Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Hol veszed a zöldséget?nekem az a bajom h ha vmiert ilyen helyen kell vasarolnom akkor ugy neznek ki a ezek a termekek a legtobb helyen, hogy a disznok nem ennek meg ha elejuk raknak 😕tescoban veszem a zöldséget és van vele baj, de ilyenbe én nem futottam beleAz paradicsom a tömegtermelés miatt nem ugyanaz, mint mondjuk 50 éve. Van olyan növény, ami földet sem lát, vattán nevelik. Én már ettem halízű paradicsomot, mert éppen hallisztet szórtak alá.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
Egy olyan kerdesem van h a mai elbaszott vilagunkban a mindent gyorsan neveljuk fel , vagjunk le dolgok mellett is ennyire gazdagok vitaminban a zoldsegek , gyumolcsok es az allatok?igen tudom minosegi eteleket kell enni de nalam itt a kis ordog honnan tudom h tenyleg minosegi az amit veszek?az ara miatt? Volt szomszedomrol tudtam h minosegi a csirke mert lattam mit ad nekik es nem adta dragan.
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
addig egy kapszulából mit látok?
Negritis
bcsarli
mondjuk az jobban zavar h milyen kurva drága idén a zöldség, és ez sajnos nem sokat fog javulni a covid miatt
Negritis
ZoliMP
több mint 5 éve
hát mondjuk vásárlói oldalon is változni kellene, mert amíg a gazdák a termés javát kint hagyják a földeken mert nem veszik meg a répát, zöldséget mert nem szép addig az ára is ilyen magas lesz a hazainak.Volt itt (vagy máshol már nem tudom) szó róla nemrég, hogy innen kiküldik a terményt olaszba, ott felcímkézik "made in italy" címkével, és jön vissza hozzánk drágán. Mert így jobban megéri, mint helyben értékesíteni. Beteg világ.
rokaur
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
nekem az a bajom h ha vmiert ilyen helyen kell vasarolnom akkor ugy neznek ki a ezek a termekek a legtobb helyen, hogy a disznok nem ennek meg ha elejuk raknak 😕tescoban veszem a zöldséget és van vele baj, de ilyenbe én nem futottam beleAz paradicsom a tömegtermelés miatt nem ugyanaz, mint mondjuk 50 éve. Van olyan növény, ami földet sem lát, vattán nevelik. Én már ettem halízű paradicsomot, mert éppen hallisztet szórtak alá.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
Egy olyan kerdesem van h a mai elbaszott vilagunkban a mindent gyorsan neveljuk fel , vagjunk le dolgok mellett is ennyire gazdagok vitaminban a zoldsegek , gyumolcsok es az allatok?igen tudom minosegi eteleket kell enni de nalam itt a kis ordog honnan tudom h tenyleg minosegi az amit veszek?az ara miatt? Volt szomszedomrol tudtam h minosegi a csirke mert lattam mit ad nekik es nem adta dragan.
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
bcsarli
mondjuk az jobban zavar h milyen kurva drága idén a zöldség, és ez sajnos nem sokat fog javulni a covid miatt
Negritis
több mint 5 éve
rokaur
876
hát mondjuk vásárlói oldalon is változni kellene, mert amíg a gazdák a termés javát kint hagyják a földeken mert nem veszik meg a répát, zöldséget mert nem szép addig az ára is ilyen magas lesz a hazainak.
több mint 5 éve
tollas mellett társbérletben? 😊Hát ez változó. Én egy pécsi csapatnak vagyok a szakosztály vezetője most már több, mint 10 éve (Pécsi Tüke SE), NB1 és NB3 között ingáztunk annak függvényében, hogy milyenek voltak a körülmények épp. A játékosállományunk jelenleg egy jó/közepes NB2-es szint, de tavaly visszaléptünk NB3-ba, mert nem adottak a feltételek a magasabb osztályhoz, az NB3-at nagyon simán nyertük volna idén veretlenül, de végül nem hirdettek eredményt ugye itt se a járvány miatti leállás miatt, hiába voltunk már matematikailag is bajnokok.Keresd meg a Zsolt Lacit a MultiAlarm tulajdonosát. Segíteni fog, hogy jobbak legyenek a feltételeitek
Szesze
diverdoc
több mint 5 éve
Így van, ezt én is tapasztalom. Ebben az időszakban sokkal olcsóbb szokott lenni a zöldség.tescoban veszem a zöldséget és van vele baj, de ilyenbe én nem futottam beleAz paradicsom a tömegtermelés miatt nem ugyanaz, mint mondjuk 50 éve. Van olyan növény, ami földet sem lát, vattán nevelik. Én már ettem halízű paradicsomot, mert éppen hallisztet szórtak alá.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
bcsarli
Negritis
De jórészt olaszból, és spanyolból jönnek, így marad a magas ár. Mindegy, kell.
