Koronavírus 2024

32 feliratkozó

több mint 5 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 826 — no es importante
2020 leginkább "túltolt" szava a BEROBBANÁS. Számomra nagyjából egymagában tette komolytalanná az egész járványt, mikor századszorra olvasom, hogy "bármikor berobbanhat Afrikában a vírus" (ó igen, óriási pusztítást fog végezni a kontinens ebolában, aids-ben, maláriában, éhhalálban már rég elhunyt nemlétező nyugdíjas rétege között), az annyira nevetséges megvilágításba helyezi az egészet, hogy nem tudom nem a hatásvadászatot látni benne. Meg épp eleget riogattak már itthon is azzal, hogy "ha húsvétkor/majáliskor/minden hétvégén az emberek utcára mennek, akkor garantáltan berobban a vírus", hogy századszorra hogyan is lehetne ugyanazt komolyan venni?

Talán a reprezentatív teszteléssel kellett volna kezdeni a határok lezárása mellett (vagyis a lehető leghamarabb megoldani), és akkor az emberek nem üldögélnek feleslegesen otthon hetekig, mert második hullám esetén semmilyen számok nem fogják a tömegeket megijeszteni.

Ezerszer a leírtuk, a vírus nem önfenntartó, nem olyan, hogy kint vár a lépcsőházban akár hetekig arra, hogy te végre kilépj. Ha nincs kitől elkapnod, nincs mitől félni, ezért nem kellett volna túltolni az óvintézkedéseket (kórházi ágyürítés, parkok lezárása, kötelező maszk mindenhol - basszus még az edzőteremben a futógépen is viselni kell!), és ezért van az, hogy sokan már sajnos csak egy óriási blöffnek gondolják az egész helyzetet.

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 15 784 — a new hope (again)
Meglátjuk. A tömegközlekedés egy jó lakmusz papír lesz, mert azt valamilyen szintig muszáj megnyitni, és hasonló tömeget produkál, mint egy tomegrendezvény.
peterk2005
hétvégén most meglátogatom a szüleimet és míg odafelé tudok menni öcsémmel kocsival
visszafelé vonattal jövök vasárnap ( fel hozom a biciklimet )

kiváncsi leszek mennyien lesznek, így hogy nincsenek egyetemisták(elvileg) remélem nem lesz túl nagy tömeg
Negritis
Én pünkösdre megyek majd haza vonattal május végén. Kíváncsi leszek én is. Gondolom akkor azért többen lesznek.
Vrij6
Ez itt a reklám helye:
Ha fontolóra vennétek (vagy akárki más) peterk tanácsát kocsi bérlés miatt akkor szóljatok nekem, tudok benne segíteni elég baráti áron, már ilyen kb napi 15 euró körül lehet pl fabia kombit bérelni amibe akár egy bicikli is belefér 😊 és nem ilyen fusi a dolog, teljesen legitim autó bérlős cégről beszélek. Nyílván pesti átvétellel és leadással.

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
rokaur 876
 www.portfolio.hu/gazdasag/20200512/juniusban-ujraindul-az-iskola-itt-vannak-a-javaslatok-431468

Szerintem nem nagyon lesz ebből semmi.
warr_b
Júniusban biztos ki lehet sajtolni a gyerekekből valami teljesítmény😕
NB2
Gyakorlatilag ugye ez 10 munkanapot jelentene a tanév hivatalos végéig, azaz június 15-ig (hétfő). Amiben benne van legalább 3-4 tanítás nélküli munkanap (diáknap, sportnap, kirándulásnap, etc.). Semmi értelme, hacsak nem egy hét lazítást akarnak adni a szülőknek a hosszú nyári szünet előtt.
Fast Willie
Az az igazság, hogy a normális dolog az lenne, ha most ráhúznának a diákok mondjuk egy hónapot, hogy bepótolják a kiesett időt és átbeszéljék az elmúlt 2 hónapot, de ezt senki nem akarná. De a tanárok tuti nem!
NB2
Viszont ha rendre be fogunk zárkózni 2-3 hónapot a november-május időszakban akkor hozzá kell nyúlni a szent tehén nyárhoz is előbb utóbb.
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 151 — nabege2@yahoo.com
 www.portfolio.hu/gazdasag/20200512/juniusban-ujraindul-az-iskola-itt-vannak-a-javaslatok-431468

warr_b
NB2
Gyakorlatilag ugye ez 10 munkanapot jelentene a tanév hivatalos végéig, azaz június 15-ig (hétfő). Amiben benne van legalább 3-4 tanítás nélküli munkanap (diáknap, sportnap, kirándulásnap, etc.). Semmi értelme, hacsak nem egy hét lazítást akarnak adni a szülőknek a hosszú nyári szünet előtt.
Fast Willie
Az az igazság, hogy a normális dolog az lenne, ha most ráhúznának a diákok mondjuk egy hónapot, hogy bepótolják a kiesett időt és átbeszéljék az elmúlt 2 hónapot, de ezt senki nem akarná. De a tanárok tuti nem!
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 152
Úgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.
peterk2005
Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
Tényleg érthetetlen, miért ilyen irreálisan alacsonyak a számok, így a kormány kénytelen lesz visszaadni a rendkívüli felhatalmazást (vagy nem) 😁
warr_b
- kevésbé használt reptér
- ausztria/szlovénia/csehek és szlovákok időben zártak
- elegen mondták azt hogy otthon maradnak
és biztos hogy van még más is, de a lényeg számomra hogy bemákoltuk
Negritis
Tegnap linkeltem:

www.origo.hu/tudomany/20200511-elkeszult-az-elso-magyar-genomikai-jarvanyelemzes.html

"Itthon a korlátozó intézkedések kezdetekor már leírható helyi terjedési láncolatokat láthatunk, március közepén az ország több pontján is látszanak helyi fertőzések.

Ezeket a genetikai értelemben vett hasonlóság mértékéből tudják kikövetkeztetni. Ezek alapján elmondható, hogy
szerencsés időzítés volt a teljes közép-európai régióban a korlátozó intézkedések ekkori bevezetése.
Ez jó eséllyel hozzájárult ahhoz, hogy a számos behurcolási eseményből nem lett számos nagyobb terjedési láncolat vagy akár járványos gócpont."

Fast Willie
ja de a redváé nem lehetett ezek előtt jóval lezárni a reptereket, és minden határátlépőt lekarantenozni - mer akkor egy darabse lenne, mi indokolta, hogy még hetekig nyitva volt a beutazás, mért volt fontosabb a hazahozás, mint a szűz terület védelme, erre mondjanak valamit a 430 ember családjának...
sutianap
Má' mondtak. Egy magyar sincs egyedül!
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 737 — capitaine du château de Vienne 1487
Úgy tűnik a reprezentatív teszt is azt igazolja eddig, hogy az átfertőzöttség igen alacsony, és a betegségen átesettek aránya (ismert és nem ismert együttvéve) is néhány ezrelék mindössze. Persze várjuk meg a végét.
peterk2005
Akkor viszont nyitni fognak mindent rövid időn belül, és megyünk vissza a normál kerékvágásba, aztán várhatjuk a második hullámot, ami vagy jön, vagy nem. Persze ha elkezdenek újra külföldre utazni az emberek, akkor jóval nagyobb eséllyel robban majd be.
Tényleg érthetetlen, miért ilyen irreálisan alacsonyak a számok, így a kormány kénytelen lesz visszaadni a rendkívüli felhatalmazást (vagy nem) 😁
warr_b
Negritis
Tegnap linkeltem:

www.origo.hu/tudomany/20200511-elkeszult-az-elso-magyar-genomikai-jarvanyelemzes.html

"Itthon a korlátozó intézkedések kezdetekor már leírható helyi terjedési láncolatokat láthatunk, március közepén az ország több pontján is látszanak helyi fertőzések.

Ezeket a genetikai értelemben vett hasonlóság mértékéből tudják kikövetkeztetni. Ezek alapján elmondható, hogy
szerencsés időzítés volt a teljes közép-európai régióban a korlátozó intézkedések ekkori bevezetése.
Ez jó eséllyel hozzájárult ahhoz, hogy a számos behurcolási eseményből nem lett számos nagyobb terjedési láncolat vagy akár járványos gócpont."

Fast Willie
ja de a redváé nem lehetett ezek előtt jóval lezárni a reptereket, és minden határátlépőt lekarantenozni - mer akkor egy darabse lenne, mi indokolta, hogy még hetekig nyitva volt a beutazás, mért volt fontosabb a hazahozás, mint a szűz terület védelme, erre mondjanak valamit a 430 ember családjának...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve

warr_b
NB2
több mint 5 éve
NB2 New England Patriots 28 151 — nabege2@yahoo.com

warr_b
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 009 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
Emberek! Nekem csak most esett le, hogy afrikai országokon és világvégi szigeteken kívül egyedül Kína nem jelenti, hogy hány tesztet is csinált...
több mint 5 éve
peterk2005
warr_b
Negritis
Tegnap linkeltem:

több mint 5 éve
peterk2005
Semmi meglepő nincsen ebben, világszerte hasonló a tendencia, ezért volt teljesen légből kapott a nyájimmunitás.

Nézzük példának a Feröer-szigeteket: a lakosságszám kb. 50.000, végeztek 8554 tesztet, ami lakosságarányosan a legmagasabb a világon (175/1M-ra vetítve.) Találtak 187 fertőzöttet, ami a teszteltek 2%-a, az összlakosság 0,3%-a.
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 535 — The Mathematician
Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.
vpi
Mert már lassan senkit nem érdekel. Napról napra látom a környezetemben, sőt nem is akarok álszenteskedni... magamon is észrevettem már, hogy telibe szarom. Szörnyű felelőtlen állampolgár vagyok tudom, de elfogyott a türelem. Bocsi mindenkitől akit esetleg én ebolázok le.
Hanni
sztem nem vagy felelőtlen. ez a következménye annak, hogy a hivatalos személyek elbagatellizálják a történetet, mint nálunk a hivatalos kommunikáció 95%ban. de mondok egy példát. külügyminiszterünk közös sajtótájékoztatót tartott a szlovák külügyminiszterrel személyesen, nem online. szlovák csávón maszk, Péteren meg a szokásos még általános iskolából rajta ragadt szemüveg, és ennyi. ezek után ne lepődjön meg senki, ha még a tudatos állampolgár is leszarja az egészet. arról már nem beszélve, hogy BP agyonfertőzöttségéről beszélnek, erre oda szállítanak minden fertőzöttet így a kórházak és az egészségügyi személyzet továbbra is jó kis gócpontok lesznek. arról már nem is beszélve, hogy egy idős otthonnál fenntartói felelősségről beszélnek akkor a saját felelősségüket miért nem emlegetik a kórházaknál? ahogy a képeken is látszik még mindig nincsen meg a kellő védőruha így azért nem nehéz elkapni.
csebi
Boris-Donnie-Vitya nem mondhatja hogy hibázott semmiben
mert ők hibátlan tökéletes lények, tökéletes kormánnyal

a nem populista svédeknél kiálltak és közölték h "elbasztuk"

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 670 — Lucas Scott
Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.
vpi
Mert már lassan senkit nem érdekel. Napról napra látom a környezetemben, sőt nem is akarok álszenteskedni... magamon is észrevettem már, hogy telibe szarom. Szörnyű felelőtlen állampolgár vagyok tudom, de elfogyott a türelem. Bocsi mindenkitől akit esetleg én ebolázok le.
Hanni
sztem nem vagy felelőtlen. ez a következménye annak, hogy a hivatalos személyek elbagatellizálják a történetet, mint nálunk a hivatalos kommunikáció 95%ban. de mondok egy példát. külügyminiszterünk közös sajtótájékoztatót tartott a szlovák külügyminiszterrel személyesen, nem online. szlovák csávón maszk, Péteren meg a szokásos még általános iskolából rajta ragadt szemüveg, és ennyi. ezek után ne lepődjön meg senki, ha még a tudatos állampolgár is leszarja az egészet. arról már nem beszélve, hogy BP agyonfertőzöttségéről beszélnek, erre oda szállítanak minden fertőzöttet így a kórházak és az egészségügyi személyzet továbbra is jó kis gócpontok lesznek. arról már nem is beszélve, hogy egy idős otthonnál fenntartói felelősségről beszélnek akkor a saját felelősségüket miért nem emlegetik a kórházaknál? ahogy a képeken is látszik még mindig nincsen meg a kellő védőruha így azért nem nehéz elkapni.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
YoungZeeZee 9 509
 www.youtube.com/watch?v=Ls9D52f-7eg
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként picit el vagyunk itt magunkban a nyugat-európai meg amerikai adatokkal - érthetően ez érdekel minket, ez a fontos -, de még az első hullám is igazából most kezd csak felkorbácsolódni globálisan. Oroszország már belépet, Brazília amekkora barom az elnökük még csak most fog úgy istenigazán berobbanni, és szépen elindultak felfelé az ázsiai, afrikai, dél-amerikai országok. Ott lesz még haddelhadd...
peterk2005
uh, eddig nem is néztem délamerikát
a UK-India-USA-Orosz vonalon figyeltem

azt tudom hogy az Oroszoknál nincs elég teszt és így nem is tudnak elég jól tesztelni
hasonló a helyzet indiában, cserébe ott még az eü helyzet is szarabb és a népsűrűség is brutálisabb

UK szarban van/lesz mert semmi csillapodást nem vártak a nyitás előtt(az origo persze a londoni szitut nem hozta le mivel ott Báriszék vannak)

az USA meg káosz kb minden állam máshogy viselkedik, még a piros-kék vonal sem egyértelmű

ami meglep hogy a Törökök lefelé mennek, nemtom ott mi van
Negritis
Volt egy pár hete egy magyar lány aki Iránból jelentkezett be - talán 444 interjú volt, de nem biztos -, ő azt mondta, hogy a ramadan idején megindul az egész ország, akkor is ha jön a világvége. De azon kívül eléggé helybenmaradós nép, sokan laknak vidéki remote városokban és falvakban, ahol nincs turizmus, nincs üzleti uzazgatás. Azok, ha megúsznak egy ilyen ramadan időszakot, akkor kimaradhatnak egyszerűen azért, mert eleve elszigeteltek. Gondolom én. Aztán vagy így van vagy nem.

(Afrika, dél-amerika és ázsia fennmaradó helyei lesznek nagyon zűrösek, mert ott hatalmas tömegek élnek egymás hegyén-hátán. Nigéria afrikában, vagy Bangladesh ázsiában. Bőven 100 millió fölötti országok, sokmilliós lélekszámú elmaradott infrastruktúrájú nagyvárosokkal. Ha oda egyszer bejut egy ilyen fertilitású vírus, ott dőzsölni fog... 😕 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát, tudom, hogy mindenkinek a pénztárcája más vastagságú, de én biza lehet, hogy elgondolkodnék egy kocsibérlésben, ha elkezd megint emelkedni a szám. Egy teljes hétvégére (péntek reggeltől hétfő reggelig) 120-130 euróból már kibérelhető egy kisautó - egy corsa például - , de lehet akár 1 napra is bérelni, mondjuk csak visszaútra, más felvételi és más leadási hellyel, az 40-50 euró.

Napi szinten ennyi költségtöbblet nyilván sok, Meg munka miatt / ha csak rólam / rólad van szó, akkor se feltétlenül költi ilyesmire a pénzét akinek be kell osztani egyébként is. De alkalmi esetben, főleg, ha idős szülőket megy meglátogatni, akkor az a 15-20 ezer szerintem megéri a kisebb rizikót. Ezt kapják a szülők "ajándékba" egy szép virágcsokor helyett és anyagilag is majdnem megvan az egyensúly. 😊

Mondjuk amíg tényleg ennyire alacsony a fertőzöttség, és ha vigyázol (maszk, fertőtlenítőt is viszel, rendszeresen használod is út közben, direkt kerülöd a kontaktot, azonnal zuhany, ruha mosógépbe ha megérkeztél), akkor most még kicsinek gondolom a rizikót.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Egyébként picit el vagyunk itt magunkban a nyugat-európai meg amerikai adatokkal - érthetően ez érdekel minket, ez a fontos -, de még az első hullám is igazából most kezd csak felkorbácsolódni globálisan. Oroszország már belépet, Brazília amekkora barom az elnökük még csak most fog úgy istenigazán berobbanni, és szépen elindultak felfelé az ázsiai, afrikai, dél-amerikai országok. Ott lesz még haddelhadd...
peterk2005
uh, eddig nem is néztem délamerikát
a UK-India-USA-Orosz vonalon figyeltem

azt tudom hogy az Oroszoknál nincs elég teszt és így nem is tudnak elég jól tesztelni
hasonló a helyzet indiában, cserébe ott még az eü helyzet is szarabb és a népsűrűség is brutálisabb

UK szarban van/lesz mert semmi csillapodást nem vártak a nyitás előtt(az origo persze a londoni szitut nem hozta le mivel ott Báriszék vannak)

az USA meg káosz kb minden állam máshogy viselkedik, még a piros-kék vonal sem egyértelmű

ami meglep hogy a Törökök lefelé mennek, nemtom ott mi van

több mint 5 éve
Meglátjuk. A tömegközlekedés egy jó lakmusz papír lesz, mert azt valamilyen szintig muszáj megnyitni, és hasonló tömeget produkál, mint egy tomegrendezvény.
peterk2005
hétvégén most meglátogatom a szüleimet és míg odafelé tudok menni öcsémmel kocsival

kiváncsi leszek mennyien lesznek, így hogy nincsenek egyetemisták(elvileg) remélem nem lesz túl nagy tömeg
Negritis
Én pünkösdre megyek majd haza vonattal május végén. Kíváncsi leszek én is. Gondolom akkor azért többen lesznek.
Vrij6
hálisten anyumék bennek a balatoni nyaralóba pünkösdre, így itthon tudok maradni
valamint hálisten pont kijön a Xenoblade Chronicles Definitive Edition szóval meg is van hogy mit csinálok 😀 (sztem streamelem is majd)

több mint 5 éve
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 069 — Слава Україні! Героям слава!
peterk2005

Negritis

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
rokaur 876
peterk2005
warr_b
Negritis
Mondjuk én azt a fene nagy otthonmaradást nem tapasztaltam...
warr_b
itt a fórumon is elég sokan, meg egyéb ismerőseim is elég sokan otthon maradtak
szóval azért sokan megtették + intézkedések is csökkentették eléggé ezek szerint

valamint nem csak az számít hogy maradj otthon
hanem hogy a szociális érintkezések csökkenjenek
a buli helyek bezárása az amúgy sem túl látogatott bajnokságok leállítása
koncertek hiánya ...
ezek mind segítettek

persze ha újraindulnak akkor mind1 😀
Negritis
A közösségi összeröffenések korlátozása volt itt a kulcs. Sportesemények, bárok, bulihelyek, satöbbi. Ott van az a horvát sziget, egy ember bevitte, és az is bőven elég volt. Vagy Tajvanban vagy hol keresgélnek most több ezer embert, akik egy hete egy nagyobb buliban voltak, ahová szintén egyetlen ember vitte be a vírust, és úgy terjed mint a tűz a száraz kórón.

Szóval fontos volt biztos a maradjotthon, meg a maszk is - főleg zártabb ill. nagy forgalmú helyeken -, és a többi korlátozás, de valószínűleg a legtöbbet a tömeges rendezvények leállítása jelentette. És ez is lesz majd az igazi teszt. A sportesemények látogatása, nagy forgalmú night barok, nagy bulik, satöbbi. De úgy látom azért a nyitás ebben a tekintetben még jóval odébb lesz. A munka újraindul, lehet menni étterembe, fagyit enni, sétálóutcába, de nagy tömeg összeengedését még senki tervbe se vette. Aki tervezi is esetleg, az is őszre, év végére legfeljebb.

peterk2005
Szerintem meg az iskolabezárás volt a kulcs, bár nincs rá adatom de kétlem, hogy a gyerekeknél is 15-20% igényelne ellátást, ők a legjobb hordozók, ők tünetmentesek, hazaviszik jönnek hétvégén a nagyszülők...
több mint 5 éve

több mint 5 éve
peterk2005

több mint 5 éve
peterk2005
warr_b
Negritis
warr_b
szóval azért sokan megtették + intézkedések is csökkentették eléggé ezek szerint

koncertek hiánya ...
ezek mind segítettek

Negritis
A közösségi összeröffenések korlátozása volt itt a kulcs. Sportesemények, bárok, bulihelyek, satöbbi. Ott van az a horvát sziget, egy ember bevitte, és az is bőven elég volt. Vagy Tajvanban vagy hol keresgélnek most több ezer embert, akik egy hete egy nagyobb buliban voltak, ahová szintén egyetlen ember vitte be a vírust, és úgy terjed mint a tűz a száraz kórón.

Szóval fontos volt biztos a maradjotthon, meg a maszk is - főleg zártabb ill. nagy forgalmú helyeken -, és a többi korlátozás, de valószínűleg a legtöbbet a tömeges rendezvények leállítása jelentette. És ez is lesz majd az igazi teszt. A sportesemények látogatása, nagy forgalmú night barok, nagy bulik, satöbbi. De úgy látom azért a nyitás ebben a tekintetben még jóval odébb lesz. A munka újraindul, lehet menni étterembe, fagyit enni, sétálóutcába, de nagy tömeg összeengedését még senki tervbe se vette. Aki tervezi is esetleg, az is őszre, év végére legfeljebb.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 29 009 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
peterk2005
warr_b
Negritis
warr_b

koncertek hiánya ...
ezek mind segítettek

Negritis
Előbb-utóbb (jelen állás szerint úgy tűnik előbb) nyit majd minden, aztán majd meglátjuk, mennyire ugrik meg a dolog...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"