Kérdések bármiről
30 feliratkozó
több mint 4 éve
Mint leírtam, nem az a gond, hogy rávilágít valamire. Korábban is megtette, mégsem emeltem se én, se mást szót ellene. Sőt.Tudod abban a topicban amiről nagyjából szó van eléggé érdekes volt eleve a színvonal. Kb ha valaki megpendítette hogy vannak dolgot amit politikai hovatartozástól függetlenül illene mérlegelni akkor vagy jött valami poénkodós válasz vagy kényelmesen átsiklottak felette, a véleményük nem változott.Nagyon nem támogatnám Sobri bármiféle kirakását. Bár nagyon sok mindenben nem értek egyet vele, általában szeretem olvasni a kommentjeit, mert a legtöbb esetben olyan dolgokat ir, ami egy másik szempontból, vagy megvilágitásból tálalja a dolgokat. Remélem a fórum nem a saját kis véleménybuborékjában akar élni, ahol együtt helyeselhetünk, hogy mennyire szar minden.Nem támogatom Sobri kirakását viszont átgondolhatná, hogy mikor milyen reakciót ad és ha ehhez az kell hogy megint elküldjék 1 hónapra azt támogatom.
Wester
Rám nem írt semmi sértőt, a megjegyzéseinek nagyrészét nem olvasom, de az, hogy nem lehet egy diskurzust lefolytatni, hogy ne öntse a szarát az ember arcába engem zavar.
A görbetükör jó dolog szeretem használni, de az hogy 40 oldalon keresztül csinálja már kurva idegesítő és még a hasonló dolgai.
Átgörgetem, az elég nehéz ha minden második / harmadik poszt az övé mert olyanja van és mint egy nyugdíjas, otthonról kotnyeleskedik mindenben.
Mondjuk nekem már ennyitől elegem lett belőle, de a végső indíttatást az adta meg, hogy random agyhalottozik, olyan emberekre akik lelküket kidolgozzák azért, hogy az EÜ rendben legyen pl. De használta már máshol is.
Persze Doki is reagálhatna máshogy, de az aki szerint ez egy normális kommunikáció annak gratulálok.
Én ismerem ( ismertem) személyesen Sobrit emberileg és intellektuálisan is egy normális embernek tartottam, de amit az elmúlt 3-4 hónapban leművel az szerintem gáz és nagyban rontja a fórum élményt.
Nem örökre kitiltani akarom, de hogyha ez így folyik tovább én pl. hanyagolom majd a fórumot - mondjuk egy ugyanolyan user vagyok mint ő - szóval ez 1-1, viszont ha ezt még 10-15 ember megcsinálja szerintem süllyedni fog a színvonal ( ha én csinálom lehet csak nő 😀 ).
Lehet mondani, hogy némítsd le , meg görgesd át de szerintem már ez nem megoldás.
Amúgy azt is eltudom viselni, ha az jön ki, hogy ez így a legtöbb embernek jó. Legfeljebb majd kevesebbet nézek rá a fórumra ( valamennyit úgyis fogok... )
Amúgy nem tudom a másik betyár, hogy jött elő / került bele.
Nem Sobri ellen hanem az elmúlt X hónap fórum viselkedése ellen tiltakozom.
Toca
A vicc az egészben hogy Sobri nagyrészt egyetért veletek, úgy 80-90%-ban, ti amiatt a maradék miatt támadjátok amivel ellent mond nektek. Legjobb példa erre az hogy politikai oldalról közelíti meg az eü válságát, de kihangsúlyozta többször hogy csakis azért mert akik döntenek azok politikusok, ezért az ő fejükkel kell gondolkodni - na ezt még mindig nem sikerült megérteni.
Ez a poszt meg amiből a mai kiindult, erről eszembe jutott a másik amit hozott a doki hogy sajnáljuk meg azt az orvost akit zuglóból atvezényeltek budára és emiatt lakást akar váltani (...). Ez a szegény hallgató is, nagyon rossz ez a helyzet és sajnálom őket de eleg egyertelmu volt hogy robotolniuk kell és hogy nem lesznek agyonfizetve. A traumatologus nagynéném sem várta a sajnalatomat amikor masfel napig kellett bent maradnia es 19 órat műtött...
Na bocs, erre inkább ne is reagaljatok, nem ide tartozik, elnezest.
Ami a lenyeg hogy ez az egesz helyzet nagyreszt szvsz a felrekommunikacio eredmenye.
davemayer
Az a gond, hogy 100x elismétli ugyanazt, hogy "ELCSALTÁK" , "POLITIKAI DÖNTÉS mit nem értesz?" "CSAK NÁLUNK VAN rovat" stb.. Mondhatod, az elsőnél, hogy görbe tükör, mondhatod a 3.nál, hogy csak rávilágít egy másik pontra, de ő nem csinál más és csak tolja az újabbnál - újabb agymenéseit és ezeket, 100x leírja amitől élvezhetetlen lesz a diskurzus.