több mint 5 éve
tescoban veszem a zöldséget és van vele baj, de ilyenbe én nem futottam beleAz paradicsom a tömegtermelés miatt nem ugyanaz, mint mondjuk 50 éve. Van olyan növény, ami földet sem lát, vattán nevelik. Én már ettem halízű paradicsomot, mert éppen hallisztet szórtak alá.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
bcsarli
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Egy évig tanultam immunologiát, és számos immunológiai irányú más képzésben részesültem, de ennek ellenére nem értek az immunológiához, főleg nem annyira, hogy videobloggerkedjek róla.1: Dr Godeny NEM orvosHozzáteszem hogy attól hogy nem orvos hanem szakgyógyszerész attól még lehetne akár hiteles forrás, kicsit úgy állítod be mintha jogász doktorként magyarázna az egészségről.
2: olyan dolgokrol beszel amihez nem ert, sokszor teljesen megalapozatlanul, es sokszor hulyeseget
3: ezt anyagi erdekbol teszi
4: elsosorban media szemelyiseg, abbol is a rosszabb fajta, manipulativan es direkt megtevesztesre utazva teszi. Bcsarli nem tehet rola ennek a megtevesztesnek az aldozata. Magyarorszagon ilyen a szabalyozas. Teljes fazis sorok tanulmanyan atmeno gyogyszert, amely EBM 1a besorolasu, eros ajanlasu nem szabad megemliteni sem, nem bevizsgalt sokszor tudottan karos dolgokat “ taplalek kiegeszitoket” orrba szajba lehet reklamozni, laikus meg elhiszi. Lehet tv adasban gerincet egyenesiteni, energiat kuldeni, dr cimmel embereket megtevesztve hulyesegeket mondani. Csak itt a forumon 3- an is orvosnak irtatok Godenyt, tehat mukodik a megtevesztes
5: nem kell mindenfajta taplalek kiegeszites, kiegyensulyozottan okosan kell taplalkozni es kesz, legyel levegon, napon, mozogj, egyel mertekkel mindent. Ennyi egy orvos velemenye errol
diverdoc
davemayer
Szakgyógyszerész úr természetesen magyarázhat az egészségről, és sokszor kb annyit ért hozzá mint egy jogász doktor.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 5 éve
Elérkezett az idő, hogy megkérdezzem: a zsírban sült sertéscomb (jó hagymásan) mennyire egészséges? Holnap ugyanis az lesz ebédre. Tarhonyával.Jobb mint napraforgóolajban sütve 😊
nagylaza
több mint 5 éve
Az paradicsom a tömegtermelés miatt nem ugyanaz, mint mondjuk 50 éve. Van olyan növény, ami földet sem lát, vattán nevelik. Én már ettem halízű paradicsomot, mert éppen hallisztet szórtak alá.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
több mint 5 éve
persze, de ezek a különbségek 50 éve is megvoltak nem csak mostEz az.mondjuk paradicsom es paradicsom kozt is nagy a kulonbseg ha a kinezet vs iz/hatast nezunk.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
De akkor ezt megfejtettuk.🙂
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Ez az.mondjuk paradicsom es paradicsom kozt is nagy a kulonbseg ha a kinezet vs iz/hatast nezunk.nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
Negritis
De akkor ezt megfejtettuk.🙂
több mint 5 éve
nyilván, csak míg megnézek egy paradicsomot azon látom h paradicsomHat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Hat ez a nagy bajom a mai vilaggal.sok az info mondjuk regen meg kb csak egy volt aztan pont.perszs utana lehet jarni.mondjuk ahogy korabban irtam en inkabb kozvetlenul szedem be.pl bodza a farol persze nem az m7-es melletirol.gyujtogetek...Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
Negritis
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=dIkCphc-0AUElérkezett az idő, hogy megkérdezzem: a zsírban sült sertéscomb (jó hagymásan) mennyire egészséges? Holnap ugyanis az lesz ebédre. Tarhonyával.kerüld a kockacukrot és jó lesz.
nagylaza
csebi
a kockacukorról mindig ő jut eszembe.
több mint 5 éve
Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..honnan tudod hoyg a bogyót amit szedsz abban az van amit ráírnak?
