Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Én a saját meggyűrűzött dietetikusommal küzdöttem itt a direkt cukor elhagyásával, az utsó pont a legnehezebb. A reggeli kávé kockacukkere, na itt má nem pusztán tudományos dolgok vannak, hogy mit tolok be éhgyomorra a kávéval, amitől nem fordul meg a belem, akkor leltem meg egy ízben megnyugtató keverékre, egy darabig, mosmán a cukorpótlók is megrohadhatnak. Tiszta kávé, mindennélkül, hidegen - ezzel megúszom a kozmetikust is, mer ránctalanít rendesen 🌞a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbA tarokktársam a fő népegészségtanász, pont ez az egyik kutatási területe, minden összejövetelünkkor kajálás során ez szóba kerül.
sutianap
Aspartam, acesulfam, sukralos, sacharin kerülendő. Eritrit a legjobb, xilit viszonylag jó glikémiás indexű, de kalóriadúsabb és sok a gastrointestinalis mellékhatása, gyakori a hasmenés, stevia is elfogadható.
Ezek a barátom szavai, de őt absolut etalonnak tartom ebben.
diverdoc

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Ezek alapján pasi ne menjen szülész-nőgyógyásznak.Mit tud ő a szülési fájdalomról?
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Találkoztam már túlsúlyos, egészségtelen életmódot folytató dietetikussal is sajnos. Bármennyire is jó elméleti szakemberek az én szememben már nem hitelesek. Ezért nem szoktam használni általánosságban ezt a megnevezést.Na ilyenkor kell beszélned egy hozzáértővel (és szándékosan nem dietetikust írtam) mert minden szervezet más.Megkérdezhetem kit gondolsz hozzáértőnek? Az OK, hogy aki ezt egyetemi szinten tanulta és összefüggéseiben látja a dolgokat és foglalkozásszerűen űzi ennek minden odiumával az nem hozzáértő, de akkor ki?
gordon
diverdoc
több mint 5 éve
a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbA tarokktársam a fő népegészségtanász, pont ez az egyik kutatási területe, minden összejövetelünkkor kajálás során ez szóba kerül.
sutianap
Aspartam, acesulfam, sukralos, sacharin kerülendő. Eritrit a legjobb, xilit viszonylag jó glikémiás indexű, de kalóriadúsabb és sok a gastrointestinalis mellékhatása, gyakori a hasmenés, stevia is elfogadható.
Ezek a barátom szavai, de őt absolut etalonnak tartom ebben.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Itthon mindenki a mindenhez is.Na ilyenkor kell beszélned egy hozzáértővel (és szándékosan nem dietetikust írtam) mert minden szervezet más.Megkérdezhetem kit gondolsz hozzáértőnek? Az OK, hogy aki ezt egyetemi szinten tanulta és összefüggéseiben látja a dolgokat és foglalkozásszerűen űzi ennek minden odiumával az nem hozzáértő, de akkor ki?
gordon
diverdoc
több mint 5 éve
Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Keresd meg a Zsolt Lacit a MultiAlarm tulajdonosát. Segíteni fog, hogy jobbak legyenek a feltételeitek
Szesze

több mint 5 éve
Na ilyenkor kell beszélned egy hozzáértővel (és szándékosan nem dietetikust írtam) mert minden szervezet más.Megkérdezhetem kit gondolsz hozzáértőnek? Az OK, hogy aki ezt egyetemi szinten tanulta és összefüggéseiben látja a dolgokat és foglalkozásszerűen űzi ennek minden odiumával az nem hozzáértő, de akkor ki?
