Kérdések bármiről
31 feliratkozó
több mint 4 éve
Beagle szeret lelépni, az tény.Merem ajánlani a beagle-t is. Van mozgásigénye, de nagyon barátságos, szociális, ezt tapasztalatból mondom.Beagle-ről azt mondták nekem, hogy szökős. Ezek szerint neked (anyukádnak) nincs ilyen tapasztalatod
Egyik ismerősöm is beagle-t vett az idős anyukájának mondván amennyire szeret a kutya barátkozni, sétáltatás közben szóba tud elegyedni az egyedül élő idős szülő is a járókelőkkel, így kevésbé szűkül be szociálisan.
empty taxi
diverdoc
Én is a goldenre, vagy még inkább a labrador retrieverre szavaznék, utóbbiból is a munkavonal, nem a kiállítási. Kisebb, mint a golden, kb 25 kg egy felnőtt szuka, brutál jól taníthatóak, mellette teljesen rá vannak fixálva a gazdira, azért élnek, hogy a gazdival lehessenek, de ha jól vannak nevelve, akkor lehet velük nyugisan sétálni, visszajön, láb mellett sétál póráz nélkül, amit csak akarsz.
több mint 4 éve
Merem ajánlani a beagle-t is. Van mozgásigénye, de nagyon barátságos, szociális, ezt tapasztalatból mondom.Beagle-ről azt mondták nekem, hogy szökős. Ezek szerint neked (anyukádnak) nincs ilyen tapasztalatod
Egyik ismerősöm is beagle-t vett az idős anyukájának mondván amennyire szeret a kutya barátkozni, sétáltatás közben szóba tud elegyedni az egyedül élő idős szülő is a járókelőkkel, így kevésbé szűkül be szociálisan.
empty taxi
"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 4 éve
Merem ajánlani a beagle-t is. Van mozgásigénye, de nagyon barátságos, szociális, ezt tapasztalatból mondom.Egyik ismerősöm is beagle-t vett az idős anyukájának mondván amennyire szeret a kutya barátkozni, sétáltatás közben szóba tud elegyedni az egyedül élő idős szülő is a járókelőkkel, így kevésbé szűkül be szociálisan.
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
Mi egy német vizsla keverék kölyköt fogadtunk örökbe. Most másfél éves és tündéri kutyus lett.Igen ezt olvastam, kösziKutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Szia,
Idős házaspár, de apu sokat tud sétálni vele. Kertes ház, de ők a lakásba is beengedik. Kis-közepes méretű kuyára gondolunk. Az elpusztult kutyus cocker spániel volt, azt semmiképpen nem akarunk, de valami hasonló méretűben gondolkodnánk.
Ki mit ajánlana? Kölyök kutya vagy már felnőtt? Sajnos életkorukból adódóan, valószínű nekünk kell majd átvenni (remélem hosszú évek múlva), ezt is figyelembe vennénk és ez alapján inkább felnőtt. De sokkal jobb lenne ők nevelnék fel, ez alapján kölyök. Milyen fajta? Pedigré rohadtul nem szempont, akár menhelyi keverék is jöhetne, csak mégis mi a alapján?
Hozzáértőknek nagyon megköszönöm, ha segít nekünk!
diverdoc
Egy kis olvasnivaló, nyugdijban.sk/2019/04/29/milyen-kutya-a-legalkalmasabb-az-idoseknek/
a legtöbb fajtának van fajtamentő oldala ahol gazdára váró kutyusukat lehet nézegetni.
Ez a mopszoké : hu-hu.facebook.com/mopszfajtamentes
Hajrá..
BigBaltazar
diverdoc
Persze vele napi 5-10 km a penzum. Nyilván nem idős embereknek való, de az biztos engem is karban tart.
Go Hawks! Go Hawks! Go Hawks!
több mint 4 éve
Igen ezt olvastam, kösziKutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Szia,
Idős házaspár, de apu sokat tud sétálni vele. Kertes ház, de ők a lakásba is beengedik. Kis-közepes méretű kuyára gondolunk. Az elpusztult kutyus cocker spániel volt, azt semmiképpen nem akarunk, de valami hasonló méretűben gondolkodnánk.
Ki mit ajánlana? Kölyök kutya vagy már felnőtt? Sajnos életkorukból adódóan, valószínű nekünk kell majd átvenni (remélem hosszú évek múlva), ezt is figyelembe vennénk és ez alapján inkább felnőtt. De sokkal jobb lenne ők nevelnék fel, ez alapján kölyök. Milyen fajta? Pedigré rohadtul nem szempont, akár menhelyi keverék is jöhetne, csak mégis mi a alapján?
diverdoc
Egy kis olvasnivaló, nyugdijban.sk/2019/04/29/milyen-kutya-a-legalkalmasabb-az-idoseknek/
a legtöbb fajtának van fajtamentő oldala ahol gazdára váró kutyusukat lehet nézegetni.
Hajrá..
BigBaltazar
több mint 4 éve
Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Szia,
diverdoc
Hajrá..
Go Hawks! Go Hawks! Go Hawks!
több mint 4 éve
Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Mopsz jaó, und bulldog inglish vagy american. Hát ha kölyköt szeretnétek, azt nyolchetesen lehet elhozni, abba bele kell tenyerelni, ha nincs valahol lemondás.
diverdoc
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
ja és plusz faktor ami segithet pótolni az előző kutya hagyott űrt, abszolut gazdifixált, enyém is pl dolgozok otthon és csak a lábamnak nekidőlve chillezik, mindig "ott van".Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.mopsz.
diverdoc
chillez ha chillezni akarnak, de mászkálni is elmászkál bármennyit, könnyen tanítható és igazi egyéniségek, nem ugat, nem idegbeteg, abszolut barátságos minden más állattal emberrel szemben
igen igen túltenyésztett abnormális fajta senkit se zavarjon h több ezer éves multja van
briareos
több mint 4 éve
Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Nem kis- közepes testű, de öregek mellé én biztosan golden retrievert néznék. Kellően foglalkozós kutya, lehet fésülgetni a bundáját, ad egy programot. Cserébe baromi okos, akár kint, akár a házban elvan, ráadásul megvan a mozgásigénye is.
diverdoc
több mint 4 éve
Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.mopsz.
diverdoc
chillez ha chillezni akarnak, de mászkálni is elmászkál bármennyit, könnyen tanítható és igazi egyéniségek, nem ugat, nem idegbeteg, abszolut barátságos minden más állattal emberrel szemben
igen igen túltenyésztett abnormális fajta senkit se zavarjon h több ezer éves multja van
több mint 4 éve
Kutyásoktól kérdezném: Édesapám kutyusa ma elpusztult, vártuk már, tudtuk. Édesapám és édesanyám is teljes depresszióban. A kutya tartotta karban édesapám. Naponta sétált vele 20.000 lépést és ez volt a mozgása. Amióta beteg a kutyus mind testileg, mind lelkileg rottyra került ő is. Most még a teljes sokkban vannak. Szeretnénk minél előbb új kutyust neki.Idős házaspár, de apu sokat tud sétálni vele. Kertes ház, de ők a lakásba is beengedik. Kis-közepes méretű kuyára gondolunk. Az elpusztult kutyus cocker spániel volt, azt semmiképpen nem akarunk, de valami hasonló méretűben gondolkodnánk.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
Gracias!Ahogy írták, igazából nem nyelvet tanulsz meg, hanem programozni. Ha az megvan, akkor egy nyelv elsajátítása, már nem nagy dolog. Amúgy tanulásra tökéletes a js és a későbbiekben jó eséllyel használni is fogod.Korabban irtam h nullarol irtam egy kis appot gyakorlaskent aztan mar kvazi alap program a kis osztalyunkon ( html, css, js, ruby..webscrapping szoval nokogirit hasznalok).kérdés ki mit akar csinálniTudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.Első nyelvnek talán a python a legjobb, a js persze elengedhetetlen, ha webfejlesztő akarsz lenni
IT, programozas.
Ha jol emlekszem a javascriptet tanacsoltatok, hogy jo ha rafekszik az ember, ugye ( tudom komplexebb dolog ez, de a js jo)?
YoungZeeZee
r.baggio
de a cloud idejében python-go amit én javasolnék
de eleve nem is feltétlen 1-1 nyelv megtanulása a lényeg hanem hogy tudj rendesen gondolkozni
Negritis
A ruby nem a legpopularisabb es leghasznosabb nyelv.a js meg a anguilarral meg a tobbi frameworkkel elegge "beindult", szoval ezert kerdeztem h jol emlekeztem-e.
En ugy allok hozza a tudas ami kicsi is jobb mint a 0 tudas, persze a kicsibol idovel tobb lesz.
Palyaelhagyasra nem gondoltam, mèg😂
YoungZeeZee
dugo93
A js-szel mar ismerkedtem.
Koszi szepen a valaszokat😀
több mint 4 éve
dugo93
4 233
Ahogy írták, igazából nem nyelvet tanulsz meg, hanem programozni. Ha az megvan, akkor egy nyelv elsajátítása, már nem nagy dolog. Amúgy tanulásra tökéletes a js és a későbbiekben jó eséllyel használni is fogod.Korabban irtam h nullarol irtam egy kis appot gyakorlaskent aztan mar kvazi alap program a kis osztalyunkon ( html, css, js, ruby..webscrapping szoval nokogirit hasznalok).kérdés ki mit akar csinálniTudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.Első nyelvnek talán a python a legjobb, a js persze elengedhetetlen, ha webfejlesztő akarsz lenni
IT, programozas.
Ha jol emlekszem a javascriptet tanacsoltatok, hogy jo ha rafekszik az ember, ugye ( tudom komplexebb dolog ez, de a js jo)?
YoungZeeZee
r.baggio
de eleve nem is feltétlen 1-1 nyelv megtanulása a lényeg hanem hogy tudj rendesen gondolkozni
Negritis
A ruby nem a legpopularisabb es leghasznosabb nyelv.a js meg a anguilarral meg a tobbi frameworkkel elegge "beindult", szoval ezert kerdeztem h jol emlekeztem-e.
En ugy allok hozza a tudas ami kicsi is jobb mint a 0 tudas, persze a kicsibol idovel tobb lesz.
YoungZeeZee
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
Korabban irtam h nullarol irtam egy kis appot gyakorlaskent aztan mar kvazi alap program a kis osztalyunkon ( html, css, js, ruby..webscrapping szoval nokogirit hasznalok).kérdés ki mit akar csinálniTudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.Első nyelvnek talán a python a legjobb, a js persze elengedhetetlen, ha webfejlesztő akarsz lenni
IT, programozas.
YoungZeeZee
r.baggio
Negritis
több mint 4 éve
kérdés ki mit akar csinálniTudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.Első nyelvnek talán a python a legjobb, a js persze elengedhetetlen, ha webfejlesztő akarsz lenni
IT, programozas.
YoungZeeZee
r.baggio
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Tudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.Első nyelvnek talán a python a legjobb, a js persze elengedhetetlen, ha webfejlesztő akarsz lenni
IT, programozas.
YoungZeeZee
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
Tudom, hogy volt rola szo, de a sok thread kozott eltunt.IT, programozas.
több mint 4 éve
Pedig ha jól megnézed és époen nem késik a 100s vonal (tudom az ritka 😛) akkor jelen pillanatban még onnan a legjobban elérhető a város. Imre, Gyál Vecsés, Üllő Monor vonal. Szigetsztm Csepel és környéke âllandóan áll vmiért. A keleti rész is gubancos, az északi már teljesen tele, a nyugati megint necc. Szóval Monorig bezárólag ez a vonal sztem vállalható. (utána kicsit színesebb lesz a világ 😉) mondjuk az új M4 rengeteget segít lejjebb is. Ha a 100s vonalat valóban rendbe raknák menetrendileg Albertirsáig akkor abszolút korrekt lenne.Hugomék kb két éve költöztek Vecsésről Felsőpakonyra, az a szomszéd.Nagyon köszi Csabi!!Srácok. Gyálról vélemény? Mint családként odaköltözni? Élhetőség, oktatás, közeg, cigányok stb.?Több ismerősöm lakik ott, csak jókat mondtak. Ha vidékre költöznék és nem Kartalra, akkor tuti Gyál az lenne az egyik célpontom.
Illetve bármi, tömegközlekedéssel még elérhető külső részre ajánlás van-e?
kristóf17
Nyilván kőfideszes város, ez van akinek előny lehet, van akinek hátrány. Nem mellesleg elég sok székely származású lakosa van. (kb. 1000-1500 fő). Cigányokkal nincs nagy gond, legalábbis nem panaszkodtak rájuk, ahol kevés van ott azért tudnak viselkedni.
eaglesmcnabb
Olyan helynek tűnik, ami elérhető bkk-val egy hajnali buli után is, és talán meg is fizethető, élhető. Több ilyen peremrészt nem találtunk értelmesnek tűnőt.
kristóf17
Mondjuk szerintem semmi nincs ott, oviba is inkább a XVIII. kerületbe vitték a gyereket... 😀
Én személy szerint biztos nem költöznék a déli agglomerációba, de nem vagyunk egyformák 😊
warr_b
több mint 4 éve
Hugomék kb két éve költöztek Vecsésről Felsőpakonyra, az a szomszéd.Nagyon köszi Csabi!!Srácok. Gyálról vélemény? Mint családként odaköltözni? Élhetőség, oktatás, közeg, cigányok stb.?Több ismerősöm lakik ott, csak jókat mondtak. Ha vidékre költöznék és nem Kartalra, akkor tuti Gyál az lenne az egyik célpontom.
kristóf17
Nyilván kőfideszes város, ez van akinek előny lehet, van akinek hátrány. Nem mellesleg elég sok székely származású lakosa van. (kb. 1000-1500 fő). Cigányokkal nincs nagy gond, legalábbis nem panaszkodtak rájuk, ahol kevés van ott azért tudnak viselkedni.
eaglesmcnabb
Olyan helynek tűnik, ami elérhető bkk-val egy hajnali buli után is, és talán meg is fizethető, élhető. Több ilyen peremrészt nem találtunk értelmesnek tűnőt.
kristóf17
Mondjuk szerintem semmi nincs ott, oviba is inkább a XVIII. kerületbe vitték a gyereket... 😀
Én személy szerint biztos nem költöznék a déli agglomerációba, de nem vagyunk egyformák 😊
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Nagyon köszi Csabi!!Srácok. Gyálról vélemény? Mint családként odaköltözni? Élhetőség, oktatás, közeg, cigányok stb.?Több ismerősöm lakik ott, csak jókat mondtak. Ha vidékre költöznék és nem Kartalra, akkor tuti Gyál az lenne az egyik célpontom.
kristóf17
eaglesmcnabb
több mint 4 éve
Srácok. Gyálról vélemény? Mint családként odaköltözni? Élhetőség, oktatás, közeg, cigányok stb.?Több ismerősöm lakik ott, csak jókat mondtak. Ha vidékre költöznék és nem Kartalra, akkor tuti Gyál az lenne az egyik célpontom.
kristóf17
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
több mint 4 éve
Srácok. Gyálról vélemény? Mint családként odaköltözni? Élhetőség, oktatás, közeg, cigányok stb.? Illetve bármi, tömegközlekedéssel még elérhető külső részre ajánlás van-e?
több mint 4 éve
Ujabb ingatlanos kerdes. Persze rajta vagyok a hivatalos uton is...Ha felveteted a következő közgyűlésre előre! napirendi pontnak a tető javítását?, a probléma orvosolását, és rá tudod venni a közgyűlést, akkor megszavazzák a tető felújítását közös pénzből.
Adott egy tetoteri lakas amihez tartozik egy terasz. A teton cserepek vannak, de a szeleit nem zartak le ( nem tudom mi a neve annak pontosan, de a tetok mellett altaban van egy badog sav, az fogja ossze a vizet aminek a vege az ereszbe torkollik ) szoval ha eso van akkor a csereprol kozvetlenul a teraszra is esik az eso a csereprol ami elosegiti a beazasat illetve a cserep olyan fasza, hogy ereszt a szine es megfogja a teraszt.
A kozos ugyekert felelos szemely azt allitja, hogy az nem kozos tulajdon.
A muszaki leiras szerint kozos tulajdon:
" kozos tulajdonhoz tartozik minden ami az epulet allekonysagat biztonsagat szolgalja. Kozosek az epulet fuggoleges es vizszintes teherhordo.....
az epulet osszes kemenye es tetoszerekezete es annak fedese, az epulet osszes badogos szerkezetei"
Szerintem a hianyosan elkeszult kozos teto javitasa nem egy tulajdonoshoz tartozik attol fuggetlenul, hogy kozvetlenul 1 tulajt erint a negativ hatas. A lakokozosseggel kozosen kell orvosolni a hibat, kozos koltsegbol.
Velemeny?
YoungZeeZee
Ha nem tudod, akkor nem lesz felújítva a tető közös pénzből.
Kötelezettség nem terheli a társasházat a tető megjavításával kapcsolatban, ahogy a lépcsőházat se kell újrafesse kötelezően, vagy az elromlott liftet nem kell megjavíttatnia, pláne, hogy nem balesetveszélyes, csak kellemetlenséget okoz.
Gyakorlati megoldás: a terasz és a tető találkozását szeparáld el műanyaggal ami a lefolyó esővizet elvezeti, hogy ne a teraszt dzsungázza össze.
több mint 4 éve
YoungZeeZee
8 566
Ujabb ingatlanos kerdes. Persze rajta vagyok a hivatalos uton is...Adott egy tetoteri lakas amihez tartozik egy terasz. A teton cserepek vannak, de a szeleit nem zartak le ( nem tudom mi a neve annak pontosan, de a tetok mellett altaban van egy badog sav, az fogja ossze a vizet aminek a vege az ereszbe torkollik ) szoval ha eso van akkor a csereprol kozvetlenul a teraszra is esik az eso a csereprol ami elosegiti a beazasat illetve a cserep olyan fasza, hogy ereszt a szine es megfogja a teraszt.
A kozos ugyekert felelos szemely azt allitja, hogy az nem kozos tulajdon.
A muszaki leiras szerint kozos tulajdon:
" kozos tulajdonhoz tartozik minden ami az epulet allekonysagat biztonsagat szolgalja. Kozosek az epulet fuggoleges es vizszintes teherhordo.....
az epulet osszes kemenye es tetoszerekezete es annak fedese, az epulet osszes badogos szerkezetei"
Szerintem a hianyosan elkeszult kozos teto javitasa nem egy tulajdonoshoz tartozik attol fuggetlenul, hogy kozvetlenul 1 tulajt erint a negativ hatas. A lakokozosseggel kozosen kell orvosolni a hibat, kozos koltsegbol.
Velemeny?
több mint 4 éve
deyell
11 702
Btw sztem csak irigyek vagytok, mert nektek nem jutott korabban eszetekbe.nekem eszembe jutott ez már korábban, hogy ezt meg lehet tenni, és meg is teszik. konkrétan akkor, amikor egy farmernadrágot rendeltem tőlük, és látszott rajta, hogy már bőven használva volt, nem volt tartása, ki volt kopva, meg öblítőszaga volt. gondolom azt is páran "kölcsönbe vették" három hónapos időszakokra, majd ezután lett "akciós". vissza is küldtem azonnal, többet nem rendelek tőlük semmit.
Ha jol ertem bukni nem lehet vele semmit, de cserebe mindig uj ruhad lesz.
Lehet szidni es jelzokkel ellatni (ahogy Sobri tette), meg szemetkedni irrelevans peldakkal (Csebi a hitellel), de kinek is art ezzel betyar baratunk? Senkinek, es meg friss divatos ruhai is vannak.
Hiaba, keves irigyebb ember van a magyarnal
Borbinho
persze a hülye a cég, amiért ezt lehetővé teszik három hónapig, ami teljesen érthetetlen.
choose life