ZoliMP
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 509
Nagyszeru volt ez az eszmefuttatas pro-es kontra a tapkiegrol, vitaminokrol stb..Egy olyan kerdesem van h a mai elbaszott vilagunkban a mindent gyorsan neveljuk fel , vagjunk le dolgok mellett is ennyire gazdagok vitaminban a zoldsegek , gyumolcsok es az allatok?igen tudom minosegi eteleket kell enni de nalam itt a kis ordog honnan tudom h tenyleg minosegi az amit veszek?az ara miatt? Volt szomszedomrol tudtam h minosegi a csirke mert lattam mit ad nekik es nem adta dragan.
több mint 5 éve
1: Dr Godeny NEM orvosHozzáteszem hogy attól hogy nem orvos hanem szakgyógyszerész attól még lehetne akár hiteles forrás, kicsit úgy állítod be mintha jogász doktorként magyarázna az egészségről.
2: olyan dolgokrol beszel amihez nem ert, sokszor teljesen megalapozatlanul, es sokszor hulyeseget
3: ezt anyagi erdekbol teszi
4: elsosorban media szemelyiseg, abbol is a rosszabb fajta, manipulativan es direkt megtevesztesre utazva teszi. Bcsarli nem tehet rola ennek a megtevesztesnek az aldozata. Magyarorszagon ilyen a szabalyozas. Teljes fazis sorok tanulmanyan atmeno gyogyszert, amely EBM 1a besorolasu, eros ajanlasu nem szabad megemliteni sem, nem bevizsgalt sokszor tudottan karos dolgokat “ taplalek kiegeszitoket” orrba szajba lehet reklamozni, laikus meg elhiszi. Lehet tv adasban gerincet egyenesiteni, energiat kuldeni, dr cimmel embereket megtevesztve hulyesegeket mondani. Csak itt a forumon 3- an is orvosnak irtatok Godenyt, tehat mukodik a megtevesztes
5: nem kell mindenfajta taplalek kiegeszites, kiegyensulyozottan okosan kell taplalkozni es kesz, legyel levegon, napon, mozogj, egyel mertekkel mindent. Ennyi egy orvos velemenye errol
diverdoc
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Elérkezett az idő, hogy megkérdezzem: a zsírban sült sertéscomb (jó hagymásan) mennyire egészséges? Holnap ugyanis az lesz ebédre. Tarhonyával.kerüld a kockacukrot és jó lesz.
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Elérkezett az idő, hogy megkérdezzem: a zsírban sült sertéscomb (jó hagymásan) mennyire egészséges? Holnap ugyanis az lesz ebédre. Tarhonyával.
több mint 5 éve
Én közelebb vagyok, nálam jót kapsz 😊én inkább a punksnotdeadre raktam, azt a 360valamennyi napot kibírom amíg nem jön szembe az első Autogrill, a normál ristrettot amúgy is ohnezukkerbe tolom csak nem tudom mér kell ehhez 500 km-t menni, hogy normálisat tudjanak főzni a legutolsó lepukkant putriba is...Elég nagy kávéfan vagyok, szeretek vele pepecselni, méricskélni, hőfokot pár tized fokonként állítva próbálkozni a tökéletessel. Ennek megfelelően elég sokat próbálkoztam mi használható a cukor helyett. Nekem az espressohoz ez vált be cukor helyettesítésére leginkább:Én a saját meggyűrűzött dietetikusommal küzdöttem itt a direkt cukor elhagyásával, az utsó pont a legnehezebb. A reggeli kávé kockacukkere, na itt má nem pusztán tudományos dolgok vannak, hogy mit tolok be éhgyomorra a kávéval, amitől nem fordul meg a belem, akkor leltem meg egy ízben megnyugtató keverékre, egy darabig, mosmán a cukorpótlók is megrohadhatnak. Tiszta kávé, mindennélkül, hidegen - ezzel megúszom a kozmetikust is, mer ránctalanít rendesen 🌞a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbA tarokktársam a fő népegészségtanász, pont ez az egyik kutatási területe, minden összejövetelünkkor kajálás során ez szóba kerül.
sutianap
Aspartam, acesulfam, sukralos, sacharin kerülendő. Eritrit a legjobb, xilit viszonylag jó glikémiás indexű, de kalóriadúsabb és sok a gastrointestinalis mellékhatása, gyakori a hasmenés, stevia is elfogadható.