Sobri nagyrészt egyetért - lehet az alapattiűdje igen, de ahogy kommunikál az nem.
Kb. minthhogy én azt mondom, hogy egyetértek veled, hogy keress több pénzt, de fennhangon üvöltöm, hogy de nagy fasz vagy mit akarsz több pénzt keresni, hülye vagy te.
Az meg szerinted normális, hogy Doki leírt egy megtörtént esetet, mert egyébként ezért járok oda, hogy olyan dolgokat olvassak ami az EÜben történik és nincs rálátásom, ő meg le agyhalottozza mert emojikat használt?
Ha ez szerinted nem uszító és undorító akkor nem tudok mit mondani.
több mint 4 éve
Süt az egészből, és konkrétan a konklúziójában:Mert még jól rámhisztiznek, mert egy 10 emojival telebaszott orbángyalázást író agyhalottra azt mondom, hogy agyhalott, és emiatt betelik valakinél a pohár? Ez normális? Erre kéne tekintettel lennem, amikor véleményt írok?Abban a szövegben hol volt orbángyalázás azon kívül, hogy ha valaki le meri írni, hogy bármi szarul működik, akkor az szerinted már orbángyalázás?
Itt mindenkinek van beépített öncenzúra a fejében, hogy "jajj, mivel nem sértek meg kit?" csak én vagyok akinek nincs?!
Sobri Jóska
somoskovig
😡 Tényleg ez az a szuperül teljesítő egészségügy, ami egészen biztosan "talpon marad" a járványhelyzet ellenére, amiről Orbán beszélt?!az a szövegSok haszna és értelme van az ilyen gunyoroskodásnak, pláne 10 emojival nyomatékosítva.
több mint 4 éve
Ha így látod akkor nyilván igazad van.Sose olvastál tőlem olyat, hogy igazam van. Véleményem van, amit igaznak hiszek, ahogy itt mindenki más. Nem igazságokról szoktam írni, mert eleve azt gondolom, amit írtam többször is, mint amit Szerb Antaltól idéz baggio az aláírásában.Olyat viszont sokszor, hogy mást kioktattál a sakát véleménye miatt, amit ő meg igaznak hisz.
Nincs abszolút igazság, mindenkinek megvan a sajátja.
Sobri Jóska
Dedósnak és értelmezhetetlennek tartom, hogy egy velem uszkve egyidős, 40+ -os, családos, gyerekekkel bíró, szakmailag elismert, felelős beosztásban, emberek egészsége és élete feletti hatalommal bíró férfi úgy viselkedjen egy fórumon, mint egy ovis, aki a "nem-de-nem-de-nem-de" kommunikációt elunva(?), megelégelve(?) úgy dönt, hogy sértetten távozik.Szerintem ott van a hiba, hogy Doki nem várta el, hogy az ő NEM-je után Te minden egyes esetben hosszan, kioktatva, személyes tapasztalatait, nehézségeit figyelmen kívül hagyva kifejtsd a Te DE álláspontodat. Az ő beírásai nem Neked szóltak egy jó darabig, hanem mindenkinek, akit érdekelt, hogy milyen elülről ez a helyzet. Erre minden esetben megkapta a kioktatást tőled, hogy ő nem ért hozzá, defetista, stb. Ezt minden egyes alkalommal beírni mennyiben nem ovis viselkedés? Vagy mennyiben nem bullying az, hogy Doki minden egyes beírására Te megjelensz rátukmálni a véleményedet (ami nem az igazság, mégis úgy adod elő, hogy Te segítesz megérteni, hogy miért faszság, amit ő gondol, érez, átél).
Minek megy egyáltalán bele?
Ha belemegy, miért nem játsza végig?
Csak az számára az elfogadható kommunikáció, hogy "igen, igazad van, mivel orvos vagy a politikát is biztosan jól látod"? Értem én, hogy a hétköznapjaiban, a munkájában elvárhatja ezt a fajta attitűdöt, meg is dolgozott érte, de itt egy focis fórumon egy 16 éves gimis is egyenrangú véleményalkotó egy 60 éves 3 diplomás akadémikussal.
Miért "fenyegetőzik" és indít el egyfajta bullyingot valaki ellen, akiről annyit tud bizonyosan, hogy amiket ír, az neki nem tetszik, nem ért vele egyet?
Igazából engem leginkább ez döbbent meg az egészben.
Ne legyünk már ovisok.
Sobri Jóska
Illetve nekem a személyes szabadsgfelfogásom azt takarja, hogy azt csinálom, amiben örömömet lelem, egészen addig, amíg ez mást nem korlátoz abban, hogy szintén azt csinálhassa, amiben örömét leli. Ebben az értelemben nem szabadság, hogy nem tudok beírni bármit a fórumra anélkül, hogy Te jönnél a kioktatással.
somoskovig
Mintha ebben maradtunk volna vele is, hogy IGAZAM VAN.
