Koronavírus 2024
32 feliratkozó
több mint 5 éve
Talán a reprezentatív teszteléssel kellett volna kezdeni a határok lezárása mellett (vagyis a lehető leghamarabb megoldani), és akkor az emberek nem üldögélnek feleslegesen otthon hetekig, mert második hullám esetén semmilyen számok nem fogják a tömegeket megijeszteni.Nem gondolom, hogy bárki feleslegesen üldögélne otthon.
r.baggio
Egyrészt magát bizonyára védi, másrészt bizonyára csökkenti a szociális interakciókat.
Feleslegesen akkor ülnénk itthon, ha az itthonülés és a történések között bizonyítottan nem lenne semmiféle reláció. De van.
Mivel az otthonülőknek köszönhető, hogy a nemotthonülők úgy érezhetik, hogy felesleges az otthonülés.
(Meg persze a megmagyarázhatatlan valaminek, ami majd évek múlva derül ki, hogy miért ennyire irreálisan alacsonyak a számok.)
több mint 5 éve
novekedes.hu/elemzesek/a-valsag-miatt-a-boraszok-azt-szeretnek-ha-megszunne-a-zero-alkoholtolerancia-a-magyar-kozlekedesben😀😀😀DDDD
😀
Negritis
majmok.
több mint 5 éve
Nem tudom elhinni ezeket a számokat... túl szép.Pedig te hívŐ vagy
#JC6
több mint 5 éve
Nem tudom elhinni ezeket a számokat... túl szép.
több mint 5 éve
Tetszik, nem tetszik ennyi halottal nehezen lehet ezt itthon bemagyarázni az embereknek, hogy ez mekkora járvány. Az okokat nem tudjuk, nem ismerjük. Egy biztos, hogy ha a nyitásra sem történik semmi drasztikus, akkor megúsztuk. De ennyi halottra ennyi embert otthon tartani dőreség. Tudok olyat aki ebben a hónapban 55.000 forintot keresett 😕 Ennyiből nem lehet megélni és ilyen emberből rengeteg van. Most megnézzük ha egy picit elengedjük a gyeplőt mi történik.Nem-e????
NB2
24.hu/belfold/2012/01/27/igy-elhetne-matolcsy-havi-47-ezerbol/

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
Tetszik, nem tetszik ennyi halottal nehezen lehet ezt itthon bemagyarázni az embereknek, hogy ez mekkora járvány. Az okokat nem tudjuk, nem ismerjük. Egy biztos, hogy ha a nyitásra sem történik semmi drasztikus, akkor megúsztuk. De ennyi halottra ennyi embert otthon tartani dőreség. Tudok olyat aki ebben a hónapban 55.000 forintot keresett 😕 Ennyiből nem lehet megélni és ilyen emberből rengeteg van. Most megnézzük ha egy picit elengedjük a gyeplőt mi történik.
több mint 5 éve
Most nem értelek. A felmérés 2 új pozitív eredményt hozott - azaz 1524 mintából ennyi volt biztosan "látens".Hát, ha a SOTE-nak nem lehet, akkor kinek lehet itt hinni?Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert megmagyarázhatatlanul irreálisan alacsonyak a számok.
vpi
Sobri Jóska
Persze aki a teraszról várja a zombi áradatot az kevésnek érzi, de az ugye "vágyvezérelt gondolkodás". A nagyobb szám könnyebben adna értelmet az elmúlt hónapok bezárkózásának, mint ez a nullához közeli.
Simán lehet, hogy a bezárkózásnak köszönhetően ilyen alacsonyak a számok, de az is, hogy teljesen felesleges volt az elmúlt két hónap, mert semmiség az egész vagy bcg oltás esetleg kipcsák Emese álma...tudja a fene.
Arra én is kiváncsi vagyok, hogy ha jön a rettegett második hullám ( | ami nyilván még rémesebb, mint az első volt | ), hogy fog sikerülni bezárni ismét az embereket. Mert szerintem még ennyire sem fognak otthon maradni, mint most.
vpi
koronavirus.gov.hu/cikkek/atfertozottsegi-kutatas-az-eddigi-8276-tesztbol-csak-2-lett-pozitiv
A cikk szerint:
Merkely Béla ismertette: e részeredmény alapján a reprezentatív minta alapját képező 14 éven felüli lakosságból 243 és 7230 között van a fertőzöttek száma.