Ezek a barátom szavai, de őt absolut etalonnak tartom ebben.
diverdoc
sutianap
www.egeszsegbolt.hu/termekek/21000/diawellness_cukorhelyettesito_14/
A sima eritrit is hányinger bele, de ez egész jó.
bcsarli
sutianap
több mint 5 éve
én inkább a punksnotdeadre raktam, azt a 360valamennyi napot kibírom amíg nem jön szembe az első Autogrill, a normál ristrettot amúgy is ohnezukkerbe tolom csak nem tudom mér kell ehhez 500 km-t menni, hogy normálisat tudjanak főzni a legutolsó lepukkant putriba is...Elég nagy kávéfan vagyok, szeretek vele pepecselni, méricskélni, hőfokot pár tized fokonként állítva próbálkozni a tökéletessel. Ennek megfelelően elég sokat próbálkoztam mi használható a cukor helyett. Nekem az espressohoz ez vált be cukor helyettesítésére leginkább:Én a saját meggyűrűzött dietetikusommal küzdöttem itt a direkt cukor elhagyásával, az utsó pont a legnehezebb. A reggeli kávé kockacukkere, na itt má nem pusztán tudományos dolgok vannak, hogy mit tolok be éhgyomorra a kávéval, amitől nem fordul meg a belem, akkor leltem meg egy ízben megnyugtató keverékre, egy darabig, mosmán a cukorpótlók is megrohadhatnak. Tiszta kávé, mindennélkül, hidegen - ezzel megúszom a kozmetikust is, mer ránctalanít rendesen 🌞a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbA tarokktársam a fő népegészségtanász, pont ez az egyik kutatási területe, minden összejövetelünkkor kajálás során ez szóba kerül.
sutianap
Aspartam, acesulfam, sukralos, sacharin kerülendő. Eritrit a legjobb, xilit viszonylag jó glikémiás indexű, de kalóriadúsabb és sok a gastrointestinalis mellékhatása, gyakori a hasmenés, stevia is elfogadható.
diverdoc
sutianap
bcsarli

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Szülész vagy? 😊Ezek alapján pasi ne menjen szülész-nőgyógyásznak.Ha ezt nekem szántad akkor taps-taps
Mit tud ő a szülési fájdalomról?
kittli
gordon
több mint 5 éve
Ezek alapján pasi ne menjen szülész-nőgyógyásznak.Ha ezt nekem szántad akkor taps-taps
Mit tud ő a szülési fájdalomról?
kittli
több mint 5 éve
Elég nagy kávéfan vagyok, szeretek vele pepecselni, méricskélni, hőfokot pár tized fokonként állítva próbálkozni a tökéletessel. Ennek megfelelően elég sokat próbálkoztam mi használható a cukor helyett. Nekem az espressohoz ez vált be cukor helyettesítésére leginkább:Én a saját meggyűrűzött dietetikusommal küzdöttem itt a direkt cukor elhagyásával, az utsó pont a legnehezebb. A reggeli kávé kockacukkere, na itt má nem pusztán tudományos dolgok vannak, hogy mit tolok be éhgyomorra a kávéval, amitől nem fordul meg a belem, akkor leltem meg egy ízben megnyugtató keverékre, egy darabig, mosmán a cukorpótlók is megrohadhatnak. Tiszta kávé, mindennélkül, hidegen - ezzel megúszom a kozmetikust is, mer ránctalanít rendesen 🌞a cukrok megint bonyolult kérdéssor, ötévente forgatják mi hogy - szacharimidet és cukoralkoholokat kerüljük lehetőleg, a többi a fogyasztóra van bízva, az stevia/xilit feles keverék talán a legbarátabbA tarokktársam a fő népegészségtanász, pont ez az egyik kutatási területe, minden összejövetelünkkor kajálás során ez szóba kerül.
sutianap
diverdoc
sutianap
Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló