elkezdenek remegni a lábaim ha hallok/látok egyet elrepülni a közelemben.
nem szeretem a kígyókat/pókokat, de azoktól nem parázok, nem érzem azt, hogy menekülnöm kell.
egyedül a medvék váltottak/váltanak még ki hasonlót, de ott a sok erdélyi utazás lesz a hunyó (+ ha jól tudom, a medvés álmok egy jelentősebb változást/eseményt jeleznek előre. érettségi után, egyetemi felvételi eredmények előtt volt medvés álmom elég sűrűn, illetve nyelvvizsga, meg 1-2 nagyobb egyetemi vizsga előtt is. de pl volt hogy évekig nem volt, aztán 1 héttel a brüsszeli gyakornokságom előtt is visszatért, több napon át).
plusz egy medve tényleg megöl, a darázs max ha allergiás vagy rá
| volt pár dinós álmom is, az a jelenet többször is előjött, amikor a Jurassic Park 2-ben a T-rex benézett a kissrác ablakán, miután megette a kutyát 😀 de kiskoromban sokszor néztem azokat a filmeket, és attól (még?) tényleg nem kell tartani, h dinók egyenek meg 😀 |
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 4 éve
nekem tudatalatti problémám alakult ki a darazsakkalHát én nekem gyerekkori traumám a bogarak/rovarok, alapvetően nem féltem, csak tesóm annyira félt, hogy átvettem tőle. Meg hát utána volt hogy megtámadtak darazsak... legalább kiderült hogy nem vagyok rájuk allergiás. Meg amikor erdő mellett voltunk iskola táborba jöttek a veszett rókák, de haverom egy “Menj innen te fasznyakú” kiáltással elüldözte részegen. Szóval ja nem férfias de fosok mindentől, főleg a macskáktól. Nagyfateréknál volt egy kivert szemű macska, mert a szomszédok cigányok a szomszédban, de ezt 10 évesen még nem magyarázta el nekem senki.(Imadom a kutyákat, minden más állattól félek, kivéve tőlük 😀)Na én pont fordítva 😀 életemben 3 kutya volt amitől nem féltem, így a német juhászoktól, labradoroktól és német vizsláktól kevésbé tartok, de amúgy jobb ha elkerülnek a kutyák, mindenki jobban jár 😀
Heisman
eaglesmcnabb
Heisman
gyerekként megcsíptek a szemem mellett ami brutálisan bedagadt és veszélybe is került
azóta ha megcsíp elájulok-megszédülök
de nem vagyok allergiás, csak trauma
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Hát én nekem gyerekkori traumám a bogarak/rovarok, alapvetően nem féltem, csak tesóm annyira félt, hogy átvettem tőle. Meg hát utána volt hogy megtámadtak darazsak... legalább kiderült hogy nem vagyok rájuk allergiás. Meg amikor erdő mellett voltunk iskola táborba jöttek a veszett rókák, de haverom egy “Menj innen te fasznyakú” kiáltással elüldözte részegen. Szóval ja nem férfias de fosok mindentől, főleg a macskáktól. Nagyfateréknál volt egy kivert szemű macska, mert a szomszédok cigányok a szomszédban, de ezt 10 évesen még nem magyarázta el nekem senki.(Imadom a kutyákat, minden más állattól félek, kivéve tőlük 😀)Na én pont fordítva 😀 életemben 3 kutya volt amitől nem féltem, így a német juhászoktól, labradoroktól és német vizsláktól kevésbé tartok, de amúgy jobb ha elkerülnek a kutyák, mindenki jobban jár 😀
Heisman
eaglesmcnabb
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Idén meglepően jó az Arkansas, lett is egy bandwagon szurkolójuk #ncaahu pic.twitter.com/6TDWFnV0y2
— Alföldi-Horváth Róbert (@AlfoldiHorvath) November 12, 2020
viszont a mez sajnos kicsi lett (vagyis jelenleg még épp jó, de kutyánk nőni fog), így jelképes áron átadnám a leggyorsabb jelentkezőnek
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
(Imadom a kutyákat, minden más állattól félek, kivéve tőlük 😀)Na én pont fordítva 😀 életemben 3 kutya volt amitől nem féltem, így a német juhászoktól, labradoroktól és német vizsláktól kevésbé tartok, de amúgy jobb ha elkerülnek a kutyák, mindenki jobban jár 😀
Heisman
több mint 4 éve
Elképesztően aranyos 😊 Unokatestvéremnek is spániele van, és már nagyon idős, imádom azt a kutyát. Mondjuk nekik családban már születésem előtt is volt spánlielük, ragaszkodnak ehhez a fajhoz, szóval nem biztos hogy kell a váltás, bár ezt nyilván jobban tudod. Nekünk Yorkshire terrierünk volt, na ő nem nagyszülőknek való. Családban volt még egy westie-je, aki nagyon jól viselkedett mindig. Valamint amikor jöttek ide szállítók Magyarországról, egy családnak vittek egy Puli kölyköt. Tudtam vele sétálni egy kört, ha lehetne albérletben kutya biztos elloptam volna. (Imadom a kutyákat, minden más állattól félek, kivéve tőlük 😀)Nem akar most semmit. Enni se. De kutya nélkül meg fog indulni a lejtőn, látom. Kutyus életcél, napi program, gondoskodási ösztön kiélése, társ. Kölyök kutyát eldöntöttük nem. Most a menhelyi labradorban gondolkodunk, a retriever rescue oldalán találtunk több pár éves kutyust akik jók lehetnek és annyira nem nagy termetű kutyák.Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Akarnak kutyát már most?
Idős házaspár, de apu sokat tud sétálni vele. Kertes ház, de ők a lakásba is beengedik. Kis-közepes méretű kuyára gondolunk. Az elpusztult kutyus cocker spániel volt, azt semmiképpen nem akarunk, de valami hasonló méretűben gondolkodnánk.
Ki mit ajánlana? Kölyök kutya vagy már felnőtt? Sajnos életkorukból adódóan, valószínű nekünk kell majd átvenni (remélem hosszú évek múlva), ezt is figyelembe vennénk és ez alapján inkább felnőtt. De sokkal jobb lenne ők nevelnék fel, ez alapján kölyök. Milyen fajta? Pedigré rohadtul nem szempont, akár menhelyi keverék is jöhetne, csak mégis mi a alapján?
Hozzáértőknek nagyon megköszönöm, ha segít nekünk!
diverdoc
Az enyémet egy hónapja kellett elaltatnom, s annyira magam alatt vagyok azóta is hogy tuti nem akarnék még...
Mikey
Ő Kabo, őt nézzük most
diverdoc
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Én akkor annyiba segítenék (mivel tudom kedves diverdoc mennyire szeret 😅így biztos nem válassza azt amit én javaslok így egyet le lehet húzni a listáról)oh, bocsánat, csak felületesen kezdtem el olvasni a threadet. a másik tippem még a törpe schnauzer, ott kennelt is tudok ajánlani, ha érdekel 😊én mostanában egy spánielre szoktam vigyázni, szerintem az is jó választás lehet, nagyon tanulékony figyelmes, de azért nem akkora kihívás féken tartani mint egy labradortspaniel pusztult most el, azt direkt nem akarunk
kristof
diverdoc
kristof
hu.m.wikipedia.org/wiki/Pumi
Eszméletlen okosak ragaszkodóak ......és szeretet gombócok 😊😊
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
oh, bocsánat, csak felületesen kezdtem el olvasni a threadet. a másik tippem még a törpe schnauzer, ott kennelt is tudok ajánlani, ha érdekel 😊én mostanában egy spánielre szoktam vigyázni, szerintem az is jó választás lehet, nagyon tanulékony figyelmes, de azért nem akkora kihívás féken tartani mint egy labradortspaniel pusztult most el, azt direkt nem akarunk
kristof
diverdoc
több mint 4 éve
Mikey
18 753
Nagyon szép, főleg a tekintete. Apuddal látogassátok meg, és kiderül. 😊Nem akar most semmit. Enni se. De kutya nélkül meg fog indulni a lejtőn, látom. Kutyus életcél, napi program, gondoskodási ösztön kiélése, társ. Kölyök kutyát eldöntöttük nem. Most a menhelyi labradorban gondolkodunk, a retriever rescue oldalán találtunk több pár éves kutyust akik jók lehetnek és annyira nem nagy termetű kutyák.Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Akarnak kutyát már most?
Idős házaspár, de apu sokat tud sétálni vele. Kertes ház, de ők a lakásba is beengedik. Kis-közepes méretű kuyára gondolunk. Az elpusztult kutyus cocker spániel volt, azt semmiképpen nem akarunk, de valami hasonló méretűben gondolkodnánk.
Ki mit ajánlana? Kölyök kutya vagy már felnőtt? Sajnos életkorukból adódóan, valószínű nekünk kell majd átvenni (remélem hosszú évek múlva), ezt is figyelembe vennénk és ez alapján inkább felnőtt. De sokkal jobb lenne ők nevelnék fel, ez alapján kölyök. Milyen fajta? Pedigré rohadtul nem szempont, akár menhelyi keverék is jöhetne, csak mégis mi a alapján?
diverdoc
Az enyémet egy hónapja kellett elaltatnom, s annyira magam alatt vagyok azóta is hogy tuti nem akarnék még...
Mikey
Ő Kabo, őt nézzük most
diverdoc
több mint 4 éve
ozibozi
17 193
Menhely
több mint 4 éve
Nem akar most semmit. Enni se. De kutya nélkül meg fog indulni a lejtőn, látom. Kutyus életcél, napi program, gondoskodási ösztön kiélése, társ. Kölyök kutyát eldöntöttük nem. Most a menhelyi labradorban gondolkodunk, a retriever rescue oldalán találtunk több pár éves kutyust akik jók lehetnek és annyira nem nagy termetű kutyák.Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Akarnak kutyát már most?
diverdoc
Mikey
Ő Kabo, őt nézzük most
Szerkesztette: diverdoc
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 4 éve
én mostanában egy spánielre szoktam vigyázni, szerintem az is jó választás lehet, nagyon tanulékony figyelmes, de azért nem akkora kihívás féken tartani mint egy labradortspaniel pusztult most el, azt direkt nem akarunk
kristof
több mint 4 éve
Fura hogy senki nem ajánlotta még a németjuhászt vagy a malinois-t (belga juhászt). Csak jókat olvastam róluk, nagyon intelligensek, tanulékonyak, ragaszkodóak.Nem hiszem, hogy egy német juhász, vagy belga lenne jó az idős szüleimnek
Egy ideje elég sokat olvasok a témában (amint fel tudnék mondani a mostani helyemen vennék egyet), ezek alapján amit nem ajánlanék, azok a terrierek. Okosak nagyon, de öntörvényűek, és ha nem kapnak jó nevelést, nehéz lesz más állatokkal (alapból kotorékozó kutyák, ezért minden pici állat potenciális célpont nekik, de kutyákkal se jönnek ki jól ha nem kapnak jó nevelést). Bár ez a legtöbb kutyára igaz 😊
Én amúgy welsh terriert fogok majd valszeg, de a nyugissága és kevés mozgásigénye miatt a dándogon is gondolkozok 😀
Borbinho