Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
😄😄😄😄👍annyit elárulok, hogy a yard nem gyön ide, maximum a vápos kocsi, akkor le is petézek helyben - de szedd ősszemagad, hogy megfelelő csillagszámúhoz tegyél bejelentést, mer vérvádas buli lesz....Nagyon remélem, hogy ezt a hsz-t enyhítő körülményként fogják értékelni. Hidd el, rendőreinket nem rossz szándékok vezérlik, csak a kötelességüket teljesítik. Elég lesz két-három napra összepakolnod a legszükségesebb cuccokat, nem hiszem, hogy tovább bent tartanak.öcsibogárEzt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
És ez csak a sérülések és műtét utáni számok, az nincs is benne, hogy sima bentfekvéssel ki mit szedett össze.
www.napi.hu/fototar/fototar/201709/orig/image1506416179.jpg/780/
www.napi.hu/fototar/fototar/201709/orig/image1506416194.jpg/780/
peterk2005
a nanodzsuvát nehez utolérni, mer retek gyors, emész budira, addigra lemodelleznek egy komplett civilizációt....
sutianap
nagylaza
bhc.hu/magunkrol/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2010/hirlevelcikkek/a-bakteriumok-jol-vannak/
majha túlélsz egy kétnapost Ludwig proffal, amiből az utsó órák azzal telnek, hogy vagy eszméletlen legyek vagy halott....
sutianap
nagylaza
sutianap

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
annyit elárulok, hogy a yard nem gyön ide, maximum a vápos kocsi, akkor le is petézek helyben - de szedd ősszemagad, hogy megfelelő csillagszámúhoz tegyél bejelentést, mer vérvádas buli lesz....Nagyon remélem, hogy ezt a hsz-t enyhítő körülményként fogják értékelni. Hidd el, rendőreinket nem rossz szándékok vezérlik, csak a kötelességüket teljesítik. Elég lesz két-három napra összepakolnod a legszükségesebb cuccokat, nem hiszem, hogy tovább bent tartanak.öcsibogárEzt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
És ez csak a sérülések és műtét utáni számok, az nincs is benne, hogy sima bentfekvéssel ki mit szedett össze.
peterk2005
a nanodzsuvát nehez utolérni, mer retek gyors, emész budira, addigra lemodelleznek egy komplett civilizációt....
sutianap
nagylaza
bhc.hu/magunkrol/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/2010/hirlevelcikkek/a-bakteriumok-jol-vannak/
majha túlélsz egy kétnapost Ludwig proffal, amiből az utsó órák azzal telnek, hogy vagy eszméletlen legyek vagy halott....
sutianap
nagylaza

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Küldik a békaembereket.A szerencsi és a gyulai eset után az itt fórumozó társaság 80-90 százalékát (beleértve engem is) simán bevihetik a rendőrök rémhírterjesztésért + a járvány elleni védekezés akadályozásáért. Azt javaslom, éberen aludjatok, hogy hajnalban, amikor jönnek, felébredjetek a csengőre. Különben betörik az ajtót.értem jöhetnek, be is vihetnek vmeik budapesti rendőrkapitányságra előállíthatnak.
nagylaza
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 5 éve
A szerencsi és a gyulai eset után az itt fórumozó társaság 80-90 százalékát (beleértve engem is) simán bevihetik a rendőrök rémhírterjesztésért + a járvány elleni védekezés akadályozásáért. Azt javaslom, éberen aludjatok, hogy hajnalban, amikor jönnek, felébredjetek a csengőre. Különben betörik az ajtót.értem jöhetnek, be is vihetnek vmeik budapesti rendőrkapitányságra előállíthatnak.
nagylaza
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 5 éve
Tegnap a Duna Terasz lakóparkból a rohammentők elvittek egy koronást.Az ember napokig mászkált a házban, a környéken, a boltban, mindenféle védőfelszerelés nélkül.
Az előbb hívott haverom, hogy ő is elkapta és még mi tudja mennyien a házban, de egyelőre semmilyen infójuk nincs jön e ki valaki tesztelni vagy bármi.
több mint 5 éve
Ismerősöm járt ott többször, szar egy 800 fős elfekvő az, nem poén tárgya.Mivel ugye be sem ment pedig tudta!!!!!!4444!!!Mai Pestiútonozás: nem kaptak vizet. Holnap jön hogy verik is őket, főleg Karácsony.Holnapután meg az jön, hogy nem volt Karácsonyuk se.
petey
peterk2005
petey
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 5 éve
www.youtube.com/watch?v=QBDoyGIUuEE
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
[Nem hiszem, hogy aggódnod kellene. Tanúsítani fogjuk, hogy véletlen volt.Ajaj! Én meg lájkoltam...Ezt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005
sutianap
nagylaza
zemanla
több mint 5 éve
Mivel ugye be sem ment pedig tudta!!!!!!4444!!!Mai Pestiútonozás: nem kaptak vizet. Holnap jön hogy verik is őket, főleg Karácsony.Holnapután meg az jön, hogy nem volt Karácsonyuk se.
petey
peterk2005
több mint 5 éve
Visszahozzák, és még tisztelegnek is is neki.Nincs rá szükség...😊 Kíváncsi lennék, hogy ezt a fórumot a keresőszavak alapján hányszor vizslatták már a "szervek".A szerencsi és a gyulai eset után az itt fórumozó társaság 80-90 százalékát (beleértve engem is) simán bevihetik a rendőrök rémhírterjesztésért + a járvány elleni védekezés akadályozásáért. Azt javaslom, éberen aludjatok, hogy hajnalban, amikor jönnek, felébredjetek a csengőre. Különben betörik az ajtót.Soha nem fogom feldobni azokat, akikkel együtt eredménykövetőztem!!!!!
nagylaza
Kampman
Ha valakit elvisznek, akkor rájuk küldjük Sobrit, és azt is megbánják, hogy megszülettek. Ha Sobrit viszik el, akkor nincs tippem.
nagylaza
több mint 5 éve
Mai Pestiútonozás: nem kaptak vizet. Holnap jön hogy verik is őket, főleg Karácsony.Holnapután meg az jön, hogy nem volt Karácsonyuk se.
petey

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Mai Pestiútonozás: nem kaptak vizet. Holnap jön hogy verik is őket, főleg Karácsony.
több mint 5 éve
Ajaj! Én meg lájkoltam...Ezt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005
sutianap
nagylaza

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Ne legyél olyan, mint Robi!Baggio berobbant😁kifejtenéd?Index:Soha többet nem olvasok indexet, ez volt az utolsó csepp a pohárban
"Berobbant az állami programozóprogram, egy nap alatt 15 ezer jelentkező"
index.hu/gazdasag/2020/05/12/ingyenes_informatikai_kurzus_itm_15_ezer_jelentkezo/
Jó ezek tényleg teljesen tökhülyék
r.baggio
index.hu/techtud/2020/05/13/kinai_koronavirus_legionella_bakterium_fertozes_magyar_mernoki_kamara/
Marad a hvg...
r.baggio
csi77
A vìrus berobbanására egy robbanásszerű reakciót adott a média, ami berobbantotta Robi receptorait.
Robi a berobbanástól elment... egy IT átképzésre...ahol bomba robbant, ezért kompenzációt kért...de adminisztratív okokból lerobbant a rendszer...így most vár, hogy robban-e egy álhír Ferihegyről, miszerint a robbanómotorok újból berobbannak
Addig is Robi lerobbantosítja magát, kér rokikártyát Karácsonyra, hogy ingyen parkolhasson a már rég lerobbant Fordjával
Asszem ez volt Robi mai napja😁
Fast Willie
több mint 5 éve
Baggio berobbant😁kifejtenéd?Index:Soha többet nem olvasok indexet, ez volt az utolsó csepp a pohárban
index.hu/gazdasag/2020/05/12/ingyenes_informatikai_kurzus_itm_15_ezer_jelentkezo/
r.baggio
index.hu/techtud/2020/05/13/kinai_koronavirus_legionella_bakterium_fertozes_magyar_mernoki_kamara/
Marad a hvg...
r.baggio
csi77
A vìrus berobbanására egy robbanásszerű reakciót adott a média, ami berobbantotta Robi receptorait.
Robi a berobbanástól elment... egy IT átképzésre...ahol bomba robbant, ezért kompenzációt kért...de adminisztratív okokból lerobbant a rendszer...így most vár, hogy robban-e egy álhír Ferihegyről, miszerint a robbanómotorok újból berobbannak
Addig is Robi lerobbantosítja magát, kér rokikártyát Karácsonyra, hogy ingyen parkolhasson a már rég lerobbant Fordjával
Asszem ez volt Robi mai napja😁
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 5 éve
kifejtenéd?Index:Soha többet nem olvasok indexet, ez volt az utolsó csepp a pohárban
r.baggio
Marad a hvg...
r.baggio
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 5 éve
Nagyon remélem, hogy ezt a hsz-t enyhítő körülményként fogják értékelni. Hidd el, rendőreinket nem rossz szándékok vezérlik, csak a kötelességüket teljesítik. Elég lesz két-három napra összepakolnod a legszükségesebb cuccokat, nem hiszem, hogy tovább bent tartanak.öcsibogárEzt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005
sutianap
nagylaza
sutianap
több mint 5 éve
öcsibogárEzt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005
sutianap
nagylaza

több mint 5 éve
Ezt kár volt leírnod. Kénytelen vagyok jelezni a hatóságok felé, hogy rémhírterjesztés történt. Őszintén bízom abban, hogy kíméletes bánásmódban lesz részed.Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005
sutianap
több mint 5 éve
Nálunk márciusban végigment a családon egy vírus amit egyértelműen influenzának vélünk/véltünk, mert a tünetek absz nem a koronavírus jeleit mutatták. A köhögés finoman szólva se száraz volt, nagy náthával is járt ami szintén nem jellemző a koronára elvileg, illetve eleve a fiam hozta haza az iskolából és ő is meg a lányom is szarul volt később, ugyanúgy mint én. Egyetlen furcsaság, hogy az asszony valami csoda folytán nem kapta el, legalább is neki semmilyen tünete nem volt. Mivel utóbbi napokban egyre több helyen lehetett olvasni, hogy elképzelhető hogy már korábban bent volt a vírus, így ma úgy döntöttem, hogy magán úton csináltatok egy tesztet. Nem nagyon bízom benne, hogy pozitív lesz, de hátha.. Péntekre már kaptam is időpontot.
több mint 5 éve
Ejj, de nem jó ezt látni... 😕Miklobi Közöny
peterk2005

több mint 5 éve
Ejj, de nem jó ezt látni... 😕És ez csak a sérülések és műtét utáni számok, az nincs is benne, hogy sima bentfekvéssel ki mit szedett össze.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Az elméleti szélsőérték jóval magasabb, mint 12-szeres, mert ha a hátralevő tesztek közel 100%-a lesz pozitív, akkor bőven 40% fölé is kijöhetne a végeredmény (ha eddig a teljes minta 40%-át tesztelték le).Jah, azért írtam egy szélsőértéket, és írtam is, hogy túlzásNem tudjuk.Merkely szerint ha 1524 minta lenne a teljes reprezentatív minta, akkor lenne ez a 22 és 92 ezer között lenne az átesettek száma + ugye a pozitív tesztes 3 ezer feletti szám.Vagyis összességében az igazolt fertőzöttekkel együtt a projektálás szerint kb. 23 és 93 ezer között van a fertőzésen átesettek száma 1524 minta alapján. 18 ezer minta alapján biztosan több, ha 12-es lineáris szorzót veszek (ami nyilván túlzás), akkor 276000 fertőzött jön ki.Fast Willie(Sidenote: szorzót ne vegyél, mer az matekegyes 😊 )
Ha az eddig levett minták reprezentatívak lesznek az egész reprezentatív mérésre is (országosan mindenütt mérnek egyszerre, szóval relative kis változást várható attól, hogy esetleg akad hely ahol nagyobb az átfertőzöttség), akkor valahova ide várható - 23 és 93 ezer közé - a végső szám is majd. Amit egyébként az elhunytak száma is nagyjából alátámaszt. Attól függően, hogy melyik felmérésnek hiszünk (még egyik se végleges, bármelyiknek lehet igaza), a mortalitás valahol 0.5% és 4% közé tehető. A 0.3%-al nagyjából a 93 ezer jönne ki, a 4%-al meg olyan tizenvalahányezer, közel a 23-hoz.
Más. Ezt a "nyugati bírka tűri, hogy megfosztják a szabadságától"-t viszont jó lenne elfelejteni. Úgy hangzik, mintha a gulágra kellett volna menni baszki.... 😊 Egyszerű stayathome-ról volt szó, ami nem is volt igazi lockdown, hiszen lényegében akkor mentél ki sétálni, vásárolni, amikor akartál közben, csak bandázni nem lehetett. Ennyi. A nyugati birka egyszerűen látta a tévében, hogy mi van ha nem történik semmi - még NY-ban, a világ egyik legfejlettebb egészségügyi rendszerében is hűtőkamionokban tömegsírba szállított hullahegyek, mert rendelő folyosókon szenvedő / meghaló betegek, akik az ágyig se jutnak el -, és aszonta, hogy megér két hónap otthon hesszelést, hogy eddig ne jussunk el. Szóval éppen az volt az értelme a dolognak, hogy most lehessen háborogni, hogy "hát csak ennyi vót?".
peterk2005
Most honnan tudjuk, hogy 18 ezres mintánál hogyan alakul a szórás, ha mondjuk abban több a bp-i minta, ahol jóval nagyobb eséllyel van átesett, mint vidéki mintáknál? Azt sem tudjuk, hogy az említett 1500-as számban milyen földrajzi arányok vannak.
Fast Willie
De ami egy másfélezres mintában mondjuk 2% körüli, az nem lesz egy tizenkétszer akkorában (18ezres) tizenkétszer akkora, vagyis 24% körüli.
peterk arra mutatott rá, hogy attól, hogy több embert tesztelnek az arányok markánsan nem fognak változni. Pláne nem 22 százalékpontnyit.
Sobri Jóska
Fast Willie
De mindegy, ekkora részhalmaznál már elég jó becsülhető a végeredmény is. A közel 18 ezres tervezett mintából több, mint 8 ezret leteszteltek már, és lesz biztosan legalább 15-20%, akiket nem tudnak elérni, nem egyezik bele, stb. Szóval összesen 15 ezernél több teszt nem lesz. Merkely szerint 4 megye 88 településén tesztelnek, párhuzamosan 15 csapattal. Mivel 4 egyetem csinálja, felteszem az egyetemek saját csapatai a környéket tesztelik, nem zúdultak be együtt mind a 15-en ugyanoda. Így a minta már elég szórt a felvett összes mennyiség felénél.
Egyébként ezek a 8 ezerből kettő és hasonló számok egy ilyen mintavételnél bőven hibahatáron belüliek, Hiába 17 ezres és reprezentatív a minta, abból ezrelékekre nem lehet pontos értéket kapni. Szóval tulajdonképpen már mindegy is, hogy a mostani néhány ezrelék esetleg felmegy-e duplájára vagy sem, mindkettő hibahatáron belüli érték lesz.
Arra leszek majd kíváncsi, hogy a kontak-visszakeresésekből majd mi lesz kikutatható. Már jönnek itt-ott példák rá, hogy egy étterembe tévedt fertőzött mennyit és hogyan fertőzött meg a többi ott kajáló közül, satöbbi. Kíváncsi vagyok, hogy derülnek-e még ki olyan rizikó faktorok, amikre az ember első pillanatra nem is gondol. (Például egy légkondícionált helységben a levegőmozgás iránya, stb.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 5 éve
Nincs rá szükség...😊 Kíváncsi lennék, hogy ezt a fórumot a keresőszavak alapján hányszor vizslatták már a "szervek".A szerencsi és a gyulai eset után az itt fórumozó társaság 80-90 százalékát (beleértve engem is) simán bevihetik a rendőrök rémhírterjesztésért + a járvány elleni védekezés akadályozásáért. Azt javaslom, éberen aludjatok, hogy hajnalban, amikor jönnek, felébredjetek a csengőre. Különben betörik az ajtót.Soha nem fogom feldobni azokat, akikkel együtt eredménykövetőztem!!!!!
nagylaza
Kampman
Ha valakit elvisznek, akkor rájuk küldjük Sobrit, és azt is megbánják, hogy megszülettek. Ha Sobrit viszik el, akkor nincs tippem.
több mint 5 éve
A szerencsi és a gyulai eset után az itt fórumozó társaság 80-90 százalékát (beleértve engem is) simán bevihetik a rendőrök rémhírterjesztésért + a járvány elleni védekezés akadályozásáért. Azt javaslom, éberen aludjatok, hogy hajnalban, amikor jönnek, felébredjetek a csengőre. Különben betörik az ajtót.Soha nem fogom feldobni azokat, akikkel együtt eredménykövetőztem!!!!!
nagylaza