gordon

több mint 5 éve
Labdaszedők.Amúgy Szijjártó Petya és Dzsudzsák mit kerestek kint Kispest meccsen? Nem úgy van, hogy nuku nézők?nb1.hu/otp-bank-liga/zart-kapus-meccsek-magyarorszagon-ujabb-reszletek
Beki
rendezők voltak
NB2
több mint 5 éve
Na látom, ebből már megint baj lesz 😊 Amúgy ők már visszavonultak, nem kell focistának kinézniük. A dietetikusok meg épp a szakmájukat gyakorolták.Bodyshaming!!!Köszi. Azért én elég sokat sportolok, de nagyjából megvan a kialakult étrendem.Szóval, nagyjából ha csak simán eszem amit szeretek - szeretem a sajtokat, a brokkolit, a fehér húsokat, a halakat, a tenger gyümölcseit, a babot is - akkó kb. úgy nézem, hogy elfutni se tudnék a cink elől, nemhogy kevés legyen belőle. Akkor meg mégis minek tömjem magamba bogyó formában aminek se íze, se bűze, se semmije, és még drága is? Persze, ha a belgyógyászom mondja, hogy figyi, kevés benned a cink, egyé egy kicsit bogyóban, akkor persze megteszem, mert megmérte, megnézte, csak tudja. De csak úgy önszorgalomból elég Mekk Elek megoldásnak tűnik...Azt, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetednek azt az életmódod, életviteled határozza meg. A fenti meghatározások mindig "átlagemeberre " vonatkoznak.
peterk2005
Például egy élsportolónak teljesen más az étrendje, mint neked, ezek a táplálékkiegészítők azoknak készülnek akik normál étkezéssel nem tudják biztosítani a szervezetüknek a szükséges tápanyagokat.
Ha megvan, hogy mire van szükséged bizonyos eredmény eléréséhez és mit tudsz természetes módon az étrendeddel bevinni akkor máris megvan az, hogy mit kell pótolnod mesterséges formában.
Na ilyenkor kell beszélned egy hozzáértővel (és szándékosan nem dietetikust írtam) mert minden szervezet más. Csak azért nem szabad pl cinket szedni mert az írják, hogy jótékony hatással van a ....bármire. Lehet, hogy a te szervezetedre éppen nem..Illetve sok dolog van ami egymásra épülve ér el eredményeket stb-stb-stb
Akit komolyan érdekelnek ezek a dolgok annak ajánlom Lakatos Péter Kortalanul című könyvét a témában.
gordon
Én pl a cinknek sem érzem a negatív hatását, de mondjuk a pozitívat sem 😊. Majd felül fogom vizsgálni őket, legfeljebb ha nem érzem a negatív hatásait akkor spórolok egy keveset.
A könyvet köszi, szeretek ebben a témában olvasni.
Én is találkoztam már több, láthatóan túlsúlyos dietetikussal. Ők így nem tűntek hitelesnek, így nem is kezdtem el kérdezgetni őket 😊
bcsarli
Nem kell túl komolyan venni, na, de azért ez a kijelentés...
Szegény Puskás meg Ronaldo, így már nem tűnnek focistának...és OV-t még nem is említettük...
Solymi
Offolom magam délutánra
bcsarli
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló
több mint 5 éve
Egyszerű ember egyszerű logikája.Bodyshaming!!!Köszi. Azért én elég sokat sportolok, de nagyjából megvan a kialakult étrendem.Szóval, nagyjából ha csak simán eszem amit szeretek - szeretem a sajtokat, a brokkolit, a fehér húsokat, a halakat, a tenger gyümölcseit, a babot is - akkó kb. úgy nézem, hogy elfutni se tudnék a cink elől, nemhogy kevés legyen belőle. Akkor meg mégis minek tömjem magamba bogyó formában aminek se íze, se bűze, se semmije, és még drága is? Persze, ha a belgyógyászom mondja, hogy figyi, kevés benned a cink, egyé egy kicsit bogyóban, akkor persze megteszem, mert megmérte, megnézte, csak tudja. De csak úgy önszorgalomból elég Mekk Elek megoldásnak tűnik...Azt, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetednek azt az életmódod, életviteled határozza meg. A fenti meghatározások mindig "átlagemeberre " vonatkoznak.
peterk2005
Például egy élsportolónak teljesen más az étrendje, mint neked, ezek a táplálékkiegészítők azoknak készülnek akik normál étkezéssel nem tudják biztosítani a szervezetüknek a szükséges tápanyagokat.