Az átfertőzöttek száma az első 1524 mintából 9. Amennyiben ez lenne a teljes reprezentatív minta, akkor a 14 évnél idősebb lakosságra vonatkoztatva az átfertőzöttség gyakorisága (95 százalékos biztonsággal) 2,7 ezrelék és 1,1 százalék között lenne, vagyis 22 399 és 92 624 között lenne a fertőzésen átesettek száma - közölte.
Vagyis összességében az igazolt fertőzöttekkel együtt a projektálás szerint kb. 23 és 93 ezer között van a fertőzésen átesettek száma 1524 minta alapján. 18 ezer minta alapján biztosan több, ha 12-es lineáris szorzót veszek (ami nyilván túlzás), akkor 276000 fertőzött jön ki.
Ezt tartod kevésnek?
több mint 5 éve
London-ba a tömegközlekedés tényleg "tömeg"twitter.com/SkyNews/status/1260465038881685505
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
segítőkész "alpha male" 😀www.youtube.com/watch?v=pU9bm13cWJw
több mint 5 éve
ez is "szép történet"edition.cnn.com/2020/05/12/uk/uk-transport-worker-coronavirus-death-scli-intl-gbr/index.html
több mint 5 éve
Amugy hetvegen az M7 tele volt. Balatonfureden pedig tobb szaz ember, az ettermek kinti reszei is nyitva.metro.co.uk/2020/04/03/coronavirus-deaths-age-uk-12506448/
Azt olvastam, hogy a briteknel a 20-65ev kozotti csoportban csak COVID aldozatok 10%-a volt. Es ok ugye csak keson hoztak lezarast es korlatozasokat.
Ennek ellenere mindenki turi, hogy korlatozzak az jogaiban, eleteben, korabban alig latott modon, mig mar USA-ban is pl. a kezdeti "csak lapitsuk le a gorbet"-bol lett az, hogy szeptemberig marad minden (LA county pl).
Senki sem kerdi meg, hogy "de miert is kell mindezt?", vagy hogy nincs-e mas alternativa. A "fejlett" nyugaton, ahol korabban mindenki rohogott a visszamaradott birka nepeken akik meg ma is diktaturakban elnek, mindenki (az emberek 99%-a) csendben elfogadta az egy honapos korlatozasok utan is, hogy kvazi esz nelkul tovabbra is korlatozzak a jogait.
Elgondolkodtato.
undisputedly
van ennél frisebb cikk amit olvastál?
mert ez még eléggé az eleje volt amikor jobban "elfértek" az emberek az ICU-kon (de ha megnézed ott is a végére már 10-15% az 50 alatti volt icu-n)
és íme az hogy mennyi a "statisztikai" halál
www.bbc.com/news/health-52623141
persze ez önmagában nem biztos hogy leíró, mert lehet hogy aki most a coronába meghalt, amúgyis meghalt volna novemberben valami más okkal, szóval egész éves statisztikát kell nézni, mindenesetre nem túl bíztató hogy a kormány 26k-t mond, a statisztika meg 50-et
felhozod hogy amerika birka ként tűri?
akkor nem nézed hogy hogyan hisztiznek az utcákon, hogyan indította be tiltás ellenére Musk például a gyárát, mert ha tovább tart a kimaradás a teslának akkor még jobban beszopja, az meg hogy a dolgozónak múlik-e rajta az élete senkit nem érdekel
www.dailymail.co.uk/news/article-8167283/Horrifying-moment-dead-bodies-loaded-refrigerated-truck-forklift.html
a miértre pedig ez, vagy nézd meg a videót az olasz korházakról
azt szerené mindenki elkerülni
több mint 5 éve
Lett helyette céges autó, ha lenne saját garázs, még állhatna akár ott is nyugodtan, de itt bp-n pont olyan helyen lakunk, ahol csak a parkolásunk havi 25+25 ezret visz el, nem kellemes érzés (mondjuk mikor valaki 12 millióért hirdet háztömb alatti dupla állóhelyet, akkor arra meg azt mondom, hogy rohadjon rá)Én meg eladom a 2001-es ford focusomat, óccsón vihető 😊Megveszem 😀
r.baggio
| Nem jó? Kicsi? Törött? |
Matthew99
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
hvg.hu/kultura/20200513_Uj_idopontban_de_lesz_EFOTThááááááát.
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 5 éve
A "fejlett" nyugaton, ahol korabban mindenki rohogott a visszamaradott birka nepeken akik meg ma is diktaturakban elnek, mindenki (az emberek 99%-a) csendben elfogadta az egy honapos korlatozasok utan is, hogy kvazi esz nelkul tovabbra is korlatozzak a jogait.A fejlett nyugat valójában a gazdasági elmaradottságuk miatt szokta gúnyolni a diktatúrák népeit (Szingapúrt pl. jellemzően nem), mint ahogy te is mondod, a saját jogaik eltiprását simán eltűrik, ha és ameddig az életszínvonal nem változik drasztikusan és a média is partner az elnyomásban.
Elgondolkodtato.
undisputedly
több mint 5 éve
Amugy hetvegen az M7 tele volt. Balatonfureden pedig tobb szaz ember, az ettermek kinti reszei is nyitva.Azt olvastam, hogy a briteknel a 20-65ev kozotti csoportban csak COVID aldozatok 10%-a volt. Es ok ugye csak keson hoztak lezarast es korlatozasokat.
Ennek ellenere mindenki turi, hogy korlatozzak az jogaiban, eleteben, korabban alig latott modon, mig mar USA-ban is pl. a kezdeti "csak lapitsuk le a gorbet"-bol lett az, hogy szeptemberig marad minden (LA county pl).
Senki sem kerdi meg, hogy "de miert is kell mindezt?", vagy hogy nincs-e mas alternativa. A "fejlett" nyugaton, ahol korabban mindenki rohogott a visszamaradott birka nepeken akik meg ma is diktaturakban elnek, mindenki (az emberek 99%-a) csendben elfogadta az egy honapos korlatozasok utan is, hogy kvazi esz nelkul tovabbra is korlatozzak a jogait.
Elgondolkodtato.
több mint 5 éve
Én meg eladom a 2001-es ford focusomat, óccsón vihető 😊Megveszem 😀
r.baggio
| Nem jó? Kicsi? Törött? |
Szerkesztette: Matthew99

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Hát, ha a SOTE-nak nem lehet, akkor kinek lehet itt hinni?Inkább az a feltűnő, hogy a koronavírus már alig kerül szóba. A mai SOTE hír (2 beteg, 0,6%-os fertőzöttség), ami végre talán nem hit és véleménytéma lehetne 2x lett megemlítve, de senki sem reagált. Ellenben a kire szavazol, ha nem Orbánra megy dél óta.Mert megmagyarázhatatlanul irreálisan alacsonyak a számok.
vpi
Sobri Jóska
Persze aki a teraszról várja a zombi áradatot az kevésnek érzi, de az ugye "vágyvezérelt gondolkodás". A nagyobb szám könnyebben adna értelmet az elmúlt hónapok bezárkózásának, mint ez a nullához közeli.
Simán lehet, hogy a bezárkózásnak köszönhetően ilyen alacsonyak a számok, de az is, hogy teljesen felesleges volt az elmúlt két hónap, mert semmiség az egész vagy bcg oltás esetleg kipcsák Emese álma...tudja a fene.
Arra én is kiváncsi vagyok, hogy ha jön a rettegett második hullám ( | ami nyilván még rémesebb, mint az első volt | ), hogy fog sikerülni bezárni ismét az embereket. Mert szerintem még ennyire sem fognak otthon maradni, mint most.
több mint 5 éve
novekedes.hu/elemzesek/a-valsag-miatt-a-boraszok-azt-szeretnek-ha-megszunne-a-zero-alkoholtolerancia-a-magyar-kozlekedesbenPótolni kellene a korlátozások miatt elmaradt közúti baleseteket is. Meg vehessenek alkoholt a 18 év alattiak is, esetleg lehetne iskolatej helyett valami immunerősítő, vérképző vörösbor (kólával, ha úgy jobban szeretik a gyerekek).
😀
Negritis
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Lényeg h Szijjártó Petya bejelentette, hogy újabb 7.2M maszk és 660 lélegeztetőgép érkezett az országba.magyarhang.org/belfold/2020/05/12/felresikerult-a-lelegeztetogep-beszerzes-otthoni-hasznalatra-tervezett-legzest-segito-keszulekeket-kaptak-az-intenziv-osztalyok/?fbclid=IwAR231HxUryZsIAGqViOnDYJJMd6imRWFVWQE3nAvG_sIk3B3P_JfeTMsI8g
Az a jó h repülőket mindig beleteszik a videóba, de h a ténylegesen érkezett dolgokat megmutasság... jó édesanyjukat.
Beki
Isteni szerencse, hogy nálunk már lement az egész. Belegondolni is rossz, hogy mi lenne, ha szükség lenne a gépekre, de használat előtt kiderülne, h hoppá, ez nem az.
Mint amikor xboxot kértem karácsonyra, és zoknit kaptam. Mondjuk nem, mert a zoknit legalább tudtam használni
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
novekedes.hu/elemzesek/a-valsag-miatt-a-boraszok-azt-szeretnek-ha-megszunne-a-zero-alkoholtolerancia-a-magyar-kozlekedesben😀
több mint 5 éve
Index:"Berobbant az állami programozóprogram, egy nap alatt 15 ezer jelentkező"
index.hu/gazdasag/2020/05/12/ingyenes_informatikai_kurzus_itm_15_ezer_jelentkezo/
Jó ezek tényleg teljesen tökhülyék

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Lényeg h Szijjártó Petya bejelentette, hogy újabb 7.2M maszk és 660 lélegeztetőgép érkezett az országba.Az a jó h repülőket mindig beleteszik a videóba, de h a ténylegesen érkezett dolgokat megmutasság... jó édesanyjukat.
több mint 5 éve
Most meg ne haragudj, de az 5ösön pestről lejönni szegedre sztem egy idomított majom is képes 😀 szóval nem egy sofőrt próbáló feladat 😀rühellek vezetni hiába van jogsim 😀Ez itt a reklám helye:Én pünkösdre megyek majd haza vonattal május végén. Kíváncsi leszek én is. Gondolom akkor azért többen lesznek.Meglátjuk. A tömegközlekedés egy jó lakmusz papír lesz, mert azt valamilyen szintig muszáj megnyitni, és hasonló tömeget produkál, mint egy tomegrendezvény.hétvégén most meglátogatom a szüleimet és míg odafelé tudok menni öcsémmel kocsival
peterk2005
visszafelé vonattal jövök vasárnap ( fel hozom a biciklimet )
kiváncsi leszek mennyien lesznek, így hogy nincsenek egyetemisták(elvileg) remélem nem lesz túl nagy tömeg
Negritis
Vrij6
Ha fontolóra vennétek (vagy akárki más) peterk tanácsát kocsi bérlés miatt akkor szóljatok nekem, tudok benne segíteni elég baráti áron, már ilyen kb napi 15 euró körül lehet pl fabia kombit bérelni amibe akár egy bicikli is belefér 😊 és nem ilyen fusi a dolog, teljesen legitim autó bérlős cégről beszélek. Nyílván pesti átvétellel és leadással.
peach
és amúgy ha nagyon akarom akkor a hétfőn balatonra utazó szüleimet megkérem hogy tegyenek egy kitérőt a szeged-keszthely vonalon dunakeszi-re
bár lehet az a pénz olcsóbb lenne mint fatert hallgatni 😀
Negritis
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Én meg eladom a 2001-es ford focusomat, óccsón vihető 😊Ez itt a reklám helye:Én pünkösdre megyek majd haza vonattal május végén. Kíváncsi leszek én is. Gondolom akkor azért többen lesznek.Meglátjuk. A tömegközlekedés egy jó lakmusz papír lesz, mert azt valamilyen szintig muszáj megnyitni, és hasonló tömeget produkál, mint egy tomegrendezvény.hétvégén most meglátogatom a szüleimet és míg odafelé tudok menni öcsémmel kocsival
peterk2005
kiváncsi leszek mennyien lesznek, így hogy nincsenek egyetemisták(elvileg) remélem nem lesz túl nagy tömeg
Negritis
Vrij6
Ha fontolóra vennétek (vagy akárki más) peterk tanácsát kocsi bérlés miatt akkor szóljatok nekem, tudok benne segíteni elég baráti áron, már ilyen kb napi 15 euró körül lehet pl fabia kombit bérelni amibe akár egy bicikli is belefér 😊 és nem ilyen fusi a dolog, teljesen legitim autó bérlős cégről beszélek. Nyílván pesti átvétellel és leadással.
peach

---
több mint 5 éve
rühellek vezetni hiába van jogsim 😀Ez itt a reklám helye:Én pünkösdre megyek majd haza vonattal május végén. Kíváncsi leszek én is. Gondolom akkor azért többen lesznek.Meglátjuk. A tömegközlekedés egy jó lakmusz papír lesz, mert azt valamilyen szintig muszáj megnyitni, és hasonló tömeget produkál, mint egy tomegrendezvény.hétvégén most meglátogatom a szüleimet és míg odafelé tudok menni öcsémmel kocsival
peterk2005
Negritis
Vrij6
peach
és amúgy ha nagyon akarom akkor a hétfőn balatonra utazó szüleimet megkérem hogy tegyenek egy kitérőt a szeged-keszthely vonalon dunakeszi-re
bár lehet az a pénz olcsóbb lenne mint fatert hallgatni 😀