Sokáig tartott...
Én meg úgy láttam, hogy egészségügyi szakmai dolgokba, meg amiket átéll és az ő privát érzéseibe teljesen indokolatlanul, orbánfóbiából belekever politikát, mégpedig úgy, hogy az ő orvosi státusza, pozíciója, mondhatni gőgje maga az érv, és el se jut az agyáig a valóságnak az a szelete, amikor azt mondom, hogy gazdasági szempontok, felmérések, hatalomtechnika, stb.
(Nem azt, hogy nekem melyik a szimpibb, hanem azt, hogy a valóság ami szembejön vele, sőt, leginkább vele, az miért úgy jön, ahogy.)
Sose mondtam neki ellent eü-szakmai dolgokban, ő sokszor ellentmondott politika-szakmaiakban, kommunikáció-szakmaiakban, és csakis identitás-érvekkel, nem a kommunikációból következőekkel.
És senkit se oktatok, csak leírom a véleményem.
Az, hogyha ezt valaki kioktatásnak éli meg, az az ő véleménye, én nem annak szánom, csak tudom.
Amikor a "Brady kiégett" volt a toposz, és úgy láttam, akkor se vette senki kioktatásnak, ha ő azt írta, hogy szerinte nem, én meg arra rá azt, hogy szerintem de.
A politika mitől lenne kioktatás?
több mint 4 éve
Tudod abban a topicban amiről nagyjából szó van eléggé érdekes volt eleve a színvonal. Kb ha valaki megpendítette hogy vannak dolgot amit politikai hovatartozástól függetlenül illene mérlegelni akkor vagy jött valami poénkodós válasz vagy kényelmesen átsiklottak felette, a véleményük nem változott.Nagyon nem támogatnám Sobri bármiféle kirakását. Bár nagyon sok mindenben nem értek egyet vele, általában szeretem olvasni a kommentjeit, mert a legtöbb esetben olyan dolgokat ir, ami egy másik szempontból, vagy megvilágitásból tálalja a dolgokat. Remélem a fórum nem a saját kis véleménybuborékjában akar élni, ahol együtt helyeselhetünk, hogy mennyire szar minden.Nem támogatom Sobri kirakását viszont átgondolhatná, hogy mikor milyen reakciót ad és ha ehhez az kell hogy megint elküldjék 1 hónapra azt támogatom.
Wester
Rám nem írt semmi sértőt, a megjegyzéseinek nagyrészét nem olvasom, de az, hogy nem lehet egy diskurzust lefolytatni, hogy ne öntse a szarát az ember arcába engem zavar.
A görbetükör jó dolog szeretem használni, de az hogy 40 oldalon keresztül csinálja már kurva idegesítő és még a hasonló dolgai.
Átgörgetem, az elég nehéz ha minden második / harmadik poszt az övé mert olyanja van és mint egy nyugdíjas, otthonról kotnyeleskedik mindenben.
Mondjuk nekem már ennyitől elegem lett belőle, de a végső indíttatást az adta meg, hogy random agyhalottozik, olyan emberekre akik lelküket kidolgozzák azért, hogy az EÜ rendben legyen pl. De használta már máshol is.
Persze Doki is reagálhatna máshogy, de az aki szerint ez egy normális kommunikáció annak gratulálok.
Én ismerem ( ismertem) személyesen Sobrit emberileg és intellektuálisan is egy normális embernek tartottam, de amit az elmúlt 3-4 hónapban leművel az szerintem gáz és nagyban rontja a fórum élményt.
Nem örökre kitiltani akarom, de hogyha ez így folyik tovább én pl. hanyagolom majd a fórumot - mondjuk egy ugyanolyan user vagyok mint ő - szóval ez 1-1, viszont ha ezt még 10-15 ember megcsinálja szerintem süllyedni fog a színvonal ( ha én csinálom lehet csak nő 😀 ).
Lehet mondani, hogy némítsd le , meg görgesd át de szerintem már ez nem megoldás.
Amúgy azt is eltudom viselni, ha az jön ki, hogy ez így a legtöbb embernek jó. Legfeljebb majd kevesebbet nézek rá a fórumra ( valamennyit úgyis fogok... )
Toca
A vicc az egészben hogy Sobri nagyrészt egyetért veletek, úgy 80-90%-ban, ti amiatt a maradék miatt támadjátok amivel ellent mond nektek. Legjobb példa erre az hogy politikai oldalról közelíti meg az eü válságát, de kihangsúlyozta többször hogy csakis azért mert akik döntenek azok politikusok, ezért az ő fejükkel kell gondolkodni - na ezt még mindig nem sikerült megérteni.
Ez a poszt meg amiből a mai kiindult, erről eszembe jutott a másik amit hozott a doki hogy sajnáljuk meg azt az orvost akit zuglóból atvezényeltek budára és emiatt lakást akar váltani (...). Ez a szegény hallgató is, nagyon rossz ez a helyzet és sajnálom őket de eleg egyertelmu volt hogy robotolniuk kell és hogy nem lesznek agyonfizetve. A traumatologus nagynéném sem várta a sajnalatomat amikor masfel napig kellett bent maradnia es 19 órat műtött...
Na bocs, erre inkább ne is reagaljatok, nem ide tartozik, elnezest.
Ami a lenyeg hogy ez az egesz helyzet nagyreszt szvsz a felrekommunikacio eredmenye.
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Mert még jól rámhisztiznek, mert egy 10 emojival telebaszott orbángyalázást író agyhalottra azt mondom, hogy agyhalott, és emiatt betelik valakinél a pohár? Ez normális? Erre kéne tekintettel lennem, amikor véleményt írok?Abban a szövegben hol volt orbángyalázás azon kívül, hogy ha valaki le meri írni, hogy bármi szarul működik, akkor az szerinted már orbángyalázás?
Itt mindenkinek van beépített öncenzúra a fejében, hogy "jajj, mivel nem sértek meg kit?" csak én vagyok akinek nincs?!
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Nem, nem ez volt a cél. A cél az volt, hogy ha valakinek valami információja, tapasztalata, átélt élménye van azt megossza a a másikkal. Segítse stb... Ha a tapasztalatból az jön ki, hogy nem jól csinálják a dolgokat esetleg netalántán és lehetne máshigy is és pozitív tapasztalat nem nagyon van, arról már ne a negatívat átélt tehessen és próbáljam neki bemagyarázni, hogy az nem is úgy volt, hanem mátrix....Nagyon nem támogatnám Sobri bármiféle kirakását. Bár nagyon sok mindenben nem értek egyet vele, általában szeretem olvasni a kommentjeit, mert a legtöbb esetben olyan dolgokat ir, ami egy másik szempontból, vagy megvilágitásból tálalja a dolgokat. Remélem a fórum nem a saját kis véleménybuborékjában akar élni, ahol együtt helyeselhetünk, hogy mennyire szar minden.Azon a topicon belul elegge ez volt a cél
Wester
davemayer
De tudom én vagyok rosszul bekötve...
több mint 4 éve
Sajnálom, hogy ez lett ebből, de igazából csak idő kérdése volt.. Próbáltam/próbáltuk Dokinak mondani többször is, hogy engedje el ezeket, de finoman szólva sajnos nem ment neki. Ez nyilván egyrészt az ő személyiségéből is fakad, de azért a másik oldalról ha valakinek kettőnél magasabb az EQ-ja akkor láthatta volna, hogy mikor kellene egyszer az életben elengedni ezt a vonalat, mert ha valaki személyesen érintett ebben a szarban, mint ahogy Doki most az, akkor azért az úgy gondolom ez tolerálható lett volna ennyivel. De persze a másik oldalt ismerve ennek se volt realitása..Az, hogy emiatt miért hagyta el végleg a fórumot ami kb 95%-ban az ő pártját fogta ebben az ügyben az kérdéses számomra, de nyilván az ő döntése, remélem ha elmúlik ez a mindenki számára frusztráló időszak akkor azért meggondolja magát.
szerk: Jah és Sobri kirakását a magam részéről nem támogatom, eleve nem hinném, hogy pl Dokinak felmerült volna ilyesmi igény a fejében, de egyébként se tartanám jogosnak.
Szerkesztette: Szesze
több mint 4 éve
Sose olvastál tőlem olyat, hogy igazam van. Véleményem van, amit igaznak hiszek, ahogy itt mindenki más. Nem igazságokról szoktam írni, mert eleve azt gondolom, amit írtam többször is, mint amit Szerb Antaltól idéz baggio az aláírásában.Olyat viszont sokszor, hogy mást kioktattál a sakát véleménye miatt, amit ő meg igaznak hisz.
Sobri Jóska
Dedósnak és értelmezhetetlennek tartom, hogy egy velem uszkve egyidős, 40+ -os, családos, gyerekekkel bíró, szakmailag elismert, felelős beosztásban, emberek egészsége és élete feletti hatalommal bíró férfi úgy viselkedjen egy fórumon, mint egy ovis, aki a "nem-de-nem-de-nem-de" kommunikációt elunva(?), megelégelve(?) úgy dönt, hogy sértetten távozik.Szerintem ott van a hiba, hogy Doki nem várta el, hogy az ő NEM-je után Te minden egyes esetben hosszan, kioktatva, személyes tapasztalatait, nehézségeit figyelmen kívül hagyva kifejtsd a Te DE álláspontodat. Az ő beírásai nem Neked szóltak egy jó darabig, hanem mindenkinek, akit érdekelt, hogy milyen elülről ez a helyzet. Erre minden esetben megkapta a kioktatást tőled, hogy ő nem ért hozzá, defetista, stb. Ezt minden egyes alkalommal beírni mennyiben nem ovis viselkedés? Vagy mennyiben nem bullying az, hogy Doki minden egyes beírására Te megjelensz rátukmálni a véleményedet (ami nem az igazság, mégis úgy adod elő, hogy Te segítesz megérteni, hogy miért faszság, amit ő gondol, érez, átél).
Csak az számára az elfogadható kommunikáció, hogy "igen, igazad van, mivel orvos vagy a politikát is biztosan jól látod"? Értem én, hogy a hétköznapjaiban, a munkájában elvárhatja ezt a fajta attitűdöt, meg is dolgozott érte, de itt egy focis fórumon egy 16 éves gimis is egyenrangú véleményalkotó egy 60 éves 3 diplomás akadémikussal.
Miért "fenyegetőzik" és indít el egyfajta bullyingot valaki ellen, akiről annyit tud bizonyosan, hogy amiket ír, az neki nem tetszik, nem ért vele egyet?
Ne legyünk már ovisok.
Sobri Jóska
Illetve nekem a személyes szabadsgfelfogásom azt takarja, hogy azt csinálom, amiben örömömet lelem, egészen addig, amíg ez mást nem korlátoz abban, hogy szintén azt csinálhassa, amiben örömét leli. Ebben az értelemben nem szabadság, hogy nem tudok beírni bármit a fórumra anélkül, hogy Te jönnél a kioktatással.
több mint 4 éve
Nagyon nem támogatnám Sobri bármiféle kirakását. Bár nagyon sok mindenben nem értek egyet vele, általában szeretem olvasni a kommentjeit, mert a legtöbb esetben olyan dolgokat ir, ami egy másik szempontból, vagy megvilágitásból tálalja a dolgokat. Remélem a fórum nem a saját kis véleménybuborékjában akar élni, ahol együtt helyeselhetünk, hogy mennyire szar minden.Nem támogatom Sobri kirakását viszont átgondolhatná, hogy mikor milyen reakciót ad és ha ehhez az kell hogy megint elküldjék 1 hónapra azt támogatom.
Wester
Szerkesztette: Toca
több mint 4 éve
Nagyon nem támogatnám Sobri bármiféle kirakását. Bár nagyon sok mindenben nem értek egyet vele, általában szeretem olvasni a kommentjeit, mert a legtöbb esetben olyan dolgokat ir, ami egy másik szempontból, vagy megvilágitásból tálalja a dolgokat. Remélem a fórum nem a saját kis véleménybuborékjában akar élni, ahol együtt helyeselhetünk, hogy mennyire szar minden.Azon a topicon belul elegge ez volt a cél
Wester
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Én is ezt mondom.Sose olvastál tőlem olyat, hogy igazam van. Véleményem van, amit igaznak hiszeknem úgy van hogy hinni a templomban kell, az meg felesleges
Sobri Jóska
vannak a tények és azokból kiderül az igazság, a hit felesleges
Negritis
Tudni kell, nem hinni.
De ha én úgy tudom, hogy Orbán a legjobb opció ma Magyarország miniszterelnökének, te meg úgy, hogy nem ő az, akkor két ellentétes tudás ütközik.
És valaki téved.
De ha az, aki téved, nem látja be a tévedését, akkor azt fogja tudni, hogy a másik téved.
És patthelyzet.
"Nem-de-nem-de-nem-de..." kommunikáció.
És abba vagy belemész vagy nem, rajtad áll.
több mint 4 éve
Sobrival ugyanez van. Mindenről IS van véleménye, mondanivalója, és ez általában szembemegy a konszenzusos véleménnyel. Na de ha valaki ötödjére, tizedjére is elkezd vele vitatkozni, akkor az magára vessen, megérdemli hogy felbassza az agyát rajta, miatta.Sokszor, sokmindenkivel egyetértek.
Mikey
Gondolom erre van a likeolás, és ha valakivel, valamivel egytértek, azt belikeolom.
Ha meg nem, akkor írok.
Azért minek írjak önmagában, hogy "ja, szerintem is".
És azért miért ne írjak, ha más a véleményem?
Mert még jól rámhisztiznek, mert egy 10 emojival telebaszott orbángyalázást író agyhalottra azt mondom, hogy agyhalott, és emiatt betelik valakinél a pohár? Ez normális? Erre kéne tekintettel lennem, amikor véleményt írok?
több mint 4 éve
Sose olvastál tőlem olyat, hogy igazam van. Véleményem van, amit igaznak hiszeknem úgy van hogy hinni a templomban kell, az meg felesleges
Sobri Jóska
vannak a tények és azokból kiderül az igazság, a hit felesleges
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Én is ezt mondom.Persze ha kell, írhatok személyeskedőt is, de igyekszem kulturáltan:ezt nem értem, ez abszolút témafüggő. csak itt a fórumon van kismillió topik ahol a 16 éves gimis valszeg relevánsabb véleményt ad mint egy 60 éves tridiplomás és forditva.
Dedósnak és értelmezhetetlennek tartom, hogy egy velem uszkve egyidős, 40+ -os, családos, gyerekekkel bíró, szakmailag elismert, felelős beosztásban, emberek egészsége és élete feletti hatalommal bíró férfi úgy viselkedjen egy fórumon, mint egy ovis, aki a "nem-de-nem-de-nem-de" kommunikációt elunva(?), megelégelve(?) úgy dönt, hogy sértetten távozik.
Ne legyünk már ovisok.
Sobri Jóska
tőled mint pl nemdohányzótól kevésbé érdekelne a véleményed egy új cigimárkáról ízről mint egy olyan embertől aki már dohányzott és a véleményében pl összehasonlítási alapot ad.
Ugyanígy ha tartalomgyártásról lenne téma és én leirom h mit hogyan gondolok, a te véleményed azt ütné mert te értesz hozzá én nem.
Mindenki leirhatja amit akar, de a közönség véleményez és itt bizony ki fog jönni hogy nem minden vélemény egyenlő.
Ettől függetlenül mivel ez nem diktatura mindenki leirhatja a véleményét, max valaki más megmondhatja rá h ne haragdudj bástya elvtárs de ez faszság.
briareos
Nem én sértődöm meg, meg nem én akarok kivonulni, mert százból egy valaki nem ért velem egyet valamiben, ami nem is a szakterületem.
Miközben szerintem ezen a fórumon nekem mondtak a legtöbben ellent, velem nem értettek a legtöbbször egyet, mégse akartam soha se kivonulni, se mást kitiltatni.
Én kedvelem a diskurzust akkoris, ha nem az enyém a népszerű oldal.
Ha valaki meg nem kedveli, akkor ne menjen bele.
De azt elvárni, hogy ne mondjanak ellent eléggé fórumidegen.
a gond akkor van mikor bástya elvtárs fel van háborodva hogy mégis miért lenne faszság amit ő mond, neki csak igaza lehet és köti az ebet a karóhozSose olvastál tőlem olyat, hogy igazam van. Véleményem van, amit igaznak hiszek, ahogy itt mindenki más. Nem igazságokról szoktam írni, mert eleve azt gondolom, amit írtam többször is, mint amit Szerb Antaltól idéz baggio az aláírásában.
Negritis
De, ha azt írom, hogy igazam van, az se baj, hiszen ez senkit nem kötelez semmire. Miért ne köthetném az ebet a karóhoz, pláne ha még úgy hiszem, hogy igazam is van?!
Meglátásom szerint annyiszor van igazam ahányszor csak akarom. Nem? De! 9.
több mint 4 éve
Mikey
18 753
Ez egyébként pont olyan, mintha én nap-mint-nap elkezdenék vitatkozni a hithű fideszes kollégáimmal, hogy Orbán hülye vagy sem, vagy a megfelelő topikban már említett kolléganőmmel a maszkhasználat hasznosságáról, vagy egy MU szurkolóval arról hogy a MU vagy a Liverpool a jobb csapat (történelmileg, nem most). Egyszer megpróbáltam, kétszer is, még harmadjára is belekezdtem unottan, de ha negyedjére is beleállnék a vitába, semmivel sem lennék okosabb náluk.Sobrival ugyanez van. Mindenről IS van véleménye, mondanivalója, és ez általában szembemegy a konszenzusos véleménnyel. Na de ha valaki ötödjére, tizedjére is elkezd vele vitatkozni, akkor az magára vessen, megérdemli hogy felbassza az agyát rajta, miatta.
Tessék ignorálni és továbbgörgetni. Én is tízből kilencszer megteszem, mert már nagyrészt tudom anélkül is hogy mit ír és a "könyörög a pofonért" hozzáállást pedig nem tartom magaménak.
több mint 4 éve
de akkor ráhagyod....Ettől függetlenül mivel ez nem diktatura mindenki leirhatja a véleményét, max valaki más megmondhatja rá h ne haragdudj bástya elvtárs de ez faszság.szerintem pedig, de technikailag diktatúra (vagyis inkább rendőrállam)
briareos
az admin/tulja bármikor mondhatja hogy ezt csinálod vagy csá
más kérdés hogy általában nem teszi
a gond akkor van mikor bástya elvtárs fel van háborodva hogy mégis miért lenne faszság amit ő mond, neki csak igaza lehet és köti az ebet a karóhoz
Negritis
itt azért nem az van h veled szemben ül egy szobában és ordít a képedbe.
vagy a lakásod melletti sarkon kongatja a harangját és ordibál h the end is near.
ha teszem azt te meg én most vitába keveredünk. 1-2 hsz váltás után kiderül h patthelyzet van egyikünk sem birja belátásra a másikat, én elengedem, nekem elég ha én tudom h igazam van és szerintem vagyunk igy még páran.
Lehet itt Sobrit démonizálni, és igen szerintem is túltolja sokszor, de nem magányosan kiabál magában az utcán, évek óta is képes triggerelni másokat innentől fogva ez többszereplős játék.
több mint 4 éve
Ettől függetlenül mivel ez nem diktatura mindenki leirhatja a véleményét, max valaki más megmondhatja rá h ne haragdudj bástya elvtárs de ez faszság.szerintem pedig, de technikailag diktatúra (vagyis inkább rendőrállam)
briareos
az admin/tulja bármikor mondhatja hogy ezt csinálod vagy csá
más kérdés hogy általában nem teszi
a gond akkor van mikor bástya elvtárs fel van háborodva hogy mégis miért lenne faszság amit ő mond, neki csak igaza lehet és köti az ebet a karóhoz
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Persze ha kell, írhatok személyeskedőt is, de igyekszem kulturáltan:ezt nem értem, ez abszolút témafüggő. csak itt a fórumon van kismillió topik ahol a 16 éves gimis valszeg relevánsabb véleményt ad mint egy 60 éves tridiplomás és forditva.
Dedósnak és értelmezhetetlennek tartom, hogy egy velem uszkve egyidős, 40+ -os, családos, gyerekekkel bíró, szakmailag elismert, felelős beosztásban, emberek egészsége és élete feletti hatalommal bíró férfi úgy viselkedjen egy fórumon, mint egy ovis, aki a "nem-de-nem-de-nem-de" kommunikációt elunva(?), megelégelve(?) úgy dönt, hogy sértetten távozik.
Ne legyünk már ovisok.
Sobri Jóska
tőled mint pl nemdohányzótól kevésbé érdekelne a véleményed egy új cigimárkáról ízről mint egy olyan embertől aki már dohányzott és a véleményében pl összehasonlítási alapot ad.
Ugyanígy ha tartalomgyártásról lenne téma és én leirom h mit hogyan gondolok, a te véleményed azt ütné mert te értesz hozzá én nem.
Mindenki leirhatja amit akar, de a közönség véleményez és itt bizony ki fog jönni hogy nem minden vélemény egyenlő.
Ettől függetlenül mivel ez nem diktatura mindenki leirhatja a véleményét, max valaki más megmondhatja rá h ne haragdudj bástya elvtárs de ez faszság.
több mint 4 éve
Persze ha kell, írhatok személyeskedőt is, de igyekszem kulturáltan:Dedósnak és értelmezhetetlennek tartom, hogy egy velem uszkve egyidős, 40+ -os, családos, gyerekekkel bíró, szakmailag elismert, felelős beosztásban, emberek egészsége és élete feletti hatalommal bíró férfi úgy viselkedjen egy fórumon, mint egy ovis, aki a "nem-de-nem-de-nem-de" kommunikációt elunva(?), megelégelve(?) úgy dönt, hogy sértetten távozik.
Ne legyünk már ovisok.
több mint 4 éve
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy gond nélkül lehet ignorálni, ha valami nem érdekel (szerintem 4 éve be sem néztem a Steelers topikba, pedig látom, hogy a legforgalmasabb csapattopik, mert nem érdekel), szóval nem a rendszerrel van a baj.Bennem az a kérdés merül fel, hogyha nem pont erre van kitalálva a némítás funkció, hogy aki untat, dühít, zavar, idegesít, annak ne lásd a beírásait, akkor ugyan mire?
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Esküszöm próbálok rájönni, hogy a két vitázón kívül, ha valaki nem akarja, miért olvassa el az üzeneteket. Én csak be akartam írni a koronatopikba, hogy ma 14-ig nem fájt a fejem, és mennyire fasza dolog. Napok óta simán átlapozom Sobri idézéseit, két sor után látom, hogy nem értem, és nem is érdekel, amiről szó van. Most, hogy zárva van a topikot, visszaolvastam, de szerintem nem eléggé, mert még mindig nem értem.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy gond nélkül lehet ignorálni, ha valami nem érdekel (szerintem 4 éve be sem néztem a Steelers topikba, pedig látom, hogy a legforgalmasabb csapattopik, mert nem érdekel), szóval nem a rendszerrel van a baj.
Más:
Ok köszi, csak érdeklődtem, mert kevéssé értek hozzá 😊 Van elég sok wattnyi visszatáplált napenergia különbség (kb 13000 watt) , amit el kellene hasznàlni, csak a felhasználás módjának megvalósítása akadozik, és erre keresek megoldást.Blockchain. Gyorsan megoldja 😀
dande
több mint 4 éve
elektromos bicikliket a családnak most úgyis lesz v már van rá támogatásOk köszi, csak érdeklődtem, mert kevéssé értek hozzá 😊 Van elég sok wattnyi visszatáplált napenergia különbség (kb 13000 watt) , amit el kellene hasznàlni, csak a felhasználás módjának megvalósítása akadozik, és erre keresek megoldást.hu.heatpal.org/index.phpipari hulladék ami nem melegít hatékonyan ezerrel fogyasztja az áramot és szerencsés esetben még fel is gyujta a kecódat.
Erről valakinek valami tapasztalat? Gondolat?
dande
vmi rendes hősurgárzó nem opció ha már ilyen kell?
briareos
dande
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
milyen szavazas?Újfent kérném a törlésemAz nem rólunk szól. 😊
Független a szavazástól amihez semmi közöm
Rózsa Sándor (betyár)
Ez nem egy kiszavazóshow a Való Világban.
Ez egy kvázifelmérés a szolásszabadságról, véleménynyilvánításról.
Hogy azok, akik Orbánt a despota, autoriter rezsimje miatt támadják, akarnak e a saját közösségükben ők maguk is kis Orbánokká válni, és erővel meghatározni ki mit mondhat, írhat.
Meg kell mondjam, hogy le a kalappal baggio előtt.
Zseniális szavazás.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ok köszi, csak érdeklődtem, mert kevéssé értek hozzá 😊 Van elég sok wattnyi visszatáplált napenergia különbség (kb 13000 watt) , amit el kellene hasznàlni, csak a felhasználás módjának megvalósítása akadozik, és erre keresek megoldást.hu.heatpal.org/index.phpipari hulladék ami nem melegít hatékonyan ezerrel fogyasztja az áramot és szerencsés esetben még fel is gyujta a kecódat.
Erről valakinek valami tapasztalat? Gondolat?
dande
vmi rendes hősurgárzó nem opció ha már ilyen kell?
briareos
több mint 4 éve
Mármint maga a szavazás? Az egyikse.Azt leszámítva, hogy mekkora az előzetes véleménybefolyásolás mértéke, illetve mennyire lejt a pálya bizonyos irányba, valóban.Magyarország is egy közözsség és el tudja dönteni mi a jó neki.Úgy is fel lehet fogni, hogy ez egy közösség, ami el tudja dönteni, hogy mi a jó neki. Nem hiszem, hogy autoriter és despota lenne a veresegyházi asszonykórus, ha valakit kizárnának a közönségből, aki minden daluk közepén felmegy a színpadra egy szál f*szban szólót énekelni.Újfent kérném a törlésemAz nem rólunk szól. 😊
Független a szavazástól amihez semmi közöm
Rózsa Sándor (betyár)
Ez nem egy kiszavazóshow a Való Világban.
Ez egy kvázifelmérés a szolásszabadságról, véleménynyilvánításról.
Hogy azok, akik Orbánt a despota, autoriter rezsimje miatt támadják, akarnak e a saját közösségükben ők maguk is kis Orbánokká válni, és erővel meghatározni ki mit mondhat, írhat.
Meg kell mondjam, hogy le a kalappal baggio előtt.
Zseniális szavazás.
Sobri Jóska
somoskovig
Sobri Jóska
De akkor ezt a fórumos szavazást felfoghatjuk a demokrácia ünnepének is, márciustól idáig zajlott a kampány, most pedig a választás, hogy a Te programod a szimpatikusabb-e, amire további évekig kíváncsi a többség, vagy sem. És itt mindenki hozzáfér mindkét oldal minden beszédéhez, megnyilvánulásához transzparens módon, mitől lenne ez autoriter vagy despota?
somoskovig
De az, hogy arról szavazol, hogy valaki egy fórumon, csak mert ő a kisebbség, kevesek véleményét képviselve fideszes, és az ezzel kapcsolatos megnyilvánulásai miatt ne írogathasson oda, az módfelett.
Ha az lenne a választás, hogy lehessen személyeskedni vagy sem, akkor én is a "sem"-re szavaznék. De abban az is benne van, hogy nem legitim érv, hogy "én orvos vagyok, én újságíró vagyok, én katona vagyok, én kereskedő vagyok, én felszolgáló vagyok". Nyilván ad nyomatékot a mondanivalónak, ha valakinek a szakterületét érinti, ezt minden fórumozó el is tudja dönteni, hogy mennyire fogadja el, de önmagában ugyanolyan egyenrangú vélemény egy szakács, egyautószerelő és egy tanár véleménye, még ha főzésről is van szó.
Ez a szavazás azért tetszik és azért pikáns, mert ha az jön ki, hogy "Sobrit basszuk ki a picsába", az pont igazolja Orbán "aki nincs velünk, az ellenünk" elméletét, amit próbálok évek óta magyarázni, segíteni a benne rejlő logika megértésében, és amit folyamatosan támadtok, hogy "nem, nem erről szól, Orbán simán dilettáns, pénzéhes geci."
Szép paradoxon.
Egy toleráns közösség kirekesztheti azt, aki szerintük nem illik közibük, mert velük sokmindenben ellentétes véleménynek ad sokszor hangot.