Ha megvan, hogy mire van szükséged bizonyos eredmény eléréséhez és mit tudsz természetes módon az étrendeddel bevinni akkor máris megvan az, hogy mit kell pótolnod mesterséges formában.
Na ilyenkor kell beszélned egy hozzáértővel (és szándékosan nem dietetikust írtam) mert minden szervezet más. Csak azért nem szabad pl cinket szedni mert az írják, hogy jótékony hatással van a ....bármire. Lehet, hogy a te szervezetedre éppen nem..Illetve sok dolog van ami egymásra épülve ér el eredményeket stb-stb-stb
Akit komolyan érdekelnek ezek a dolgok annak ajánlom Lakatos Péter Kortalanul című könyvét a témában.
gordon
Én pl a cinknek sem érzem a negatív hatását, de mondjuk a pozitívat sem 😊. Majd felül fogom vizsgálni őket, legfeljebb ha nem érzem a negatív hatásait akkor spórolok egy keveset.
Én is találkoztam már több, láthatóan túlsúlyos dietetikussal. Ők így nem tűntek hitelesnek, így nem is kezdtem el kérdezgetni őket 😊
bcsarli
Szegény Puskás meg Ronaldo, így már nem tűnnek focistának...és OV-t még nem is említettük...
Solymi
Belichick se lehet jó HC, hiszen 2 km-t nem tudna lefutni, nem tudja átdobni a pályát, és még egy rookiet sem tudna leütközni...
több mint 5 éve
Bodyshaming!!!Köszi. Azért én elég sokat sportolok, de nagyjából megvan a kialakult étrendem.Szóval, nagyjából ha csak simán eszem amit szeretek - szeretem a sajtokat, a brokkolit, a fehér húsokat, a halakat, a tenger gyümölcseit, a babot is - akkó kb. úgy nézem, hogy elfutni se tudnék a cink elől, nemhogy kevés legyen belőle. Akkor meg mégis minek tömjem magamba bogyó formában aminek se íze, se bűze, se semmije, és még drága is? Persze, ha a belgyógyászom mondja, hogy figyi, kevés benned a cink, egyé egy kicsit bogyóban, akkor persze megteszem, mert megmérte, megnézte, csak tudja. De csak úgy önszorgalomból elég Mekk Elek megoldásnak tűnik...Azt, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetednek azt az életmódod, életviteled határozza meg. A fenti meghatározások mindig "átlagemeberre " vonatkoznak.
peterk2005
gordon
bcsarli
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 5 éve
Köszi. Azért én elég sokat sportolok, de nagyjából megvan a kialakult étrendem.Szóval, nagyjából ha csak simán eszem amit szeretek - szeretem a sajtokat, a brokkolit, a fehér húsokat, a halakat, a tenger gyümölcseit, a babot is - akkó kb. úgy nézem, hogy elfutni se tudnék a cink elől, nemhogy kevés legyen belőle. Akkor meg mégis minek tömjem magamba bogyó formában aminek se íze, se bűze, se semmije, és még drága is? Persze, ha a belgyógyászom mondja, hogy figyi, kevés benned a cink, egyé egy kicsit bogyóban, akkor persze megteszem, mert megmérte, megnézte, csak tudja. De csak úgy önszorgalomból elég Mekk Elek megoldásnak tűnik...Azt, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetednek azt az életmódod, életviteled határozza meg. A fenti meghatározások mindig "átlagemeberre " vonatkoznak.
peterk2005
gordon
több mint 5 éve
Szóval, nagyjából ha csak simán eszem amit szeretek - szeretem a sajtokat, a brokkolit, a fehér húsokat, a halakat, a tenger gyümölcseit, a babot is - akkó kb. úgy nézem, hogy elfutni se tudnék a cink elől, nemhogy kevés legyen belőle. Akkor meg mégis minek tömjem magamba bogyó formában aminek se íze, se bűze, se semmije, és még drága is? Persze, ha a belgyógyászom mondja, hogy figyi, kevés benned a cink, egyé egy kicsit bogyóban, akkor persze megteszem, mert megmérte, megnézte, csak tudja. De csak úgy önszorgalomból elég Mekk Elek megoldásnak tűnik...Azt, hogy miből mennyire van szüksége a szervezetednek azt az életmódod, életviteled határozza meg. A fenti meghatározások mindig "átlagemeberre " vonatkoznak.
peterk2005
több mint 5 éve
Amúgy Szijjártó Petya és Dzsudzsák mit kerestek kint Kispest meccsen? Nem úgy van, hogy nuku nézők?nb1.hu/otp-bank-liga/zart-kapus-meccsek-magyarorszagon-ujabb-reszletek
Beki
rendezők voltak
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Amúgy Szijjártó Petya és Dzsudzsák mit kerestek kint Kispest meccsen? Nem úgy van, hogy nuku nézők?
több mint 5 éve
Szimpatikus. Hová való? Mondjuk nem valószínű hogy megkeresem hogy adjon tanácsot, mert ezek nem ingyenes dolgok. Majd az oldalát átnézem. Mondjuk a sütis/édességes képei rögtön megtetszettek, kicsit össze is futott a nyál a számban.Táplálkozással kapcsolatban, talán érdemes olvasgatni neki is az írásait, laikusként legalábbis meggyőző.Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
2: olyan dolgokrol beszel amihez nem ert, sokszor teljesen megalapozatlanul, es sokszor hulyeseget
3: ezt anyagi erdekbol teszi
4: elsosorban media szemelyiseg, abbol is a rosszabb fajta, manipulativan es direkt megtevesztesre utazva teszi. Bcsarli nem tehet rola ennek a megtevesztesnek az aldozata. Magyarorszagon ilyen a szabalyozas. Teljes fazis sorok tanulmanyan atmeno gyogyszert, amely EBM 1a besorolasu, eros ajanlasu nem szabad megemliteni sem, nem bevizsgalt sokszor tudottan karos dolgokat “ taplalek kiegeszitoket” orrba szajba lehet reklamozni, laikus meg elhiszi. Lehet tv adasban gerincet egyenesiteni, energiat kuldeni, dr cimmel embereket megtevesztve hulyesegeket mondani. Csak itt a forumon 3- an is orvosnak irtatok Godenyt, tehat mukodik a megtevesztes
5: nem kell mindenfajta taplalek kiegeszites, kiegyensulyozottan okosan kell taplalkozni es kesz, legyel levegon, napon, mozogj, egyel mertekkel mindent. Ennyi egy orvos velemenye errol
diverdoc
10 év alatt hozzászoktam az étrendemhez, azon nem nagyon változtatok mert eddig bevált, de a tápkiegjeimet felülvizsgálom.
Ennyi sport mellett remélem az extra vitamin nem probléma, a többit szívesen átküldeném privátban, hogy Te melyiket tartanád meg. ismerve az aktivitásomat.
bcsarli
diverdoc
Húsból csak szárnyast, és halat, nagyritkán marhahúst eszem.
Akkor ezek szerint a tápkieg arzenálomra költök feleslegesen. Átgondolom de meghallgatok mást is.
Lényeg hogy maradjon 65-66 kiló körül a súlyom, mert ez számomra az ideális a pingpong-hoz. Az a fő sportom, a többi csak kiegészítés. Minden ennek van alárendelve, mert 40 éve imádom 😊.
bcsarli
Másrészt ismer(t)em személyesen is és amennyit róla tudok, hülyeséget nem szokott mondani, mert odafigyel arra amit mond, ráadásul elég precíz és okos embernek ismertem meg:
www.facebook.com/adelkisstrainer/
(Sztem a fotóin túlsminkelték, mert élőben sokkal jobban néz ki...)
Solymi
Abban a történetben amit leírt igaza van hogy kell a zsír.
több mint 5 éve
Táplálkozással kapcsolatban, talán érdemes olvasgatni neki is az írásait, laikusként legalábbis meggyőző.Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
2: olyan dolgokrol beszel amihez nem ert, sokszor teljesen megalapozatlanul, es sokszor hulyeseget
4: elsosorban media szemelyiseg, abbol is a rosszabb fajta, manipulativan es direkt megtevesztesre utazva teszi. Bcsarli nem tehet rola ennek a megtevesztesnek az aldozata. Magyarorszagon ilyen a szabalyozas. Teljes fazis sorok tanulmanyan atmeno gyogyszert, amely EBM 1a besorolasu, eros ajanlasu nem szabad megemliteni sem, nem bevizsgalt sokszor tudottan karos dolgokat “ taplalek kiegeszitoket” orrba szajba lehet reklamozni, laikus meg elhiszi. Lehet tv adasban gerincet egyenesiteni, energiat kuldeni, dr cimmel embereket megtevesztve hulyesegeket mondani. Csak itt a forumon 3- an is orvosnak irtatok Godenyt, tehat mukodik a megtevesztes
5: nem kell mindenfajta taplalek kiegeszites, kiegyensulyozottan okosan kell taplalkozni es kesz, legyel levegon, napon, mozogj, egyel mertekkel mindent. Ennyi egy orvos velemenye errol
diverdoc
10 év alatt hozzászoktam az étrendemhez, azon nem nagyon változtatok mert eddig bevált, de a tápkiegjeimet felülvizsgálom.
Ennyi sport mellett remélem az extra vitamin nem probléma, a többit szívesen átküldeném privátban, hogy Te melyiket tartanád meg. ismerve az aktivitásomat.
bcsarli
diverdoc
Akkor ezek szerint a tápkieg arzenálomra költök feleslegesen. Átgondolom de meghallgatok mást is.
Lényeg hogy maradjon 65-66 kiló körül a súlyom, mert ez számomra az ideális a pingpong-hoz. Az a fő sportom, a többi csak kiegészítés. Minden ennek van alárendelve, mert 40 éve imádom 😊.
bcsarli
Másrészt ismer(t)em személyesen is és amennyit róla tudok, hülyeséget nem szokott mondani, mert odafigyel arra amit mond, ráadásul elég precíz és okos embernek ismertem meg:
www.facebook.com/adelkisstrainer/
(Sztem a fotóin túlsminkelték, mert élőben sokkal jobban néz ki...)
Szerkesztette: Lúdas Solymi
több mint 5 éve
IgenMelyik csapat, DVTK?Pécsett végeztem az edzőit, Áts Ponginál meg Laczkó Tominál vizsgáztam.Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Melyik bajnokságban?Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
Szesze
bcsarli
Szesze
Vicces volt, mert előtte már rengeteget játszottunk már egymás ellen 😊
A mostani extra ligás (PEAC) csapat tagjaival is jóba vagyok, igaz ők pestiek.
Csak a pénzen múlik hogy megyek-e jövőre, mert elvileg lezárták a bajnokságot, és megszereztük az extraligás jogot. Remélem nem pár százezren fog elcsúszni.
Én szeretnék, imádom a várost.
bcsarli
Szesze
több mint 5 éve
Melyik csapat, DVTK?Pécsett végeztem az edzőit, Áts Ponginál meg Laczkó Tominál vizsgáztam.Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Melyik bajnokságban?Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
Szesze
bcsarli
Szesze
Csak a pénzen múlik hogy megyek-e jövőre, mert elvileg lezárták a bajnokságot, és megszereztük az extraligás jogot. Remélem nem pár százezren fog elcsúszni.
bcsarli
több mint 5 éve
Pécsett végeztem az edzőit, Áts Ponginál meg Laczkó Tominál vizsgáztam.Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Melyik bajnokságban?Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
Szesze
bcsarli
Szesze
több mint 5 éve
Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Melyik bajnokságban?Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
Szesze
bcsarli
több mint 5 éve
Melyik bajnokságban?Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
Szesze
több mint 5 éve
No itt egy Gödény a négyzeten. A nőhöz képest a mi kis szakállas mindenttudorunk ződfülű kezdő. 😊Dr Lenkei is beadta a nevezését arra asszem
24.hu/tech/2020/05/26/plandemic-jarvany-koronavirus-video-osszeeskuveselmelet-dezinformacio-judy-mikovits-oltasellenesseg-konteo/
peterk2005
de nekem ez tetszett 😀
"Zach Vorhies"
és nem péntek 13.ai a cikk sajnos 😀
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Nocsak, én is pinyózom több, mint 30 éve, csak az ország másik végén, így vszínű nem ismerjük egymást. Minél idősebb az ember annál jobb sport ez 😊Köszönöm. A minőségi alapanyagokra eddig sem sajnáltam a pénzt, ez nem gond. Kb eddig is ezeket ettem.nem vagyok dietetikus, úgyhogy én sem vagyok ebben annyira kompetens. Vitaminok túl vannak misztifikálva. Nem zsírban oldódókat tök mindegy mennyit viszel be, úgyis kivizeled, (peched van a C potencirozza így a vesekőképződést), nagy gondot nem okozol vele általában. Zsírban oldódókat (A,D, E, K) tudod túltolni. Ezeket meg ezért nem jó külön bevinni. Egyél zöldséget, gyümölcsöt, olajos magvakat, húst (mértékkel mehet állati zsír és vörös hús is), teljes kiőrlésű gabonaterméket, módjával tejterméket, legyén amennyit tudsz napon, cukorra meg nincs szükség. Ezzel amire szüksége van a szervezetnek megkapod. A pénzt amit táplálék kiegészítőre, vitaminokra költenél költsed minőségi ételekre (mert amit leírtam az nem olcsó, az egészséges táplálkozás rohadt drága, nem mindegy hogy magad csinálsz mondjuk friss avokádóból és paradicsomból magadnak gvakamolét, vagy valami szar szószt veszel a boltban). Én így látom, de nem vagyok táplálkozási szakember.1: Dr Godeny NEM orvosKöszi. Ennél többet mozogni már nem hiszem hogy tudok, nap közben is sokat megyek (nagy a gyár szinte minden nap 10 ezerlépés fölött mér az órám csak ott), plusz reggel este sport.
diverdoc
bcsarli
diverdoc
bcsarli
több mint 5 éve
a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbbcsarlia élesztő felélesztéséhez cukker kellSzuper! Akkor ha jól értem bizonyos mennyiségű cukorra szükség van. Ez jó hír, elég édesszájú vagyok. Eddig eritrit-et használtam, félek hogy ezért is kapni fogok Tőled 😊
amikkel együtt élsz, azt a környezetedből szeded össze, persze dinamikus az egész a mikroflórában is mindig dominálni akar mindenki - de az alapflórát otthon szeded össze, főleg azokból a fajokból, amiket amúgyis használ az emberiség - ijen a tejtermékek "gyártósorán" nagyon sok van, joghurt, kefír, sajt mind mikrobákkal legyártatott termék, vagy a bor, ha lemész egy pincébe ott többszázéves flóra is lehet, de a házisör ugyanez, a kovászolás szintúgy mikrobiológiai tevékenység
bcsarli
Lefekvés előtt mindíg van túró, joghurt, kefír, általában ezek összekeverve.
Bor, jó lesz ez 😀sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak